Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.

Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.

Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.

Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Ženeva 2020

Autosalon Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2018Autosalon Ženeva 2017
Autosalon Ženeva 2016Autosalon Ženeva 2015
Zpět na článek

Ženeva živě: Kia Cee´d SW - První živé fotografie verze kombi

61 komentářů

PeterLuk
Mne sa Hyundaie páčia, ale len časť...

Vo všeobecnosti a hlavne u kombíka je KIA krajšia, vyzerá super, zadok mi pripomína focus st... :yes:
PeterLuk
Mne sa Hyundaie páčia, ale len časť...

Vo všeobecnosti a hlavne u kombíka je KIA krajšia, vyzerá super, zadok mi pripomína focus st... :yes: >😒]
GM.rja
Ty máš toho Hitlerova pohrobka doma, že? >😁
zdravy rozum
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Blue Sun
To patří k tomu umění...
Ronault.
Musíš brát v potaz to, co tady napsal nahoře za kravinu topper, že Golf se už v koutě skrývá, přitom kdo jel novou i30 a současným Golfem (já) hned po sobě, tak ví, že i tak je Golf pořád vyrovnaný konkurent a to je pár měsíců před koncem výroby.
A hlavně, kdo má trochu potuchy a trochu přemýšlí, tak ví, že loni se i30 i Ceeda prodalo kolem 100t kusů a objektivní výsledky pro další generace se dovoluju odhadovat kolem 150t až 200t kusů ročně, ale rozhodně to minimálně poznamená Golfa, spíše se může vát Bravo a to díky klesajícímu odbytu na jižní straně Evropy a může se bát Megane a 308, protože ti jsou za polovinou svého životního cyklu a věk bude znát více a více. Rozhodně ne Golf se má cítit ohrožen. Možná ještě Astra by mohla pocítit poklesy... Ale to jsou jen mé spekulace a nebudu tady hlásat nostradamovy věštby jako Topper.
pipoun
V žádném případě Golfa nehaním, jel jsem s ním a kvaliat a preciznost z něj opravdu přímo dýchá. Jen mě naštvala reakce o pohádce. Chtěl jsem jen říct, že to bude mít o kus těžší.
Ronault.
Mám v rodném městě takovou pekárnu, kde se peče ještě ten poctivý křupavý chleba, i když díky konkurenci i oni poslední dobou trochu zhoršili kvalitu, protože chleba třeba brzo ráno už tak teplý a čerstvý není. Ale když se jednou za čas domů vracím, tak si vždy brzo v sobotu ráno přivstavu (nebo někoho vyšlu) právě pro něj.

Jo, auta jsou o něčem jiném, ale právě to přirovnání ke Golfu sedí. Pro mnohé jistota a nutno říci, že i v té šesté generaci prostě sázka na jistotu nebyla špatná, ba naopak. Kdo tvrdí, že ne, tak ten je neobjektivní a nebo Golfem nejel. Já nejsem nějaký velký fanoušek VW, ale kvalitu Golfu prostě popřít nelze, to šlo naposledy ve čtvrté generaci.
bullock
Tomu rozumím - pečivo jen "naše" z pekáren, co jsou "u nás" a voní "přes ulici"... žáááádný Kaufland-Lidl! Opravdu v tomhle dávám přednost místní pekárně, ale...
... u aut - nevím, nevím.
Ronault.
Pokud chceš tahat příměr z kuchyně, tak ono platí pořád to stejné. Jo, můžeš upéct desetizrný chleba posypaný gumovými medvídky, ale nakonec je ten nejlepší ten starý dobrý poctivý z pekárny u vás doma na náměstí, který když si koupíš, tak je ještě teplý a křupavý.
miromen
Jsem nasran a nebavim se s tebou. 8-s >😁
Samozřejmě v pohodě a to že moje čeština je dost špatna se zatajit jaksi neda tedy bohužel. 😄
bullock
A ano, všichni jim to sežrali, protože to bylo chutné... ale hlavně strašně instantní.
bullock
17´´ kola u Cee´du jsou běžnou výbavou. Za menší si připlácíš - jen Starfighter je má zdarma.
Ronault.
No, to je pohádka.

