Testy
robert78
0
8-s
Přejít do diskuze
Běžné a možná i časťjší je to i naopak. Jako v tomto případě. Bosch jako jednička v commonrailech potřebuje udržet diesel co nejdéle a hledá cesty, jak toho dosáhnout. Naftový hybrid je jednou z možností se kterou Bosch přišel. Něco vymyslet však nestačí. Musí se najít nějaká automobilka, která do toho půjde. Pak už se jen čeká na úspěch se kterým přijdou i objednávky od jiných automobilek.
ano tohle fórum dobře znám, ale rozhodně se nejedná o běžnou nebo častou závadu řekl bych. Nechci nijak paušalizovat, ale já osobně jsem nepotkal nikoho, kdo by měl s motory HDI nějaké vážné problémy. Nicméně někdy se smolný kus může vyskytnout i v jinak povedené sérii....
Díky za upřesnění. Nemůžu to samozřejmě podložit čísly. Známý si zkratky rozhodně nepopletl, je to jeho chleba. Tebou popisovaná závada bude něco jiného, rozhodně si stojím za HDI. Naopak do nouzového režimu a ke ztrátě výkonu má docházet při vyšší zátěži (dálnice).
Citroenem v servisu je též HDI. Další HDI, o kterém vím, si dával před chladič v zimě papírový karton 8-s u auta r.v. 2004+ s pořizovací cenou 3/4M + opravdu zarážející 😉
Netvrdím, že HDI jsou špatné ani že se musí jednat o fatální poruchy. Osobně jsem přesvěědčen, že většina toho bude způsobena naprostými prkotinami či různými čidly a snímači, nejlépe od německého Bosche atp.
např.
[odkaz]
Citroenem v servisu je též HDI. Další HDI, o kterém vím, si dával před chladič v zimě papírový karton 8-s u auta r.v. 2004+ s pořizovací cenou 3/4M + opravdu zarážející 😉
Netvrdím, že HDI jsou špatné ani že se musí jednat o fatální poruchy. Osobně jsem přesvěědčen, že většina toho bude způsobena naprostými prkotinami či různými čidly a snímači, nejlépe od německého Bosche atp.
např.
[odkaz]
jo jo "testovali" a první dojmy byly velice pozitivní. Nicméně slíbili že se k tomu autu vrátí podrobněji a zatím nic.... 😐
Já myslím , že tohle ten systém neřeší vůbec. Nějaký prokluz nebo ztrátu stability bude řešit ESP/ASR klasicky přibržďováním jednotlivých kol. Rozhodně se nekoná o nějaký inteligentní systém ala Honda SH-AWD nebo to co představuje systém v nové Acuře RLX, či sportovní diferenciál ala Audi....
Bude tam klasický diferenciál. Zbytek bude řešit modifikované ESP. Jinak logicky nejde o opravdové 4x4 ve smyslu použití v náročném terénu ala Nissan Patrol, ale pouze o podpůrný pohonný systém, který se sveze na módní vlně "ekologických" automobilů.
Zbytek je prostě jen o tom, že je módní vlastnit oplastovaného "všeuměla", který nabízí tři v jednom a je "super" na běžné silnici silnici , do náročného terénu i jako dodávka na odvoz betonu na chalupu. Že je to nesmysl ? To není důležité, podstatné je že se tak bude tvářit 😉
Bude tam klasický diferenciál. Zbytek bude řešit modifikované ESP. Jinak logicky nejde o opravdové 4x4 ve smyslu použití v náročném terénu ala Nissan Patrol, ale pouze o podpůrný pohonný systém, který se sveze na módní vlně "ekologických" automobilů.
Zbytek je prostě jen o tom, že je módní vlastnit oplastovaného "všeuměla", který nabízí tři v jednom a je "super" na běžné silnici silnici , do náročného terénu i jako dodávka na odvoz betonu na chalupu. Že je to nesmysl ? To není důležité, podstatné je že se tak bude tvářit 😉
je zcela běžnou praxí, že návrhy vyvíjené původně samotnou automobilkou bývají uváděny do sériové výroby ve spolupráci s velkými dodavateli automotive tech. jako Bosh, Valeo, Magneti marelli, atd. (viz. common rail, start -stop systém, ESP,atd.)
myslím, že se ti popletly zkratky (nebo tvémů známému). Tento problém se týkal dnes již nevyráběných motorů HPI s přímým vstřikováním benzínu. Přesně jak popisuješ pády do nouzového režimu, ztráta výkonu.
