Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Hyundai v ČR: Náhradní auto zdarma při návštěvě servisu

28 komentářů

Special-line
už přišly >😁
augustin
To este nefunguje? Ja, ked idem s mojim autom (kia ceed) kedykolvek do servisu a musi zostat v servise viac ako den, okamzite dostavam nahradne auto, väcsinou Kia Magentis alebo Mitsubishi (predajca predava tieto dve znacky). Uz som to zazil za 4 roky aspon 4 krat (raz ma niekto malo klepol, 2 x ma postihol ladovec, 3 x mi museli menit predne sklo koli uderu skaly spod kolesa auta a 4. x som ho raz odrel ja 8-s ). Uz predom som bol informovany E-mailom o dodani nahradneho auta. Ze by to hyundai doteraz nemal??? Nechce sa mi verit!
Special-line
Tak přesně to zase nevím a možná že to dříve nebylo dané Hyundaiem centrálně ale bylo to v pravomoci servisu. Každopádně i u nás je možné dostat náhradní vozidlo. Nevím už přesně zda bylo vždy zdarma. Tohle přesně nevím protože nedělám u techniků, ale vím že auta speciálně na tohle už přišly a dělají se na ně předprodeje.
Ronault.
No jde vidět, že Hyundai dělá marketing lépe a lépe! Chytří kluci, prvně dlouhou záruku, teď náhradní vozidlo zdarma, jsme kvalitní česká značka... no, jsou to chytré korejské hlavičky :yes:
Merkur
Navíc dle Auto Bildu je nejkvalitnější značkou.No,to snad vypadá,že se ta ix35 jen tak nerozsype 😄
Starfighter
O tom už se hodně diskutovalo na jiných serverech. Jak je možné, že Hyundai😒br />
1) je podle toho hodnocení v Autobildu první, ale v TUV Reportu zcela propadla?
2) sesterská KIA (stejná technika, stejné výrobní postupy, stejné továrny) je v tom samém hodnocení pátá od konce?
3) s rapidně rostoucím počtem produktů vždy kvalita klesá, tomu se nevyhnul ani Mercedes. Hyundai by byla první na světě, kdo by dokázal opak (na zázraky nevěřím...).

Logicky tady něco nehraje. Naznačovat radši ani nebudu.
Johnn
Přečti si prvně o tom,jak hodnocení kvality Autobildu vzniká.
Není to jen TUV (to není úplně objektivní hodnocení kvality,že),samozřejmě jsou to i stížnosti majitelů zasílané Autobildu.Přístup a kvalita servisů,nechají opravit auta,a pak zjistí kolik závad opravdu servis opravil.Dlouhodobé testy,poté rozebrání aut a analýza opotřebení jednotlivých dílů....
Obrovský souhrn informací.
A tak rozdíl dvou technicky identických aut,může být dán přístupem servisů,Vždyť i koncern je v různých testech hodnocen velmi rozdílně (VW,SEAT,Škoda).
O tom že s rostoucím počtem produktů kvalita klesá není také přesné.Už i v Tebou udávaném TUV Reportu Toyota nevykazuje horší výsledky,než její mnozí konkurenti,byť vyprodukují podstatně méně.Vždy záleží na pečlivosti,důslednosti.
Ale je to jen statistika,každá statiska má určitou přesnost.Ovšem z tak velkého souhrnu informací se dá už udělat slušnou představu o kvalitě a hlavně spolehlivosti,má určitě větší výpovídající hodnotu než jen STK.
Ronault.
No tak to nemůžeš vědět jistě. Co vlastně tou ix35 nahrazuješ? Máš těch aut nějak hodně? Alfu těžko, Megane jsi nedávno psal, že ještě pořád máš...
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ronault.
Ne, nemám to zapotřebí, asi proto, že mám prý nespolehlivé auto, kdybych měl něco spolehlivějšího, tak bych náhradní vozidlo asi dle tvé logiky potřeboval.
kyklop
:yes:
Merkur
Ač to možná bude znít s podivem,nenahrazuju nic.Alfa je srdcovka,za megana bych dostal kulový a felda je pracant,tudíš se dá říct,že jen z plezíru rozšiřuju flotilu 😄
Ronault.
Tak tomu říkám plezír >😒] 😉
Nicco
Takehoto chronickeho navstevnika servisu maju v laske. To nahradne auto si im zaplatil aj s urokami >😒]
Banjo
Dosud to zřejmě u Hundů bylo servis od servisu.
Teď nejspíš tuhle politiku zvolili centrálně, aby byl jasně definovaný rámec služeb.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
jakobo
Zdarma ano ,ale kde.Než se tento výmysl českého importu a pana V. dostane do praxe ,tak už nebude kde .Cílevědomá likvidace prodejní sítě to je ta nejlepší výhra pro konkurenci. Opravdu bravo ...jen tak dále a i Fiat na tom bude lépe.... :no:
kyklop
toho fiata by som moc nevyzdvihoval, moja skusenost je taka, ze aj pri nutenej viacdnovej nevsteve servisu dostal zakaznik prd a nie nahradne auto. Bavime sa o vadach, ktore boli posudene ako zaruka
esenbe
To co mělo být samozdřejmostí všude ( nové auto v záruce ) je zatím pouze u zatracovaného korejce. Zajímalo by mě jak odpoví ostatní automobilky. Já sice dostávám auto zadarmo vždy po předchozí domluvě ,ale je to spíše neofiko.
Katikakus
Souhlas, tohle je sluzba, kterou povazuji za samozrejmost, bohuzel ne vsude ji za samozrejmost povazuje i dovozce te ktere znacky.
U Toyoty byl nahradni vuz take vzdy zadarmo. Sice nevim, jestli to byla aktivita konkretniho prodejce nebo to bylo nastaveno zastoupenim, ale vzdy jsem nahradni vuz dostal. Nejlepsi na tom bylo, ze mi ho po predchozi dohode sef servisu vzdy privezl az domu, vyzvedl muj, vecer zase privezl a odjel na nahradnim. :yes:
esenbe
Já to mám jako záležitost konkrétního prodejce . Má společně s tím minibazar ,ale aspoň se projedu i různými auty. Například jsem měl superb II , forester S turbo a imprezu WRX combi jo a taky haťapku ,tu prej mi dali proto abych nemrčel ,že mi lehce vrže sedačka 😄
genus
Souhlasím s názorem, že je to servis od servisu, značka od značky. U nás v Seatu se náhradní vozy půjčují zdarma běžně bez problému. Spíše si nedokážu představit, že by za to někde chtěli pár set kaček, jak jsem taky zaslechl od známého. Pakli-že někde auto koupím a pravidelně servisuju, pak náhradní vůz zdarma musí být samozřejmostí. Dneska u dealerů nevítězí kolikrát cena, ale následné služby.
Nagano
Nevím jak je to u jiných značek, možná Vám některý servis půjčil auto zdarma, možná to bylo z pojistky v případě nehody...nevím. Nicméně u Hyundai je to teď skutečně zadarmo. Když přijede na servisní prohlídku nebo na opravu třeba jen na 4 hodiny (délka není podstatná) tak si i tak můžete půjčit auto od 100Kč na den (i30, vyšší modely stojí 150 a 250Kč/den). V tom vidím obrovské plus...už nikdo nemusí běžet na autobus nebo na metro, když veze auto na pravidelný servis, stačí si za kilo půjčit auto a je to! 100Kč je velice symbolická částka, takže to vidím jako obrovský přínos. No a aby té korejské masáže nebylo málo, tak Hyundai ve spolupráci s Uniqa pojišťovnou uvedl produkt Hyundai pojištění, kde za sazbu 2,75% z kupní ceny auta dostanete povinné ručení a havarijní pojištění s nulovou (0%!!!!) spolučastí. A to je teprve pecka...teď když Vám nějaký blbec odře dveře na parkovišti tak si to necháte opravit a nestojí Vás to ani korunu (jo, dva dny lakování, takže si za 200Kč půjčíte náhradní auto) - dnes v dobách spoluúčastí 5% či 10% to je jinak nesmysl si nechat opravit škrábanec na dveřích.
Vzhledem k tomu, že kvalitou je Hyundai srovnatelný s Evropou, design v pořádku, záruka nadstandardní, teď mobilita a pojištění...já nevím, ale začíná to být na českém trhu one-man-show...a pokud někdo bude namítat cenou (která je ve finále srovnatelná s konkurencí), tak ať si spočítá náklady okolo a není co řešit...!
Bravo Hyundai...! :yes: 😄
jakobo
Tohle je všechno akorát velkej blud importu ..Už výše jsem psal ,že tohle jsou krásné akce ,,ale nebude je mít kdo poskytovat ..Celé dealerství půjde pod nynějším vedením importu do kytek....a to je slušně řečeno...Tak teď nevím kde je to BRAVO Hyundai ...???????????? :no: Je mi z toho smutno..
Nagano
Nechci se tady s tebou hádat jak to bude či nebude. Taky do toho trochu vidím a ano, dealeři na tom prodělají, ale neprodělají tolik, aby je mobilita či pojištění přivedlo k finančímu kolapsu či bankrotu. K tomu nejspíš povedou jiné kroky importu, resp. jeho vedení. Bravo patřilo Huyndai a myšlence mobility a pojištění, ne panu VV a jeho pokryteckému jednání.
jakobo
Bohužel do toho vidím až moc ,to všechno je spojeno s nesmyslnýma registracema....atd to je na dlouhé povídání ...nikomu to nic dobrého bohužel nepřinese...
_MT_
Zase tak převratná věc to není, jen se o tom nepíše a zrovna česká zastoupení v kvalitě služeb většinou nevynikají. Mě klidně zaplatí letenku nebo noc v hotelu, kdyby mi porucha vozu způsobila problémy. Protože dostat zdarma náhradní vůz v servisu neřeší všechny možné problémy.
memorex31
Hm, u Opla to ma tiez. A ak je auto doma a ide o garancku alebo nieco take, pre auto si pridu, pristavia nahradne (nie vzdy opel 😉 a vecer alebo podla dohody dovezu... Ale tiez asi zavisi od servisu a je to na dohode... :-!