Novinky
Gangrel
0
Zajed do Stutt a rekni jim, ze to umis lepe - po cesku... :-!
Přejít do diskuze
Cena / výbava je jasné, tam není o čem diskutovat. Nějaké příklady z komfort / karoserie?
Kvalita zpracování mě extra nepřekvapuje, minulá jednička nebyla žádný zázrak... alespoň v základním provedení.
Kvalita zpracování mě extra nepřekvapuje, minulá jednička nebyla žádný zázrak... alespoň v základním provedení.
Tak jsem se díval a opravdu to zdaleka tak jednoznačné nebylo. 120d bodovalo především motorem a s ním spojenou dynamikou, ale v oblasti karoserie, komfortu a ceny/výbavy mělo více bodů GTD. A např. v sedmi detailních parametrech (včetně "kvaity/zpracování"!) to bylo nerozhodně.
Nepřipomínám vám ten předek modrého Áčka na skice nové Volvo S/V60? 😄 I když která auta se dnes nepodobají...
Hele, četl jsem to pořádně, ale u tebe si tak jistý nejsem. Nikde nepíšu, že tu někdo "haní" Golfa (a jestli ano tak kdy?)..., ale i kdyby jej někdo "hanil", tak zrovna Golf potřebuje obhajobu úspěšnosti nejméně ze všech vozů vůbec, Srovnání GTD se 120d (ne poprvé a nejen on) udělal AutoZeitung (nikoli já), takže podle tebe se zřejmě "dere" za srovnání prémie s Golfem redakce AutoZeitungu a německý motoristický tisk vůbec. Možná bys jim měl zkusit napsat, že se (podle tebe) chovají neprofesionálně, nebo divně... 😉 Pokud ti můj slušný písemný projev přijde agresivní, pak zkus třeba nějaké dětské diskuse, ale obávám se, že ani tam to dnes o moc "lepší" nebude... 😄
Tvůj závěr, že se 120d bez výbavy na tom budeš líp, než s hodně vybaveným GTD nechávám stranou, ovšem tvé přesvědčení, že ten kdo uvažuje o kompaktu prémiové značky si na Golfa GTD, GTI, R ani nevzpomene (nenapadne jej srovnání s ním) je hodně liché, zvlášť když takovou A3 bereš k podobnému srovnání zcela samozřejmě.
Víš jaký je rozdíl (technicky) např. mezi S3 a Golfem R, ale i dalšími A3 a Golfem? Ani kompakty prémiových značek nejsou vyloženě prémiovými produkty tak, jako např. A6/5er/Ečk👋XF apod., kde je srovnání s běžným meinstreamem téměř "nemožné"...
Tvůj závěr, že se 120d bez výbavy na tom budeš líp, než s hodně vybaveným GTD nechávám stranou, ovšem tvé přesvědčení, že ten kdo uvažuje o kompaktu prémiové značky si na Golfa GTD, GTI, R ani nevzpomene (nenapadne jej srovnání s ním) je hodně liché, zvlášť když takovou A3 bereš k podobnému srovnání zcela samozřejmě.
Víš jaký je rozdíl (technicky) např. mezi S3 a Golfem R, ale i dalšími A3 a Golfem? Ani kompakty prémiových značek nejsou vyloženě prémiovými produkty tak, jako např. A6/5er/Ečk👋XF apod., kde je srovnání s běžným meinstreamem téměř "nemožné"...
Byly tam i jiné úspěšné disicípliny Golfu, nemám to teď u sebe, zítra se na to znovu mrknu...
Já vím, že ti hlavně o to nešlo, to byla částečně i nepřímá reakce na ericnovo prohlášení, že raději holou 1er, než pořádně vybaveného Golfa..., s čímž rozhodně nesouhlasím a neplatí to jen u Golfa vs 1er.
Ta pravá prémie opravdu začíná až od střední třídy nahoru, kompakty prémiových značek jsou spíš "jen běžné" produkty prémiových značek...
Ta pravá prémie opravdu začíná až od střední třídy nahoru, kompakty prémiových značek jsou spíš "jen běžné" produkty prémiových značek...
hele, nám taky v BMW vrže panoramatická střecha a občas taky systém přifukování bočnic u sedadla. Po 40000km. Hrůza.
:no:
:no:
Mně ani nešlo srovnání holobyt X plná palba, tam už je to více než pochopitelný. Ale spíš, že i při stejné (podobné) výbavě lze v klidu upřednostnit mainstream oproti prémii a to i při vysokém rozpočtu.
Navíc ta pravá prémie stejně začíná až od střední třídy, v nižších třídách bych toto označení ani nepoužíval >😒]
Navíc ta pravá prémie stejně začíná až od střední třídy, v nižších třídách bych toto označení ani nepoužíval >😒]
Já reagoval hlavně na poslední větu, kdy píšeš že pro Golf je ideální 1,4 TSI nebo 1,6 TDI. Např. u vrcholných verzí se nevyhneš srovnání mezi prémií a mainstreamem (pokud člověk vyloženě nelpí na prémii). Pokud budu chtít top verzi auta do milionu v této třídě, tak rozhodně neskočím hned do 130i, ale vyzkouším třeba Golf R, STI atd., porovnám je a poté vybírám.