Naopak u motorů HDI tyto problémy prakticky nenajdeš, navic HDI má tak dobře vyřešenou regeneraci filtru, že nikdy řidiče neobtěžuje, jako například jiné konkurenční motory s filtrem pevných částic, kdy ti najednou začne blikat kontrolka regenerace zrovna ve chvíli, kdy se ti to nehodí a vůz "nutí" svého uživatele ujet patřičně dlouhou vzdálenost při dodržení určité rychlosti a otáček motoru, aby se mohla regenerace dokončit....
Tohle se mi u motoru HDI nikdy nestalo a to jezdím převážně po městě. (vše platí za předpokladu doplněného aditiva Eolys).Pokud vůbec dojde u motoru HDI k pádu do nouzového režimu, týká se to výhradně vozů s nájezdem více jak 250 tisíc kilometrů u kterých nebyl proveden repase/čištění filtru PFD a které nemají dolité aditivum Eolys.
Takže žádný typický problém HDI se nekoná 😉
Naopak u motorů HDI tyto problémy prakticky nenajdeš, navic HDI má tak dobře vyřešenou regeneraci filtru, že nikdy řidiče neobtěžuje, jako například jiné konkurenční motory s filtrem pevných částic, kdy ti najednou začne blikat kontrolka regenerace zrovna ve chvíli, kdy se ti to nehodí a vůz "nutí" svého uživatele ujet patřičně dlouhou vzdálenost při dodržení určité rychlosti a otáček motoru, aby se mohla regenerace dokončit....
Tohle se mi u motoru HDI nikdy nestalo a to jezdím převážně po městě. (vše platí za předpokladu doplněného aditiva Eolys).Pokud vůbec dojde u motoru HDI k pádu do nouzového režimu, týká se to výhradně vozů s nájezdem více jak 250 tisíc kilometrů u kterých nebyl proveden repase/čištění filtru PFD a které nemají dolité aditivum Eolys.
Takže žádný typický problém HDI se nekoná 😉
Jak říkám, není nad solidní diferenciál. 😉 Tyhle problémy se vztahují hlavně na rozjezd a vyprošťování. Jakmile jedeš, tak to funguje mnohem lépe. Přesuny bývají mnohem menší a funguje ti ESP. Je dobré si auto dát na rolety. Pak krásně vidíš, jak přemýšlí. U mezinápravových spojek právě často uvidíš, jak se chvíli točí zadek, pak předek, jak se snaží někde vyhrabat trochu trakce.
Viděl jsi, jak funguje diferenciál s korunovým převodem Audi? Celkem pěkná podívaná. 😄 Konečně se zbavili největší nevýhody Torsenů - TBR.
Viděl jsi, jak funguje diferenciál s korunovým převodem Audi? Celkem pěkná podívaná. 😄 Konečně se zbavili největší nevýhody Torsenů - TBR.
no takže se třeba jednou stane, že Tě to pošle do příkopu a z palubního systému se ozve "CML lituje..." 😉 Svým způsobem je to tedy dost nečitelné a nepředvídatelné - ale zase na druhou stranu v 98% běžných případů k tomu nedojde....a na zbytek tady máme "nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze vozovky..."
Měl by tam být otevřený diferenciál a doufejme EDL, tedy přibrzďování kol. Takže je to stejné jako u většiny jiných čtyřkolek. V tom videu je vidět, že zadek zahrabal, ale není tam vidět, že by zahrabaly obě nápravy, a když odtamtud vyjíždí, kamera je jen na předku, takže není vidět na zadek. Proto jsem psal, že je škoda, že nestál dál, aby měl člověk přehled o obou nápravách najednou.
Z toho, co je vidět, to vypadá, jako kdyby moment pulzoval mezi přední a zadní nápravou, jak se elektronika snaží najít trakci. To je typické chování pro elektronické systémy. Na silnici se sice umí chovat proaktivně, protože díky senzorům ví, co potřebuješ, ale z principu jsou reaktivní, takže za špatných adhezních podmínek musí naslepo zkoušet, co funguje.
Z toho, co je vidět, to vypadá, jako kdyby moment pulzoval mezi přední a zadní nápravou, jak se elektronika snaží najít trakci. To je typické chování pro elektronické systémy. Na silnici se sice umí chovat proaktivně, protože díky senzorům ví, co potřebuješ, ale z principu jsou reaktivní, takže za špatných adhezních podmínek musí naslepo zkoušet, co funguje.
Není to žádný kec, když dovolíš. Je to můj osobní subjektivní názor na základě zkušeností známého, který se zabývá opravami/odtahy vozidel, co zůstali stát na cestě.
Dál vím o majiteli hdi, kde auto je víc v servisu, a to doslova. A je to stále to jisté - pády do nouzového režimu a ztráta výkonu, typický problém hdi.
Dál vím o majiteli hdi, kde auto je víc v servisu, a to doslova. A je to stále to jisté - pády do nouzového režimu a ztráta výkonu, typický problém hdi.
I tak je to poměrně drahé a elektromotor na každém kole by byl opravdu fajn ale to si může dovolit Lexus, ne Peugeot.
Je to kompromis ale dobrý kompromis.
A ultimativní výkony od toho opravdu nikdo nečeká.
Je to kompromis ale dobrý kompromis.
A ultimativní výkony od toho opravdu nikdo nečeká.
Ty máš nějakou statistiku nebo je to ze Tvé strany jen kec? Neber tolik těch prášků .... >😁
tohle je jediné video, kde to chvílemi vypadá, že ten zadek "jede". Na ostatních, co jsem k tomu našel je terén, který by projel i důchodce na skládačce... Tady to vypadá, že mu ten zadek pomohl..
Já jsem si na počátku, než jsem si přečetl ten add o systému od Boshe - naivně myslel, že každé zadní kolo má svůj elektromotor - vím - naiva - takže jsem měl za to, že každé to kolo by mělo ideální trakci - řízeno elektronikou - ale ono ouha - logicky - je tam diff - takže zase to někudy "uteče"...
Já jsem si na počátku, než jsem si přečetl ten add o systému od Boshe - naivně myslel, že každé zadní kolo má svůj elektromotor - vím - naiva - takže jsem měl za to, že každé to kolo by mělo ideální trakci - řízeno elektronikou - ale ono ouha - logicky - je tam diff - takže zase to někudy "uteče"...
😉 Klasické diferenciály musí fungovat i při couvání. U toho systému VW měli volnoběžku kvůli kompatibilitě s ABS. U Subaru mívám problém s tím, že v jednom modelu nabízí víc pohonů. Je v tom trošičku binec. Lidé je všeobecně považují za dobré, ale už většinou neví, že jich je víc a trochu se liší. A jejich proklamovaná symetrie má podle mne větší váhu na silnici (podobně jako boxer) než mimo ni.
Nevím, jestli ho vyrábí, ale podíleli se na vývoji. Alespoň tak to stojí v tiskové zprávě.
[odkaz]
"PSA Peugeot Citroën worked in close cooperation with Bosch to develop the electric components (motor, power electronics, and high-voltage alternator) and configure the ESP® electronic stability program specifically for hybrid vehicles."
[odkaz]
"PSA Peugeot Citroën worked in close cooperation with Bosch to develop the electric components (motor, power electronics, and high-voltage alternator) and configure the ESP® electronic stability program specifically for hybrid vehicles."
No, jak známo, náklady jsou důležité pro konkurenceschopnost. Už tak je HYbrid4 systém ze své podstaty drahý. Proč to prodražovat ještě dvouspojkou? Jak jsem psal, elektromotor to krásně překryje, testy vychvalují HYbrid4 do nebes, a pro hnidopichy Francouzi už vyvíjejí dvouspojku. 😄
No on to diesel motor nějak doveze, když Bosch s elektrohejblaty selže, tam Bosch dodavatelem není.
no ty kluzky tam nemají - myslím polygony na asfaltu...Tak někdo rád holky, někdo vdolky a já terén trošku..
