Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ministr dopravy Bárta podal demisi

Diskuze (137)
Vít Bárta, jedenáctý ministr dopravy v historii samostatné České republiky, dnes podal demisi.

V kariéře úspěšného českého podnikatele, volebního manažera nové politické strany Věci veřejné a naposledy ministra dopravy nastává zlom, nebo přinejmenším pauza. Vít Bárta – jeden z nejvýraznějších českých politiků současnosti – totiž v pátek 8. dubna předal premiéru Petru Nečasovi demisi.

Ministerské funkce se Bárta vzdává proto, aby neohrozil akceschopnost vlády a mohl očistit své jméno. V uplynulém týdnu se značně zkomplikovala situace ohledně jeho osoby – tři poslanci opustili stranu Věci veřejné a na veřejnosti se objevila obvinění, že Bárta uplácel za loajalitu.

Bárta obvinění odmítá a naopak se chce ucházet o post předsedy strany. Současný předseda Věcí veřejných Radek John Bártu v jeho úsilí očistit své jméno podporuje a věří v jeho návrat do vládní funkce.

Za pouhých devět měsíců na Ministerstvu dopravy stihl Bárta zanechat hlubokou stopu. Z pracovních věcí bylo nejvýraznějším krokem zastavení a přehodnocení výstavby dálnic, včetně cen, které stát za stavby platí. Bárta zaujal i několika kontroverzními návrhy (např. zakázat řidičům telefonovat i s hands-free) a také aférou, kdy musel kvůli nevhodně umístěné registrační značce na svém Maserati odevzdat řidičský průkaz.

Diskuze (137)
Avatar - deliqent4
10. 4. 2011 12:55
mafie
Skanska a podobné firmy se bály o své * předražené zakázky tak se ho snažili všemožně zdiskreditovat a povedlo se jim to ! Mrdám na tento stát a stěhuju se jinam tady to shnije a rozkradou to tady ty počestné firmy lobisti a jiní zkorumpovaní panáci :no:
Avatar - positivemind
10. 4. 2011 11:55
Re: Bárta, pan Bárta
Říká se, že když je člověk hladový, přemýšlí moc emotivně. Třeba jen dlouho nežral >:D
Avatar - white label
9. 4. 2011 22:56
Re: Bohudíky
Raději opatrně, taky bys tu mohl být (podobně jako já) slovně napaden pro pomluvu a pravidelnou četbu blesku... >:D
Avatar - white label
9. 4. 2011 21:15
Re: Bárta, pan Bárta
:yes: ;-)
9. 4. 2011 21:03
Re: Bohudíky
Jak jsou tu všichni nepřející. A z čeho má potom ODS financovat svou volební kampaň? Z členských příspěvků? Za 240 milionů převedených díky Vondrovi přes Promopro bude hned na billboardy, mediální poradce, atd.
Řešením je okamžitě zrušit akcie na doručitele a zakázat politickým stranám brát dary (=úplatky) od právnických osob a dary od fyzických osob hodně omezit.
Jinak musím kontatovat, i když je to hrozná ostuda, že z parlamentních stran jedině KSČM má průhledné financování...