Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ministr dopravy Bárta podal demisi

Vít Bárta, jedenáctý ministr dopravy v historii samostatné České republiky, dnes podal demisi.
Zpět na článek
Avatar - deliqent4
10. 4. 2011 12:55
mafie
Skanska a podobné firmy se bály o své * předražené zakázky tak se ho snažili všemožně zdiskreditovat a povedlo se jim to ! Mrdám na tento stát a stěhuju se jinam tady to shnije a rozkradou to tady ty počestné firmy lobisti a jiní zkorumpovaní panáci :no:
Avatar - positivemind
10. 4. 2011 11:55
Re: Bárta, pan Bárta
Říká se, že když je člověk hladový, přemýšlí moc emotivně. Třeba jen dlouho nežral >:D
Avatar - white label
9. 4. 2011 22:56
Re: Bohudíky
Raději opatrně, taky bys tu mohl být (podobně jako já) slovně napaden pro pomluvu a pravidelnou četbu blesku... >:D
9. 4. 2011 21:03
Re: Bohudíky
Jak jsou tu všichni nepřející. A z čeho má potom ODS financovat svou volební kampaň? Z členských příspěvků? Za 240 milionů převedených díky Vondrovi přes Promopro bude hned na billboardy, mediální poradce, atd.
Řešením je okamžitě zrušit akcie na doručitele a zakázat politickým stranám brát dary (=úplatky) od právnických osob a dary od fyzických osob hodně omezit.
Jinak musím kontatovat, i když je to hrozná ostuda, že z parlamentních stran jedině KSČM má průhledné financování...
Avatar - Ronault.
9. 4. 2011 15:41
Re: Smrdí to
Říkal jsem si, že sis asi nebyl moc jistý a raději zkusil obě verze >:-[] >:D
Avatar - Andromeda
9. 4. 2011 15:05
Re: je konec
Ona není cestou pouze ostrakizace jisté množiny lidí - mnohem účinnější je trvalý tlak na dodržování "pro všechny stejně platných pravidel hry" a jejich neustálá kontrola - v případě lapsů nechť nesou zodpovědnost,stejnou,jako má každý politicky nebo jinak neexponovaný smrtelník.Ovšem to je za:
a) práce
b) nikdy nekončící práce
c)musí existovat společenská shoda a tlak
což dohromady je spíše mlhovina v dáli, ale pokud se nechce společnost dostat velmi rychle k bodu, kdy většina konstatuje, že forma a zřízení není reformovatelné a průser je na světě...

A necháme toho, venku svítí sluníčko tak hybaj ven holoto
>:-[]
Avatar - Andromeda
9. 4. 2011 14:35
Re: Bárta, pan Bárta
Lidičky neblázněte,naplno se projevuje odvrácená strana neuvěřitelné mediální ideologické masáže (teď myslím tu poplyšákovou), a její devastující účinek v mezilidských vztazích.Vypočítavě se hraje na emoce, na takovou první signální a na asociační instinkt . De facto rozum a nadhled přestává zvládat emoce a vášně.PR a ideologové odvedli dobrou práci.
Nekažme si krásný den broděním ve výkalech místní politiky . Nejúčinnější je trvat na tom, aby minimálně ti "novějšího" vydání ctili a fungovali nejen jak naslibovali,ale především podle fér pravidel ;-) .
Prima den...
Avatar - white label
9. 4. 2011 13:30
Re: Bárta, pan Bárta
A nenapadlo tě ani na okamžik, že mimo jsi spíš ty a tvůj neskutečně naivní pohled na "pana podnikatele". A ten snad není černobílý?
Tvá představa, že se dá manipulovat pouze s nesvéprávnými lidmi mě opravdu pobavila, to by fakt chtělo někam zapsat... >:-[] K čemu pak asi např. jsou ty sehrané předvolební kampaně, když volební právo mají jen svéprávní??? John je především Bártova veřejná loutkat, která si v politice vede jak slon v porcelánu, kolik chybělo a Bárta byl předeseda strany, a ty jeho sladce populistické kecy na adresu Johna, než ho chtěl sám shodit s funkce předsedy, to všechno je jen náhoda? Prober se, kolik ti je? Jak může někdo podobně slepě věřit někomu, kdo jeden den veřejně tvrdí, že o žádných penězích nic neví a hned druhý den si perfektně vzpomene, že to byla jen běžná půjčka na dobré slovo? Bárta není blbý, počítá i s myšlením lidí, podobným tvému... ;-)
Avatar - white label
9. 4. 2011 13:17
Re: Smrdí to
Sorry, ale když se podíváš na čas odeslání, možná mi uvěříš, že jsem u toho minimálně dvakrát usnul. Navíc "objetní/obětní" je tam dvakrát, z toho jednou dobře, takže úspěšnost 50:50. >:-[]
Avatar - positivemind
9. 4. 2011 12:28
Re: Bárta, pan Bárta
Tudle jsem tam potkal babu, která měla ruce jako já hlavu - a asi tak 200 kilo. Sice bys jí utekl, ale kdyby tě náhodou někde čapla, proletíš tím sklěněným stropem ven jak superman >:D
Avatar - positivemind
9. 4. 2011 12:27
Re: Bárta, pan Bárta
Protože podnikám už nějaký ten pátek (a to ne v jednom odvětví), dovolím si s tebou nesouhlasit. Pokud chceš dělat opravdu byznys a ne mít firmu o 2 lidech, musíš mít trošku lokty ;-)

