Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Kia Cee´d: Jízdní dojmy ze všech motorizací (doplněno video)

Vyzkoušeli jsme nový Cee´d ve všech motorizacích nabízených pro český trh. Jaké bylo svezení?
Zpět na článek
Avatar - Renton
19. 4. 2012 16:23
Re: VRCHOL
Ale preco posluchat? Vobec sa nemusis zaujimat o jeho diskusne prispevky. Ja s nim v niecom suhlasim, v niecom nie. Inak by nebola diskusia. No a druha vec je, ze ho treba brat trochu ...menej vazne ;-)
19. 4. 2012 13:04
Re: Shrnovačka :-)
:yes: Pridam moju vcerajsiu skusenost z Autosalona v BA. Po vsetkych testoch co som cital na auto.cz ci konkurencnych weboch som bol naozaj zvedavy aky bude Ceed v reale v porovnani s konkurenciou. Fotky predsa len nezachytia (ne)kvalitu. Po otvoreni zadnych dveri tohto "vrcholu" segmentu sa zena nemohla ubranit smiechu. Zakladny textilny potah zosity z xxx malych kuskov nepravidelne obopinajuci ocividne molitanovo-trciaci zaklad sedadla priam vyrazil oci. Jeho jemne trblietavy nadych konkurujuci univerzalnym potahom z trznice korunovali akesi 3 ci 4 ovalne, "okrasne" prvky na operadlach s nevkusnou farbou. Podobne vyzeral tapacir na podlahe. Hned dalsiu vec co si clovek vsimne je superlowend tesnenie na dverach. Skladalo sa z roznych otienov a struktur (hladsie, drsnejsie) a s nepravidelnym profilom. Po usadnuti za volant sa uz situacia zlepsila, pristrojovka je urcite o velky kus vpredu oproti predchodcovi, spravny posed si najde kazdy, no plasty na stredovom tuneli a medzi sedadlami silne kazia dojem. Uplne ma dostali vytahane ocka z textilie na strope na novom aute! Pri vystupovani sme si vsimli uz vysedeny, vykrceny potah na vnutornej strane zvysenych opornych castiach sedaku. Aby som si potvrdil ci vyvratil tieto rozpaky, bol som si okamzite sadnut do golfu, octavie, fabie, 308 a leonu. Vsade som obzrel rovnake veci a sice tapacirung v oblasti noh, tesnenia, na ktore sa clovek pozera vzdy pri nastupovani a vystupovani, plasty, potahy a zistil, ze novy Ceed straca v spomenutych veciach na vsetkych spomenutych. Uplne najkomickejsie posobilo presadnutie do oproti stojacieho noveho MB B, to je priam rozdiel galaxii! Odporucam podobnu turu absolvovat vsetkym H/K fans aby sa na vec pozreli objektivnym okom. Chlapi naozaj niet nad vlastnu skusenost.
19. 4. 2012 12:45
Re: ktere?
a to ovládání zrcadel pod volantem a ne na dveřích je taky úplná blbost, pač nejvíc zrcadla šteluji i během jízdy a volant mi bude překážet. Ovládání zrcadla vrat se mi na dveře! :-)
19. 4. 2012 12:41
Re: Další FLAME diskuse nas nemine...
ani ve -20 st. mrazu se zapnutými světly a rádiem jsem neměl nikdy problém nastartovat a odjet ráno z ulice. Zatímco řidiči jiných VW a Audi jen naštvaně přešlapovali kolem aut a ne nastartovat. Bylo to auto Hyundai Acent
Avatar - zdravy rozum
19. 4. 2012 11:55
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - kaa
18. 4. 2012 10:47
Re: čistá pravda
Velmi rozumná úvaha. Nemohu nic jiného, než souhlasit. :yes:
Avatar - VDC
17. 4. 2012 17:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
17. 4. 2012 16:15
Re: ktere?
Focus II ma funkciu "AUTO" na vsetkych 4 oknach!
17. 4. 2012 15:42
Re: VRCHOL
S tim souhlasim, ale proč by takovej člověk, měl poslouchat GTIho kecy o třídních bojích a o svém lhaní si do kapsy? GTI je pro mě omezenec, co si hraje na básníka a každýho by někam řadil, aby si zjednodušil vnímání světa a dokázal v něm žít, ba dokonce se ve svém Golfu, nebo co to má, cítil jako PÁN. Ale ejhle, ona každá mince má dvě strany a neni všechno auto nebo garáž, co se třpytí.
17. 4. 2012 15:33
Re: Vrchol své třídy
Ježíš no, přízemnej hnidopichu. Žádanost je něco trochu jiného než co se u nás prezentuje jako "oblíbenost". Oblíbenost je, že Češi oblibují kupovat Oktávky (ergo, nejvíce se prodalo oktávek). Žádanost je, že kdyby na to měli, kupovali by Češi nejraději...jánevím...BMW 3er.

Rozdělovat třídu C (nižší střední) na kdejaké high end a substreamy a low endy je blbost - nižší střední je sama o sobě low end - je to kompromis, přibližovadlo z bodu A do bodu B.

Jediné, co zde lze uznat, je podskupina "trochu-více-nadupaných" verzí - čili na cca 1300 kilo živé váhy motory s více než 200k (GTI, ST, MZR, OPC etc.).

Pořádné AUTO (the CAR, das AUTO, la VOITURE) ale má pod kapotou minimálně šestiválec a ne nějaký oturbený kafemlejnek. A to v nižší střední nenajdeš. Tak proč tak dlouhá debata o KIA CEED, když je to stejný kompromis jako všichni ostatní ve třídě?
17. 4. 2012 15:13
Re: Vrchol své třídy
Pořadí žádanosti. Co to zase je?
17. 4. 2012 15:01
Re: VRCHOL
Milý štefiči, dovol abych s tebou nesouhlasil, neboť chápu-li to správně, z tvého příspěvku vyplývá, že GTI je snob.
A to je to s čím nemohu souhlasit, on je jen obyčejný trumpetka co by chtěl být snobem zván.
Stačí se juknout vedle do blogů a zjistíš, že se udělal z obyčejné hospody na Starém městě a ty reakce na lidi co s ním nesouhlasí, to si počteš. Zjistíš však také jedno, je ženatý, tedy našla se jedna co to s ním vydržela až do dnes. Nebo, že by to byl ten důvod jeho divných způsobů.
:-)
17. 4. 2012 15:00
Re: VRCHOL
Jsem schopen a ochoten s tebou podrobně rozberat vše, co tu diskutujeme, své věty a i tvé věty. Ale co si může člověk o tobě myslet navážno, když, lapen do svých sítí neznalosti, se z nich prořezáváš doslova trapnou poznámkou o Trabantu. Bída, Stefiči. A takhle to jde co desátý příspěvek - vždy napíšeš nějaký nesmysl a když tě za něj někdo chytne, snažíš se z toho vyvázat nějakou bezduchostí. Takhle žiješ i mimo diskuse?

P.S. Tak dáme se do těch Japonců před těmi dvaceti pěti lety? Jsi ochoten se zúčastnit na blogu diskuse, napsal bych to, resp. pokud bys mi dal svolení, překopíroval bych tam tvůj předmětný příspěvek s odkazem na to, že je to tvůj názor a společně s ostatními kolegy bychom to tam rozebrali do šroubku.
17. 4. 2012 14:48
Re: ZAHRNOVAČKA
Ty a nikdo jiný, jsi ten, kdo se snažil si dělat srandu z toho co kdysi jezdil Xedosem. Máš v tom už zmatek.
Ty a nikdo jiný, jsi ten, kdo podlehl umně stvořenému PR/reklamě o členění. Za informaci, že v tržnici je možno koupit tepláky díky, asi si půjdu taky jedny koupit, když i ty jsi s nimi tak spokojen.
S tou pravdou o životě pod korejskými vozy to beru, jukni jen kolik tvých příspěvku se tu nachází.
Tak čau Trumpetko.
;-)
17. 4. 2012 14:47
Re: VRCHOL
Sbírám tvůj ručník a předávám ho správci k vyprání. Je celý propocený. Chuděro...
Avatar - Stefič
17. 4. 2012 14:46
Re: VRCHOL
složitý není, je právě velice jednoduchý ;-) On je prostě jednoduchý člověk. Všechno je podřízeno majetku a ceně věcí. Myslí si, že čím dražší věci vlastní, tím si lidi budou více vážit. takovým lidem se říká "snob". Ale tyhle diskuze vedou odnikud nikam. Je to zbytečné. Každý je takový, jaký a ve výsledku tyhle kecy stejně nikam nevedou :-)
Avatar - Stefič
17. 4. 2012 14:42
Re: VRCHOL
1.no a jsme doma, když dojde ke konci obecnému žvanění provařených frází, nastává trapné ticho. Ani s tím CL to nejde donekonečna opakovat, co? Už musíš sám cítit, že jsi trapný. ;-)
2. ano, svět se japonským autům smál. Ale o tom ty nic nevíš. Ty jsi byl tou dobou zaneprázdněný slintáním nad novým Trabošem >:D
17. 4. 2012 14:29
Re: VRCHOL
No vidíš, že si to pochopil, vše je relativní, a tedy i ty tvé bludy.

A to je právě omyl, ty naopak hledáš a vyvozuješ souvislosti i tam, kde být nikdy nemohou. Tvůj psychprofil je na mne moc složitý a proto tě radši nechám osudu, tvému.

Pěkný den, Trumpetko.
17. 4. 2012 12:31
Vrchol své třídy
CEED je rozhodně vrcholem své třídy: "super-korejsko-žilinský low end nalevo od mainstreamu"; I30 je ale také vrcholem své třídy: "super-korejsko-nošovický low end napravo od mainstreamu." MEGANE může být v klidu, protože v jeho třídě "super-kompakt-mírně-sportovně-zaměřen-ž… nemá konkurenci. GOLF kann auch ruhig bleiben, denn in seiner "super-teutonic-unterdurchschnittlich-in… se také umístil na prvním místě. Všichni jsou spokojeni. No ale zpátky na zem:
Všichni tito patří do kategorie small family cars, v UK mají toto pořadí žádanosti: Golf, Ampera, Focus, A3, Octavia, BMW 1er, Altea.
Pak tady máme family cars: Mondeo, Avensis, Superb, Mazda 6, Passat, P508, Exeo.
No a pak teda "high end" - čili executive compacts (pro "kompaktní manažery" - to jsou ti, co si musejí nechat všechno líbit a * na hlavu od těch, co jezdí v "executives"). Tedy, pořadí u kompaktních manažerů: BMW 3er, C-klasse, A4, A5, Volvo S60, Lexus IS, AR 159, Infiniti G.
17. 4. 2012 12:26
ZAHRNOVAČKA
Pamatuj, všechno o životě a o autech se dozvíš výhradně na diskusích pod cee´dem. Tak například jeden kádr tu zmiňuje poměrně revoluční věc, a sice, že japonská auta byla před pětadvaceti lety všem k smíchu... No, asi nemá doma garážový dějepis.

Velmi výživný je též právě těmto diskusím příznačný postoj jiného kádra, a sice, že prý neexistují kvalitativní třídy (prémium, subpremium, mainstream atd.) existují prý pouze třídy velikostní. Asi to bere podle svých tržnicových tepláků...

No jak píši, pravdu o životě, pravdu o garáži hledej výhradně na diskusích pod cee´dem...

P.S. jak ovšem k těmhle garážově intelektuálním zvěrstvům přijde poměrně slušný nový cee´d, to je na pováženou :-!
17. 4. 2012 11:47
Re: VRCHOL
To tvé "někdy" je velmi sebezáchovné, viď >:D Sázel bych se, žes tam měl původně místo písmena "ě", hřejivé písmenko "i" >:-[]

Všechno, co tu píšeš, píšeš špatně. Já do souvislostí nedávám nic, do souvislostí to u každého dává život. No jen si přečti, jak náruživě tu vykládáš o motivacích pro nákup cee´du.
17. 4. 2012 11:44
Re: VRCHOL
Tak pojď, vezmeme to popořadě.

1/ Tvrzení, že slušný člověk by si MB-CL nekoupil je jedna z tvých zhůvěřilých sociologických statí na kterých trváš, nebo jen nesmysl, který vypustil diskutér s problémy v garážové orientaci?

2/ Tvrzení, že svět se smál japonským autům zpřed 25 lety. Je to tvé tradiční diskusní plácání, nebo máš pro tohle nějaké věcné opodstatnění?
17. 4. 2012 11:37
Re: VRCHOL
Nazdar GTI,
se zájmem čtu vaši "soukromou válku".
Mám dvě podotknutí, tedy pokud mohu.
:-)
1, Nejsi to náhodou opravdu ty, kdo tu den za dnem dává do souvislosti člověka s majetkem? Auta, hodinky ... , to je dle tvých blogů a příspěvků, to co člověka zařazuje. Tak to tady nejen já skoro každý den čtu.
Buď alespoň jednou chlap a řekni nahlas "jsem materialista", vidíš a je to venku. Ani to nebolelo.
2, Pouze potvrzuji, též znám dostatek dobře zajištěných lidí vozících svou panímandu třeba v pouhé O2. A znám i dost těch, co se vozí např. v tom vámi diskutovaném MB-CL a mají problém sehnat cash na měsíčnísplátku leasingu. Navíc je to auto bouračka z druhé ruky a vlastně to aní není žádný kulťák.
Samossebou to platí i naopak. Někdy.
Avatar - Stefič
17. 4. 2012 11:25
Re: VRCHOL
každým svým příspěvkem jen potvrzuješ co jsem napsal. Buď překrucuješ co bylo napsáno nebo reaguješ na to o napsáno naopak nebylo. Ale to je ten tvůj prostý styl. Obhájit své dětinské myšlenky za každou cenu. No jo no, já tě nezměním. O těch "prémiových" lidech to bylo tvoje tvrzení. Ovšem na to bys zjevně rád zapomněl. Ani se ti nedivím. Utrhnout si takovou ostudu je těžká rána ;-)
Pořád dokola tu píšeš o společenském zařazování. Nikdy tě nenapadlo, že někteří ani nemají v úmyslu se někam zařazovat. No jistě, že nenapadlo. Klapky na očích a prakticky žádný společenský rozhled ti to nedovolí.
Jo a ještě jedna věc. Napiš mi tu prosím něco o mých životních postojích. Docela by mě zajímalo, jakým způsobem uvažuje tvůj typ lidí. Stálo by za to trochu tě rozebrat. Nechi tu dělat žádnou psychoanalýzu, na to nemám kvalifikaci, ale myšlenkové pochody a směr uvažoání by mě vážně zajímal. No tak, popiš mě :-)
A o té morálce bych se snad na tvém místě ani nezmiňoval. Jaký člověk může škatulkovat lidi do krabiček "prémiový člověk", "low end člověk"...atd.
A neplácej tady stále dokola stejné fráze o "garážových dějinách", "škole života" a podobné bláboly. Je to už trapně otřepané a začínáš se stávat nudným. Úmyslně nepíšu směšným, tím jsi byl vždycky.
No a teď mi ychle napiš něco o CL. Vždyť jiné téma ani nemáš :-)
17. 4. 2012 11:04
Re: VRCHOL
Pokud chceš o japonských autech zpřed pětadvaceti lety diskutovat, jen nehledat trapně nějakou kotvu, za kterou by ses zasekl, pak ano, souhlasím. Zajímá-li tě pohled světa, to jest i Západního pak o to více mě udivuje, že máš názor, že tento svět nazíral na japonská auta posměšně. Dostuduj si garážové dějiny. Já vím, žes napsal zase svojí další hloupost a snažíš se udržet hlavu nad vodou, ale pochop, ty se tu utápíš sám. Je to přesně jako s tím MB-CL.

Ty máš problém v tom, že neznáš. Dobře, za to tě nijak výzmně nekritizuji, každý nemůže vědět všechno. Ovšem o řád horší je tvůj farizejský pohled na hmotné věci. Na jedné straně píšeš, že tatínek za komunistů dokázal sehnat nějaké západní auto, dokonce tvrdíš, že byl v té době jakýmsi prémiovým člověkem, o ostatních pak tvrdíš, že šilhali po dvoutaktu (asi plebs) a zásadně se zdráháš jít do své garáže. Ty sice víš, že majitel MB-CL je neslušný člověk, tam si dovoluješ tvrdě společensky zařazovat a ve své garáži... nic. Jako by nebyla. Jenomže, Stefiči, ona je. Do ní vejdi, tam je ta pravda o tobě. A když si zpětně přečteš, cos tu napsal, a budeš-li k sobě upřímný, dojdeš k poznání, že to sedí dokonale. Ano, i ty jsi než to, co tvůj vůz. Nebo on ten vůz neodráží tvé životní postoje, tvé životní možnosti, tvé životní postavení ve splečnosti? :-) Samozřejmě, že odráží. Jenomže ty při své příslovečné maloměšťácké nátuře bys musel k sobě být drásavě otevřený, což bolí.

