Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Audi Q3 vs. Cross Coupé quattro: Designový duel

Kam se posunul design za čtyři roky, které dělí studii a sériový model kompaktního SUV od Audi?
Zpět na článek
Avatar - CHerokee
23. 4. 2011 21:21
Re: Výnimočná práca
Souhlasím. Já teda SUV moc nemusím zvlášť ty, co v terénu nevyjedou ani travnatý kopec, ale tady se mi taky více líbí studie než finální produkt. Snaží se být aspoň něčím originální a zajímavá.
23. 4. 2011 20:00
uprave rozdíly
+/- není absolutní hodnota...
23. 4. 2011 18:51
Re: Výnimočná práca
Chaos je podľa mňa trošku silné slovo, ale fakt je, že od Audi by som čakal precíznejší dizajn. Rozhodne nepôsobí prémiovým dojmom. Je zaujímavé, že Audi sa etablovalo ako firma, ktorá dokáže navrhnúť a vyrobiť prvotriedne palubné dosky, ale ako náhle sa dostane na spodok portfólia, tak mám pocit, že to robili v nejakom inom Audi. Napríklad A1 má interiér, ktorý prekonáva Polo, pritom A1 je luxusné a mimoriadne drahé auto. Možno tým chcú dostatočne odlíšiť okrajové segmenty od nosných.
23. 4. 2011 18:44
Re: Výnimočná práca
Pikes Peak je veľmi podarená štúdia. Tu si ale naopak myslím, že Q7 je ešte krajšia.
Ano, Q3 sa musela prispôsobiť aktuálnemu štýlu. A ten mi tiež nie je veľmi sympatický. A6, A8, Q7, všetky tieto autá mali veľmi čistý a elegantný dizajn, dnes do toho pchajú športovosť a väčšiu dynamickosť ako BMW, pritom tie autá majú pohon prednej nápravy a motor pred ňou. Je to škoda. Výrazne na to doplatilo Audi A8.
U Q3 sa pohrali s hranami a oblinami, zvýraznili led-diódy vzadu, dali mu šesťuholníkovú masku chladiča, zmenili predné svetlá. Áno, zapadá do aktuálneho dizajnu. A čo ako? Toto je podľa mňa na škodu, táto unifikácia, každé auto má byť navrhnuté prirodzene a nie tak, aby sa doňho pchali rôzne prvky len preto, že dnes ich firma používa. Nehovorím, že tam nemôžu byť, ale nemali by sa aplikovať takým spôsobom, aby kazili dobrý základ.
23. 4. 2011 17:06
Prodejni trhak
Kdyz budu porovnavat rodil mezi konceptem a serii u Q3 tak si myslim, ze to neni tak spatne ve srovnani Subaru Impreza koncept a seriie, kde opravdu nezustal kamen na kameni.

Zato toto patri Audi dik.

Naopak si myslim, ze tento novy trend malych radoby vypadacicich SUV, aut pro rodiny, je novy trend typu karoserii jez zacnou byt vice a vice vyhledavany novou generaci zakazniku. A je jen otazkou casu, kdy si nebude moci dovolit seriozni automobilka nemit tento typ karoserie ve sve nabidce.
Avatar - white label
23. 4. 2011 15:56
Re: Výnimočná práca
Ten "chaos" v interiéru mi tedy dech nevyrazil, znám mnohem horší případy...
Šestiúhelník mi tolik nevadí, ale klasická sf mě taky oslovuje víc.
Ta maska je příklad pro ty, kteří tu pravidelně volají po designových změnách (za každou cenu) u Audi, jak je vidět, "dokonalé" věci se prostě měnit nemusí... ;-)
Avatar - Bubáq
23. 4. 2011 15:41
Re: Výnimočná práca
Naprosto souhlasím. A jak jsem napsal už dříve, naprosto nechápu ten chaos v interiéru. Ten mi tedy vyrazil dech, ten má hodně daleko do opravdového designu. Myslím, že ani Číňani nemůžou něco takového akceptovat... navíc nikdy nepochopím, proč původní velmi elegantní single frame nahradil ten hloupý, šeredný a tupý "šestiúhelník" :-O :-O :-O
Avatar - Pekelná Micinka
23. 4. 2011 13:59
Re: Výnimočná práca
Audi se za ty 4 roky posunulo dál a koncept byl esteticky aktuální v době uvedení Q7, nikoliv dnes. Jediným opravdu skvělým SUV Audi tak zůstává [odkaz] nebo splašené TT - Steppenwolf.
Avatar - Pekelná Micinka
23. 4. 2011 13:54
Q3 za 4
V úhrnu se mi víc líbí série, ale i tak se mi sklon zadního sloupku zdá příliš málo strmý, u SUV se mi to asi nikdy líbit nebude, jedině, že by to mělo komplet kastli z Miury nebo Corvette III. Změna o pár stupňů by byla vizuálně příjemnější a jako vedlejší, ale pozitivní efekt, by zvýšila objems i zlepšila tvar zavazadlového prostoru.
23. 4. 2011 13:24
Výnimočná práca
AUDI Q3 je po dizajnovej stránke absolútne výnimočný výkon. Je totiž veľmi vzácne z takmer dokonalej predlohy pokaziť všetko, čo sa dalo. Ak by to boli úpravy nevyhnutné pre sériovú výrobu, nič nepoviem. Ale napríklad horný sklon zadných svetiel ide celkom nelogicky smerom dole a doslova vysáva z dizajnu dynamickosť, ktorou koncept prekypoval. Predné svetlá sú tenké a sklon kapoty je teraz o dosť väčší a akýsi staromódny, ťažkopádny, klínovitý. Tak vynikajúci výkon v podobe Cross Coupe quattro a takto ho znetvorili. Skutočne pokazili, čo sa dalo. Výnimočný výkon.