Jinak samozřejmě nic není ani černé, ani bílé. A ani černobílé. Jak to celé ve skutečnosti bylo ví dost možná jen on sám...
Avatar - Ji/Ri
9. 4. 2011 11:37
Re: je konec
Vidíš všecko jen black and White. Politika nejen v čr je byznys. Akorát u nás to nemá mantinely, teda krom těch, co sedí v obou komorách ps, vládě, zastupitelstvech, ......, městech.....
Avatar - Ji/Ri
9. 4. 2011 11:34
Re: je konec
Největší a nejostřejší kapitalisti v čr jsou bývalí tvrdí soudruzi a stbáci. bohužel.
Avatar - Ji/Ri
9. 4. 2011 11:32
Re: Bárta, pan Bárta
....žádný byznys není procházka růžovou zahradou. A čím exponovanější trh, tím méně růží. ABL neřeším, takových ábelů je plná republika, jen se hodí na někoho něco vytáhnout. Nebo máš pocit, že abl je solitér? ..... Vidíš to dvoupolově: buď firmu na "no jo, tak jsme to nedostali......." nebo musíš být haj.zl. Jsou i další cesty, ale ty jsou neskutečně náročné, málo efektivní, ale morálnější, což je v dnešním česku skoro DonQuichotství.... ale dá se.
Avatar - Ji/Ri
9. 4. 2011 11:28
Re: Bárta, pan Bárta
No, vidím, že čteš Blesk a jiné....
To, čeho se tu dopouštíš je pomluva, víš to? ....až se případně objeví další důkazy...porevoluční mafiánství... velcí mafiáni. White, s tvou inteligencí, opravdu jsi tohle myslel vážně nebo to je jen dílo okamžiku? Nemůžu tomu uvěřit. Říkáš, zkušená manipulace.... pan Huml nebo John jsou nesvéprávní? Teda z tebe ty nečistoty dneska padají jako ze staré V3Sky. To, cos napsal, je hodno leda "novinkového" soudruha. Čest.
:-O
Avatar - Ronault.
9. 4. 2011 10:37
Re: je konec
Ještě bych dodal, že jak jsme před několika týdny mohli opět vidět, tak KSČM stále je perfektní způsob získávání hlasů pro ODS. Jakmile se začaly kupit problémy kolem Vondry a ministra živ. prostředí, tak Němcová s Nečasem vystoupili před své naštvané voliče, že chtějí najednou opět zakázat KSČM, což skalní přívržence opět potěšilo, aniž by to k něčemu v reformách či vládnutí dnes po 20 letech vedlo.
Avatar - Ronault.
9. 4. 2011 10:31
Re: Smrdí to
Tys to musel při psaní tohodle příspěvku nějak přehnat s hruškovicí >:-[] ObĚtní beránek, vÝjImečný >:-[] ;-)
Avatar - Ronault.
9. 4. 2011 10:28
Re: BART...ISTA
To nebyla žádná antikomunistická práce, navíc psaná na akademické půdě, takže bych tvou pomoc ocenil pouze tehdy, že bys mi dovezl nějakou knihu z knihovny >:-[]
Avatar - white label
9. 4. 2011 09:42
Re: Bárta, pan Bárta
Jestli musím, něco na "panu podnikateli" Bártovi "ocenit", pak je to právě schopnost přesvědčit veřejnost o své kladné vyjímečnosti (jak mu to dost lidí snadno tzv. "žere") a dokonce i o tom, jak chtěl osobně! bojovat s korupcí, metodou ještě mnohem větší korupce... >:D
O tom, že byl chytrý, cílevědomý a pracovitý není pochyb, viz jeho výsledky, zisky špehovací a následně kompromitující ABL, ministerské křeslo a téměř dosažený post předsedy vládní strany koalice, i zkušená manipulace s veřejně známými lidmi (John, Huml...). >:-[]
Uvidíme, co budou jeho skalní příznivci říkat, až se případně objeví další důkazy o tom, že posunul běžnou úroveň porevolučního "mafiánství" o nějaký ten level výš.
I když "velcí" mafiáni se obvykle určité větší popularitě těší, takže nakonec kdo ví... ;-)
Avatar - white label
9. 4. 2011 09:25
Re: Bárta, pan Bárta
Souhlas!

P.S. Ta ochranka Tesca v Letňanech sedla... >:D
Avatar - white label
9. 4. 2011 09:24
Re: je konec
Samozřejmě, že mělo dojít k zákazu hned po r. 89, píšu snad někde opak?
To že se bývalí komunisté bez problému rozlezli (infiltrovali) do všech stran a zůstali na vysoce postavených a důležitých postech je jeden z hlavních důsledků sametovosti "revoluce" v r. 89.

P.S. Ono se např. stačí zamyslet nad fakty, co si ještě před tou sametovou revolucí někteří političtí vězni mohli dovolit. Někteří dostávali těžké osobní tresty za to, že se u nich našel kousek tužky a jiní mohli psát i celé knihy...
Avatar - petrumr
9. 4. 2011 07:47
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - positivemind
9. 4. 2011 05:21
Re: Bárta, pan Bárta
Nezlob se na mě, ale haha. Bárta je co se schopnosti zničit osobní a pracovní život týče naprosto bez konkurence. Profesionální šmírák na tebe vytáhne cokoli. A protože žádný politik nebude bez poskvrny, bát by se ho měl každý.
ABL nepracuje jen jako ochranka Tesca v Letňanech :-)

