Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Odbory a vedení Škody Auto se dohodly na zvýšení mezd

Odboráři při minulých jednáních požadovali růst tarifních mezd o sedm procent, automobilka jim nabízela nárůst o 3,5 procenta.
Zpět na článek
31. 3. 2011 22:34
Ale, to je překvapení
No, každoroční folklór - sedm dní uplynulo, je konec března a ejhle, ze slepé uličky se cestička našla (či spíše silnice) a smlouva je hotová. Vždyt to takhle je vždycky, to si někdo myslel, že se v termínu nedohodnou a snad od prvního dubna skončej a (zaměstnanci) půjdou domů?

Spíš jsem zvědav, jak to probíhá v Nošovicích, zprávy o průběhu jednání tam by byly mnohem zajímavější.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Krispos
1. 4. 2011 10:31
Kluci odborářský....
.... poslouchali ste tatíka, když říkal, že chce vyšší produktivitu, aby mohla Škoda nadále vyrábět v Česku? To chce začít skutečně pracovat a nehrát si na jižní Taliány, nebo se na Vás v Německu vykašlou a přestěhujou továrnu na východ. A včíl dumaj, co na pracáku...
Rozbalit vlákno
3
Avatar - T613
1. 4. 2011 11:18
Re: Kluci odborářský....
krisposi, ty jsi snad na světě první den..
Avatar - Krispos
1. 4. 2011 11:23
Re: Kluci odborářský....
Nevím, ale dělal jsem u jednoho molochu, byť v jiném odvětví, a odbory tam byly proto, aby šly zaměstnavateli na ruku. O práva zaměstnanců se z těch levičáků nikdo nestaral a placení za to byli dobře... a tak je to dneska všude. Lékaři v době růstu za Sobotky nestávkovali, bo levicové odbory nepodrazí levicovou vládu. Odbory ve Škodovce hrozí každý rok prstíčkem, aby vykázaly činnost, ale nejpozději na konci března se domluví... Předák odborů je dneska slušná trafika, takový člověk je defacto nevyhoditelný a role odborů se změnila v čistě politickou, nikoli sociální či dokonce hájící zájmy zaměstnanců.
Avatar - Typhoon
1. 4. 2011 17:11
Re: Kluci odborářský....
Nějak jsem nepochopil Tvůj příspěvek. Asi to byl jen tak obecný blábol, viď?