No nevim, ty jejich zážitky z půlhodinové jízdy na mezinárodní prezentaci nazývají testem jen oni "e😜erti". Já bych tomu test rozhodně neřikal...
to jsou ty rozdílné povrchy - jedna půlka vozu na asfaltu - druhá na kluzné ploše.... má to v podstatě každý polygon
Tak nějak.
Ono by mne a ostatní ani tak nezajímalo Hummer centrum, ale třeba jen mokrá tráva nebo něco podobného, co by v tomto spíše teplém počasí může simulovat kluzký povrch v zimě.
Ono by mne a ostatní ani tak nezajímalo Hummer centrum, ale třeba jen mokrá tráva nebo něco podobného, co by v tomto spíše teplém počasí může simulovat kluzký povrch v zimě.
u subaru ano 😉
Jinak hezký večer... a u tohoto systému by to snad mohlo fungovat, protože to není spojeno "natvrdo" - takže by to paradoxně mohla býti výhoda...ty elektromotory
Jinak hezký večer... a u tohoto systému by to snad mohlo fungovat, protože to není spojeno "natvrdo" - takže by to paradoxně mohla býti výhoda...ty elektromotory
😁rive také nefunguje při couvání. Systém v CR-V myslím také ne. Není to nic neobvyklého. Třeba VW u svého systému s viskózní spojkou používalo blokování volnoběžky, aby fungoval i při couvání.
možná geniálně řeší, ale mě to přijde jako škrabat se levou rukou za pravým uchem... podstata se nevyřeší, jen zmírní projev. Takže tohle vyvíjeli politici?
508RXH je all-road, Scout je určen i do extrémnějších podmínek... O tom, že tyhle vozy zvládnou asi tolik, jako Lada Samara, není pochyb 😉
Je fajn, že neklamou zákazníky, do terénu s tímhle pojede jedině snílek.
Je fajn, že neklamou zákazníky, do terénu s tímhle pojede jedině snílek.
Mě by třeba zajímalo, jestli ten elektropohon bude funkční i na zpětný převodový stupeň.
Haldexy totiž údajně nefungují při couvání, takže když to někam v zimě zapíchnete do sněhu, tak je 4x4 na...
Haldexy totiž údajně nefungují při couvání, takže když to někam v zimě zapíchnete do sněhu, tak je 4x4 na...
Tak za systémem stojí Bosch? Tak to už tuším, jak to bude vypadat se spolehlivostí >😒] 8-s
Jen tak mimochodem- se slovem terén si hrají u zvýšených oplastovaných kombíků 4x4 hlavně novináři, než automobilky. Třeba v prospektu 508RXH [odkaz] nebo Octavie Scout [odkaz] takové slovo vůbec není 😄
PSA si zaslouží pochvalu za odvahu s kterou implementují systém HYbrid4. Uznání si také zaslouží BOSCH, který za tímto systémem stojí. :yes:
to sice máš pravdu, ale systém pohonu bude v zásadě identické ne? Takže by to mnohé naznačilo....
Myslím že u 3008 nemají tyto testy zas až takový smysl - spíše bych se zajímal o 508RXH -ten si hraje na terén.
Já už jsem četl asi 10 recenzí (3008 HYbrid 4 už je k mání cca 6 měsíců - ve Franici a UK) - a ve všech se píše o tom, jak elektromotor geniálně řeší cukání robota - údajně o něm nevíš. Toto je poprvé, co to někomu vadí ale následně autoři článku přiznávají že je to nebe a dudy v porovnání s normální robotizovanou převodovkou - a i s tou se ale dá žít.
a to by mne tady u tohoto vozu právě zajímalo. Naváži tak na diskuzi, kterou bylo radost vést, s nickem MT.... Autorovi testu - mne mrzí, že jste tu čtyřkolku nevyzkoušeli třeba v Hummer centru - nejde o to rozmlátit to auto či donutit ho vzdát se plastového nárazníku - ale o zkoušení "limitů" toho pohonu. Je jasné, že hlavní proud "čtyřkolek" se jednou bude ubírat tímto směrem, kdy mezinápravový diferenciál bude něco, o čem vymírající offrouďáci budou vyprávět svým vnoučatům a Haldex jednou bude "cool pohon - pravá čtyřkola"(klíííd). Vládu přebírá elektronika a baterky - fajn - ale jak se to chová? Jak se to chová na kluzku? Jak na nestejných površích? Zvládá elektronika? Vím, vím - většina lidí, která si tuto koncepci pořídí, tak pro ně největší offroad bude přejetí zpomalovacího prahu před hypáčem....ale přesto - nestálo by za to, zrovna tohohle mladšího brášku 5008 - podrobit něčemu "vydatnějšímu"?