Mimochodem, všimni si, že já nikdy nikde neoznačuji ty tvé "drahé" věci, nikdy nikde nepíši, že někdo někomu závidí. To jen ty, ty tohle píšeš, tohle ty dokážeš vymyslet a napsat, to je tvá morálka, tvůj maloměšťácký pohled. No jen si přečti, jak tu předvádíš ten zmatek ve své hlavě, když jako kontrapříklad uvádíš, že znáš zajištěné lidi prohánějící se v Octaviích. Bože Stefiči, popros někoho, ať ti dá lekci ze života, vždyť tohle už snad přesahuje i maloměšťáckou morálku z roku 1905!
Avatar - lamal
17. 4. 2012 10:54
Re: VRCHOL
neviem aka to bola vybava v tej 308 popravde sa o ne vobec nezaujimam ale ozaj tie plasty a celkovo dojem z ineterieru nebol najlepsi hlavne kvoli materialom

co nepoznas na limite ? isiel si uz s 308 SW ? tam je limit blizsie bohuzial ako na ceed a 308 je makka vacsinu tlmi dobre ale potom pride nieco ostrejsie a hodi ranu tak isto .... ceed ma tvrde tlmice a jazda je taka ukodrcana ale vobec nie buchajuci aj vacsie nerovnosti tlmi s tlmenym zuchnutim...je pravda ze na malych nerovnostiach poskakuje ale aspon je priestor na zlepsenie... btw po facelifte sa tieto neduhy odstranili uplne precitaj si... ovsem to co pisem mam z vlastn, skusenosti s ceedom jazdim docela casto uz 4 roky....308 je ina skola ale len preto ze jeho platforma nema na viac tak jedine co zostava je makky pohodovy setup

ja mam ine poziadavky nemam rodinu jazdim v aute sam alebo dvaja takze mi je uplne ukradnute ze ma 308 1cm vacsiu sirku v zadu a mozno o 2cm viac na nohy v zadu.... to 308 nerobi lepsim autom oproti ceedu to si pamataj
17. 4. 2012 10:37
Re: Shrnovačka :-)
Kdybych chtěl být uštěpačný, tak napíši - kup si žigula - protože v SM za tvého dětství nic jiného nebylo, tedy pokud je ti opravdu 36, jak píšeš.
Ale nechci být útočný, a proto ti přeji štěstí v tvé volbě, je totiž jen tvá.
Zároveň tě však žádám, nech stejnou volbu i těm ostatním, mohou mít jiné priority než volbu dle dětských snů. Evidentně to není způsob volby všech ostatních, nějak totiž nevěřím, že by se tolika lidem zdálo zrovna o Fábii. ;-)
17. 4. 2012 10:09
Re: Shrnovačka :-)
Závisť chlapci závisť ? (Nikto ta to kupovať nenutí.) že VW si robil meno 30 rokov, bol najlepsi, a teraz prisla konkurencia ktora sa postarala o to aby sa v konkurenčnych automobilkach oveľa viac sažili a neprehíňali ceny ? už nie je doba len VW - ludové auto ktoré si moholi európania dovoliť len preto lebo tu popri vyších značkách (BMW,MERCEDES,AUDI ...) nic poriadne a dostupné nebolo...? Nehovorím že sú to zlé auta to rozhodne nié ved patria medzi najlepších(nie že sú najlepší), na špičku. Lenže piznajme si dnes je to iné ako kedysi. Dnes tu máme 39 konkurentov v Nizsej strednej triede s čoho je schopných asi 16 značiek... Výber je pestrý nikto nikoho do ničoho nenúti a už vôbec nie ku kúpe auta.
Takže zas je to len o vašej histórii. Ked si pred 20 rokmi obdivoval VW Golf 1, tak si ho choď kúpiť a budeš mať splnený sen...! asi toľko... :yes:
Avatar - Stefič
17. 4. 2012 10:04
Re: VRCHOL
1) "A po pádu železné opony jsme tu všichni ohromeně přijímali nová Mitsu, nové mazdy 626, primery, Xedosy."
Možná se pletu, ale neoznačuje se pojmem "železná opona" východní blok? Automobilový svět jsou jen země za železnou oponou. To snad nemyslíš vážně. Tady jsi trochu mimo.
Když mluvím o automobilovém světě, nemyslím Polsko, NDR, Maďarsko a další.
2) já vím, že ti to není trapné. O to jsi smutnější. Ne GTI, já tu nikdy nikoho neřadil do krabiček jako třeba "prémiový člověk" nebo jsem nikdy nikoho neoznačil pojmem "posťáček". Já tedy opravdu ne.
Jezdili jsme nedostupným autem, protože jsme (ačkoli já na tom nemám žádnou zásluhu) ho uměli sehnat. Jak ti říkám, zatímco jsi slintal nad novým Trabantem 601, někteří jezdili podstatně lépe. Možná moji rodiče byli "prémiový lidé" ;-)
Nerad se vracím k tomu MB CL, ale v té trapné diskuzi jsem ti to vysvětlil. To, že jsi moje postoje nepobral je tvá věc. Ostatně to, že si vše vykládáš, podle toho, jak se ti to hodí tady víme všichni.
3. nic netvrdím. Ty tady prezentuješ svoje názory o majetku a o tom, jak tě ten majetek vystihuje. Já ti tu jen říkám, že je to tvůj názor, který ti prostě brát nebudu. Dle mého soudu je to názor nanejvýš ubohý, nicméně prezentuješ tu sebe. Je to tvoje vizitka. Mě je to fakt jedno ;-)
Závist? Ale no tak...Tady opět zabředáváš do nejvyššího diskuzního marasmu. Já se tu se svým autem "pochlubil". Jou tu mraky lepších stejně jako horších.
A že vůz odráží společenský status? No to je právě to TVOJE maloměšťáctví, o kterém ti stále píšu. Mohu ti tu psát o lidech, finančně zajištěných, prohánějících O2 před faceliftem. Ale to ty prostě nechápeš. Vůbec nedokážeš pobrat, že i někdo takový existuje. Člověk, který se neléčí komplex, drahými věcmi. Ale o tom je s tebou zbytečné diskutovat.
Holt ty máš svůj svět velký jako zrnko písku :-)
17. 4. 2012 09:52
Re: ktere?
Kia to sice v autě má, ale ruku na srdce... funguje vám to?
My jsme BOHUŽEL měli ve firmě prvního verzi ceeda v top verzi za skoro půl míče a plakal jsem pokáždé, když přišla faktura z leasingovky. Hrozné auto.
A zpět k oknům ... fce auto na okýnkách fungovala pouze při teplotách 5-25 stupňů, při nízké vlhkosti, nízkém smogu a v liché týdny. yl jsem popravdě rád, když jsem to okno otevřel vůbec.
Takže asi tak k ovladačům na okna >:D
Avatar - Renton
17. 4. 2012 09:52
Re: Shrnovačka :-)
:yes: sam by som to nepovedal lepsie
17. 4. 2012 09:38
Re: v tej bielej farbe vyzera nebesky dokonale
No musím ti dát za pravdu, Ceed se fakt nepovedl, i 30 vypadá podstatně lépe....
17. 4. 2012 09:24
Re: VRCHOL
1/ Jak tě mohlo napadnout, že tu píši o své rodině, právě naopak, psal jsem o tom, jak svět nahlížel před pětadvaceti lety na japonská auta, tedy nikoliv, jak tvrdíš ty - posměšně, nýbrž s respektem.

2/ Není mi to trapné. Právě v kontextu toho, jak se tu stavíš do role toho, kdo pohrdá měšťáky, je trefné si tu vždy zopakovat tvé ústřední automobilově-společenské postoje, tedy, že MB CL by si nekoupil slušný člověk. To jsi napsal ty, nikdo jiný. Přečti si znovu, co nyní píšeš dále - vysmíváš se, že tvůj otec jezdil nedostupným autem za komančů a my ostatní jsme jezdili dvoutakty a jenom snili. Podivuješ se, že jsme tu byli uhranuti xedosem či primerou... není právě tohle potvrzením toho tvého zhůvěřilého, farizejského, maloměšťáckého postoje?

3/ Konečně kostrbatě polemizuješ s tvrzením, že člověk si vybírá (nejen) auto, tedy že se obklopuje věcmi, které korespondují s jeho společenským statusem. No, na to ti vždy píši přece logický argument - jdi do své garáže, tam najdeš dokonaleé potvrzerní předmětného tvrzení. Nebo snad vůz v tvé garáži věrně neodráží tvé postavení ve společnosti? :-) On tvůj vůz je dokonce opakem tvého lidského statusu? A proč je potom odrazem majitele MB CL (neslušný člověk) a třeba tvůj vůz obrazem není? Ostatně už jen skutečnost, že tu můžeš klást otázku o závisti, asi nejvěrněji vyjadřuje tvé lidské patro.

Všimni si, jak se tu diskutuje. Ty jediný na diskusi máš plnou klávesnici neslušných lidí, těch co snili ve dvoutaktech, závistivců... to jsi ty, Stěfiči, to výhradně ty tohle píšeš, to je tvé nitro, to je pravda o tvém charakteru, o tobě :-!
Avatar - Stefič
17. 4. 2012 09:00
Re: VRCHOL
ale jistě, proč ne.
1) japonská auta byl před 25 lety vysmívaná. Ovšem, jak ji zjevně nepobral, nemyslel jsem ve vaší rodině, ale v automobilovém světě.
A ta tvoje věta, že jsi obdivoval první Xedosy po pádu železné opony:-)) To jsi se nikdy nepodíval do Německa? To jsi byl takový žebrák, že jsi dokázal prohánět tak maximálně trabanta? Ještě před revolucí jsme vlastnili toto [odkaz] Na dnešní poměry k smíchu, ale roce 87 se kolem nás na parkovišti shlukovaly hloučky lidí. Takže asi tak o tom slintání. Někdo uměl a měl a druhý honil dvoutakt a slinil. Jen poznámka - a nemusel jsi být zrovna zelinář, řezník nebo člen UV ;-)
2) k tomu jsem se již vyjadřoval mnohokrát, ale ty tu neustále opakuješ jedno a to samé. Není ti to už trapné? Mohl bych sem dát odkazy, kde jsi se totálně znemožnil jako technický analfa bet, ale do toho se mi opravdu nechce. Nebo tě vážně mám ztrapnit znovu?
3) žiješ s tímto názorem? OK, já ti ho brát nebudu. Máš na něj právo, nicméně si o tobě myslím své.
A tom mém voze... Ano, je nádherný a jezdí naprosto úžasně. Závidíš mi ho? ;-)
17. 4. 2012 06:40
Shrnovačka :-)
Tak si to shrňme. Korea zjevně jde nahoru a po tvrdém, lepidlem smrdícím ceedu minulé generace představila konkurenceschopnější auto. Nicméně my automobiloví fandové hledáme hodnoty, které koncern H/K nenabízí. Já třeba chci u automobilové značky historii, chci si kupovat auta se stejným znáčkem, jaký jsem jako kluk obdivoval na plakátech ze Světa motorů, chci si kupovat auta značek, které přinášely vždy vlastní řešení a nezačaly své dějiny xeroxováním evropských aut... Prostě nechci tu pachuť, kterou H/K za sebou pořád táhne. Za 30 let, tedy o generaci dále, to může být jinak, ale dnes musím poděkovat bohu, že si koncern H/K kupovat nemusíme a že jsou stále na výběr auta srdcovější. A pořád taky lepší.
Avatar - GM.rja
17. 4. 2012 00:33
Re: VRCHOL
No, ještěže ty zde vždycky, přímo a bez vytáček reaguješ. Nejdřív si ukliď před vlastním prahem garáže, jasný? Tobě jako prvnímu docházejí argumenty a tak útočíš!
Avatar - Ronault.
17. 4. 2012 00:19
Re: VRCHOL
Tady jde o to, že bender je tak trochu zabedněný.
Avatar - Ronault.
17. 4. 2012 00:18
Re: VRCHOL
Já jsem napsal, že teraznějše vozy... Ne, nic takového jsem nenapsal.

Pokud ale argumentuješ 307, tak čekám, že k tomu dáš porovnatelné auto konkurence z té doby, které tam raději ani do Autobildu nevzali. Pokud chceš auto současnosti, tak si vem logicky pak Lagunu III a ta nijak zle nedopadla na poměry třídy a motorizaci.

Takže přemýšlej u toho, když čteš.
Avatar - GM.rja
17. 4. 2012 00:17
Re: VRCHOL
Ten "supermainstream" s vytahaným rozvodovým řetězem nebo tekoucí naftou v motoru mě skutečně bere :no:
Teda mít v hlavě takto vymeteno musí být vrcholem blažené nevědomosti, gratuluji, to je pak život hned jednodušší...
Avatar - Ronault.
17. 4. 2012 00:16
Re: VRCHOL
Tvrdé plasty v 308? Nepleteš si to s 309? :-O >:D

Ty rozdíly v podvozku poznáš leda v krajních situacích a ani v nich ne, protože ani tam si dost bouchající podvozek Ceedu nějak nelibuje. Celé naladění 308 je o jiné škole, která pro ježdění rodinným hatchbackem je naprosto vyhovující. To, že nemá tak komunikativní řízení jako Mazda 3 je pravda, Mazda 3 je zase daleko horší v jiných věcech, stejně jako Ceed.

Pokud tě u kompaktu, čili pro ČR rodinné auto, nezajímá místo vzadu, možná je ta diskuze s tebou naprosto zbytečná, páč o smyslu kompaktu nemáš ponětí ;-)
Avatar - Ronault.
17. 4. 2012 00:12
Re: VRCHOL
Tak já jeho tvrzení beru s rezervou, myslím si o tom svoje, protože auta jsem krátce po sobě jel. :-)
Avatar - Ronault.
17. 4. 2012 00:09
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Nemysli si, že 1,6 T-GDI bude zrovna levné, taky si jej Hyundai nechá pěkně zaplatit.
Avatar - Ronault.
17. 4. 2012 00:08
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Máš pravdu, tedy částečně. Sám jsem zvědavý, co s GDI udělá benzín z ČR, ten si nerozuměl se spousty přímovstřiků. ;-) Já bych si i tu 1,6 CVVT dokázal představit, ale spíše s převodovkou z GDI ;-) A navíc i tu GDI jsem už někde viděl přestavovat na LPG a to tam pak budou jiné vstřiky a bude to vyřešené :-)
16. 4. 2012 23:39
Re: VRCHOL
Pokud bys tu chtěl diskutovat, vyjadřuj se k těmto tvrzením:

1/ Před dvaceti pěti lety se tu nikdo japonským vozům nevysmíval, bylo to právě naopak. A po pádu železné opony jsme tu všichni ohromeně přijímali nová Mitsu, nové mazdy 626, primery, Xedosy.

To ty tu přece píšeš, že přerd 25 lety se tu lidé smáli japonským autům.

2/ Dokonalého maloměšťáka jsi tu nedávno předvedl právě ty, když jsi napsal, že slušný člověk by si Mercedes-Benz CL nikdy nepořídil. Tvůj problém je klasický - na svět nahlížíš ze své příznačné žabí perspektivy, neschopen potřebného životního nadhledu, pak ovšem je pro tebe každý, kdo má lepší vůz než ty jen "neslušným člověkem"

To ty jsi zde napsal předmětnou sociologickou studii o majitelích MB CL.

3/ Nikoli, že by snad z tebe vůz dělal lepšího člověka, je to přesně obráceně - člověk si pořizuje takový vůz, jakým sám je. Však to znáš sám moc dobře - jdi do garáže a otevři vrata.

To ty vlastníš vůz jaký vlastníš, na mě se za to nezlob.
16. 4. 2012 23:05
Re: VRCHOL
No znamy teraz kupil skladovku Audi A3 1.6 za 15000 EUR, takze tie cenniky treba fakt brat s rezervou ;) Komplet v elektrike, elektrony, este aj drevo maju vnutri (to sa mi vobec nepaci, no ale skladovka) a to auto vyzera..!! Keby som sa mal s Kiou dostat na nejakych 12-13 tis. EUR, tak fakt nevidim vyznam v takej kupe...
Avatar - white label
16. 4. 2012 21:40
Re: VRCHOL
Zatím všechny testy tvrdí, že nový i30 nedosahuje celkového (včetně akustického) komfortu podvozku aktuálního Golfu a kdo s novým i30 už jel, to potvrzuje, jen Johnn tu naopak "šikmooce-nezaujatě" tvrdí, že podvozek i30 je nejen sportovnější, ale dokonce i současně komfortnější, než u aktuálního Golfu. Ti korejci jsou ale neskuteční "kabrňáci", kam se na ně hrabe třeba takový "kaprfíld". >:D
Avatar - lamal
16. 4. 2012 21:39
Re: VRCHOL
uplne prkno tiez nie je dobre, ked podvozok nevie spravne zaklaknut tak sa neoprie o kola vonkajsie zo zakruty a jednak nekomunikuje a tiez nereaguje na plyn v zakrutach... kapitola sama o sebe je potom pomaly prechod z limitu do adhezie, podvozok co je ako prkno sa zvykne skor utrhnut z cesty ako nieco co je hravejsie,...pravda vela zalezi od naprav a geometrie a podobne... no prkno nie je tiez vyhra
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 21:19
Re: VRCHOL
Na naše cesty určitě ;-) :yes:
Ale mně se náklony v zatáčkách moc nepáčí, jenže auto na naše silnice musí být jeden velký kompomis ;-\
Avatar - lamal
16. 4. 2012 21:19
Re: VRCHOL
opel to tiez vedel s torznymi prieckami astry aj corzy na tom neboli spatne... ale uz vo vectre A pochopili ze vo verzi GT so 150k 2,0 16v bolo treba nieco lepsie a v zadu sa oproti beznym verziam ocitla nezavysle zavesena naprava.... pritom ta ista vecetra GT ale s 2.0 8V 85kw mala este priecku
Avatar - lamal
16. 4. 2012 21:15
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
to hej veloster aj pro ceed tragedia oboje ale veloster je total recal prepal :no:
Avatar - lamal
16. 4. 2012 21:14
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
jo v pohode vsetko sa uvidi...
Avatar - ZaklinacTristan
16. 4. 2012 21:13
Re: VRCHOL
No veru asi nie su, lebo mam prejdenu Europu, Ameriku aj Australiu a ze by som niekde videl Passaty z tej doby nemozem povedat... ale je pravda, ze Balkan, Afrika alebo Cina este na mna caka, takze mozno tam...
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 21:13
Re: VRCHOL
Tak o výdrž podvozku Golfu bych se nebál.

Já jel dokonce Golfa v o palec menších kolech a to naklánění jsem teda moc necítil, v i30 docela hodně. No zvláštní.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 21:13
Re: čistá pravda
jo taky VW tiez ten prinasal do svojich modelov vsetko az potom co to uz davno fungovalo v japonsku
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 21:12
Re: Tak uvidíme
S tím souhlasím.

Jen ta prostornost... pár minulých majitelů tvrdí (i já mám ten pocit, ale nemůžu zaručit, protože těsně po sobě jsem v těch autech neseděl), že předešlá generace byla prostornější.
16. 4. 2012 21:11
Re: VRCHOL
1,4TSI a 1,6GDI.Náklony,komfort držení stopy ale hodně také ovlivní pneumatiky.
A jak píši důležitá bude také životnost komponent podvozku.Ono nejde jen o to naladění,ale také o výdrž.
Avatar - ZaklinacTristan
16. 4. 2012 21:08
Re: Tak uvidíme
Je pravda, ze sam nechapem, preco su u Mazdy 3 uplne, ale uplne ine motorizacie v JP, v EU a v USA. Chyba tu 1.8cka, ale aj napriklad ta 2.5 benzin.
Co sa tyka priestoru, tak 3ka je uz vlastne na konci cyklu a verim, ze ako sa s tym pohrali v CX-5ke, tak sa s tym pohraju aj v nastavajucej 3ke.
Inak ta 1.6ka vykonovo sice neohromi (hoci do mesta a medzimesto bohate staci), ale ide ovela lepsie do otacok ako dvojliter a ten motor je prakticky neznicitelny.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 21:07
Re: VRCHOL
VW nepriniesol nikdy nic vynimocneho... u neho plati detto, multilink napravy prisli az davno davno po tom co v japonsku to uz bolo davno a podobne... ale VW vedel vzdy aj z ho.vn..A upliest bic a kedze golf 5 uz bol na dobrej tech urovni tak 6ke nic nechybalo ku stastiu len si potrpiet na detajly a to bol dobry krok
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 21:07
Re: VRCHOL
Já osobně v tom vidím tak trochu cíl. Samozřejmě někde na počátku stojí náklady, to je jasné, ale to naladění je prostě na ty jejich retardéry pro francii jak dělané, teda bylo, už i oni museli vytuhnout. Protože když chce, tak naladit umí, viz Clio 3 a i to Twingo.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 21:05
Re: VRCHOL
A jaké motorizace jsi tam měl? Já 1,2 TSI a 1,6 GDI. To naklánění jsem právě komunikoval i s spolujezdcem a pak řidičem, který oba auta má taky dobře projeté a shodli jsme se.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 21:05
Re: VRCHOL
To, že Golf vyměkl můžu potvrdit. Proti mojí Astře byl podvozek dost měkčí, komfortnější a více se nakláněl.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 21:04
Re: VRCHOL
ser na to >:D vseobecne vzate si to povedzme na rovinu megy 2 a 3 s jeho platforomou sa na nejaky control blade nechytal nech si chlapci z autotipu pisali co chceli mas k dizpozicii asi dalsich inych 300 testov aj realne porovnanie co si mozes urobit aby si zistil opak... nic to ale nemeni na tom ze renault to vie naladit vytecne a vlastne clio 3 je toho tiez dobrym dokazom...a twingo tiez
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 21:03
Re: VRCHOL
Tak je možná, že jich jezdí hodně, ale že by jich bylo 2 miliony... no doufám, že tak špatně na tom ti taxikáři nejsou.
16. 4. 2012 21:02
Re: VRCHOL
No právě serpentýny,rozbitý a hrbolatý povrch...tam už se rozdíly poznají.
16. 4. 2012 21:00
Re: VRCHOL
Obě auta jsem vyzkoušel na klikaté,děravé (nelze se jim vyhnout) a patřičně hrbolaté silnici na kterou nešáhly silničáři více než 25 let.Nakláněl se právě více Golf,ale ty díry nežehlil tak hladce jako i30.I zdejší test větší náklon Golfu potvrzují.
Oběma jsi mohl jet se stejnou jistotou stejně rychle,ale i30 je přitom komfortnější.Otázka je samozřejmě jako vždy životnost nápravy,ale to se pozná až časem,rozhodně ne za jednu jízdu.
16. 4. 2012 20:58
Re: Kdo chce kam, pomozme mu tam
Nechcem tu robiť advokáta pre Hyundai, ale tá extrémna spotreba je jednoznačne vinou nevhodného elementu medzi volantom a sedačkou ....
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:49
Re: Tak uvidíme
To jo, o vrcholu nemluvím, tam nikdo nemůže mít potíž, ale ta základní 1,6 moc neohromí a je podle mě lepší volbou vzít naftu.

