Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Porsche Panamera: České ceny a velká fotogalerie

První vozy Porsche Panamera budou dodány na český trh na podzim, již nyní ale známe jejich ceny. Základní Panamera S se bude prodávat za 2,667 milionu Kč, vrcholná verze Panamera Turbo bude stát 3,805 milionu Kč.
Zpět na článek
Avatar - Hammunasakra
28. 6. 2009 16:01
Re: Milý Atlis(i)!
Porsche Panamera (tedy dle mne) NEní až tak soupeř vámi jmenovaných (snad-možná s výjimkou budoucího A7), ale vozů "o třídu" VÝŠ ... a tam mi V6 3.0 TDi příjde prostě "málo" (NElíbí se mi, nicméně "chápu" jeho použití v Cayenne).
Do vozu Panamera (soupeře Aston Martin Rapide či Maserati Quattroportese) se mi jeví ZCELA NEdostatečný! Ne že by se mi v budoucnu na jednu stranu NE"líbilo" v Citroën C(či DS)5 úspěšně "prohánět" a držet krok s Porsche Panamera, ale ... ale VÁŽNĚ: Pro mne by to byla (totální) DEGRADACE jinak tak špičkového vozu NEJvyšší kategorie a značky Porsche jako takové. Buď u vw "máknou" a minimálně zvládnou ALESPOŇ dvojturbovou konstrukci toho třílitrového šestiválce, nebo NE - diesel do Panamera v ŽÁDNÉM případě!
PS: I když ;-\ další "ŠÍŘENí" dieslů do VŠECH segmentů do VŠECH modelů spíše "očekávám" :no: 8-s
Pěkný den (v nějakém BENZíNovém VÍCEválcovém voze :-)
Avatar - Atlis
28. 6. 2009 13:43
Re: Milacik davu
Nemali by tam dat ziadny, ale - CLS320CDI, predpokladam A7 3.0TDI, A5 Sportback 3.0TDI, BMW 5GT 3.0d - konkurencia je svina a Porsche chce zarabat...
Avatar - Hammunasakra
28. 6. 2009 00:47
Re: Milacik davu
Diesel do Panamery?!? :-( :no: 8-s :no: ;-\
Bože jen to NE!
PS: A jaký by tam měli dát? Ten V6 3.0 TDi co je v Cayenne stačí sotva tak na V6 3.0 HDi v C5 - ten snad NE!
PPS: Ale jinak je to konstrukčně "pěkné" auto - to zase ANO :yes: :-)
Avatar - Atlis
27. 6. 2009 23:31
Milacik davu
Hovorte si co chcete, ale toto auto sa bude predavat ako teple rohliky. Este nech do toho narvu diesel a je "vymalovano".
25. 6. 2009 16:46
Re: Milý Plautus(i)!
Veci jako "Chytne za srdce" a "Porsche" se dle meho absolutne miji. Porsche jsou o sterilni preciznosti. Ja osobne jsem ridil Boxster S, 911 s automatem a Cayenne turbo. Z toho vseho se mi jako sportak hodny znacky zamlouval vlastne jen Boxster. Panamera k tradicni sterilnosti dle meho pridava nevyvazene proporce a roubuje design 911 kam nepatri... (PS: Porsche by si asi nedovolilo, aby to jezdilo spatne ;-) )
Avatar - Hammunasakra
24. 6. 2009 22:40
Re: Milý Plautus(i)!
Tak to já tedy (JEDNOZNAČNĚ) raději Panameru! :yes: :-)
Cayenne (verzi S) jsem měla možnost zkoušet a sice vše funguje "jak má" ale "za sudce" věru NEchytne!
NEvím jak bude fungovat Panamera, ale její konstrukce se mi líbí a vše nasvědčuje tomu, že by tento vůz měl jezdit VELMi dobře - toť alespoň MŮJ názor ;-)
Pěkný den :-)
neregistrovaný "Kajfik"
24. 6. 2009 22:27
Re: what?
Spíš by měli zdůraznit co má Turbo v sérii oproti základnímu modelu.. Aby ta cena nevpadala tak hrozivě...
neregistrovaný "Kajfik"
24. 6. 2009 22:24
Re: what?
blbost... ..jeste tam budes mit urcite mapisy turbo na prazích dveří:))

No ale vypadá to fakt zvláštně, kdyby to alespoň byla taky čtyřkolka...

Ale jinak je to vicemene u kazde znacky ze za kW se plati velkymi penezi...
Avatar - Plautus
24. 6. 2009 14:56
Re: Panamera
dobré polročné prémie? >:-[]
osobne by som ani nemal záujem o toto "čudo", zdieľam essesant-ov názor, s tým, že radšej by som šiel do Cayenna ako do tohto môjmu oku nelahodiacemu Porsche počinu...no ale to by som tiež musel mať dobrú polročnú odmenu :-)
24. 6. 2009 14:37
Panamera
Z najblizsej vyplaty hned jednu beriem.... >:D ;-)
24. 6. 2009 14:21
palec dolu
Na obrazku se mi to nikdy nelibilo. Ve skutecnosti to vypada malinko jinak, ale stejne spatne. Interier je z meho phledu pomerne povedeny. Celkove na me Panamera pusobi jako karikatura a) 911 b) sama sebe. Nejsem zadny 911 onanista - na to jsou tady jini experti, ale 911 je bezesporu klasicky sportak s poradnou historii. Nejlepsim pocinem porsche jsou Boxster/Cayman - maji motor na spravne strane zadni napravy ;-) . 911 je klasika. Chapu, ze se porsche snazilo prijit se sedanem. Do modeloveho portfolia urcite zapadne lepe nez zprofanovany Cayenne, ale panamera se dle meho nazoru nepovedla. Designove a stylove jsou vsichni jeji konkurenti cistsi a dle meho nazoru hezci. Maserati QP, Bentley, Mercedes S, Aston Martin i VW Phaeton (ac treba neni primy konkurent) se mi po designove strance libi nesrovnatelne vic. Svezeni bych neodmitl, ale v necem takoveho bych nejezdil.
neregistrovaný "RIO2"
24. 6. 2009 09:35
palec hore
Tak toto sa mi páči. Nad Cayenom krútim nosom, stále si myslím že to je len preklepaný Tuareg, Porsche si skrátka každý stotožní s Carerou. Veľké SUV nech si robia iné značky, Porsche malo do tohoto segmentu luxusných sedano-coupe ísť už dávno. Je to jedno z tých aut, ktoré budú hviezdou aj o 50 rokov na zraze veteránov. tak že :yes:
P.S. V tej bronzovej...
neregistrovaný "rickyr"
24. 6. 2009 09:33
what?
priplatek milión za turbodmychadlo a (predpokladam) o jeden pístek silnější brzdy???!! :no: :no: :no: