Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Peníze k likvidaci autovraků chce dát sněmovna na zateplování

Ministerstvo životního prostředí očekává na konci letošního roku volné prostředky v objemu mezi 1,48 a 1,53 miliardy korun.
Zpět na článek
14. 7. 2011 01:00
Nemáš na nové auto? Tak zaplať 10 tisíc.
Z této tzv. ekologické zlodějiny si něco uštípneme pro sebe a zbylé peníze rozdáme bohatým majitelům bytových domů aby si svoje domy zateplili a vydělali na pronájmech ještě víc.
V cizině bývá spíše zvykem vyšší zdanění luxuního zboží, včetně drahých nových aut, u nás dře vláda z kůže ty co mají nejmíň. Jsou to takoví Jánošíci naruby...
Rozbalit vlákno
5
Avatar - white label
14. 7. 2011 08:31
Re: Nemáš na nové auto? Tak zaplať 10 tisíc.
Možná až trochu zbytečně jednostranný pohled. Je to taky o tom, aby ten kdo nemá na nové, vybíral (mezi ojetinama) spíš mezi mladší ročníky, což je zpravidla lepší nejen k vůli kouřivosti, ale i bezpečnosti apod.
Ale pokud by u nás lépe/přísněji fungovaly STK, mohlo by být na cestách méně "vraků" i bez této represe, která se často obchází jiným nešvarem - nepřepisováním na aktuálního majitele.
Avatar - T613
14. 7. 2011 08:59
Re: Nemáš na nové auto? Tak zaplať 10 tisíc.
no přiznejme si to .. je to jen o tahání peněz z lidí, kdyby chtěli odstranit z cest vraky tak se zaměří na STK a vrátí PČR možnost odebrání technického průkazu (byť tady si nejsem jist, jestli jim tuto pravomoc už nevrátili)
14. 7. 2011 10:41
Re: Nemáš na nové auto? Tak zaplať 10 tisíc.
To je zase pohled jednostranný. Ač se to zdá k nevíře, u nás existují lidé (a je jich poměrně hodně), kteří nemají ani 100-150 tisíc na slušnou ojetinu. Stačí se trochu projet po vesnicích. Ne sateltiních městečkách kolem Prahy, ale po skutečných vesnicích. Například v té naší je patnáct let staré auto úplně běžnou záležitostí. Mladších je tu jen pár a to máme přes 1500 obyvatel. Chápu, že pro člověka z velkého města je nepochopitelné, proč někdo nemůže vydělávat průměrný plat, ale má hluboko pod ním. Chápu, že sytý hladovému nevěří :-)
Avatar - petrumr
14. 7. 2011 15:29
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Guttalax
14. 7. 2011 15:57
Re: Nemáš na nové auto? Tak zaplať 10 tisíc.
V ceně nového auta je 20% DPH ,takže i na nových si příjdou na své.Ale jak tady píše Tatrouš STK by měly vyřazovat vraky a dát papír na odhlášení auta. Pak už stačí jen zajet k nějaké cikánské osadě a sundat jen RZ. >:D >:D >:D Asi příjde tuhá zima,když chtějí dávat takové prachy na polystyrenování paneláků >:D