Ale v reálu to chodí trochu jinak, to už ti, co z pohádek o korejských drtičích evropských es vyrostli, ví. Oni udělali sice jen pořádný facelift Golfa páté generace, ale i tak byl ten facelift lepší než drtivá většina nových modelů konkutenčních značek. A ano, všichni jim to sežrali, protože to bylo chutné a dobré auto, které mělo minimum nedostatků oproti novým autům konkurence.

Tohle VW umí a předvedl to i ve III/IV generaci, kde se stavělo na dobrých základech III. Jediný rozdíl byl, že IV generace dost kulhala díky tomu v prostornosti proti konkurenci, neb už III. nebyla nijak prostorná, proto na první pohled byly změny větší. To u VI nebylo třeba.

Že to ale ve skutečnosti tak dělají všichni, to už se neříká.
bullock
... a nasazeného objektivu.
pipoun
Byli jednou jedni a Ti si mysleli, že když se to jmenuje Golf tak je to nedotknutelné a místo aby udělali VI. tak udělali V. s trošku větším faceliftem a čekali jak to všichni budou žrát... 😄
Ronault.
Neber to jako rýpnutí 😉
Starfighter
Aby si pak ztopor nezamknul volant u své Hjundéé >😒]
Starfighter
A teď tu O Smolíčkovi.
pipoun
No zkrátka už je to tady, dalo se to čekat, že tato generace hjondé a KIA už Evropanům těžce zatopí, tak jako Samsung topí celému elsvětu...
Ronault.
Pokud si představím tebe jako fanouška všeho korejského, tak počítám, že kočky jíš, takže je pravděpodobně i sereš, ne? 😲

Moc inteligence jsi ale nepobral, dokonce sis ani neuměl správně vyložit můj příspěvek 😉
3_diamanty
:yes😒br />
tesim sa na test golf versus ceed, to bdue potupa pre ludove auto ked ho vyprasi lowendovy korejec >😁 :yes:
Parda71 (BMWfans)
hlemýžď se smýká po mýtině >😁 5 samyc >😁 >😁 >😁 Díky, moc si mě pobavil, musím to zase někdy shlédnout.
miromen
Se pelepšim a smejlik stydlina tu bohužel neni.
3_diamanty
>😁 :yes: ako vies >😁 :yes😒br />
trefaaaaaaaa
Rysguf.
ocakavam(e) designovy duel Cee´d SW vs. Astra ST.

Hypoteza: dotiahol to v dizajne/detailoch Cee´d SW dalej ako jeho (pravdepodobna a laicky evidentna) predloha Astra ST?
Blue Sun
Z takového úhlu a vzdálenosti bude každé auto vypadat tlustě. Cee'd má více plechu nad koly, ale tohle je i o umění fotografa...
Ronault.
Jo, nandal mi to, rozbrečel jsem se a musel jsem utíkat se vyplakat ke svému psychotronikovi a bylinkařovi. Díky za ten tip na něj, Jarda je frajer :yes: >😒] Prý ti mám vzkázat, že ty modré pilulky ti už přišly >😒]
Ronault.
Ne, Fakt ta zkratka neznamená Korejská Imitace Automobilu? 😲 Je to pro mne taková zpráva jako jsem onehdá zjistil, že v Korei vynalezli auto! 😲

Víš co, raději nemysli, to bude lepší, zkus dále jen kopírovat jako to dělá tvůj vzor a bude hned lépe.

Samozřejmě, kdyby to mělo stejnou masku, stejný tvar světel, stejný tvar volantu, stejný kobereček v interiéru, tak by to byla kopie a ne imitace. Takže zkus si prvně nastudovat slova typu "imitace, inspirace, kopie" a pak studuj z čeho vznikl název KIA, což má objektivně pramalý význam.

Kdo nevidí v lince oken a pojetí exteriéru Astru, je slepý. Je to jako nevidět v předfaceliftové i20 Corsu. Popravdě i já si je z počátku na ulici pletl a to nejsem laik.

Pak píšeš naprosté nesmysly o fluidním designu, ten se týká Hjoondééé, ne KIA.

Já osobně měl raději C sloupek na předešlém Ceedu a je to pro mne malinké zklamání, předešlý SW byl např. v bílé opravdu dynamicky vyhlížející auto. Nicméně tady jde vidět, že se drželi při zdi a vznikl z toho takový nekonfliktní unisex design, což není na škodu. Za mne objektivně dávám za 2- a to je prosím hodně dobrá známka 😉
Rysguf.
Ono v Autosalonu na Prime ohodnotili Astru ST ako najkrajsie kombi v nizsej strednej triede (s cim suhlasim), tak pre Ceed to bola len spravna cesta v "inspiracii" :yes:
pumpkin
to je čo za myšlienku? ok, nemá asi zmysel ju rozoberať, ale niektoré autá majú aspoň vyvážený dizajn. Dobrým príkladom v tejto kategórii je Astra Sports Tourer. :yes:
das_autos
On si při tom pindí honďoura a posejpá rejží.Jak málo člověku ke štěstí stačí.
Ronault.
"bzry, jazyk, navývat, Ruzyně". Vidíš někde slovo "verzY" ? 😉 Já jen že to píšeš opakovaně a rve mi to oči 😉
Rysguf.
Jaguar XF 😉
pumpkin
U mňa sa to práveže v poslednej dobe otočilo...
Ronault.
Něco ptáčci cvrlikali, takže se těším 😉
das_autos
Tak musí se uznat že oproti i30 která naživo vypadá jak kdyby byla poskládaná ze čtyř různejch aut,tohle je tak ze dvou a půl.
Starfighter
Ceed s batohem, stejně jako krátká verze, drtí vizáží svou sestru i30 doslova napadrť. Podotýkám, že píši v relacích Korejského poloostrova. Rána má přijít až zítra, takže zatím jen k fotkám. Na obrázku [odkaz] vidíme dokonale utopené 17'' (které se na Ceed stejně podívají jen na autosalonu). WTF 8-s Na plechových 15'' bude tahle napěchovaná krosna ozdobou všech parkovišť před Lídlem.
das_autos
Čtrnáctiletá záruka bez omezení kilometrů >😁 .Ne kufr o objemu 893l 100x39x98 cm včetně rezervy,podběhů,nádrže na benzin i na ostřikovače a po sklopení opěradel se tam vejdou tři europalety.Dáme se podat.
6B6
Hele, už se ti postavil? >😁 Tolik novinek z koreje vyvinutých v EU, by s ti mohl už zvednout,nebo ne? 😉
pipoun
Promiňte mi.........ale mě se to fakt moc líbí. Dokonce tak, že bych si to snad i koupil. Fakt to nemá chybu. Že se to něčemu podobá? Jak už nahoře někdo napsal, dnes se podobá všechno všemu ( skoro ). ¨Teď otázka jak to bude vypadat naživo. Hlavně mě zajímá palubka, sedačky a kvalita použitých materiálů. Ale já jsem nažhavený na svou srdeční záležitost 😄 V40 😄
Blue Sun
Kluci, vám dvěma chybí nadhled a schopnost vnímat humor a nadsázku... Namísto toho kopete do každého, kdo se jen otře o korejská auta....
3_diamanty
to budes sr.at kocky ked zistis ze to auto je uspesne , pockaj potom >😁 vole
3_diamanty
si mu to nandal provokaterovi 😉 :yes😒br />
ved ten nic ine nerobi len rype kde sa objavi
3_diamanty
ver mi ze vacsina hatchbackov v nizsej strednej triede vyzera spredu podstatne lepsie ako zozadu je to uz taky trend 😉 a vlastne, ktore auto vyzera lepsie zozadu ako spredu? ziadne
3_diamanty
aj mne sa ceed paci a aj tie disky mu sedia paradne :yes:
Icescent
Korejské slovo "KIA" má samozřejmě se slovem "imitace" pramálo společného (znamená něco jako "vynoření se ze světa Asie")... ale já si dokonce myslím, že nejde jen o etymologii onoho slova, ale i o skutečnost, že to prostě imitace vůbec není. Porovnávám si to např. s onou novou Astrou a nemohu si pomoci: naprosto jiná mřížka masky, netotožné tvary světlometů, odlišně tvarované mlhovky, odlišně umístěný prolis na kapotě, odlišný boční prolis, rozdílný tvar zadních světlometů a další rozdíly... určitě NE imitiace v pravém smyslu slova! Totéž platí, a ještě radikálněji, o nové i30... naprosto originální přední výraz masky a další prolisy... Prostě fluid design v žádném případě není imitací, napodobováním evropských vozů, naopak - je to originální, jiné, své... o tom snad není sporu... To, že se vozy jinak jaksi podobají a inspirují se vzájemně, tak to snad ví každý, kdo kolem tyto věci "zří"... Jinak nový Cee'd je velmi pohledný a i ono kombi (SW) mi přijde zde docela vkusné... :yes: 😄
Wolfsteen
Hrozmě moc jsem zvědavej na cenu. Nevadilo by mi, kdyby mi nový Ceed stál v garáži😄
augustin
Za mna ma novy Ceed :yes: . Zo vsetkych stran je mojmu oku lahodiaca.
miromen
V SM už novy Ceed měli v rukou a šlo o předprodukčni verzy. Samozřejmě jsou tam popsany i prvni dojmy.
Aleš Jungmann (Auto.cz)
Už dnes vám přineseme živé dojmy, opravdovou "ránu" čekejte zítra. Vzpomeňte si na mě 😉 .
Ronault.
Tak je tady, nový výrobek od Korejského Imitátora Automobiků...

Nutno bez veškeré legrace uznat, že se nový Cee´d podařil, ale oproti předešlé generaci tentokrát více v hatchbacku. Z mého pohledu mě mrzí upuštění od specificky zalomeného C-sloupku, který přechozímu modelu slušel.

Zevnitř nás jistě čeká v Cee´du taky spoustu novinek a pokud pan redaktor naznačuje, že se máme nač v zítřejším "testu" těšit, tak to jistě bude pravda.

Nezbývá než dodat, že i s drobnou hořkosladkou příchutí Astry se do třídy zařadil nový dravec, minimálně na naše trhy. Ještě rozhodne cena.
GregorZV
predok 1* ale ten zadok.. fúúú.. predok agresívny, aj konečne pekný!! ale zadok? trošku mu chýba to čo vpredu 😄
Ronault.
To tady neříkej raději nahlas, umlátí tě kim-chi >😒]
3_diamanty
nekupim lebo nemam potrebu kupovat nove auto ale za par rokov ktovie, ale skor by mi stacilo rio , ceed je uz obluda ako vsetky auta nizsej strednej triedy, na vozenie sa po meste a po okoli mi rio urcite postaci 😉
Starfighter
A koupíš si ji? 😄
3_diamanty
suhlas, kazda kia je krajsia ako hyundai v danej triede :yes😒br />
hyundai mam rad ale kia je krajsia :yes:
3_diamanty
som nadseny >😁 :yes: vau

biela je uplne k spapkaniu

[odkaz]
Rysguf.
Pozeram na tie fotky a myslim ze sa inspirovali u Astry ST. Napriklad male bocne okno pred prednymi dverami co sa neotvara spolu s nimi alebo celkovy bocny profil s velmi podobnym zakoncenim zmensujucim sa oknom batozinoveho priestoru. To ze sa rozhodli pre celoplosne chromovanie okolo okien (nie napr. spodok, ci len vrch), to je len bonus v tom porovnani 😄

[odkaz]

[odkaz]
igorvrazic
je pekna! Ale ne zase 😄
Mich-all
Zase vypadá lépe než ekvivalent od Hyundai...