Tenhle byznys, stejně jako stavební, není procházka růžovou zahradou. Tady to není jen o principech "no jo, tak jsme to nedostali, no. Tak třeba jednou bude líp" - na tom firmu nepostavíš. Myslím, že dokáže být pěkně ostrou sviní a dokáže se ohánět. O to zajímavější je to, že odešel sám. Což o něčem vypovídá.
Avatar - Andromeda
9. 4. 2011 03:49
Re: je konec
Nebagatelizuji, jen je nepoužívám jako papírového čerta a sleduju, kdo a proč pravidelně proti nim mobilizuje, aby pak v momentě potřeby použil jejich hlasovacích služeb,včetně volby hlavy státu.
Zrovínka tak se osypávám z toho, že ti jenž do nich účelově kopou, z nich často pochází(nebo rodiče byli kovaní) a používají jejich trochu upravený slovník a hlavně z nich vane stejný duch.
Jejich zákaz se měl řešit ihned po r. 89 a né s křížkem po funuse inkvizičně procitnout cca 20 let po obratu,nota bene v osobách bývalého režimního slouhy novináře a svazáckého funkcionáře na VŠ -> takové farizejství...Ostatně ona obroda v lido-demo zemích proběhla pouhým přejmenováním - tolik k té rasantnosti.
Fašismus v našich podmínkách byl svojí ničivostí a efektivitou někde úplně jinde a v jejich případě šlo o totální a konečné řešení národnostní otázky,což si tady nyní módně málokdo uvědomuje,nebo se bagatelizuje.
Bohužel jak babička,tak oba moji rodiče již nežijí.
Ano, RU díky národnostní různorodosti skutečně EU připomínalo
;-) .
.Silně se u nás přihlíželo k vlastnostem lidí a k jejich charakteru v různých,často krizových,zlomových situacích - čím jsem starší, tím více s nimi díky vlastním zkušenostem souhlasím a tím víc dle tohoto receptu hodnotím.A tvrdím, že zřízení na charakter nemá až takový vliv - maximálně část vlastností zdůrazní.Kdo byl * za bolševika, je * i nyní a platilo by to i obráceně - nedělám si o lidech iluze, ač jsem paradoxně otevřený jedinec (často ku své škodě).
Ano, došlo k zpřetrhání či zániku mnoha vazeb,k rozšíření nesolidnosti a buranství.Znovu ovšem tvrdím, že ani politický marast doma nastavenou charakterní,hodnotovou a komunikační úroveň jen tak nenaruší.
Avatar - Ji/Ri
9. 4. 2011 01:48
Bárta, pan Bárta
Především je to velmi úspěšný pan podnikatel. A jsem přesvědčen o tom, že opravdu šlapal kmotrům nejen z ods, ale i z ostatních stran na perka, tak se hledalo. Pak už stačí jen dát více nějaké ochcávačce, dát více škvarkovi a je to. Celá akce byla připravena. Zajímavé je, že Vonder full life, který pro.mr.dal 300 milionů, zůstal a stačila jen "omluva".
Osobně si pana Bárty vážím, narozdíl od těch ostatních tam, něco v životě dokázal. A že politika je nejsnažší cesta k byznysu? .... to tam dělají všichni.
Myslím a doufám, že V.B. ještě poslední slovo neřekl. Je to chytrý chlap, cílevědomý a tohle jim určitě nedaruje.
Držím pěsti, pane Bárto.
Avatar - white label
9. 4. 2011 01:25
Re: Smrdí to
Dejte tomu (s Ronaultem) pár dní a silně tuším, že z představy o Bártovi, jako o obětním beránkovi rychle vystřízlivíte. Ono se totiž v tomo případě začíná z dobromyslného objetního beránka klubat spíš (všeho)schopný "ABL vlk", samozřejmě není jediný, ale svým způsobem, velmi pravděpodobně, (negativně) "vyjímečný". ;-)
Avatar - white label
9. 4. 2011 01:17
Re: je konec
Nemyslím si, že zrovna těch 40 let zveličuju víc, než ty svým způsobem "bagatelizuješ". U těch "komančů" dnes jde samozřejmě především o princip, pokud chceš nad nimi (v parlamentu a senátu) jen mávnout rukou, měl bys být podobně "tolerantní" i k těm případným fašistům na stejném postu.
S tím dějepisem on-line jsi pochopitelně nebyl sám, já měl třeba hodně dlouho prababičku, která fakticky "prožila" přes tři století, narodila se r. 1899 a dožila se 101 let, přičemž ještě pár měsíců, než zemřela, se s ní stále dalo normálně povídat o tom, co kdy a jak prožila. Nejlíp to podle ní fungovalo za Rakouska-Uherska, např. do dnes chorvatské Opatie jezdila tehdy vlakem (aniž by překročila státní hranici) za jednu korunu, takže jak říkala, podle ní vlastně byla skutečná evropská unie mnohem dřív, než se o ní začalo novodobě mluvit... Až na pomyslném druhém místě u ní byla první republika. Období vlády komunistů (socialismu), považovala za období devastace jak materiálních, tak duševních a morálních hodnot, i když se většina lidí neměla relativně až tak úplně špatně. Každopádně se ovšem v tomto období nenávratně spřetrhaly různé vazby a tradice, jako předávání řemesel, živností, statků a továren z předků na potomky, důraz na čest (a čestné slovo), respekt k opravdovému vzdělání, skutečnému umění apod., a to se všemi důsledky až do denešní doby...
A co se týká mých babiček, tak jedna se dožila 85 let a druhá stále žije, a má už hodně přes 90.
:-)
Avatar - Andromeda
9. 4. 2011 00:39
Re: je konec
Co se týče komunistů - dnes po více než 20-ti letech jimi šermovat a hrozit, je svým způsobem slabost a neschopnost odpovídajícím způsobem zvládat realitu, potýkat se s výzvami a dospěle definovat a utvářet standartní společnost.
Paradoxem je, že mnoho z jejich "způsobů" (samozřejmě hbitě přizpůsobených dnešku) převzali ti, jenž se sami deklarují jako jejich nesmiřitelní protivníci a de fakto je jimi máváno v momentě potřeby odvést pozornost jinam...Nemluvím o "kádrovém profilu" těch bojovníků, jimž nedělalo problém jim kdysi vůastně nepokrytě sloužit,včetně nynějších vrcholových představitelů moci výkonné,nebo zákonnodárné.
Pokud se toto neřešilo (a mělo) hned, dnes už to není až taková bžunda.Více než nějací tajemníci život ovlivňovali lidé v bezprostředním okolí,tzv. uliční výbory,ti co např. psali posudky,honili karieru, chtěli se zavděčit, atd. a ti, co měli ve všem ideologicky jasno.Mnoho z nich mávnutím kouzelného proutku změnili dres a dnes by měli ambice opět lustrovat.Kdo si dnes pamatuje,respektive chce pamatovat kdo byl kdo...
Ono to nebylo jenom oněch 40 let. Moji rodiče byli apolitičtí (ve smyslu členství v jakékoliv straně)pamětníci narození v polovině 20-tých let,babička r.1906 - to byl dějepis on line.Mimo léta válečná se i tzv.první republika potýkala se spoustou podobných reminiscencí a realita nebyla stejná jako ve filmech s p.Novým - politikařilo se velmi podobným způsobem,společnost se tehdy potýkala jak s "bojem" s pro ni nechtěným dědictvím po mocnářství,následky 1.války,krizí,s nespokojeností cca
3 milionové německé menšiny,sociálními nepokoji,mocenskými souboji a diktátem pol.stran,nestabilní situací v Evropě, - nic nebylo tak jednoduché a navzájem se prolínalo, i personálně.
Je trošku alibismus vše šmahem hodit jen na těch 40 let - ano, je to jednoduché.
Ono je to o povaze jednotlivce a vlivu skutečných reálných elit v pravém slova smyslu na společnost.Na jedné VŠ ekonom.směru si před lety udělali "pro zábavu" studii, jak by to personálně vypadalo na Wall Street v momentě vlády komunistů a překvapivě(jak pro koho) jim vyšlo, že by se nic nezměnilo - byli by to stejní lidé, neb jde o typy, jenž musí být úspěšní a budou úspěšní režim nerežim - to realita.Vrcholnou míru českého "oportunismu"(jestli jde o správné slovo) představuje dnes i kdysi úspěšný týpek - p.V.Dlouhý.Naprosto splňuje kriteria a výsledek oné letmé studie.A teď babo raď, že...
Ona minulost potvůrka i v různých obměnách dobíhá v ten nejmíň vhodný moment s jednou jistotou - dostihne jednotlivce i společnost vždy...
Avatar - white label
9. 4. 2011 00:11
Re: BART...ISTA
Ze stejně "historických" důvodů, jako se nevolí ti (neo)fašisti... ;-)
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 23:54
Re: je konec
Ty nahrávky z roku 2008 mi příjdou jako pěkná kravina, tyhle motivační kecy má kdejaký šéf trochu větší firmy pro své zaměstnance. To mě přimělo trochu pouvažovat nad tím, co média jsou schopny vytáhnout za blbosti pro běžný neznalý lid jen proto, aby se kupovalo, klikalo a četlo.
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 23:52
Re: BART...ISTA
Máě to v mailu ;-) Dočteš se tam i proč by se nemělo volit KSČM krom tvých dnes již "historických" důvodů ;-)
8. 4. 2011 23:52
Re: je konec
1) Bárta tím předáním půl milionu porušil zákon, to je fakt, takže o teplácích by měl primárně snít on.
2) To že politik chodí s obálkama napěchovanýma penezi a uplácí jimi své poslance (do 15000Eur) ti přijde normální?
3) Sledování politiků, John na vnitru, Dobeš jako bývalý člen vedení ABL, Jankovský.... pořád nic?
Navíc pokud se opravdu potvrdí ty nahrávky z roku 2008, což tak vypadá, tak mám pocit, že sleduju nepovedenou scifi kolumbijského původu.

Tady už se nebavíme o nějakých rezignacích, ale o fatálním selhávání demokracie a voleb. Koneckonců po hodně dlouhé době bych se shodl i s ČSSD a to je co říct...
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 23:37
Re: je konec
No jo, tak Saša spíš nějakou tu básničku si přečíst... >:D >:D
Avatar - white label
8. 4. 2011 23:31
Re: BART...ISTA
Tak to pošli, třeba na to někdy mrknu... 8-s ;-) >:-[]
Avatar - white label
8. 4. 2011 23:29
Re: je konec
Tak hlavně tu nemá co dělat zástupce extrémní levice - komunistická strana. V principu je to naprosto stejné, jako by tu oficiálně kandidovala nějaká (neo)fašistická strana.
Samozřejmě, že s těmi 40 lety úzce souvisí i sametovost "plyšákové" revoluce a i s tou zase souvisí těch dvacet posledních let. Na zcela nové generace také nevěřím, každá generace z nějaké generace vychází, což ji logicky dost zásadně ovlivňuje.
Každopádně těch evropských zemí, které byly podobně 40 let deformovány je dost na to, aby byl silně negativní vliv tohoto období nespochybnitelně prokázán.
Když pominu znovuspojené Německo (i když i tam je to dost složité), tak na tom ostatní země bývalého východního bloku nejsou (nejen v tomto ohledu) příliš lépe, než my.
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 23:21
Re: je konec
To víš, je to podnikatel, ten si to musí umět spočítat. Takový Vondra, ten ne a ne dopočíst :-)
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 23:20
Re: je konec
Tak moje politická orientace je apolitická, já prostě nemám rád politická řešení. Mě by vyhovoval diktátor, nelze oponovat, ale všechno se udělá, protože se o tom nedebatuje. A proto se taky, když už je demokracie prolezlá korupcí natolik, že se hroutí do válek, obvykle diktátor uplatňuje. Třeba Gbagbo se tak hezky směje, nebo král Julián (Madagaskar)... Ale neberte ten příspěvek příliš vážně, v tomhle asi nikdy nebudu mít jasno.
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 23:19
Re: BART...ISTA
Kdyby sis nechal poslat mou seminární práci, tak bys lék na ty paty našel ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 23:16
Re: je konec
Tak ale aspoň si to umí spočítat, mám dojem, že spousta politiků na ministerských postech v uplynulé době, si to prostě nikdy nespočetla a bohužel, své kauzy přečkala bez větších následků.
Avatar - white label
8. 4. 2011 23:12
Re: BART...ISTA
Tak vidíš sám, jak nám ten neprovětšinový volební systém prospívá. Věčně patový (nebo jen velmi těsný) výsledek voleb a vše co s tím následně souvisí... :-)
Avatar - Andromeda
8. 4. 2011 23:08
Re: je konec
Chybí jak skutečná pravice,tak kvalitní levice. Nesvádím však posledních 20 let na bývalé, jak je zvykem. Spousta špatného bylo vloženo bohužel do základů poplyšákové společnosti navzdory kladné dědičné paměti, co přežila jak Adolfa,tak Klému a ten šílený útěk, relativizace a opovrhování pojmy jako morálka, spravedlnost, čest, stud, odpovědnost a pokora se této společnosti nejen vrátí - její zrcadlově obrácené sestry jí budou intenzivně a nemile pronásledovat velmi dlouhou doubu napříč - a taková šance to byle Labele, tak promarněná.
Nevěřím na řeči o zázračné léčbě jinými generacemi - ty nové generace jsou deformovány a kolikráte degenerovány onou současností,jejími tvůrci,zvyky,realitou a nositeli (volně přeloženo - vstanou noví bojovníci :-! ) a po té je mnohem pravděpodobnější podobenství alá "Kdo chce zabít Sekala" - vyroste ještě větší predátor...
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 23:06
Re: Bohudíky
A kolik času na to tak asi mohl mít??
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 23:04
Re: Smrdí to
Jj. Navíc to co předvedla ODS v Praze a potažmo v Liberci, to myslím dobře ilustruje celou politickou scénu.
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:59
Re: je konec
I pro tvou neproVéVéčkařskou orientaci, mě to trochu "zaskočilo"...
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 22:56
Re: BART...ISTA
A co se provalí na jednom ministerstvu se v rámci jedné strany zamete pod koberec, jak se tady pod koberec zametalo dlouhá léta.
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:54
Re: je konec
To je o zralosti celé společnosti, tedy nejen voličů, ale i kandidujících politiků, obojí je prakticky z jednoho "pramene"... Těch 40 let "temna" rozhodně ke zralosti společnosti nepřispělo, naopak....
Ono je i to politické spektrum u nás trochu specifické, skutečně pravicová strana tu stále chybí, není ji na kom vystavět, což se týká jak politiků, tak voličů...
Avatar - Andromeda
8. 4. 2011 22:51
Re: je konec
Proto říkám, že sem to vcelku nepatří a jde o téma poslení roky velice výbušné, schopné díky dennodenní masmediální politické demagogii a jejímu zhoubnému vlivu nejen na rozumová (v šedé kůře) , ale především ta vývojově starší emoční centra v mozku zničit mezilidské, přátelské vztahy a zasít nekontrolovanou nenávist. Vždyť se jedná o nové moderní náboženství se vším všudy a nejhorší,nejděsivější byly vždy v historii konflikty právě náboženské,nově ideologické...
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:46
Re: BART...ISTA
Přece sám dobře víš, že si vládní koalice rozdělí jednotlivá ministertsva a ty zájmové skupiny logicky "lobují" především v konkrétních resortech, spadající pod konkrétní ministerstva s konkrétními ministry, náměstky, asisitenty a asistenty asistentů...
Takže i v "multikoalici" má každé ministerstvo pouze jednoho ministra a vláda jednoho prémiéra. A pak je tu i ta opozice, senát, prezident...
Avatar - Andromeda
8. 4. 2011 22:43
Re: je konec
A ono je v tomto směru naprosto mimózní dělení na ty "pravé a levé". Dokud volič alis investor nebude "zralým" , nic není nemožné...
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 22:39
Re: je konec
Já bych spíše zakončil, že tu děsivou realitu se spíše nedozvíme. Špína přes špínu, to moc světlé nebude ;-)
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 22:38
Re: je konec
Jistě víš, že má politická orientace tady v diskuzích rozhodně není provládní, takže nejsem rozhodně advokát Bárty, ale stejně nejsem ani soudcem Bárty, jako mnoho místních diskutujících.
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:37
Re: je konec
Tak s tím naopak můžu jen souhlasit!
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 22:35
Re: BART...ISTA
Na tvou otázku je snažší odpověď než si myslíš. Pokud máš jednu stranu s jedním "vůdcem" a jsi zájmová skupina, tak ovlivňuješ jen toho jedno vůdce/stranu, což je snažší než ovlivnit tři strany.

A taky tady na téhle aféře je jasně vidět, jak i koaliční strany se navzájem hlídají a házejí klacky pod nohy. ODS toho hbitě využívá aby vyšachovala ji nevyhovující vliv VV, stejně jako TOP09 a VV využívaly kauzy Promopro nebo již bývalého ministra životního prostředí.

Kdo by krom opoziční strany kontrolovat zájmové skupiny, když by to zůstalo "doma" a "co je doma, to se počítá".
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:33
Re: je konec
Nebuď zbytečně paronoidní, já ti tu nic do úst nevkládám, předpokládám že víš co znamená otazník na konci věty!
Na druhou stranu si přečti všechno, co jsi tu do teď k tomuto tématu napsal.
Zatím v každém příspěvku především hledáš spiknutí proti Bártovi, aniž bys připustil možnou hlavní vinu z jeho strany, pak se nediv, že tu do jisté míry působíš, spíš jako jeho "advokát"... ;-)

Snad už taky doma nemáš obálku... >:D
Avatar - Andromeda
8. 4. 2011 22:29
Re: je konec
Nemám rád PŠM na tomto vebu - sem to podle mne nepatří.Ale jen krátce k tématu.Nynější trojkoaliční se o výživné kousky starají pečlivě a hojně.Myslím, že míra "tolerance" veřejnosti má ještě rezervy ( o čemž zainteresovaní vědí) a tak o jakékoli "kultivaci " místní pol.reality nemůže být řeči .
V tomto konkrétním případě ( můj názor) jde o něco více, principielně více(alespoň by mělo politikům jít o více,o čemž pochybuji), než jen davu předhozené "diety" na kabelky či polobotky. Jde přece tak trošku vlastně o smysl tohoto systému vůbec, o svobodu rozhodování paradoxně u lidu voleného, u těch proklínaných poslanců , o zdravé funkční a rozhodovací mechanismy v pol. stranách a tím pádem i skutečnou podobu společnosti.

