Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Suzuki Kizashi – Skvělý i bez downsizingu

11 komentářů

Katikakus
Kizashi vypada na dobrou alternativu pro nekoho, kdo hleda 4x4 v automatu a nechce diesel. U me ma Suzuki za tento pocin :yes😒br /> Nejvic ocenuji pritomnost "normalniho" motoru, tzn. atmosfery s rozumnym objemem a solidnimi parametry. Pro vysoke kilometrove probehy urcite lepsi volba nez turbem vyhonena 1.4ka nebo 1.6ka.
CHerokee
K testované verzi se nevyjadřuji, ale měl jsem testovací jízdu v 4x4 CVT a byl jsme zklamán. Motor byl mdlý a automatická převodovka nic moc. Plasty v interiéru mě také nepřesvědčily. Jinak je to pěkné auto a bude asi i kvalitní...
Dinar
Denně jezdím kolem suzuki autosalonu, sleduju jak na vystavené kizashi sedá prach, tak mi to nedalo a šel jsem si ho zkusit. Možná bude tahle předokolka s manuálem lepší, ale verze 4x4 cvt je skutečně bída, shodnu se s Cherokee, kombinace motor převodovka dělá dojem technologie z před patnácti let. Celkově bych kizhashi s konkurencí ve střední moc nesrovnával, uvnitř jsou prostorové poměry podobné octavii, zpracování a plasty také odpovídají více nižší střední než střední. Tohle s passatem nebo mondeem nikdo moc srovnávat nebude, je to spíše konkurence pro tu octavii (v našich podmínkách) a tady je zas kizashi cenově trochu přes aniž by nabízelo nějakou výhodu, např. octavia 1,8tsi s dsg je po stránce kombinace motor převodovka o řád jinde. Nemluvě o tom, že dnes se dá za podobné peníze koupit např. mondeo 1,6t, což je jistě lepší volba. Pokud není 4x4 podmínkou, pak nevidím pro kizashi na našem trhu moc prostoru, štikou v rybhníce, jak čtu vedle v názvu testu, bych ho rozhodně nenazval.
iudex
Ja by som ešte doplnil, že subjektívne sa mi interiéry Kizashi a Swiftu dosť podobali, a to ako architektúrou, tak kvalitou materiálov a vypracovania; čo je pochvala pre Swift, ale nie až také dobré vysvedčenie pre auto strednej triedy.
Predaje odhadujem - i z Tebou uvádzaných dôvodov, ale hlavne pre absenciu nafty a menších benzínov - na úrovni Exea.
beda.s
mě se kizashi celkem líbí a zajásal jsem když se oběvilo na trhu, ale poté co jsem zjistil v jakých se prodává variantách tak zase nic.
chci 4x4 manuál a to neumí.
CHerokee
Tak tak. Kdyby měli automat na úrovni DSG třeba a k tomu silnější diesel bylo by to moc zajímavé auto. Design dobrý, ale technika nám pokulhává.
vursum
Vážení, vám ponúkať Suzuki Kizashi je ako hádzať sviniam perly, vy by ste auto nespoznali ani keby vám buchlo do hlavy... Vám skutočne treba len ten decht a k tomu automat, aby ste si "zajazdili". A vrchol trápnosti je, že tu kritizujete "mdlý motor", ktorý už v Európe ani nepoznáme... klasická atmosféra so solídnym objemom a pekným záťahom odspodu, navyše super spotrebou. A skutočne, keď si chcem zajazdiť, tak si zoberiem auto s CVTčkom... a potom vypisujem o mdlom motore... A zrovnávať toto auto s Ochcávkou len dokresľuje vaše ponímanie pojmu "auto"... Aj u mňa by bol za normálnych okolností hendikep neponúknuť 4X4 s manuálom, ale nakoľko tu nie je použitý pohon 4X4 na mechanickom princípe, je mi to jedno, také nekupujem, ale predokolka môže byť. A pohľad do kabíny je ako balzam na dušu - klasická ručná brzda v novom modeli strednej triedy - 100 bodov. Tiež som zajasal, keď sa konečne nejaké normálne auto objavilo na trhu, ale mňa to nadšenie neopúšťa - obmedzenosť verzií sa dala doslova očakávať, výber atmosféry 2,4 je u mňa super voľba (decht mi vôbec nechýba), možnosť kombinovať takto (dnes už v strednej triede) veľký motor s manuálom je super, klasická ručná brzda vynikajúce... Iste sa nájde aj niekoľko záporov, ale pri takejto kombinácii si určite nebudem honiť brko nad plastami v interiéri... Dnes už naozajstné auto nevyrába žiadna značka a tak sa teším aspoň z týchto posledných exemplárov typu Kizashi, ktoré tie autá aspoň trochu pripomínajú...
Jarko
Plny suhlas so vsetkym, co si napisal. Mozno raz bude moje, aj ked nie nove 😄 Na teraz si vystacim s malou krabickou ala Swift d😄

J.
beda.s
jsou jen dva stupně výbavy a nedají se kombinovat. 4x4 nelze s manuálem. :no😒br /> myslím, že se u nás těhle aut moc neprodá
Bristol
po varech jich pár vídám...je to moc pěkné a vizualně povedené auto...neměl jsem tu čest si ho zkusit zatím...ovšem automat bych nechtěl...a 4x4 by pro mě taky nebyla podmínkou...absence dieselu a "ceny od" ho však bohužel staví do role outsidera protože firemní flotily budou dál kupovat passaty a superby....kdo ovšem nepotřebuje zavazadelník jak z dodávky a hledá netuctovou a stylovou alternativu a nemá rád malé turbo benzíny tak je pro něj suzuki celkem slušná volba...i když já bych asi radějí šel do accordu nebo mazdy 6 když už japonce...
matii
První co mne po usednutí do Kizashi udeřilo do očí bylo malé čelní okno. Spíš jsem si připadal jak v tanku. Z fotek to možná tak nevypadá, ale testovali jsme ho tři a všem přišlo dost tmavé, málo prosvětlené.