Já ti nevím, během hodiny jsem prostřídal 308, Golf a i30 (novou) a uvnitř jsem vzadu hlavně na kolena měl v Mazdě problém. I když v předu, jak píšu, to je jiná písnička. :yes:
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 20:48
Re: Tak uvidíme
Asi neměl na mysli vrcholné motorizace ;-) Ale ty finančně dostupnější pro obyčejného smrtelníka.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:47
Re: VRCHOL
Jestli ti D1 od Brna na Vyškov (oba auta) příjde nedostatečně rozbitá, tak už nevím, co. Auta jsem zkoumal na téměř identických trasách, i30 na o krapet delší, ale to tím, že Golfa jsem měl projetého už před tím.

i30 sice drží stopu (ale to i moje auto v těch rychlotech), ale oproti Golfu neposkytuje jistotu a docela dost se neklání a třeba při několika výhybných manévrech a prudkých změnách směru i30 jasně dává najevo hodně měkké uložení náprav (píšu o nové, ne o staré) a vlní se jak, s prominutím, stará francouzská škola (v pravdě mě to až tolik nevadí), ale v těch momentech se Golf chová o dost pružněji a hbitěji.

Možná v D chválili jízdní vlastnosti staré i30, ale ti mají taky trochu jiné cesty než my. A chvála bohu, že to nová i30 změnila, v tomhle naladění mi sedí MNOHEM více.
Avatar - ZaklinacTristan
16. 4. 2012 20:42
Re: Tak uvidíme
Priestor vzadu je skor priemerny ako zalostny (hoci som cital aj test, kde ho oznacili za nadpriemerny, ale to sam viem ze nie je pravda), interier mi tiez rezal viac u minulej generacie, ale dynamickejsie motory? 260 koni u benzinu a 185 koni u nafty sa mi zda ako dost dynamicke motory.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:42
Re: VRCHOL
Passaty z 1M km dodnes v pohodě u taxikářů jezdí.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:39
Re: VRCHOL
Bavili jsme se o testu, který bych musel dohledat, ale dalo by to práce, musel bych na půdu a vyhledat starý Autotip a nascanovat jej, byl tam i Focus. ;-)
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:37
Re: VRCHOL
Ono taky GT jezdí trochu jinak než Generation ;-)

Když se chce, tak to jde. ;-)
16. 4. 2012 20:37
Re: VRCHOL
No tak,ale takových automobilek je možná většina,souhlas.Zde se srovnává Ceed ,i30 s Golfem.Co přinesl VW revolučního?Vždy tady vše už bylo.
Postupné inovace jsou velmi důležité a takto v se v technice převážně postupuje.
Takže toto nehraje při výběru auta roli.
Avatar - ZaklinacTristan
16. 4. 2012 20:37
Re: VRCHOL
Lol, asi ta fakt ten test rozhodil, lebo dnes pises este vacsie bludy ako obvykle. Supermainstream, sportmainstream... ach boze. Ale vo svojej tragickosti a nekonecnej hluposti si nakoniec celkom mily.
16. 4. 2012 20:33
Re: spokojnost
Člověk, který příznivce jiných automobilek označuje a priori za hajz.ly, má tu drzost si myslet, že ostatní jsou zaslepení a nefér... Chlapče, chlapče, tobě nepomůže ani případná střední škola...
Avatar - ZaklinacTristan
16. 4. 2012 20:32
Re: VRCHOL
Xedosy s najazdenymi 800 tis km doteraz v pohode jazdia. Kde su VW z tej doby? Ano, na srotovisku...
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:32
Re: VRCHOL
to ale vacsina ludi nikdy nezisti lebo na rozdiely medzi platformami casto prides az pri limite ... z toho tazi vacsina low costu aj peugeot 308 pri normalnej jazde na suchej ceste nema chybu ale skus tlacit na pilu a zbadas o co kraca... na rozbitej ceste uz duplom
16. 4. 2012 20:30
Re: spokojnost
Hlavně že ty vůbec, ale vůbec nevidíš svět přes H/K koncernové okuliare... Šmarjá, řekněte mi, v které osadě na Slovači se tihle teenageři rodí? Nebo jsou to študáci z Blavy, kteří se živí diskusemi za peníze, aby měli na nějaký ten brloh v Petržalce? Já to prostě nechápu...
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:29
Re: VRCHOL
vsetci vyvyjaju ale korea v tych zakladoch nebola nikdy prva vzdy len pouzili to co bolo davno vymyslene to plati na vacsinu....tak som to myslel, ale vynimky sa isto najdu
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:29
Re: VRCHOL
tak ked vravis asi nie ja neviem :-)
16. 4. 2012 20:27
Re: VRCHOL
A zkusil jsi rozbité silnice,ale opdravdu děravé klikaté silnice třetích tříd?Tak tam už je znát že i30 drží stejně stopu jako Golf při větším komfortu.Testy také toto jen potvrzují.
Mimochodem i v tom dlouhodobém testu s často zminovanou korozí,jízdní vlastnosti staré i30 chválili,takže ani ta na tom nebyla zle.S tou ale osobní zkušenost nemám.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:26
Re: VRCHOL
no len bohuzel to nic neriesi, lebo control blade u focusu 1 je tu od r 1999 takze megane 2 nic nevalcoval ;-)

konkurenciu valcoval nissan s platformou na almere v r 1996 a novou zadnou napravou multilink pri com multilink sa nachadzal aj na prednej naprave a nie mcpherson... a primera detto valcovala platformou vsetko...
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:23
Re: VRCHOL
ja som ale pisal o 307 v kontexte platformy iba to som chcel dodat...
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:21
Re: VRCHOL
to je potom len otazka preferencii ja som napr vzdy siel hlavne po technike a platforme kedze si velmi potrpim na jazdn vlastnostiach... je sice pravda ze ked nenajdes motor co to vyuzije je to smola, ale co uz...

myslim, ze sme to doriesili, nemam uz co k tomu nejako
>:D
16. 4. 2012 20:21
Re: VRCHOL
Tady jsou patenty Hyundai,nevím zda jsou všechny,nebo jen část,ale je tam spousta dalších firem.[odkaz]
Takže vyvíjejí,inovují.
O zemi původu dnes vyrobených produktů se můžeme jen dohadovat.Nemusí to být vždy tak,jak to vypadá na první pohled.
16. 4. 2012 20:17
Re: VRCHOL
No především je nutno si napsat, že to mé zatřídění sedí. Samozřejmě, že jednotlivé kvalitativní třídy je nutno nevidět ploše. Pohlédneme-li izolovaně právě na lowend, je zcela zřejmé (a o tom právě nahoře píši), že korejská dvojička je jasným zenitem a logan hraje někde vzadu. A rovněž tak mainstream, na chvostu detekuj bravo, třeba tu C4 a na samém vrcholu elitu mainstreamu, kterou moc dobře znáš.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:13
Re: VRCHOL
Bender psal o spolehlivosti, ta nemusí nic znamenat ve spojení s platformou, viz 307 a 308 nebo Laguna II a III.
16. 4. 2012 20:13
Re: VRCHOL
Tady nejde o žádnou "konkurenci z té doby",jde o neschopnost francouzů vyrobit spolehlivé auto někdy od dob 405ky
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:12
Re: VRCHOL
preto lebo 308 jazdi na tej istej platforme ako 308 teda stary krap... bavili sme sa o podvozkoch
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:11
Re: VRCHOL
Ptal ses na testy, kdy Megane porazil konkurenci, já ti odpověděl, kde vidíš problém? Pokud nechceš odpovědi, nepokládej otázky. Chápu, že jsi odpověď ve své domělé všeznalosti nečekal.

Napsal jsem snad, že 308 je jen prostornější než Ceed a proto je lepší? Ty snad nečteš.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:09
Re: VRCHOL
Já nikde nenapsal, že nová i30 nemůže a není lepší než Megane s 1,6 16V. Trochu jinak bych ale samozřejmě psal, kdybys postavil vedle sebe Megana, kterého bych volil (GT 1,4 TCe (snad se do nabídky zase vrátí!!) nebo 1,6 dCi) a i30, kde bych měl problém vybrat, ale je pravda, že v nové generaci i30 naštěstí by ta volba byla ovlivněná konečně konkurence schopnou jízdou. Ale to je letos, co za 1-3 roky, netuším.

Ad. Opel... netvrdím, že nepatří k mainstreamu. Však i jiní umí udělat HH - RS, GTI, ST...

Tak GTIho musíš brát dosti nadneseně a tak trochu chápat obšírněji. Ono samozřejmě z pohledu evropského zákazníka je to pořád korejské auto bojující o místo na mainstreamovém trhu a daří se jim, občas jim něco chybí, což je pro ně škoda, ale je to jejich strategie, kterou chápu jako čistou produkci spotřebního zboží.
A taky jde i o jiné produkty než i30, které vyrábí.
Avatar - Stefič
16. 4. 2012 20:09
Re: VRCHOL
>:D >:D ty tvoje reakce naprosto mimo mísu mě vždycky dokážou pobavit.
V Praze před lety chodil takový velice směšný pán. Byl zjevně duševně nemocný, nicméně byla to taková velice směšná postavička. Pohyboval se kolem Staroměstského náměstí, na hlavě nosil čepici z vydlabaného melounu, oblečený do "kašpárkovského" a vyzbrojen byl takovou tou plastikovou dětskou zbraní na vodu. Tak to byla vtipná pražská postavička.
Ty jsi v podstatě to samé na tomto serveru. >:D
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:07
Re: VRCHOL
preco sa odvolavas na historiu? tak nemali vtedy konkurecniu a teraz maju a ?

to hned znamena ze terajsie nove modely su kvoli tomu ze v minulosti nemali konkurenta spatne?

takuto cestou by bola cesta automoiblizmu velmi trnita, vela automobiliek nemali konkurecniu v niektorych triedach...tak ako lexus aj infiniti kedysi prisli medzi mercedes a audi tiez ... takze neviem co sledujes
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 20:07
Re: VRCHOL
Proč zmiňuješ 307, když my se bavíme o 308? 307 byla velice poruchová, ale to není žádná novinka.
16. 4. 2012 20:03
Re: VRCHOL
A kde je ten priklad? Rozumiem tomu dobre ze sa stale odvolavas na nejaky udajny test ked Megane II porazil Golf 4? A z toho by malo ako niekomu vyplynut ze aj v roku 2012 je Megane III auto ktore staci na najlepsich v triede? To snad nie 8-s

Obzvlast sa mi paci sposob ako porovnavas konkurentov a na zaklade toho vyhlasujes vitazov. P308 je lepsie lebo je vnutri väcsie ako Ceed. A co ked to otocime a povieme ze Ceed je lepsi ako Megane pretoze je vnutri väcsi?
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:02
Re: VRCHOL
To jen díky tomu, že znáš nedávnou historii, dostaneš odemne :yes: ;-)
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:02
Re: VRCHOL
Vidíš... a teď vypiš konkurenci z té doby pro Megana II a Lagunu II od Korejců. Co to bylo? Accent? :-O :*)
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 20:01
Re: VRCHOL
Megane II přišel na trh někdy v roce 2002, Golf V až v roce 2004 společně s Astrou a Focusem. Do té doby klidně mohl Megane II vynikat podvozkem.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 20:00
Re: VRCHOL
v tomto pripade to je jasne, lenze problem je to povedomie, ze 1,6 i30 nemoze byt tym padom lepsia ako megane 1,6 a to je bohuzial blud

na tomto zaklade si mozes budovat nejaku priemiu, btw aj opel by tam teda mal patrit lebo do opla si objednas toho dost a este aj OPC ....

ide tu len o cisty fakt, ze tie verzie ktore su porovnatelne moze mat kludne na vrch u noveho ceeda ako u megane a to ze megane ponuka bozi RS to nezmeni to je mimi mysu...

a vlastne ked niekto napisa, ze novy ceed patri do konkurencie dacii tak sa necuduj preco sa tu odvija nejaka stupidna debata
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 20:00
Re: VRCHOL
Však já taky nikde nepíšu, že bych měl problém si koupit nějakou konkrétní konfiguraci třeba Ceeda, nebo jo? ;-)
16. 4. 2012 19:58
Kdo chce kam, pomozme mu tam
Kdo chce kam, pomozme mu tam a hlavně se nehádejme. Mám Kiu Vengu a nejsem příznivcem "lidových vozů" (koncern VW). Koupil jsem hezký, prostorný a poměrně slušně vybavený vůz za přijatelnou cenu. Do 10 tis. km jsem 3x měnil zadní tlumiče (i měněný byl špatný), s motorem 1.4 CVVT (benzín) popojíždím po městě v zimě za 11 l/100 km, s přibývajícími kilometry se ozývá čím dál tím více různých, velmi těžce identifikovatelných pazvuků, které nepřehluší ani hlasitě hrající rádio a jak se výrobce bude s přibývajícím časem stavět k záručním opravám je ve hvězdách. Auto slouží, ale pro radost to není.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 19:58
Re: VRCHOL
Tak si to prosím ještě jednou přečti, nebudu psát znova, díky ;-) (poradím, že si máš zjistit, co je víceprvek a odkdy jej Golf má)
16. 4. 2012 19:57
Re: VRCHOL
Zrovna tebou zmiňovaný autotip vyhodnotil v testech 100000km 307 jako totální sypák(82.místo,většinu času nepojízdné) laguna a mégane 72.příčka :-! Tolik omílaný ceed s "korozí na dveřích" místo 9. ...podotýkám bez koroze,zato s vadným popelníkem-třeba bys z toho mohl udělat hit pro další sezónu plků...
Avatar - lamal
16. 4. 2012 19:51
Re: VRCHOL
mas pravdu zaujimam, ale v tejto sfere co sa tyka kupovania si ludi je to otazne... ja som s korejcami pracoval a popravde to ich zmyslanie praktiky a celkovo vela veci su mi desne nesympaticke ale vidis aj napriek tomu dokazem uznat ked nieco dobre vedia spravit...

to ze vzdy kopirovali a ich samotna tvorba sa rovna 0 je uz ved druha... ale tu sa bavime o autach pokial vyrobia auto mne po chuti lepsie ako daky francuz tak si ho kupim
Avatar - lamal
16. 4. 2012 19:45
Re: VRCHOL
mne sa ale nezda ze platforma megane II na ktorej jazdi aj III si poradila s golfom 5 ... golf 5 bol s novym multilinkom v zadu uplne inde nez 4ka... a to ze si ceed 1 neporadila s golfom 5 je mozne co sa tyka platformy

ale z toho co pises je uplne zjavne ze ceed je prave konkurencia aj bol pre megane : ) to ze ci su podvozkove platformy lepsie o 0,01 % je jedno je to konkurencie schopne a este nieco ceed ma nezavysle zavesenie v zadu nebol by som si isty ze oproti megane 2 je horsi.... skor naopak
16. 4. 2012 19:44
Re: VRCHOL
poprosim linky, alebo cisla a nazvy casopisov.
16. 4. 2012 19:42
Re: VRCHOL
Ty fakt nevies kto je Pavel Janda? Predtym Autorevue.cz, teraz Autoforum.cz Ty si este necital jeho testy? To je velka skoda, su este viac citavejsie ako tie od GTI, ale hlavny rozdiel je v tom, ze Pavel Janda tie auta o ktorych pisal naozaj aj predtym jazdil.

Ved posud sam ;-) [odkaz]

Inak Golf 1,2 77kw je naozaj vyborne auto, dokonca lepsie ako ako 1,4 TSI 90kw. P308 som jazdil pravidelne, novu tiez C4 asi 3x a hovorim jasne ze nova i30 je uplne, ale uplne inde. Dalej.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 19:42
Re: VRCHOL
Pokud nechápeš to, co vyjadřuje pojem mainstream a prémie, tak je to těžko vedená diskuze.

Pro mne je 1-er prémiové proto, že si můžu zvolit od základní 1,6 až po šestiválec 1M (minulá g.), to že bude mít stejně drahý Ceed s dvoulitrem rychlejší zrychlení z 0-100 km/h z něj lepší auto v komplexu neudělá. Totéž je pro mne Megane nebo jiní čistě mainstreamoví hráči, kteří dokázali nabídnout i něco více. Samzřejmě je to tak všude, chceš něco lepšího než dýchavičná jednašestka, připlať si za 2,0 TCe, 1,6 THP... nechceš houpavý podvozek Generation, připlať si výborný GT.

A pak je tu H/K v minulé generaci... chceš lepší auto než ty základní od konkurence, máš smůlu,my děláme jen soc edice. A to je ten rozdíl, který tady mnoho lidí nevidí.

Samozřejmě, pokud příjde 2,0 CRDi (stačila by i výborná 1,7 CRDi 100kW z i40), 1,6 T-GDI, tak to z něj udělá lepší auto s vyšší přidanou hodnotou a lepší image, stejně tak, kdyby přišli se schopný HH nebo GT, do té doby fajn levné (bývavalo) vozítko pro masy, nic více.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 19:35
Re: VRCHOL
Tys mi dal odkaz na nějaké forum, které já nemíním zkoumat, pokud chceš zkoumat Svět Motorů, dej odkaz na svět motorů. Ostatně o světě motorů není nutno mnoho psát...

To hledání tady rád přenechám na pogovi, já nejsem typ kopírování testů. Ale pokud se ptáš, jestli někde porazil Megane v testech konkurenci, tak ti dávám příklad a jsou další, samozřejmě tam, kde do testu Kia ani Hyundai nic poskytnout nemůže.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 19:33
Re: VRCHOL
to je presne to co omielas stale, nejake RCZ ktore si nikdy nekupis a najvykonnejsie motorizacie.... pokial si si nevsimol ceed pride aj s 1,6T a vlastne mi napis jediny dovod na toto:

co robi lepsie zakladny megane ci 308 s 1,4 a 1,6 oproti ceedu ? to ze maju v ponuke nieco silnejsie ?? toto je akoze nejake + pre cloveka co sa zaujima o zaklad? ked raz bude ceed 2,0 drdi tak uz bude lepsia aj 1,4 ka hej ? :-)
16. 4. 2012 19:30
Re: ...som tu, aby som vedel...
Som tu, aby som vedel, mal prehľad - to je prvotny cieľ novinára - informovať čitateľa. Deti nech si dokazijú, že to ich obľúbené autíčko je najlepšie. Len som chcel povedať, že keď budú vyrábať čínske automobilky konkurencieschopné vozy, tak, že ich budem porovnávať s vw, kiou, renaultom. ... a ja si ho kúpim, aj keď nebudem vedieť vysloviť jeho názov, bude mi to totálne úplne jedno, že to je nejaká nová a nie tradičná značky ...
16. 4. 2012 19:29
Re: VRCHOL
Třeba Octavii, Astru, C4, P308, i30, Ceeda, Civica, Aurise,......
Avatar - lamal
16. 4. 2012 19:29
Re: VRCHOL
koho to je problem ze 308 a celkovo peugeot jazdi na tych mizernych platformach? ten podvozok nie je dobry uz ani na low cost viem co hovrim ...to ked sa raz odtrhne tak ta nezachrani ani matka predstavena a samozrejme dopredu neda nic vediet...ani sa o tom dalej nebavme

priestrannost a miesto v zadu je to posledne co mna zaujima, ceed maly rozdhone nie je a ked si niekto vybera len podla miesta v zadu nech si kupi nieco ine

ano porovnaval som ceed1 s p308 prave v 308 mi prisli tie tvrde plasty s hrubou strukturou ako made in china nehovoriac o tom ako nechutne tam vidiet prach... ceed je jednoduchy to je pravda tie obklady v dverach nic moc, ale nic co by bolo na mile od 308
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 19:27
Re: VRCHOL
Čti ještě jednou, nikde nepíšu, že MII drtil výceprvek Golfa, tedy nepočítám-li RS vz GTI.

Megane IV příjde až po Golfu VII, nikde nepíšu, že bude lepší než tou dobou produkovaný GVII, nebo snad jo? Píšu, že v době, kdy přišla platforma Meganu III, tak dokázala porazit odcházející Golf, v době, kdy přišla nová platforma i30, tak si s odcházejícím Golfem poradit nedokázala.
16. 4. 2012 19:25
Re: VRCHOL
V com je problem so zdrojom dat? Je tam uvedene ktore cislo SM ten test obsahuje. je to 46/2009. Alebo mas nieco proti samotnemu SM?

Takze na to aby sme ukazali ze je Megane konkurencieschopne auto si musime pospominat na generaciu cislo II, ktora uz 4-5 rokov nie je aktualna? Ja som Ti dal odkaz kde najdes test v Svete Motoru v ktorom vo verzii Kombi porazil Ceed I. Megane III. Ktore znacky vlastne dokazal porazit Megane 3 vo verzii 5d. alebo kombi v nejakom cesky/slovensky/nemecky/anglicky/rusky pisanom teste? Pretoze sa mi nezda korektne pri vyzdvihovani jeho kvalit neustale spominat predchadzajucu generaciu. Je to ako hodnotit syna na zaklade toho aky bol jeho otec.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 19:22
Re: VRCHOL
problem je ze ani ta vyznena platforma meganu si nevie poradit s golfom 6 a s tymi recami ze nejaka platforma od meganu niekedy niekoho drtila je tiez otazne este si zabudol na japoncov a platformu focusu s cotrol bladel...tu megane nikde a nikdy nedrtil a to iste plati aj pre mazdu3 tak si to moc idealizujes

fakt je taky ze megane sice je najlepsi co sa tyka platforiem z francuzka ale to bude asi tak vse...

a ver este nikde nie je napisane ze megane co pride si poradi zo starou platformou golfu tak opat nic objektivne z tvojej strany... megane nepride s multilinkom a i ked vie torznu priecku vyladit bravurne neznamena to ze prekona multilink....
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 19:19
Re: VRCHOL
O japoncích jinde, raději, na stránkách černé evropské automobilové kroniky :-(

Tobě je jedno, kdo danou věc za jakých podmínek vyrábí, když ji kupuješ? Mě třeba ne, docela se o to zajímám, i když kupuju potraviny či oděv, natož auto. Kéž by nás bylo více.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 19:17
Re: VRCHOL
Já znám jen Jandu z Olympicu.

Mě svezení s vrcholnou verzí 1,6 GDI v plné palbě včetně kožených sedaček za půl milionu jasně řeklo, že je lepší o 150t levnější Golf 1,2 TSI 77 kW a to snad po všech stránkách.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 19:15
Re: VRCHOL
ja nie som koreafans ani si nemyslim ze golf nieco bali, ani som to nikde nepisal tak to sem netahaj ...

to ze novsi konkurenti z rady budu lepsie na tom ako ceed 2 je pochopitelne bol by to trapas keby nie nemyslis ? jedn z hlavnych dovodov bude vychytat chyby ceeda no uvidime ci sa podari myslim ze ano....od megana cakam vela snad nesklame, ale to uz nieje problem toho ze ceed je mimo konkurencie pre nich..

a poznas historiu japonskeho automobilizmu ? vobec si nekupovali inzinierov z USA ? ... myslim , ze to je zbytocne riesit, je to boj narodov alebo co ? :'-(
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 19:15
Re: VRCHOL
Popisuješ interiér staréto Ceedu nebo nového? protože jestli starého, tak je to snad vtip >:D Pokud začnu srovnávat starý plasťák Ceed od čelního skla a skončím u zadního sedadla, tak někde u budíků začnu hledat nálepku "made in china from recyklated trabant" 8-s

Interiér je jasně prostornější v 308, 308 mimochodem má více prostoru vzadu než i30 nový (Ceed jsem ještě nejel/neseděl, ale čekám stejné výsledky) a to nejde jen o prostornost pro kolena, ale i na šíři a taky o kulturu nastupování, kdy v i30 trochu vyšší jedinec kandiduje na otřes mozku.

Jediné, kde je Ceed opravdu lepší a to o hodně, to je řazení pětistupňových převodovek. Vzhledem k tomu, že má 308 už svá léta a základ v druhé generaci podvozku 307 velmi dobrý výsledek.
16. 4. 2012 19:13
Re: spokojnost
nic som im nedal ... :yes: ja som povedal nech nereaguju, nech reaguju tí ktorí to vidia reálne s nimi sa o tom rád pobavím alé hádať sa tu ako malé dieťa to ja naozaj nemusím. Ale je to tak za nechcenú pravdu sa každy bije, a neprijaznivci maju už ""zuby"" dolámané >:D
16. 4. 2012 19:13
Re: VRCHOL
Ratas medzi koreafans aj Jandu z autoforum.cz ? Pretoze vo svojom teste oznacil i30 za najlepsiu v triede a tvrdi ze novy golf bude mat co robit aby bol lepsi. Najdi si tam ten test, link mi nejde vlozit, vraj to vyhodnotili ako spam.

Podla Teba nie je dobre ze H/K tlacia na konkurenciu? Alebo je Tvoja averzia zalozena na vaznej obave ze Korea prevalcuje Francuzov a Talianov?
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2012 19:09
Re: spokojnost
si im dal hajz.lom teraz si to tiez zliznes :yes:
Avatar - lamal
16. 4. 2012 19:07
Re: VRCHOL
bohuzial som si ich projel a uz som napisal, ze moje poznatky su zo skusenosti...

tak zacnime s 308

1,6 hdi .... OK
prevodovka ......... 0
matierialy v interieri a to ciern hrube zrno na palubke + zlicovanie a chromove ramceky prinajhorosom ....... 1:1
riadenie............0 *
brzdy ........ 1:1 preposilovane a tupe ale ucinne
ohhlucnenie + komfort podvozku ..... ok
jazdne vlastnosti a praca podvozku, nedotacavost + tlcenie na velkych vymoloch ........... 0 ten podvozok je proste slaby makky a tupy
priestrannost atd .........ok

ceed:

1,4 cvvt ........ 1:1 motor je dobry ale kratka 5ka to kazi /teraz neporovnavam 1,6 hdi vs 1,4 cvvt ale porovnavam to s inymi v tej triede/
prevodovka ........ lepsia ako 308 /presnost drahy a hlavne nie taka `guma`/
interier - miestami jednoduhsi ale materialovo je palubna doska lepsia makky matny plast tam je to remiza kazdy ma svoje nieco
riadenie.......ceed je lepsi hlavne vo vyssich rychlostiach takze OK
brzdy...........lepsie davkovatelne ale to je vec preferencii takze dam 1:1
ohlucnenie .........0
jazdn vlastnosti .........1:0
priestrannost....... OK vec poziadaviek v oboch autach

design - ceed obycajne auto ale 308 je doslova grcka ale vec nazoru

maju si podla teba nieco vycitat? p308 proste nie je nad ceedom jedine ak tak vecami vlastnej preferencie a sympatii k niecomu

neznamena ze ked som necital nejaky autotip tak neviem, ze stara C4 je najtragickejsie auto z celej tejto plejady... otrasna prevodovka, podvozok co od zadnej napravy mlati jak svina a pritom zbytocne tvrdy a onicom jazdne vlastnosti hlavne na rozbitych cestach, ta ergonomia ala citroen je tiez dobre v lese ale ked si niekto zvykne jeho vec... neviem uz v com by mala stara C4 vycnievat nad ceedom1
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2012 19:05
Re: Rada pre "antikórejcov" ....
si im dal hajz.lom ,teraz si to zliznes ;-) :yes:

kazdy uz davno vie, ze zle auto dnes neexistuje a lowend a premia su pojmy ktore za par rokov uz vyjdu nielen z mody ale budu uz uplne zabudnute

:yes:
16. 4. 2012 19:05
Re: VRCHOL
No jo klasika. Nechápu, proč si tu ergonomii už u Renaultu nedají konečně do pořádku. Vždyť to kazdýho štve. 8-s
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 19:04
Re: "Na vrcholu třídy..."
Takze nic. Takze krome tve i30, pokud taky neni vymyslena, jsi nicim nejel a proto se na nic jineho, nez na tupe kopirovani jiz napsaneho nezmuzes.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 19:02
Re: VRCHOL
Super forum, dobrý zdroj dat >:D

Věc se má tak, když přišla nová podvozková platforma Meganu II, která v drobných úpravách jezdí i v MIII, tak v např. v testech autobildu neměla konkurenci, totéž dokázal Golf V, ale s opravdu velkou převahou a to i po 8 letech.

Když přišel H/K s i30/Ceed, tak dokázali jen přesvědčit, že konečně nedělají jen lowend na úrovni Dacie, ke konci výroby dokázali bodovat jen cenou o cca 30t nižší než cokoliv jiného. Když teď přišla nová i30/Ceed, tak ačkoliv má drtit celou Evropu, tak si nedokáže poradit s končící platformou Golfu. Snad ten rozdíl vidíš. Ale na tom samozřejmě není nic nepochopitelného, nelze chtít vše a když ano, tak ne za tyhle malé peníze.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:58
Re: VRCHOL
Problém je ten, že v očích koreafans tady už Golf balí kufry i v příští generaci, jen co viděl novou i30/Ceed. Není pochyb, že příští rok Golf, 2014 308 a 2015 Megane atd. budou o pořádný kus (tak to jest) lepší.

Samozřejmě gratulovat H/K za to, že si nakoupili odborníky od konkurence... trochu divné.
16. 4. 2012 18:57
Re: VRCHOL
trebars na Megane 2? A co Megane 3 ktory sa teraz predava? Rozumiem dobre, ze ked nova i30 alebo novy ceed nepobije golf, tak stoja za staru backoru, ale ked nad golfom nezvitazi ani megane 3, tak to znamena len tolko, ze sa megane statocne drzal? >:D

A ja som nasiel zmienku o teste kombikov kde ceed 1. generacie porazil megane 3. generacie.
[odkaz]
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:56
Re: Tak uvidíme
Ta Mazda 3, ať je to jinak v mnoha stránkách perfektní auto (miluju ten posaz, to řazení, tu ergonomii, když se posadíš a cítíš z toho auta takové to "jeď"), tak zase má mnoho bodů, kde zaostává... je to škoda, protože ten technický základ je opravdu dobrý a nebýt těch nedostatků jako žalostný prostor vzadu, absence nějakého dynamičtějšího motoru a trochu "posmutnělý" interiér, tak je to opravdu špičkové auto a potěšení za volantem.
16. 4. 2012 18:54
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Dle ceníku Hyundai i30 je příplatek 15 tisíc (předpokládám, že cenovoá politika Kie by byla podobná) :-!
16. 4. 2012 18:53
spokojnost
Tak zatial spokojnost s testom, uvidime ako to bude pokračovať daléj. Dúfam že Cee´dka nesklame a spraví si ešte lepšie meno aké má teraz a aké si spravil i30. Vyzera krajsie, modernejsie, bude vybavenejsie ako i30 a tak verím v úspech. Minulý Ceed Je dobré auto a viem o čom hovorím. Ma svoje muchy ako každé ale rozhodne to nie je žiadna rachotina ktora by sa nemohla postaviť vedla Octavie, Golfu atd...!
Neprijaznivci a zatracovači značky a piatej naväčšej Koncernovej automobilky H/K nereagujte, je to zbytočné s vami sa hádať o tom čo je dobré nebudem máte svoju pravdu tak si ju nechajte..!
My ostatny to vidime realne a nie cez svoje "koncernove" okuliare :-)
:yes:
16. 4. 2012 18:53
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Nižší cena. A osvědčená jednoduchá technika ... zkratka GDI nanzančuje, že koncern Hyundai/Kia koupil licenci na přímovstřiky od Mitsubishi. A ty motory neměly v lásce český benzín ;-)
Avatar - lamal
16. 4. 2012 18:53
Re: VRCHOL
tak potom sa tu o com bavime ked megane prevalcoval vsetkych ? >:D tie tvoje argumenty sa tiez = 0 neviem co tu ty vycitas ostatnim
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:52
Re: VRCHOL
Tak pokud jsi četl poslední test Autotipu, tak bys měl vědět, kde skončil a s jakým minimálním bodovým rozdílem C4, takže nepiš takové kraviny.

Když už píšeš o šunce 308, tak bych ocenil vysvětlení, protože pokud vemu všechny jeho vlastnosti od motorů, prostornosti, odhlučnění, interiéru atd., tak nevidím nic, za co by se měl i po letech vedle i30 stydět, naopak končící i30 se rozhodně vedle něj mohla jít zahrabat. Než začneš psát takové nesmysly, tak by bylo dobré si ta auta projet.
16. 4. 2012 18:52
Re: Tak uvidíme
Cetl jsem tvoje "mojeauto.cz" a chvalim :yes:

Musim ti ale trochu nasypat sůl do rány jmenem Mazda... :-) Te 1.6 se nebyl duvod bat, realna spotreba bude max desetinky od 1.2 TSI, zvlast ve meste, kde hlavne zalezi jak jezdis. No a vyhoda je nejen konstrukcni jednoduchost a s tim spojena minimalizace rizika pruse*u, ale taky vetsi objem, lip topi, to ale pozas az v zime, zvlast kdyz jezdis kratky poskakovacky po meste..

Jinak ale volba velice dobra, rozhodne nebud nespokojen, za tyhle penize se Golf nikdy koupit nedal :-)
Avatar - lamal
16. 4. 2012 18:50
Re: VRCHOL
podla tvojho to zas vyzera na nejaku `lednici` nerezovou voe
Avatar - lamal
16. 4. 2012 18:49
Re: VRCHOL
to bola len blba odpoved na blbu reakciu ja proti rendlovi nic nemam na clio 3 nedam dopustit...

ja vlastnim nissan ...ano stary prastary nissan >:D
Avatar - lamal
16. 4. 2012 18:48
Re: VRCHOL
odkial si zobral, ze ked prisiel ceed sa zaradil automaticky na chvost mainstreamu ? je taky problem si najst dobove testy ? v tej dobe jeden z prvych testov s megane combi a ceed sw ukazal kde sa radi... len si to najdi a potom nieco pis... ked prisiel ceed bol uplne rovnocennou konkureciou +- samozrejme pre megane c4 a 308

to ze ceed nestaci dnes na aktualnu spicku je od veci, nie je najlepsi ale mainstream necha za sebou aspon si to myslim... 308 je sunka to je uplny chvost, c4 stihol vystriedat, ale ze by bol nad to si az tak nemyslim a megy nie je spatny, ale pretlacat ho sebavedome nad je este predcasne...z tychto lowcostov je na tom najelpsie asi megane kedze focus tam nepatri
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 18:46
Re: VRCHOL
Podle nicku bych to tipoval na autovrakoviště :-!
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:45
Re: VRCHOL
Nevšiml jsem si, že bych měl akcie Renaultu, ale třeba mě uvedeš do obrazu ty.

Copak vlastníš ty, lámale?
Avatar - lamal
16. 4. 2012 18:43
Re: VRCHOL
to vravi majitel renaultu ze jo...
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:36
Re: VRCHOL
Ano, nebyl by problém najít test, třeba na Megane II, kde převálcoval všechny ve své třídě, samozřejmě s příchodem Golfu V nastal velký konkurent, ale i tak není problém najít test, kde se jeden z nich drží Guru... je to jeho velká čest.
Avatar - zdravy rozum
16. 4. 2012 18:35
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:33
Re: Z korejských luhů a hájů...
Přemýšlím kolem kterého loga by mi mělo mé 11 let staré auto reznout. Přední na kapotě z hliníku nebo zadní na dveřích z laminátu... >:D
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:32
Re: Z korejských luhů a hájů...
Taky jsem se zasmál, tez na plastových dílech >:D
16. 4. 2012 18:31
Re: VRCHOL
A Megane, alebo P308, alebo C4, alebo Bravo ked boli absolutne novinky stacili na aktualnu spicku, teda Golf a Focus? Vedel by si najst test kde niektore z tychto aut ako cerstva novinka porazila trebars ten Golf?

Myslis ze to ze prisla nova generacia po necelych 6 rokoch bola nutnost? Cital si v clanku tu cast ako Kia minuly rok ako jedna z mala rastla? Mne skora nova generacia prijde skor ako vyjadrenie agresivity nez zachranovanie vlastnej *.
16. 4. 2012 18:31
Re: VRCHOL
Koroze na plastu - trpí tím hlavně Renault - vzpoměl jsem si na jeden anglický vtip na renault - na poradě řekne jeden z manažérů: " Mám dobrý nápad, uděláme to z plastu".
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:30
Re: Tak uvidíme
S tím se dá souhlasit... ještě bych dodal, že hlava už upadla u Mazdy a Hondy...
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:29
Re: VRCHOL
To už je pro některé těžké chápání, to nechtěj.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:27
Re: VRCHOL
Tak povídej, koupím si C4 s 2,0 HDI ve výbavě Exlusive, 308 GTI nebo R-CZ s dvěstěkoňovým THP nebo Megana RS či GT s 2,0 dCi či TCe.... to jsou takové ty vrcholy francouzské nižší střední třídy.

A co ta korejská konkurence? Vyhřívaný volant a 99 kW udýchaných kilowat z atmosférické jednašestky. No jo, no...
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:25
Re: VRCHOL
Aha, takže pro tebe je 1,6 dCi, 1,6 e-HDI, 2,0 TCe, RS, THP.... zastaralá technika. No co já se tady ještě dneska nedovím. Možná i to, že koroze je synonymem spolehlivosti. :-O
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 18:25
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Nevím, jaký je tam ještě cenový rozdíl, ale něco tam asi bude :-!
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:23
Re: VRCHOL
Základní motor BMW je silnější než vrchol nabídy H/K, chce to nějaký další komentář krom toho, že na co nemáš, to není automaticky špatné?
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:20
Re: "Na vrcholu třídy..."
:yes:

Tomuhle trochu vygumovanéhmu fanouškovi to nevysvětlíš.
16. 4. 2012 18:19
Re: VRCHOL
Třeba to, že prvního ceeda dáváš na úroveň evropské mainstreamové konkurence, když byl s i30 absolutně na chvostu třídy. Teď ceed jako novinka nestačí na aktuální špičku třídy. Za pár let bude zase na chvostu a bude muset po 5 letech přijít s novým modelem.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:17
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Ale to je jeden jediný důvod, jinak nic.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:16
Re: rozhodujú malichernosti
Jestli ti to je jedno, tak netuším, co tu pohledáváš :-O
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:15
Re: No
To je tak, když je někdo ve škole šikanovaný >:-[] >:D
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:13
Re: čistá pravda
"co nova generacia to milovy krok"

Dohání se a kopíruje velmi lehce, tvoří a buduje daleko hůře, spousta značek by mohla vyprávět.
16. 4. 2012 18:12
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
To jsou oficiální techniká data, která uvádí Kia. A navíc ten rozdíl 80 kg není zas tak velký, Fabka první generace má ten rozdíl 90 kg.
Ale neberte mě za slovo, říkal jsem "bude atakovat 1500 kg", tím jsem neříkal, že to bude 1499 :-)
16. 4. 2012 18:12
Re: VRCHOL
Nechapem preco by mal byt jeho nazor extremny. Ved pise pravdu a Ty vyslovene trepes.

