Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Audi A6 3,0 TDIR (230 kW) za 1,429 mil. Kč, 4,0 TFSI (300 kW) za 1,8 mil. Kč

309 komentářů

kari.laz
Už nyní součastná A6 boduje ve srovnávaích testech s odvěkým rivalem BMW 5er. Nyní už nemá slabinu ani v dieselech ani v benzínech. :yes: :yes: :yes:
Hammunasakra
Ano ČETLA jsme jak "boduje" ve srovnávacích testech (2.0 TDi proti 520d a dalším - v AutoBild myslím, slabší 3.0 TDi proti E 250 CDi a dalším mám dojem tamtéž a nejsilnější naftová verze proti Jaguar XF, BMW 523d a E 350 CDi v britském Autocar ... ti "proti" test VŽDY VYHRÁLi, a z nich nejnovější Audi A6 bylo (trochu překvapivě - to cituji z textu) i poslední 😉
jossalito
Tradičně nám úklízačka zcela tendenčně srovnává tu nejnuznější variantu, která je i nejlevnější volbou s ne zcela odpovídající konkurencí.

No co se dá dělat, to by pak přece nebylo na koho plivat. >😁
webpaja
V tomhle případě má kylie trochu pravdu, domněnka, že nejprodávanější varianty jsou od 240HP nahoru je mylná. Páteř pojede na 2.0TDI nebo slabším šestiválci.
jossalito
U nás tvoří prodeje z ca 60% varianta 3.0 TDI s 180 kW.
Hammunasakra
To je něco jako Citroën C5 3.0 HDi 177 kW? 😉
jossalito
Ne, citrón tu prakticky nejde potkat. 😉
Hammunasakra
U nás doma také skoro ne - skoro výhradně kupujeme limetky 😉
Dinar
Překonat 520d bude mít problém kdokoliv, a té slabší variantě 3,0tdi bych dal stejně jako v případě 525d určitě přednost před E250cdi, už jen pro ten zvuk. 😉
Hammunasakra
Nu, testéři byli JINÉHO názoru, oni dali přednost jak 525d tak HLAVNĚ právě 250CDi - a nové audi A6 skončilo, stejně jako v porovnání nejsilnějších motorizací v AUTOCARu, dokonce poslední..
PS: Ale "teoreticky" já pochopitelně také RADĚJi "víceválečky" (i když nám pomalu "umírají/mizí před očima" 😐
Dinar
E250cdi kvůlivá nižší spotřebě, cca o litr, mrknul jsem na ten test. Jinak, rozdíly mezi těmi auty jsou tak marginální, že strkat opovržlivě novou A6 na konec řady je zcela mimo, v akt. generacích v této třídě je výběr víc než kdy jindy poplatný osobní preferenci té které značky. A testy v Autocaru, kterých se účastní nějaký Jaguar nebo nedejbože Ford, to je max. na >😒]
Hammunasakra
Ano - však jsem to (tu někde 😄 ) PSALA, byť nová A6 testy NEvyhrává (a opravdu až "prohrává") tak VŽDY najdete nějaký "dodatek" typu, že to rozhodně NEní špatné auto! Že prohrává spíš kvůli celkovému (ne)sladění vozu - v čemž jsou soupeři stále "o něco dál/lepší" 😉
PS: Ano, "posedlost" AUTOCARu fordy a jaguary pochopitelně ZNÁM - vy určitě zrovna tak znáte DŮVOD proč tato auta často vítězí ... (je prostě důležité dívat se PROČ v ČEM byl ten onen vůz horší lepší - NEjen na celkové pořadí
Dinar
Z mého pohledu je hlavní problém nové A6 v tom, že je přehnaně drahá, jede na aktuální vlně audi zájmu, využívá toho, což je pochopitelné, na druhou stranu už je to mírně za hranou, podobně nakonfigurovaná pětka nemluvě o éčku přijde levněji a to není zdravý stav, který v konečném důsledku povede k tomu, že trh audi zase po čase srovná.
jossalito
To bych právě vůbec netvrdil. Vezmu li nejprodávanější variantu (třílitr dýzl), tak šestka začíná ceníkově na ceně o cca tuším 70 tis nižší, má v sérii xenony a další drobky, které v BMW nejsou. Použiju li u BMW paket Advatage (což je plus nějakých 70 tis, obashuje xenony, výhřevy senzory atd.), opět jsem cenově výše než s obdobně vybavenou A6. Já tam zásadní rozdíl prostě nikde nevidím.
Dinar
To je začátek konfigurace, běž dál, sedadla kůže, navi... a uvidíš sám.
Hammunasakra
Tohle je ale myslím "všeobecně" známé - Audi BÝVÁ (skoro BEZ výjímky) většinou NEJDRAŽŠí (při započtení "kompletní" popř. "stejné" výbavy).
jossalito
To už se ale bavíme o ceně oscilující na hranici 2 mil s daní. A mě osobně už to přijde trošku zbytečně drahé na tuhle třídu vozů obecně. Tady prodejní tažiště modelů určitě není.
Hammunasakra
U prémiové vyšší střední třídy? DOST záleží na volbě motoru, ale jinak mi 2 miliony s daní za slušně ("odpovídajícně") vybavený vůz této kategorie NEpříjde nějak "extrémně přehnaná" cena (je-li řeč o "běžné katalogové" ceně BEZ případného "zvýhodnění")
Hammunasakra
Trochu SLABODUCHÝ příspěvek NEmáte (ze sebe blbý) pocit? 😉
Klidně "přeformuluji" - nové Audi A6 prohrálo německé i britské srovnávací testy ve všech třech naftových motorizacích
PS: A ve VŠECH testech se dočtete, že motorizace (typu) 520d vlastně STAČí 😉
PPS: NEmyslím že by se testéři "všech zemí" proti (novému Audi A6 a JOSSALITOvi) "spikli" 😄
Ještě dodám, že "všude" se TÉŽ dočtete, že nové A6 NEní snad "špatné auto" a že se opravdu DOST zlepšilo, nicméně že soupeři jsou v "celkovém sladění vozu" ještě o kousek kousíček DÁL - howgh
kari.laz
Koukám že ze tří testů co jsi četla jsi udělala globální záležitost. Já četl dva testy kde A6 vyhrálo a i zarytí BMWfilové z autosme (nebo jak se to jmenuje) uznali, že A6 3,0 TDI 180 Kw je lepší než BMW 5 530d. Jeli s tím do Chorvatska, byli na to dva, jeli s tím slalom a jeli s tím i na okruhu. Nešlo jim to z pusy ven, ale stejně uznali, že lepší je A6.
Hammunasakra
GLOBÁLNí znamená něco maličko JINÉHO 😉
To čemu vy říkáte globální a já kdyžtak "celkový" pohled je KOMPLETNí test řadou naftových motorizací Audi
(a ANO, jak v německých testech tak britských si nové A6 asi NEstojí asi až tak jak si "zarytí AUDIfilové" představují)
PPS: Vy ale asi (nej)spíš budete věřit té "spiklenecké teorii" jak si na nové A6 novináři "vyšlápli" 😉
Já osobně bych v této kategorii asi zvolila Jaguar XF (no, počkala bych nejspíš na ten nový 8mi stupňový ZF :yes: 😄
jossalito
Tady má spíš někdo utkvělou představu, že některé testy jsou si rovnější než jiné... 8-s
kari.laz
:yes:
Hammunasakra
To sice JSOU, ale já mám svůj letitý "výběr" německých a britských zdrojů informací a ten už asi měnit NEbudu 😉
N6600
Dovolim si male upresnenie. Auto.sme.sk (tzn. auto sekcia dennika Sme). Nemyslim si, ze by boli BMWfily. Skoro anti-VAG >😁 Ale uz vazne. Ten test, na ktory sa odkazujes je trochu nestastny. Pretoze ma 2 casti. Prva, ked sli do Chorvatska. V tej casti mali rovnake auta, vybavou i motorizaciou. Nasledne vsak spravili Live show, kde jedno bolo AWD (Audi), druhe tusim RWD (BMW). A ani motory neboli rovnaka "vahova" kategoria. Vybavu oboch aut tiez taktne vynecham. A preto samozrejme Audi vyniklo.
Nijaku znacku neobhajujem, aj ked mi je BMW srdcu blizsie, nez Audi. Povazoval som vsak za nutne uviest, ako sa ten test mal...
white label
Máš pravdu v tom, že pro přímé srovnání mohlo mít 4x4 i 5er, ale samotné motory rozhodně byly ve shodné "váhové" kategorii...
N6600
auto.sme.sk je zname tym, ze rado porovnava neporovnatelne. Preto osobne nepovazujem ten test za relevantny. Nie som v oblasti aut borec, ale myslim, ze je rozdiel medzi 530d vs 3.0TDI (Chorvatsko) a 525d a 3.0TDI. Ak sa mylim, kludne ma oprav/dopln...
white label
Srovnatelné verze jsou 3,0 TDI 180kW s 30d a 3,0 TDI 150kW s 25d.
V testu sme.sk srovnávali srovnatelné verze, tedy konkrétně tu první silněší srovnatelnou dvojici.
N6600
Dakujem... Inak, ta prva silnejsia zostava bola len na ceste do Chorvatska. Ten druhy test, 4x4 vs RWD, boli vo verzii 3.0TDI (povodny ako v HR) a 525d (iny model, nez v HR). Je to malichernost, ale v druhom teste si myslim, ze tie auta ekvivalentne neboli.
white label
Oni tam ty motorizace ani to 4x4 vlastně vůbec neřešili, což vyznělo poněkud amatérsky, ale jak v Chorvatsku, tak na okruhu byla 530d (viz i galerie k testu). Na tu "lidovou" část testu byla 5er bez nápisu na víku kufru, jestli to byla zrovna 525d nevím, nebo jak si přišel na to, že to byla zrovna 525d?
N6600
S tym mozem len suhlasit. Preto sa to tazko posudzuje. V relacii to nevyznelo, ale uzivatel "driver1", co bol na natacani osobne, tvrdi, ze to nebola 530d, ale 525d. Predpokladam, ze nekeca a ma to od p. Chvalu. Zaroven, ak si vsimnes, tak vo foto galerii su auta s kremovym interierom, ale na ludovej casti uz mali tmavy interier...
white label
U "chorvatské" dvojice byl interiér 5er hnědý a u A6 krémový. U "lidové" dvojice už byly oba interiery černé, takže ani u A6 se nejednalo o identický kus.
N6600
Yupp, tak je. Podla vsetkeho vsak motor zostal povodny, u BMW sa zmenilo aj to. Ale to je jedno. Ten test i tak miesal hrusky s jablkami. Kazdy si vyberie podla vlastnych preferencii a penazenky 😄 Nezavisle od testov na auto.sme.sk 😊))
white label
Jasně, třeba jak se na kávě v Chorvatsku divili, že má A6 o litr větší spotřebu, aniž by si uvědomili, že ta A6 byla AWD, ale 5er jen RWD.
kari.laz
Jen pro upřesnění, tak jeden z nich říkal, že BMW je jeho srdcovka a druhý naopak, že Audi není jeho šálek kávy.
N6600
Rovnaky pocit mali, ked testovali Citroena, tusim DS3. A tiez ked porovnavali mainstream. Boli proti Golfu. Ktory zvitazil. Napriek tomu si redaktor neodpustil scenku, kde ho polial akoze benzinom a snazil sa ho zapalit... A tiez sa nedala prehliadnut ta chvala na Golfa od Studenica. auto.sme.sk je uplne rovnake ako auto.cz. Tiez existuje skupina VAG a anti-VAG. A redakcia si rada kopne, ked moze. Preto by som vyjadrenia recenzentov nebral velmi vazne.
jossalito
Nejsem uklízečka, abych měl ze sebe blbý pocit.

Několik srovnávacích testů, od různých periodik, kde srovnávali 530d(xd) vs A6 3.0 TDI, tak je vítězství cca 50:50. Někde vyhraje Audi, někde BMW. Ostatní se jim výrazněji vzdalují.
Toliko realita a ne nějaké nesmyslné srovnávačky slaboduché uklízečky.
Hammunasakra
Já ze sebe také NEmám "blbý pocit" (a teké NEjsem uklízečka - s tou jste na mne vyrukoval - těžko říci proč - VY 😉
PS: REALITOU je, že testy (celkově "napříč" Evropou) nové A6 NEdopadají až tak jednoznačně (nejnovější "příchozí" model VĚTŠINOU spíše VÍTĚZí) - a fandovwé značky s tím MAJí - zdá se - trošičku problém 😉
jossalito
Problém s tím mají spíš ti, co byli zvyklí čítat testy, kdy Audi vždy prohrálo. Bohužel, ty doby jsou dávno pryč.

Zkus se s tím smířit. :-!
KANKUNEN
To se zas řeší kraviny. Realita je taková, že ten má známého v Audi a ten v BMW a tak se jde tam, kde je známý. Vlastně si ani neuvědomuju, že by někdo ze známých lítal mezi prémiovými značkami.
jossalito
No, tak to máš tedy značně úzký okruh známých. Tak to opravdu nechodí. 😉
Hammunasakra
S testy Audi (a nejen A6) jsem rozhodně "smířená" 😄
PS: Co vy? 😉
jossalito
No, jde vidět, že pouze s těmi, ve kterých vyhraje kdokoli jiný, než audi.

Neboli jinak - pokrytectví v přímém přenosu. :-!
Hammunasakra
Já jen čtu PROČ to či ono auto vyhrál👋prohrálo - a narozdíl od vás V TOMTO KONKRÉTNÍM PŘÍPADĚ nemyslím že by nové A6 prohrálo různé srovnávací tedy (dvou- dvouapůl i třílitrů v naftě) kvůli "pokrytectví" 😄
kari.laz
to musel být hodně starý test, když tam bylo ještě audi v dvouapůl litru >😁
Hammunasakra
ALE! Jak jsem psala, vítězem byl MB E 250 CDi - audi proti němu nabízí slabší verzi 3.0 TDi - v reálu ve srovnávacím testu Audi skončilo až za 250 CDi a za 525d
kari.laz
Ani Mercedes, ani Audi a ani BMW nemají dieselový dvouapůllitr.

BMW 525D je třílitr 150Kw
MB 250 CDI je 2,2 150 KW
Audi je 3,0TDI je třílitr 150 KW
Hammunasakra
To já přece VÍM!!! (viz ten test - a samozřejmě i bez něj 😄
Ale tato "výkonnost" je "cosi jako dvouapůllitr" - viz označení Mercedes(u) a BMW. Speciálně BMW (ale i jiní) vlastně "zůstávají" na původních označeních vycházejících z objemu - byť dnes se podobného výkonu dosahuje větinou daleko menšími jednotkami. "Vývojově/evolučně" je tady "napřed" právě Mercedes (a PSA s 2.2 HDi) - Audi (resp. vw) s podobným motorem teprve příjde
PS: Mimochodem dívám se na své předcházející texty a NEjsem si jista proč máte protřebu mi konkrétní označení motorů vypisovat.. 😉
Pěkný den (s 250 CDi nebo 2.2 HDi - motory které jsou "trochu napřed" :yes: 😄
Subaru.in
Je pravda, za na autocar tzv. 90s test se Audi priblizilo k BMW-5 a zcela jiste rozdil mezi BMW a Audi ci Mercedes je tak vyrovnany, ze opravdu zalezi jen na preferencich budouciho majitele.

