Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Český trh v roce 2012: Nejprodávanější automobily střední třídy

72 komentářů

Magnetofon
5. Hyundai i40 629 ....ktory normalny clovek si moze kupit tento bezcolny nekaly import... Made in Korea???

Radsej si kupim auto vyrobene v EU ako podporovat zltych, ktory beru pracu Europanom...

Uz aby EU zaviedla vysoke cla na Korejsky nekaly import! EU vyrobcovia v Korei nepredaju ani pichle kolo!
Glaukos
blbý kecy :no:
idam.i
Počuj MAGNETOFÓN,vymeň si pásku.Neviem presne,čo myslíš tým"bezcolnym importom."Ja som si napríklad i40 kúpil a podla krátkej ankety ludí okolo seba,som normálny.Otázka znie,ako si na tom ty?
3_diamanty
skus si pozriet aj ine jeho prispevky..... je to taky monolog furt ten isty z jeho strany .... 8-s

gratulujem k paradnemu autu :yes:
Magnetofon
K paradnej rachotine, to radsej Logan..
3_diamanty
kludne.... kazdy ma dnes pravo vyberu >😁 :yes:
Dušan10
Čím väčšia "ochranné opatrenia" - tým primitívnejšia ekonomika ....

Čím lepší výber, tým lepšie pre zákazníka ...

Ochranné opatrenia sú len symbolom zaostalosti toho ktorého štátu, resp. odvetvia, ktoré i tak nič nerieši ....

Silné firmy si bez problémov poriadia i s obchodnými bariérami a slabým nepomôže žiadna ochrana ...
Magnetofon
Skus tie tvoje rady poradit prepustenim zamestnancom FIATu, PSA a pod. co na to povedia...
3_diamanty
no ked talosi vyrabaju sroty tak co sa cudujes....

sam si povedal ze hyundai je srot... tak asi az taky srot nebude ze? ked kvoli nemu maju frantici a taliani problemy >😁
Ondris
Francouzi a Italové mají problémy hlavně kvůli jejich sociálnímu systému. Náklady na pracovníka jsou ve v zemích se středomořským sociálním systémem obecně dost vysoké, navíc už tradičně mají zaměstnanci a odbory velmi silnou pozici (třeba Němci nemohou stávkovat po dobu, kdy je uzavřená kolektivní smlouva, Japonci zase stávkujou na směny - jedna maká, druhá odpočívá, třetí stávkuje, pak si jdou píchnout a kolo se pootočí. Srovnej s Itálií a Francií, kde je stávkování hned po fotbalu nejoblíbenějším sportem).
A vzhledem k tomu, že PSA nemůže stavět ani na delokalizaci výroby (tady jim Renault a Fiat utekli), teď budou mít dost problémů.

Nevinil bych z toho ta auta, systém fungoval do konce minulého tisíciletí dobře - jenže svět se mění, my s ním a nejslabší to holt odnesou. Schumpeterova teze o kreativní destrukci prostě pořád platí. "Destruction leads to a very rough road but it also breeds creation" - PSA to třeba zabalí, ale jeho pád posílí ostatní anebo se může stát něco úplně jiného. Kdo ví?
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Katikakus
Ty si hlavne nezapomen koupit tramvajenku, abys do skoly nemusel pesky... >😒]
Gilgit
Petrko
:yes:
Petrko
Ty si změn nick na gramofon a pak si šťouchni do jehly, přeskakuje ti deska.
Adamantium
Mě je jedno, kde je auto vyrobené. Důležitější pro mě je, jaké má auto parametry, výbavu, cenu a jak se mi líbí a jak se v něm jezdí.. A mimochodem, Hyundai dá v širších souvislostech práci více lidem v ČR než frantíci či taloši..
idam.i
:yes: :yes: :yes:
Gilgit
Nerez
Tak to pozor, kde je auto vyrobené je celkem důležité. Třeba taková Astra vyrobená v Německu je na tom po stránce zpracování o dost lépe, než stejný model vyrobený v Polsku. Takže na tohle bych byl opatrný a před koupí auta si zjišťuju, odkuď auto pochází...
dal
Uvědomělý blbec je horší než třídní nepřítel
Dušan10
Ono to je dosť zaujímavé si spomenúť na minulé hodnotenia mnohých o tom, že je bez i40 bez šance ...
3_diamanty
presne tak 😉 :yes😒br />
srandisti
Magnetofon
0
Gilgit
MariAchi
Ano, bez šance za těch původních 700 tisíc.
Zkus se ale u Hyundai zeptat, za kolik ti ji dají - dostaneš se na půl mega, než bys řekl "sleva".
Za ty prachy už i40 dává smysl.
Dušan10
Čo viem, tak čím vyššia cena vozidla ... tým vyššia cena .... nie náhodou vyhlásilo BMW "vojnu zľavám", lebo už to "postihlo" i prémiové značky ....