Prostě vyplácení poslanců formou Dona Číča Korleone je (i přes srocené a zlomené pohlaváry u pultíku,umně roztřesený hlas a infantilní výmluvy) politickým harakiry i v jinak totálně netečném Českém rybníku.Takhle hloupě otevřeně používat obálkové metody velkého Ala si o přes ústa říkalo samo, nemluvě o indiciích jiných (jež kolovaly neofiko dávno před aférou).

Přehlédnutím, či tzv. vykomunikováním už by ostatní chlapci političtí šlapali na velmi tenký led vlastní zhouby - aneb jde o jejich vlastní přežití, alespoň elementární zbytek pudu sebezáchovy.

Všichni zde pouze planě spekulujeme - realita pánové bývá nejen šedivě prozaická, ale občas nejen ve svých krajnostech hrozivě děsivá.Někdy je lépe nevědět....
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 22:23
Re: je konec
Napsal jsem někde, že si něco z toho, co si dle tebe nepřipouštím, nepřipouštím? Nevkládej mi do úst věty, které jsem nenapsal. Sám to nemáš rád a v každé druhé reakci to píšeš.

Samozřejmě, že to zní hospodsky, protože jsi to napsal ty, ne já. Jinými slovy, nepřekrucuj mé příspěvky tak, aby se ti to hodilo.

Nejsem fanda VV ani Bárty, jen oproti tobě nejsem fanda ODS ;-)
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:21
Re: BART...ISTA
To je otázka, co je pro stát horší, jestli prosazování zájmových skupin spojených pouze s jednou stranou, nebo třeba hned se dvěma, třema a více stranama vládní koalice, které pak navíc mohou problém korupce házet z jedné "strany" na druhou... ;-) >:-[]
Avatar - petrumr
8. 4. 2011 22:19
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:18
Re: je konec
Přesně, nejdřív o ničem neví, nic netuší, všechno je vymyšlené a v momentně, kdy s tím jde někdo na policicii, najednou: "jasně, že o tom vím, ale to byly jen půjčky..." >:-[]
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 22:16
Re: BART...ISTA
A taky daleko snažší jednání v prosazování osobních zájmů či zájmů zájmových skupin. ;-)
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:15
Re: BART...ISTA
Např. v tom, že by se žádná strana nemohla následně vymlouvat na koaliční partnery, k vůli kterým nemohla uskutečnit svůj slibovaný volební program...
Avatar - white label
8. 4. 2011 22:13
Re: je konec
A že by Bárta skončil "sám", především proto, že to došlo tak daleko, jak to došlo a umí si spočítat 1+1 (a že by jej za těchto okolností stejně ve vládě netolerovali) si nepřipouštíš? Stejně jako to, že se naopak ukáže, že nic vykonstruované nebylo.
Nejdřív vidíš za jeho "průserem" stavební firmy, potom kmotry ODS, ale jeho mafiánství s jeho ABL si nepřipouštíš? Takže když se mu vina nakonec neprokáže, byl chudák jenom zneužit, a když naopak prokáže, bude to jen další důkaz velkého řízeného spiknutí proti němu a VV?
Nezní ti to trochu "hospodsky"... :-)
Avatar - positivemind
8. 4. 2011 22:05
Re: je konec
Jako sorry, ale nejdřív tutlá a najednou bum - já támdle půjčil 200, támdle 500 a starej lojza ani papír nepotřeboval. Inteligentnější by bylo tutlat to, ale takhle? Odstoupit kvůli tomu, že někomu půjčil peníze? No to snad ne :-)
Avatar - white label
8. 4. 2011 21:59
Re: BART...ISTA
To je samo pravda (s tou morálkou), sám jsem tu o tom psal mnohokrát, každopádně i přesto, považuju většinový volební systém za mnohem transparetnější...
8. 4. 2011 21:55
Re: BART...ISTA
Podle mě není problém ve volebním systému. Jeho změna nic nevyřeší. Problém je obecném stavu morálky v naší zemi. Pokud je u velké většiny lidí běžné různé drobné okrádání zaměstnavatele a státu, těžko čekat od politické reprezentace, že to bude jiné. Většinový volební systém by na tom nic nezměnil.
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 21:53
Re: Bohudíky
Dává to smysl, více než jasný a popřít to nemůžeš, protože to ani nejde. ;-) A co takové Promopro? Taky pro ODS cizí firma? ;-)
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 21:51
Re: je konec
Jinými slovy, v pytlíku se to nepředává, předává se to v akciích bez doručitele, tak se to dopátrat moc nedá.

Bárta jako ministr skončil, dříve než mu bylo vyšetřováním cokoliv dokázáno, takže jde správným příkladem, jak to v demokratických zemích chodí. A jakmile se ukáže, že to bylo vykonstruované, tak se "určitě" média budou "stejně" snažit jeho jméno opět očistit.
Avatar - white label
8. 4. 2011 21:50
Re: Bohudíky
Tvé otázky jsou zbytečné, nikde netvrdím opak, ale držel bych se spíš tématu Bárta a jeho firma ABL - "Kompro-mit"... ;-) >:-[]
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 21:44
Re: Bohudíky
A chceš říci, že něco jako lobbing je pro ODS cizí? >:D Největší parlamentní strana a nikdo ji nesponzoruje? A co takový Bakala? Ten jim ty miliony dal proč? >:D
U Bárty je alespoň jasné, že lobbuje za sebe a ne za skupinu v pozadí.

A k tomu odstoupení. Myslíš si, že když bude Bárta nepohodlný skupině v ODS, tak pro ní nebude snažší Bártu odstranit pár miliony, pár kauzami a přetáhnout si poslance do ODS? Zní to jako fikce? Že? ;-)
Avatar - white label
8. 4. 2011 21:38
Re: Bohudíky
Jasně, za vším hledej kmotry ODS..., i za odstoupením "megakmotra" Bárty...
>:D
Avatar - white label
8. 4. 2011 21:32
Re: je konec
Četl jsem to taky, ale nejen to... ;-)

Např.:
Jak se Transparency International dívá na současné dění kolem poslanců Věcí veřejných i ministra Víta Bárty?

Obvinění o tom, že ministr dopravy Vít Bárta předával poslancům různé částky, i způsob, jakým to dělal, jsou velmi vážné informace. Ať už to byla půjčka, nebo úplatek či skryté financování, je to prostě něco, co v politice nemá co dělat. Politik si nemůže dovolit někomu předávat statisíce v pytlíku.
Není tedy myslitelné, aby ministr Bárta půjčoval svým spolustraníkům peníze?

Kdyby potřeboval půjčit svému příteli peníze, tak to musí být na základě smluvního aktu a hlavně bezhotovostně. Jeden ze základních pilířů boje proti praní špinavých peněz je omezování hotovostních plateb.
Takže když už půjčka, tak na účet?

Tak to prostě musí být, aby to bylo transparentní, dohledatelné a měli by to vykazovat i v přehledu podle zákona o střetu zájmů, protože jde o určité závazky. Takže teoreticky si tu půjčku představit dovedu, ale rozhodně ne takovýmto způsobem, obzvlášť za situace, kdy těch lidí je více... To si dělají z lidí legraci. Připadá mi to naprosto nepřijatelné a nedovedu si představit, jak by někdo takový mohl zůstat ministrem.
Měl by Bárta skončit jako ministr?

Myslím si, že je to nutné.
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 21:23
Re: Bohudíky
Ono je jedno, jestli ABL nebo Bárta, případně jakýkoliv politik bez firmy, ten princip je stejný. A nenajde se mnoho politiků, pomalu je to vyhynulý druh, který by svůj prospěch z politiky neočekával. A ona Skanska nebo jakákoliv jiná pro stát významná firma má stejný program, který před lety Bárta sepsal v rámci nějakého školení a dnes je v médiích, jen ti šéfové firem nešli do politiky osobně, jsou tam za ně bílé koně. ;-)

Prostě mi to smrdí a nedivil bych se, kdyby Bárta byl pro nějakou zájmovou skupinu nepohodlný (včetně kmotrů ODS)
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 21:17
Re: BART...ISTA
To je dost ošemetný systém mající taky své mezery. Spíše bych byl pro úpravu našeho systému, který je tak trochu nijaký, můžu ti na to poslat mou vlastní seminární práci >:D
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 21:14
Re: je konec
Ačkoliv málokdy souhlasím s panem šišlavým, tedy předsedou TOP09, tak v rozhovoru prohlásil toto:
"Obyčejně lidé s tak kromobyčejnými výkony přežijí. To, co Bárta udělal, je zajímavý výkon, ale něco vám řeknu, ještě v nedávné době bývalí poslanci a zastupitelé různých stran dostali k uspokojení svých materiálních potřeb místa ve správních radách státních, polostátních a městských podniků. To se bralo jako samozřejmost.

Když tady nějaký podnikatel, který tu stranu považuje za svůj podnikatelský projekt, sáhl do vlastní šrajtofle a poslance odměnil, tak je z toho velký skandál. Celý systém je tak postavený, ale teď se na někoho pokřikuje, ale rozdíl je jen v tom, že jedno je ze soukromých peněz a druhé ze státních peněz. Jaký je rozdíl mezi tím, že někomu dám peníze na prkno z vlastní peněženky a nebo, že mu dám zajímavý post, na který má minimální předpoklady? Zamyslete se nad tím."

Což mi příjde dost zajímavé.

Navíc zatím je to jen nařčení paní Kočí a kolegy pedagoga. Uvidíme, jestli se to potvrdí.
8. 4. 2011 21:10
konecne
si myslel, ze v politice si muze bez jakehokoli ostychu uplacet jak v podnikatelske sfere, ale trosku se prepocital. :-)
Asi byl opojen svym medialnim uspechem, kdy se mu v ocich nevedome verejnosti podarilo vytvorit obraz politika, kteremu nejde jen o vlastni zajmy, ale o zmeny na MD, RSD a SZDC ve prospech verejnych rozpoctu. Vetsina populace mu to zrala, skvele si tim vytvoril prostor pro kryti svych vlastnich kseftiku, ale nakonec se prepocital.
By se mel ucit od Kalouska, jak se taha za nitky, aniz by si spalil prsty :-)
Nejnekompetentejsi, nejvelkohubejsi ministr dopravy je pryc, tak ted jen doufejme, ze se tam konecne objevi nejaky odbornik bez vlastnich zajmu, ktery pristrihne prsty stavebnim molochum, snizi ceny staveb, vydoji z evropsky fondu posledni zbyle penize dokud to jeste jde. A zasadi se o navrh kvalitni koncepce dopravni infrastruktury, spolu s dlouhodobym zajistenim financi pro SFDI. Stacilo by jen par kroku, ktere jiste vetsina kompetentnich na MD zna.
Realita bude bohuzel jina a budouci ministr jiste nebude o mnoho lepsi nez pan Barta :-(
Avatar - white label
8. 4. 2011 20:52
Re: je konec
Takže se možná domníváš, že roční příjem Bárty (po zdanění) je třista melounů, a ten půl meloun pro Kočí, byl vlastně jen takový "drobek na stole"... >:-[]
Avatar - petrumr
8. 4. 2011 20:21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - white label
8. 4. 2011 20:11
Re: je konec
Víš snad o někom, kdo dává na ulici žebrákům stotisíce v hotovosti? :-O
Pokud ty peníze byly zdaněné (o čemž naopak silně pochybuju) a byla to půjčka (jak sám teď tvrdí), proč někomu dává půl mega v "pytíku/obálce" a nepošle mu to bezhotovostně převodem, zvlášť, když k tomu nesepíše ani smlouvu?
Avatar - petrumr
8. 4. 2011 20:02
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - petrumr
8. 4. 2011 20:01
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
8. 4. 2011 19:53
Re: Bohudíky
Holt to už se nedozvíme. Taky by mne zajímalo, co všechno je v pozadí jeho nečekané demise. Zdali to byly obavy Skansky a spol, a proto zařídili jeho smetení pod stůl a nebo jiné čachry, o kterých nemáme ani páru. Pokud je však pravda to, co nyní uvěřejňují média - posílení pozice ABL přes páky ve sněmovně v čele s Bártou v nějaké politické f-ci, dobře mu tak. Alarmující by však spíše byl fakt, že nějaká Skanska má moc shazovat vrcholné politiky naší poslanecké sněmovny.
Avatar - white label
8. 4. 2011 19:47
Re: je konec
Rád bych se zeptal všech "obhájců" Bárty, jestli je mu někdo opravdu ochoten "sežrat", že takovým způsobem jen tak (na dobré slovo) rozdával půjčky ze svých (těžce vydřených) úspor? :*)
Avatar - white label
8. 4. 2011 19:43
Re: BART...ISTA
Ano, jsem jasně pro většinový volební systém, přičemž bych počet stran zásadního významu vůbec neřešil, prostě na konkrétní volební období může vyhrát jen jedna...
Avatar - King
8. 4. 2011 19:34
Re: BART...ISTA
Ne nadarmo má celá řada tradičních světových demokracií pouze dvě strany zásadního významu a většinový volební systém. :-)
Avatar - white label
8. 4. 2011 19:17
Re: BART...ISTA
Napsal jsi to sice hezky, jen mi tam žalostně chybí příklady konkrétních menších stran, kde jsou ti kvalitní lidé, kteří by (podle tebe) opravdu reálně mohli konečně přinést tu skutečnou a celkovou pozitivní změnu. Takhle je to jen takové plácání do vody. Jestli tu něco v politice chybí, pak je to osobní odpovědnost, spojená s odpovědnpostí jedné konkrétní strany, která vyhraje volby (sebetěsnějším rozdílem). Volební období má umožnit vítězi dokázat, jestli to co v kampani sliboval, umí alespoň částečně splnit. Pokud ne, je plná odpovědnost na jedné straně a jednom lídrovi. Všechny ty multikoalice především nekonečně brzdí a komplikují činnost samotných vlád a vytvářejí prostor pro následný alibismus, nemluvě o korupční prostředí pro případné "přeběhlíky", nebo vydírání větších stran malými, jen proto, že jsou pomyslným jazýčkem na miskách vah.
Avatar - petrumr
8. 4. 2011 19:07
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 18:58
Re: Bohudíky
No tak nestalo, protože jak se to Kasch a Skanska dozvěděly, tak se začaly v jeho okolí rojit kauzy. Ne, že bych byl jeho fanoušek, to rozhodně ne, ale příjde mi to poněkud podezřelé, minimálně když čtu některé články.
8. 4. 2011 18:45
Bohudíky
Tak a zbylo mu jen předsednictví VV... Malý muž velkých slov a malých činů. V médiích se kasal, jak šlápne Skansce na krk, Kapsch že bude muset slevit 20%, boháči budou platit podle příjmů a další. Skutek utek, nic se nestalo. Jen trapné gesta typu bilboardů u cest
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 18:43
Re: BART...ISTA
Ten druhý a čtvrtý odstavec je velmi pravdivý. Ještě bych dodal, že zcela drtivá většina voličů (i ti inteligentní a vzdělaní) levice i pravice ani neví, co ty pojmy znamenají.
8. 4. 2011 18:34
Re: BART...ISTA
existuje několik malých stran, kde jsou kvalitní lidé, které mají docela konkrétní program (ne jen všeobecné bláboly jakože budeme investovat do vzdělání a vytváření pracovních míst a pod.. a které, kdyby lidi přestali dookola volit menší zlo, by podle mně tu změnu mohli přinést. (a teď nemyslím Balbínovce, nebo Pivaře apod.)

CSSD nebo ODS? jaký je v tom rozdíl? Reálně dělají z 90% stejné věci - nejdřív uspokojit sponzory, pak pár drobků pro plebs. K tomu růst přerozdělování, daní a státní správy.

Já vždy volím. A vždy si umím najít dobrou volbu, s menším zlem jsem skončil, páč to ke změně nevede.

Strana musí stát na nějakých ideích. Myslíš, že někdo v ODS má vůbec páru co znamená pravice. Nebo v ČSSD co znamená skutečná demokratická levice? Chápu že moderní politická realita přeje středovým partajím, které nabízejí všechno a nic, ale já tohle nechci, děkuji.
Avatar - Ronault.
8. 4. 2011 18:28
Smrdí to
Jakmile pan Bárta vystoupil proti společnostem a gigantům typu Skanska a stopil mnoho státních zakázek pro kmotry z ODS (Jak Občanská demokratická strana, tak Ostravské dopravní stavby), rozvěsil tabule "Zde stavěla Skanska", tak jej potopili dosti podivnými způsoby. Jen jestli pan Škarka nebude teď mít třeba pěkný domek u Ostravy postavený Skanskou... :-| Vůbec bych se nedivil.

Smrdí to, jako celá politika.
8. 4. 2011 18:17
Re: Politická kultura?
Jednak odešel další z nekonečného zástupu šmejdů. Před volbama vč. jeho slavných Veverek si hrál na křišťálově čistého. Skutek utek.Hotovostní platby nad 100 tis zakazuje zákon,když je tím JUDrem >:D např.To by mohl vědět.Půjčuje love na dobré slovo?Si dělá z lidí prd€l?
Úspory na stavbách?Jaké?Úplně směšné.Rozpočet je 280 mld,jeho jakási sleva 1,5 mld...takže nula celá nic.To nemají ani na provize... Smlouvy podepsali odésáci a jejich slavný milionář Řebíček,či jak se ten člověk jmenuje..
Pokuty podle výše příjmu aj. perly?K smíchu.
Spíš je průser,že přijde další gauner.Konečně,jeho vzorem je Napoleon,To dost vypovídá i o charakteru.
BTW:proč je to vůbec na autařském webu? Stačí,že to kecají všude,imrvere, 24h/den...
Nasr@t na politiku :-!
Avatar - King
8. 4. 2011 17:15
Re: BART...ISTA
My jsme asi dnes mimosmyslově propojeni. >:D
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 16:51
Re: Politická kultura?
To je pravda, hlavně to nethat pod auta. :-)
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 16:35
Re: BART...ISTA
No ale to je spíš dáno volebním systémem, který ti velcí nezmění. A pak je to těžké, viz co píši níže, o tom jak jsou si lidé zavázaní. Je to paradox, ale tohle, resp. strach (dříve o život, dnes hlavně o živobytí) funguje stejněs, ať je demokracie, nebo hlubokej komunismus. Lidé potřebují určitou záruku kontinuity a tu u malinkých stran nemají, velkým už, oprávněně, nevěří. Tím bych vysvětlil i úspěch VV, uměli to prodat. Neslibovali nějakou zelenooranžovou revoluci, zaměřili se na to co lidi s... a zároveň se nebránili koalicím s pravicovými stranami, potažmo socialisty.
Avatar - positivemind
8. 4. 2011 16:33
Re: Politická kultura?
Přesně jak píšeš. Říká se tomu populismus :-)

Ale jak tu psal(a) Pekelná Micinka - smlouvy už tam budou dané a ostré. Zakonzervování staveb by taky stálo spoustu peněz, ale ve výsledku se musí vše propočítat tak, zda-li by nový dodavatel i se zakonzervováním vyšel levněji (či stejně draze, ale kvalitativně lépe) než stávající. To jsou velký čísla a na ty jsme tu malý páni
Avatar - King
8. 4. 2011 16:26
Re: Politická kultura?
tak kde jinde, než tady a teď. >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 16:25
Re: Politická kultura?
Je vidět, že podnikatelská kultura už nefunguje tak dobře ani u severských společností, resp. je vidět, jaký rozdíl je v lidech, v tom jak se staví k tomu, když něco neudělají správně. V tomto Skanska v mých očích klesla. I ta IKEA, když udělají blbý židle, tak se snaží to napravit. To samý LEGO... No zkrátka od určité velikosti se ztrácí schopnost kontroly, a když je, tak to stejně řeší ti lidé, kteří jsou za to odpovědní, takže výsledek je 0 od 0.
Avatar - King
8. 4. 2011 16:25
Re: BART...ISTA
Nesouhlasím. Podle volebního systému neúčast ve volbách rozmělní můj hlas i ve prospěch xindlu jako je CSSD a KSCM, o různých DS a RS nemluvě (to není citroën a ford).

Současně mám jako člověk, kterému není osud mých dětí v tomto státě v budoucnu úplně lhostejný, povinnost udělat vše pro to, abych pomohl pravici prosadit se na úkor červenooranžových. Takže i kdybych si nakrásně našel malinkou partaj, kterou povedou příští Masarykové a Rašínové, stejně by asi můj hlas nedostala, protože bych napomohl situaci, kdy se do vlády dostane komunista a socan. Proto říkám menší zlo. Nehledě na to, že taková malá strana neexistuje.
Avatar - King
8. 4. 2011 16:18
Re: BART...ISTA
To jako že ve Straně přátel piva bude méně zkorumpovaných a zkorumpovatelných, zato více odborníků a gentlemanů? Ale jdi... Já mimochodem s volebním programem současného pravého středu problém nemám.
8. 4. 2011 16:15
tak to je v klidu
7 dubna v patek letos nebude >:D
8. 4. 2011 16:13
Re: BART...ISTA
volbou menšího zla stejně volíš ZLO. Dokaď budou lidi neustále volit menší zlo, nikdy žádná skutečná alternativa (nechci psát že dobro, protože to je idealismus) nepříjde.

stačí se podívat na volební programy - 80% věcí je stejných u všech "menších zel". A pak na to stejně dlabou a dělají něco jiného. >:-[]
Avatar - King
8. 4. 2011 16:13
Re: Politická kultura?
V tom bych viděl menší rozdíl, :yes: jako že dobrý, +1 jako že "moje řeč". >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 16:13
Re: Politická kultura?
Problém státu i firem je stejný - lidi. Jací jsou, takové je i všechno, kde působí.
Avatar - ManInBlack
8. 4. 2011 16:11
Re: BART...ISTA
Menší zlo? Takže si raději nechám rychle useknout hlavu než se nechat pomalu upálit? S menším zlem jdi někam. Lidi se bojí jít proti proudu a zvolit malou stranu, u které souhlasí s jejími ideemi a raději zvolí profláknutý ksichty (ČSSD, ODS...), nebo novou stranu s obrovskejma bilboardama u silnic (VV) a když je u nich ještě známá osobnost (John), tak tím líp pro tu stranu. Kdyby konečně začali ovce myslet a volit podle svých idejí a ne jen tzv. "menší zlo", bylo by u nás daleko líp.
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 16:10
Re: BART...ISTA
Problém je ten, že aby člověk něčeho dosáhl, vždy bude někomu zavázán, více či méně. Takže ti ostřílení, co už umí v tom našem rybníčku plavat, ti už zavázáni jsou, a ti co se chtějí poprvé skočit do vody, ti jsou, chtě nechtě, zavázáni, protože jinak ničeho nedosáhnou. Z toho plyne, že důležitý je výsledek po tom, co se od plusů odečtou mínusy. Počkejme, jak celá kauza dopadne a přejme si, abychom se nemuseli za ten náš desetimilionovej rybníček plus rákosníčci, stydět.
8. 4. 2011 16:08
Re: Politická kultura?
nevšiml jsem si, že by zavedli nějakou extra protikorupční politiku. jasně, plánů mají spousta, ale realita je zatím dost chudá.

a další věc je - on určitě už v to pondělí dobře ví, že nic nezmění, přesto populisticky a velkohubě blbne lidi. Kdyby rovnou řekl, že ok,s tímhle už nehnu a musí to doběhnout a pak příště to uděláme líp... Pro mě je to jen velice schopný manipulátor, o jehož skutečných motivech můžeme spekulovat.

Osobně si nemyslím, že by právě on byl tím pionýrem čestnosti a slušnosti v kapitalismu. Stát a klasiská firma má hodně společného. Sice se často argumentuje, že soukromé firmy vždy upředností řešení, které je pro ně výhodné, ale to je takový ideál jako sociální stát. Kdyby dělali firmy jen správná rozhodnutí, nebyly by přece bankroty, že >:-[] Jedinou výhodou státu je, že prostě přežije i bankrot :-)
Avatar - King
8. 4. 2011 16:04
Re: Politická kultura?
Myslel jsem, že nic jednoznačnějšího už neexistuje. ;-)
Avatar - ManInBlack
8. 4. 2011 16:04
Re: Politická kultura?
Jde o to, že platit nikdy nikdo nechce, takže úplatek asi není z hlavy firmy, ale z hlavy úředníků.
Avatar - King
8. 4. 2011 16:03
Re: BART...ISTA
Prvorepublikoví politici-gentlemani byli vládou lidu vypráskáni a když už se poslední mohykán najde, není mu moc rozumět. ;-) Jejich návrat je nemožný, nezbývá nám tedy už z principu demokracie nic jiného, než volit menší zlo, protože nevolit je zlem ještě větším.
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 16:01
Re: Politická kultura?
To je jako pozitivní hodnocení, nebo? :-)
8. 4. 2011 15:57
BART...ISTA
Chce se mi napsat... jaký vůz, takový ministr, ale to by byla příliš laciná píseň. Tak nějak vnitřně však cítím, že v čele státu, v čele ministerstev by měli stát lidé, kteří když promluví, zastavím se a němě zírám, jakou intelektuální brilancí, zkušenostmi, moudrostí a odborností disponují. Zde jsem také zíral, ale z úplně jiných důvodů.

Poučení pro nás pro všechny však v tom je - i zde už konečně začíná platit základní demokratická a politická téze, že stín pochybnosti na tváři politika je současně i jeho ortelem. Na rozdíl od Severní Kereji však zde obdobné (zatím neprokázané) selhání není stíháno setnutím hlavy. Vždyť se opravdu může potvrdit, že v té obálce bylo nastříháno pět set vtipů beze slov z posledních ročníků Mladé fronty, a vše se může vrátit do starých kolejí. A tak to ma byt.

Nesuďme tedy předčasně, ale nenechávejme si současně mazat amatérské politické medy po stěnách garáže. Chce to vlastní hlavu, vlastní káru, vlastní nenalepovací erzetu, vlastní obálku a vlastní... Waterloo. Všechno ostatní jsou než křeče lidských loutek, zavěšených ve větru dějin na svých vlastních kšandách osudu...
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 15:48
Re: Politická kultura?
Předpokládám, že ty smlouvy jeho předchůdci uzavřeli tak, že žádné velké manévry nejsou možné... I v kapitalismu se lze chovat slušně a čestně, což by mělo platit právě u velkých společností. Bohužel, dokud si to neuvědomí valná většina najednou, tak to nemůže fungovat. Jak chceš léčit příčiny nemoci, která už probělha?
8. 4. 2011 15:45
Re: Politická kultura?
myslíš to jeho šetření přes tiskovky? V pondělí bombasticky oznámí, že ušetří x-melounů na té a té stavbě, aby ve středu vyšla jen malá agenturní správa, že se to ruší, protože zastavení a zakonzervování stavby by bylo dražší....

Vůbec se nemusel stavět velkým společnostem, stačilo nastavit výběrová řízení/zadávání zakázek aby se minimalizovala možnost korupce. To jeho okaté tažení proti zlým velkým kapitalistům bylo jen divadélko. Léčili se znova následky a ne příčiny...
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 15:43
Re: Politická kultura?
No jistě, ale Bárta byl první, kdo s tím aspoň na oko a mediálně něco dělal, tyhle nekvalitně provedené zakázky ještě neschvaloval on, proto píšu, že je škoda, že musel odejít. PS - nerozumím, o šetření nebyla řeč.
Avatar - positivemind
8. 4. 2011 15:38
Re: Politická kultura?
Proč by se měl stavět společnostem jako je Skanska? Má si udělat čisto ve svých řadách. Když někdo ze Skansky nabídne úplatek, ještě to neznamená, že tu zakázku dostane. K tomu je totiž potřeba někdo, kdo to schválí ;)
To není chyba ve Skansce, ale v nějakém politkovi.

Jinak co se kvality staveb týče, to nedokážu posoudit, to ať udělají jiní. Ale pokud jsou silnice od Skansky nekvalitní, je to zase chyba ministrů, že si to nepohlídají. Skanska se snaží vydělat. Když postaví špatnou silnici, reklamace a konec spolupráce. Dneska se takhle velký byznys nedělá srdcem k našemu státu ;)

PS: kolik tedy ušetřil?
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2011 15:31
Re: Politická kultura?
Je to škoda, já byl rád, že se někdo odvážil postavit těm velkým společnostem jako je Skanska atd. Jde o to, že skrze jejich obrovitost si nevidí na "nohy" a tomu, že by se u nás v něčem nešidilo a netutlalo se to i v rámci firem ze zemí s lepší podnikatelskou kulturou, tak tomu snad nemůže věřit ani malý Pepíček. Jako důležitou veličinu sleduji to, co ten člověk ušetřil státnímu rozpočtu.. To se netýká přímo p. Bárty, ale obecně, je mi fuk, když si někde "udělá" třeba 5 mil., když jinde nenechá někoho rozpočet okrást o 200... Uvidíme, nikdo jsme u ničeho nebyli a pravda bývá většinou uprostřed.
Avatar - King
8. 4. 2011 15:20
Politická kultura?
Že by první náznak jisté politické kultury v našich luzích? Po zástupech politiků, kteří po svých prů*erech "neuvažují o odstoupení", je to určitě dobrý signál. Má to ale jeden háček. Když odejdou jen ti méně otrlí sígři, zůstanou tam logicky jen ti více otrlí. Trošku bludný kruh... 8-s