Musime brat v potaz, ze normalni smrtelnik moc rozdilu v klidnem normalnim provozu tezko pozna.
Hammunasakra
S tím SOUHLASím (a přesně TO se ve většině testů člověk dočte)
Johny.Rico
Dal jsem ji na hate-list. Její příspěvky nejdou číst, hrozné hrozné. Je nějak mimo. ALe co chceš, jsi na netu...
Blue Sun
Radši tisíc Kylie, než jednoho Strýčka Boba, Adu, wolffa a GTI s jejich neustálým hrubým urážením všeho a všech s jiným pohledem na svět... Kylie je proti nim zlatá a píše ještě dost srozumitelně.
coolio
Tak to radši Boba a Ádu. Píšou kraviny, ale hezky 😄
white label
Jo, s nima je občas aspoň nějaká sranda... >😒]
white label
Zrovna v těch benzínech toho A6 na BMW 5er právě moc nemá a ani mít zatím nebude ... 😉
Dinar
když se dívám na parametry nějakého nového dýzlu, mírně žasnu, tady má těžké auto vyšší střední v automatu 0-100 za 5,4s, to je zrychlení carrery 996, a to se spotřebou 7 na sto. 😲 Kam ten svět spěje... 😄
Hammunasakra
To je PRAVDA, NEní to až tak dávno co takovýchto parametrů dosahovaly vozy Ferrari (pravda s maličko jinou spotřebou 😉
touran
tak presne toto ma napadlo... vykon hodny sportiakov zaciatku 90tich so spotrebou povedzme favorita zaciatkov 90tich...
zvlast to dostava kontury ked si uvedomime s akou ucinnostou motory pracuju a tym padom kde je este rezerva... :yes:
Hammunasakra
Myslíte TEORETICKÁ rezerva - prakticky nějak NEvím - tyhle nejnovější vysocevýkonné motory mají sice velmi dobrý poměr výkon/spotřeba, ale CHOD motoru (tím nemyslím JEN zvuk) mi "ne zcela sedí" (a ne zcela pořešena je možná i jejich výdrž - resp. "neplánované" servisní náklady během "normální" životnosti .. tam se poslední dobou projevuje možná až PŘÍLIŠ velké "zhoršení"
touran
ano, mam na mysli vykonovu rezervu, sameho by ma zaujimalo kde je fyzicka mozna hranica objem/vykon, samozrejme hovorime tu o motorizaciach na bezne pouzivanie, nie o specialoch... t.j. pri zachovani spolahlivosti, aby to nejaky ten piatok vydrzalo 😄
Hammunasakra
Myslím že ta "fyzická" hranice je ještě HODNĚ daleko (viz motory F1) - je JEN otázka času než realita "podobné" motorizace stáhne do cenově přijatelných hladin. Svým způsobem asi zažíváme možná NEJvětší motorovou revoluci od vynálezu spalovacího motoru - doslova během pár let budou i luxusní prémiové vozy mít 3válce, tedy něco nad čím jsme "ještě včera" ohrnovali nos i v autech typu Fabia.. 😉
touran
aby tam casom nejaky ten valec vobec bol...
Hammunasakra
Ne - myslím že na těch TŘECH (a u malých vozů 2 😐 ) válcích se to na nějakou dobu "zasekne" 😉
Anonym
Jojo - ještě výdrž moderní současného motoru bez GO - 120-200 tis, výdrž atmosférický V8 - 450-700 000 km

Trošinku rozdíl.
figurka
Co myslíš tou atmosférickou V8 s výdrží 450-700 tis. km ?
Hammunasakra
Že to NEmluví o naftovém 4.2 od Audi 😄
Anonym
Kamarád má 3,5 V6, najeto 440 tis a stále jezdí. žádná GO.

V8 jezdí s těmahle km taky. Kdo nevěří at tam běží....

Ale ještě sem neviděl oturbenej nfaták s těmhal km bez 3-5ti výměn turba, 4x váhy vzduchu, novejma vstřikama, palivovým čerpadlem, 5x dělanejma rozvodama atd. atd.
figurka
Opět, co myslíš za motor ? Typ, označení, popř. v jakém autě ? Jestli je vůbec co poměřovat.
white label
Budeš se možná divit, ale najel jsem svého času s 1,9 TDI přes 270 tisíc km s původním turbem, váhou vzduchu, tryskama i čerpadlem... Před prodejem jsem nechal vytáhnout turbo pro případný repas, ale ani ten nebyl překvapivě vůbec nutný, pouze jej vyčistili a dali zpět. Při prodejí byl motor stále ve velmi slušné kondici. Od té doby už má třetího majitele a zatím stále jezdí.
kari.laz
ty jsi slušně mimo, pokud si myslíš, že ti motor odejde po 120 tisících. >😁 >😁 >😁
Anonym
Ne, jenom vyměníš turbo, váhu vzduchu, 10 čidel a pár dalších prkotin, no probelmo. DINK, CVAK, BUM - cena v ofiko servisu 70-120 litrů.

Děkuju, nemam zájem.
coolio
No ale k čemu to je když to zbytek auta shnije/rozpadne po 200 tis, případně zastará beztak morálně.
Anonym
Nesmíš si kupovat Logan, já ještě nic shnilýho po 200 tis neviděl. Mladšího 15ti let.
Hammunasakra
.. díky NÁSKOKu DÍKY TECHNICE se konečně podařilo dohonit v motorech BMW? (a v tom dieslu KONEČNĚ trumfnout také Jaguar?) Gratuluji :yes: 😄
PS: Zvědavější jsem na ten BENZíNový motor - škoda že krom k němu (krom prodejní ceny) nejsou ŽÁDNÉ detail(ík)y ;-\
Pěkný den 😄
Dinar
Teď je na tahu Jaguar, aby předvedl něco v benzinech, ta stará V6 je bídná, V8 pod 13 litrů nejde dostat, tak kočce nezbývají než ty dýzly, druhdy právě doména Náskoku.
jossalito
Za ty ceny, co se u nás Jag prodává, nemá smysl ani zavítat k dealerovi. Sice člověk dostane slevu už přede dveřma, ale servisní zázemí a další podpora produktu dosti mizerná.
Hammunasakra
Myslím že to spíše BYLO - nemýlím-li se "krachující" české zastoupení převzal rakouský dovozce = je to jen otázka času než budou i v česku zavedeny "plnohodnotné/normální" podmínky...
jossalito
Jó, tady se čeká už asi 15 let...
Hammunasakra
Ano SLYŠELA jsem že prodejně servisní zázemí Jaguar v česku bylo trochu "made in doma po večerech" - myslím že TEĎ je DOBRÁ šance aby rakouské zastoupení vpodstatě jen "rozšířilo" síť svých dealerů a ty čeští fungovali (alespoň "víceméně") jak je zvykem/standardem v Rakousku (možná to nebude "od zítra", ale během - já nevím - 2/tří let by to snad NEměl/nemusel být problém...
jossalito
Zlatý voči...
Hammunasakra
(proč) Myslíte že v česku NEmohou fungovat "normáně" další zastupení značky? Vždyť je to (by to MĚLO být) jedno, zda se otevře nové zastoupení v LINZ nebo .. třeba v Českých Budějovicích (když je centrála jedna - dostatečně silná s dobrým know-how) - PROČ by to v česku mělo fungovat "jinak"??
jossalito
A máš nějaký případ, kdy by tomu tak bylo?
Tady si vylámali zuby jiní a ne nějaká exotika v podobě Jaguaru, kterej je při nejlepší vůli schopen ročně prodat pár desítek vozů. Pokud plánují invazi na český trh, musí počítat s tím, že jej budou pár let dotovat a o tom silně pochybuji, že by je to neodradilo.
Hammunasakra
Ano, ale ZAPOMÍNÁTE, že to byli DOVOZCi do česka - nyní JEDEN (rakouský) DOVOZCE pokrývá CELÉ rakousko-česko. Tedy česká zastupení budou opravdu "jen" (standardní) dealeři - a tam by opravdu už NEměl/NEmusel být rozdíl mezi otevřením nového showroomu v Brně či Steyr(u)
jossalito
Jasně, nikdy není problém, co se teorie týká, leč převod do praxe, tam většina ztroskotá. Já žádnou změnu, v přístupu Jaguaru u nás, nevidím.
Hammunasakra
NEvím co tím "v přístupu Jaguaru u nás" přesně myslíte, PODMÍNKY (technické finančně právní zázemí, rychlost dodání náhradních dílů atd.) jsou dnes STEJNÉ pro dealerství v Praze i Wien (v rakousku i česku) - jestli se konkrétní ... třeba přijímací technik chová jinak - je to spíš o tom konkrétním člověku (lidech), NE o JAGUARu
jossalito
Hele, u nás se Jag neprodává, nemá smysl se tu dále dohadovat, dokud se to nezmění, platí, co jsem psal výše.
Ronault.
A když to řekne jossalito, tak to platí nejen výše, ale i níže, uprostřed, nad, pod a i v čase, protože tak to je a basta. >😁
webpaja
Nevím co je další podpora produktu, ale na servis minimálně v Praze nemám špatný reference.
jossalito
Jo a ti co nejsou z Prahe, tak co? Nic. Tak. :-!
webpaja
Ostatní neznám, takže se k nim nevyjadřuju. Nicméně můžu recenzovat prodejce z Ovy, kde v BofB vystupují naprosto příjemně a nenuceně.
jossalito
Bohužel, to Jagu moc nepomůže. Příjemný prodejce má i německá prémie a co víc, má jich podstatně víc... 😉
webpaja
To nezpochybňuju, i když o příjemnosti třeba pražských prodejců a servisů Audi bych mohl psát loooong stóry 😄
Hammunasakra
:yes: 😄
Anonym
Jaguar má narozdíl od Audi styl, není to tuctovka pro každýho.
Hammunasakra
To je FAKT - benzínový přeplňovaný osmiválcový pětilitr vůbec NEní špatný, ale dnes se (v Evropě dokonce "násobně") přeci jen prodávají více diesly (a ten silný Audi ROKY chyběl).
PS: NEmyslím že by Jaguar připravoval nový V6 (ten V8 relativně nový je, docela povedený též - tam také asi "nic nového NEhrozí" 😄 ), "klasicky" (odpovídajíc době) přibude nějaký silný přeplňovaný 4váleček 😐
PPS: To "druhdy" je ale už DOST dávno - myslím "v reálu" NE dle představ 😄
Dinar
On dýzl nad 200kW, který se tak ale reálně chová, podotýkám, hlavně na margo XFdS, který má v reálu problém i mírně poodjet o 20kW slabším variantám v pětce nebo A6, chyběl všem, mělo jej jen BMW.
Fakt, že je Jag aktuálně mimo s benzíny je prostě faktem, prodeje přeplňované, a ano skvělé V8, jsou naprosto marginální, já jsem např. mimo auta na srovnávačce naživo potkal zatím jen jednu, slovy jednu, 550i, u jaguaru bude výskyt V8 ještě menší. Navíc, atmo V8 jagu žere a moc nejede a pod tím... prázdno. Možná je teď mrzí, že už nejde sáhnout k Fordu, ona by se nějaká ta varianta fordího ecoboostu teď hodila.
Hammunasakra
Ten diesel v XF znám jak z praxe a znám i jeho srovnávací test právě s A6 (ještě minulé generace v Auto motor und sport - té nové z britského Autocar) a ve všech případech "poodjel" docela HODNĚ "v pohodě" 😉
PS: Je možná maličko "limitovaný" postarším 6ti stupňovým ZF - to je ale jen otázka času, i Jaguar od letošního podzimu postupně zavádí nový "absolutně mňamkový" 8mi stupňový automat 😄
PPS: Ono se dnes diesly prodávají NÁSOBNĚ lépe i když výrobce MÁ kvalitní pestrou paletu benzínů - proto si myslím že V6 Jaguar už "zcela vypustí" a po ecoboost či něčem podobném možná může sáhnout i tak - prostě motory kupovat (to už tady bylo MOCkrát...).
Jaguar ale připravuje i něco POD XF = možná se jim vývoj vlastního "nabušeného" 4válečku vyplatí/případně spolupráce na vývoji motoru s ... třeba s PSA (těm dle mne také chybí nějaký silnější benzín - i když oni tvrdí že 155 kw 1.6 jim postačuje ...
Dinar
Nemluvím o minulých generacích, mluvím o aktuálních, jel jsem přímé srovnání 530d F10 s jaguarem XF dS a mezi těmi auty při zrychlování nebyl prakticky měřitelný rozdíl, dS měl o chlup lepší zátah ve středních otáčkách, ale na poodjetí se to neprojevilo. Až bude XF po fl s novým osmikvaltem, třeba to bude jinak, zatím není a vzhledem k tomu, že A6 3,0tdi v jiných testech nemá problém držet s 530d krok, není důvod plácat o roky trvající nedostatečnosti jejich dýzlů.
Hammunasakra
Nedostatečný je myslím "za 4" - tak to rozhodně NE! Jen NE "za jedna" (jak si DLOUHODOBĚ dost lidí myslí/myslelo). VRCHOL nabídky TDi byl již před mnoha lety a pak se to "trochu zaseklo", zatímco konkurence někdy i relativně DOST "poodskočila" - byť je koncern vw opravdu "obr", tak třeba tento SILNÝ třílitr jim prostě "dlouhodobě" chyběl a stejné je to v s odpovědí na 250CDi (nebo alespoň 2.2 HDi 😉 - a podobně to vidím i v letitém zpoždění s 1.6 TDi) = v dieslech - přes představy sice SETRVALE na absolutním vwrcholu - v reálu NE zcela (MŮJ názor 😄
Dinar
Zase se do kritiky nutíš, vyjma bmw žádná konkurence nikam neskákala, jediný, kdo tu má třílitrový turbodýzl s výkonem přes 200 kW už nějaký ten rok je právě ono (2004), jinak to byla u konkurence vyjma právě audi a mb výkonová bída, zaznamenáníhodný byl motor 2,7 hdi, ale ten byl výkonostně jinde, schopné třílitrové dýzly začali ostatní dávat do vyšší střední až tak poslední dva roky, tvrdit tu něco o letitém zpoždění audi v dýzlech už skutečně zavání ignoranstvím. Odpověď na 250cdi v této třídě hledat netřeba, přidušené třílitry si ho dají k obědu, jak dynamicky tak zvukově, půl litru na sto více u 525d oproti E250cdi je vzhledem k charakteru těch aut legrace. Jiná věc je, že na dvouturbené dvoulitry nakonec dojde, euroemisníci nedovolí jinak, jásat bych proto ale nejásal, rozhodně mi od vyšší střední nepřijde dýzlový čtyřválec jako nějaký náskok díky technice, ať ho použije kdokoliv. To, že audi takový motor nasadí je jasnější než slunce, jinak by pod třílitrem místo jeho utlumené varianty seděl obligátní dvasedm. A 2,2 hdi bych nezmiňoval, papírově zajímavé, zamontován do auta nejede a papá. A co se vrcholu týká, podle tebe je na něm citroen, případně PSA, bohužel odborná veřejnost to vidí jinak, stejně jako kupci, fandovství by nemělo ubližovat soudnosti, mě audi taky asi nikdy nevláká do svých tenat, ale plácat o jeho zaostávání v dýzlech, abych mohl do textu nacpat písmenka své oblíbené značky, to nebudu, to je tvá parketa. 😉
Hammunasakra
Váš text ale NEní moc odpovědí na můj příspěvek 😄
Tříllitrový naftový motor přes 200 kW tu už roky má také Jaguar - asi jste pozapomněl 😉 - evolucí vzniklý právě z vámi zmiňovaného 2.7 HDi
Další CHYBA - třílitrové "přidušené" diesly si ho NEdají k obědu (jak píšete) - audi OPRAVDU zatím chybí na tento motor (a 2.2 HDi - i když VY ho popisujete jak popisujete 😄 ) odpověď...
JAK jste došel k tomu že já vidím "na vrcholu" Citroen případně PSA??? MNĚ vyhovuje top verze C5 - to je něco JINÉHO. VRCHOL představuje třeba DS3 - to ano, podle testů (prodejní čísla do argumentů NEpoužívejte - ta s reálnou kvalitou/nekvalitou NEmívají mnoho společného .. viz třeba SUPERÚSPĚŠNÉ prodeje Peugeotu 206, nebo naopak slušná prodejní čísla Audi Q7 😉
Dinar
Na tvé příspěvky odpovídat by znamenalo pouze vršit zmatky, já ti místo toho uvádím fakta. Napsal jsem, že slušné třílitrové motory začala konkurence německé trojky dávat do svých aut tak poslední dva roky, a tím je míněn zejména ten Jaguar (psát kapitálkami ti to nebudu, přestože si začínám myslet, že ten tvůj permanentní Caps Lock má co dělat s tvou počínající slabozrakostí, tak jen nezapomeň, že my mladí kluci vidíme dobře. 😉 ) Jaguar dal V6 3,0d do XF pro modelový rok 2010 (tj. narazíš na něj u XF max. s r.v.2009, tak jaké roky?!), další zaznamenání hodný motor je nissan/renault v infiniti, i když ten je v každém ohledu o dost horší než cokoliv z aktuálních třílitrů D3.
Přidušené třílitry v A6 a 525d si E250cdi k obědu daly, dynamikou i zvukem, a o tom píšu, stačí se podívat do testu, na který sama odkazuješ, jediné v čem jsou horší je spotřeba, čemuž jsem ochoten věřit i v reálu, přestože MB mělo z testované trojice nejmenší/nejužší kola, což ve spotřebě nějakou decku dá.
A ten poslední odstavec je klasická kyliemagogie, napíšu, že odborná veřejnost vč. kupců vidí audi dýzly jako motory na špičce, a ty začneš plácat, o tom, že co se prodává nemusí být kvalitní, skutečně hlubokomyslné.
Hammunasakra
Slovíčka jako hlubokomyslné VYNECHTE - o ten odstavec jste si "zažádal" VY SÁM! 😉 V diskuzi o "kvalitě" argumentovat prodeji je "bubost" - s tím snad SOUHLASíte, nebo?
Zrovna tak byl NEsmysl váš text o "vrcholu" a Citroënu a PSA - to NEjsou žádná fakta, to jsou VAŠE "hlubokomyslnosti", resp. dinaromagogie (abych použila váš styl 😄
Já si jen "dovolila" upozornit na FAKT že Audi NEní s motor VŽDY na absolutní špici (jak si někteří lidé - zřejmě díky tomu opravdu chytrému reklamnímu heslu - představují ...), že stejně jako s "vysocevýkonným" třílitrem přichází až po BMW a Jagu, tak stejné je to v kategorii 250CDi (2.2 HDi). Co se týče Jaguaru a slova roKY - zkuste použít prstíky na ruce, motor s 202 kW a 600 Nm se prodává od roku 2009 a teď píšeme rok ...? 😉
Ale je přece fuk kolik to bylo přesně měsící po bmw a kolik po Jagu, tak jak v případě docela hodně frekventovaného 1.6, tak i zde vw/audi NEní tím lídrem/hlavním představitelem trendů a vývoje. Stejně tak to NEznamená že Audi naftové motory jsou :no: - JEN říkám, že "NEmají náskok - v naftových motorech - díky technice" 😄
PS: A tak jako nakone přišli s 1.6 TDi, tak od podzimu budou mít 230 kw třílitr, tak časem příjde i jejich varianta 2.2 HDi/250 CDi 😉
boost.
MaDAM, jÁ NErozuměT VAŠÍ "řeči". MYslíM, že MÁTE poŠRAMOCENOu kláVESNICI. CO se týče AUDI, tak její MOTORy jsou DOBRÉ. AUDI, bMw a MB má VELMI dobré MOTORy. A to NEní bubost..... já NEjsem BUBA.
Pěkný den ( s německou trojkou URČITĚ je 😄
Hammunasakra
Na začátečníka DOBRÉ :yes:
PS: A teď zkuste aby ta zvýraznění NEbyla "jen tak" ale měla SMYSL 😄
(aby šla číst jako když posloucháte hudbu...
webpaja
Nový V6 už v příštím roce 😉 Cca 250HP, později také s turbem.
Dinar
Tak sláva, třeba mě kočka zase začne zajímat. 😄 😉
Hammunasakra
Určitě V6? (to je tedy DOBŘE :yes: ) Dnes na takovýto výkon BOHUŽEL stačí spíše "nabušený" 4váleček..
kari.laz
A kde má BMW odpověď například na 4,2 TDI V8 nebo dokonce 6,0 V12 TDI?