Hlavne trepes co sa tyka tych levnych zakladnych variant. Nehnevaj sa ale autu ktore sa este ani pomaly nepredava vycitat ze neponuka konkurenta ku Megane GT/RS je trochu blbost. Pamätas si s akymi motormi sa zacal predavat u nas pätdverovy Megane zaciatkom roku 2009? Ja Ti pomozem, je to uvedene hned na zaciatku

[odkaz]

Kde je tam verzia GT alebo RS? Lebo ja ju nevidim. Silne a vrcholne verzie prichadzaju do predaja takmer vzdy neskorsie. H/K ohlasila nove turbomotory, takza sa urcite dockas aj silnejsich motorizacii. Ale az neskor, rovnako ako to bolo pri uvedeni Megane.
Avatar - Ronault.
16. 4. 2012 18:11
Re: Předsudky
To, jesli někdo někoho bude či nebude válcovat záleží jen na tom, jestli se tu někdo převálcovat nechá a na nás.
16. 4. 2012 18:06
Re: VRCHOL
mrkni do tohoto mého příspěvku z 9:41 a myslím, že si rozumíme
Avatar - lamal
16. 4. 2012 18:04
Re: VRCHOL
co je take extemne a hodne mensinove ? su to fakty nehladiac na imge a z vlastnych skusenosti nie len citania testov...

ceed 1 vyzeral sportovo ? je to obycajny priemerny eu design

ceed 2 pride z verziou s 1,6t tak si s 308 nebude mat co vycitat a z citroenom tiez

nejak mi usli tie tvoje argumenty.... to ze ma megane RS este nerobi zo zakladnych low cost verzii nejake skvele auta, toto mi pride skor extremne...
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 17:57
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Prostě Korejci a sportovní auta nejdou dohromady. Viz. třeba superstřela Veloster >:D
16. 4. 2012 17:52
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Ja som zas zvedavy na 1,6TGDI ako alternativa ku predrazenemu Fordu Focus 1,6 EB 110kW
16. 4. 2012 17:51
Re: VRCHOL
Trošku extrémní a hodně menšinový názor, ale tvůj. Jinak Ceed je řazen pod své konkurenty hlavně proto, že má jen levné základní varianty. Nemůže nabýdnou něco navíc jako např. Mégane - GT, RS. Proto je Ceed se svým jakoby sportovním designem jen hraním si na něco co není - kýčem. Dokud designu nedá obsah, tak dál zůstane levnou napodobeninou a kupující bude hledat jen mezi těmi, kteří chtějí ušetřit a těmi, co mají rádi sportovní jen design.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 17:43
Re: Tak uvidíme
No, v tvém profilu jsem se díval na spotřeby ze spritmonitoru. Máš tam hodně města, na to mi 6.8 nepříjde zlé ;-)
16. 4. 2012 17:42
Re: Z korejských luhů a hájů...
Tak s korozí na plastu to asi nepůjde, tak jsi vytáhl 15 let starého Mégane I. >:-[]
16. 4. 2012 17:36
Re: VRCHOL
zdravím.v uvodu musím nejdříve složit poklonu jistému panu GTI a poděkovat mu za velice zábavný počátek nového pracovního týdne,neb ač jeho "odborný" přístup k autobilum se dá označit přinejmenším jako......."diskutabilní",o čem není po dnešku pochyb,je jeho talent KOMEDIÁLNÍ,skutečně tak výtečně napsanou frašku aby čtenář pohledal,ano pomyslně vstávám ze židle,mohutně aplauduji před...prázným sálem(jaké zklamání) a volám Bravo,Bravo...... >:D >:D >:D apropo,před časem jeden z velkých reků českého herectví pronesl památnou větu:"Klauni nejsou,ale Šašků je!!!".
Avatar - lamal
16. 4. 2012 17:35
Re: čistá pravda
ok tak aspon 5x smile a mozno mi dojde nabuduce :-)
16. 4. 2012 17:31
Re: Tak uvidíme
Zobral som Golfa... s tazkym srdcom. Mazda 3 ma odradila len motormi... 1.6 a 1.8 benzin mi pripadali ze budu mat problem so spotrebou. Aj ked zatial mam s Golfom priemer 6,8 a to tiez nie je ziadna slava... da sa s tym jazdit za 5 litrov, ale to uz je trapenie. Niekde vo mne mi svedomie hovori, ze som mal ist do tej Mazdy....
16. 4. 2012 17:28
Rada pre "antikórejcov" ....
[odkaz]
[odkaz]

Pred tým ako sa budú strápňovať, by si mohli aspoň pozrieť rebríčky predajov nových vozov v našich krajoch ...

Predstavy, že tisíce kórejských vozov kupujú našinci len preto, že nemajú na najlacnejšie koncernové vozy sú už dávno pre psychiatrov ....
Avatar - lamal
16. 4. 2012 17:26
Re: VRCHOL
obavam sa, ze su to len tvoje predsudky ktore si robis o ludoch co vedia uznat nieco i korejskej rejzi

a vetu o tom ako si myslim, ze ceed jazdi ako bmw1 ani neberiem vazne je to len provokacia nemas najmensi dovod to tvrdit.... a je to samozrejme uplne od veci i inac ako racionalne... takze tomu sa venovat nebudem

ja mam kvalitativny prehlad, jazdieval som P308 SW 1,6 hdi 80kw, megane od jeho prvej generacie s 1,4 75ps 1,6 90 ps az po facelift s vtedy novymi 1,4 100ps a 1,6 110ps a potobne... tak isto ceed 1,4 vo vybave ... citroen c4 vo verzii loeb a 1,6 HDi 80kw..

a preto ti zodpovedne a spolahlivo tvrdim, ze si to zle zaradujes, P308 je zaostala plecka na bezne jazdenie prijemne auto ale inac des a vlastne nie je mojim cielom ociernovat ceedovu konkurenciu, len ceed prvej generacie je bohuzial ci bohudik niekde prave na urovni megane p308 a c4/v predoslej generacii tj dobove auto/... podvozkom dokonca lepsie inde mozna horsie ale ani co sa tyka interieru a ergonomie ci materialovej kvality a spracovania + vyspelosti techniky ci spolahlivosti niekde nezaostava...podpriemer s daciou bolo mozno stare RIO ktore tam zapadalo i cenovo... btw ceny... ceed vs megane a 308 si nema co vycitat vsetko low costy

je teda pochopitelne, ze novy ceed je zas o kus dalej a tym padom automaticky vycnieva nad spomenutymi vozmi kedze jeho predosla generacia uz bola pre ne konkurencia...

pre tvoju objektivitu by bolo dobre aspon vediet ako je na tom kvalitativne novy ceed a to nevie nikto z nas co tu piseme.... jedine co sa da je porovnavat s minulou generaciou a jej konkurentami a to je myslim jasne...
16. 4. 2012 17:24
Re: ...
Co myslis kvoli comu asi redaktor auto.cz rozbil noveho ceeda? :-)
Avatar - Emel
16. 4. 2012 17:24
Re: VRCHOL
S tou kategorizací bych byl opatrný. A teď nemyslím tvé pseudokategorie vymyšlené za účelem dráždění diskusních oponentů, ale lowend vs. mainstream. Argumentace proč je C4 mainstream a Ceed lowend by mohla být poměrně ožehavá...

Evidentní lowend jsou auta zaostávající za dnešními standardy třídy, namátkou Logan, Lada nebo třeba Thalia o třídu níž... zbytek je mainstream... a samozřejmě prémie.
16. 4. 2012 17:21
Re: VRCHOL
Zaradiť Ceed k Loganu je už skôr diagnóza pre psychoša ... :-!
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 17:20
Re: Tak uvidíme
Jojo, Golfa. Už to vidím v profilu ;-)
16. 4. 2012 17:15
Re: Tak uvidíme
Asi Golfa. Dneska v podobné výbavě a motorem nic levnějšího nekoupíš. :yes:
16. 4. 2012 17:11
Re: Z korejských luhů a hájů...
:-) :yes:
16. 4. 2012 17:11
Re: Z korejských luhů a hájů...
Tak ono je toho více:

--- Renault Megane: Koroze :-( :((((((((
mám neprijemne "rezavé bublání" kolem loga megane a rád bych se toho co nejrychleji zbavil , máte s tím nějaké zkušenosti jak to dát do kupy ? ---

Jinak mně to k smíchu a pobavení tedy, jako zde jiným, opravdu není (a nikomu to nepřeji!)... to jen pro upřesnění...
16. 4. 2012 17:09
Re: VRCHOL
No schválně, dej si zkušebně testík: Mercedes Benz E-klasse je:

a/ vyšší střední, prémiová třída
b) vyšší střední lowend třída

Můj tip je, že to s odkazem na tvou orientaci... neuhádneš ;-)
16. 4. 2012 17:09
Re: Tak uvidíme
Je pravda, že japonská auta už těžkou hlavu nemají. Ta už korejci v Evropě odstavili. Korejci teď spíš půjdou po Škodovce, protože jsou silní na trzích, kde je silná i Škodovka - ČR, SK, Německo, UK, Rakousko. Naopak např. ve Francii korejci v podstatě nic neprodávají.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 17:08
Re: Tak uvidíme
A co jsi nakonec zvolil. Z tvého výběru bych bral asi Mazdu 3, ta se mi strašně líbí :yes:
16. 4. 2012 17:04
Re: Tak uvidíme
Suhlasim s tym, ze predovsetkym bude mat tazku hlavu talianska a francuzska produkcia.

Na druhej strane uvidime, co prinesie cennikova realita. Ja som kupoval auto pred 5 mesiacmi... uzsi vyber bol Kia Ceed, Mazda 3 a Golf... bohuzial u Ceedu absentovali akekolvek "zvyhodnene balicky"... a zakladna vybava pri "cene z reklamy" bola ako na aute, na ktorom sa vozil do tej doby... Civic r.v. 1998. Jednym slovom tragedia... Hlavove airbagy za priplatok (a len v kombinacii s najvyssou vybavou), zakladne kolesa na 15" plechacoch, farba okrem bielej za priplatok, klima za priplatok, radio za priplatok, ESP za priplatok... a tie priplatky neboli par korun. V konecnom dosledku sa cena Ceedu zastavila len o 5.000 korun pod Golfom, ktory mal rovnaku vybavu a k tomu zimne kolesa na 15" alu diskoch k tomu... takze cenova vyhoda 5.000 czk bola razom v tahu.

Bavime sa o Ceede 1.4 benzin proti Golfu 1.2 TSI 63kw.

Redaktor snad ani nemoze mysliet vazne jazdne vlastnosti "na vrcholu tridy" ... to je uplne jasny flame do diskusie...
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 17:02
Re: "Na vrcholu třídy..."
Tak se poděl o nějaké informace z tebou testovaných aut.
16. 4. 2012 17:00
Re: Stupee'd
A ty jsi z které metropole české stupidity?
16. 4. 2012 16:53
Re: Z korejských luhů a hájů...
Přední blatník u Renaultu. Ty jseš fakt komik. Tohle fórum jsem četl a šlo o rez na plastu. Někdo prostě má problém poznat rez od nečistot. :-)
16. 4. 2012 16:50
Re: VRCHOL
Kde pán nad tebou píše to, co mu vsouváš do úst? (pozor na dvojsmysly...)
16. 4. 2012 16:47
Re: Z korejských luhů a hájů...
To jsem rád, že si Hyundai forum čteš tak rád >:D ... jen je třeba číst třeba i jiná a jiné skutečnosti neopomíjet: od svolávaček VW, přes korozi Golfů a Focusů, až po další děsivé umístění jistých VW, Peugeotů, Citroenů aj. vozů v tabulce spolehlivosti (Autobild), či po problémy dalších s převodovkou, výfuky atd.

--- koroze u focusu II
Nazdar pánové, mám Focuse II jenom pár dnů, ale o některé korozní věci se musím podělit. Nejdéle jsem vlastnil škodovky a musím porovnávat. Po včerejším sundání plastových krytů podběhů mám vážné pochybnosti o protikorozní ochraně focusu. ---

--- koroze u focusu II
Mám zprávy od kámoše mechanika, že hnijou i Focusy II. ---

--- Čuss. Mám tohodle golfíka z Německa a kupoval jsem ho s chycenýma předníma lemama. Zkoušel jsem to protáhnout ještě zárukou,to se mi však nepovedlo. Jak je ale možné že u 5let starého auta je taková koroze? ---

--- Golf V koroze: Můžu říct že mě to zklamalo. Nyní mám už lemy spravené, bylo mi to líto mít takové auto orezlé. ---

--- Renault koroze: Ovšem jde o začínající korozi. Trochu mě to děsí. Auto je téměř nové, výrobce dává 12let záruku na prorezivění a přesto mi auto reziví. Zajímavé, ale je, že takto reziví především přední dveře a přední blatník... ---

--- Citroen koroze: Ahoj, tak jsem po včerejším nálezu kusu zrezlé karoserie v oblasti bočních částí kufru dnes odstranil krycí koberce a povolil plasty. No, nález je docela hořký...

ZLATÝ HYUNDAI! >:D ...

(Jinak, taky ses tak pobavil z jejich neštěstí???)...
16. 4. 2012 16:28
Re: VRCHOL
Jediné oficiálně uznávané členění motorových vozidel jsou Kategorie a Obchodní třídy. Zjednodušeně řečeno, to je pro tebe snad OK, co je to kategorie se podívej buď do zákona a nebo na zadní stranu řidičáku. Co je to obchodní třída jukni sem [odkaz] . Nic jiného oficiálního není. Vše ostatní je jen tvůj sen.
16. 4. 2012 16:27
Re: "Na vrcholu třídy..."
Nelži, své zkušenosti jsem mnohde uvedl a řádné >:D ... viz můj výběr a testing předtím, než jsem zvolil i30 (2009)... Focus, Cee'd, Megane, i30... tak, prosím, nepiš aspoň nesmysly...
16. 4. 2012 16:27
Re: VRCHOL
Doufám nechceš tvrdit, že cee´d je skoro Xedos... >:-[]
16. 4. 2012 16:26
Re: VRCHOL
To, že ty neznáš žádnou kvalitativní třídu (to je ovšem na hadry) ještě neznamená, že... neexistuje. Popravdě žasnu, že se právě zde najde někdo, kdo neumí kvalitativně začlenit například produkci od BMW, nebo od Dacie 8-s

No schválně, dej si zkušebně testík: Mercedes Benz E-klasse je:

a/ vyšší střední, prémiová třída
b) vyšší střední lowend třída

Můj tip je, že to s odkazem na tvou orientaci... neuhádneš >:D
16. 4. 2012 16:24
Re: Tak uvidíme
Souhlas :yes:

Jeste bych vypichnul ze Astra v tvem seznamu zcela spravne neni, celoevropsky se prodava velice dobre.
16. 4. 2012 16:12
Re: VRCHOL
Já žádnou oficiální kvalitativní třídu neznám, tedy kromě velmi umně udělaného PR jedné německé automobilky. Toto PR pak z vlastní lenosti přebrali někteří novináři a od nich následně takové ty trumpetky.
Najdi mi jedinnou oficiální statistiku s členěním dle tebou udávaných "kvalitativních tříd" a budu se kát jak zhřešivši jeptiška(doufám, že je ten přechodník správně)
16. 4. 2012 16:07
Re: VRCHOL
Tam jsou jen tridy velikostni.
Edit: pozde >:D
16. 4. 2012 16:06
Re: VRCHOL
No vždyť píšu, skoro Mercedes... >:D Ty kluku, tys tu stvořil slogan - Tak jako byl dříve Xedos skoro Mercedes, je dnes zase cee´d skoro GOLF... >:-[] :yes:
16. 4. 2012 16:02
Re: VRCHOL
Tradičně jsi mimo mísu. Tématem nejsou třídy velikostní, nýbrž v jejich rámci třídy kvalitativní. Ale tohle ty zatím neregistruj, přesahuje to evidentně tvé možnosti.
16. 4. 2012 15:59
Re: VRCHOL
Já s ním problém neměl, ty jó? Řiditelná zadní náprava, Millerův cyklus. Jediná výhoda Golfu v tý době byl popelník velký jako šuplík u babiččina jídelního stolu, jó to jsem ještě kouřil.
16. 4. 2012 15:57
Re: VRCHOL
Jen ti tu nechávám odkaz, aby si si přešetl/doučil jeden z nejpoužívanějších způsobů členění do tříd [odkaz]
pak zase něco o členění napiš trumpetko
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 15:55
Re: interier se nepovedl
Máš s ním snad nějakej problém? Podívám se a vidím jednoduchost, ovladače nemusím hledat. To se o i30 nedá řict ;-)
16. 4. 2012 15:53
Re: interier se nepovedl
ak si majitel Astry predchadzajucej generacie robi srandu z interieru ostatnych aut slova sudnost a sebareflexia pre mna stratili vyznam >:D
16. 4. 2012 15:50
Re: VRCHOL
Jo jo, Xedos je vlastně skoro Mercedes a cee´d je skoro Golf... :-) A já, kde se v tobě berou ty garážové představy...
16. 4. 2012 15:47
Re: VRCHOL
No především bys měl zapracovat na kvalitativních třídách. Na diskusích je vždy sranda, jak s novým modelem jisté automobilky přeskakují právě ty kvalitativní třídy :-)

Já uznávám, že je to docela složitá věc, ale bez řádné orientace právě v kvalitativních třídách se nedá diskutovat. Ty se pravděpodobně domníváš, že nový cee´d jede jako BMW 1 a je s ním spolu na tom třídním vrcholu... :-)

Tedy má (opravdu upřímná) rada. Vedle máš článek o prodejích kompaktů, vypiš si je do sloupečků podle kvalitativního zatřídění. Rázem budeš mít jasno.
Avatar - Renton
16. 4. 2012 15:45
Re: "Na vrcholu třídy..."
Asi to je ten problem, ze namiesto citania recenzii si idem auto vyskusat :-) btw zatial som nevidel test, kde by i30 porazila Golf, Focus, Astru. To, co tu pises je jedna recenzia na i30, ktora mi vyvovala akurat usmev na tvari.