Na body vyhrál díky výbavě a ceně... což je otázka nastavení kritérií. AutoZeitung moc nemusím, ale až se to objeví celé online, tak na to kouknu. Jsou nějaké disciplíny krom ceny a výbavy kde by zvítězil Golf?
Mimochodem, nedávno jsem četl test středních aut v naftě, kde velmi vyrovnaně dopadly D3, C5 a 508, s odstupem poslední bylo... Volvo.
Mimochodem, nedávno jsem četl test středních aut v naftě, kde velmi vyrovnaně dopadly D3, C5 a 508, s odstupem poslední bylo... Volvo.
hele, ale to jsem přece nenapsal, každý ať si koupí co chce, nikomu svůj názor nevnucuju. Článek je o prémiovém autu a to MB A. Bohužel je tu spousta lidí co se snaží dostat Golf tam, kam nepatří, od toho je tu v koncernu A3. Reaguji jen na srovnání mainstremu a premie.
Je to naprosto stejný jako srovnání OII s BMW 3er a MB C - srovnáme pak jablka a hrušky. To samé je nacpat Golfa mezi MB A, Audi A3 a BMW 1er 😉 Prostě blbost >😁
Je to naprosto stejný jako srovnání OII s BMW 3er a MB C - srovnáme pak jablka a hrušky. To samé je nacpat Golfa mezi MB A, Audi A3 a BMW 1er 😉 Prostě blbost >😁
Přesně tak, dost lidí používá rozum a nekoupí si všichni za více peněz "holobyt", hlavně proto, aby na něm měli prémiové logo. Sousedi sice busou víc závidět, ale výbavu "social edition" si budou ve finále "užívat" především oni sami.
Lexus CT200h do téhle společnosti patří pětkrát více než Golf nebo C30... Není žádných pochyb že před Golfovým klubem by byl z této trojice absolutně nejreprezentativnější volbou.... Jen neználek by jej mohl opomenout.
Kupátka a sportovní modely jdou zatím mimo mě. Mám v nich maglajs. Co se týče Golfu, jasně nejvíce se ho prodá v DE, a němečtí zákazníci nekupují social edition, pokud mají na výbavu, mohou (a budou) uvažovat i o MB A. Takže záleží na cenovém nastavení u MB A, ale velmi jednoduše řečeno, podobně jako u A1 - ten model před tím nebyl - někde tedy musí brát - a pokud je Golf nejvíce prodávaným vozem třídy v DE i v Evropě, je první na řadě. Docela si dovedu představit že zákazník přeskočí z Golfa na MB A, nějak si nedovedeu představit, že by přeskočil z C4 nebo z Ceedu na MB A.
Na druhou stranu, Golf může vždycky zlevnit.
Na druhou stranu, Golf může vždycky zlevnit.
Jo to chybí, sportovní modely jdou zatím tak trochu mimo mne. Užitkové jsem vynechal úplně, BMW a Audi je nenabízejí. Dík za info.
Že bys nedal za Golfa 650 tis. ještě neznamená, že to nedá nikdo jinej. Žiješ v mylné představě, že ten kdo má 650 tis. a víc na nižší střední, musí nutně skončit u prémie. Ale takhle to buhužel nebo spíš bohudík nefuguje 😉
hele ze ty si to nečetl pořádně. Já napsal, že by mě to zajímalo, nic víc... Btw nikdo tu nehaní Golfa, podle mě je to velmi dobrý auto a klidně bych si ho koupil. Jen, že se dereš za jeho srovnání s premií, to je to co se ti tu snažíme vysvětlit a jsi až agresivní 😒
Pokud si někdo bude chtít koupit Golfa GTD ať to klidně udělá, mě to neva. Jen píšu, že bych si ho za 650tis Kč nekoupil, radši si přidám a budu mít 118d s výbavou nebo 120d bez a pořád na tom budu líp. Kdo uvažuje o prémii, tedy zrovna o MB třídy A, o který je tenhle článek tak ho nebude rozhodně srovnávat s Golfem, ale právě s BMW 1 a Audi A3 😉
Pokud si někdo bude chtít koupit Golfa GTD ať to klidně udělá, mě to neva. Jen píšu, že bych si ho za 650tis Kč nekoupil, radši si přidám a budu mít 118d s výbavou nebo 120d bez a pořád na tom budu líp. Kdo uvažuje o prémii, tedy zrovna o MB třídy A, o který je tenhle článek tak ho nebude rozhodně srovnávat s Golfem, ale právě s BMW 1 a Audi A3 😉
Je to aktuální test, takže to byl "nový" Passat B7, nikoli předchozí B6 (3C).
Máš nějaký rozumný důvod, proč by se měl VW přejmenovat? Proč potom nechceš, aby se podobně přejmenovalo třeba BMW z výrobce pouhých motorů, na výrobce (celých) prémiových aut? Nebo dodnes stejnomenné značky (např. japonské), dnešní automobilky, které původně vyráběly jen kola, nebo šící/pletací stroje? Jméno značky je spojeno s jejím vznikem a vůbec nemusí souviset s její současnou produkcí.