Ono se i s tím robotem docela dá vyjít. Chce to jen cvik, což je u "automatu" samozřejmě škoda, ten by neměl řidiče nijak zatěžovat.
aby ta z toho sna nevytrhla ta prevodovka ... jazdit s neustalym cukanim to je na nervy to radsej manual
co auto to nadhera a legenda :yes😒br />
uz sa tesim na 508RXH :yes: to bude totalna pecka :yes:
uz sa tesim na 508RXH :yes: to bude totalna pecka :yes:
Presne tak. Pohon HY4 je ideálny. Má, narozdiel od iných konkurentov veľa pre a málo proti. Navyše nieje tak extravagantný ako konkurenti Prius či Insight.
Vysníval som si Prežóta 508 RXH.
Niektorý známi by brali radšej iného konkurenta, ale ja nevidím takmer žiadne proti, iba veľa pre : pohon 4x4, hybrid, pekný dizajn, celkový výkon 200koní, nízka spotreba, možnosť jazdy v teréne ( pre večných vyrývačov - viem že 508 bol vytvorený hlavne pre jazdy v meste, na diaľnici, ale z viacerých zdrojov viem, že sa RXH nezľakne ani menšieho terénu )...
Ináč je zaujímavé hodnotenie 3008 v AutoMotorŠporte, kde ho iba kritizujú v štýle AutoBildu ( a pritom od nich získal cenu P.Pietscha... Naproti tomu, v AutoBilde o nom píšu ako o novom královi hybridov.
Proti je len vysoká cena, prevodvka, možno vyššia hmotnosť, zmenšenie batožinového priestoru ( pri 3008 je len symbolické, ale pri 508 je už výraznejšie )... 😉
Vysníval som si Prežóta 508 RXH.
Niektorý známi by brali radšej iného konkurenta, ale ja nevidím takmer žiadne proti, iba veľa pre : pohon 4x4, hybrid, pekný dizajn, celkový výkon 200koní, nízka spotreba, možnosť jazdy v teréne ( pre večných vyrývačov - viem že 508 bol vytvorený hlavne pre jazdy v meste, na diaľnici, ale z viacerých zdrojov viem, že sa RXH nezľakne ani menšieho terénu )...
Ináč je zaujímavé hodnotenie 3008 v AutoMotorŠporte, kde ho iba kritizujú v štýle AutoBildu ( a pritom od nich získal cenu P.Pietscha... Naproti tomu, v AutoBilde o nom píšu ako o novom královi hybridov.
Proti je len vysoká cena, prevodvka, možno vyššia hmotnosť, zmenšenie batožinového priestoru ( pri 3008 je len symbolické, ale pri 508 je už výraznejšie )... 😉
nevypada to spatne, ale zrovna 3008 neni vuz u ktereho by skoncil zajemce s 800 litry v kapse. jsem zvedavy na tento hybrid v 508.
Baterie také přinášení lepší vyvýžení auta, jakkoli je nyní těžší.
PSA :yes: :yes: :yes:
PSA :yes: :yes: :yes:
Toto řešení se mi jeví jako velmi rozumná cesta, jak nabídnou pohon všech kol tam, kde bude využíván jen občas a krátkodobě - což je ostatně případ velké části SUV a crossoverů. Není potřeba instalovat drahý a těžký mezinápravový diferenciál a kardan ani použít přizpůsobenou platformu. Baterie taky něco stojí a váží, ale zase pomáhají snižovat spotřebu a pohon zadních kol jejich prostřednictvím je v podobném autě plně dostačující.
Peugeot (a Citroën) :yes: :yes: :yes:
Peugeot (a Citroën) :yes: :yes: :yes: