Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Passat 3,6 FSI? Policie ve světě používá i daleko zajímavější auta

České policejní Passaty R36 a nově také 3,6 FSI nejsou zdaleka nejrychlejšími policejními vozy, které globálně muži zákona používají.
Zpět na článek
Avatar - Lance
7. 4. 2012 09:52
Re: Octavie
Mně se nepodařilo najít na obrázku řeckou Octavii RS alias GT, ale není mi jasný, proč by zrovna v Řecku měla mít Octavia RS klasickej nárazník. Jedničková GT také vypadala stejně jako RS, jen měla o 10 kW víc. Myslim, že na obrázku v článku je zkrátka klasická Octavia. Ale není důležitý se tím zabývat...
Avatar - Norge
6. 4. 2012 17:09
Politi
..tak to u nas zase pouzivaju pre istotu hellikopteri ..., cize si to uzivate na rovine v lese, kde su iba soby a losy ..inak pekne zvierata, a prave pre zvierata vas nenahanaju, ..ale nameraju a odfotia vas stacionarne radary a s pomocou uz spominanej hellikopteri zadovazia photecky, v prvej obci na vas pockaju a ak nemate cash ..ci personalnummer ..idete dalej ci domov pesi, bus ..atd. A ak by Vas to napadlo v meste jednostopim bavariam urcite neuteciate ;) ...Klud, zijeme iba raz, tak preco stracat papiere za rychlost, ..na to su ine miesta, resp.krajiny.
Avatar - spanel
6. 4. 2012 15:56
Re: Octavie
je pro řecko se sice nejmenuje RS ale GT a je to derivát naší RS! nesuďte podle nárazníku...
5. 4. 2012 08:03
Re: Octavie
No taky si myslím že na řízení takové rakety jako jsou nové policejní Passaty by měl být řidič náležitě proškolen a vytrénován a neměl by to dostat do ruky kde jakej pošuk.
5. 4. 2012 07:21
Re: Octavie
No kdo by je ridil?

Synackove lokalnich politiku a podnikatelu a jejich znami a kamaradi, kteri jsou nepouzitelni v politice.

O jejich ridicskych schopnostech vypovida treba ten lonsky crash do svodidel: [odkaz]
5. 4. 2012 01:00
Re: Ostatní....
Neoznačený Passat R36 aspoň vstoupí víc do podvědomí českých řidičů než octavie 1.8TSI nebo RS. Passatů mají mediální prezentaci v ceně.
Jinak si myslím, že by bylo lepší místo 20 passatů 40 oktávek, který by byli nonstop ve službě.
A jestli současný passaty najedou v průměru 200km(?) denně, tak za ty čtyři roky musí mít necelých 300tkm a to se ještě před vyřazením současných musí rok zaškolovat na nový :-)
4. 4. 2012 23:15
Re: OZNAČENÍ
Kdyz jedu v levem pruhu a predjizdim delsi kolonu a nekdo prileti a zacne zurive blikat, prestoze i ja jedu par km/h nad limit, dokoncim predjizdeci manevr uplne stejne, jako jsem ho zacal. Nevidim duvod, abych dal zrychloval. Nikoho neskolim, kdyz vidim rychly vuz, nez zacnu predjizdet, tak radsi zpomalm a nikam se nehrnu, ale k tomu, co popisujes ty, mne nikdo donutit nemuze. Je ale pravda, ze po CR posledni roky jezdim jen vyjimecne. Tvuj nazor, ze za podporou dodrzovani zakonu stoji zavist, je znacne zkresleny. Nevim, kolik ti je a kolik jsi toho z komunismu zazil, ale rekl bych, ze asi moc ne.
4. 4. 2012 21:38
Re: Octavie
Blbosť. Drvivá väčšina tých, čo služobne jazdia nejakým autom, najazdí podstatne viac ako bežný dopravný policajt a môže mať oveľa viac skúseností. Počas dňa sú cesty plné najmä firemných áut.
Rýchle vozy diaľničnej polície by mali mať trénovaných a poctivo vyškolených vodičov, aby tie autá v každej situácii zvládali.
4. 4. 2012 21:16
Re: Re octavie
S těma méně nápadnýma autama nestraš....už teď mám osypku na * >:D ...jinak mají to hodit na LPG/CNG a náklady na PHM jsou poloviční
4. 4. 2012 21:13
Re: Ostatní....
Ano, většina je -200hp, ale ono je třeba mít i náčiní na těch pár procent co je 200hp + (což zase tak malé procento není, když si vezmeme, že v dnešní době si každý "zmr.", může za 50 peněz koupit ojetou audinu či bavorák v tří litru, které prostě na dálnici 1.8 tsi ujedou). Navíc určitě se pronásleduje lépe vozidlo, pokud pronásledující má výkonností rezervu.

Každopádně běžný řidič by měl mít aspoň nějakou šanci toto vozidlo v provozu poznat, aby mohl z těch smrtelně nebezpečných 160 km/h zpomalit na povolenou rychlost ....2 koncovky a xenony jsou málo. :no: :no:
4. 4. 2012 21:03
Re: Octavie
No bavit se kvalitách řidičů bude vždy pouze teorie....byť i průměrný dopravní policista se živí tím, že jezdí v práci vozem a měl by mít více zkušeností než průměrný civil (pouze hypoteticky).
Avatar - Bristol
4. 4. 2012 21:00
Re: policejní auta
policajtem v libanonu...není asi uplně špatná práce...byl jsem tam loni...jsou to SRT10 :yes: :yes:
4. 4. 2012 20:46
Re octavie
Casto jezdim po dalnici a rychlostni limit porusuji. Do 160. Na ridice meho typu staci obycejny diesel 2,0. A to s polovicnimy naklady na provoz. Ti co jezdi jeste rychleji ,muze zastavit jiny polcejni auto. Chci tim rict ze tyto stihacky ,ktete za jeden den otoci 4x Praha Brno a spali hruzu benzinu by mohly nahradit levnejsi a mene napadne auta. Ovsem pokud to tak zustane jen dobre . Porad je tu prostor pro nas,co jezdime ,,svizneji“
Avatar - Lance
4. 4. 2012 18:14
Re: Octavie
No, a to na obrázku v článku ani není Octavia RS... :-/
Avatar - cerrbion
4. 4. 2012 15:50
Re: Ostatní....
no ono je to trochu jinak, absolutní většina řidičů, kteří jsou chyceni za rychlost bývají ti, kteří jezdí v běžných autech a absolutní většina nemá 200 koní ani omylem, jsou pokutováni za "běžné" překročení rychlosti tj jedou po dálnici obligátních 150km/h, že se tato rychlost ještě toleruje je kec. Aut a tudíž řidičů, kterí mají výkonné vozy tj 200+ koní těch až zas tolik není a už vůbec se denno denně neprohaní po D1 a jiných dálnicích 250 za hodinu. Ano sem tam se takový ukáže, ale podle mě tento výskyt není až takový abyse kvůli tomu museli dělat nákupní monstrakce stíhacích vozů, a s těmito vozy pak honit sluzebni octavie/passaty/superby s průmerným výkonem 140 koní... Situace jek pak taková, že služební oktávka na trase praha brno se "ří-tí" 160 , v pravém čeká pašík ve 130, pak na to nadržený cajt dupne hned tam má těch 250, jako že toho "piráta" dožene v cukuletu a "potrestá".. kdo je tady nebezpečnější?
Ono známější a provokační taktiku už pospal někdo v jiné diskuzi, kdy se na vás pašík přilepí a vy ve snaze mu uhnout rychle do pravého přidáte a hned ste kasírováni...

služební passaty v6 a jim podobní slouží jen k buzeraci a nasírání běžných řidičů a s bezpečností na slinici mají společného pramálo.
4. 4. 2012 15:33
Re: Octavie
No tohle je všechno hypotetický. S tím tvým příspěvkem mě napadla myšlenka: Kdo bude ty Passaty řídit? Myslím si že to nemůže být jen tak nějaký hej nebo počkej, ale zkušený řidič. Pak bude ta tvoje kalkulace vycházet. Mám jen trochu strach, aby to nedostali do ruky nějakej novopečenej Simír s Gerchánem a nenapáchali s tím víc škody než užitku.
4. 4. 2012 15:04
Re: Octavie
O tom uz jsme se bavili s nekym jinym jinde - RS jesice fajn pro normalniho smrtelnika, ale nic jineho, nez dalsi RS by to nechytlo.
Passat R36 je podstatne rychlejsi, s pohonem 4 kol a o tridu lepsi dynamikou.
Na RS si klidne vyslapne i silnejsi turbodiesel, na R36 je kratkych 99,5% aut na nasich cestach - kor v provozu.
Avatar - Stejsn
4. 4. 2012 15:03
Re: OZNAČENÍ
Omyl. Je tam "sloužit a chránit"
4. 4. 2012 14:55
Re: policejní auta
No te *! :-O :yes:

***misto hvezdicky ma bejt "p.i.c." holt cenzura rulez.. :no:
4. 4. 2012 14:52
Re: BLESK!!!
Ten davas dnes pod kazdou diskusi?

Tak uz se sbal a padej jinam, za lepsim...stadem >:D
4. 4. 2012 14:51
Ostatní....
No některé vozy jsou opravdu řekněme .... netradiční, ovšem jejich využitelnost a provozní náklady jsou oproti standart. vozům typu Passat opravdu jinde....např. servisní intervaly u EVA či praktičnost u Evory. Dle mě je Passat či Insignia OPC a pod. to nej. co se týče rozumné volby, co se dá pořídit na tyto účely. Ochcávky RS, jsou sice pro patrioty krásná volba, ale řekněme si narovinu, 200hp má v dnešní době opravdu hodně aut a těch 250 by mělo být pro dálniční stíhače minimum. Na komenty typu, že vysílačka je nejrychlejší ...no to možná platí pro Prahu, kde je XY desítek aut v malé oblasti ale to je tak vše.
Jinak z druhého pohledu ...nové .Passaty jsou pěkné svinstvo a jestli je chcou, tak povinně na oranžovo nebo vůbec !!! V dnešní době, kdy se béká, že není na provoz vyhodit xy mil za nové auta, to je hnus !!! :no: :no:
4. 4. 2012 14:36
Re: OZNAČENÍ
>:D a napadlo tě třeba to, že právě proto se dají tak lehce na internetu najít jakož to policejní vozy. Nebo si snad myslíš, že ostatní státy nemají neoznačené obdobné vozy? Stačí si zajet kousek za hranice do Německa...vzít si nějaké zajímavé vozidlo typu golf 3, 4 řady apod. a nejlépe s PL či CZ značkama a zjistíš to rychle >:D :no: :no:
neregistrovaný "HTPkiller"
4. 4. 2012 11:50
Re: BLESK!!!
Mě to přijde zajímavé, zjistit v čem se vozí pomáhači jinde po světě...že passaty s V6 jeste nejsou tak "hrozné" mrhání peněz. nechápu co ti vadí? :-O
4. 4. 2012 11:32
BLESK!!!
Vážená redakce,

toto je můj poslední příspěvek, kterým se loučím s Vámi i místním osazenstvem diskutérů, prudičů a pomazaných hlav. Již nějakou dobu nejen já, ale i mnozí z diskutujících pozorujeme přibývající povrchnost a zvyšující se neprofesionalitu zdejšího portálu, který dlouhou dobu byl svým způsobem etalon mezi odbornými weby o autech. Ano - minulý čas je zcela na místě. Ta zpráva o přesunu pod křídla Blesku nebyla aprílová, ale byl to fakt!!! Nečtu Blesk a další podobné ubohosti, nesleduji Novu, z těchto bulvárních médií se mi zvedá žaludek a osobně pochybuji o inteligenci členů stáda, kteří ten hnůj kupují, čtou a sledují.

Sbohem Auto.cz
Avatar - cerrbion
4. 4. 2012 11:25
Re: OZNAČENÍ
přesně tak, všude ve světě je totiž dopravní police proto aby skutečně pomáhala a chránila, tj byla vidět a měla hlavně prevenční význam, ale u nás je to hlavně "zamaskovat, vyprovokovat a vybrat" ... u nás nejde o bezpečnost ale o výběr do kasy, Nejhorší na tom je, že většina lidí si to ještě pochvaluje jak je na ty "piráty" bič, ale ve skutečnosti to na těch dálnicích odskákají právě běžní řidiči co se jen snaží uhnout pašíkovy v levém pruhu ..

Máme v evropě největší procento policistů na obyvatele, nehodovost klesá, ale ne v souvislosti se snižující se rychlostí, stačí se podívat na statistiky. Kamery a radary už jsou na hlavních přehledných tazích pomalu každých 50 metrů, kamery na každý křižovatce a jelita si to ještě pochvalují, Orwell by koukal.

Jenže většina lidí u nás má stále potřebu z dob komančů mít nad sebou ochranou ruku v podobě tatínka - státu/policajta apod, co se o ně postará dohlídne na ně a potrestá "křivdy". Dělá jim dobře představa , že ten soused v BMW musí po magistrále jet 50 jako on ve své felině, který si ani víc než 50-70 netroufne jet kdekoliv.
4. 4. 2012 10:43
Re: Audi RS4
Kiež by boli by lacnejšie, kamarát na nej jazdil, robí na dialničnej v TN, potom im ich zobrali do tej našej slávnej Kobry.
4. 4. 2012 09:29
Audi RS4
Netreba zabúdať na čo sme sa tým našim poskladali z daní, Audi RS4 jazdili bežne, kým ich nestiahli pre špeciálnu jednotku, ako náhradu dostali Superb-čka 3.6 a Leony Cupra R.
4. 4. 2012 08:36
není zajímavější auto než pasát
to vědí všichni, kdo mají odžito!!! popírat to mohou leda tak garážoví onanisté!!! bravo!!! jako vždycky!!!
4. 4. 2012 08:32
Re: Octavie
Přesně jak píšeš RS by jim na honění aut bohatě stačila, ale jsou v tom jiný zájmy. ;-\
Avatar - 3_diamanty
4. 4. 2012 08:20
carabinieri na lotuse?
tak to su na tom taliani uz velmi zle ;-) >:D
4. 4. 2012 02:25
Re: Nissan GTR???
Prý to při vysokých rychlostech rychlostech odklání proudění vzduchu aby to neurvalo maják... >:D
3. 4. 2012 23:12
Nissan GTR???
Nevíte někdo, co to má ten Nissan GTR34 na kapotě za udělátko z plexiskla? K čemu to slouží?
3. 4. 2012 22:52
OZNAČENÍ
Všimli jste si na všech těch fotkách jedné věci?
Ano, všechna ta auta, s vyjímkou US fordu, jsou označena.....
Pamáhat a chránit... Njn, je třeba někde nahrabat, aby se dalo co rozkrást.... :no: :no: :no:
Avatar - nalimer
3. 4. 2012 22:25
Re: extremne auta
hummera mala zasahova jednotka.
Smartov bolo viac. Jezdia do dnesneho dna v Ba.
na com jazdi ci jazdila policia SR - to je mix roznych znaciek. snad exotom je este tato stvorkolka
[odkaz]
Avatar - Hotwire
3. 4. 2012 21:59
Re: extremne auta
tie prve vyzeraju ako nejaky photoshop :P ale o M5 a AMG som cital uz skor v novinach, sranda ze take nieco pouzivaju, ale este som ich nikdy nestretol a to po dialniciach jazdim casto, asi meravaju len na zapade okolo Blavy alebo co...
Avatar - Bristol
3. 4. 2012 21:22
policejní auta
když jsme u tohoto tématu přikládám dalších pár odkazů na zajímavý vozový park
[odkaz]
flotila libanonských policejních aut
[odkaz]
audina kuwaitské policie
[odkaz]
TTčko z maďarska
[odkaz]
KIA Sorento a Opirus z Iráku¨
[odkaz]
octávka z izraele
[odkaz]
mercedes z KLDR
[odkaz]
jihokorejský vozový park
[odkaz]
a nakonec singapurská R8 ;-)
Avatar - nalimer
3. 4. 2012 20:03
extremne auta
Slovenska policia ma(la) tiez extremne policajne auta
Najvacsie
[odkaz]
Najmensie
[odkaz]

a nieco malo o vozovom parku spred roka svk dialnicnej policie (s BMW M5)
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - boost.
3. 4. 2012 19:43
Re: Octavie
U nás v Novém Městě nad Metují měli Chargera na LPG. Jenže teď už to vyměnili za oktávku. Bylo to jak pěst na oko, ale zvuk to mělo pěknej.
3. 4. 2012 19:17
Británie
Jo, je vidět že v Anglii jezdí policie snad ve všem co má 4 kola :))
Avatar - CHerokee
3. 4. 2012 18:37
Octavie
Nechápu proč si naše Policie nevystačí se škodovkou....Octavie RS by stála polovinu. Ale v tom jsou jiné zájmy... 8-s
Avatar - Pekelná Micinka
3. 4. 2012 18:09
Spurbury, VT
To Scaglietti ze Silverstone je ale jen "vtípek", ne? Tipoval bych ho jako pace car.