Máš nějaký rozumný důvod, proč by se měl VW přejmenovat? Proč potom nechceš, aby se podobně přejmenovalo třeba BMW z výrobce pouhých motorů, na výrobce (celých) prémiových aut? Nebo dodnes stejnomenné značky (např. japonské), dnešní automobilky, které původně vyráběly jen kola, nebo šící/pletací stroje? Jméno značky je spojeno s jejím vznikem a vůbec nemusí souviset s její současnou produkcí.
To P.S. je úplně stejně irelevantní, jako to srovnání prodejů GTD a 120d na které jsem jen reagoval, zajímavé, že ti to podobně nevadilo, když to vzpomněl ericn, navíc jednak nikdo z vás nemá čísla prodejů GTD a k nim prodeje 120d od doby, co se začalo GTD (po vynechání dvou generací Golfu) znovu nabízet... a pak taky nemá smysl srovnávat běžnou dieselovou verzi 1er s vrcholným dieselem u Golfu (kolik se asi tak prodá 123d?), takže srovnání všech dieselových verzí má mnohem větší výpovědní hodnotu.
S tématem, že kompakty prémiových značek zřejmě ohrozí Golfa jsem tu taky nepřišel já, takže zkus číst celou diskusi a nejen mé reakce na příspěvky v ní, vítám tvé argumenty k tomu, co o něčem konkrétním píšu, ale o čem zrovna píšu (na co reaguju) nech klidně na mně... 😉
S tématem, že kompakty prémiových značek zřejmě ohrozí Golfa jsem tu taky nepřišel já, takže zkus číst celou diskusi a nejen mé reakce na příspěvky v ní, vítám tvé argumenty k tomu, co o něčem konkrétním píšu, ale o čem zrovna píšu (na co reaguju) nech klidně na mně... 😉
Ahoj díky, chtěl jsem to tak nějak napsat, ale shrnul si to za mě. White label to trošku nepochopil, ale snad mu to teď dojde 😉
A to bol "novy" passat ci este 3C?
PS: Volkswagen -> Ludove auto. Nechceli by sa uz premenovat?
PS: Volkswagen -> Ludove auto. Nechceli by sa uz premenovat?
Vcelku som si uz myslel ze ti dlhsi pobyt pri mori s rodicmi pomohol a ze si sa trochu pozrel do sveta ale ten infantilny pokus vopchat golfa medzi premiovku to znacne skazil. Sklzol si spat na dno gti.
nehladiac na vysledok testu, BMW aj Audi sa nepredavaju preto lebo maju vyhodnu cenu ale preto ze patria do premiovky. A ten kto nechce golfa za 640 ktory sa len minimalne lisi od tych v zaklade a chce premiovku nebude utracat za GTD. O tomto svedci prave ta predajnost.
A porovnavat predajnost vsetkych diesel golfov oproti 1er v dieslu je tiez riadna kravina kedze ten cenovy rozdiel je tam skoro dvojnasobny. A ten co si kupi zaklad 1,6 TDI asi tazko naskrabe na premiovku 1er. Samozrejme, mas pravdu, golf ma lepsiu vybavu , asi aj viac miesta.. bla bla bla.. Clanok je o premiovkach, o mercedese, o tom ako ide konkurovat A3 ci 1er, golf tu nema ziadne miesto. Golf ma miesto medzi focusom, astrou ci megane. That's all.
to PS je uplne irelevantne.
A porovnavat predajnost vsetkych diesel golfov oproti 1er v dieslu je tiez riadna kravina kedze ten cenovy rozdiel je tam skoro dvojnasobny. A ten co si kupi zaklad 1,6 TDI asi tazko naskrabe na premiovku 1er. Samozrejme, mas pravdu, golf ma lepsiu vybavu , asi aj viac miesta.. bla bla bla.. Clanok je o premiovkach, o mercedese, o tom ako ide konkurovat A3 ci 1er, golf tu nema ziadne miesto. Golf ma miesto medzi focusom, astrou ci megane. That's all.
to PS je uplne irelevantne.
To je dost krátkozraký pohled, pokud už chceš matematicky zaokrouhlovat na celé 10ti tisíce, pak je to "jen" 640 tis. u GTD, ale to je prakticky jedno, mnohem podstatnější je to, co za tyhle základní ceny dostaneš. Hodně zjednodušeně se dá říct, že u GTD je to téměř vše a u 120d naopak skoro nic. Ono stačí, když si sedneš do 120d v základu a pak do GTD v základu a velmi rychle začneš pochybovat o prémiovosti interiéru 120d.
Ale on ten poměr cena/výkon/výbava (pro někoho možná trochu překvapivě) lépe vyznívá pro verze GTI/GTD i ve srovnání s běžnými verzemi samotného Golfu (viz i známé německé srovnávací testy všech verzí Golfu navzájem).
