Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Studie: Ženy si prý spletou pedály v autě spíš než muži

Vedle starších žen mají se se sešlápnutím špatného pedálu problémy také řidiči mladší 20 let.
Zpět na článek
Avatar - Ada je zase tady
17. 4. 2012 01:24
Re: No to je ale novinka
Bylo by zajímavé takový průzkum udělat u nás. Z uvedeného odkazu vyplývá, že na severovýchodě USA před 20 lety ženy najezdily přibližně polovinu km, než muži a přitom pravděpodobnost, že zaviní dopravní nehodu se zraněním je o cca 20% vyšší, než u mužů (na stejný počet ujetých km). Osobně se domnívám, že u nás budou ty rozdíly ještě větší - jak v počtu ujetých km, tak i v počtu zaviněných nehod se zraněním. Typickým zaviněním u řidičky je nedání přednosti v jízdě a s ohledem na průměrně menší evropská auta to pravděpodobně povede ještě k větší pravděpodobnosti zranění...

Navíc v té práci ještě není zohledněna skutečnost, že u spousty podstatných řidičských chyb žen dokáže průměrný řidič - muž zabránit nehodě svými rychlejšími a koordinovanějšími reakcemi, což ovšem obráceně (protože ve stresové situaci si ženy začnou plést pedály, případně si zakryjí oči) neplatí ani náhodou. Dokonce se stává poměrně často, že žena zaviní nehodu, muž se jí vyhne, havaruje a žena odjede, protože je to taková nána, že si ani nevšimla, že někomu zkřížila cestu...
16. 4. 2012 22:11
Re: Agresivní jen muži?
To je důsledek vyrovnávání společnosti. Spousta lidí by to u chlapů ráda svedla na testosteron a nějakou vrozenou agresivitu, což je univerzální výmluva, ale ve skutečnosti je příčina často někde jinde. Myslím si, že si nemáme moc co vyčítat z hlediska geneticky daných predispozic.
16. 4. 2012 22:05
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Osobně si myslím, že je právě napájení tím limitujícím faktorem. Jsou to slušné automatické smetáky na udržování pořádku, ale důkladnější úklid je mimo jejich ligu.
16. 4. 2012 22:03
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Zrovna zmíněný systém od Philipsu mám a musím ti dát za pravdu. ;-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 21:56
Re: stokrát opakovaná lež: ŽENY JEZDÍ BEZPEČNĚJI NEBO DOKONC
Ale FUJ - to k té "analíze" (to měkké "i" tam je SCHVÁLNĚ!) kde "konstruujete" jak jezdím ;-)
A já (narozdíl od vás) NEřekla že chci KONTROLOVAT - že bych chtěla vidět Vidět VIDĚT ... cítíte ten ROZDÍL? :-)
16. 4. 2012 21:50
Re: No to je ale novinka
No váš pravopis je naprostá prasárna... slušně řečeno... Chápu, že člověk potřebuje někdy něco zvýrazni nebo vyzdvihnout nějakou myšlenku a proto napíše dané slovo VELKÝMI písmeny. Ale pokud NĚKDO píše VELKÝMI písmeny každé TŘETÍ slovo, TAK to ztrácí SMYSL a je z TOHO guláš. A taky "nechápu", proč furt všude "cpete" ty pitomé "uvozovky". To jako "myslíte" všechno ironicky?
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 21:46
Re: No to je ale novinka
Ok ;-)
PS: Projdu si to "důkladněji" až zítra (těch stránek a "dat" je přece jen "trochu víc" :-)
PPS: Alespoň to "rozdělení" dle VĚKu "sedí" skoro URČITĚ ;-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 21:42
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Ty "dražší" relativně NE špatně fungují již dnes (chce to sice stále ještě mít i normální vysavač, ale "pomocníkem" bez diskuzí již jsou).
PS: Ale zcela BEZ legrace za DALEKO "zásadnější" považuji tu ŠPIČKOVOU žehličku/žehlící systém (asi NEtušíte jak MOC je to velký rozdíl - je to asi jako když jedete něčím jako Citroën C1, nebo něčím jako Ferrari California :yes: ;-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 21:38
Re: No to je ale novinka
1) píši "všemi" = za (občasné) překpely se OMLOUVÁM (mužů ,-)
2) miblion mi zní "líp", ale nechci abyste "tupěl" = MILION (ok? :-)
3) náklonost k autům dle národnosti byla a je BUBOST (ale hydropneumatické odpružení vozů typu Citroën C5/C6 mi "vyhovuje" - to je FAKT
4) benzínové motor (stále ještě) "obecně" považuji za LEPŠÍ než naftové
5) (nejen kvůli pedálům) mám raději AUTOMATické převodovky
PS: Jak se aktuálně "daří" těm "podezřením"? ;-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 21:32
Re: No to je ale novinka
Kdo tomu pánovi/mladému muží vysvětlí, že muži nejspíš NEjezdí 33x více než ženy (mám dojem že cca tolikaNÁSOBNĚ získali více trestných bodů ;-)
16. 4. 2012 21:29
Re: No to je ale novinka
Tak jsem schválně kvůli vám trochu pohledal na internetu a našel jsem toto: [odkaz]
Zde se "potvrzuje" to co říkám. Data se týkají počtu nehod/zranění/smrtelných nehod na 100 milionu mil. Počet úmrtí u mužů je vyšší než u žen, ale co se týče nehod a lehkých zranění, tak častěji (vzhledem k ujetým mílím) bouraly ženy.
Avatar - KubikCv
16. 4. 2012 21:08
Agresivní jen muži?
Zásadně nesouhlasím,že agresivně jezdí jen muži.Poslední dobou potkávám daleko víc agresivních a netrpělivých řidiček.Většinou ve služebkách a nebo s autem půl mega + .
Docela lituju,že nemám kamerku v autě,nebo rovnou dvě.Nedávno se mi stalo,že jsem se blížil k obci,za mnou cca 400m auto,vidím že ho někdo předjíždí.Vjedu do obce,zpomalím na 50 a přede mnou cca 3 auta,jedeme plynule.Dojela mě řidička Mazdy 3 co před chvílí předjížděla auto za mnou.I když jsme byli dávno v obci,tak mi za zadkem teprve dobržďovala tak na pár cm.Projíždíme obcí,kde bývá docela silný provoz a často tam měří.V zrcátku se kochám...netrpělivá dáma (cca 40) a její gesta,rukama sjíždí na volantu ze strany na stranu,potřásá hlavou...nervy na pochodu.Kopec na výjezdu z obce,plná čára a ona za mnou pořád autem vykukuje,naneštěstí jede dost aut proti.To už jsem to nevydržel a "zamával" jí a odbočil >:D
Pak většinou potkám závodnice na rovince...zatáčky s brzdou.
Myslím,že nejsem sváteční řidič a jezdil jsem a jezdím celkem dost a většinou tu nejnepochopitelnější věc za volantem dokáže udělat pouze ženská.
Vyjímky potvrzují pravidlo...stejně tak jako se najde i pár slušných cikorek,najde se pár skvělých řidiček.Ale ten vzorek který denně potkáváme je více než reprezentativní
Avatar - Ada je zase tady
16. 4. 2012 20:33
Re: Nesmysl
Statisticky nejčastější příčina nehody řidiče muže je agresivní jízda. Je to dáno přebytkem testosteronu = muži jsou prostě takto od přírody naprogramováni.

Statisticky nejčastější příčina nehody řidičky ženy je nedání přednosti v jízdě. Což zcela jistě není zanedbatelné a nekončí to jen "plechařinou". :-!
Avatar - Ada je zase tady
16. 4. 2012 20:25
Re: stokrát opakovaná lež: ŽENY JEZDÍ BEZPEČNĚJI NEBO DOKONC
Ten, kdo neumí psát na počítači a do textu vkládá neoordinovaně velká písmena, bude zřejmě i tak řídit... Takže koho chce jedna feministka kontrolovat? :no: Ostatně - je mezi popleteným ovládáním klávesnice a popleteným ovládání pedálů podobnost jen čistě náhodná? 8-s
16. 4. 2012 20:19
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
.......výkonu, konstrukce a samozřejmě ceny.
Avatar - Ada je zase tady
16. 4. 2012 20:14
Re: No to je ale novinka
Ten, kdo se plete tak velice, že nedokáže koordinovaně rozlišovat velká a malá písmena, neumí zformulovat a dokončit větu, namísto milion napíše "miblion"a namísto mužů napíše "můžů" si přece nemůže činit žádné nároky na to, aby skuteční řidiči takovou osobu považovali za řidiče, který si neplete pedály. Ostatně náklonnost k francouzským vozům s benzínovým motorem to podezření jen potvrzuje... :-!

