Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Porsche Cayenne nemá absolutní přednost (video)

Pocit nadřazenosti majitele SUV nebo jen nepozornost stojí za nehodou, jejímž viníkem je řidič Porsche Cayenne.
Zpět na článek
25. 5. 2012 23:27
Re: Na velikosti nezáleží ...
Buďme rádi, že to nebylo u nás, mohlo to dopadnout ještě hůř. Tady mají řidiči Cayenne ve zvyku po nárazu počkat až řidička vystoupí z auta a potom ji ještě přejet :-) O řízení pod vlivem ani nemluvím. Policie stejně nekontroluje auta s kmotrovskými RZ, takže to není riziko.
Stejně je zajímavé, jak se ten svět mění. Za komunistů si policie všímala jen viditelně bohatých řidičů v nezvykle drahých autech a těm neodpustila nic. Průměrné řidiče nikdo kvůli maličkostem nešikanoval. Dnes je to přesně naopak - gauneři v drahých autech můžou všechno, jsou zcela nepostižitelní a méně majetní jsou buzerováni za každou maličkost.
25. 5. 2012 19:05
Re: Míra zavinění
Jasne, vyrazne prekroceni rychlosti je na zavadu a pak to neni tak jednoznacne - zde to ale neplati, Focus nejel buhvijak rychle a nikdo nevi, jestli tam neni treba povolenych 70.
"neumoznil dat mu prednost" - to je co? On me pri odboceni nesmi ohrozit a ani omezit, tzn jediny pripad, kdy me nemohl videt je pri extremne vysoke rychlosti, jinak prijizdejici auto po hlavni vidim a je jen moje chyba nebo prasarna, pokud mu tam vletim
Avatar - rohYpnol
25. 5. 2012 14:51
Re: Míra zavinění
A proč? že se tupě nespoléhám na to, že jedu po hlavní a raději zpomalím i na hlavní? Kdybych se tupě spoléhal na přednost v jízdě, tak už jsem dávno dojezdil 8-s
Avatar - rohYpnol
25. 5. 2012 14:49
Re: Míra zavinění
Dokážeš vůbec někdy použít obsah hlavy?
Nikde nezpochybňuji vinu řidiče Porsche. Jen hovořím o míře zavinění. A pokud jel řidič Focusu rychle, tak se podílí na zavinění.
Navíc je to dáno způsobem chování provozu. Podívej se, jakou rychlostí projíždějí ostatní křižovatkou, i když jedou po hlavní. Řidič Focusu jede nepoměrně rychleji, prostě se spoléhá na hlavní. To je to, o čem hovořím.
25. 5. 2012 14:29
Na velikosti nezáleží ...
jen na velikosti ega a rozvinutí idiocie. A tady exceloval řidič Porsche. Auto za to nemůže... To, že si ten frustrát v Porsche léčí nějaké mindráky či nedostatečnost ega je nasnadě. Místo aby čekal - v tomto případě jako ostatní menší socky před ním, prostě je objel a dal tak najevo svou nadřazenost. Velikost jeho Ducha, zřejmě ne zcela ohromila řidiče Focusu, který zkrátka měl tu smůlu, že jel na hlavní.. A rána byla na světě. To, že to soudruh v Cayenne zkouší prosvištět do poslední chvíle je nasnadě....Upřímně jsem si přál, abych v okamžiku nárazu neviděl pohyb dětské sedačky na zadním sedadle.....
Řeči o tom, že blbě předpokládal, že je na hlavní - Je to snad jeho vina? Mám snad při jízdě na hlavní předpokládat, že pro řidiče těchto vozů pravidla neplatí? Tedy ne, že bych nepředpokládal - ale nelze takto jezdit neustále....Nebo možná někteří řidiči některých vozů předpokládají, že ti ostatní musí předpokládat..... ale to fakt není o Porsche - to se může týkat i žigulů.....
25. 5. 2012 14:02
Re: Míra zavinění
ad 1. Dneska už se naštěstí tohle opustilo a pokud se prokáže, že jsi po hlavní jel výrazně rychleji než jsi měl popř tak, že jsi neumožnil tomu na vedlejší dát ti přednost, vina se dělí. Řešil to tuším Beran na autowebu.
25. 5. 2012 13:25
Re: Míra zavinění
Jenže vozidlo s právem přednostní jízdy nemůže jen tak někam vlétnout. V dnešních autech je kolikrát neslyším a lidé s vadou sluchu snad řídit mohou. A pokud ho řidič vidí, tak snad nebude problém s tím, že si myslí, že je na hlavní a má přednost. Možná si nerozumíme. Pro mne je spoléhání se na zelenou/ hlavní to, že nenajíždím do křižovatek tak, abych mohl zastavit/ vyhnout se, kdyby se něco stalo, ale jedu dál. Neznamená to pro mne, že nekoukám na cestu. Musíš jim umožnit průjezd, ale nemohou si to vynucovat, ani nemohou naslepo předpokládat, že o nich všichni ví. Jízda s takovým autem má svá pravidla a břemeno je povětšinou na nich. Na tobě je dát jim přednost, uhnout, oni jsou zodpovědní za bezpečnost svých manévrů.
Avatar - R32
25. 5. 2012 13:03
Re: Míra zavinění
Pochybujem o tom, že by niekto búral do sanitky úmyselne... Hovoril som o tom, že ľudia keď sú na hlavnej alebo im svieti zelená (prípadne hlasné rádio) tak nedávajú vôbec pozor na okolie a spoliehajú sa na to, že sú neohroziteľní.
Avatar - FISHkaa
25. 5. 2012 12:56
Re: Focus holobyt
asi to nebyla taková rána víme ;-)
25. 5. 2012 11:05
Focus holobyt
To bola nejaka holobyt verzia Focusu? Nevidel som ziadny airbag...
Avatar - Katikakus
25. 5. 2012 10:53
Re: Míra zavinění
Kazdodenne tady davas na odiv svou hloupost, ale dnes jsi to zabil uplne. 8-s :no:
25. 5. 2012 10:15
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
25. 5. 2012 09:40
Russia
Nenávidím tieto rusácke videá na youtube.... normálnemu človeku sa pri nich rozum zastavuje... 8-s
25. 5. 2012 01:10
Re: Míra zavinění
Pokud někdo sestřelí sanitku, kterou vidí, tak asi bude problém někde jinde.
25. 5. 2012 00:54
Re: Míra zavinění
Pravda je, že jsou křižovatky, do kterých nevidíš, aniž bys do nich nestrčil čumák. Ať už jde o chybu majitele/ správce komunikace, nebo důsledek špatně zaparkovaného vozu/ překážky na silnici. Už z toho důvodu by ses neměl spoléhat na přednost v jízdě. Další věc je, že nikdy nemá smysl vynucovat si právo. Nehoda má často víc než jednoho účastníka. A kolikrát za ně mohou naprosto hloupé chyby. Až jednou takovou chybu uděláš a zachrání to tvůj kolega, určitě budeš rád za to, že jel s rezervou.

Ostatně se stačí podívat, jak řidiči přijíždí k přechodům pro chodce, u kterých není vidět na chodník.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 5. 2012 23:48
Moskva
No podobné stupidity se bohužel stávají i u nás dnes a denně, nemyslím tím "dokonané" nehody, ale riskantní odbočování a otáčení se ve světelných křižovatek.
Avatar - R32
24. 5. 2012 22:54
Re: Míra zavinění
Sú štáty kde sa jazdí aj na červenú (pokiaľ to situácia povoľuje) a divil by si sa, že majú omnoho nižšiu nehodovosť práve preto, že sa ľudia bezhlavo nespoliehajú len na to, že sú na hlavnej alebo že im svieti zelená. U nás sú bežné nehody, že ten na hlavnej "zostrelí" aj sanitku s majákmi lebo je na hlavnej alebo mu svietila zelená.
Takže nechcem znižovať vinu Porsche, no súhlasím, že sa Focus až príliš spoliehal na svoju prednosť... ;-\
24. 5. 2012 22:34
Re: Kterak zničit..
Njn, tady ale oba Focusy nevinně, ovšem "já můžu v poršáku cokoli" řidič Cayennu je opravdu zralý na basu... To se jen modlím, aby mě či mé blízké podobný arogantní "píp" někdy netrefil... :-O
24. 5. 2012 22:19
Re: Míra zavinění
To snad nemyslis vazne...
24. 5. 2012 22:17
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
24. 5. 2012 22:16
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
24. 5. 2012 22:09
Kterak zničit..
..dva dvojkové Focusy.. No arogance řidičů podobných vozů je relativně známá i u nás, bohužel.. ovšem Rusko je extrém.
Avatar - Ham.
24. 5. 2012 22:03
Re: Míra zavinění
1. místo aby se zařadil za trojici čekajících na odbočení tak je řidič Porsche objel
2. místo aby pak alespoň zastavil a rozhlédl se tak nezměněnou rychlostí to prostě ohnul do cesty Focusu
3. řidič Focusu viděl pouze tři čekající, stojící auta která mu dávají přednost takže jel, jak mohl tušit, že nějaká trubka která jede rovně a je již za hranicí těch čekajících to bez jakéhokoliv varování ohne přímo jemu do cesty? Btw. nedal ani blinkr.
4. řidič Focusu zaregoval a minimálně zabránil čelnímu střetu
5. podle mého názoru zcela jednoznačná vina řidiče Porsche
24. 5. 2012 22:01
Re: Míra zavinění
1. pokud je na hlavni, nemusi se vlastne na nikoho ohlizet, v jakemkoliv pripade nehody s vozidlem s vedlejsi silnice je vinik ten z vedlejsi, neni o cem.
2. najel nenajel pomalu, do krizovatky najelo pred nim tri dalsi auta, proc najizdel vedle nich? z hlediska odboceni na to nemel zadne pravo, pouze je to prasecina.
3. jestli tam provoz funguje tak nebo onak, je to jen vizitka nerespektovani pravidel

suma sumarum - nazorny priklad ridicske arogance pramenici z pocitu nadrazenosti vyvolane uberautem, dobre mu tak, jen skoda, ze sestrelil dva absolutne nevinne. Kazopadne sebrat ridicak a hotove
Avatar - rohYpnol
24. 5. 2012 21:48
Míra zavinění
Z naprosto klidné situace drama... V člověku docela hrkne, když si představí, že sedí v tomto voze s on-board kamerou.
Ale vinu Porsche nevidím tak jednoznačně - do křižovatky najel pomalu. Vzhledem k tomu, jak v takovýchto zemích provoz funguje mi přišlo, že ačkoliv byl na hlavní řidič Focusu, tak jel velmi rychle a příliš se spoléhal na to, že je na hlavní...
Tak jak tak to opět odnesli nevinní, tak jen doufat, že se vše obešlo bez vážnějšího zranění.