Zkus si na konfigurátoru Golfu vzít motorizace o jeden stupeň slabší, než GTI/GTD a pak je dovybav na úroveň verzí GTI/GTD v základu. Vedle GTI/GTD nedávají takové verze žádný větší smysl.
P.S. Pokud ti jde o srovnání samotných prodejů (nevím proč a nevím na jakém trhu?), pak bude mnohem zajímavější kolik se prodá celkově (třeba jen dieselových) Golfů a kolik (třeba jen dieselových) 1er, co myslíš ty? 😉
Ale on ten poměr cena/výkon/výbava (pro někoho možná trochu překvapivě) lépe vyznívá pro verze GTI/GTD i ve srovnání s běžnými verzemi samotného Golfu (viz i známé německé srovnávací testy všech verzí Golfu navzájem).
Zkus si na konfigurátoru Golfu vzít motorizace o jeden stupeň slabší, než GTI/GTD a pak je dovybav na úroveň verzí GTI/GTD v základu. Vedle GTI/GTD nedávají takové verze žádný větší smysl.
P.S. Pokud ti jde o srovnání samotných prodejů (nevím proč a nevím na jakém trhu?), pak bude mnohem zajímavější kolik se prodá celkově (třeba jen dieselových) Golfů a kolik (třeba jen dieselových) 1er, co myslíš ty? 😉
Jak píše Emel, hodně modelů ti tam chybí, hlavně těch sportovněji zaměřených.
K A1 má BMW své MINI, MB naopak nic.
Nevíš kam zařadit A7?
Přece k CLS a k 6er Grand Coupé.
Zrovna o Golfa bych se naopak nebál vůbec, tím spíš, že jeho zcela nová generace je téměř "za dveřma". Na základní cenu Golfu se prémiové značky (včetně Audi) stejně nedostanou a poměr ceny/výkonu/a sériové výbavy je u modelů jako je GTI/GTD pro prémiové značky zatím nedostižný.
K A1 má BMW své MINI, MB naopak nic.
Nevíš kam zařadit A7?
Přece k CLS a k 6er Grand Coupé.
Zrovna o Golfa bych se naopak nebál vůbec, tím spíš, že jeho zcela nová generace je téměř "za dveřma". Na základní cenu Golfu se prémiové značky (včetně Audi) stejně nedostanou a poměr ceny/výkonu/a sériové výbavy je u modelů jako je GTI/GTD pro prémiové značky zatím nedostižný.
Až tak jednoznačně to nebylo určitě, to by pak dost těžko vyhrál GTD. Tvůj odkaz je jen na stručný a poměrně zjednodušený komentář k tomuto testu, navíc jsou v něm "technické" hrubky, jako např. tvrzení, že bylo GTD vybaveno 7st. DSG, přitom se jedná o 6st. (mokré) DSG. Doporučuju pročíst celý test přmo v AutoZeitungu a nespoléhat se jen na podobné "předžvýkané" informace z netu.
Samozřejmě nikdo nemohl čekat, že by novinka od BMW nebyla v mnohých aspektech lepší (např. motor a s ním spojené měřené parametry), než pomalu končící generace Golfu, přesto je celkové vítězství překvapením, protože vítězství GTD nad minulou generací 120d bylo poměrně těsné, čekalo se logicky spíš celkové vítězství 120d.
P.S. Úspěch ve sovnávačce zaznamenal od VW i Passat, když ve srovnání se středně třídní D3 skončil na druhém místě. Konečné pořadí:
1. MB-C, 2. Passat, 3. A4, 4. 3er
Samozřejmě nikdo nemohl čekat, že by novinka od BMW nebyla v mnohých aspektech lepší (např. motor a s ním spojené měřené parametry), než pomalu končící generace Golfu, přesto je celkové vítězství překvapením, protože vítězství GTD nad minulou generací 120d bylo poměrně těsné, čekalo se logicky spíš celkové vítězství 120d.
P.S. Úspěch ve sovnávačce zaznamenal od VW i Passat, když ve srovnání se středně třídní D3 skončil na druhém místě. Konečné pořadí:
1. MB-C, 2. Passat, 3. A4, 4. 3er
Ak to Á-čko bude skutočne vyzerať ako na tej skici, tak potom neviem neviem. Momentálne som kupoval rodinne ladené kombi na dlhé cesty. Ale neskôr v časovom horizonte cca 5-6 rokov plánujem kúpiť hatch nižšej strednej s nejakým zábavným benzínom na jazdenie do práce a občasné vychádzky s priateľmi alebo priateľko do kina a podobne. No a doteraz moje oko fascinuje nové 1er od BMW. Ale ak bude nové MB A vyzerať naozaj takto, tak potom to bude teda boj... Dúfam, že mi to výjde, ale zatiaľ mi toto A-čko začína poriadne útočiť na zmysly. Ale ono to je predsa len ešte pár rokov ďaleko, tak uvidíme čo sa ešte všetko zmení a objaví. Zatiaľ ale MB A - :yes: :yes: :yes😒br />
[odkaz] - no krása!