PS: Bez ohledu na pohlaví. ;-)
16. 4. 2012 19:52
Re: No to je ale novinka
Kdo této paní/slečně vysvětlí, že muži jezdí více. Proto snáze nasbírají body, nemluvě o zbytečně vybodovaných řidičů profesionálu kvůli banalitám. ;-)
16. 4. 2012 19:44
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Robotické vysavače budou fungovat, až je vybaví bezdrátovým napájením. Je to jen otázka výkonu.
16. 4. 2012 19:41
Re: No to je ale novinka
Jediný problém je, že stát nemá přístup k informacím o nájezdu. A i v soukromých organizacích tahle data moc nenajdeš (ani pojišťovny to moc nezajímá). Jediná výjimka (která mne napadá) jsou elektronické knihy jízd (tedy i papírové, ale to je na můj vkus moc práce :-! ).

Buď se můžeš spokojit s řidiči nějaké firmy/ firem, nebo by to musel být řádný výzkum, který by byl drahý a dlouhý. Popřípadě klasický dotazník, ale to už kvalita padá.
16. 4. 2012 19:27
Re: Nesmysl
Určitě se shodneme, že většinu agresivních řidičů tvoří muži. Ale ženy usilovně pracují na tom tenhle nepoměr srovnat. To není ani tak pohlavím jako jinými faktory v životě. Nejhorší je, že velká část nehod, které potkají ženy, jsou naprosto zbytečné. Ano, mají většinou směšné následky, ale člověk ani nechce vědět, jak by taková řidička dopadla ve vážnější situaci, když dokáže udělat takovou pitomost. A právě protože jsou to většinou pitomosti, tak je spíš někdo jiný dokáže vyžehlit.

Je tu jeden faktor, který se málokdy řeší. Fakt je, že pomalu jedoucí auto představuje velké riziko na silnici. Lidé ho předjíždí, frustruje je, může je to tlačit k zbytečnému riskování. Stejně tak člověk, který nedokáže v křižovatce využít mezery. Nedokáže předjet. Tihle lidé se nemusí vůbec vybourat, ale řadu nehod mohou způsobit. A na zavinění té nehody se podle mne podílí. Samozřejmě, ideální řidič by se nenechal vykolejit, ale nebýt toho člověka, k nehodě by nedošlo.
16. 4. 2012 17:02
Re: No to je ale novinka
No vezmu to postupně.
1) jedoucí muž je reálně nebezpečnější než žena? - Založeno na nicneříkajících výzkumech ano. v Reálu bych si tak jistý nebyl. Netvrdím, že jsou nebezpečnější muži, nebo ženy. To řeknu, až uvidím data z opravdového výzkumu

2) Ještě jednou si přečtěte co jsem napsal.Mluvil jsem o 1 milionu km za 10 let (ne o 10 milionu km) a znám lidi, kteří najeli i víc. Ale to není vůbec podstatné... podstatné podle mě není důležité kolik udělal někdo nehod za rok, ale to kolik km najel bez nehody. Když to trochu přestřelím, tak podle mě je bezpečnější muž, který udělal za 10 let 3 nehody (a ujel milion kilometrů), než jiný muž, který za 10 let způsobil 2 nehody (a ujel 100km). - tyhle čísla jsou samozřejmě extrém, ale podle vašeho výzkumu by byl druhý muž lepší/bezpečnější řidič...

3)To že způsobí muži více nehod na hlavu nepopírám. Ale když spáchají více trestných činů Češi (jako etnikum), než Romové, tak to znamená, že Češi jsou větší kriminálníci a Romové jsou "hodnější"?Nebo je to dáno tím, že Romů je 300 000 a Čechů 9 000 000? Právě proto je potřeba ukázat, že trestný čin spáchá za rok každý stý Čech, a každý desátý Rom. Pak už se ta statistika obrací v neprospěch Romů. (čísla jsem si opět vymyslel pro ilustraci)... Tzn. stejně tak by se mělo srovnávat počet nehod na ujeté km

4) Možná to bude náhoda ;)

Jinak k tomu "vybodování". Odpověď neznám, ale podle mě je to směsice více faktorů.
a) muži najezdí více km --> větší šance dostat body a vybodovat se
b) muži dělají více přestupky, které se trestají body - naopak ženy (opět podle mě) dělají spíše neobvyklé kiksy - ty ale radar nezachytí.
c) profesionální řidiči jsou v drtivé většině muži a najezdí i 80 - 100 tisíc ročně. Pak se šance na vybodování zvyšuje.
d) Ženám pan Policajt rád něco odpustí (to berte samozřejmě s nadsázkou)

Každopádně netvrdím, kdo jsou lepší řidiči, ale nehodlám papouškovat výzkum, který rozhodně nesplňuje metodologická pravidla. Prostě je potřeba výzkum o kterém jsem mluvil. A ano, určitě by nebyl nejlevnější, ale určitě by byl užitečný, i pro zhodnocení bodového systému atd.
Avatar - Gasoline
16. 4. 2012 15:50
Re: No to je ale novinka
K PS:
Já a moje žena ujedeme za rok asi stejně každý cca 20 000 km. Bodíky jsme zatím nenasbírali, ale můžu přísahat, že za stejný přestupek dostává menší pokuty (nebo taky nic) než já. Holt umí skvěle roli blbé blondýny. Takže to vidím i na nestejný metr od policistů.
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 15:38
Re: stokrát opakovaná lež: ŽENY JEZDÍ BEZPEČNĚJI NEBO DOKONC
Och - CHTĚLA bych být jen "muška" maličká a mít možnost sledovat, vidět a posoudít - jak jezdíte třeba zrovna VY ;-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 14:45
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Souhlasila bych i s termínem "předražené", ale až tak kritická bych k nim NEbyla (ale určitě to NENí "náhrada" běžného vysavače, je to "doplněk" ;-)
PS: To jistě NEbylo na žádnou urážku.. :-)
..ale žehlení je DALEKO "horší" (myslím "náročnější") činnost než vyluxování = tam rozhodně doporučuji NE"šetřit" - a zatímco ROBOTický vysavač je "pomocník", tak špičková žehlička (či celý žehlící systém kdy vám prkno aktivně zespoda "profukuje" žehlený materiál) je BIG pomocník.. :yes: :yes: ;-)
16. 4. 2012 14:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
16. 4. 2012 14:34
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
:-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 14:29
Re: Nesmysl
No když zase JÁ vidím takové auto ... tak ho řídí CHLAP (na 90% v klobouku :-)
PS: Omluva přijata ;-)
Avatar - Choochoo
16. 4. 2012 14:25
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Nene, vysavacem umim lepsi, ale urcite se chytne, kdyz jsem ji to uz parkrat ukazal ;-)
Nebo ze by byla tak vychcana a delala ze to neumi? >:D
16. 4. 2012 14:05
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Bohužel všechny robotické vysavače pracují na principu rotačního kartáče a "mikro" sacího výkonu, který jen tak tak strhne rozvířený prach a sem tam nějaký drobek do nádobky. Klasický dobrý vysavač nedokáží nahradit. :-(

Jsou to spíš poměrně dost drahé (možná i předražené) mechanické hračky s omezenou životností (asi tak do vypršení záruky) vyžadující rozhodně více péče než normální vysavač.

(Potěšilo mě, že jsi se hned neurazila a pochopila žert.) :yes:
Avatar - Choochoo
16. 4. 2012 13:57
Re: Nesmysl
Take jsem si myslel ze jezdi bezpecneji, ale cim dal vice jsem presvedcen o opaku. Kdyz vidim auto ktere treba brzdi plynulost, jede 60 v useku kde je 80, nebo klickuje po silnici, spatna najizdi na dlanici, spatne prejizdi z pruhu, tak na 90% je tam vzdycky zenska. To ze jezdi pomalu je mozna bezpecne pro ni, ale z hlediska neplynulosti provozu nebezpecne pro ostatni ;-) Perla byla, kdyz do me nabourala zenska na stopce, pac jsem zastavil a ona mi rekla proc stavim, ze tam policajti stejne nehlidaj >:D Jelikoz zenska neni na tom technicky dobre jako skoro kazdy chlap, tak ani poradne nechapou proc ty pedaly slapou >:D
Zenska za volantem, auto bez ridice >:D Kdyz nekde nejakou vidim, radsi pridat a pryc, pac v neprehledne situaci od nich necekam nic dobreho >:D
Omlouvam se tem 10% schopnych ridicek ;-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 13:46
Re: Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Na vysávání jsou tu dnes už ROBOTI-cké vysavače.. ;-)
..a když zmiňujete žehličku, buďte na své "auta bezpečněji řídící" partnerky HODNí (žehlení není žádná "legrace"!) a kupte jim (alespoň)

[odkaz]

nebo rovnou

[odkaz]
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 13:42
Re: No to je ale novinka
Já si teď také čísla "vymyslím" - ze 3 milionů mužů co mají řidičák způsobí nehodu 50.000 z nich; z 3 milionů žen 5.000 z nich ;-)
(trochu) viz ono vybodování s poměrem 33 : 1 (nebo kolik, ale je to VELMI VÝRAZNÝ NEpoměr.. :-)
PLUS další "bonus" (samozřejmě trochu "zobecněno") nehody "mužské" bývají "vážnější" (nehody "dámské" bývají o "odřených pleších" - kruciš "píše se to tak"?? 8-s :-)
1) to já "trochu" také (což ale NIC NEmění na FAKTu, že "jedoucí muž" je REÁLně "nebezpečnější" než.. ;-)
2) to asi NEeee (a jen tak "mimochodem" - popravdě moc "kohokoliv" kdo ujel za život 10 milionů km NEbude - docela "slušný" reálný již NADprůměr bude 1 miblion :-)
3) muži způsobí více nehod (na hlavu!) "obecně" -"kdekoliv" - a popravdě NEbourá se ve městech dokonce VÍCe než mimo?? (byť "vážnější" samozřejmě jistě budou ty NEměstské...
Popravdě já vídám HODNĚ aut kde žena řídí a muž vedle sedí (je ale fakt, že když jedeme s BUŘTÍKem, tak v reálu VÍC - delší část cesty - odřídí on!
4) no já mám POCIT možná spíš obrácený = což možná ale NEbude "náhoda" ;-)
PS: To bude docela (nejen finančně) NÁROČNÁ statistika :-)
Mimochodem - co říkáte na poměr "vybodovaných" můžů a žen? ;-)
16. 4. 2012 13:36
Ženy jezdí opravdu lépe než muži
Ale jen se žehličkou. :-) (No a možná ještě s vysavačem.)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 13:25
Re: Nesmysl
Ale VÍTE že "přesně totéž" (kolik nehod např. "zavinili nepřímo") platí i OBRÁCENĚ? ;-)
PS: Myslím že oba (všichni) zhruba VÍME ... řekněme: v čem a jaké dělají chyby ženy a jaké muži (jaké jsou pro tu a onu skupinu "typické") = a já se "domnívám", že ty ženské končí spíš "ťukanci", ty vaše spíš "hůř" :-|
Viz ten (EXTRÉMní NE)poměr "vybodovaných" můžů a žen - ten docela dobře "naznačuje".. ;-)
16. 4. 2012 12:51
Re: Nesmysl
Žádná studie neřeší, kolik chyb ženy-řidičky musel vyžehlit jiný účastník provozu. Protože nehoda má většinou víc účastníků. Všichni totiž děláme chyby. A už vůbec ne, kolik nehod způsobí nepřímo. Znásilnit statistiku je většinou velmi jednoduché.
16. 4. 2012 12:24
Re: No to je ale novinka
Až někdo provede opravdový výzkum co se týče nehodovosti mužů a žen, tak vám dám zapravdu. Ale výzkum typu: 3 miliony mužů mají řidičák a způsobí za rok 50 000 nehod, 3 miliony žen mají řidičák a způsobí 25 000 nehod --> ženy jsou lepší řidičky (čísla jsem si vymyslel) - tak takový výzkum neodpovídá vůbec ničemu.
1)znám hodně žen, co mají řidičák, ale vůbec nejezdí.
2) Řidič, který ujede za 10 let milion kilometrů a má 3 nehody, je podle takového výzkumu horší řidič než žena, která za 10 let ujede 40 000km a má "jen" 2 nehody.
3)Jinak to, že více smrtelných a vážných nehod zaviní muži je celkem logické, protože tyhle nehody se většinou nestávají ve městech, ale na "okreskách" atd. kde většinou řídí muži. Ženy řídí hlavně ve městech.
4)To jen tak naokraj, ale z osobní zkušenosti jsem už mnohokrát "hasil" situaci, kdy udělala ženská (někdy i chlap, ale více ženské) naprosto nečekanou kravinu...

Suma sumárum až někdo přinese výzkum, který bude založená na statistikách typu: Průměrná žena způsobí x nehod za 1 milion kilometrů a průměrný muž způsobí y nehod za 1 milion kilometrů a x < y tak uznám, že ženy řídí bezpečněji.
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 12:00
Re: Nesmysl
..myslím že nějaké koně by mohla přidat i pochromovaná koncovka výfuku, ne..?
..a lepší aerodinamiku určitě udělají HODNĚ zatmavená skla! Čím víc tím.. :-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 11:59
Re: Nesmysl
Míň (co do četnosti) + míň (co do důsledků) = OPRAVDU jezdí bezpečněji..
..možná ne "lépe", možná ne "atraktivnějši", možná ne "svižnějši" atd. atp., ale v důsledku (o HODNĚ) bezpečněji ANO :-) = je trochu otázkou, jestli ti CHLAPi opravdu jezdí "lépe" ;-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2012 11:56
Re: No to je ale novinka
Liliaceae jsou pěkné kytičky a byť já si (malá a velká) písmenka rozhodně NEpletu (a používám je ZCELA "metodicky" a "logicky"), tak "zareaguji/odpovím"
1) ženy JSOU "bezpečnější" řidičky = OPRAVDU způsobují (dokonce VÝRAZNĚ) méně nehod ("vybodováno" prý v česku bylo přes 33.000 můžů a 1000 žen? Tak TENTO poměr myslím asi tak "odpovídá" ;-)
2) já už dlouho jezdit JEN s automaty = naštěstí se mi tam dole "neplete" tolik pedálů.. :-)
...tak teď jen čekám až nějaký CHLAP příjde s nápadem "navrhnout automatické převodovky pro ženy povinně"? ;-)
3) a "že nejlepším motorem v autě (byl) je (a asi ještě chvíli bude) ten BENZÍNový" - to je JASNÁ věc :yes: :-)
..si představte takové Ferrari California s NAFTOU - brrrrr 8-s = NEJlepší je BENZÍN ;-)
Avatar - ManInBlack
16. 4. 2012 11:53
Re: Nesmysl
V Čechách jedině tédéíčko v červeným íčku :-) A mračítka na světla, protože to přidává koně!
Avatar - ManInBlack
16. 4. 2012 11:52
Re: Nesmysl
Míň bourají, ale když už, tak kvůli větším kravinám :-)
Avatar - Ada je zase tady
16. 4. 2012 10:25
Re: Nesmysl
Stejne tak se obecne vi, ze nejlepsim motorem v aute je ten bendzinovy >:-[]
Avatar - Ada je zase tady
16. 4. 2012 10:23
No to je ale novinka
Vzdyt je to obecne znamo. :-!

A co na to mistni Lilie, ktera si plete mala a velka pismena? ;-)
Avatar - Choochoo
16. 4. 2012 09:35
Nesmysl
Neni mozne, vzdyt vsichni vime a vsude se rovnez uvadi, ze zeny jsou lepsi ridicky >:D