Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Sjízdnost silnic v ČR po krajích: Dopravu komplikují sníh, srážky a náledí

Sjízdnost českých silnic komplikuje sníh, někde zledovatělý. Jízdu stěžují také srážky, ve vyšších polohách sněhové.
Zpět na článek
20. 1. 2012 11:17
20. 1. 2012 15:30
20. 1. 2012 18:13
21. 1. 2012 07:41
22. 1. 2012 19:06
20. 1. 2012 11:17
leden
Tak nám zase v lednu nachumelilo a všichni jsou z toho strašně překvapený >:D Ona to je trošku věda jezdit na sněhu. To nejde jen brzda plyn jako v létě >:D
Rozbalit vlákno
1
20. 1. 2012 15:30
Re: leden
jojo, pravdu díž. Včera ráno jsem před jednou světelnou křižovatkou míjel rostřelenýho tankistu - Forman s totálně rozpláclým čumákem, frajer tak 25 roků běhal okolo s mobilem přimrzlým k uchu a na oknech měl proškrábané jen takové ty průzory >:D
Avatar - Chrobak SACEK
20. 1. 2012 18:13
Foto
Ze kterého z níže jmenovaných krajů je ta fotka v článku??

Já ji tipuju někde ze severovýchodu USA. >:D Autor článku má u mě :no: neboť vyjma pár míst není v celé ČR na silnicích problém.

Už aby někdo tyhle články zažaloval za šíření poplašné zprávy.
Rozbalit vlákno
0
20. 1. 2012 22:09
Komplikace dopravy v zimě? Silničáři!!
No, mám na to vše jiný názor..

Velice často a hodně cestuji po několika státech, Tedy Česká Republika, Německo, Rakousko, Švýcarsko..

Najedu přibližně 3000,- Km za 1 týden..

Za sjízdnost silnic mohou vždy a pouze jen silničáři. Nikoliv počasí.

Minulý týden jsem jel přes část Německa, konkrétně z Rakouska, tedy od Lindau přes Mnichov na Rozvadov. Cestou bylo moc špatné počasí. Venkovní teplota se střídala od -2°C do +2°C, tedy ideál pro tvorbu náledí. Byl velice silný vítr a padal déšť se sněhem, ale bylo to velice silné. Celou cestu přes Německo se jelo v pohodě, protože silnice byly a jsou upraveny a především udržovány. Pak jsem přejel Rozvadov a při odbočování z dálnice na sjezdu na Stříbro, tak mi ABS makala naplno, protože silnice nebyla správně ošetřena. Na České straně byla celkem suchá silnice, žádné přeháňky, ani vítr, jen auto šlo smykem, protože naši silničáři neumí správně udržovat silnice. Nejraději bych na ně podal trestní oznámení za obecní ohrožení. Především na jejich vedoucí a nadřízené.

V těch jiných státech kde často jezdím mají silnice mnohem lépe sjízdné. Určitě ne vždy, ale reagují rozhodně pružněji, než u nás a to podotýkám, že je nemám příliš v lásce. Tedy nemám moc rád Němce ,mají jen pro mne výhodu, mají vysoký limit na dálnici a dobré silničáře, jinak jsou k ničemu.
Rozbalit vlákno
5
20. 1. 2012 23:42
Re: Komplikace dopravy v zimě? Silničáři!!
Vážený kolego řidiči, Když napadne 20 čísel sněhu, tak není možný okamžitě zajistit rozsolení a vyčistění všech silnic a to dokonce ani hlavních. Silničáře bych teda neobviňoval. Je potřeba mít na autě dobrý zimáky a neřídit jak vemeno. Pak se dá jezdit takřka za jakýchkoliv podmínek. Nám tady v Jablonci umí přes noc napadnout i 30 cm a že bych kňoural, že to silničáři nestihli do rána vypucovat to nedělám. Vůbec mi nevadí když je na silnici klidně 10 čísel sněhu nebo je to namrzlý, prostě jde jen o to chovat se na takovým povrchu adekvátně jeho přilnavosti. Když je leden a mrzne nemůžu čekat, že budu lítat po silnicích jako v létě. Podle mě odvádějí silničáři, aspoň u nás v kraji, výbornou práci. Jen někteří lidi nedovedou pochopit, že v lednu je normální, že silnice může klouzat nebo bejt pod sněhem.
21. 1. 2012 20:10
Re: Odpověď: Re: Komplikace dopravy v zimě? Silničáři!!
Pane kolego,

tak za 1.
Jezdím v zimním období zásadně na zimních pneumatikách a to už od doby kdy nebyly " povinné ".
2.
Jezdit na sněhu ledu je mojím velkým koníčkem a nečiní mi toto vůbec žádný problém.
3.
Projeď se někdy za hustého sněžení po dálnice A96 a uvidíme co tomu řekneš..

Navíc to vypadá, že jsi správně ani nepochopil, co jsem vlastně psal.. :-)
22. 1. 2012 19:05
Re: Odpověď: Re: Komplikace dopravy v zimě? Silničáři!!
1. dělám to samý
2. taky jezdím na sněhu rád a vůbec mi to nevadí
3. nevím proč bych měl jet zrovna na A96. Na sněhu se můžu projet i po R10 to mám blíž.

Když začneš svůj příspěvek tím, že hodíš vinu na silničáře, tak mi to vůči nim přijde trochu nefér. Uvědom si že v lednu je veliká pravděpodobnost že pojedeš ve sračká-ch a sněhu bez ohledu na úsilí silničářů. V zimě se prostě s takovýma podmínkama musíš smířit a počítat s nima ne za ně vinit silničáře.
24. 1. 2012 21:40
Re: Odpověď: Re: Odpověď: Re: Komplikace dopravy v zimě? Sil
Kolego,

opravdu jsi správně nepochopil o čem jsem vlastně psal..

Za sjízdnost silnic mohou vždy a pouze silničáři a nikoliv počasí.

Pokud by jsi se projel po dálnici A96 z Mnichova do Lindau, nebo obráceně a nejlépe za husté vánice, tak by jsi poznal že silničáři v jiném státě než u nás, pracují jinak a lépe. No a silničáři v Alpách ve Švýcarsku, to je ještě úplně jiná sorta..
;-)
25. 1. 2012 10:56
Re: Odpověď: Re: Odpověď: Re: Komplikace dopravy v zimě? Sil
Pokud se ta bílá sra-čka sype bez ustání z nebe a fouká do toho vítr. Není v lidských silách udržovat silnice rozsolené a bez sněhových jazyků ani armádou sypačů a traktorů. Pokud vezmu v potaz kilometry silnic, které je potřeba posolit a vypluhovat NIKDO nemůže čekat, že to bude hotové za pár desítek minut kdy on zrovna jede autem. Jedno jestli v Mnichově nebo ve Švýcarsku.
Avatar - beibej
21. 1. 2012 07:41
v klidu
V Praze zatím celou sezonu klid sucho max. mokro. >:-[]
Rozbalit vlákno
1
22. 1. 2012 19:06
Re: v klidu
Ty mě moc neštvi, já už ten sníh nemám ani kam házet 8-s