[odkaz] - no krása!
Ten test je ovšem jednoznačně ve prospěch BMW, a to přesto, že je psán s ohledem na každodenní použitelnost auta. Golf boduje pouze cenou a bohatší základní výbavou, ale BMW tu není od toho, aby bylo levné. V dynamice, spotřebě a variabilitě vítězí BMW, komfort a prostor je nerozhodně.
[odkaz]
[odkaz]
By mě zajímalo kolik GTD se nakonec prodá a kolik 120d? Sázím na BMW.
Dát za Golfa GTD v základu 650tis nebo 730tis za 120d - volba mi přijde víc než jasná. Nemám nic proti Golfu, ale rozhodně za 650tis bych za něj nedal.
Pro Golf je podle mě ideální motorizace 1.4TSi 90kw nebo 1.6TDi 77kw :yes:
Dát za Golfa GTD v základu 650tis nebo 730tis za 120d - volba mi přijde víc než jasná. Nemám nic proti Golfu, ale rozhodně za 650tis bych za něj nedal.
Pro Golf je podle mě ideální motorizace 1.4TSi 90kw nebo 1.6TDi 77kw :yes:
Jj tenhle motor bude ideální volba. Jsem taky zvědavý na finální verzi, tehle photoshop vůbec špatně nevypadá :yes: Podle mě je dobře, že nové Áčko se vydalo klasickým směrem 😉
Dá se čekat spíše tichá spolupráce jako v případě PSA + BMW... sdílení technologií bez nějakých zásadních dopadů do marketingu obou značek. VW se snaží Suzuki asimilovat...
Spousta modelů ti tam chybí, ať už sportovní auta (TT, SLK, Z4, SL, SLS, R8, 6), 5GT, CLS, dodávky a polododávky od Mercedesu a další. Tady se spíš projevuje deficit BMW, které trošku kuriozně ztrácí ve sportovních autech. Audi A2 je zatím ve hvězdách.
V kompaktní třídě je (bude) novinkou jen Mercedes v klasickém podání, BMW 1 i Audi A3 už dnes na trhu jsou a žádná revoluce se nekoná ani nečeká (resp. u BMW 1 přijde v příští generaci). Cenová válka se podle mě od Mercedesu čekat nedá. Dneska stojí Ačko v základu něco pod půl milionu a v akcích je mírně přes 400 tisíc, osobně si myslím, že novinka bude dražší.
A5 stojí normálně proti příslušným mutacím MB-C a BMW 3 (konkurenci chybí liftback), A7 proti CLS a zřejmě proti nové 6.
V kompaktní třídě je (bude) novinkou jen Mercedes v klasickém podání, BMW 1 i Audi A3 už dnes na trhu jsou a žádná revoluce se nekoná ani nečeká (resp. u BMW 1 přijde v příští generaci). Cenová válka se podle mě od Mercedesu čekat nedá. Dneska stojí Ačko v základu něco pod půl milionu a v akcích je mírně přes 400 tisíc, osobně si myslím, že novinka bude dražší.
A5 stojí normálně proti příslušným mutacím MB-C a BMW 3 (konkurenci chybí liftback), A7 proti CLS a zřejmě proti nové 6.
Nebýt těch šílených bočních prolisů, tak je to hodně povedený auto. Nevím co jinýho ti na něm připadá korejskýho?
Souhlas, ale s tím Renaultem bych počkal až ho tam doopravdy uvidíme. To byla taky sláva - spojení mezi Suzuki a VW, a jak to dopadlo? Nevidíme ani u Suzuki, ani u VW nic od toho druhého......
Myslím to obecně. BMW již delší dobu přichází s řadou zvláštních modelů, které nezapadají do běžných schémat. Těží tedy z neexistující přímé konkurence. Zćásti podobně je na tom Audi. A tam, kde zeje na trhu díra, obě značky velni uspěly a Mercedes takříkajíc nestíhá. Teď přijde Mercedes s odpovídajícími modely a i kdyby obou značkám odebral pouze "svůj" díl, bude to pro ně citelné. A já si myslím, že více citelné to bude pro BMW.
Možná nebudu vždy úplně přesný, ale vidím to takto😒br /> A1 versus 0 versus 0
A2 versus 0 versus MB B (možná je B na budoucí A2 moc velké? Bude tam ještě BLK)
A3 versus BMW 1 versus MB A
Q3 versus X1 versus GLC
Q5 versus X3 versus GLK
Q7 versus X5 versus ML (GL?)
0 versus X6 versus MB crossover
A4 versus BMW 3 versus C
A6 versus BMW 5 versus E
A8 versus BMW 7 versus S
mám problémy se zařazením A5, A7 a se zařazením GL
Je zjevné, že každá značka má modely, na které připravuje konkurence odpověď. Mercedes má v tuto chvíli největší deficit, A1, BMW 1 a X1 jsou masovkou a velkým problémem. Model jako je X6 potom nese skvělé marže.
Bude to strašně zajímavé, bude to řežba a boj bude přenášen do segmentů obvykle ovládaných mainstreamem, tady si všechny 3 značky ukrojí velký díl.
GTI jako obvykle pěje ódy na Golf, ale zrovna o Golfa bych se bál, protože mu půjde duo BMW 1 a MB a pěkně po krku, a Audi se chce necha bude muset s A3 přidat. Němci, ktří kupují Golfy zdaleka nejvíce, budou mít najednou na výběr další 3 německá auta. A co když nasadí MB A laťku (cenovou) nízko díky jakémusi motoru 1,2 od Renaultu?
Možná nebudu vždy úplně přesný, ale vidím to takto😒br /> A1 versus 0 versus 0
A2 versus 0 versus MB B (možná je B na budoucí A2 moc velké? Bude tam ještě BLK)
A3 versus BMW 1 versus MB A
Q3 versus X1 versus GLC
Q5 versus X3 versus GLK
Q7 versus X5 versus ML (GL?)
0 versus X6 versus MB crossover
A4 versus BMW 3 versus C
A6 versus BMW 5 versus E
A8 versus BMW 7 versus S
mám problémy se zařazením A5, A7 a se zařazením GL
Je zjevné, že každá značka má modely, na které připravuje konkurence odpověď. Mercedes má v tuto chvíli největší deficit, A1, BMW 1 a X1 jsou masovkou a velkým problémem. Model jako je X6 potom nese skvělé marže.
Bude to strašně zajímavé, bude to řežba a boj bude přenášen do segmentů obvykle ovládaných mainstreamem, tady si všechny 3 značky ukrojí velký díl.
GTI jako obvykle pěje ódy na Golf, ale zrovna o Golfa bych se bál, protože mu půjde duo BMW 1 a MB a pěkně po krku, a Audi se chce necha bude muset s A3 přidat. Němci, ktří kupují Golfy zdaleka nejvíce, budou mít najednou na výběr další 3 německá auta. A co když nasadí MB A laťku (cenovou) nízko díky jakémusi motoru 1,2 od Renaultu?
Aby sme si rozumeli, Mercedes nie je len taká hocijaká automobilka, naopak, keď si to v hlave poskladáš všetko dokopy, tak zistíš, že na svete nie je iná automobilka, ktorá by jej mohla konkurovať súčasne históriou, širokým portfóliom a prémiovým menom. MERCEDES-BENZ je skrátka absolútny TOP vo svete automobilov.
Si píš, že táto automobilka dokáže poskladať v každom aute taký mix vlastností, aby nestratila punc svojej prémiovosti. Pre Renault-Nissan je veľkým úspechom a súčasne dôkazom splnenia vysokých nárokov, keď sa rozhodlo o zaradení ich motorov do rady A, B a BLK. Takže - tešíme sa na nové prírastky do rodiny Mercedes a posielame gratulácie aj chlapcom konštruktérom z Francúzska a Japonska, vivat MERCEDES-BENZ! :yes:
Si píš, že táto automobilka dokáže poskladať v každom aute taký mix vlastností, aby nestratila punc svojej prémiovosti. Pre Renault-Nissan je veľkým úspechom a súčasne dôkazom splnenia vysokých nárokov, keď sa rozhodlo o zaradení ich motorov do rady A, B a BLK. Takže - tešíme sa na nové prírastky do rodiny Mercedes a posielame gratulácie aj chlapcom konštruktérom z Francúzska a Japonska, vivat MERCEDES-BENZ! :yes:
Zrovna dneska jsem viděl srovnávačku nové 120d s Golfem GTD (AutoZeitung). GTD byl úspěšnější už se starší 120d a teď své vítězství potvrdil i s její novou generací...
Síla značky BMW je obrovská, tu nějaká designová zakolísání hned tak neohrozí (myslím prodeje), podobně jako u MB. Audi jede víc "na jistotu", což dělá dobře a i proto těží z "nevynucených" chyb konkurence.
Tu poslední větu myslíš jen v kompaktní třídě prémiových značek, nebo obecně, bez ohledu na třídy?
Tu poslední větu myslíš jen v kompaktní třídě prémiových značek, nebo obecně, bez ohledu na třídy?
Nové ML nič moc. Aktuálne je pekný kus auta, ale to je iba môj subjektívny názor. Každému sa páči niečo iné.
Takové C, ML (i když spíše minulá generace), S i E, ty se mi vážně líbí. Ale tohle nové áčko je pro mě (zatím) jen velké zklamání...
To ano😊
Ale proste mi prijde, ze poslednich par mesicu slevuji ze sve hodne vysoko nastavene latky.
Chapu, ze nekomu to mzue sedet, me ne.
Nic vic, nic min.
Ale proste mi prijde, ze poslednich par mesicu slevuji ze sve hodne vysoko nastavene latky.
Chapu, ze nekomu to mzue sedet, me ne.
Nic vic, nic min.
Nové A, B, BLK, faceliftované GLK, menší bráška GLC, nové ML a GL, nová dvouspojka a 7G, dieselhybrid 165 kW / 580 Nm, BMW a Audi, třeste se.
Já myslím, že Mercedes má nejpovedenější design za posledních 20 let. Co auto to skvost. Všechny třídy jsou špička a vybere si každý. Btw. viděl jsem nové ML na prospektech a je starému hodně podobné.
Ty hele.. pravdu máš, naprosto s tebou souhlasim.. ale proč tam zase tlačíš úplně zbytečně trapně toho golfa, to mi hlava nebere.. ;-\
Možná že znáš mé názory, VW a spol. nemusím, nicméně pro Audi a BMW by byla nejlepší cesta konzistentního, jen lehce upravovaného designu. Audi jde touto cestou, BMW ne. Obě značky mají úspěch, tak babo raď. Ale teď, až do toho vlétne Mercedes, myslím že Audi to neohrozí ale BMW to všude mimo Čínu pocítí.
Ano, současná C-klasse, nebo "kombi CLS", to je ta správná designová cesta pro MB. :yes:
Zejtra můžeš do fronty. Osobně bych sice v modelové řadě zachoval dosavadní (sendvičový) model "A", vyřadil bych naopak model "B" a do třídy kompakt bych vletěl s novým horním A-CL(A)S.
Stávající A-klasse je v podstatě dodnes bestseller, na německých silnicích neuběhne snad minuta, aniž bys áčko nepotkal. Nové, klasické áčko bude samozřejmě třídním klenotem též, spolu BMW 1, novou (ale i stávající) AUDI A3 a samozřejmě úchvatným (byť pro absencí dveřních variant) VOLVO C30. Do počtu pak lze přibrat jen "beztřídního" golfa. Přitom už dnes lze naslepo psát, že třídní krásou smete nové áčko vše v okruhu tisíce kilometrů. Neboť... "A", to bude A... bsolutní kompakt...
BRAVO :yes:
Stávající A-klasse je v podstatě dodnes bestseller, na německých silnicích neuběhne snad minuta, aniž bys áčko nepotkal. Nové, klasické áčko bude samozřejmě třídním klenotem též, spolu BMW 1, novou (ale i stávající) AUDI A3 a samozřejmě úchvatným (byť pro absencí dveřních variant) VOLVO C30. Do počtu pak lze přibrat jen "beztřídního" golfa. Přitom už dnes lze naslepo psát, že třídní krásou smete nové áčko vše v okruhu tisíce kilometrů. Neboť... "A", to bude A... bsolutní kompakt...
BRAVO :yes:
Subjektivni dojem😒br />
Par let zpatky mi MB nic nerikal, pak ale zacali tvorit pro me hezci auta a krivka sla az donedavna strme nahoru (E a C predchozi generace, SLK, ML predchozi generace a aktualni C je bomba), jenze to uz konci.
Zatim co tu mame predzvesti jineho posunu obludek GLK a noveho ML (vam to snad prijde na fotkach proporcne spravne sesazene? Vzdyt starsi ML je elegantnejsi) a nove A uz do toho jen zapada.
Co za me dodat?
Opevujme kombi CLS, ktere prijde, protoze to podle me bude na minimalne dekadu nejhezci MB, ktery uvidime.
Zatim co tu mame predzvesti jineho posunu obludek GLK a noveho ML (vam to snad prijde na fotkach proporcne spravne sesazene? Vzdyt starsi ML je elegantnejsi) a nove A uz do toho jen zapada.
Co za me dodat?
Opevujme kombi CLS, ktere prijde, protoze to podle me bude na minimalne dekadu nejhezci MB, ktery uvidime.
Jsem zvědavý jak to bude vypadat v reálu. Ale skicy a fotky vypadají opravdu moc dobře! Co se motorů týká, tak tady to jsou jen holé spekulace... 8-s
Pravda pravda, i kdyz je nove Acko dost koreoidni, rozhodne vypada (zatim dle obrazku) o moc lepe nez nova 1er, to je hruza...
1,8 125 kW bude jasna volba, pokud bude finalni auto vypadat jako to modry na skice, tak to vidim na tezky prevalcovani nove BMW1 co se designu tyce.😒 bohuzel.....
Jistě, že podobné "problémy" s designem vidím i u BMW, ale tam se to táhne už od "Bangleéry". Třeba krásné 3D přední partie BMW s nerozplizlými ledvinkami už jsou bohužel minulostí delší dobu, taková dnešní tuponosá přední partie 7er (a nejen ta) vypadá jak sražená o stěnu s molitanem. Pohled zezadu je hrozný hlavně na 5 GT a Banglova původní 1-er to je taky "pěkná Korea". X1 zase působí jako by na ní spadl kontejner s polystyrénem. Nová X3 se povedla nesrovnatelně lépe, hodně dobře vypadá (až na zmíněný tupý předek) 5er (i kombi), hlavně v M-paketu. Velmi dobře stále vypadá i současné 3er Coupé, které jen potvrzuje fakt, že v designu také platí, že méně je obvykle více.
P.S. BMW pro mě úplně zbytečně ztratilo celkovou velkou převahu nad Audi a MB, ten náskok co měla třeba E39 (zvlášť po face s M-paketem) před konurencí tehdejší A6 a Ečka se už zřejmě nikdy nevrátí.
P.S. BMW pro mě úplně zbytečně ztratilo celkovou velkou převahu nad Audi a MB, ten náskok co měla třeba E39 (zvlášť po face s M-paketem) před konurencí tehdejší A6 a Ečka se už zřejmě nikdy nevrátí.
S těmi motory bych byl opatrný. Pokud má Mercedes k dispozici zbrusu nové 1,6 v přímém vstřiku a zbrusu nové 1,8 v dieselu s výkony podobnými jednotkám od Renaultu, docela bych pochyboval o tom, že budou tyto jednotky použity pouze v Béčku. Jakkoli jsou na cestě další malé modely BLK a GLC, vidím motory Renault maximálně jako alternativu k jednotkám Mercedesu. Aby měl zákazník na výběr. Sice se počítá s novými typy zákazníků, ale Mercedes je konzerva. Snížení nákladů se dá dosáhnou vícenásobným použitím jednotek 1,6 (benzín) a 1,8 (diesel) Mercedesu nebo nákupem ale HOOOOOOOODNĚ levných a potenciálně možná poruchovějších jednotek od Renaultu. Ne, myslím že se Mercedes neodváží ponechat samotné motory Renault v nabídce bez alternativy.
Sám jsem byl nedávno překvapen představením motorů Mercedes 1,6 benzín a 1,8 diesel, na jejich místě jsem očekával jednotky Renault.
A sleduji že Auto Bild je z toho také zmaten. Jako 180 CDI a 200 CDI se označují nové jednotky 1,8 diesel s výkonem 80 kW a 100 kW. na druhou stranu jednotky s výkonem 150 kW jsou obvykle 250 CDI a jednotky s výkonem 120/125 kW jsou 220 CDI (ovšm motor 2,1 l).
A aby v tom byl už vůbec zmatek, existují 2 druhy motorů s označením 200 CDI - motor o objemu 1,8 l dává 100 kW a 300 Nm, motor o objemu 2,1 l dává 100 kW a 360 Nm. A dále existuje motor o objemu 2,1 litru dávající pod označením 180 CDI 88 kW a 300 Nm.
Sám jsem byl nedávno překvapen představením motorů Mercedes 1,6 benzín a 1,8 diesel, na jejich místě jsem očekával jednotky Renault.
A sleduji že Auto Bild je z toho také zmaten. Jako 180 CDI a 200 CDI se označují nové jednotky 1,8 diesel s výkonem 80 kW a 100 kW. na druhou stranu jednotky s výkonem 150 kW jsou obvykle 250 CDI a jednotky s výkonem 120/125 kW jsou 220 CDI (ovšm motor 2,1 l).
A aby v tom byl už vůbec zmatek, existují 2 druhy motorů s označením 200 CDI - motor o objemu 1,8 l dává 100 kW a 300 Nm, motor o objemu 2,1 l dává 100 kW a 360 Nm. A dále existuje motor o objemu 2,1 litru dávající pod označením 180 CDI 88 kW a 300 Nm.
Totéž můžeš říci o kreacích od BMW. Včera jsem dojížděl zezadu X6 a ten pohled je opravdu otřesný. Jak ohromná rozpláclá žába. No a X1 totéž - Korea jak vyšitá - pokud design v podobném duchu chceš takto označovat.
No ale pokud se to prodává - a BMW se rozhodně prodává dobře - není co řešit. A jsem si naprosto jistý že se nové Mercedesy A, B, BLK a GLC coby odpověď na Audi a BMW budou prodávat více než velmi dobře.
No ale pokud se to prodává - a BMW se rozhodně prodává dobře - není co řešit. A jsem si naprosto jistý že se nové Mercedesy A, B, BLK a GLC coby odpověď na Audi a BMW budou prodávat více než velmi dobře.
Určitě lepší, než stávající A. Posun ke klasickému HB mu hodně prospěje. Jen doufám, že s překombinováním to nepřeženou. Ne nadarmo se říká, že někdy je méně více. Takže doufám, že si odpustí zbytečné "výstřelky". Jinak paleta motorů bude zajímavá. Až na ty základní rendlíkovský kafemlejnky. Moc mi motor 1,2 a i ten 1,4 k autu nižší střední od Mercedesu nesedí. Ale trend je neúprosný a podobné vástřelky má v plánu i BMW a bojím se že i nová A3 se představí s nějakým takovýmhle motůrkem.
Za to verze AMG s výkonem 300Hp bude asi nářez. Konkurence je sice zatím o trošku dál (RS3 340Hp a 1M to samé) ale počkejme na finální srovnání, jak to bude v autě fungovat. Zatím jsem z tohoto kroku MB hodně nadšený.
Za to verze AMG s výkonem 300Hp bude asi nářez. Konkurence je sice zatím o trošku dál (RS3 340Hp a 1M to samé) ale počkejme na finální srovnání, jak to bude v autě fungovat. Zatím jsem z tohoto kroku MB hodně nadšený.