>😁 >😁 >😁
jossalito
Ale jdi! Takové podpásovky, styď se! >😒]
kari.laz
Nemohl jsem si pomoci >😁
Hammunasakra
6.0 TDi byla jen (trochu "zoufalá") odpověď na V12 Mercedesu a BMW, který VW prostě CHYBĚL - jinak je to ale (nejen) ekonomický NEsmysl a vývoj toho motoru se zřejmě ani nezaplatí.
A trochu podobné je to s V8 TDi - tam to BMW jen trochu dříve "zabalilo"své naftové V8 a plně se soustředilo na úspornější a pro budoucnost vhodnější přeplňované R6. A je jen otázkou času než Audi V8 TDi definitivně stáhne - jeho nyní trochu "umělé" prodlužování životnosti je už JEN z důvodu dojetí kapacit a zřejmě i finanční návratnosti - jinak je skoro NEsmysl (ekonomicky BEZ toho skoro) mít v nabídce 230 kW V6 a v reálu jen o fous silnější (ale těžší a s vyšší spotřebou) V8, nebo? 😉
jossalito
To je zase litanie na téma, jak je ten motor zbytečný.

Realita je ovšem taková, že tento motor je výborný. Nemá žádnou konkurenci a svým projevem je schopen konkurovat top modelu S8.
Všichni ostatní se na něj dívají z uctivé vzdálenosti a mnohdy ho mohou jen závidět. Výkon, kultura chodu, spotřeba. Vše na špičkové úrovni. :-!
TomsaH
naprostý souhlas
Hammunasakra
Kdyby jste popisoval BENZÍNový V12, tak možná, ale ... 😄
PS: Mimochodem, BMW myslím dělalo dieslový V8 dávno PŘED audi, nebo? 😉
TomsaH
stáhne V8 TDI ? to snad nemyslíte vážně....
Hammunasakra
POCHOPITELNĚ - teď se právě (a jen) z důvodu návratnosti vložených prostředků ještě chvíli "dojede" - proč nabízet 2 motory v reálu s téměř totožným výkonem?
jossalito
Jo, a devětsetjedenáctka bude sdílet součástky s TT. >😁
Hammunasakra
Časem JISTĚ ano (u vw to ještě NIKDY NEbylo jinak, nebo? 😉 ) - ta aktuálně připravovaná "jen" s Boxster(em) 😐
Dinar
Docela spekulace, taková hodně tlačená, vzhledem k tomu, že V8tdi v souč. generaci je nový motor mající s předchozím V8tdi stejné jen označení těžko předpokládat, že by jej hned tak stáhli. U nového V6tdi předpokládám podobný projev jako u 35d a přestože je to papírově jen pár desítek kilowatt rozdíl v reálu je to rozdíl pořádný, V8 tdi udělá i z těžkého touarega raketu na kolech, na kterou se X5 40d nechytá, a to mám ozkoušeno. Nemluvě o velkých limuzínách, ideál pro A8, přijde nový phaeton, s Q7 jsou tu minimálně čtyři velmi slušně prodávané modely, do kterých je nebo bude použit. Tedy nepohřbíval bych ho.
kari.laz
Přesně tak. Spíš by jsem věřil, že mu o něco ještě zvýší víkon, aby tam byl ještě větší odstup od nového 3,0 TDi, něž že by ho zrušili. Používá se prakticky ve všech velkých autech v koncernu a jen je mi divné, že ho ještě nemá Cayenne a nedivil by jsem se do budoucna v jeho umístění do panamery.
Dinar
Porsche ho, doufám, nedostane, pro mě je nafta v porschi nepřijatelná, a tím nemyslím sebe, coby zákazníka nebo fandu, spíš z hlediska mých předpokladů, co to pro image značky časem bude znamenat. Ale pokud se to drží jen u 3,0tdi dá se argumentovat tím, že jde o výchozí verze, jakýsi sociál, či úlitbu ortodoxním naftařům, kteří chtějí porsche. Zabudováním V8 tdi by z porsche udělali plnoformátovou dýzl značku a tedy čistou konfekci, znova říkám, doufám, že k tomu nedojde.
Hammunasakra
Navíc "obyčejná" nafta (i kdyby Porsche vyvinulou "svůj" naftový motor asi by se mi to NElibilo - ale to že přejímá "naprosto obyč" VW třílitr TDi - to je :no: 😢
kari.laz
Tak mě v Porsche taky moc diesel nesedí. Hlavně teda v Panameře, ale když už tak už. Naopak do SUV se diesel hodí a když už se do toho segmentu Porsche pustilo, tak proč ne se vším všudy. Tam by jsem s tím neměl žádný problém a pokud tím zvýší prodeje a tržbu, tak proč ne.
jossalito
Do Porsche možná půjde právě nový 3.0TDIR.
V8 zatím vůbec ne.
Hammunasakra
To snad URČITĚ! Stávající "obyč 3.0 TDi" tam (dle mne) opravdu NEpatří ;-\
PS: Motor takového výkonu je fajn v CITROËNu C5, snad i v C6 - do Porsche prostě NEpatří :no:
jossalito
Problém je ten, že to HDI mě nijako neuhranulo a připadá mi jízdně mdlé. Jakoby mu "pár" kW chybělo.
O 3.0 TDI je u Prosche neskutečný zájem.
Hammunasakra
Já KOMERČNí zájem nijak nezpochybňuji! 😉
OPRAVDU vám C5 3.0 HDi 177 kW příjde "mdlé"? 😄
PS: Víte že v pružnosti ho "brzdí/omezují" i vozy typu Golf GTi že? 😉
jossalito
Jo, a když se k němu přiblíží A6 3.0 TDI, tak nejen, že ji citrón zavazí, ale kdykoli a kdekoli mu ujede. 😉
Hammunasakra
Tak Audi ujede i citrónu? Tak to GRATULUJi :yes: 😄
PS: Docela RÁDA bych vás na silnici potkala (já s levným Citroën C5 3.0 HDi a vy v té A6 - možná by se vám NEujíždělo až tak snadno jak si představujete 😉
jossalito
Tady opět není o čem diskutovat. Bohužel.
Fantíkovský koně mají věčně siestu. Excelují spíš na papíře, než pod kapotou. :-!
Hammunasakra
Mám takový (dost KONKRÉTNí) pocit, že jste ten C5 3.0 HDi (ani Jag nebo Range Rover) NEřídil 😉
PS: To že mu při předjíždění "překáží" i řidič GOLFu GTi s pedálem na podlaze - je FAKT (ne na papíře - na silnici 😄
jossalito
Já mám zase pocit, žes neřídila ani 3.0 či 4.2 TDI. To bys tu pak nepasla tyto nesmysly.
A ano, 3.0 TDI je podstatně jízdně agilnější, než polochcíplá 3.0 HDI. Ta bude na dálnici těm TDIčkům vždycky zavazet. :-!
Hammunasakra
SAMOZŘEJMĚ že 3.0 HDi bude "zavazet" TDíčkům - tomuhle novému a 8miválci 4,2, těm ostatním NEeeee 😉
Jinak já PROTI V8 4,2 nic NEmám - JEN si dovolím tvrdit že Audi (i Mercedes) bude následovat BMW a nahradí jej do budoucna vysokovýkoným 6ti válcem ... a "posledním" naftovým V8 tak jednou (asi - možná) zůstane velmi pohodový 4,4 v Range Rover(ech) - neb v autech TOHOTO typu (kde NEjde o výkon ale o křivku Nm) takový motor MÁ smysl - a jeho vyšší hmotnost zde NEmá až takový negativní vliv
PS: Možná (z neznalosti) používáte NE zrovna vhodné slovo "polochcíplý" kvůli "jen" 6tistupňové automatické převodovce - ta motor OPRAVDU trochu
PPS: A druhý důvodem (i když vy jste v C5 asi nikdy nejel) je docela VELKÝ rozdíl ve "vnímání" - jak jsem již zmiňovala, když podřadíte a zadupnete nadoraz pedál plynu v autě typu Golf GTi, tu akceleraci vnímáte "celým tělem", tep vám zrychluje ručička "raketově" letící do otáček, akcelerace se vám zdá skoro ZDRCUJÍCÍ (v Citroën C5 3.0 HDi je JEŠTĚ RYCHLEJŠí, jen jí díky vrstveným oknům, slušné izolaci a nepoměrně uměřenějšímu zvukovému projevu vnímáte jako .... "to auto jsem předjel relativně rychle" - NIC víc - byť v reálu zrychlujete RYCHLEJí (!) než v tom "sportovním" Golf(u) GTi ... tak asi TAK(hle to je 😉
Okys
Ale to snad nemyslíš ani ze srandy.S tvojí těžkou krabicí C5 by GTI žádný problém nemělo.
Hammunasakra
Je mi "líto" 😄
C5 V6 3.0 HDi má docela VÝRAZNĚ lepší elasticitu/pružnost než Golf GTi
(věci jsou někdy JINÉ než se zdají být 😉
figurka
Aha, takže je to v rovině, oba pojedeme na 6ku 70km/h a šlápneme na plyn. Tak to potom ano... 8-s
Hammunasakra
Ne - vy PODřadíte a ZADUPNETE plyn, já jen lehce sešlápnu plynový pedál (jojo, REALITA je docela DRSNÁ věc 😉
PS: Víte, tohle je "náskok díky objemu" (tři litry 6 válců versus 2 + 4 - co je víc? 😉
PPS: Navíc těch 6válců a o polovinu větší objem je dopováno 2 turby 😄 - sorry, tohle NEní o znáčku na kapotě
figurka
>😁 >😁 Když tomu věříš. Zrovna od tebe bych čekal, že budeš znát rozdíl mezi charakterem benzínového a naftového motoru, co to znamená pro ochotu "jít do otáček" a sladění s převodovkou. Ne, tohle opravdu není o znáčku na kapotě.
Hammunasakra
Fffftípek? On tu někdo NEzná rozdíl mezi charaktrerem benzínového a naftového motoru? Řekněte KDO?!? 😉
PS: Byly časy, kdy mne "drnknutí" o omezovač v 7000 otáčkách málem "vzrušovalo" - ale jak (sta)tisíce km přibývají ... prostě dnes už dávám (jednoznačně) přednost pohodové jízdě s automatem (u víceválcového dieslu "většího" objemu mne NEzajímá až tolik trochu nižší spotřeba, jako spíš ta "nekonečná pohoda" - VŽDY je dostatek Nm, VŽDY je dostatek výkonu, VŠE je "v klidu a pohodě" - a přitom můžeme jezdit relativně svižně - byť to tak NEpůsobí/tedy při STEJNÉ rychlosti to NEpůsobí TAK "rychle a dramaticky" jako když stejnou rychlostí jedete ... třeba v tom GOLFu - dnes už mi vyhovuje spíš ten "rolls royce" styl 😄 ) - a i když "teoreticky" STÁLE preferuji a chválím spíš BENZÍNové motory, tak dnes už (když už) tak ty "velkoobjemové", co svým způsobem fungují trošičku jako diesly (točivého momentu je u nich také "VŽDYcky dost" 😄
figurka
Ftípek to opravdu není. Pokud za důvod, proč by měl C5 být rychlejší než Golf GTI považuješ více válců a více turb, ale jaksi zapomínáš na charakter, resp. zaměření těch aut, na to, z jakého stojanu se tankuje a co to znamená pro naladění celého pohoného ústrojí, tak si opravdu začnu myslet že neřídíš.
Dle této logiky je naprosto nepochopitelná převaha aut typu Evo, STi, Elise a jiných.
Hammunasakra
Asi si NErozumíme - já dnes už vyhledávám v první řadě "pohodový" vůz (NIC proti sportovně laděných hatchbackům).
A to s tou elasticitou/pružným zrychlením to NEní (z mé strany) vtip - C5 3.0 HDi prostě JE svižnější (než Golf GTi) - ale to se pochopitelně NEtýká jen C5 😉
(i tak mi stále jsou "sympatičtější" BENZÍNové motory, ale ... 😄
white label
Co je to svižnější? Nějaký výraz z Fitcentra? >😒]
Šestiválcový 3L diesel s dvěma turby bude logicky pružnější, než R4 2L jednoturbový benzín. Otázka rychlosti C5 vs GTI jako celku už je nepoměrně složitější. Jiné to bude např. na dálnici a jiné na pěkně zakroucené okresce... Také "funkaktor" bude "malinko" jinde, viz zmínka o rozdílném charakteru HH a dieselové C5.
Hammunasakra
NEchte toho - vidíte že "o větu" dříve to nazývám "otrocky/spisovně" správně elasticita/pružné zrychlení 😉
Já (vůbec) NEzpochybňuji zrovna Golf GTi (jedno z mála aut koncernu vw "co můžu" 😄 - i když bych upřednostnila Scirocco - to je vůz "s potencionálem", bohužel "uměle" držený "na uzdě" - ach ta KONCERNová pravwidla 😉
JEN "jsem si popíchla", že vůz který (asi) většina místních považuje za "línou mrchu" je v reálu trošičku JINÝ (maličko "dynamičtější") než si představují 😄
FUNfaktor jsem vyhledávala ... kdysi, dnes už preferuji ... to co jsem popsala výše..
Pěkný den 😄
Hammunasakra
Právě u A8 to až takový rozdíl NEní - velký víceválec má smysl JEN v autě typu Touareg/Q7. Já NEpohřbívám, JEN připomínám že tam kde motory opravdu umí (v München) se již před lety rozhodli naftový V8 "odložit", NE z důvodu že by ho NEuměli udělat 😉
V8 TDi v NĚKTERÝCH modelech logicky "dojede" (vyvíjet DRAHÝ a NE zrovna masově prodávaný motor na pár let si nemůže dovolit nikdo), ale nějakou DLOUHOU perspektivu NElze očekávat
jossalito
Třeba takový dýzlový osmiválec od BMW, to byl motor. Výkladní skříň problémů. Dobře, že je pryč. :-!
Hammunasakra
OPRAVDU chcete rozebírat spolehlivost naftových motorů BMW versus TDi 😉
jossalito
Osmiválcový diesel od BMW je synonymum problémů. Stejnětak staré třílitry. Nové jsou na tom o cosi lépe.
Hammunasakra
Možná by jste si MĚL koupit nějaký katalog ojetin s detailním "zpětným" rozborem poruch a motorových doporučení který ano který ne a PROČ ten či onen ne (v česku se tomu "nově" věnuje i časopis Svět motorů - doporučuji 😄
PS: A co se týče nových motorů - doporučuji probrat zpětně klidně i všechny tabulky ENGINE OF THE YEAR (od té doby co TDi dosáhl na první místo už uplynulo HODNĚ vody
PPS: Dnes vám KAŽDÝ motorář řekne že T(F)Si je JEDNOZNAČNĚ lepší než TDi - to jste NEvěděl? 😉
jossalito
Co to mění na mém výše uvedeném faktu? Nic. :-!
Hammunasakra
Ok, tak jinak - jsou PROBLÉMOVĚJŠí diesly a dost z nich nese znáček TDi 😉
jossalito
Furt dokola, nejlepší je citrák, nejlepší je HDI, nejlepší je vše, co není z koncernu. Jak říkám, fandovství jedna věc, pokrytectví ta druhá, a u tebe oblíběnější. :no:
Hammunasakra
KDEpak jste četl o tom že "nejlepší je citrák" (to si RÁDA přečtu)? 😄
KDEpak jste četl o tom že "nejlepší je HDi" (i to si ráda přečtu)? 😉
Tedy jak se vám sem - do tohoto "rozhovoru" podařilo "napasovat" POKRYTECTVí - to věru NEchápu (to je docela DOST i na vás - schází jiné argumenty? 😄
guze
OPRAVDU nechceme Mrs. Capslock, ale je vidět že v tématu kde použit V8 TDI jste mimo mísu, v A8 bude mít vždy své místo, už jenom kvůli image motoru V8, narozdíl od BMW 7 kam dávají sice parádní dieselový motor, ale je to POUZE šestiválec.....to samé MB s - class, také používají V8 diesel, protože je prostě víc než "jen" šestiválec....toť můj názor, přeji hezký den😊
Hammunasakra
Ach - názor! Co se týče MÉHO názoru tak TAKÉ preferuji 8 před 6ti (byť v této třídě raději v BENZÍNu).
Když už zmiňujete MB S-Klasse, tam už bydlí R4 250 CDi a i tam V8 diesel perspektivně SKONČí - tohle totiž NEní o přání či názoru, takhle to prostě BUDE. BENZÍNové 8miválce tu s námi ještě budou, ty naftové (s)končí zřejmě TOUTO generací (u BMW to jen ukončili "o pětiletku" dříve 😄
kari.laz
Tam kde motory umí, nemají na 4,2 TDi odpověď. Tak kde se stala chyba? Ale tam kde motory umí bude za chvíli jezdit BMW 715i s tříválcem 1,5 >😁

PS: Nic proti BMW, motory opravdu umí, ale psát takovéhle hovadiny, že to nedělají, protože je to k ničemu a podobně, nešlo pominout. Prostě výkladní skříň motorů nemá v Dieselu nyní nic víc než 3,0 TDI. Vždycky se směju, jak na diskuzích odsuzují 3,0 TDI v Q7, že to nejede a že to je jen nutný základ a přitom BMW u třílitru v dieselu končí.
Hammunasakra
Tam kde motory opravdu UMí v této kategorii raději nabízí BENZÍNové V8 a JAK SÁM BRZY UVIDÍTE stejnou cestou se vydá i MB a samozřejmě i Audi 😉
PS: To jste ŠPATNĚ pochopil, formulace "k ničemu" je HODNĚ přehnaná - jen prostě DŘÍVE nabízeli naftový třílitr s víceméně "osmiválcovým" výkonem a ať věříte či ne, STEJNĚ to nyní bude i u MB a Audi (ne snad "od zítra" - ale u toho BMW také neskončili s V8 první den co přišli s nabídkou 35d
Je FAJN že takový motor má dnes i Audi a po generačním "doběhu" zřejmě skončí i vámi tak vychvalovaný 4.2 TDi (a nejprve částečně a později PLNĚ bude nahrazen tímhle novým třílitrem ... a mastodonti typu Q7 už se snad vyrábět NEbudou 😉
kari.laz
4,2 TDi je dost oblíbený motor jak v Touaregu, tak v Q7 a obzvláště v A8. Ten motor tu bude ještě dost dlouho. Navíc dává Audi konkurenční výhodu. BMW proti nemu nemá co nabídnout. Já vím, že vám Audi leží v žaludku, ale tady je prostě před konkurencí.
guze
:yes: presne tak
Hammunasakra
Ale na 99,9% (tak jako před pár lety u BMW) nástupce mít už NEbude (tohle NEní o Audi! Stejné to je/bude s naftovým V8 Mercedes(su) 😉
jossalito
A furt mlet tu svoji. I když pořád mimo, tak plivat, plivat a plivat. Ubohé. :no:
Hammunasakra
NEjste náhodou vy "trochu mimo"?? KDE vidíte nějaké "plivání"? NEzbláznil jste se (už definitivně)? 😉
PS: Zkuste mi PROSÍM napsat CO (konkrétně) v mém příspěvku nazýváte tím "pliváním" - DĚKUJI!
Tomogo
... tady bych dal jednoznačně přednost 3.0TDI před 3.0TFSI a o 4.0TFSI bych raději neuvažoval z důvodu zachování kladného stavu mé peněženky vůbec. Škoda že automobilky nedodržují poměr kW/Nm mezi diesely a benziňáky na stené úrovni, jaký je u jejich bezturbových verzí. Tzn. cca 30% výkonu ve prospěch benzinu a cca 20% krouťáku ve prospěch dieselu. 😒
Hammunasakra
... já bych dala JEDNOZNAČNĚ přednost TFSi před TDi (a 4.0 TFSi by NEmuselo být špatné 😉
kuncik
4.0 tfsi by mělo mít od 300kw do 400kw a v modelu a6 a a7 by se mělo jedna pouze o varianty S6 S7 a RS6 RS7
Tomogo
Hm těch 400kW už zní pěkně, ale když ten zvuk těch TSI/TFSI není nic moc. Holt kde jsou ty doby lehce šťouchaných 6/8-mi válců od BMW. Prostě narvat výkon turbem to umí každý, ale udělat pořádný kultivovaný a výkoný motor už tak jednoduché není. Jsem zvědav kde se to zastaví, a pak už jen zbohem a šáteček a ať žije elektřina! To bude těžký přechod, no ale to asi jen tak brzy nenastane....
Hammunasakra
AUDIodpověď na vynikající 4.4 od BMW a 4.6 od Mercedes(u)?
jossalito
A odpověděl Citrák? Néééé. >😁

Je pěkné, jak proti audi musíš vytáhnout několik modelů od konkurence a každý na něco jiného. No, když není odkud brát. >😁 >😒]
Hammunasakra
PROČ by měl nějaký "citrák" odpovídat na přeplňované 8miválce???
PS: NE"haraší" vám trochu? 😉
PPS: Vaše argumentace je "chaotická", takže se "dozeptám" - dle MNE bude nový motor Audi 4.0 TFSi postaven OPRAVDU "proti" 4.4 a 4.6 BMW resp. MB
CO "se vám na tom NEzdá"??
JAK "jinak" je to tedy podle vás? (na to asi už NEumíte odpovědět, nebo? 😄
Emel
Prosím tě, kde jsi naposledy viděl bezturbový diesel? Já si pamatuju 1.9 naftu na 47kW... to by v benzínu dělalo pořád jen 61kW.

Já si naopak říkám, že pokud třílitrový turbobenzín dokáže jezdit s průměrem do 8 a na dálnici 180 pod 10, pak není důvod řešit naftu.
Tomogo
No zatím jsem právě slyšel jen horší čísla u 3.0 TFSI. Ale asi čas ukáže.... Já jezdím se 2.0 TSI za 7,5 po dálnici, ale je fakt, že pod 130 to většinou není.
white label
Spotřebu o které píšeš 3.0 TFSI prostě nedává, přímých srovnání silnější verze 3.0 TDI s 3.0 TFSI už jsem viděl několik a vždy dopadlo ve prospěch TDI, navíc je tohle kompresorové TFSI znatelně poruchovější, než V6 TDI.
praptak
Však tyto verze mají také cenový rozdíl a charakter motorů je jiný.
white label
Jaký cenový rozdíl? U auta se základní cenou přes 1,3 mil. Kč je rozdíl 11.400,- Kč naprosto zanedbatelný, navíc i ten je ve prospěch 3,0 TDI s 245 PS. Už teď dá (v Evropě) logicky většina kupců A6/7 přednost silnější verzi 3,0 TDI před 3,0 TFSI a po možnosti mít i nové TDIR už nebude prakticky moc co řešit. Navíc tak jako je V8 TDI ještě podstatně lepší motor, než konkurenční 35/40d, tak naopak je takový 35i podstaně lepší než 3,0 TFSI, kterému žádnou velkou, natož slavnou, budoucnost nikdo zrovna moc nevěští. Budoucnost má turbo, nikoli kompresor, viz i MB a jejich odklon od (pro něj až tradičního) přeplňování kompresorem...
praptak
Pardon, myslel jsem jsem, že srovnáváte silnější verzi 3,0 TDI(R) s 230 kW s 3,0 TFSI. Jinak existuje ještě 3,0 TFSI s 245 kW. Na charakteru o všem trvám.
white label
Ne ne, to bych napsal TDIR.
Ale silnější verze 3,0 TFSI není pro A6 ani jiné Ačkové modely. Ta je v nábídce jen pro S4, a S5 sportback/cabrio.
Trtvat samo můžem oba na čemkoli, každopádně právě při srovnání těchto dvou motorizací je rozdíl mezi benzínovým a dieselovým charakterem relativně hodně malý, 3,0 TDI má na diesel spíš "benzínovější" charakter a 3,0 TFSI zase právě naopak. Co který motor spaluje se pochopitelně dá poznat i tak, ale 3,0 TDI mi v A6 přesto dává celkově větší smysl - větší krouťák od nižších otáček, spotřeba, poruchovost, hodnota při dalším prodeji, ale třeba i velmi dobrá kultivovanost/tichost...

P.S. Pro ortodoxní příznivce benzínu/odpůrce dieselu bude zřejmě každý benzím lepší, než diesel. Já v tomto ohledu vyhraněný názor nemám a možná i proto mám doma jak benzín, tak naftu...
praptak
Také nechápu, že vůbec někdo ve vyšší střední třídě řeší naftu. Benzín. :yes:
praptak
Zanícený asi nebudete, jinak byste dal přednost benzínu. 😉 Osobně bych dal přednost (T)FSI.
Tomogo
No ono by se chtělo v tom svézt a potom hodnotit, mě na TFSI motorech vadí spotřeba, které by se dala ještě poladit, jejich zvuk, hmotnost a malý výkon oproti TDI ( tady by mělo mít 3.0 TFSI 300kW když má TDI 230 ), ale výkon není vše, jak jsem řekl, chtělo by se v tom svézt.
praptak
Právě, že i posvezení bych dal přednost benzínové variantě.
lowkick
Dokud bude do diskusí přispívat psychopat s nickem Kylie, vynechám čtení diskuse...
Škoda, dřív (před psychopatem) jsem se skoro vždy něco zajímavého dozvěděl... ;-\
No a dieselových 230kW a 650(?)Nm od Audi? V Allroadu budou zářit! :yes: :yes:
Hammunasakra
Možná kdyby jste místo té diskuze mrkl do nějakých (německých) automagazínů, dočtete se tam víceméně PŘESNĚ TO, co píši já 😐
PS: Ach a NEzapomeňte jim napsat že jsou "psychopati" 😄
Andy
Priznam se, diskuze, ktere kontaminuje svymi prispevky, vynechavam taky.
Hammunasakra
Vy jste četl nějaký který "NEbyl pravda"? 😉
(že se NE"líbil" - to je JINÁ 😄
Duri17
Úplne súhlasím, ako s Kyliou, tak s Allroadom. Oproti Kylii je aj GTI fantastický >😁
Hammunasakra
Rozdíl je, že G-alina T-atjana I-vanovna je VELMi schopný demagog. Já jen "nudně" říkám PRAVDU (což se ale občas, pravda, NElíbí 😉
white label
Jj, nový Alllroad s V6 TDIR a 8st. automatem bude určitě hvězdou prémiových crossoverů... 😉
fOE
Koukam kari.laz nas tu zase "obohacuje" Inu, tak si ty tve onanie nad 4,2tdi proberem :-!

Diesiel, a muselo by se toho hodne zmenit abych se pletl, si vzdy (cti vzdy) kupovali lide co chteli nizsi spotrebu, jinak ani neobhajis vyssi porizovaci cenu. Nikdy jsem nenasel nic pozitivniho na cichani toho bordelu co se vali z ropaku. Zvuk je krasny pro toho kdo holduje polni technice a az v moderni dobe kdy automaty jsou skutecne vyladene uz cloveka nemusi tak trapit to ze ma auto s vyuzitelnym polem 2000 otacek. Diky nechci.

Pokud ale nepatrim do skupiny setrilku tak vzdy sahnu po benzinu ktery je za stejne penize vykonejsi, nebo s stejnym vykonem levnejsi (a navic v dnesni dobe modernich turbobenzinu uz ani "kroutakvocpodu" neni argument pro diesel).

A tu pak prichazime k tomu jake opodstatneni ma 4,2tdi? Postrada vetsinu vyhod jak jednoho tak druheho "sveta" Vicemene ma tak opodstatneni jen marketingove. Tak jako s Veyronem tak i s timto dieslem ktereho vyvoj stal nemale penize ale nikdy se poradne neprosadil si jen VW groupe budovalo prestiz, ekonomicky to obhajite jen tezko. Prestiz je vybudovana, prejme to Audi.

Navazet se do BMW ktere motorove zaslape do zeme skoro vse jen proto ze se do podobneho cirkusu nepousteli a maji vlastni marketingove postupy (///M divize = motor roku = udela stejny marketing) je minimalne hodne omezene az hloupe, nebo zamerna lez. "Vykladni skrin motoru" ma skutecne jen 35d, na druhou stranu ma efektivnejsi motor s podobnym vykonem jako ma 4,2tdi z 3L objemu.

Abych to prirovnal tak Audi si postavilo kolem sveho domku "zed". Ano, ma ji vyssi nez BMW a MB kteri se tak velkou zed stavet nerozhodli, ale ten kdo se smeje jen prave BMW a MB protoze usetrili nemale naklady a moc dobre si vedi spocitat jak male % (jestli vubec) potencialnich kupcu prejde k Audi prave proto ze audi ma o 2m vyssi zed (kdyz MB i BMW maji zed nizsi ale stejne "bezpecnou" (vykonou)).

Na konec jsem si nechal tu "715i"

Ikdyz nejsem fanda toho ze nam perfektni R6tka atmo odchazi a stejne tak i atmo v Mkach, je mi jasne ze si to doba (cti hloupa pseudoekologicka EU) zada. BMW musi plnit normy, stejne normy ktere musi plnit i Audi... sance ze BMW 7er skonci s 3hrnekm 1,5 je asi stejna jako ze audi A8 dostane 1.2tsi (u audi probehne naprosto totozny proces, EU si to totiz vynuti)...
Ty se tomu mozna smejes (opet logika slaboducheho clovicka), ostatni fans spravnych aut jen zatlaci slzu.
white label
Vidím, že teoretici v tom zase mají naprosto jasno.
Nejdřív se s A8 V8 TDI pořádně svez, pak to porovnej s 35/40d, ale i "běžnou" benzínovou V8 konkurencí. A pak tu můžeš konečně napsat něco smysluplného a ne tyhle obecné teoretické poučky o tom, že diesely jsou jen pro skrblíky, nebo o tom, že ten kdo si kupuje luxtřídu nehledí vůbec na spotřebu, protože si může pětitisícovkama vytapetovat obývák...
Johny.Rico
Pokud mohu, vždy dávám přednost V8 disel oproti V8 benzin. Vždy. Ten tah za hubičku je prostě nepřekonatelný!!!
Hammunasakra
Zkuste nové 4,6 Mercedes(u) nebo 4,4 BMW - možná pochopíte proč mnozí (většina na téhle planetě) touží spíše po BENZÍNu (nežli naftě - obzvlášťě u motorů jakými jsou velkoobjemové 8miválce 😉
Hammunasakra
Tady se musím "fOE" trošičku zastat - REÁLNÁ spotřeba VELKOOBJEMOVÉHO benzínového motoru V8 6.3 AMG je (když jezdíte "normálně") cca 13 litrů - na to myslím "tapetovat 5000" NEtřeba (a za 4.2 TDi by ho asi moc majitelů NEměnilo 😉
PS: A já jsem hlavně NE"zpochybňovala" smysl víceválců - já JEN říkám, že to co před lety udělalo BMW (tedy že ukončilo výrobu naftového V8 a nahradilo ho dvojitě přeplňovaným R6) časem udělá jak MB tak Audi (250 CDi v S-Klasse možná v první chvíli působilo opravdu "divně", nicméně FUNGUJE to, PRODÁVÁ se to a tudy půjde evoluce - jedno jestli se nám to líbí/nelíbí 😄
white label
Tak hlavně si tady v diskusi tvrdila, že 35/40d je lepší motorizace, než současná V8 TDI, což je (nejen podle mě) prostě nesmysl. Jestli je důvodem podobného tvrzení chybějící živá zkušenost s těmito motorizacemi, nebo jen nepřekonatelný odpor ke koncernové Audi, nepovažuju za příliš podstatné... 😉
Hammunasakra
Ano? A KDE?? 😉
Že tímto směrem jde a půjde evoluce - to ANO, že u limuzín typu A8 kde jde hlavně o výkon, na předek přece jen těžký/těžší V8 až takový smysl NEmá - to ANO. Že KDYŽ UŽ naftové V8 tak do vozů typu Range Rover kde MÁ smysl (tam nejde o výkon ale o křivku točivého momentu - na to je ten V8 OPRAVDU lepší). No a že "obecně" naftové V8 v prémiové německé trojce (narozdíl od benzínů) SKONČí (je to JEN otázka času) - první byli u BMW a nyní má stejně výkonný (tedy ještě VÝKONNĚJŠÍ :yes: 😄 ) motor i Audi a je JEN otázkou kdy přesně a jak postupně V8 4.2 TDi z nabídky vypustí 😉
NEvkládejte mi do úst co jsem NEřekla!
PS: A po x-té ZOPAKUJI - tohle NEmá co dělat s Audi!!! Já (vždy) RADĚJi 8 než 6 válců, ale tak to prostě BUDE (a nevím jestli BMW v "ukončení" produkce naftové V8 - když už jsme u toho, NEmělo BMW naftový 8mi válec DŘÍVE než Audi?? - bude dříve následovat Mercedes nebo Audi, ale OBA to časem udělají ... a zřejmě nám tak "nejdéle" zůstane jen ten nový 4.4 v Range Rover(ech) 😉
lowkick
Proč by se měl V8 ekonomicky obhajovat? A vůbec...máš povědomí o aktuálních ekonomických výsledcích D3 nebo tady jen tak plácáš do vody? Drtivá většina kupců D3 uznává kvality zbývajících dvou značek, které nezvolili....drtivá většina nýmandů, co jezdí v mainstreamových x letých ojetinách, fanaticky vyzdvihuje (a haní) tu Audi, tu MB, tu BMW... 😉
white label
Přesně tak to je...
Hammunasakra
No snad KAŽDÝ motor "se musí ekonomicky obhajovat" = musí si na sebe vydělat/tedy na celkem OBROVSKÉ náklady do jeho vývoje vložené 😉
NE"haním" značky, kritizuji popř. KONKRÉTNOSTi (to je docela VELKÝ rozdíl 😄
PS: Tahle "bouře" je víceméně JEN na základě toho, že v dohledné době naftové V8 "vymizí" (já osobně také RADĚJi více než méně válců - ale to s tím NEmá co dělat. Tak jako BMW časem i Audi a MB výrobu naftového V8 ukončí a nástupce vyvíjet NEbudou - howgh
Pěkný den (s BENZÍNovými V8 - ty tu ještě chvíli ZŮSTANOU 😄
kuncik
problém je jinde když srovnáváte 40d s 4.2tdi ano možná výkonově jsou motory podobné atd ale audi by nemělo problém z toho motoru dostat 300kw ba i motor je na to stavěný ale jde o životnost takový motor bez problémů najede 400 tisic kilometru a i víc zato 40d které je na tom jinak najede možná 300 ale problémy se mu nevyhnou. Nevím jak vy ale s 3.0tdi 2007 171kw manual má najeto 350 tisic pod plnym a když říkám pod plnym tak to je znát za rok tři sady gum a jediný co na tom autě přestává fungovat je podvozek a bohužel ted se rozsypala převodovka, ale to jsem odbočil. nemůžu to srovnávat sice jsem par stovek kilometrů najel v X6 35d ale proti tomu autu jsem zaujatej a bylo to pro mě zatrest. Nadruhou stranu mám několik tisíc najeto ve staré a8 4.2tdi a v novém tuaregu 4.2 tdi a ten rozdíl je markantí. Auta v dnešní době by měla ten půl milion dotočit ale BMW mezi ně nepatří ale kvůli tomu si ho lidé nekupují má přece jiné přednosti.
Hammunasakra
Mně NEmusíte "vysvětlovat" rozdíly mezi 6ti a 8mi válci (byť "sympatičtější" jsou mi ty BENZÍNové 😉
Já JEN říkám, jak to do budoucna BUDE (NE "jak se mi to líbí" - mně se "líbí" BENZÍNový V12 :yes: 😄
Já své motory (auta) měním po cca 150-160ti tisících, takže opravdu NEvím jak se jim daří po 300 - 400 tisících, CO vím je to, že (a nejen v autech) výrobci (ŽÁDNÝ - tohle věru NEní o BMW/Audi) NEchtějí takovouto "výdrž" (ostatně "naznačují" to dost jasně servisními knížkami často končícími 12ti lety a 240ti t. kilometry 😉
PS: Znám v česku novináři zdokumentovaný příběh motoru 1.4 HDi s 1 milionem km na tachometru (to je ale opravdu VÝJÍMKA 😄
kuncik
víš lidé co najezdí až 100 000 km za rok si auto nechávájí alespon 3 roky to bych si šel do audi objednat a6 za 3/4 roku mi přijde a rozloučim se stím že za čtvrt roku objednám tu samou že tadle bude mít najeto 150 tisic když si spočítám kolik za život auta projedu nafty tak oproti srovnatelnemu benzínu ušetřím za tech 350 tisic km skoro 3/4 milionu.A jsou to vydrží v poslední době se v nabídce automobilek objevuje prodloužená záruka a počet km. :yes:
Hammunasakra
Lidí co najezdí 100.000 rok až tak moc NEbude (a ti co najezdí "docela dost" které znám já to "rozdělují" mezi VÍCE aut 😉
Prodlouženou záruku samozřejmě ZNÁM (to jsem měla již u MINULÉHO Citroënu C5), ta sice bývá na "dostatek" let, nicméně bývá LIMITována počtem km (u toho Citroënu je to 150.000 km a myslím že více to není skoro NIKDE - a je jedno jestli to projezdíte za rok a čtvrt či 5 let - kterých to trvá většinou mně 😄
NIC NEmám proti "vašemu" stylu "spotřeby" vozu který popisujete, jen si NEmyslím že JEDINÁ značka jejíž vozy toto zvládnou je Audi (vycházím z dlouhodobých přehledů v katalozích ojetin)
Pěkný den 😄
kuncik
já nejsem zastánce audi ani koncernu určitě je aut co to zvládnou hlavně mercedes (mamut) ale myslím si že mezi ně nepatří BMW které má jiné klady. Taky mám radši benzín než naftu ale mám s ní velice dobré zkušenosti a v mém případě si nemůžu vybírat nafta a koncern, sám mám turbobenzín ale ta spotřeba je děsivá při normální jízdě tak 16litru ale vetšinou jezdím 1000,- na 100km 😒
Hammunasakra
Popravdě ZNÁM auta s takhle "šílenou" průměrnou spotřebou, ale NEní jich mnoho (třeba s motorem 6.3 AMG se dá jezdit za 13 litrů) - ČÍM to jezdíte? 😄
TÉŽ preferuji benzínové motory - nicméně REALITA posledních let mluví bohužel trochu JINOU řečí (tím ale moderní bi-turbo diesly NEchci jen kritizovat, za malou či alespoň rozumnou spotřebu nabízejí slušné svezení..)
PS: Jeden vůz typu "1000 kč na 100 km" také ZNÁM - ale do budoucna už po motorizaci W12 NEtoužím (V12 bych ale CHTĚLA - i když asi zůstane už jen u toho "chtění/přání" 😄
Hammunasakra
Hammunasakra
ozawasan
chvilkami, ale opravdu jen chvilkami, mi to tady připomíná chlapecké záchodky na základní škole - ještě by mohla asistovat ona historická zelená plastová pravítka - frajeři můžou mít ta z čirého plastu......... Taky mám rád spousty technických údajů a kolem létající Newtonovy metry či koňské síly mne nenechávají chladným. Ale už jsem vyrostl z doby, kdy jsem hltal ve Světě motorů zadní stranu s auty, která jsem mnohdy na silnicích ani neviděl, ale věděl jsem, že existují...... Ano, dle své peněženky a případného vkusu, můžete masturbovat nad tím, že Váš vůz má X set Nm a zrychluje rychlostí vystřelené kulky - proč ne - to tak nějak ke klukům a děvčatům(občas) patří, ale zpravidla, pokud jezdíte více v běžném provozu, tak víte, že auto Vám musí sedět - vybíráte si ho podle určitých kritérií, kde - dovolím si říci - v drtivé většině, nehraje roli největší počet Nm na trhu. To je třešnička, která Vás hřeje, když pomyslíte, že "Vaše" automobilka je schopna něco takového vyrobit a Vy užíváte její produkt, byť je vybaven "jen" třílitrovým dieselem. Vyberte si auto, podle svých preferencí a nenechte si do toho nikým kecat. A "většího" či "silnějšího" nechte na základku. Můj známý - a jistě to není jeho originální výplod - tvrdí, že "krása silného vozu(má Modenu) vynikne při pomalé jízdě" - a při té určitě všichni ti Newtonovi hoši neodlupují směs z pneumatik.............
white label
Jako obvykle nelze nesouhlasit..., ale já vidím problém podobných diskusí především v tom, že takových (minimálně) 90% diskutujících např. vůbec nejelo se současným V8 TDI, ale mají hroooznou potřebu diskutovat o tom, jaký ten motor opravdu je a hlavně pro koho je, bohužel se, vzhledem k nulovým konkrétním zkušenostem s ním, uchylují spíš "obecnému plácání" ne téma velký diesel v osobním voze ... 😉
ozawasan
máš pravdu - tak to je - obecně je platný fakt, že čím méně o něčem skutečně víme - tím více a zarytěji o tom diskutujeme. Ten, kdo o tom skutečně něco ví se spokojí s pouhým konstatováním faktu - případně s normálně diskutujícím probere svoje zkušenosti. Pokud ten, co skutečně něco ví a zkušenosti má, začně druhé častovat různými pejorativy nebo je urážet - zkrátka jde o poruchu osobnosti - tu větší - tu menší 😉 . Největším snižováním důstojnosti pak častují Ti, kteří ví prd...... Nutno podotknout, že velmi oceňuji ty, kteří dokáží primitivům(můžou to být klidně i miliardáři) odolat a slušně je poslat tam, kam jezdí fekál vodu pít a "nastavit jim zrcadlo"........... Například i když jsem se občas silnými vozy svezl - nemám nárok o nich vynášet soudy - můžu jenom a pouze popsat svůj pocit - a například už z dvanáctiválce v Phateonu byl velmi příjemný, totéž z 5litránku v naftě u Touarega a pár dalších by se ještě našlo - ale já nemám na to živit je stabilně a nebojím si to přiznat. Jsem rád, když mne někdo z úspěšnějších kamarádů či známých občas pustí za kormidlo a popovídáme si o tom................Hrát si na někoho kým nejsem mne už pustilo - ale byly doby, kdy bych v internetových diskuzích klidně tvrdil, že mám v garáži Gallardo......... holt puberta no.........
white label
Výstižné...
Jak psal už lowkick, když se bavíš se skutečnými majiteli nových prémiových aut vyšších tříd, neuslysíš žádné radikálnější odsuzování konkurenčních značek, spíš je tam naopak určitý přirozený respekt k celé D3 apod. Mnohem radikálnější jsou ti, kteří si v podobných diskusích obhajují především své "značkové" sny...
Hammunasakra
Do jisté míry asi ANO - nicméně znám několik majitelů ("vysokých") modelů MB, kteří by si třeba o BMW "neopřeli hrábě" 😄
white label
Tak jednak blbost ještě stále nevymřela a pak tu máme ještě pověstné výjimky potvrzující pravidlo.
Já v okruhu svých známých podobné "maloměšťáky" naštěstí nemám a možná si taky jen lépe své známé vybírám... 😉
Hammunasakra
Ale já NEříkala že jsou to "mí kamarádi" 😉 - JEN že takoví lidé také EXISTUJí (a takových bude možná i pár "co neznám" 😄
figurka
Přesné. Největší podíl na diskuzních bludech přisuzuji osobní nezkušenosti (byť v kategorii sportovních aut by si tady povídalo pár lidí) ruku v ruce jdoucí se zaslepeností.
bordeaux
ale tiez mas potrebu tu vypisovat, staci sa pozriet kolko rekacii tu je od teba a ake flames. Ozawasan to anpisal presne tak ako to ma byt. Krasa auta vynikne pri pomalej jazde. A je jedno ci mas A6 ci 5er, kupis si aj tak to co sa ti viac lubi. Ale riesit tu v diskusii flames a hadat sa tu ako vidim u teba mi nedava zmysel. Staci sa pozriet na zaciatok v strome kolko prispevkov tu mas a zahlcujes to tu. Tot vsio, Ende.
white label
Vidíš, tolik jsme tu toho už napsal a stejně to takovým jako ty nestačí k tomu, aby to aspoň částečně pochopili. Reaguješ na diskusi o V8 TDI, takže řešit u této motorizace vyšší střední (A6/5er) je zcela mimo, doplň si informace a až pak se k něčemu, podobně nad věcí, vyjadřuj. Nikde nepíšu, jestli je A6 celkově lepší, než 5er a sám bych měl problém se mezi nimi rozhodnout.

P.S. A než někoho začneš kritzovat, podívej se především na svoje nedávné četné, až dětinsky nekonečné, diskuse o ničem, které zahlcovaly zdejší web. Na druhou stranu oceňuji, že ses tentokrát obešel bez vulgarismů...
bordeaux
jj len tarat tarat to vies.. Neviem odkial vies na co reagujem, mne je srdecne jedno ci ma A6 V8 alebo nie. Reagujem na princip toho ze tu zasvinujes a spamujes celu diskusiu. A ked su moje prispevky detinske, tvoje su ake? Vysoko inteligentne? O com sa tu ideme hadat? Ty mna nepresvedcis a ja teba nie. Ja si o tebe myslim presne to co ty o mne tak je to jedno.. A mozem sa smiat akurat tak na tom >😁 A nezabudaj, tak ako ja zahlcujem diskusie tak isto ich zahlcujes aj ty lebo reagujes na mna alebo ja na teba. A tvojou specialitou je reagovat na mna ked sa ta na nic nepytam.
figurka
White label, stejně jako Dinar, Kylie píší o šesti a osmiválcích, Audi, BMW, MB, jejich vzájemném postavení atd...
Ty píšeš o nicku white label. S osočováním, kdo spamuje a zahlcuje diskuze bych byl opatrný.
bordeaux
ano pisem o nicku white label, a myslis ze ten flame hore je akoze diskusia? >😁 >😁 >😁 A preco tu pises mne nieco ked som sa ta na nic nepytal? Naco dalsi prispevok?
white label
Tohle je "diskuse", pokud víš aspoň to, co to slovo znamená. Kdo se ptal na něco tebe, když si sem přidal svou první reakci ("o ničem") na můj příspěvek nereagující na tebe? Zkus u toho plácání aspoň občas trošku přemýšlet...
😉
bordeaux
a presne to iste robis aj ty mne ked na mna reagujes a vznikaju dlhe flames, ked sa ta na nic nepytam. A robis to stale tak prosim Ta prestan uz. Si presne taky isty ako ja a nadavas na mna za to iste co robis sam.. >😁 >😁 Proste mi nadavas a pritom si taky isty white lable.. >😁 >😁 >😁
white label
Tak teda znovu, snad to jednou konečně pochopíš. Tohle je diskuse a jedním z obecných základních pravidel diskuse je i pravidlo "otevřenosti", tedy nevylučovat nikoho, kdo může k danému tématu jakkoli (pokud možno slušně) přispět. Má reakce tedy byla především o tom, že nikdo (ani figurka) tady nemusí čekat až se ho někdo na něco konkrétně zeptá a může reagovat na cokoli, k čemu reagovat chce. S tím, že to děláš i ty, nemám žádný problém, jen je pak směšné (když to sám děláš stejně/v souladu s "pravidly"), vyčítat to jiným, viz. tvá zoufalá reakce na figurku o tom, že ses ho tu na nic neptal...
Tak snad ti docvakne aspoň po tomto polopatickém výkladu... 8-s
bordeaux
a skusim aj ja ze mozno aj ty nieco pochopis: Je ine ked napisem text a niekto na mna normalne reaguje ako ked (teraz myslim konkretne teba vasa velebnosti) niekto sa zapaja do debaty dvoch ludi bez nejakeho urazania a zabrdania ako to mas vo zvyku.
Takze docvaklo vam to v lebeni?
A nebud taky zufaly v reakciach a ber to z nadhladom, toto tu po nas aj tak nikto nebude citat >😁
white label
Nemám sice ve zvyku diskutovat vždy v bílých rukavičkách, ale skutečnému "urážení" se cíleně a poměrně důsledně vyhýbám. Výjimky dělám pouze v případech, kdy začně být někdo vulgární...
ozawasan
Mig_35
začal plevelit svejma blitkama další server a kupodivu - vyvolalo to opět hromadné pobouření...
časem zmizí, ale do té doby budete bohužel muset snášet ty její obscénní grafomanské srance...
Hammunasakra
Když NEvíte co to znamen "obscénní", tak to NEpoužívejte.. 😉
PS: To "hromadné pobouření" je JEN od fanoušků Audi - kterým "nevoní", že nové Audi A6 NEporáží soupeře "dle plánů a očekávání" 😄
jossalito
Ale poráží, to bys ovšem musela číst i něco víc, než periodika, která hlasají jen půl pravdy. Testů je k dohledání mraky, tak možná, až si jich přečteš víc, poznáš, cos tu trepala za hovadiny. :-!
Hammunasakra
VELMI RÁDA vám napíši seznam periodik která (dlouhodobě - již mnoho let) čtu a četla jsem a už se TĚŠÍM jak jim pod svým pravým jménem napíšete tenhle svůj text >😒]
Mimochodem já (pokud si pamatuji) píši o který test se jedná/kde vyšel - zato vy NE, to asi NEbude náhoda 😄
Evo, Autocar, AutoBild, Auto motor und sport, Auto Zeitung a Quattroruote - již se MOC těším na vaše příspěvky v jejich "dopisech čtenářů" - jak JIM vysvětlujete "že hlásají jen půlky pravdy" a své práci vlastně NErozumí - zato vy JEJICH práci ano 😉
davy
Právě vybírám, co po novém Passatu TDI (170HP) all inclusive pro denní ježdění, občas rodinu, pro vína do Francie a pod.. Vybírám mezi A6 Avant a BMW 5. Po důkladném testování v Mnichově dám zřejmě přednost A6- design, jízdní vlastnosti, zajímavé vychytávky, drobnosti jako komplet led světla navíc spojené s GPS a pod. Jen zvažuji motorizaci. Přemýšlím, jestli už nastal čas jít za zvukem nebo zůstat u dieslu. Ta úspornost je samozřejmě vzhledem k rozdílu pořizovací ceny diskutabilní, ale přeci jen dojezd 900km a 500km už nějaký rozdíl je. A člověk to vidí každý den, na pořizovací cenu brzy zapomene. A pak také likvidita...Ten nový motor mne zaujal, zrychlení jako u sportovního auta, jen ta cena už začíná šplhat dost vysoko, když vezmu v potaz ještě příplatkové položky. Myslím, že v plné výbavě budeme u ceny kolem 2,5M a to už je opravdu hodně. Proto jsem zatím zvolil Passata, kdy je cena za stejné vychytávky o více než 1M níže.
Hammunasakra
Doporučuji přečíst TEST (výkonnosti) příplatkových LED světel 😉
davy
Děkuji za radu, ale nemám potřebu číst žádné testy ani dokonce TESTY, vyzkoušel jsem na vlastní kůži, ta světla se mi prostě líbí a proto si je pořídím😃
jossalito
No né, místní uklízečka jede jen podle testů. Osobní zkušenost? Ta nerozhoduje, pro ni rozhodují jen výsledky testůůůůůů. >😁
Hammunasakra
Vy si OPRAVDU myslíte že dosvit světlometů poznáte z předváděcí jízdy?? VELKÉ sebevědomí >😒]
(bez přímého porovnávání - a samozřejmě nejlépe přesného měření - NEmáte šanci poznat ani 5ti metrový rozdíl v dosvitu, o "přesném" rozdělení dopadu světla nemluvě ... tady prostě jednoznačně JSTE odkázaný na měření a testy!)
PS: Tak až začnete číst NĚMECKÉ testy (například těch světlometů), tak se dočtete "zajímavou" a možná trochu překvapivou věc - "klasické" bixenony (od různých značek včetně Audi!) dopadly LÉPE než (UZNÁVÁM že designově "atraktivní") příplatkové LED 😉
figurka
K čemu ti je test, když osobní dojem, to, jak ti aplikace vyhovuje v reálných podmínkách, je to s čím budeš žít (a jezdit).
davy
Ale kdeže, vůbec nejsem odkázaný na výsledky testů😄 Je mi jedno jak svítí, vypadají prostě hezky a tak si je pořídím. Kdyby svítily opravdu mizerně, tak se budu držet za nějakým autem s xenony a je to, žádný stres😄 Testy jsou stejně povětšinou subjektivní záležitost, sám je píši a hodně se v nich promítají mé osobní preference a také výše honoráře sponzora, který si je platí😃 A neprožívejte to tak Kylie. Svět je krásný a je škoda omezovat se jen na pravidla a testy, šťastný je ten, kdo se umí řídit emocemi a požitky.
figurka
?? vždyť to v podstatě píši. Nespletl jsi reakci ?
davy
Má reakce byla samozřejmě na Kylie, souhlasím s Tebou, jen Tvá reakce se mi zobrazila až eď, tedy nějaká chybka systému nebo načítání, takže pardon.
figurka
V poho.. Bylo mi to nějaké divné 😉
Hammunasakra
Mě ne 😄
Hammunasakra
To je celkem ffftipný příspěvek :yes: 😄
PS: Já tedy po svezení poznám maximálně jestli jsou světla (dost) dobrá nebo (dost) špatná, ale rozeznat přesné rozložení dopadu světla, jestli je dosvit o 5 či 8 metrů delší kratší - to NEeee
Takže se raději spolehnu na přesná měření a grafy rozložení dopadu světla - TAKOVÁ jsem prostě já 😉
Ivosee
Nechápu, proč píšeš schválně své příspěvky tak, že to musí (myslím vizuální vjem) každého tak irritovat. To jak používáš CapsLock už tady spoustu lidí komentovalo. Je k tomu nějaké racionální vysvětlení? Nebo prostě chceš být v této odborné diskuzi nějak vyjímečná? Aby na první pohled bylo vidět, že to píše Kylie? Znovu zopakuji otázku, proč??
A netvrď mi nic o snaze dát důraz na slova psaná kapitálkami....
davy
Já myslím, že ten zaseknutý CapsLock je kompenzací nějakého osobního problému nevýraznosti a potřebou za každou cenu zaujmout. Nemám možnost se v těch autech svézt a napsat osobní zkušenost, tak něco přepíši ze subjektivních testů jiných a k tomu občas zaseknu CapsLock a to by bylo, aby někdo nezareagoval. A ono to funguje, lidé se ozývají, i když negativně. A to je přesně důvod, proč to dělá. Největším zklamáním by bylo, kdybychom na to nereagovali a ono ji to pak časem omrzí😄
davy
Ale kdeže Kylie, vůbec nejsem odkázaný na výsledky testů😄 Je mi jedno jak svítí, vypadají prostě hezky a tak si je pořídím. Kdyby svítily opravdu mizerně, tak se budu držet za nějakým autem s xenony a je to, žádný stres😄 Testy jsou stejně povětšinou subjektivní záležitost, sám je píši a hodně se v nich promítají mé osobní preference a také výše honoráře sponzora, který si je platí😃 A neprožívejte to tak Kylie. Svět je krásný a je škoda omezovat se jen na pravidla a testy, šťastný je ten, kdo se umí řídit emocemi a požitky.
Hammunasakra
Testy světlometů jsou "subjektivní záležitost"? S vámi je až NEčekaná LEGRACE :yes: 😄
PS: Mám takový NEODBYTNÝ pocit, že jste ještě NIKDY žádný NEviděl 😉
PPS: Vidíte - a mne učili řídit naopak zcela BEZ emocí 😄
A co se týče LED - jako obrysová světla, zadní světla, blinkry - pro svoji nízkou spotřebu a rychlost rozsvícení rozhodně ANO, jinak (možná jen prozatím) rozhodně NE 😉
positivemind
A kde je? Nemůžu ho najít... dej sem prosím odkaz 😄
Hammunasakra
Ach to JE problém - snad AutoBild?? (přečtu toho strašně MNOHO - samozřejmě nejen o autech/a o autech se navíc píše i v různých "jiných" magazínech které se mi dostanou do rukou - a v lepším případě si pamatuji možná JAZYK v kterém to bylo 😐
PS: Nicméně tak "bombastická" info jako že příplatkové světlomety dopadly "průměrně" a překonaly je dokonce i "vlastní" Audi bixenony - to v hlavě "uvízne" 😉
Dinar
Nemám nic proti čtení testů, ale u tebe to hraničí s obsesí, zkus se raději někdy něčím, mimo C5 a virtuální Bristol, projet, nebudeš pak plácat tolik nesmyslů, není nad vlastnoručně osahané. 😉
Hammunasakra
Víte že existuje možnost, že mám najeto víc km než vy? 😉
PS: A popravdě i v docela DOST vozech (myslím proti "běžnému průměrnému" řidiči) 😄
PPS: No a čtu prostě RÁDA (a rychle a hodně) - s tím asi NIC NEnadělám/to se asi už NEzmění 😉
davy
Ne, taková možnost rozhodně neexistuje Kylie. A čtení je pro děti, pro dospělé jsou zážitky a osobní zkušenost. Ale možná jste se právě tím sama zařadila do své věkové kategorie a tím by se s pousta věcí, včetně infantilního používání capslocku vysvětlila😄
Hammunasakra
Ve vašem příspěvečku je až NEčekaně CHYB 😉
- rozhodně EXISTUJE!
- NIC proti osobní zkušenosti (zkušenosti jsou opravdu NEpřenosné), ale jestli opravdu od té doby co máte řidičák "důsledně NEčtete" - tak to je mi (vás) LÍTO 😉
- do "mé" věkové kategorie mne zařadil tak možná "pán času" - s tím toho člověk moc NEnadělá 😄
- je vám "hloupé" že jste toho NEpřečetl tolik co já (a možná najezdil i méně kilometrů)? NEtrapte se, já jsem (odvždy) "hyperaktivní" 😉
Pěkný den (občas s nějaký čtivem - doporučuji 😄
davy
Přesně tohle mne po těch příspěvcích také napadlo. Kylie, zkus si nějaké to auto půjčit anebo se nechat alespoň svézt a nech zapracovat své emoce. Zhluboka se nadechni, uvolni a vychutnej si ten krásný pocit nezávislosti na teorii a psaných testech, rozsviť LED světla, sešlápni plyn k podlaze a sleduj, co se bude dít. Objevíš nevídané věci, které se v testech nedočteš. A třeba si ani nevšimneš, že LED světla svítí o 5% méně než xenony, ale vypadají úchvatně a připadneš si jako pilot nějakého UFO objektu. Zažiješ dětinskou radost, kterou u čtení testu a následném "odborném" hodnocení nikdy nemůžeš poznat. Osvoboď svou mysl a poznej nepoznané😄!
Hammunasakra
To "ten můj" MOC rád takhle jezdí (aby si "vyčistil" hlavu 😉
Já RÁDA občas jedu "na výlet" a RÁDA řídím a pokud si vzpomínám najezdila jsem kilometry a kilometry v autech začínajícíh od "A" až po "V" 😄
Nicméně jsem RACIONÁLNí a třeba kokrétně světla si raději pořídím levnější a výkonnější (ráda totiž delší trasy jezdím přes noc - a vyhovuje mi když zapnu dálková světla a "z noci se stane den" 😄
PS: To že prolétnu "tisíce" časopisů/textů NEznamená že NEjezdím autem/-ty 😉
NEpočítám to samozřejmě přesně, ale myslím že jsem někde mezi 3/4 a 1 miblionem km (kdejaký profík má jistě NÁSOBEK, ale snad něco maličko praxe již také mám 😄
Dinar
,
zdravy rozum
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Mig_35
odešla jsi z tipcars a brzo odejdeš i odsud, protože tě nikdo moc dlouho nesnese, a nemá to nic společného s tím, co si myslíš o Audi, ale s tím, jak příšerně píšeš ty svoje rozumy vyčtené z magacínů... strč si ty svoje vyčtené "zkušenosti" za klobouk, ty časopisy si kupujeme všichni,
E-klasse/BMW 5/A6 - je to celé jenom o tom, kdo co preferuje, jestli pohodlí, nebo sportovnější
jízdu, nebo kombinaci obého...jinak pindy o spolehlivosti TDI jsou úplně mimo mísu, ten motor se Audi povedl zcela mimořádně, lepší vznětový šestiválec není... a V8 TDI taky těžko hledá soupeře, v nové A8 má naprosto benzínový zvuk, na tohle BMW bohužel nemá žádnou odpověď.
AUDIRS6
Články ako tento mi príde ako fakt dobrý darček k meninám... >😒]
No čo, mame tu predstavenie 2och supermotorov, o ktorých by každemu malo byt jasne, ze museli prist - a su tu. a su parametricky sQuele 😉 .
Ale pisat koli existencii 3,0TDiR ze 4,2 TDi V8 konci... 8-s :-! :no:
To nie!!! ten motor ma svoje opodstatnenie: kto ma 800 Nm? no ziadna seriova V6 - nikdy !!! Takze na V8 mi nesiahajte! ten motor ma svoje miesto pod slnkom na este dlho. a ti vzdelanejsi vedia ze spotreba sa odvija hlavne od odoberaneho vykonu - takze ked nebudete tak silno tlacit na pilu, kludne budete s novou 8ou / A8 -kto by nechapal 😉 / jazdit pod 10 l / 100 km.
Spomenme si na roky 2004/2005 - prve motory 3,0Tdi 225 PS/450 Nm quattro v A6 to žralo proste 9-10 a basta - priemer ak ratam 50%mesto. Dnes sa da toto iste zazit s V8 TDI 350Ps / 800 Nm!!! tak v čom je problem?!
A vobec, nekazte mi meniny :-! 😉
touran
Hammunasakra
Nu, třeba konkrétně 800 Nm má BENZÍNový (!) motor v Panamera Turbo S - motor který si naftu 4,2 TDi dá (kdykoli a kdekoli) "k svačině" STEJNĚ na tom je (jak s tím točivým momentem, tak s tou svačinou 😉 ) 6.3 AMG - který v "ostré" verzi Performance má těch Newtonmetrů dokonce 900 :yes: 😄
Hammunasakra
Vy jste někde (kdekoli) četl že mám něco PROTI motoru V8 TDi?!? 😉
JEN upozorňuji že bude časem (tak jako u BMW) "nahrazen" 😄
GTI
Na diskusích to vře, eso v podobě legendárního šustotu speedu na hajzlíku (Oscar pro Dinara) se přebíjí garážovou náruživostí a přitom se zapomíná na to podstatné - AUDI se stalo v tichosti nekompromisní prémiovou normou. Prémioví jezdci uznale kývou, ovšem speedi a podobní garážoví mistři, ti si hlodají ze zoufalství nehty a vybrakované svědomí... .

Totiž "problém" AUDI je v česku dvojího druhu - v realitě silnice ho museli vzít všichni na velmi silný zřetel. V rovině neprémiovců pak jde o to, že AUDI je velký provokatér - každej zdejší plakát by ho chtěl, a skoro každej plakát na něho... nemá. Přitom současně je AUDI (o to je to ještě horší) tak nějak "automatickým" autem, má ho kde kdo, v bazarech se ani neohřeje, prostě AUDI tvoří jednu z prémiových norem naší společnosti. Plakátům vadí právě ta aktuální přirozenost AUDI v dané kvalitativní třídě. Ideální plakátový postoj je totiž ten, že uznávám výhradně klasiku Mercedesu, sportovnost BMW a Jaguaru a všechno ostatní je silniční póvl.

Póvlem jsou však výhradně ploché, drasticky sebezáchovné antiAUDI postoje, neboť prvoplánová filosofie garážového prosťáčka, koncentrovaná do postoje, že v braku od AUDI by nikdy nejezdil, vypovídá především nikoliv o tom, že AUDI je brak, nýbrž o tom, že takovýto "filosof" nejezdí nejen v AUDI, on nejezdí v ničem. A pak... to je dokonalej zobáčí postoj - s arogancí razance piráta z Karibiku opovrhovat prémiovým autem za dvě mega. Tohle okolí přece ocení, vždyť to vypadá, že kdyby chtěl...

Daleko náročnější je poučená a znalá garážová pokora. Tu zase známe mi, co jezdíme. A v tomto kontextu nelze než před novou A6 smeknout stetsona - vůz v jízdě dokonale dotahuje BMW, nedotáčivá tanga se nekonají, motoricky tě AUDI dostává do doslovného jízdního nebe, v kabině by se plakátový prosťáček zdráhal štourat i v... nose, a image tohoto vozu je prakticky bez poskvrny. Tohle je znát zejména na německých silnicích, na nichž to AUDI předvádí s výborným nadhledem od Hamburku po Mnichov.

Vozy AUDI jsou mistrovské kousky, designově, esteticky, dotažené do posledního detailu, materiálově a ergonomicky pak tvoří zcela přirozenou špičku autoledovce. Vozy AUDI mají svébytný, jedinečný charakter, a výkonové i modelové spektrum nabizené automobilkou je natolik široké, že jistojistě uspokojí i velmi náročného prémiového člověka, natož nějakého prosťáčka s plakátem v rozkroku...

BRAVO AUDI :yes:
white label
Trefně napsáno, Audi už je nějakou "chvíli" plnohodnotný prémiový hráč (viz i vyspěpé evropské trhy) a fakt, že s tím má (hlavně tady) dost nicků nějaký problém to změnit rozhodně nemůže...
CHerokee
Zajímavé, když jsem nedávno byl teď v Německu, tam berou jako prémiové BMW a MB. Audi jako lepší VW těsně za nimi. 😄 Ale ono je to úplně jedno. Ať si každý vybere co je mu libo a na co má...
lowkick
Německo...? To je ta země, která má pět obyvatel...shodou okolností tvých kamarádů, kteří makaj s hadrem v předprodejní přípravě dealera BMW? >😒]
CHerokee
To je sice pravda, ale s hadrama moc nedělají. Nejvíce si cením názorů jednoho z hlavních marketingových manažerů MB ze Stuttgartu Milana Chudoby (čechorakušan) a zástupce šéfa dílen AMG v Affalterbachu. Rozhodně neměli důvod mi lhát. Nemluvili o prodejnosti, ta se dá vyčíst ze statistik, ani o kvalitě, ale o vnímání značek v Německu.
kari.laz
>😁 >😁 >😁 Manager MB bude samozřejmě přiznávat, že je audi dotáhlo nebo předběhlo >😁 >😁 >😁
Hammunasakra
To je PRAVDA! Audi Mercedes po 30ti letech snah opravdu víceméně "dotáhlo" - BEZ ironie a čehokoli podobného!
white label
Není nad to ptát se na image Audi přímo u její konkurtence... >😁 :yes:
Hádej, co by ti naopak řekl takový marketingový manager od Audi?
A neboj, taky by rozhodně neměl důvod ti lhát... >😒]
figurka
Vidíš a já si cením rozhovorů se středním a vyšším managementem jedné evropské společnosti, která pro svou výrobu potřebuje 3km asfaltu na severu Německa. Musím přiznat, že MB byl do nedávna pořád brán jako jakási reference a standard pro top management (obecně). Tento standard ale v nejvyšších sférách začali narušoval 7li a 8L bez jakéhokoliv reptání. Na nižších patrech už to bylo čistě o osobních preferencích a nebyl uplně vyjímečný názor, že MB je fajn, ale "nechci být zařazen do škatulky důchodce", takže "radši BMW/Audi, tam už je to jedno". Když už se chtěl někdo odlišit, což byla situace mladších ročníků, jezdili Boxster/Cayman/911, usedlejší jedinci Jag. Relativně solidně zastoupeny byli 607/C5 (ano, francouzská stopa). Naopak ani jeden Lex.
Nutno dodat, že díky partnerství s Daimler každý rok probíhala akce, kdy zaměstnanci měli možnost za velmi zvýhodněných podmínek pořídit MB. Přesto jich bylo z velké trojky zdaleka nejméně.
white label
Nejsi jediný kdo jezdí do Německa a předpokládám, žes tam o tom nedělal referendum... 😉
A těch pár tvých známých místních samo není (celé) Německo. Nesrovnatelně větší výpovědní hodnotu mají samotné celkové prodeje v Německu, nebo srovnávací testy v AMuS, AutoZeitung, AutoBild apod. A nemyslím jen samotné výsledky takových testů, ale už to, s čím co srovnávají...
Hammunasakra
Oni tomu NEuvěří (byť to tak opravdu je) 😉
AUDIRS6
nechce sa mi travit hodiny hadanim sa s tebou!!!
Ale uz ked si sa naucila citat Nemecke casopisy a beres do uvahy nemecke testy, tak si len tak skus pozriet poslednych ...X rokov IMAGE REPORT v Autozeitungu kde sa Nemci rozhoduju o tom aky image ktora ta automobilka ma... Nooo a 3 krat hadaj kto tam za tie posledne roky kraluje >😁 :-! >😒] :yes: OOOO for ever!!!
V mene SingleFramu, LedTagFahrLichtu, Turba, i Quattra - AMEN !!!
CHerokee
S tebou nemá moc cenu polemizovat. 😄 Kylie považuju za odborníka 😉
AUDIRS6
hmmm, tak ja uz fakt neviem...95% z mojich vyše pol Mega Km mam odjazdene v audi, všetky Quattro... a asi nebudem odbornik, aj ked studujem vsetko mozne co sa da o Audi zohnat a mat potvrdenu infošku tak Vam ju tu uvediem a nikoho nebalamutim...holt smuuula :-!
Hammunasakra
Tady vám to myslím docela DOST "ujelo", tipuji že německé automagazíny jsem četla dřív než vy jste uměl pořádně česky 😉
PS: A ano - k tomu vnímání značek musím dodat, že je docela ROZDÍL mezi omladinou a jen lidmi středního věku (o starších NEmluvě). U mládeže OPRAVDU většinou vítězí Audi!
PPS: Nicméně pokud VY umíte německy (a anglicky) tak VÍTE, že novinkové Audi A6 ve srovnávacích testech NEvítězí až tak jak si fandové značky asi představovali - ve třech velkých srovnávacích testech (domácích i britských) bylo ve VŠECH naftových motorizacích poraženo konkurencí (a skončilo dokonce POSLEDNí) - s dodatkem že to rozhodně NEní špatné auto, ale "celkové sladění" konkurenčních modelů je lepší.
JÁ preferuji BENZÍNové motory a jsem (moc) zvědava na 4.0 TFSi - a na všech vláknech pod tímto článkem "jsem pranýřována" JEN proto, že jsem zmínila FAKT, že Mercedes i Audi budou (časem) následovat BMW a z nabídky vypustí naftový V8 (BENZÍNové V8čky tu naštěstí ještě nějakou dobu ZŮSTANOU :yes: 😄
AUDIRS6
Na moju Češtinu sa ty vy*er!!! Som Slovak, to si si už mohla všimnuť, a už mam nejaky ten ročik na krku, takže už nejaky ten piatok aj Sprechujem aj Speakujem... :-! aj pristup k tim casopisom uz nejake tie piatky mam...a nevrav mi ktora vekova skupina aku znacku preferuje. je pravda skor to, ze skupina preferujuca Mercedes pomaly vymiera 8-s :no: a zvysny dvaja s Audi na cele to maju dost tesne medzi sebou napriec vekovym spektrom.
V8 TFSI je super, uvažuje sa že koli použiteľnosti 7´DSG sa obmedzi kruťak na 550 Nm, alebo že mu popustia uzdu vďaka 8´ZF automatu...
Ale zabudnite všetci na to, že v dohľadnej dobe nahradi 3,0 TDiR V8 TDi v A8 a spol... >😒] :no:
Hammunasakra
OMLOUVÁM se - tak slovensky 😉
Také umím (maličko, malilinko) "sprechovat" (jak tomu říkáte 😄
S tím rozdělením "obliby" dle věku tedy BUDU "vraviěť" (nebo jak se to řekne 😉 ), protože tak to prostě JE (a je jedno jestli seto zrovna vám líbí/nelíbí - do krámu hodí/nehodí). I s tím "vymíráním" fanoušků MERCEDES to je spíše "představa" (že mercedesem jezdí postarší pán v klobouku jednou týdně do kostela - ten ZNÁM, ten je MNOHEM starší, než si myslíte 😄
V8 TFSi možná BUDE super, jak jsem někde výše napsala, MRZí mne, že zveřejnili cenu (co bude platná za víc jak půl roku) ale technické údaje motoru NE (i když ty byly "jasné" minimálně PŘED půl rokem 😉
PS: NEjde o to abych "zabudla" já - i když DÍKY za představu že to "ovlivňuji" právě JÁ 😄
karlitto00
Ackoliv Audi za jeji produkci (presneji trzni zacileni) respektuju, pri tvejch oslavnejch odach by se nemelo zapomenout ani na😒br />
" Čtyři kroužky pro ***ky !! "

>😒] 😉
AUDIRS6
pozor na jazyk sopliacik !!! :-! svoju orientaciu tu nikomu dokazovat nemusim, to by som nemal syna... :-! >😒]
Ja som sa len nechal trochu uniest...vies, ked tu niekto tak dehonestuje taku znacku, ktora tak vyrazne ovplyvnila dianie na automobilovych trhoch a pomaly ale isto sa derie na samy vrchol D3... 😉 to sa neda prehliadat.
Takze respektujte Audi, nie mna... I ked vsetko co chcete vediet a neviete ohladom audi - z ich nedavnej a aktualnej "kuchyne" vam kludne naservirujem, a vy si uz potom len porovnajte fakty s konkurenciou a potom si mozete urobit aj vlastny zaver.
Ja som si ho urobil uz davno, vo Frankfurte na IAA 21.9.2007.
Tam po 3/4 hodinovom este slabsom sprechovani s vysokopostavenym managerom od Audi a po presedenej 0,5 hodine vo vtedy vystavnej premiere RS6 som zistil, ze moje davne presvedcenie bolo opodstatnene...
Audi je v obiehacom jazdnom pruhu!!! a ostane tam! >😁 >😁 >😁 :yes:
AUDIRS6
ooo, tak az toto je ako nahrada meninoveho darceku 😉 >😁
AUDIRS6
...
lowkick
Trefils to přesně...pro šusthajzlíka je za den k vidění tolik Audin, že z toho musí mít nutně vyrážku a mylně se domnívá, že se jí zbaví vyblitím tady v diskusi...
Jó...autoledovec 😄 tam quattro kraluje :yes:
GTI
😄 :yes:
ryman
GTI
ozawasan
hezké a pravdivé - a pozitivně hodnotím posun od VW k Audi, i když je to jeden koncern 😉 (sorry - musel jsem si rýpnout). Audi jde tvrdě za svým cílem - atakovat pozice BMW a Mercedesu. Ale u svých soukmenovců v Reichu bude mít Audi ještě dlouhou cestu - protože Immer das selbe - sind Mercedes und BMW fahred - dann lange....... und dann Audi. Audi má trošku problém, že na počátku produkce nových šestek a osmiček trpěla na elektroniku. Trošku se to zlepšilo, zvláště když šel Mercedes trošku s kvalitou dolů a BMW udělalo ten svůj šéfovský čudlík na tunelu, se kterým mělo spousty lidí problémy - tedy pokud to nebyly problémy jejich řidiče 😉 . Ještě, když jsem byl prémiovější člověk, tak si pamatuji, jak mne řidič našeho šéfa upozorňoval, když jsem se mu svěřil, že bych mohl mít jetou ameriku E350 - Bacha chlapče - někdo tě z vedení uvidí a máš pech... Oni si děsně potrpí na hierarchii - a jakmile je někdo Mercedes fahrer - byť by to bylo akrobatické áčko(to ty přemety na začátku), tak to skopčáci těžko zpracovávají - kde na to vzal, kde bere na servis apod...... . Ale Audi jde tvrdě za svým a časem snad piedestal dobude....
GTI
Se oháníš imidží Audi v Německu, už se těším až se příště stejně objektivně rozepíšeš o imidži Renaultů ve Francii, Toyot v Japonsku a Samsungů v Korei...

Nic proti technice Audi, v poslední době se hezky vybarvuje ale stejně mám pořád svou teorii. že před stadionem napočítáš víc Audin a před operou víc Medvědů...
bordeaux
GTI spamuje, kylie, dinar, lable vo flamoch a ti bohati premyslaju ci A6 alebo 5er a maju vsetky tieto nazory hlboko v analy.. 😄
CHerokee
Ještě bych dodal Jaguar XF, Lexus a celkově hlavního hráče na trhu MB E. Ale jinak s tebou souhlasím. 😄
Hammunasakra
Já bych v této třídě volila JAGUAR XF 3.0D - s tím že nyní bych asi počkala na VYNIKAJÍCÍ 8mi stupňový automat ZF (který do jednotlivých modelů Jagu právě začíná "nabíhat" :yes: 😄
CHerokee
Jaguar po faceliftu je určitě nejvíce sexy ze zmíněných.
ozawasan
- mi maně vytanulu na mysli po přečtení celé diskuze - ale co a komu? Toť oč tu běží - omluva klasikovi, za vybrakování jeho knihovničky... Na novou Audinu, BMW či Mercedes v motorizaci, kterou bych rád, mít nikdy nebudu a tak po nich jen zálibně pošilhávám. Jestli jste někdy seděli a vodili vůz vzpomínaných značek s výkonem větším, než 200kW, tak mi tady nevyprávějte, že by jste, kdyby byla ta možnost, ten vůz nechtěli doma v garáži...... Nestyďte se přiznat si, že na to nemáte - z toho vzniká zbytečná frustace, kterou pak obracíte - v lepším případě, proti těm vozům. A ty si to nezaslouží. Jsou to skvělá díla techniky a to, co do nich projektují, ať již majitelé, či závistivci - to má souvislost s povahami a ne s tím krásně splašeným stádem pod jejich kapotami. Zkrátka smiřte se s tím, že tato auta nejsou pro každého - nemyslím tím, povahově, ale finančně - za to, co dávají, vyžadují svoje. Jak říká jeden známý - je to jako by mi Araba hřebelcoval jednorukej slepej Mormon, když bych dal svojí X5ku do dílny v sousedově garáži(a tím nemyslí nic zlého o sousedovi).Pokud vrhnete všechny peníze do tři roky staré ojetiny, aby jste se cítili jako "někdo" - tak problém bude v tom, že Vám pořád bude čouhat sláma z bot, protože jste nedorostli duševně. Skutečně prémioví lidé(GTI práva) Vás totiž nebudou posuzovat podle toho z čeho vylezete na parkovišti, když Vás pozvou k sobě domů, ale budete-li jim neustále předhazovat, jak se oni mají lépe a v čem jezdí - tak Vás velmi taktně pošlou ze svého 7er BMW do.......a však Vy víte..... Zkrátka, když k nim přijedu, tak mám přezdívku švihlej japonec a nikdo mi H6 Otíka nevyčítá, i když je to proti jejich šemíkům socka 😉
Hammunasakra
Většina lidí sice opravdu posuzuje podle toho z čeho vylezete - budu se muset poohlédnou po těch "skutečně prémiových", ale hlavně jsem chtěla říci: PĚKNĚ NAPSÁNO :yes: 😉
PS: KDO by vyčítal Subaru? VÝBORNÁ značka (i když já od nich "zběhla", přiznávám! 😄
white label
Opět trefa! :yes:
GTI
Velmi citlivé téma. Bohužel, na zdejších diskusích se vedou souboje o to, zda je lepší Mégane či jednička od BMW... to je pro mne dodnes a stále neuvěřitelná skutečnost. Já vyrostl v názorové rovině, že psát (ausgerechnet) mám jen to, o čem alespoň něco vím. Je mi ale jasné, že dnešní veřejné diskuse holt lákají i ty nejprostší diskusní prosťáčky... pro něž je i mlčení nadlidský výkon.

Velmi oceňuji tvou zmíňku o tom "dorostení" do prémiového stavu. Ano ano ano, o tom píšu větu za větou, odstavec za odstavcem... jako hrách na stěny... garáží 😄

A právě ta zmíňka o Subaru... to je to, co plakáti těžkou chápou. Oni se domnívají, že Subaru se kupuje kvůli driftování... A neví, že hodnota té značky tkví v něčem úplně jiném... Neboť vymezují se jen a výhradně malí lidé, malí v názorech, malí v postojích, malí v... charakteru.

Prémiový člověk, člověk s prémiovou prací, s prémiovou hlavou má samozřejmě i prémiovou garáž. Jen si to umět při pohledu do zrcadla připustit.

Tedy... bravo :yes:
boost.
Mig_35
se čtyřkolkou se dá driftovat? já myslel, že se tomu říká power-slide.
Prémiový člověk s prémiovou prací? není to nadčlověk?
bordeaux
""Já vyrostl v názorové rovině, že psát (ausgerechnet) mám jen to, o čem alespoň něco vím. ""

no to iste gti, ty si este nevyrastol ale popros rodicov nech ta naucia sa vyjadrovat len k tomu co vies. Asocial ako ty co sa vie vyjadrit len k bravwvwvwo golf a podobne hatlaniny musi este dorast do realnych nazorov.
Abych si vybral s klidnou duší musel bych utéct mimo segment sedanů vyšší střední třídy....
A zvolil bych bud CLS nebo pokud bych preferoval praktičnost tak Allroad až příjde...

Ze sedanů by se víbíralo opravdu těžko a musel bych hledat chyby, které ze subjektivních důvodů nepřekousnu abych si výběr usnadnil. XF z kandidátů nevyjímaje... Také má své půvaby...
Hammunasakra
..CLS s novým motorem pod starým kódem 6.3 AMG se skrývajícím - to VYNIKAJÍCÍ volba zdá se být :yes: 😄
Mig_35
...psali to v časopise... jasný...
čert vem tu babu....
Hammunasakra
CLS je přesně tím autem, které je NUTNO vidět naživo 😉
PS: A "gratuluji" k vašemu autu snů - neznám lepší sedačky než má California.. :yes😒br /> Až na pár detailů je to opravdu SKVĚLÉ auto, NEvěřil byste jak i v 280 km/h dokonale na silnici sedí a vy se cítíte DALEKO jistější než kdybyste Octavií či něčím takovým jel o 100-150 méně. V této rychlosti už ani nevadí snad až příliš hlasitý "řev" motoru - ten REÁLNÝ pocit z takové jízdy vám žádný časopis NEzprostředkuje..
Pěkný den (alespoň jeden - s Ferrari California vám přeji, neb to je OPRAVDU něco jiného než si jí prohlížet na obrázcích a číst o ní v časopisech 😄
Mig_35
řekl bych a pak jste se probudila celá mokrá, ale ty časy už jsou asi pryč, co? 😉
Hammunasakra
"Podle sebe soudím tebe"? ČASTÝ omyl, ale NEjsme všichni stejní 😄
PS: A já na vás TAK slušně - ok, JAK chcete, už vám to NEpřeji 😉
PPS: A narozdíl od vás VÍM o co přicházíte 😄
Mig_35
na internetu platí - důkaz, nebo drž hubu....takže si ty svoje pindy nechte na koledu, fakt to tady nikoho nebere...
Hammunasakra
Já jsem tady DŮKAZy o tom v čem jezdím dala již dáááávno - byť tehdy "jen" SL 6.3 AMG.
PS: Fakt "musíte" být tak (až skoro)vulgární?
PPS: SÁM jste "si vybral" - nechť Ferrari apod. ve VAŠEM případě zůstanou NAVŽDY jen tím NEsplněným snem
Sbohem 😉
Mig_35
tohle je u mně doma v garáži...
[odkaz]
mně tam nesmrdí vylítanej citrón...
Hammunasakra
Já používám raději fotku z vnitřku auta/za volantem - tohle by NEmusela být VŮBEC vaše auta/garáž (to jen abych vám to trochu "vrátila" 😉
PS: Co to znamená "vylítanej citrón"? To NEznám 😄
PPS: JAKÉ tam máte MOTORy?? 😉
Mig_35
napravo z vysavače a nalevo z mixéru....