Novinky
Dalissimo
0
Ano, ano - můžu potvrdit, že dnes je to s povinným ručením již docela vychytané. Já jsem právě zakoupil auto s motorem 2,2 D. (185k) a sjednal povinné ručení za 2.120,- Kč. To si myslím, že je víc než dobré... (při bonusu 107 měsíců). Za manželčino Clio 1,2 (60k) platím 1.300,- Kč (s poj. čelního skla 1.800,- Kč).
Přejít do diskuze
To jste trochu zaspal dobu. Už zhruba polovina pojišťoven nebere zdvihový objem vůbec v potaz a berou to spíše podle výkonu. A taky hraje roli místo bydliště, věk, bonusy atd. Já mám dvoulitr a platím 2500 Kč. Jasně, pokud je někdo chce být u pojišťovny, co to furt má podle zdvihového objemu, tak pro něj to může být výhoda.
No možná se mi budete smát ,pro někoho je to pár kaček ta pojistka, ale pro mě ne.Není to tak dloho co si hlavně majitelé dieslů stěžovali na výpočet pojisky podle obsahu motoru a ne podle výkonu jako v zahraničí,pojištovny se bránili že je to tu zavedeno dlouho a že to měnit nebudou a dál rejžujou.Tedˇ můžem každým rokem čekat jak to zase vokecaj a honem přejdou na výpočet podle výkonu,protože povinný ručení na 1.0 je cca do 1500kč na rok a to se jim moc líbit nebude,to samý 1.2TSI a těch se prodá mraky.Osobně si myslím že dnes už pojištovny mezi sebou kartelujou jak s tím naloží,takže třeba 70kw -90kw - 5000kč pojiska >😒]
Opatrne s tim nazyvanim motoru od Kie skvosty... >😁 a Honda civic mela z 1,6 160 koni pred 15 lety..takze dneska by to melo byt lepsi (bohuzel, kdyz vymejslej porad naky pitomy normy... 😁)
Nemam nic proti downsizingu, len som vazne zvedavy kolko km tie 3 valce vydrzia ? To ale ukaze az cas...
to chces porovnavat spotrebu u automatu 2,0ecoboost s 1,6 dieslem? myslis to vazne?😁😁 205 koni versus 90? >😁 o rozdilnych vahach a velikosti auta nemluvim 😄
Namáhané byly jen hlediska poměru výkon/hmotnost, ale bylo to kompenzováno nízkým litrovým výkonem a čtyřválcovou konstrukcí. Čili jeden minus a dva plusy, takže celkově to špatné nebylo. Třeba takový Mercedes E 200 D na tom byl podobně a dokázal najezdit kvanta kilometrů.
Jak říkám, nechme se překvapit, jak na tom bude 1.0 Ecoboost. V Evropě už se našly tisíce dobrovolných testerů, takže už za dva až tři roky budeme mít první výsledky
😄
Jak říkám, nechme se překvapit, jak na tom bude 1.0 Ecoboost. V Evropě už se našly tisíce dobrovolných testerů, takže už za dva až tři roky budeme mít první výsledky
😄
no vem si co se dávalo do golfa nebo oktavek...i starsich focusu 1,4 55kw 😄 a tkay ty motory nejak prezily....a to musely dle tebe bytnamahane jak sfinka😊
Prave u ecoboostu ci 1,2 Tsi se predpoklada..ze mam dostatek vykonu a tociveho moentu a nemusim na to tak tlacit...a namahat..jak rikas 😉
Prave u ecoboostu ci 1,2 Tsi se predpoklada..ze mam dostatek vykonu a tociveho moentu a nemusim na to tak tlacit...a namahat..jak rikas 😉
Litrový výkon je jedna věc. Věcí druhou je výkon na jednotku hmotnosti auta (čím je ta hodnota nižší, tím častěji musí jet motor plně zatížen). Třetí věcí je počet válců na výkon i hmotnost auta. Co tím chci říct ... 1.6 Ecoboost pro Focus je OK, ale ve Fordu E😜edition tahajícím vlek s jachtou by se asi brzo utrápil k smrti.
A co Focus s motorem 1.0 Ecoboost ? ... ještě nikdy nikdo nedal tak malý motor s tak nízkým počtem válců do "těžkého" auta jako je Focus. Uvidíme, jak to dopadne.
A co Focus s motorem 1.0 Ecoboost ? ... ještě nikdy nikdo nedal tak malý motor s tak nízkým počtem válců do "těžkého" auta jako je Focus. Uvidíme, jak to dopadne.
fakt? a co tak golf r, ktory ma 270k z dvoch litrov a styroch valcov (135k/1l), ten ti nevadi? vyse 100k z preplnovaneho litra nie je v dnesnej dobe ziaden zazrak, neviem co furt riesite. 180-190k 1.6tky maju taky litrovy vykon a nikto to nejak extra neriesi. a to nehovorim o takych skvostoch od kie ci toyoty, ktore atakuju hranicu 140k z objemu 1.6 a bez preplnovania.
To máš jedno 😄 braljl sem jen princip...pořád tady každý omýlá u malého motoru jeho výdrž....ale dle mě je to irelevantní...vysypat se může to i to 😄
přece jen ford e😜lorer je o něco větší než fusion nebo evoque: [odkaz]
s tou 2.0 4x4 by to hlavně spíš už moc nejelo...
s tou 2.0 4x4 by to hlavně spíš už moc nejelo...
jojo.. standartem bude ve Fusionu 2.5 >😁 , ale k dispozici bude jak 2.0 EB tak i 1.6 EB >😁 Holt časy se mění i v US 😄
Máš pravdu, jen píšu první zkušenosti. Ale věřím že se najdou "umělci", kteří budou jezdit za 4. >😁
Na to jak je ten motor silnej tak spotřeba řádově 5.5 - 6.5 by mi vůbec nedělala vrásky 😄 :yes:
Akurat ze je taky "maly" rozdiel medzi spalovanim benzinu a nafty... napriklad aj v teplote horenia.
😉
😉
Psal jsem o zadunění 1.0 Ecoboost. Byla to první věc které jsem si všimnul. Zvuk 1.6 znám velmi dobře a je samozřejmě příjemnější.
b-max dostal 120k verziu 1.0 ecoboost a je len s 5st prevodovkou, takze by som sa priliz neradoval. jazdit to bude, ale 6st to mat asi nebude.
to zadunenie 1.6 ecoboost je tam schvalne - vola sa to active sound sympozer... a znie vyborne 😄
Tak tak....škoda že to nedavaji s 4wd...přitom ten stejný mototr ma Range Evoq se čtyřkolkou.....jestli je to kvuli tomu, že E😜lorer je mnohem vetsi/tezsi a tam by to uz se 4x4 hodne papalo....
..ikdyz v novem US Fusionu..bude 2,0 ecoboost se čtyřkolkou 😄
..ikdyz v novem US Fusionu..bude 2,0 ecoboost se čtyřkolkou 😄
dlouho 😄 že to nikoho tak netrápilo i dieslu..nejprve měli 1,9 nebo 2jky kolem 50-70 koni bez turba...a najednou maj 170-200 >😁
pak je tu jestě 105 hp pětistupňová verze, což pro Fiestu taky bude stačit.. A do US pro Fiestu přijde taky, to je jasný. Teď je tu jen 1.6...
Litinový blok je prostě celkově odolnější, mechanicky i tepelně. A ten malý Ecobbost bude extrémně namáhaný, takže litina je logická volba. Ale není na tom nic "degradujícího", litinový blok má i mnoho věhlasnějších motorů.
Tak 3,5 Ecoboost se tam celkem uchytil 😄 ikdyz pravda....sejit z 5,0V8 na 3,5 V6 se jeste da..tedy psychicky 😄 nez na 3 hrnek >😁
rychlé zahřáti Ecoboostu můžu potvrdit...v zimě je to úžasné 😄 a když to člověk srovná s dieslem (mám i FF 1,6 diesl) tak ....není co dodat.
Tak to mám stejné zkušenosti....potvrzuji.
K cenám...lidi kupují jen akční výbavy...a v té zatím 1,0 Ecoboost není...snad bude.
Dá se to , ale řešit....rada pro kupující.
Vemte klasicky ceník...vyberte si Ecoboost 1,0 a to co má akční výbava Winner a řekněte prodejci , že to chcete za stejno ucenu jako 1,6..uvidíte, že s tím problém nebude..
.Vybíral jsem takhle kdysi Enterprise s 2,0 Ecoboostem....nakonec se jelo podle klasickeho ceníku...vybral jsem vše co vubec slo...cenikova cena 1,2 mil a výsledna 😁😁 ani nechtejte vedet >😁
K cenám...lidi kupují jen akční výbavy...a v té zatím 1,0 Ecoboost není...snad bude.
Dá se to , ale řešit....rada pro kupující.
Vemte klasicky ceník...vyberte si Ecoboost 1,0 a to co má akční výbava Winner a řekněte prodejci , že to chcete za stejno ucenu jako 1,6..uvidíte, že s tím problém nebude..
.Vybíral jsem takhle kdysi Enterprise s 2,0 Ecoboostem....nakonec se jelo podle klasickeho ceníku...vybral jsem vše co vubec slo...cenikova cena 1,2 mil a výsledna 😁😁 ani nechtejte vedet >😁
jak půjde na odbyt v US v souboji s 2.0 Ti-VCT 160 hp. Přece jen tu nejsou lidi moc zvyklí na 3 válce >😁 Ale od 2014, kdy hodlá Ford 1.0 125 hp ve státech nabízet, to bude zajímavý sledovat. A možná do té doby tu bude na trhu vícero takových objemů 😄
Dva týdny zpátky jsem byl s kolegou na testovací jízdě. Jeli jsme ve třech, zapnutá klimatizace, auto mělo najeto pouze 18 km. Já zvyklý na 1.6 Ecoboost, on na 2.0 TDI. Shodli jsme se, že je motor živý, vibrace nepřenáší, snad jen menší zadunění při větší akceleraci a drsnější zvuk, který je ale dobře utlumen.
95% lidí by vůbec netipovala litrový tříválec, kdyby jste jim o tom neřekli. Za mě lepší než stará atmosférická 1,6 / 74 kW. Podle prvních ohlasů se kombinovaně za 5 litrů jezdit nedá, ale za 5,5 už ano. Škoda že je dražší než základní 1,6. Vyšší cena a nedůvěra k takovýmto motorům, především v naší zemi, asi spoustu potencionálních zákazníků odradí. Jo a myslím si,že Fiesta s ním bude výborná.
95% lidí by vůbec netipovala litrový tříválec, kdyby jste jim o tom neřekli. Za mě lepší než stará atmosférická 1,6 / 74 kW. Podle prvních ohlasů se kombinovaně za 5 litrů jezdit nedá, ale za 5,5 už ano. Škoda že je dražší než základní 1,6. Vyšší cena a nedůvěra k takovýmto motorům, především v naší zemi, asi spoustu potencionálních zákazníků odradí. Jo a myslím si,že Fiesta s ním bude výborná.
Ten motůrek musím co nejdřív projet, když jsem četl recenze pějící ódu, tak i kdybych napsané vydělil dvěma, stále by to měl být výborný motor 😉
Není náhodou litinový, protože litina lépe snáší teplotní rozdíly(větší teplotní roztažnost) a né že se dříve zahřeje na provozní teplotu?