Novinky
Není náhodou litinový, protože litina lépe snáší teplotní rozdíly(větší teplotní roztažnost) a né že se dříve zahřeje na provozní teplotu?
Urcite bude tam vicero duvodu
rychlé zahřáti Ecoboostu můžu potvrdit...v zimě je to úžasné 😄 a když to člověk srovná s dieslem (mám i FF 1,6 diesl) tak ....není co dodat.
jak půjde na odbyt v US v souboji s 2.0 Ti-VCT 160 hp. Přece jen tu nejsou lidi moc zvyklí na 3 válce >😁 Ale od 2014, kdy hodlá Ford 1.0 125 hp ve státech nabízet, to bude zajímavý sledovat. A možná do té doby tu bude na trhu vícero takových objemů 😄
Tak 3,5 Ecoboost se tam celkem uchytil 😄 ikdyz pravda....sejit z 5,0V8 na 3,5 V6 se jeste da..tedy psychicky 😄 nez na 3 hrnek >😁
to určitě >😁 Hlavně třeba E😜lorer už může bejt i s 2.0 EB čtyřválcem, ale ne pro 4WD >😁
Tak tak....škoda že to nedavaji s 4wd...přitom ten stejný mototr ma Range Evoq se čtyřkolkou.....jestli je to kvuli tomu, že E😜lorer je mnohem vetsi/tezsi a tam by to uz se 4x4 hodne papalo....
..ikdyz v novem US Fusionu..bude 2,0 ecoboost se čtyřkolkou 😄
..ikdyz v novem US Fusionu..bude 2,0 ecoboost se čtyřkolkou 😄
jojo.. standartem bude ve Fusionu 2.5 >😁 , ale k dispozici bude jak 2.0 EB tak i 1.6 EB >😁 Holt časy se mění i v US 😄
bude slušné poježdění, doufám, že to nezabijou cenou... 😲
pak je tu jestě 105 hp pětistupňová verze, což pro Fiestu taky bude stačit.. A do US pro Fiestu přijde taky, to je jasný. Teď je tu jen 1.6...
Tři válce je ještě moc. Ideální bude jen jeden. >😁
Nemam nic proti downsizingu, len som vazne zvedavy kolko km tie 3 valce vydrzia ? To ale ukaze az cas...
No možná se mi budete smát ,pro někoho je to pár kaček ta pojistka, ale pro mě ne.Není to tak dloho co si hlavně majitelé dieslů stěžovali na výpočet pojisky podle obsahu motoru a ne podle výkonu jako v zahraničí,pojištovny se bránili že je to tu zavedeno dlouho a že to měnit nebudou a dál rejžujou.Tedˇ můžem každým rokem čekat jak to zase vokecaj a honem přejdou na výpočet podle výkonu,protože povinný ručení na 1.0 je cca do 1500kč na rok a to se jim moc líbit nebude,to samý 1.2TSI a těch se prodá mraky.Osobně si myslím že dnes už pojištovny mezi sebou kartelujou jak s tím naloží,takže třeba 70kw -90kw - 5000kč pojiska >😒]
To jste trochu zaspal dobu. Už zhruba polovina pojišťoven nebere zdvihový objem vůbec v potaz a berou to spíše podle výkonu. A taky hraje roli místo bydliště, věk, bonusy atd. Já mám dvoulitr a platím 2500 Kč. Jasně, pokud je někdo chce být u pojišťovny, co to furt má podle zdvihového objemu, tak pro něj to může být výhoda.
Ano, ano - můžu potvrdit, že dnes je to s povinným ručením již docela vychytané. Já jsem právě zakoupil auto s motorem 2,2 D. (185k) a sjednal povinné ručení za 2.120,- Kč. To si myslím, že je víc než dobré... (při bonusu 107 měsíců). Za manželčino Clio 1,2 (60k) platím 1.300,- Kč (s poj. čelního skla 1.800,- Kč).
95% lidí by vůbec netipovala litrový tříválec, kdyby jste jim o tom neřekli. Za mě lepší než stará atmosférická 1,6 / 74 kW. Podle prvních ohlasů se kombinovaně za 5 litrů jezdit nedá, ale za 5,5 už ano. Škoda že je dražší než základní 1,6. Vyšší cena a nedůvěra k takovýmto motorům, především v naší zemi, asi spoustu potencionálních zákazníků odradí. Jo a myslím si,že Fiesta s ním bude výborná.
K cenám...lidi kupují jen akční výbavy...a v té zatím 1,0 Ecoboost není...snad bude.
Dá se to , ale řešit....rada pro kupující.
Vemte klasicky ceník...vyberte si Ecoboost 1,0 a to co má akční výbava Winner a řekněte prodejci , že to chcete za stejno ucenu jako 1,6..uvidíte, že s tím problém nebude..
.Vybíral jsem takhle kdysi Enterprise s 2,0 Ecoboostem....nakonec se jelo podle klasickeho ceníku...vybral jsem vše co vubec slo...cenikova cena 1,2 mil a výsledna 😁😁 ani nechtejte vedet >😁
😉
A co Focus s motorem 1.0 Ecoboost ? ... ještě nikdy nikdo nedal tak malý motor s tak nízkým počtem válců do "těžkého" auta jako je Focus. Uvidíme, jak to dopadne.
Prave u ecoboostu ci 1,2 Tsi se predpoklada..ze mam dostatek vykonu a tociveho moentu a nemusim na to tak tlacit...a namahat..jak rikas 😉
Jak říkám, nechme se překvapit, jak na tom bude 1.0 Ecoboost. V Evropě už se našly tisíce dobrovolných testerů, takže už za dva až tři roky budeme mít první výsledky
😄