Novinky
Je to nádherné auto, ještě že jsem si tuhle krasavici novou dovezl z Německa, takže aspoň budu mít originální auto na silnici 😄 Jinak každých 3000km doplňovat olej a po 12000 km do servisu, Servis Mazda v ČR jsem našel kde se mi o miláčka postaraj a rozumněj tomu. Jinak s tímhle autem se do dá v klidu natřít BNW, Mercedesům a dál, když umíte s tím jezdit a všichni koukaj >😁
>😁 už se nám to vrací z táborů, jo, jo, za týden to vypukne. 😉
Kde je ten servis, ve kterém tomu rozuměj 😄?
Carmaba menší překlep >😁 Jinak se s tím autem jezdí dokonale a každej se poohlédne za ním 😁DD Prostě nejlepší sice na zimu pude mazda do garaže a místo ní budu jezdit radši s moji druhou Mazdou 6.
Dopadlo to jak to dopadnout muselo. Sice krásné auto, nejhezčí Mazda všech dob ale mimoňský motor vše pohřbil. Bylo sice hezké jak Mazda držela dlouho a statečně Wankelův motor při životě ale bohužel se připojila k dlouhé řadě napodobitelů Járy Cimermana a prošlapala jednu ze slepých uliček rozvoje automobilismu.
PS: jinak souhlas...
Problémy motoru jsou věc druhá. Nicméně při ceně nepojízdného auta mírně přes 100.000 je to pořád zajímavá nabídka, i pokud bude nutné u zadřeného motoru koupit většinu dílů nových, bude výsledná cena zajímavá.
Je škoda, že do RX-8 nejde snadno přehodit jiný motor. Respektive jde, ale jen pro okruhové použití - elektronika auta je tak komplikovaná, že nedokáže rozumně fungovat bez standardní jednotky řízení motoru.
To auto sa mi hrozne pacilo a stale je super aj ten motor bol teoreticky skvely. Horsie uz to bolo po praktickej stranke spolahlivosti, vykonu, spotreby oleja,...
Malý krouťák pod 5000 otáček se dá přežít - při sprintu na rovince bych sice autu 170kW nehádal, ale lineární nárůst výkonu až za 8000 má taky něco do sebe - možná nebudeš nejrychlejší, ale zážitek stojí za to 😄.
Dole je to tak na to přesunovadlo... auto samozřejmě jede, RX-8 je lehká, jen by jí člověk místo 230 koní hádal tak 150-180.
Zvuk je v sérii dost utlumený, ale mě se líbí... a stačí jiná koncovka výfuku a je to zase o něčem jiném. Ale možná už jsem si prostě na wankel zvykl 😄.
Jenže ono v ceně kolem milionu není moc z čeho vybírat, 370Z je asi nejbližší konkurence. Jasně, můžeš nakonfigurovat nějaké BMW, ale 320i je slabé i ve srovnání s RX-8 a 325i je zase za mega úplné holátko, nemluvě o tom, že třeba samosvor, který má RX-8 v sérii, je u BMW pouze u Mka. Audi TT je pěkné, pokud by mi nevadilo quattro, bylo by s 2.0TFSI zajímavé. Možná Cayman by byl po všech stránkách lepší než RX-8, ale ten začíná na 1,4M.