Snáď mi tu nechceš povedať, že iní zľavy nadávajú :-!
_MT_
Prakticky každý dává slevy, ale otázka je jak velké a pro koho. Rozhodně 200 tisíc není ve střední třídě norma. Zkus to u Mazdy. >😒] A proto nemá smysl porovnávat ceníky. Pokud ti tedy prodejce nepřipravil tvůj vlastní. 😉
MariAchi
Já neřeším, kdo dává slevy a kdo ne.
Jde mi o to, že za cenu se slevou už ta i40 dává smysl vedle Superbu, nebo Passatu.
Banjo
Jo, přesně tohle jsem chtěl taky napsat.
3_diamanty
nikto to necakal.... nikto neveril a ono to prislo.. uspech v strednej triede pre hyundai je realita ... ano i40 je uspesne auto :yes: ci sa to uz niekomu paci alebo nie.... priblble posmesky neveriacich sa zmenili na vyhukane pohlady a nastalo hrobove ticho.... :yes😒br />
len dodajme ze 5 miesto v triede v cesku je skvele :yes: uz uz som to videl ako pojde aj pred BMW 3 ale nevadi.. tento rok bude i40 urcite uz pred nim :yes: 4 miesto vidim realne :yes😒br />
sklonit sa musela insignia aj 508 aj avensis a dalsi nepremianti :yes: kto by to pred par mesacmi povedal? nikto >😁 ... lebo vtedy sa kazdy smial... ked som tu pisal ze i40 pojde hore a bude uspesna len to chce cas.... vtedy sa tu kazdy ohanal ze so svojim dizajnom nema sancu.... ze by si nikto nekupil predsa velky hyundai ze skor insigniu C5 a pod... no pri pohlade na tabulku je myslim jasne kto sa smeje dnes..... >😁 :yes: mam radost :yes😒br />
kto by o uspechu i40 predsa len pochyboval tak som si tu nieco pre takyto pripad prichystal, snad to bude stacit: ..... hadajte ktore auto bolo v r 2012 najpredavanejsim autom v strednej triede v nemecku ak neberieme do uvahy domacich nemcov a koncernovu skodu superb...... ano tipujete spravne je to i40-tka :yes: ktora skoncila v nemecku pred francuzmi ( laguna. C5, 508 ) porazila aj avensis., mazdu 6 aj volvo S60 ak teda neratame domacich nemcov a skodovku tak v tejto triede nenasla z europy ani azie v nemecku supera :yes: francuzov uplne rozobrala nielen v nemecku ale aj inde v europe.... co si budeme hovorit , i40 sa dokazala v steden jtirede presadit a nakolko sa je jpredaj v r 2012 fakticky len rozbiehal vidim to tak ze jej predaj tento rok este viac narastie a to uz budu francuzi a aj japonci mat vazny problem :yes:
Magnetofon
Ked EU zavedie 25% clo na Korejske haraburdy potom si ich nikto tu nekupi... >😒]
3_diamanty
toho sa ty neboj 😉 .... kvalita sa preda sama :yes:
Magnetofon
Rozmyslaj logicky keby Eu zavedie napr. na dovoz z Indie 100% clo pretoze India ma dlhe roky 100% dovozne clo...
Kto by kupil o 100% drahsi napr. Hyundai i10? Nikto.

India ma velke cla aj na vyrobu vo forme CKD..potom by zdrazel o 25% aj Hyundai i20... a podobne...
3_diamanty
a co ja mam s tym....

zakaznik chce dnes kvalitu za dobru cenu..... aj vdaka korejcom mozu dnes mnohi jazdit v golfoch a passatoch.... ano lebo vdaka korejcom klesli ceny aut priemerne aj o 2000 eur v kazdej triede.... nikto ta nenuti kupovat hyundai .... kludne si kup vw alebo ford... ziadny problem... sam vravis ze su to sroty..... tak potom preco to kazdy kupuje? asi mas v tvojej logike nejazky zadrhel... ono totiz na europskom trhu sa dnes sroty nepresadia.... presadia sa len tii najlepsi :yes:
Frido
Myslim, ze pravdu mate scasti obaja, ale skor sa priklanam k nazoru Magnetofona.
@Topper, na tvojej teorii, ze kvalita (hyundai) sa preda aj sama je skvrna v tom, ze dnes ludia na kvalitu velmi nehladia, skor pozeraju na predajne ceny.. Zoberme si len pripad prvych commonrail dieselov, kupovali to vsetci, co chceli usetrit na dlhych kilometroch, ale nikoho nenapadlo, ze pred cca 10 rokmi nebol vyrobca, ktory by dokazal spravit kvalitne vstrekovace (co nakoniec mnohe auta poslalo dlhodobo do bazaru alebo dokonca na šrot). Kvalitu v autosalone rozpozna len malokto, zato cislam v cenniku rozumie takmer kazdy. To, ze zakaznik chce kvalitu za dobru cenu, je pravda, avsak je to idealny stav, ktory nie je mozne dosiahnut.

@Magnetofon: neviem, ci je import nekaly alebo v poriadku, ale suhlasim, ze mnohe europske znacky maju neferove podmienky oproti azii (odbory, zakony, vysoke mzdy zamestnancom), pricom je jasne, ze korejci potom lahko stlacaju ceny dole. Prijal by som preto ochranne opatrenia v podobe nejakeho cla, aby nam tu neumierali take legendy ako SAAB, ci Lancia, ktore nam v historii par krat dokazali, ze vedia postavit auto s "dušou". Navyše, SAAB, Lancia, BMW, MB, atd... su firmy, ktore davaju (v pripade SAAB a Lancia uz len davali) obrovske peniaze do vyvoja a to prinieslo vysledky v podobe mnozstva novych, obdivuhodnych alebo priekopnickych rieseni. Kdezto, jaksi som zatial nepostrehol, ze by Hyundai ci KIA prisli s niecim, co by konkurencia nemala a to sa samozrejme na cene odrazi tiez.

O kvalite korejcov mam tiez maly prehlad, mam skusenosti (nastastie niesom majitel ani uzivatel) s jednym Sportagom, ktory uz od vyroby ma silnu neochotu startovat a ma tolko drobnych detskych chyb, ze to uz pekne nie je. Tu by mala nastupit povestna 7-rocna zaruka, avsak to by najprv v KIA servisoch museli vediet, co problemy sposobuje a potom by este museli vediet nevyhovorit sa vzdy na nejake "ale" v podmienkach, ktore hovori, preco prave zaruka na dany pripad neplati....
Gilgit
Petrko
Ajta krajta, chlapci vy si nabíháte sami. Nebo bere snad český potažmo slovenský dělník v autoprůmyslu totéž co Němec, Švéd, Angličan atd. atd.? Takže Češi a Slováci berou práci těm co jim automobilky zavírají továrny na západě. Pochopte už konečně že je to bussines se všemi pravidly, jednou se možná budete divit až Němec zavře fabriky Škodovky u nás a bude se vyrábět dále na východ, a věřte tomu že tohle není nereálné.
idam.i
PRESNE ako hovoríš.Je to síce smutné,ale je to tak.Už minule som spomínal,nech sa ludia mrknú ako dopadol Detroit v USA.Výrobu odstahovali do Mexica a pod.Lacná pracovná sila.To je naše,teda Slovenské kúzlo a v podstate aj v Čechách.Kludne sa môže stať,že o niekolko rokov sa nebude v Čechách montovať žiadna Škodovka.Či sa to už niekomu páči,alebo nie. 😒
_MT_
Je tu drobný rozdíl. Poptávka rostla a nové továrny se otevíraly východněji. Žádné pracovní místo nebylo zrušeno, ale ani vytvořeno v rámci domácího trhu, popřípadě EU. Tady jde o konkurenci, která část práce, nebo celou práci odvede v rozvojové zemi. Pokud taková konkurence uspěje, dojde k rušení pracovních míst v EU. Z toho prostého důvodu, že trh není nafukovací a už je celkem sytý. Měl bys pravdu ve chvíli, kdyby firmy zavíraly továrny a utíkaly pryč. Tohle není primárně o platech. Podnikat v rámci EU není nejlevnější. Ano, vyrábět na Slovensku bude o něco levnější než vyrábět ve Francii, ale pokud závod dobře funguje, rozdíl není dramatický.
Gilgit
_MT_
Očividně máš o tomhle větší přehled než já. Jinak s tebou samozřejmě souhlasím, všichni si navzájem konkurujeme. Pointa byla, že v rámci EU všichni hrají podle podobných pravidel a do určité míry je v ní volný pohyb pracovní síly. Vystěhováním výroby mimo EU můžeš získat mnohem více benefitů.
3_diamanty
a ani japonci nie su pre nu v nemecku a v cechach superom.... bravo i40 :yes😒br />
predaje vravia jasne
3_diamanty
co ta v mladosti na blsaku okradol nejaky vietnamec ze sa spravas ako male decko? svoje komplexy a fobie si chod riesit inde..... nikto nikoho nenuti korejcov kupovat.... vies kolko ludi je stastnych ze maju golfa za taku cenu za aku dnes maju? Nebyt korejcov tak by boli ceny aut uplne inde... male auto by stalo tolko co dnes stoji nizsia stredna trieda..... sa spamataj.... a pochop ze zakaznik chce dnes dobre auto za dobru cenu... a vdaka korejcom si dnes mozu ludai dovolit kupit viac a lepsie auta... ako kedysi... mozno by sa ti to pacilo viac keby polka nasho naroda jazdila len vo fabii lebo ostatne auta by boli pridrahe..... mne nie.... ja som rad ze je to pestre a clovek ma dostupnejsie auta.. auto je len spotrebny tovar nie nejaka modla..... kto to nepochopi dovidenia na psychiatrii..... este raz ako pisem... nikto nikoho nenuti kupovat korejcov....
MariAchi
Obecně se tu najde jen opravdu velmi málo lidí, kteří dokáží trh vidět z nadhledu a komplexně... To prostě nevysvětlíš.
Futurista
Toppere, člověče, brzdi. Vždyť začínáš bejt to samý, co GTI. >😁

Nebudu ti brát názor, ale měl jsem svýho Megana na garanci, a jako náhradní mi půjčili funglnový i30. Majitel prodává Renault, Dacia a Hyundai. No... Neměnil bych. Skákavá koza, 1,4ka nic moc, divně zpřevodovaný, a na dálnici to moc jistý nebylo, sedačky - furt jsem se nemohl usadit... Ale někomu se to líbit může... Navíc to vlnobití na boku mi taky nesedí. Ale já v designu preferuju Kiu. Tvůj názor neberu. Jen nesklouzni až ke GTImu. Dokážeš psát i rozumně. 😉
3_diamanty
1,4ka je vhodna skor do mesta -.... nie je to motor vhodny na pekelne dialnicne tempo a dlhsie cesty to je pravda.... skus GDI alebo CRDi - tie zakladne 1.4ky su pre nenarocnych vodicov v pohode a pre tych co jazdia viac po meste a s mensou zatazou... tam im to postacuje..... sprevodovanie 1,4ky je teda tomu aj prisposobene... je to ako vo felde... huci to a nejde 😄

GTI je iny level.... ja som vedla neho uplny amater 😉 a neboj mam ine vzory 😉

niekedy sa tiez necham uniest ... stane sa
😉
Futurista
Je pravda, že já mám grandtoura, takže delší auto mi přišlo o hodně pohodovější a stablnější, než ten HB. Víc aut asi zkoušet nebudu, mám vybráno. Na podzim jdu do novýho grandtoura 1,6 dCi. To bude těžká rodinná pohodovka. Přemýšlel jsem o laguně 4C grandtour, ale tam jsem jinde s cenou.
AD žebříček: Ono superba a passata tvořej hodně fleety, pro soukromý potřeby podle mně už by byly jiný čísla. A třeba Laguna už by potřebovala generační výměnu, i když s 4C s 2,0 dCi nemá jízdně konkurenci. Ale už to není mladice. Až přijde nová, bude to taky jiný...

A na GTIho fakt nemáš, i když někdy už mi to připomíná GTIho monology. >😁 Tak bacha. >😁 >😁 >😁
3_diamanty
gratulujem k vybornemu vyberu 1,6dCi je asi najlepsi dieslovy motor vo svojej kubature :yes: Ono ani megane uz nie je najnovsi... coskoro by mal byt tiez novy aj ked este asi nejaky rok dva si pockame.... ale treba povedat ze tento novy ( faceliftovany ) megane sa mi paci.... :yes: preco nie...

laguna tak to mas pravdu.... tam by to chcelo uz novy model.... technicky mozno stale fajn spickove auto ale ten dizajn je vazne dost zvlastny... laguna sa velmi nepodarila... to musime priznat... momentalne v strednej triede je jasnou francuzskou jednickou 508 :yes😒br />
bacha na vlacha... no jo :yes:
Futurista
Ne že by se nepovedla, je to o názoru. Design po faceliftu by pěknej. Měl jsem několikrát GT 2,0 a to byla bomba. 150kW, zadní natáčecí náprava, a naprosto dokonalý. Interier pěknej, všechno při ruce. Takže technika super, design věc názoru. Rendlík zapracoval na kvalitě a dnes je naprosto v pohodě. Teď v AutoTipu test GScenica na 100 000 km, a výbornej výsledek... Škoda, že neodešla převodovka, mohl být vejš... >😁 Ale nová laguna bude super. Jen se bojím designu. Zatím se daří, Clio, Captur, fl Megana. No uvidíme.

Jen jsem tady na ACZ furt nezachytil článek z Brazílie... 400 000 aut je docela dost velký parkoviště... >😁
3_diamanty
ano ano ja viem..... ved technicky je to fajn...laguna v tomto nikdy nemala problem... v tomto je to jasne.... skor mam pocit ze dizajn terajsej laguny je kamenom urazu.... ono aj ta samonatacacia zadna naprava ktora je vo verzii GT moze byt dvojsecna zbran..... jedna vec je vysledny efekt a druha vec spolahlivost a pripadne opravy servis a pod.... ale uznavam urcite je to super technicka lahodka.... bohuzial takychto verzii sa preda malo ...

clio o tom som uz pisal... pekne auto aj ked 208micka je u mna favorit ale inak pekne auto... preco nie... len 0,9 TCe sa velmi nepredviedlo... od tohtomotoru sa cakalo viac.... v tomto moze byt trosku hacik... ale vieme ze clio ma prist s dalsimi a halvne silnejsimi motormi a vo vyspeluch statoch nemau problem si kupovat aj male a nadupane auta... , megane facelift je ok... v ramci moznosti..... no a capture je to co renault mal mat uz davno.... presne tento typ auta renaultu chybal..... hadam sa koleos pouci a po vzore modelu capture pride renault s nejakym krajsim koleosom...

inak mna zarazilo hlavne twingo..... to vo francuzsku riadne pokleslo a pritom malo uz v predaji inovovany model ktory sa mi paci... ten kukuc twinga a la yeti je pekny...... nechapem tomu.... toto je pre mna najvacsia zahada francuzskeho trhu.... dodajme ze twingo tam kleslo z 68 tisic auta na nejakych 40 tisic... a je mimo top 10.... takyto slaby uspech twinga si nepamatam...
Futurista
0,9 TCe není špatnej motor. Mně vždycky pobaví testére, kterej přesedne z X5 (příklad) do tohodle, a napíše, že to nejede. Já jsem pár km jel, a pro ženskou do Clia naprosto v pohodě. Do města stačí, na dálnici jakž takž, mimo město pohoda. Jen nesmíš chtít zázraky...
A k tý kvalitě 4control: Nevím, že by s tím byly problémy. A pokud si zvykneš, není nic lepšího, a ze silnice to neurveš. Osobně jsem to zkoušel v Mostě na okruhu při představování. BMW s tímto v "novodobý" historii přišlo o pár měsíců dýl, a nechá si za totožně pracující funkci (pod a nad 60km/h) hezky zaplatit. Tohle bylo nedoceněný...Laguna Grandtour, 2,0 dCi a 4C, super.

No nic, už nebudu spamovat, článek je o prodejích...
PeterLuk
Neservisuješ v IDM car-e? Tam majú tiež Renault, Daciu a Hjandé... >😁
Nerez
Je zde pěkně vidět, že čím vyšší třída, tím menší procentuelní prodeje Korea má. Zkrátka čím movitější klientela, tím více si rozmyslí, čím bude jezdit. Zde je to i o prestiži značky, v nižších třídách na to spousta lidí tolik nehledí, tady ano.
Jít H/K ještě výše, tipuju prodeje v rámci jednotek, maximálně desítek ročně.
Když už jsme u Korejců, trošku mě mrzí, že Kia Optima je tak pozadu. Ta je opravdu povedená a z mého pohledu se na ni narozdíl od i40 dá koukat :yes:
3_diamanty
suhlas..... optima je pekne auto.... problem ale bude inde... to auto je na trhu uz tusim 3 roky ked nie viac ( do eu ale prisla len nedavno ) ... i40 je novsim a asi aj lepsim autom to si musime priznat.... navyse je i40 aj vo verzii kombi a zrejme je mozno aj lacnejsi nakolko kia je dokonca vacsia ...... ale treba povedat ze ku koncu roka sa tych optim predalo viac a viac... myslim ze tohto roku by mohlo v cechach sa predaj aj viac ako 100 optim... posledne dva tri mesiace boli skutocne fajn... a ak by sa takto optimy predavali celorocne tak by 100ka padla....

