Novinky
Zpět na článek
AutoMarxX 2011: Nejsilnější značkou v Německu je Mercedes-Benz, Škoda šestá
35 komentářů
Ada je zase tady
0
Rendlik Adidas! :yes:
Přejít do diskuze
Ada je zase tady
Myslis tu potrebu dotahnuti sponky? To tedy byla opravdu katastrofa! To se u rendliku stat nemuze! >😒] >😒] >😒]
Ronault.
A co ta hadice turba, milý zlatý?
Tyhle vaše "banality" jsou často natolik katastrofální až těm ostatním trne úsměv.
Tyhle vaše "banality" jsou často natolik katastrofální až těm ostatním trne úsměv.
Ada je zase tady
Ale u rendliku jsou nadavky na tyhle smejdy ale zcela opravnene. Prave v tom je ten rozdil. I u toho meho japonskeho supliku se stale neco se**. Dnes mi treba (112tisic km) praskla poprve zarovka u osvetleni poznavaci znacky. Hruza! >😁
Emel
Mimochodem, jak si tak uvědomuju... hodně konkurentů Octavie mělo 5 hvězd už v minulé generaci (Megane, Golf, Focus, Astra)
Guttalax
Je přirozené,že v Dojči je takovýto stav.Preferují své značky. Od 20 místa dolů je to jako když si jdete koupit k Vietnamcovi origoš Adidas.Máte za levnější peníz stejný počet proužků ,akorát se vám dřív rozsypou. >😁
pogo26
Asi jsi to nepochopil - šlo o akci jednoho nespokojeného zákazníka - žádná masovka - prostě web pro fajnšmejkry. >😒]
Krispos
Jistě, a hlavně prověřeno léty provozu, čili spolehlivé.... Plus pohodlí alá Volvo a všechny možné i nemožné bezpečnostní prvky a asistenty v základní výbavě...
Krispos
Náhodou, sice jsem letos do Feldy nasypal asi 30 000, když vyhořel startér a my jeli z hor bez zastávky bo bysme to už nenahodili, když se mi za jízdy vysypal alternátor nebo se vysypal kloub v poloose, ale přesto bych řekl, že jsem s tím autem spokojený... dovezlo mě vždycky kam jsem chtěl, má skvělý sedačky a pro začínajícího řidiče je těch 47kw víc než dost. Na rozježdění super auto, naučilo mě pečlivě plánovat předjíždění a navíc to je moje první auto... a to, že předchozí majitelé (táta, máma, sestra) trochu kašlali na servis, to je holt daň, kterou teď platím já... ale skoro půlka auta už je z nových dílů >😁
Ronault.
hele, tvůj milostný vztah s Volvem znám moc dobře, další detaily prosím raději ani nechci slyšet >😒] >😒] >😁
Ano, kvalitní základ z Francie, dotaženo Fordem do Švédska a ve Švédsku uděláno razítko "Madi in Sweden" >😒] >😒] >😁
Ano, kvalitní základ z Francie, dotaženo Fordem do Švédska a ve Švédsku uděláno razítko "Madi in Sweden" >😒] >😒] >😁
Krispos
>😁 >😁 >😁 upravený a vyladěný inženýry ze Švédska... já se těším, až tam přijdu a stejně jako tenkrát na Tempu v Litoměřicích ho spatřím - bílého krasavce, auto tak nádherné, že i já (tehdy ještě bez řidičáku a o auta se absolutně nezajímající) jsem se zamiloval...
Krispos
koncern nekoncern, kupte si všichni Volvo nemůžete udělat chybu >😁 eště 45 dní a to moje by mělo být tady...
Ronault.
Nic mi zatím nevyprávěl >😒]
Ale z druhé strany, ani redaktoři nejsou bez svých osobních postojů a jak se v redakci sejdou spíš koncernisti, tak to moc renaultovská redakce nebude, tím nemyslím konkrétně auto.cz 😉
Ale z druhé strany, ani redaktoři nejsou bez svých osobních postojů a jak se v redakci sejdou spíš koncernisti, tak to moc renaultovská redakce nebude, tím nemyslím konkrétně auto.cz 😉
pogo26
Po zkušenosti z Auto.cz, kde se pod články o Renaultech vždy koná slet Anti Renault Fans, docela věřím tomu, že se v průzkumech hodně těchto fans vydává za nešťastné majitele Renaultů. >😒]
A pak je tady taky tá francouzská rebelie, která bude asi vlastní i majitelém Renaultů. Místo, aby slušně závadu nahlásili a pak poděkovali za její odstranění, tak začnou zakládat AntiRenault weby a zdarma šířit myšlenku o bájném světě bez francouských aut. >😒]
A pak je tady taky tá francouzská rebelie, která bude asi vlastní i majitelém Renaultů. Místo, aby slušně závadu nahlásili a pak poděkovali za její odstranění, tak začnou zakládat AntiRenault weby a zdarma šířit myšlenku o bájném světě bez francouských aut. >😒]
Ronault.
Asi tak nějak. Jak se zeptáš některých spokojených majitelů s čím a za kolik byli v servisu se svým autem, tak ti jde hlava kolem a přestáváš chápat, že jsou spokojení. A mám pocit, že je teno fenomén hodně u majitelů VW a Škody, u fr. značky to jsou většinou jen nadávky na šmejdy.
Příkladem budiž např. vadné stahovačky oken, kdy jak v Renaultech tak VW se lámal tentýž plastový díl, zatímco na to nadávali jen u Renaultu a u VW nad tím majitelé, které znám, mávli rukou.
Ale shrnuto... jakékoliv hodnocení spolehlivosti je dost těžké a často jednostranné.
Příkladem budiž např. vadné stahovačky oken, kdy jak v Renaultech tak VW se lámal tentýž plastový díl, zatímco na to nadávali jen u Renaultu a u VW nad tím majitelé, které znám, mávli rukou.
Ale shrnuto... jakékoliv hodnocení spolehlivosti je dost těžké a často jednostranné.
Ronault.
:yes😒br />
Možná takový ten slogan, kdy někteří a to i němci, dělají ze Škodovky druhé "Volvo". Už jsem se s tímto názorem laiků setkal. Ona ta přední maska, tvar Octavie trochu podobný Volvu, by v některých tento falešný dojem zanechat mohla a pak se tady vyjeví dotazníky... a je to na světě.
Možná takový ten slogan, kdy někteří a to i němci, dělají ze Škodovky druhé "Volvo". Už jsem se s tímto názorem laiků setkal. Ona ta přední maska, tvar Octavie trochu podobný Volvu, by v některých tento falešný dojem zanechat mohla a pak se tady vyjeví dotazníky... a je to na světě.
Tato štatistika je asi taka sranda ako ked sa pýtam kamošou ako sú spokojný zo svojim autom.
Otázky😒br /> Si spokojný s tvojim auto?
``Jasne je super dal by som mu plný počet.``
A kazí sa ti?
``Nie ved je to dobre auto.``
A mal si uz niečo na nom pokazené?
``Nič iba také bežne veci ako tlmiče,nápravu,brzdy,dve turba,sem tam neaka elektrika,a ešte zopár drobnosti.``
Ale si spokojný?
``Jasne znova by som si ho kúpil ved je dobre.``
A potom ver takejto štatistike.Tisíc ludi ,tisíc názorov.
Otázky😒br /> Si spokojný s tvojim auto?
``Jasne je super dal by som mu plný počet.``
A kazí sa ti?
``Nie ved je to dobre auto.``
A mal si uz niečo na nom pokazené?
``Nič iba také bežne veci ako tlmiče,nápravu,brzdy,dve turba,sem tam neaka elektrika,a ešte zopár drobnosti.``
Ale si spokojný?
``Jasne znova by som si ho kúpil ved je dobre.``
A potom ver takejto štatistike.Tisíc ludi ,tisíc názorov.
Emel
Tedy objektivně má Land Rover méně prvků aktivní a pasivní bezpečnosti než Škodovka? Méně airbagů a asistenčních systémů? Možná za tím nějaká smysluplná metodika je, ale na první pohled mi to přijde pochybné.
Škodovka má jako hlavní model čtyřhvězdovou Octavii, která v základní výbavě nemá ani ESP. U pětihvězdového Roomsteru se také řešily celkem vážné problémy (přetržení elektrovedení a následná neaktivace zádržných systémů, což automobilka odmítla řešit svolávačkou). Nechci to zbytečně dramatizovat, ale určitě u mě Škoda nemá image nadprůměrně bezpečné značky a zajímalo by mě, co za tím hodnocením stojí.
Škodovka má jako hlavní model čtyřhvězdovou Octavii, která v základní výbavě nemá ani ESP. U pětihvězdového Roomsteru se také řešily celkem vážné problémy (přetržení elektrovedení a následná neaktivace zádržných systémů, což automobilka odmítla řešit svolávačkou). Nechci to zbytečně dramatizovat, ale určitě u mě Škoda nemá image nadprůměrně bezpečné značky a zajímalo by mě, co za tím hodnocením stojí.
praptak
Bezpečnost se hodnotí v rámci celé značky, vybavení aktivními a pasivními bezpečnostními prvky (což je objektivně zjistitelný údaj), jak poznamenal kolega výše.
Emel
Pak jsme zpět u toho, že těm číslům moc nevěřím. Abychom se vyhnuli Renaultu a Fiatu u kterého zřejmě cítíš nějakou kontroverzi... v čem je Opel tak dobrý? V čem je Mini špatný? Pokud řekneš že je to malé auto.. v čem je špatný Land Rover?
Dinar
V kolonce bezpečnost čtu, "vybavení aktivními a pasivními bezpečnostními prvky". To asi nebude dotazník. 😉
Emel
Myslel jsem čísla o bezpečnosti, dojmy a pocity Němců ze síly značky mě zase tolik nezajímají - možná až na tu spokojenost majitelů. Ale pokud je i bezpečnost dotazníkové kritérium, tak to lecos vysvětluje a můžu ten sloupeček s klidným srdcem zapomenout.
Pokud namátkou vyberu Opel - 2.4, Škoda - 2.5, Mini - 3.0, Renault - 3.2, Land Rover - 3.2, Fiat - 4.0, Smart - 4.5... tak z toho nejsem schopen poskládat nic objektivně smysluplného.
Pokud namátkou vyberu Opel - 2.4, Škoda - 2.5, Mini - 3.0, Renault - 3.2, Land Rover - 3.2, Fiat - 4.0, Smart - 4.5... tak z toho nejsem schopen poskládat nic objektivně smysluplného.
Dinar
V čísla nemáš důvěru proč? Že nemají kvůli metodě sběru dat (dotazník, vzorek) vypovídací hodnotu nebo že jsou podána účelově? Osobně si moc neumím představit způsob, jak dostat čísla objektivněji, chci-li hodnotit kategorie jako image značky nebo spokojenost zákazníků. Tvrdá data v kat. síla značky jsou jasná, ostatní musí obstarat dotazník. Co se bezpečnosti škodovek týká, hodnotí se celá značka nejen octavie, snad každá značka má v akt. portfoliu nějaký starší model. 😉
P.S. Při pohledu na výsledky Renaultu nebo Fiatu celkem chápu, že v ta čísla "obecně" nemáš důvěru. 😄 😉
P.S. Při pohledu na výsledky Renaultu nebo Fiatu celkem chápu, že v ta čísla "obecně" nemáš důvěru. 😄 😉
roman.rs
Musím říci, že mě to velmi mile překvapilo, jde vidět, že němci upřednostňují svojí značku, to chápu i když fandím japoncům, kteří jsou na tom také dobře. Jde vidět, že značky jako Hyundai, Kia, Fiat, Renault, Peugeot na tom nejsou oprávněně dobře a s kvalitou a spokojeností si v německu neškrtnou. Samozřejmě u čechů by to vypadalo asi opačně - bohužel, tady platí jen cena a né kvalita. :no:
Emel
Na palec to je, i když... zrovna vítězství v kategorii životní prostředí mě moc nebere a slušná známka z bezpečnosti je pro mě záhadou (nejprodávanější Octavia je jedno z posledních aut ve třídě se čtyřma hvězdama). Obecně nemám v ta čísla moc důvěru.
Zajímavá je ta spokojenost zákazníků.
Zajímavá je ta spokojenost zákazníků.
Dinar
prakticky absolutní vyrovnanost D3. Pro nás je potěšitelné umístění škodovky, hlavně ve srovnání s koncernovým souputníkem Seatem a také tradiční německou značkou Opel. To je na :yes: 😉