Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AutoMarxX 2011: Nejsilnější značkou v Německu je Mercedes-Benz, Škoda šestá

Diskuze (35)
Němci si i nadále nejvíc cení značky Mercedes-Benz. Dobrou pověst má ale i česká Škoda, v žebříčku opět předběhla např. Porsche a Toyotu.

AutoMarxX je průzkum trhu, který každoročně provádí německý autoklub ADAC. Výsledky jsou průměrem bodových hodnot šesti kritérií. Hodnocené kategorie se samozřejmě v průběhu času mění a mění se i jejich váha spolu s tím, jak se mění požadavky trhu.

Image značky představuje 10 % hodnocení. ADAC zjišťuje tuto veličinu prostřednictvím dotazníkového šetření. Ptá se na 14 otázek od poměru cena/výkon po vztah k životnímu prostředí. Nejlepší image má v Německu značka Audi.

Síla značky (10 %) je tvrdou veličinou. Promítá se do ní počet všech aut přihlášených do provozu v Německu a meziroční změna této hodnoty (tzn. mimo jiné počet nově prodaných aut). V tomto ukazateli je nejlepší Volkswagen.

Spokojenost zákazníků (15 %) vychází z ankety v německých časopisech. Každoročně odpovídá na 40 tisíc čtenářů na otázky, jak jsou spokojeni se svým autem, prodejními a poprodejními službami. Zde boduje Subaru, které získalo nejvyšší možné hodnocení.

Kvalita produktů (30 %) přepočítává výsledky ADAC Autotest a statistik poruchovosti ADAC Pannenstatistik, TÜV a Dekra. Nejlépe si vede Audi.

V kategorii životní prostředí (15 %) se hodnotí údaje o emisích CO2 v kombinaci s ADAC EcoTest. V této disciplíně vítězí Škoda.

Aktivní a pasivní bezpečnost (20 %) znamená absolutní vítězství pro Mercedes-Benz.

Diskuze (35)
Avatar - Ada je zase tady
1. 6. 2011 09:07
Re: Asi si to nevycucali z prstu
Rendlik Adidas! :yes:
Avatar - Ada je zase tady
1. 6. 2011 09:06
Re: to je sranda
Myslis tu potrebu dotahnuti sponky? To tedy byla opravdu katastrofa! To se u rendliku stat nemuze! >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Ronault.
31. 5. 2011 22:21
Re: to je sranda
A co ta hadice turba, milý zlatý?

Tyhle vaše "banality" jsou často natolik katastrofální až těm ostatním trne úsměv.
Avatar - Ada je zase tady
31. 5. 2011 22:17
Re: to je sranda
Ale u rendliku jsou nadavky na tyhle smejdy ale zcela opravnene. Prave v tom je ten rozdil. I u toho meho japonskeho supliku se stale neco se**. Dnes mi treba (112tisic km) praskla poprve zarovka u osvetleni poznavaci znacky. Hruza! >:D
Avatar - Ada je zase tady
31. 5. 2011 22:13
Re: hmmm
Bingo!