len si povedzme ze optima je 25te najpredavanejsie auto v USA a s poctom 152 tisic predanych kusov v USA za rok 2012 je tam asi najvacsim prekvapenim celeho trhu... to auto je v USA bestseller v ramci triedy.... velmi uspene auto.... takze slaby predaj v eu nemusi kiu znepokojovat... v USA je optima velmi uspesna [odkaz]

Nerez
Na našem trhu se ale i40 prodává déle než Optima ne?
Banjo
Optima má pro český trh jeden zásadní handicap - je to sedan.
Nerez
Snad skoro všechna auta střední třídy jsou sedany ne? Některé nabízí i verze Combi, ale stejně nejvíc vidívám sedany(Passat, Superb, Insignia, Mondeo...)
Gilgit
Magnetofon
Lexus zacinal kopirovanim MB... :no:
rohYpnol
mercedes začínal s výrobou tříkolky...
Gilgit
_MT_
Nevím, podle mne jsou Lexus i Infiniti přijímány celkem pozitivně. Ale moc se jim nedaří oslovit firmy a zmlsaní zákazníci je dokáží sestřelit pro drobnosti, protože u prémie se nic neodpouští.
Gilgit
rohYpnol
ne, to obecně neplatí. Prodeje velkých SUV jdou taktéž Hyundai/Kii slušně - a rozhodně bych neřekl, že jde o méně movitou klientelu než ta, co kupuje "obyčejnou" střední třídu :-!

Tady jde spíš o segment služebních limuzín, kde zkrátka platí vyznání ve svatou trojici a ledy se zde budou bořit velmi těžce. Tady totiž nejde ani o cenu, ani o kvalitu.
Gilgit
Ham.
Máš pravdu, na druhou stranu jak je vidět tak si image Korejců lehce poradí s Frantíky i Japíky.
rohYpnol
13 % si odebírá prémivý segment (C+A5/A6+3 S60/V60)
53,3 %
----------------------------------
66,3 % celkem

takže na konkurenci nám tu zbývá nějaká 1/3 trhu. No pane, to je dost bída. Zajímavější by ovšem bylo porovnání po odečtení firemních nákupů...

Číslem roku je bondovská 77. Sedmasedmdesát statečných, kteří vsadili na individualismus, neotřelý design a rozhodli se jít vlastní cestou. Cestou neprošlapanou tisícemi poslušných oveček. Skvělé :yes😒br />
Prodeje Peugeotu s ohledem na celkovou mizérii modelů bez toho správného koncernového půvwodu relativně slušné, jen na cestách se to nějak neprojevuje. 508 potkávám opravdu zřídka, resp. skoro vůbec... Nicméně i40 zrovna denně člověk nevidí a to začíná dosahovat v ČR zajímavých prodejních čísel.
3_diamanty
predaje 508 su slusne dokonca stupli...... prekvapil aj avensis :yes😒br />
rade DS nedavam dlhy zivot 8-s ... rok dva este a citroen zisti ze je to nezmysel :yes😒br />
DS3 - 39ks
DS4 - 90ks
DS5 - 77ks

ak ma byt pre citroen toto cesta k zachrane tak pan boh francuzov ochranuj 😒
PeterLuk
:yes: :yes:
pario
Zaujala ma tá myšlienka firemných nákupov, tak som pozrel trošku predaje Hyundai I40 v CZ od Dubna.

DUBEN - 28ks - 100.miesto
KVĚTEN - 28ks - 100
ČERVEN - 87ks - 44
ČERVENEC -39ks - 62
SRPEN - 32ks - 94
ZÁŘí - 34ks -73
ŘÍJEN - 44ks - 72
LISTOPAD - 112ks-29
PROSINEC - 96ks - 30

Čiže z toho je zrejmé,že fleety boli v Červnu,Listopadu a v Prosinci.
rohYpnol
zcela nečekaně v návaznosti na účetní uzávěrky ...
overnight
pořád v kurzu :yes: