Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Kia Track’ster bez tajemství: Je to rozšířený Soul

Jihokorejský koncept používá přeplňovaný dvoulitr o výkonu 184 kW (250 k), poháněná jsou všechna kola.
Zpět na článek
10. 2. 2012 10:04
Re: wauw
Přidávám odkaz na pár fotek - hlavně ty z vývoje - a nějaké čtení pro nadšence: [odkaz]
Avatar - ryman
9. 2. 2012 20:05
Re: pripomina mi to nissan juke R
celý ten designový styl se podle mě povedl. jak soul (v určitých konfiguracích), soul'ster, tak i tenhle track'ster vypadají dost dobře a stylově :yes: jen v tom nevidim ani 1% juku >:D
Avatar - salamoon
9. 2. 2012 17:46
wauw
sice som uz z puberty davno vyrastol,ale toto je brutalne :yes:

a este vyzera neskutocne oldschoolovo napriek tomu,ze vyzera moderne :-O
9. 2. 2012 15:37
Re: pripomina mi to nissan juke R
Hm, ano, taky jsem si na to VW vzpomněl. No, já tomu zas nějak moc nerozumím, ale laicky bych myslel, že koneckonců rozvor/rozchod víceméně vymezí půdorys (když si odmyslíme excesivní převisy), takže i reálně dosažitelný prostor uvnitř auta a do nějaké míry taky chování na silnici (i když právě s tím se dělají ta popíračská kouzla). Ale jak to popisuješ, beru na vědomí, že z označení platformy bude co nevidět jen prvotní nálepka, protože se s jejími rozměry a dalšími charakteristikami bude laborovat do čím dál vzdálenějších mezí. - Ani i30 ani cee'da jsem neměl možnost vidět živé, takže tím spíš nevím, co koupit ženě... že by Subaru? ;-) Ano, ať korejští borci dál pěkně pracují s cenou. Oni by sice rádi vyjádřili své zvýšené sebevědomí a postup po společenském žebříčku, to chápu, ale musí si na to vzít lékárnické váhy. Přesný tvůj postřeh s tím, že dorostli, ale teď už musí bez sedmimílových bot po krůčkách :yes: A nejen pokud jde o design. Dostat se z periférie do klubu byla rvačka, ale tohle dá ještě větší fušku. A taky je to mnohem míň efektní, budou si muset rychle zvyknout, že už je nikdo nebude brát jako wunderkindy. - Se soustruhem jsem zatím spokojen, ale budu si to pamatovat, díky. Tak zdar :-)
9. 2. 2012 14:42
Re: pripomina mi to nissan juke R
S těmi platformami je to těžké, podívej se na folcvik, ten bude za chvíli se dvěma dělat cca 60 modelů ve čtyřech velikostech u čtyřech značek. Tedy jsou to stále pouze dvě platformy? Za chvíli se dozvíš, že nové Lambo/Bentley bude na podvozku příbuzném Polu :-) . Myslím, že je to dnes již nepoužitelné dělení.
Jinak i30ka je opravdu pěkná, nevím co bych ženě vybral - ceeda? Ceed je "hladší", ale tak nějak nijak "nešokuje". Zkrátka už do mainstreamu oba dorostli a teď to již půjde velmi pomalu a po malých krůčcích. Naštěstí pro zákazníky musí stále korejci bojovat i cenou(i když to neradi slyší) a tím "roztáčí" ten náš trh správným směrem.
S tím CÁčkem je to jak říkáš, já radši názornou ukázku na řízcích: mletej, kuřecí, vepřový nebo pravý vídeňský z telecího - je to fuk, stejně víc jak tři nesníš a navíc je to po 48mi hodinách skoro stejný.
S tím soustruhem je to tak jak jsem to napsal, třeba jednou budeš chtít změnit polohu. Jo a Dubaj, Dubaj zas taková bomba není takový bohatší Tunis. Asi jako USA a Rusko ;-)
9. 2. 2012 14:06
Re: pripomina mi to nissan juke R
No vida, tak to bude ono - na takovou platformu jde postavit skoro cokoli. To nové MPV/CUV nebo co se opravdu rodí s potížemi - co už měli konceptů. Ale když to tak říkáš - zrovna ta natažená platforma, na které prezentovali ten indický koncept (7-místný) možná prochází testováním různých konfiguračních možností, než se definitivně rozhodnou - v tom Autoweeku dokonce píšou, že je z Ria, přestože rozvor uvádějí přes 2700. Že by to byla pořád jen ta jedna, pouze všemožně upravovaná? -- Na cee'd čekám, že ho asi jako většina porovnám s i30 - taková ta rodinná strkanice mezi ex-BMW a ex-Audi s italskou omáčkou. Čekám v klidu, vím, co jsi psal. Koneckonců, když to není zrovna prémie, tak v rámci mainstreamu segmentu C mi sotvakdy začne bušit srdce. V C&A se taky asi nerozpláčeme štěstím při pohledu na košili :-) Budu spokojen, když to bude uměřené, vkusné a funkční - a to snad ano. Doufám, že v interiéru zůstanou nějaké ty retro náznaky - čudlíky na palubce atd. - to je docela milé ohlédnutí na začátek 90. let, když ještě všechno nevypadalo jako herní konzole. Tentokrát jsem u i30 i cee'du asi zvědavější na kombík, protože bude muset mít zcela nově zpracovanou záď.
Svůj soustruh bych vyměnil jedině za legitimaci dubajského důchodce
>:D , či jaks to myslel?
9. 2. 2012 13:30
Re: pripomina mi to nissan juke R
Ano platforma nového Ria umožňuje i čtyřkolku, takže to bude asi opravdu ona.
Nové SUV má být jen jedno, velikostí něco mezi sedonou a rondem(bude globální).
Jsem zvědav na reakce na nového ceeda, již jsem to tu někde psal, mě uspokojil, ale nenadchl.
Jinak, kdyby se ti tvůj soustruh nelíbil, dej vědět, třeba by ... :-) .
9. 2. 2012 11:50
Re: pripomina mi to nissan juke R
Taky tě zdravím, jako vždy díky za pohled za kulisy. Je to až záhada, že v US se Soul chytil - aktuálně snad dokonce nejprodávanější (nebo druhý) model Kie - zatímco u nás dostal prakticky distanc. Na druhé straně - speciálně KMČR se s nějakou propagací vůbec nepřetrhla, přitom právě ti důchodci s bolavými klouby z toho mohli mít luxusní kolečkové křeslo a tančík na převoz vnoučat, chtělo to jen změnu cílové skupiny a přeladit podvozek.
Ano, je to tak, to malé CUV má být na platformě ix20, ale přesněji to asi bude upravená platforma nového Ria, ne? Ta už je evolučně o podařený kousek dál.
Já osobně pořád čekám, kdy (jestli) H/K vyrukuje s tím hluboce utajovaným konceptem rodinného MPV (nebo tak podobně) v segmentu C. Moc se jim nechce, přecejen dostali studenou sprchu s Rondem. Jediné, co zatím ukázali, byla ta indická "včelařská" etuda HND-7 ( [odkaz] ), která se ale tváří hodně regionálně.
Těch pár Optim se prodá jako nic, souhlasím, ovšem pro statistiku je to bez vypovídací hodnoty, takže o reálných možnostech odbytu si těžko udělat představu.
Zatím zdar, musím k soustruhu :-)
9. 2. 2012 10:37
Re: pripomina mi to nissan juke R
Zdravím Patriku, jen malá poznámka.
Jak to tak vypadá Soul v ČR a Evropě patrně tímto rokem pro "naprostý úspěch" končí. V prodejních plánech pro rok 2013 totiž zatím není psáno ani kolo. Nadále je Soul pouze pro Ameriku a Asii. Škoda, mám souseda, 70ti letého důchodce a ten je ze Soulu stále nadšený :-) .
Ten nový CUV je plánován na inovované platformě Venga/ix25.
Nesouvisející drobnosti.
Pro letošek má ČR potvrzeno pouze cca 160 vozů Optima. Někdo někde psal, že je to u nás neprodejné auto. Základ bude za cca 610tis. To minimnožství si rozeberou dealeři a je hotovo, letos bohužel žádné slevy. Počkejme na příští rok na FL.
Vošický dostává z Nošovic takovou podporu, že mu cenově nemůže konkurovat ani lacinější sestra Kia >:D . Jen v Butovicích prodávají měsíčně 30-40 "ojetých" aut s registracemi od importéra. To je minimálně 500-600 aut ročně prodaných sámi sobě. :-O
pěkný den
9. 2. 2012 10:25
Re: pripomina mi to nissan juke R
Patrik, vzdy si rad precitam tvoje clanky a tvoj rozhlad :yes: . Su odborne, k veci, nikoho neurazajuce. Len tak dalej. Ako vzdy, vdaka za nove info :yes:
9. 2. 2012 10:02
Re: pripomina mi to nissan juke R
Berme to tak, že se Soul na US trhu kromobyčejně dobře chytil, což musí být i satisfakce pro tamější vedení, které si ho v rámci automobilky prosadilo. Teď to i díky Soulsteru začíná vypadat, že ze základních principů Soulu mají chuť vybudovat jakousi sportovní pod-linii, orientovanou vysloveně na US trh (a asi i JV-asijský, ten se v preferencích moc neliší). A na druhé straně by si to rádi v Evropě rozdali s Nissanem, možná i Suzuki (včetně odskoku do Indie), tak bych viděl jako pravděpodobné, že si časem zkusí nastylizovat taky o trochu praktičtěji zaměřený malý crossover segmentu B, se kterým by měli šanci hlavně v Evropě. V "tajném" seznamu plánovaných modelů Kie do roku 2015 se to objevuje jako "B-Segment CUV (AWD available)", čili crossover s 4x4 variantou ( [odkaz] ), zatím ovšem nepotvrzený.
9. 2. 2012 09:44
Re: pripomina mi to nissan juke R
Velmi pekny koncept. Kiezby...ako skoro vsetky koncepty od Kia...siel aj do vyroby. A pohon 4x4 by bol dalsim ozivenim - na toto - chudobneho trhu.
Avatar - Choochoo
9. 2. 2012 09:28
Re: pripomina mi to nissan juke R
Koncepse asi jo, auto se dle meho nazoru docela povedlo. Mam vzhledove radsi sportovnejsi auta, sirsi a nizsi a ty blatniky delaj sve :yes: Proste salina Fabia neni muj salek kavy ;-)
Avatar - 3_diamanty
9. 2. 2012 08:47
pripomina mi to nissan juke R
ale kazdopadne toto je len koncept, ale aj napriek tomu tam vidim niekolko dizajnerskych noviniek a napr volant vyzera pekne, urcite ho kia pouzije v nejakom dalsom modely v seriovej podobe.