Skusenosti som pisal v inej diskusii spolu s Ronaultom. Odporucam ti rezervovat si testovaciu jazdu, to iste spravit napriklad s Golfom a inymi kompaktmi a mozes zacat porovnavat. :-)
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 15:41
Re: interier se nepovedl
Zaprvé porovnávám interier a zadruhé jsem napsal, že se mi to nelíbí. Jen jsem psal jak to na mě působí.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 15:41
Re: čistá pravda
Pokud ji nechápeš, tak ji tam ani nemůžeš najít. Příště budu muset dát víc smajlíku, pak tě to třeba trkne ;-)
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:39
Re: VRCHOL
nie vazne, pokial sam neponukas nejaku serioznost ani ju nevyzaduj, nic viac nic menej ;-)

ja bych teda ceeda neprirovnaval ku golfu, ale mysliet si, ze

logan a ceed je v jednom vreci to je uz fail c.1 - cenovo aj urovnou vybavy techniky a podobne nezrovnatelne

ceed poslednej generacie stavat hlboko pod 308, citroen a megane je tiez od veci... ci uz cenou, technikou a podobne...

tak co si to mam zopakovat ?
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 15:37
Re: VRCHOL
V tom se s tebou nepřu, že je 1er předražené. Já bych za těch 600 tisíc volil rozhodně jinak, ale je to věc priorit a názoru :-)
Někdo rád utratí 600 tisíc za auto, které má na čumáku věhlasné logo, nabídne mu luxus, pohodlí a pro něj podstatnou image, avšak jen průměrnou výbavu.
Někdo si za 600 tisíc koupí něco méně prestižního, avšak vybavenějšího, se silnějším motorem a třeba i sportovníma Recarama.
Proti gustu... ;-)
16. 4. 2012 15:35
Re: VRCHOL
Vzhledem k tomu konci chápu, že reaguješ na můj příspěvek, tak tedy:
- znovu jsem to po sobě četl a nikde jsem na slovní spojení " nechopný Golf" nenarazil, naopak, ani si to nemyslím. Budeš se divit, ale dokonce jsem si ho chtěl asi v roce 2000 ve verzi GTI pro radost a změnu kopit. Jenže v té samé době jsem v Německu u Ambergu v noci ve 180ti srazil srnu. Měl jsem xedos 9 a když jsem viděl následky na autě a já stále bez úhony žil, tak jsem si představil co by to asi udělalo s tím golfem a pokorně jsem se zase vrátil k velkým autům.
- pokud si odmyslím emoce, tak technicky jsou auta již prakticky na stejné úrovni, srovnatelná auta(viz. můj příspěvek.s tím nic nenaděláš.
- statistiky umím "sjíždět" minimálně stejmě dobře jako ty, čili vím, a proto píši to, co píši.
Trumpetko, je to takový mazlivý viď ;-)
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:34
Re: čistá pravda
pokial ju tam nedas, tak ju tam nik nenajde
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:32
Re: myslim ze ceed urobil velky pokrok
ty si prosim ta preber nech akokolvek uznam aj korejcom co je dobre, tvrdit o minulej generacii ceed ze bol na urobni glf 5 je len teply a vlhky sen... to je proste blud tie dve auta su niekde uplne inde ani nesnivaj o tom to porovnavat

bohuzial tak ako ujete prispevky VW fans mi vadia aj taketo ujete prispevky korea fans ktore su absolutne mimo reality a nepodlozene nicim len neprespanymi nocami... jedine co sa da objektivne povedat je, ze ceed je o kusok dalej ako golf 4 a tym to pri porovnani s golfom hasne...

sorry ale preber sa uz :no:
16. 4. 2012 15:28
Re: VRCHOL
Dotrénuj třídy, dotrénuj segmenty, dotrénuj svět, dotrénuj život. Až teprve pak se přihlaš, můžeme zahájit regulerní diskusi :-!
16. 4. 2012 15:27
Re: VRCHOL
pozi sa teda na akej cene zacinaju ostatni s tymi "zakladnymi" motormi a pochopis preco je napriklad BMW1 predrazene. Pretoze aj ten novy cednik (a ja nehovorim ze by som si ho kupil) nabaleny tm najlepsim co z dalekeho vychodu vedia ponuknut bude stat stale tak minimalne o 100 000kc menej ako starter vezia BMW1. Jasne, vrchol ponuky je trojliter sestvalec... pekne ze ho ponukaju, mna to tesi. Ale v Mnichove u jednotiek ziju najma z 120d a tychto 116/118i. To iste u Audi, ak by nemali nepremiove komponentny volcwagnu, tak A3 / A4 nema s cim jazdit. Ale nastredoeuropanov to zabera, pretoze si myslia ze su viac "in" o nicom inom ako o zakryti pocitu s doslova zbytocne vyhodenych penazi premiovost v nizsich triedach nie je
16. 4. 2012 15:26
Re: VRCHOL
Nechci tě tu opět dohánět k slzám, ale jistou korekci napsat musím. Před dvaceti pěti lety se tu nikdo japonským vozům nevysmíval, bylo to právě naopak. A po pádu železné opony jsme tu všichni ohromeně přijímali nová Mitsu, nové mazdy 626, primery, Xedosy... Dokonalého maloměšťáka jsi tu nedávno předvedl právě ty, když jsi napsal, že slušný člověk by si Mercedes-Benz CL nikdy nepořídil. Tvůj problém je klasický - na svět nahlížíš ze své příznačné žabí perspektivy, neschopen potřebného životního nadhledu, pak ovšem je pro tebe každý, kdo má lepší vůz než ty jen "neslušným člověkem". A konečně je nutno napsat jedno - nikoli, že by snad z tebe vůz dělal lepšího člověka, je to přesně obráceně - člověk si pořizuje takový vůz, jakým sám je. Však to znáš sám moc dobře - jdi do garáže a otevři vrata... ;-)
16. 4. 2012 15:25
Re: Předsudky
Koupit si jakekoliv nove auto neni znamka prazdne penezenky. Vse je jen o prioritach. A v kazde cenove relaci je z ceho vybirat. Nemam na auto za 1,5 milionu, ale z aut kolem 250-300 si mam z ceho vybrat. Jsem ostuda?
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:24
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
ja se ceed nehajim nie som jeho obdivovatelom, i ked co je na nom dobre to uznam bez problemov ... ale uznaj ze pohotovostna hmotnost 1350-1430 je 80kg rozdiel... neverim ze vybava u ceed sa pohybuje v 80kg hmotnosti 8-s

ber to tak, ze nech ma 1370kg tak nova generacia ak naberie 130kg to bude docela pruser... no ved uvidime...
16. 4. 2012 15:22
Stupee'd
Doopravdy by nekdo chtel auto "zo Ziliny", metropole slovenske stupidity? :no: S takovym cejchem je to auto proste nepojizdne!
Avatar - Guttalax
16. 4. 2012 15:21
Re: Z korejských luhů a hájů...
;-) Taky trocha do mlýna :yes: [odkaz] >:D
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:19
Re: Z korejských luhů a hájů...
ked chodis po forach korejcov vyhladavat perlicky negativnych PR tak to je uz vazne s tvojim psych stavom ... po veceroch si cistas korejske fora aby si sa uistoval ze :*)
16. 4. 2012 15:17
Re: Zdechlých 128 kobyl
No prave...staci se podivat do tabulky v clanku na pocet koni a zrychleni na 100. Kvuli spotrebe jsou ty prevody natahly az na mars. Jinak si nelze vysvetlit proc ma temer 100 kw motor zrychleni 11 vterin.
16. 4. 2012 15:16
Re: VRCHOL
Musíš rozlišovat třídy velikostní, a v jejich rámcích třídy kvalitativní. Tak například BMW 1 je kompaktem, tedy velikostní třídou nižší střední, a v jejím rámci pak třídou prémiovou. Nebo se snad domníváš, že redaktor nahoře porovnával jízdně jedničku s cee´dem? :-)
16. 4. 2012 15:14
Re: VRCHOL
Co myslím není důležité, důležitá jsou fakta. Pojem spolehlivost je velmi široký pojem, pokus se jej vykládáat optavdu v širokém záběru. Zrovna tak tebou uvedený pojem "moderní"... :-) Pozor na to, abys tu nezaměnil objektivitu za subjektivní přání.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:14
Re: Tak uvidíme
ano tak je .. ale iste percenta prelezu kade tade aj inym znackam
16. 4. 2012 15:13
Re: Z korejských luhů a hájů...
Jak tam nekdo psal, shrnul vsechny zavady, ktere sa na foru objevily. V kazdem pripade ix20 neni zadna slava.
Avatar - Katikakus
16. 4. 2012 15:12
Re: "Na vrcholu třídy..."
Brecis na spatnem hrobe, vito. Ja pouze vysvetluji ty uvozovky - Nerez zrejme nevi, co znamenaji, nebo si jich nevsiml.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:10
Re: VRCHOL
třída supermainstreamu (GOLF), třída sport-mainstream (Giulietta), mainstream (Focus, 308, Mégane, Astra atd.), a třída low end (Logan, cruze, cee´d, atd.)

>:-[] >:-[] >:-[] takto dobre som sa uz dlho nepobavil vidim, ze fanuskom VW to dobre tlaci na mozok `samovolnymi pohybmi`

porovnavat logan a ceed a nad ceed zaradit 308 a megane to je dielom vaznej poruchy vedomia >:D

ako vazne nefandim korei resp som neutralny, ale co sa tu clovek docita to je kvality
16. 4. 2012 15:09
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Není. Minulá generace Ceedu SW s dieselovým motorem měla pohotovostní hmotnost přibližně 1350-1430 kg, v závislosti na výbavě. Současná generace bude mít nějaká ta kila navíc, takže v lepší výbavě ten 1,5 tuny atakovat bude ;-) Ale to není nic proti Ceedu, to jsou v současnosti běžné hmotnosti v nižší střední třídě.
Avatar - Guttalax
16. 4. 2012 15:06
Zdechlých 128 kobyl
;-) . Designem interiéru, kvalitou materiálů, řazení i naladěním podvozku se posunul o světelné roky vpřed. Za Golfem zaostává opravdu už jen v detailech.

Asi nejvíc mě nový cee'da potěšil designem kabiny a podvozkem. Posed za volantem je podobný s modelem Hyundai i30. Sedí se nízko, ale ne až tak, aby měl řidič nohy nepohodlně vysoko. Volant je v ideální výšce, kolem řidiče mnoho volného prostoru. Není vpasovaný mezi dveře a středový tunel jako v některých německých konkurentech. Vzdušnost kabiny je podobná s i30. Řekl bych, že prostorové poměry v interiéru patří celkově mezi nejlepší v segmentu. I vzadu je hodně místa ve všech směrech a vyzvednout musím pohodlí nastupování.

.

Když bych měl porovnat interiér modelů i30 a cee'da, umělecky se mi více líbí Kia, ačkoli vůči ní mám více praktických připomínek než k i30. Vadí v první řadě řešení panelu ve řidičových dveřích. Hyundai soustředil všechny ovladače do svislého ovládacího panelu na způsob konkurenta VW Golf a loketní opěrka tím pádem zůstala volná, měkce čalouněná. Na dlouhých cestách se o ni příjemně opírá loket. V cee'da si loket opřete do tvrdé plastové "jámy" madla na zavírání dveří.

Loketní opěrka v předních dveřích není dobře řešena. Řidič si opírá loket do díry o tvrdé plastové madlo.

Kia má horizontální ovládací panel ve dveřích a prý to je tak schválně, aby byl Hyundai v některých detailech záměrně lepší. Ani parkovací kameru vyklápateľnú z loga cee'da nemá, ale je připevněna zvenčí a nechráněná. Tento detail však nehrál velkou roli, neboť ve finále si parkovací kameru objedná jen velmi malé procento zákazníků. Zpočátku mi také překážel trochu šikmý sklon volantu. Přijal bych, kdybych si mohl víc naklonit na sebe. Jinak má velmi pěkný tvar a dobře se drží. Jen tlačítek je už na něm jaksi příliš. Kokpit je designově čistší, přehlednější tvarovaný než v modelu i30, kde na mě působí trochu přezdobené. V lépe vybavených verzích přístrojovému panelu dominuje 7-palcový displej s vysokým rozlišením, který slouží jako rychloměr a zároveň zobrazuje informace palubního počítače. Kufr je srovnatelně velký s i30. Úplně stejně řešená také plastová mezipodlaha pod dnem a pod ní dojezdové rezervní kolo.

Volant má krásný tvar, ale tlačítek je už na něm příliš. Kdybych si mohl nastavit kolmější na sebe, posed by byl ideální.

První kilometry z letiště jsem absolvoval v naftové verzi 1.6 CRDi (94 kW/128 k) v kombinaci s 6-stupňovou automatickou převodovkou. Tato verze je příjemná na pohodlné přesouvání se přeplněnou metropolí, ale dynamikou tento motor neohromí, a už vůbec ne v kombinaci s automatem, který tlumí jeho temperament.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 15:05
Re: No
Copak, copak, uhodil jsem hřebíček na hlavičku? Taky jsi konečně vylezl ven? ;-)
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:05
Re: v tej bielej farbe vyzera nebesky dokonale
on po sebe uklidi a ty se uklidnis to by bolo ideal >:D
Avatar - lamal
16. 4. 2012 15:03
Re: Už je to tady...
ty mas ake mindraky >:D to si tak chorobne zatrpknuty voci kii a hjundee ? sa bojis, ze vytlaci tvojich favoritov ? nezabudaj dobra konkurencia sa vzdy zide, aj ked si koreu nekupis ale aspon donuti ostatnich sa snazit a ty si kupis vyhodnejsie produkt ktory preferujes
Avatar - Stefič
16. 4. 2012 15:01
Re: VRCHOL
je fakt, že ve střením proudu žádné velké rozdíly nejsou. Co jsem měl možnost projet, žádné z aut na mě nezanechal vyloženě odpudivý dojem. Dneska se prostě špatná auta už nedělají. píš je to otázka osobních sympatií.
Ono celé je to k smíchu. Před 25 lety se lidé stejně vysmívali japonským značkám...Smích je přešel. Korea bude to samé.
Celé toto názorové rozpoložení plyne jen z maloměšťácké představy, že díky přívěsku na klíčích od určitých automobilek se stávám lepším člověkem. Směšně ubohé.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 15:01
Re: čistá pravda
Dokaď nepochopíš ironii, nereaguj prosím na moje příspěvky. Děkuji.
16. 4. 2012 15:00
Re: VRCHOL
Vsiml sis, ze ten "vrcholny Ceed" je novinka, kdezto "neschopny" Golf je na trhu uz dve generace a ta soucasna uz vlastne konci?
O jakem dohaneni tady, vubec mluvis?
Vis, kolik korejcu se prodava pouze v zakladu a kolik tvori ty "okrajove" motorizace a vybavy treba u toho Golfu?
Trumpetko...
Avatar - lamal
16. 4. 2012 14:59
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
no neviem ci zrovna astra minulej generacie mala podvozok na urovni... keby chcu tak ako v sade daju tuhsi sabilizator pripadne tlmice a par beznych zmien a nie je problem s podvozkom ... urcite lepsi ako podvozky francuzov od citrona cez pezot az po renault tak neviem co melies...

problem bol skorej, ze ten 2,0 cvvt nebol ziaden zazrak tak ho bolo uplne zbytocne kupovat :no:
Avatar - lamal
16. 4. 2012 14:56
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
ma to len jeden hacik, tych 1500 kg je kravina :-)
Avatar - lamal
16. 4. 2012 14:55
Re: No
sa ani necudujem, ze preco sa obhajovatelia `nemecka` povazuju za take trubky >:D

vazne ubohe prispevky
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2012 14:54
Re: interier se nepovedl
ja zase nemusim tie obliny okolo prednych blatnikov u i30tky - takze u mna ceed je zvonku daleko solidnejsie posobiace auto :yes: aj ked i30 je fajn a nic proti nej nemam.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 14:53
Re: čistá pravda
ja si nemyslim, ze chodi niekto z korea fans nakladat na golfa, to prave pritepleny VW fans chodia nakladat medzi ludi co sa tesia z korei ze to stale nie je golf, by ma zaujimalo teda z coho su taky na prasky vw fans ? vsak nech nechaju tesit sa aj ostatnich, ale tam budu prave problem tie komplexy ... chodit vsade vypisovat, ze golf je najlepsi... mozno je a mozno nie to je jedno...
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2012 14:52
myslim ze ceed urobil velky pokrok
a oproti minulej generacii ktora bola fakticky na urovni golfu V mame pred sebou paradne auto ktore sa smelo bude moct postavit golfu VII.

Motoricky si myslim ze aj ta 73kw 1.4ka so 6st manualom je uplne postacujuca na bezne jazdenie a cenovo nebude aspon velmi draha :yes:

Ako zaklad je ta 1.4ka slusny motor navyse 6stupen sa zide na dialnici :yes: takze pre nejakeho otecka ktory sa nepotrebuje pretekat je to zaujimava volba :yes:

Som zvedavy na ceny ale i30 s uvadzacim bonusom 1500 eur stoji u nas teraz 11 990eur takze predpokladam ze okolo 12 000 eur bude pri nejakom zvyhodneni tiez zacinat cena noveho ceedu co nie je vobec zle :yes:

za 12000eur mat 100 konove auticko nizsej strednej triedy s 6 prevedovkou a 7 rocnou zarukou je solidna kombinacia

;-)
Avatar - lamal
16. 4. 2012 14:50
Re: čistá pravda
to su bludy co pises, nikto o golffovi 7 nepisal to su len tvoje zubozene predstavy, z coho sa tresies ? zavidis fanusikom znacky ze sa tesia ? maju dovod, golf to nie je, ale je to aj tak dobra praca a to treba ocenit... teda aspon kazdy kto nema komplexy vie uznat aj inym ked sa nieco zlepsuje
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 14:49
Re: interier se nepovedl
i30 mi rozhodně přijde hodnotnější. Sice to není můj šálek kávy, ale proti ceedu mi připadá jak o třídu dražší auto.
Avatar - lamal
16. 4. 2012 14:48
Re: čistá pravda
ale musis uznat, ze ti adoranti korejcov maju dovod oslavovat, lebo co nova generacia to milovy krok... ja si myslim, ze to je velmi dobra praca a zachranovat sa tym, ze to nie je ako golf je len dokazom toho, ze si to vsetci uvedomuju... nie nie som obdivovatel korei ale ked urobia nieco dobre preco im to neuznat ? su na dobrej ceste tak nech sa fanuskovia tesia, golf teda nevyraba take emocie a nadsenie, takze je to na mieste
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 14:47
Re: Z korejských luhů a hájů...
V tom případě se jich tam sešlo poněkud víc.
Avatar - Choochoo
16. 4. 2012 14:43
Re: interier se nepovedl
Osobne teda radsi I30. Myslim, ze to maj ale dobre promysleny, nekomu se libi spojeni stredoveho tunelu a ovladacu s ridicovymi budiky, nekdo to zas radsi zvlast ala I30.
Musim za to dat :yes:
16. 4. 2012 14:41
Re: Mohli by ste urobit grafy, rasty predajov automobiliek z
Ano, to se může stát, máš pravdu. H/K cestou vykupování "padlých" jako většina ostatních nejde, ani nevím, jestli mám říct bohužel.
Na objemových plánech to však nic nemění, letos 7 a do pětilet 8,5 mio. Prostým násobením však vyplývá, že střednědobý plán budou mít při současném tempu růstu splněn již v roce 2015. Mají tedy dostatečnou rezervu. Kdo ví, kdo všechno bude v roce 2018 vyrábět těch VW ohlašovaných 10 mio.
16. 4. 2012 14:41
Re: Z korejských luhů a hájů...
To je vyber z frku >:D
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 14:33
Re: "Na vrcholu třídy..."
Nejsi nemocný? Kde jsi četl, že je i30 lepší než Golf? Ve všech testech co byly Golf IV porazil novou i30. I kdyby byl Golf VII stejný jak IV, tak pořád to stačí na to, aby byl VW Golf lepší než H i30. Otázkou je, když už postaví korejci auto, které bude lepší než Golf. Nejen v jejich očích, ale v očích odborné veřejnosti.
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 14:30
Re: "Na vrcholu třídy..."
A to je přesně tvůj problém. slinty slinty a zase jenom slinty. Ty jsi v nové i30 nejel, ale už víš, že je nejlepší kompakt na světě. Ty jsi Golf nejspíše nikdy neřídil a už víš, že je nová i30 ve všem lepší. O sedmé generaci Golfu ještě nikdo nic neví a ty už víš, že bude mít problém, aby novou i30 překonala. Ty prostě plodíš ničím nepodložené slinty a dokonce i nějaké věštby o tom, jaká bude dosud neznámá produkce konkurenčních automobilek.
Upřímně řečeno, z tvých příspěvků pochybuji, že ti je 41 a dost pochybuji, že jsi někdy nějaké auto řídil, nebo že máš dokonce řidičák.
Avatar - Choochoo
16. 4. 2012 14:29
Re: Z korejských luhů a hájů...
Tutove negativni PR >:D , ze by majitel lidoveho vozu od jine znacky soudil dle svych podprumernych zaruk? >:D
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 14:18
Re: "Na vrcholu třídy..."
On ovšem dává citace úplně ke všemu, protože sem ještě nikdy nedal jedinou vlastní zkušenost. A to proto, že žádnou nejspíše nemá. To samozřejmě není výtka na Korejcům, ale na icescenta. Chápu, že je to bezmezný obdivovatel Korejské produkce, ale ať si aspoň jednou udělá porovnání alespoň s jedním, dvěma konkurenty, aby věděl, co obhajuje a proč.
16. 4. 2012 14:16
Re: Mohli by ste urobit grafy, rasty predajov automobiliek z
S R/N to nebude tak jednoduché. Navýší podíl v Avtovazu a dohnání bude potřeba přes 8 miliónu aut. :-)
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 14:14
Re: interier se nepovedl
A pak tu je pár koreomilů, co mají potřebu komentovat jakoukoliv negativní připomínku na adresu ceedu, i když je to nic neříkající blábol, jako je třeba Pavko111 ;-)
16. 4. 2012 14:11
Re: "Na vrcholu třídy..."
Tak to mi tedy napiš, jaká hrůza a děs (až tak drsná slova!) u nové i30... když všude jsou jasně veskrze vynikající hodnocení! --- Už nemá smysl se ptát, zda je nová i30 dobrým autem. Otázkou je, co vše bude muset VW provést s novým Golfem, aby se Korejci VYROVNAL." ---

--- Několik lidí se mě pohrdavě zeptalo: „To jezdíte s Hyundai?” Normálně říkám: „Není to mé auto,” v tomto případě jsem obvykle odvětil: „Ano, je to totiž NEJLEPŠÍ KOMPAKT.” Nemám důvod se za takové auto stydět, z mého pohledu jako „balíček” PŘEKONÁVÁ i Golf nebo Focus a zrovna u Volkswagenu musejí mít těžké spaní z nejistoty, zda sedmá generace Golfu i30 překoná. ---

Podobně i v posledních srovnávacích testech různých auto-moto časopisů se dostala i30 na nejlepší místa (2. místo atp.). ANI jedno slovo NIKDE o hrůze a děsu!
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 14:10
Re: Z korejských luhů a hájů...
Na druhou stranu mu tam pár dalších přispivatelů jeho problémy potvrzuje. Každopádně i tak je to bud to smolař, nebo si něco přidává, protože podle popisu by se to auto muselo pomalu rozsypat.
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 14:05
Re: Z korejských luhů a hájů...
citoval jsem majitele, který se na fóru vyjadřoval
Avatar - Katikakus
16. 4. 2012 13:50
Re: "Na vrcholu třídy..."
Zrejme proto dal tu vetu do uvozovek - je to citace z clanku. ;-)
16. 4. 2012 13:48
Re: Z korejských luhů a hájů...
Dal jsem si tu praci a to forum jsem precetl. Na treti strance ale moderator pise, ze zakladatel toho vlakna (stezovatel) prispiva ze stejne IP adresy pod ruznymi nicky - vsechny negativni. Cili je evidentni, ze se jedna o flame.

Otazka je, zda ten vitr nevane od tebe ;-)
16. 4. 2012 13:28
Re: Korejce nebrat!!!
Korejce vyhnat a lidi na urad prace zase nahnat. To je ale ekonom!
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 13:24
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
V první generaci hlavně neměl podvozek na silnej motor 8-s
16. 4. 2012 13:17
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Silný motor pro Ceeda ? V minulé generaci byl nabízen 2.0 CVVT a prodeje byly v celé Evropě prakticky nulové a po faceliftu jej výrobce vyřadil z nabídky. Ceed prostě nemá image na to, aby se prodával s výkonnými motory a luxusní výbavou. O to víc potřebuje střed nabídky.
16. 4. 2012 13:10
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Kombík Ceedu v kombinaci s dieselem bude svou pohotovostní hmotností atakovat 1500 kg. Těch 66 kW bude pro "dálničního obchoďáka" stačit s odřenýma ušima, 80 kW by byl ideál.
Ano, kdo jezdí málo, tomu bude 1.4 CVVT stačit, kdo si chce užít, má 1.6 GDI. Ale co ti ostatní - co chtějí jezdit, ale nepotřebují si užívat ? To je právě ten střed nabídky v podobě 1.6 CVVT, který v nabídce pro český trh není.
Avatar - Renton
16. 4. 2012 13:09
Re: VRCHOL
Cele zle :-) Tym priemernym motorom v 116i (0-100s za 8,5s, max rychlost 210, priemerna spotreba 5,5l, zakladny motor! ) to nemozes mysliet vazne. Hovorit o akomkolvek motore od BMW ako priemernom je akurat na uterak.

Tak isto ako ty, tak aj ja alebo GTI vravime svoje nazory, nekazeme ludom, co si maju kupit. Mat 25k na auto, tak urcite nebudem rozmyslat nad kiou. Mat 10k na auto, tak tiez nebudem rozmyslat nad novym bavorakom. Su to tvoje peniaze, mozes si kupit Thaliu za 4990e, usetris 20k a mozes dovolenkovat, kolko len chces ;-)
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 13:08
Re: VRCHOL
Jenže je to základní motor. Podívej se, na čem začínají ostatní. Srovnej to a pochopíš, proč je to prémie.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 13:06
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Kdo chce předělat na plyn, vezme raději CVVT než GDI. Zase tak úplně zbytečná není...
16. 4. 2012 13:05
Re: VRCHOL
mne teda 100kW na 1385kg nepride naopak nicim napriemernych aby som mohol hovorit o "premii" v kategorii nizsej strednej za 600+ tisic kc
16. 4. 2012 13:00
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
Jako "zlatý střed" bych si představoval 1.6 GDI, jako silný motor něco s výkonem kolem 160 HP. Takhle se 1.6 CVVT jeví trochu nadbytečná, má vyšší spotřebu než GDI.
16. 4. 2012 12:54
Re: čistá pravda
Uvedu priklad: mam neco najezdeneho jak v O2 tak v ceedu... po uzivatelske strance nemuzu rict, ze by O2 byla v necem lepsi... ano, jsem uplne obycejny ridic, jezdim podle predpisu a auto nedostavam kazdy den na "hranici" jako vetsina zdejsich virtualu.

Interier je u O2 lepe zpracovany... minimalne ve smyslu "povrzavani", ale to auto stalo o 120t vic... tak jeste aby vrzalo ;-)

Me prijde, ze jste tady vsichni moc zaujati... zajimalo by mne kolik z vas odpurcu korejcu vubec nekdy ta auta mela pod rukou... a samozrejme naopak.

i30 a ceed minule generace byla rozumnou alternativou k ceske modle. Solidni (prumerne) auto za rozumne penize. Nevim kdo z nich delal vic, ale rozhodne (minimalne ceed) nebyl ani z poloviny tak hrozny, jak se tu clovek obcas mohl docist. Jestli nekdo cekal od auta za 250-300 kvalitu BMW 1, tak mel nejdrive navstivit lekare.

Ale je treba si uvedomit, ze pokud clovek mel tech 400 na korejce, tak pravdepodobne mel i tech 400 na VW, nebo Skodarnu... ;-)

Abych to shrnul. Opravdu mi vadi, kdyz diskusi zaplevelite (obe strany) bezduchymi tlachy o superkvalite/supernekvalite jeste predtim, nez se to auto dostane mezi zakazniky.
Jsou to takove detske zabomysi valky, divne je, ze se jich ucastni i lidi meho veku :-O

Soucasne generace korejcu dotahuji Evropu a ackoli se to odpurcum nemusi libit, tak realita ze vsech ruznych testu to jen potvrzuje. Jedina otazka je, zda budou lidi chtit za ta korejska auta zaplatit tolik co za ta evropska.
16. 4. 2012 12:51
Re: interier se nepovedl
Se koukám že se tu dneska baví hlavně odpůrci korejských aut. Asi se jim chce diskutovat a od vlastních oblíbených značek mají novinky zpoždění. >:D
16. 4. 2012 12:49
Re: Z korejských luhů a hájů...
Lak , rádio i nápravy mají záruku 5 let. Bez omezení km.Pouze neznalost. :-)
16. 4. 2012 12:39
Re: VRCHOL
A tahle statistika spíš vypovídá o majitelích než o vozech.
Avatar - iudex
16. 4. 2012 12:35
Re: Tak uvidíme
Súhlas. :yes:
P.S. V spleti absolútne zanietených i odmietavo-urážlivých výkrikov je normálne ťažké nájsť triezvy názor ako Tvoj.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 12:27
Re: Z korejských luhů a hájů...
Záruka 5 let je prý na to, že ti nezůstane urvaný volant v ruce při ostřejším manévru ;-)
Avatar - iudex
16. 4. 2012 12:25
Re: ktere?
Keď sa pohybujeme v nižšej strednej, nevedel to napr. Focus II (iba pri vodičovom okne, aj to iba smerom dole).
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 12:25
Re: VRCHOL
Ten "průměrný motor" u 116i je přeplňovaný čtyřválec 1.6 l o výkonu 100 kW. Mně to zas tak průměrné nepříjde
16. 4. 2012 12:12
Re: Z korejských luhů a hájů...
Bobku, ty mas tie vlakna o ix20 asi v oblubenych, co. Chystas sa zalozit rodinu ze sa tak obzeras okolo? >:-[] mal by si , pretoze u mamicky vecne byvat nemozes
16. 4. 2012 12:12
Re: ktere?
Přesně, naprosto běžná funkce. Zajímavější pro mne je, jestli umí na dálku auto uzavřít - nemyslím jen zamknout, ale i zavřít okna, včetně toho střešního. Nebo jestli umí auto "zamknout" i s otevřenými dveřmi, které zamkne po jejich zavření.
16. 4. 2012 12:06
Re: VRCHOL
Milá trumpetko,
omlouvám se, ale jinak tě bohužel GTI nazvat nelze.
Chápu, že tě to auto rozhodilo, ale věř, že všechno je jinak. Že tě štve, že korejci evropu dohání/dohnali, maskovat na oko chválením, ale zároveň okamžitou snahou o výrobu nové klasifikační skupiny v rámci jedné třídy, aby se náhodou nemohlo srovnávat, tak, jak se tobě nelíbí, je trapná.
To tvoje "rozšířené" členění nižší střední třídy, je, a to každý vidí mimo.
Čekám kdy zavedeš čechysupertuperkomfortmainsteam pouze pro škodovku :-) .
To o těch mezigeneračních skocích si již nech, ostatně si to psal i u minulé generace ceedu, najdi si to.
Já vím, je to těžké, ale zkus to říct nahlas a uleví se ti:
"ve stejné cenové relaci není mezi příslušnými auty nižší střední třídy již žádný podstatný rozdíl".
I díky tlaku korejců již do té cenové skupiny patří i auta typu VW Golf. Předposlední výhoda Golfu a jemu podobných aut(Fokus, Astra, Megane ...) je škála okrajových motorizací a výbav, ale jak píši výše - korejci začínají tlačit na pilu. Pozor!!!
Pak už zbývá jen "Tradice ", ta však nic nevypovídá o technické kvalitě, či úrovni a kvalitě výroby. Stačí se juknout třeba na britské vozy - jsou povětšinou super, ale jseš furt v servisu.
A tvoje rádoby filozofické závěry možná uklidňují tvou prázdnou peněženku, ale obecně neplatí.
16. 4. 2012 12:03
Re: VRCHOL
sry a koho je to potom problem? pytat 632 500 kc za male auto s sotva priemernym motorom (116i) je nonsens. Co okrem falosneho pocitu luxusu na 16" plechoch za tie pocity dostanem? multimedialna vybava nic moc, jazdne vlastnosti budu zrejme fajn. Co devalvuje vysoka hmostnost a 100kw motor.

Ja plne chapem ludi, ktori premyslaju a nemaju potrebu robit nieco zo seba co nie su a nemaju na to. Jasne, tiez by som si tu jednotku mohol dovolit, ale preboha preco by som to robil? na hlavu fakt padnuty nie som.. za tych 250 000 co by som hypoteticky preplatil v pripade nejakej ryze mi tie peniaze vystacia na 3-4 roky intenzivneho jazdenia vratane vsetkych garanciek a spotrebaku. Alebo na 3 - 4 mesacnu cestu okolo sveta. Tu su priority ludi rozne a tak to skutocne nechajte na ludi, co si kupi a prestante sa tu v cele s GTI pozicionovat do polohy nadludi s dobrym vkusom. Naozaj nie, na rozum patent skutocne nemate >:D
Avatar - Renton
16. 4. 2012 12:02
Re: VRCHOL
Kia ceed 107. miesto, Kia picanto 108. miesto, Megane 110, P308 111. miesto. Spolahlivostou by som sa neohanal.

[odkaz]
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 12:00
Re: Z korejských luhů a hájů...
To asi ano. Obzvláště mě pobavil příspěvek jednoho účastníka o tom, na co vlastně má záruku 5 let, protože na lak má dva roky, na radio dva roky, na nápravy dva roky, na akumulátor dva roky. >:D
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 11:58
Re: interier se nepovedl
i30 se mi uvnitř nijak zvláště nelíbí, ostatně ani zvenku, ale takhle lacině nepůsobí.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 11:58
Re: Z korejských luhů a hájů...
Kdyby jsi ale byl majitelem, smích by ti rychle stuhl >:-[]
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 11:56
Re: Z korejských luhů a hájů...
Tak jsem si početl v tom fóru, co jsi dal odkaz a docela jsem se pobavil.
16. 4. 2012 11:56
Re: VRCHOL
Pozeram ze po "supermainstream" si vynasiel dalsi "terminus gticus", a sice "sport-mainstream". No jo, niekto vyraba slova, niekto iny zase auta. "Kazdemu co jeho jest", vraveli uz Habsburgovci...

Mimochodom, doposial som si myslel ze Cee'd patri do "nizsej strednej". A teraz citam, ze patri do akejsi "své třídy". Myslis nieco ako "nizsia cednikova"? To je pre mna novinka! Kazdopadne byt vrcholom v svojej triede nie je velky problem, kedze je tam... sam.
16. 4. 2012 11:53
Re: VRCHOL
Po všech stránkách zastaralé francouze,kteří pravidelně soutěží o nejnespolehlivější auto roku,postavit nad moderní auta(byť asijského původu)-to snad nemůžeš myslet vážně :no:
Avatar - Renton
16. 4. 2012 11:51
Re: VRCHOL
Ak niekto rozmysla nad cenou, asi nebude cielova skupina BMW1. Ale to uz nie je problem BMW
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 11:46
Re: interier se nepovedl
Oproti i30 je to pořád interiér "na úrovni" >:D
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 11:40
interier se nepovedl
Nemůžu si pomoci, ale tohle je mírně řečeno nepovedené. Ty plastové plochy kolem navigace. Nedej bože, když to je bez navigace. To vypadá téměř odpudivě. Divné stříbrné "cosi dole kolem prostoru před řadicí pákou, co vede "odnikud"

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
16. 4. 2012 11:36
Re: VRCHOL
kolko to tych novych A3 alebo BMW 1 u nas jazdi? malo, premalo. A vacsina z nich su dotiahnute bazarovymi kovbojmi. Problem v krajine kde je ofiko platovy priemer 23 000kc je prave v tom, co tomu beznemu ceskemu obcanovi, co najazdi 7 az 10 000km rocne prinesie ze si zaplati o 50% az 70% za premiu. Tuto otazku si zrejme kladu aj nemcuri a tak sa nestiham divit, kolko dacii sa tam zacina objavovat.

otazka premiovosti je vseobecne podobne ako dizajn vec o ktorej sa da polemizovat. V usa, kde by raz VW chcel dociahnut na Hyundai / Kia jazdia golfom len studenti a par kravatakov zatazenych 2-4 hypotekami. Volva tie tam snad uz clovek ani nevidi, tie budu asi preiou doma v cine. Mergla jednotku vidiet noveho je v Brne ulohou pre sukromneho detektiva. Suhlasim ze aj auta je asi potrebne niekedy kopovat srdcom. Ale tu sa musime bavit o AUTACH a nie verglov bez duse. Tu ja osobne staviam a3, golfa vedla toho ceedu. Je to auto na jazdenie z A do B. A je dolezite aby tam doslo. Nejake emocie sa z toho snazi vytrieskat jedine tak vyrobca v reklamach.

BTW to ze su predaje ake su je sposobene hroznou europskou konzervativnostou. Ak sa tu ludia smeju zo skodovkarov, na zapad od nas kje to este markantnejsie. Vsetko chce svoj cas :-)
16. 4. 2012 11:36
Re: Už je to tady...
S těmi počty i30 bych raději počkal, až se doprodá stará verze.
Pokud do té doby nová nepůjde cenově trochu dolů, půjdou dolů prodeje.
Ne že by to byla špatná auta, ale třeba Mazdy taky nejsou špatné a jdou jim prodeje dolů. Proč? Kvůli ceně.
Avatar - strýček BOB
16. 4. 2012 11:33
Z korejských luhů a hájů...
Já prostě to jejich forum čtu velmi rád [odkaz]

Hojandé :yes:
16. 4. 2012 11:33
Tak uvidíme
To, že tu korejci drtí zavedenou evropskou konkurenci, to není nic nového. A že nejspíše konečně udělali konkurenceschopné auto (a tím teď nemyslím cenově), to je pro potenciální zákazníky jen dobře.

Možná se brzy v novém Ceedu projedu, abych porovnal, kam se generačně posunuli.

Závěrem nutno napsat, u Peugeotu, Renaultu, Fiatu a Citroenu budou mít hodně těžkou hlavu.
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 11:31
Re: čistá pravda
A opět to samé platí obráceně. Vrhnou se sem koreafans se svou onanií a budou přesvědčovat, jak jsou korejci absolutní vrchol produkce. (Incest už začal)
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 11:29
Re: Korejce nebrat!!!
Nemůžu souhlasit. Je dobře, že tady Korejci vyrábí svá auta. Dají alespoň lidem práci :yes:
Avatar - strýček BOB
16. 4. 2012 11:28
Re: v tej bielej farbe vyzera nebesky dokonale
Hlavně to po sobě ukliď. Právě v té bílé je to opravdu krása, právě v bílé vynikne ta perverzně tvarovaná maska. Jak tomu říkáte, tygří nos? >:-[]
Avatar - Wolfsteen
16. 4. 2012 11:28
Re: čistá pravda
Taky se na to těším. Místní VW onanisti se sem určitě vrhnou a zasypou nás hromadou objektivních názorů, proč je KIA a HYUNDAI k ničemu... :-)
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 11:27
Re: "Na vrcholu třídy..."
Nezlob se na mě, ale pokud napíšeš tuhle větu: "Jízdně je nový Cee´d bez přehánění na vrcholu třídy" tak bys měl mít snad osobní zkušenost, protože jinak je to z tvé strany jen plácání :no:
16. 4. 2012 11:25
Re: Korejce nebrat!!!
Přečti si to po sobě a zamysli se.
Avatar - Renton
16. 4. 2012 11:22
Re: "Na vrcholu třídy..."
Nie, mas staru i30, preto chapem, ze si fanda korejcov. Tym chcem povedat, ze mas aspon skusenost s tymito autami. S novou i30 mam skusenosti zas ja a bolo to hruza a des :-)
16. 4. 2012 11:19
Re: "Na vrcholu třídy..."
Já ale nový Cee'd a ani novou i30 nemám... ;-)
16. 4. 2012 11:18
VRCHOL
Není vrchol, jako vrchol. Pokud se tu nějaký jednodušší jedinec snad domnívá, že dnes u BMW ukončili pro nezájem výrobu jedničky a u Mercedesu ani nezačali pořádně bouchat nové áčko, přičemž hází raději rovnou ručník do garáže, je potřeba najít smysl předmětného sdělení o tom, že cee´d patří na základu na jízdní vrchol své třídy.

Ve velikostní třídě kompakt jsou dnes zastoupeny všechny třídy kvalitativní - třída prémiová (BMW1, MB-A, AUDI A3, VOLVO V40), třída supermainstreamu (GOLF), třída sport-mainstream (Giulietta), mainstream (Focus, 308, Mégane, Astra atd.), a třída low end (Logan, cruze, cee´d, atd.)

Je potěšitelné, že v rámci své kvalitativní třídy patří cee´d na špičku, ostatně tohle se dokonale potvrdilo v nedávném zdejším dvojtestu, v němž nová i30 otevřela nejednomu prostšímu majiteli cruze jeho přisleplé voko. Ano, je nutno velmi přitakat a velmi pochválit, vždyť nová korejská kompaktní dvojčata drtí logana, cruzeho a ve své velikostní a kvalitativní třídě představují jednoznačný pozitivní přínos.

Mezigeneračně lze snad dokonce hovořit i o malém nošovicko-žilinském "číhošťském zázraku", vždyť při letmém, povrchním čtení článku by u nesečtělého a u méně znalého čtenáře mohlo docházet i k nekontrolovanému samovolnému pohybu... no čeho, to tu snad ani nemusím psát...

Osobně velmi cením garážový tah na branku předznačené korejské dvojice. V tomto kontextu není samozřejmě důležité, zda bych se současně nechal donutit k tomu, abych si jeden z modelů pořídil, přesto je potřeba vyjádřit pochvalu, vždyť ne každý si může dovolit parkovat v garáži euromistry, modely GOLF, BMW1, Mercedes-Benz A-klasse, AUDI A3 či VOLVO V40. Život ostatně není vždy jen o tom nejlepším, život je ve velké míře též o tom jediném... možném...

Ano ano, říká se tomu silniční zákon životních horizontů...

No... tohle si promysli.
16. 4. 2012 11:14
Re: Korejce nebrat!!!
spomenul to zrejme preto, lebo to u azisjkych aut nebolo doteraz zvykom. Ja mam 2007 Accent a tam je jednodotykac len vodicovo. Osobne by som to ako benefit neurcoval, aj ked som to kupoval tak v nizset strednej bolo vlastne vsade do strednej urovne pravidlom, ze boli vzadu svihadla.

Ak to teraz maju na vsetky okna, je to male-mile zlepsenie.

BTW nikto tych ludi pre tie "hovada" robit nenuti. Ale chod sa popytat do Kie v Ziline alebo do Hyundai v nosovicich. Jase, su tam krcnomi kecalovia, ale absolutna vacsina si tu pracu vazi. A vidia cosi za sebou, na regionalne pomery su plateni fajn. Takze nejak nechapem nejak ludi ako ty, co hryzu ruku ktora ich zivi. Ja som rad, ze sa v CR a SR vyrabaju auta a robi mi radost ked vidim nalozene kamiony s KIA / Hyundai v Nemecku kam casto jazdim. To ze ako ludia ako ty si nevia pre svoje dogmaticke presvedcenie "co sa nepaci mne, musi byt hnoj" nevidia na spicku nosa uspech vyrobcu a pracovnikov nijak nezmensi

nie som ziadny fanatik do korejskej produkcie, tiez som si v 2007 auto kupoval tak trochu nahodou. Ale nesklamalo ma a usmievam sa nad mimonmi, ktori su plni predsudkov, pretoze nevedia o com hovoria
Avatar - Renton
16. 4. 2012 11:13
Re: "Na vrcholu třídy..."
A ved ano, mas pravdu. Tiez by som nenadaval na vlastne auto...
16. 4. 2012 11:10
Re: "Na vrcholu třídy..."
Nevím kolik je tobě, ale s mojí soudností toto prohlášení nemá nic společného! To, že jej autor a další recenzenti staví na vrchol třídy jsem neřekl já!!! Takže onu soudnost a ne-blbost bych spíše čekal od tebe... >:D >:-[] ;-) ...
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2012 11:08
Re: Korejce nebrat!!!
ved ceed nebude svetovym bestsellerom to je jasne ale uspech predchodcu urcite prekona a navyse ako som pisal, predaje stupaju a kia v eu rastie uz 6 rok v rade :yes: ked nie viac, a navyse nikto ta nenuti to auto kupovat preto je zbytocne tvoje negativne dojmy tu niekomu vnucovat, najde sa dost spokojnych zakaznikov ver mi :yes: a ti budu to auticko mat radi ;-)

presne tak, nic nerastie do neba, ani vw :yes: a ked skonci rast cinskeho trhu bude vw prvy kto pociti najvacsi pokles ;-)
16. 4. 2012 11:05
Re: A kde je střed motorové nabídky ?
huh.. stred ? co to znamena. 1,4 CRDi ma 90 koni, co vobec nie je zle na jazdenie napr obchodaka po dialnici. Par rokov dozadu za casov Euro4 tych 90koni slo z 1,6. Nespominam samozrejme dobu kammennu ked to bolo 1,9 >:-[]

u benziny je to totozne. Kto jazdi menej, tomu staci bohate 1,4. Kto si chce "uzit" (u auta takejto kategorie maju tie uvodzovky fakt vyznam) pripadne jazdieva viac nalozeny a nechce diesel tak si kupi GDI
16. 4. 2012 11:05
Re: Korejce nebrat!!!
toppre, nic neroste do nebe... To si pamatuj.
16. 4. 2012 11:05
Re: "Na vrcholu třídy..."
Když nejel sám, tak jeli jiní, ty "nerozume" >:D ... o tom ty články tady jsou... ;-)
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2012 11:03
Re: Korejce nebrat!!!
musim ta sklamat, predaje stupaju zavratnym tempom :yes:

niekde si sa musel v tvojej uvahe pomylit >:D

korejci su prasata preto ti daju 7 rocnu zaruku, nemci su naopak mazlickovia a preto ti daju polovicnu zaruku , super teorie kde na to chodis :yes: >:D
16. 4. 2012 11:03
Korejce nebrat!!!
No působí to na mě hůř než Rio...
To co je u Ria ještě snesitelné, tady už není. Ty velké prázdné neforemné plochy plastu v interiéru fakt ne.

Za sebe říkám - nelíbí se mi to. Nemá to proti evropské konkurenci nic navíc.

Pro autora článku...

Já teda nevím, už to tady někdo psal (o mazdě), např. u mého Brava z roku 2008 mají automatický dojezd všechny okýnka, dokonce z dálkového ovladače ovládané (v případě potřeby, vč. dojezdu), vč. střešního okna... Mám takovej pocit, že tady potřebujete u korejců vytáhnout trumfy! za každou cenu, že?

Když pominu to, že jsou korejci prasata, tak nevidím jediný důvod něco podobného za vlastní peníze kupovat. Je mi líto těch lidí, co musí na těch linkách pro ty hovada dělat. Čím dřív je z Evropy vyženeme (myslím tím ekonomicky), tím líp nám všem bude.
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 11:02
Re: "Na vrcholu třídy..."
A ty jsi v Ceedu jel, že víš jak jistě, že je na vrcholu třídy? Já bych řekl, že ne. Ty teoretiku >:D
16. 4. 2012 11:01
Re: Už je to tady...
Reklama byla, je a bude... jen někdo ji umí lépe, někdo méně a jiný zase investuje o něco více, protože ví, že ví... Jinak Cee´d a Hyundai i30 si dělají svou kvalitou a jízdními vlastnostmi reklamu sami! Toto + náležitá reklama jistě udělají své... Uvidíme zase na prodejnosti - 10 nejúspěšnějších auto-značek za březen (v závorce průběžné umístění za celý letošní rok):

1. (1.) Škoda 4592
2. (2.) Hyundai 1729

Březen 2012: "Korejská automobilka si pojistila druhé místo v registracích, i30 je třetím nejúspěšnějším modelem na českém trhu."

Hyundai... :yes:
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 11:01
Re: No
Asi se ještě "kochá" uzamčen na WC nad katalogem H/k 8-s >:-[]
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2012 10:59
Re: "Na vrcholu třídy..."
neboj sa nic, o chvilu ta par typkov presvedci ze i30 aj ceed je vlastne lowend na chvoste v triede >:D , zaslepencov je stale dost ale mnohych uz sranda presla :yes:
Avatar - Nerez
16. 4. 2012 10:59
Re: čistá pravda
Jako ruhy hadr na býka nepůsobí ani tak článek o Korejcích, ale spíš orgasmické výkřiky Korea-fans. >:D
Pro ty byly i minulé generace Ceeda/i30 nejlepšími auty na světě. Kdyby ses jich zeptal, určitě by ti řekli, že už v té době předběhli i budoucího Golfa VII >:-[]
Avatar - Renton
16. 4. 2012 10:56
Re: "Na vrcholu třídy..."
Od chlapa nad 40 by som cakal trochu viacej sudnosti ;-)
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2012 10:54
v tej bielej farbe vyzera nebesky dokonale
[odkaz]
:yes:

no ale podme spat na zem :-)

auto je to solidne, motory slusne, zaruky bezkonkurencne, cena isto nebude neocakavana kedze vieme ako je na tom hyundai i30, pre mna je tento ceedik jasna volba v nizsej strednej triede ak neratam premiu, ktora je drahsia aj ako zakladna stredna trieda, ceed :yes:

myslim ze tento ceed uz ma blizsie k vrcholu v triede ako k lowendu ale nejdem sa hadat, ja tiez nemam rad vw a nikto ma nepresvedci takze to poznam ako to chodi :yes:
16. 4. 2012 10:51
Re: Už je to tady...
Pokud si dobře pamatuji, tak Béda T. rozdával golfy ;-)
Proč ti vadí reklama? Snad se umíš rozhodnout dle svého uvážení, tak je nech utrácet.
V našich luzích je spíše "zelený šíp" to co na tebe vyjukne i z vepřovky strýčku, není tak?
O tom, kdo koho platí a "podporuje" bych radši debatu nerozváděl, mohlo by to pro tebe špatně dopadnout. Přeci jenom, třeba, zdaleka největší podíl fleetů na prodejích má koncern VW(až 70%), vč škodovky. A myslím státní správu. Tam to není o kvalitě, to snad chápeš.
16. 4. 2012 10:43
Re: čistá pravda
čo k tomu dodať, súhlas :yes:
Lenže ty si ojedinelý prípad, ktorý si vyberá auto bez predsudkov a bez poznačenia masírovaním reklamami - teda nie si bežná vzorka kupujúceho. Máš svoj rozum a to sa nikomu nepáči, lebo ťa nemôže ojekabátiť ;-) :yes:
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 10:39
Re: "Na vrcholu třídy..."
koukám, že nejsou jediný, kdo dosáhl vrcholu, co? >:D
16. 4. 2012 10:36
"Na vrcholu třídy..."
Přesně tak! "Jízdně je nový Cee´d bez přehánění na vrcholu třídy. První dojmy jsou velmi podobné těm z i30..." Cee´d a Hyundai i30 TAM JSOU! VRCHOL! :yes: :yes: :yes:
16. 4. 2012 10:34
Re: Už je to tady...
Že to vůbec čteš Bobe ty články o korejcích když tě to tak dráždí. :-) Že by si uvažoval o koupi korejce? :-) Nebo na tebe taky působí intenzivní reklama a chceš se dočíst co jsou ty auta zač? To by sis ale odporoval ve své poslední větě. Je fakt že ta reklama je pomalu všude. Ale zoufalá? Zoufalý jsi už spíše ty se svými příspěvky. :no:
16. 4. 2012 10:26
Re: Už je to tady...
Pro tebe je tady Škoda Šampión, ta ti sedne :-!
Avatar - Choochoo
16. 4. 2012 10:17
Re: Další FLAME diskuse nas nemine...
Souhlasím a doufám, že s tím svým špatným vnímáním dobrého korejského designu brzy neco udelas >:D
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 10:16
Re: čistá pravda
Stejně tak, jako tu budou onanovat korejofilové a psát zde své nekritické oslavné ódy. myslím, že to bude oboustranné.
Avatar - Choochoo
16. 4. 2012 10:15
Re: Další FLAME diskuse nas nemine...
S tou bezporuchovosti jasny souhlas. Kdyz vidim stat u silnice a stourat se v motoru ridice evropskeho verku, tak si rikam ze ten korejec nebude urcite o nic horsi volba. Ani si nevzpominam, ze bych nekdy nejakyho korejce videl stat. Osobne kdyz ne japonce, tak asi toho korejce ;-)
Avatar - kari.laz
16. 4. 2012 10:12
Re: Předsudky
Se zlepšující se kvalitou a vlastnostmi, úměrně tomu poroste i cena.
Avatar - eniel lorien
16. 4. 2012 10:10
Re: Další FLAME diskuse nas nemine...
prva veta logicky odporuje zaciatku druhej a koniec druhej je logicky nezmyselny voci zaciatku druhej....
Avatar - strýček BOB
16. 4. 2012 09:59
Re: Další FLAME diskuse nas nemine...
Design je buď dobrej nebo špatnej. Subjektivní je vnímání designu a právě v této disciplíně adoranti korejských křápů kulhají na obě hnáty... >:D
Avatar - strýček BOB
16. 4. 2012 09:57
Už je to tady...
Reklamní masáž začíná ;-\ Reklama na nový ceed bude všude, na všech televizních kanálech, ve všech novinách a časopisech, na všech bilbordech, na baleních sunaru, něco bude losovat i Béda Trávníček, na všech záchodových prkénkách, na všech rybích konzervách, tedy vně i uvnitř, Janda napíše nenápadný adorační testík, přejmenujeme letiště...v Praze náměstí...

Prostě zoufalá a upocená snaha se vetřít >:D
16. 4. 2012 09:45
...
Co mi tam najviac vadi su 4 (!) displeje v interieri. Nic nebezpecnejsie a rozptylujucejsie si nedokazem predstavit. Odkedy mam v aute jeden displej na vsetko, v zivote by som uz nemenil... To sledovanie spodneho displeja v Kii je fakt prinos pre bezpecnost... To iste navigacia je pod vyduchmi ventilacie... Zle, zle, zle... :no: Inac auto zvonku pekne, ale treba rozmyslat, kym sa zacne kreslit interier...
16. 4. 2012 09:42
Re: Další FLAME diskuse nas nemine...
Design je velmi subjektivni vec... za sebe muzu rict, ze se mi Ceed (v bile) libi daleko vice nez Astra (od ktere je pry okopirovan :-) ) a taky se mi libi podstatne vice nez soucasny Golf (u ktereho se mi zase libi daleko vice interier).
i30 ma velmi originalni tvary, ktere nemusi byt kazdemu po chuti, ale v te zaplave sedi (Octavky a spol.) se za ni otoci temer kazdy.
Osobne je mi uplne u ... od koho si kupuji auto, vyzkousel jsem uz spoustu znacek. Ja od auta cekam bezporuchovost a dobrou ovladatelnost, komfort. Pokud mi to umi nabidnout korejec, tak proc ne.

Honeni se za mamonem, radoby, "prestize" u aut za 400 umi jen cechacci a jejich byvali bratia >:-[] (a taky bazarboys v ojetych BMW atp. a dalsi jim podobni v olitanych pixlach, kdysi za milion)

Pro prezentaci jsou tady jina auta, za jine penize ;-)
16. 4. 2012 09:41
Re: Mohli by ste urobit grafy, rasty predajov automobiliek z
Koncern H/K sám říká, že letos se chce dostat na úroveň R/N, případně ho předehnat a být na 4. místě, tedy +- 7 mio vyrobených kusů. Vzhledem k tomu, že májí stále dvouciferné nárůsty na všech teritoriích(kromě domácího), je to skoro 100% jistota.
Na rozdíl od jiných, třeba VW, GM ... není HK tak závislý na růstech v Číně, kde dochází ke zpomalení prodejů a dle v oboru chytřejších, tam bude v následujících 5 letech ještě hůř. To jim pomůže v proporčním růstu oproti ostatním. Paradoxně to pomůže i nám ke koupím lepších aut za nižší ceny, čínské automobilky to totiž donutí více se orientovat na export a to co trvalo japoncům dvacet, korejcům patnáct bude číňanům trvat deset let. To je, ale má osobní vize.
Střednědobým cílem H/K je Toyota? Tam to funguje navíc jako historický boj Japonsko versus Korea. Na GM a VW si určitě myslí, ale zatím to nahlas moc neříkají.
Oni dobře vědí, že do budoucna již nemohou uspět pouze s "masově prodávanou produkcí" a budou muset "vytáhnout specialitky". Hyundai již začal - sportovní zadokolka, luxusní Equinos ....
Kia to spustí příští rok - komu se to líbí, je na co se těšit.
;-)
16. 4. 2012 09:38
A kde je střed motorové nabídky ?
V nabídce pro český trh nevidím "zlatý střed" motorové nabídky, tedy 1.6 CVVT a slabší verzi dieselu 1.6 CRDi, což jsou dle mého názoru optimální pohonné jednotky pro Ceeda. Divná obchodní strategie ... ale je možné, že se do nabídky dostanou o něco později.
16. 4. 2012 09:35
rozhodujú malichernosti
Z pohľadu zákazníka a nepredpojatého človeka mi je úplne jedno, aký znak má moje auto na kapote, keď má všetko, čo od neho požadujem, za mne prijateľnú sumu. Preto si myslím, že je iba dobre, že sa rozrastá konkurencia. Nech okukávajú jeden od druhého len tie najlepšie veci a bude to super. Po prečítaní všetkého možného, nejakej tej osobnej skúsenosti som rád, že rozhodujú medzi jednotlivými výrobcami vskutku iba malichernosti, naše priority a každý jeden si na trhu nájde toho svojho koňa. Prioritou môže byť riadenie, kvalita povrchových materiálov, mäkký podvozok, športový podvozok, nízka spotreba, radenie, vysoký výkon, image auta, veľkosť kufra, dĺžka sedákov, miesto v aute, či sa auto kradne, či má také auto sused... Už sa zlé autá nevyrábajú :yes:
16. 4. 2012 09:32
No
Kde je proboha Topper? Teď...kdy se tu píšou dějiny...nejdůležitější článek roku a on tu není...! Ostuda 8-s
16. 4. 2012 09:30
ktere?
"...Všechny čtyři ovladače oken na dveřích řidiče mají funkci „AUTO“, tedy otevření i zavření lze provést jediným stiskem. Kdy se toto naučí i ostatní automobilky?..."

Zatial na kazdom aute ktorym som jazdil bolo toto uplnou samozrejmostou (samozrejme pokial nemali vzadu svihadla). A pritom ani jedno nebolo znacky Kia/Hyundai. Rozdiel moze byt v tom ze na niektorych autach to treba najprv zapnut/aktivovat (na co ste napriklad neprisli pri teste mazdy3-sedan).

Nerobme teda zase z korejcov akychsi automobilovych geniov, ktori prisli na nieco co ostatni este len budu pouzivat. Su to velmi dobre auta, o tom netreba pochybovat. Ale spicka triedy to nie je...
Avatar - Renton
16. 4. 2012 09:30
Re: Další FLAME diskuse nas nemine...
Napriklad to, ze za cenu ceeda alebo i30 sa da kupit pomaly akakolvek europska konkurencia, takze aspon pre mna straca zmysel kupovat korejcov (predtym by ten dovod bola len cena). Teraz co je dovodom? Dizajn? :-) i30 vyzera ako carbanica 5rocneho dyslektika a ceed spredu vyzera tiez "super". Ale ked ma niekto 15 000e a chce korejca, preco nie. Su to jeho peniaze
16. 4. 2012 09:17
Další FLAME diskuse nas nemine...
Tyhle clanky vzdy pusobi na zdejsi odpurce Korejcu jak rudy hadr. No, uz se tesim na to, co si tady zase prectu za nezaujata moudra :-)
Avatar - Stefič
16. 4. 2012 09:10
Předsudky
Tak...je čas odhodit předsudky. Je vidět, že Korea se učí a dohání Evropu mílovými kroky. Nastala doba, kdy sedět v Kii nebo Hjundaji není ostuda, respektive se nejedná o vizitku prázdné peněženky.
Bylo je otázkou času než se to naučí... A to tu ještě nemáme čínu. Teď produkují brak, ale za 10 let evropský trh převálcují...
Avatar - zdravy rozum
16. 4. 2012 09:09
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.