Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Hyundai i40 je prémiovější než Sonata, tvrdí v Austrálii

Hyundai na různých kontinentech prodává dva různé modely střední třídy. V Austrálii jsou nyní v prodeji oba.
Zpět na článek
7. 2. 2013 10:40
i40
Hyundai jsem ještě dodnedávna považoval za průměrné asijské auto. To ale skončilo, když jsem uviděl na ulici i40 kombi v bílé barvě. Po dlouhé době jsem se u nějakého auta zastavil a říkal si "to je teda pecka"..
Avatar - idam.i
24. 1. 2013 14:27
Re: tak sonata nie je zle auto
Určite sú lepšie osobné pocity,ako citovanie nejakých testov,poprípade "krčmové reči".Myslím ,že práve o tom je fórum.Popísať osobné skúsenosti.
Nie som bezhlavý fanúšik H/K,dokonca som ani neplánoval kúpiť Hyundai.Práve osobné vyskúšanie ma presvedčilo.Jasne ,že pomohla aj dobrá cena i 5 rokov záruky.Nechem nikoho do ničho nútiť,ale pamätám si na doby keď všetci "machry" tvrdili,že japonské auta sa na európske nechytajú a nič nevydržia.Dnes už mlčia. ;-)
Avatar - kari.laz
24. 1. 2013 08:22
Re: tak sonata nie je zle auto
Píšeš samé osobní pocity, nehledě na to, že jsi majitelem, takže tvůj názor je hodně neobjektivní.
Avatar - idam.i
23. 1. 2013 20:56
Re: tak sonata nie je zle auto
kari.laz,neviem kolko máš skúsenosti so všetkými teba spomínanými autami,ale zdá sa mi ,že nič moc.Vyberal som auto v tejto kategórii s bezínovym motorom a môžem povedať,že v prípade Renaultu nie je o čom hovoriť.Opel Insignia s1,6 turbo je žravá a priestorovo nič moc.M6 bola vtedy len končiaca.Jazdil som 2 l a neurobil na mňa moc dojem.(kedy si som mal 626 2,5V6 a to bola na tú dobu iná káva).V C5 bol motor fajn,ale vzadu sa nikto nezmestil.Avensis pred faceliftom mi nesedel,inak motora o.k. P 508 bol v pohode,ale nedostal som vyhovujúcu ponuku a podobne aj Mondeo.Nakoniec som skončil u i40,kde spravili aj dobrú cenu a rozhodne nelutujem.
Každý má nárok na svoj názor a nemusí odpisovať konkurenciu.Nakoniec podla predajných štatistík,nie som jediný kto takto zvolil.
Avatar - R32
23. 1. 2013 12:49
Re: tak sonata nie je zle auto
Tak schválne, kto ponúka vyhrievaný volant, odvetrávané sedadlá, solárne sklá, cúvaciu kameru, automatický parkovací systém (nemyslím senzory :-) ), asistent pre jazdné pruhy, el. otváranie/zatváranie kufra, 5 ročná záruka bez obmedzenia km... Toto sú podľa mňa položky ktoré (samozrejme nie všetky) si u spomenutej konkurencie nezaškrtneš lebo ju skrátka v ponuke nemajú... Nezabudni pozrieť aj do cenníkov Avensisu, Legacy, Mondea, alebo Mazdy 6. Takže rozhodne neplatí to čo píšeš, že všetci môžu mať to čo i40-ka. ;-) O opaku nemá zmysel sa baviť, s tým som súhlasil aj predtým.
Avatar - kari.laz
23. 1. 2013 12:29
Re: tak sonata nie je zle auto
Já zase nevidím důvod, proč jí řadit jako průměr, když je vlastně většina konkurentů v něčem lepší, ale málokdo je v něčem horší. V nabídce motorů jí přebije snad každý zástupce a v nabídce výbavy také. Takže každý zástupce může mít něco víc, než i40, ale těžko se hledá zástupce, co nemůže mít vše co i40.
Avatar - kari.laz
23. 1. 2013 12:26
Re: tak sonata nie je zle auto
Já nepotřebuji v autě obrovské motory. Je to sice pěkné, ale není to pro mě nutnost. Zároveň nejsem ani odpůrce downzingu, ale všechno má své meze a do auta střední třídy a výš by jsem pod dieselový dvoulitr nešel a je mi jedno, že mi budou podsouvat, že nějaký malý diesel bude mít lepší parametry. To samé je i u benzínu. Tam je prostě 1,6T minimum, co by sem ve střední akceptoval. Motor 1,6 diesel by jsem bral jako minimum v nižší střední a tam je i 1,4T ještě zajímavá volba. Ale i když například 1,2TSI v golfu nejede nijak zoufale, tak je to pro mě už za hranou.
A tady právě narážíme na to, že je hodně lidí, kterým to nevadí, ale i hodně lidí, co nepotřebují obrovský motor, ale chtějí nějaký střed (jako například já) a pro ty tam toho není moc co nabídnout. S mým nájezdem není benzín úplně ideální a pak už si nevyberu.
Avatar - R32
23. 1. 2013 12:25
Re: tak sonata nie je zle auto
Áno, za príplatok máš u niektorých väčšie možnosti ktoré i40 neponúka vôbec. Peugeot ponka hybrid, Citroen hydropneumatiku, Opel 4x4. No toto si nekúpiš napríklad ani vo Forde alebo Renaulte. Takže je to chyba? Podľa mňa nie. Jediná vážna chyba je absencia 2,0CRDi.
Pozri, ja netvrdím, že i40 je najlepšie auto v triede (niesom blázon hehe), chcem len povedať, že je to slušný priemer ktorý jednoznačne má čo ponúknuť. Nikomu neradím aby si ju kúpil radšej ako spomýnané konkurenčné modely, som realista, Hyundai musí v tejto triede ešte dorásť ale je oproti starej Sonate na dobrej ceste a keď tak budú pokračovať a poučia sa z chýb, nástupca by mohol prehovoriť omnoh viac do predajných štatistík ako aktuálna i40-ka. To je všetko, nič viac nič menej - môj názor. ;-)
Avatar - kari.laz
23. 1. 2013 12:11
Re: tak sonata nie je zle auto
Takže vlastně u všech se dá říct, že proti i40 nabízí něco víc.
Avatar - R32
23. 1. 2013 12:09
Re: tak sonata nie je zle auto
Súhlasím s tebou, sedel som v 508-ičke a má skutočne "prémiový" interiér... Materiály, lícovanie, ergonómia sú na úrovni Audi. V tom máš jednoznačne pravdu. :yes: C5 možno pôsobí robusnejšie no vovnútri je stiesnené, priestor vzadu je slabý. No ponúka hydropneumatické pruženie čo je asi jeden z najväčších benefitov C5, samozrejme pre tých, čo preferujú komfortnú jazdu. Insignia je dobré auto, ponúka všetko čo treba (aj 4x4) no akosi ako celok ;-\ (subjektívne hodnotenie), Laguna je za horizontom, skráta potrebuje nástupcu resp. tu mal byť už aspoň rok.
Avatar - R32
23. 1. 2013 11:47
Re: tak sonata nie je zle auto
Nakoľko preferujem benzín srdce by ma ťahalo k 2,0GDI (mal som Hondu Accord 2,0i), rozum k CRDi... Chcelo by to testnúť ten 2,0GDI. Nie všetci bažia po dvojlitrovom ropáku. ;-) Auto ale budem meniť za dva roky a to je veľmi ďaleko, navyše nehovorím, že chcem i40-ku.
Avatar - R32
23. 1. 2013 11:42
Re: tak sonata nie je zle auto
Tak v prvom rade si ako potenciálny kupec musíš ujasniť načo to auto potrebuješ... Podľa toho by si mal vyberať motorizáciu. Nehovorím, že i40 má super ponuku motorov no pokiaľ "nešportuješ - nešpurtuješ" tak sa vybrať dá. Kto jazdí málo obsadený hlavne mesto postačí prekvapujúco aj základný 1,6GDI. Je dosť pružný, úsporný, ľahký, nakrátko sprevodovaný - ideál do mesta. Benzínový 2,0 je celkovo aj u konkurencie nezaujímavý ale budiš. Základný dízel 85kW je určený pre defenzívnych a šporivých vodičov no priplatiť cca 800,- Euro za 100kW je rozhodne rozumná voľba.
Ale inak súhlasím, skrátka pre EU chýba 2,0CRDi (v tejto triede áut žiaľ povinnosť) alebo aby zalepili ústa skeptikom dal by sa možno aplikovať aj 2,2CRDi aj keď tam veľký výkonový skok oproti 2,0CRDi nieje.
V každom prípade je i40 (či sa to už ľuďom páči alebo nie) oproti predchádzajúcej Sonate obrovský skok vpred a nemusí (a ani to nerobí) podliezať cenu konkurencie aby to niekto kúpil, práve naopak, ceny sú sebavedomé no podľa mňa primerané tomu čo auto ponúka.
Avatar - iudex
23. 1. 2013 11:30
Re: tak sonata nie je zle auto
Presne to mi napadlo; aké dlhé rozmýšlanie pri motoroch i40? >:-[]
Avatar - iudex
23. 1. 2013 11:29
Re: tak sonata nie je zle auto
Tak ak tvrdíš, že i40 si nemá spracovaním a materiálmi čo vyčítať s 508, tak si v Peugeote asi nesedel. Momentálne má totiž 508 "najprémiovejší" interiér z celého mainstreamu, špičkové, hodnotne pôsobiace materiály, vkusne zladené, precízne zlícované, i prémiovky musia zaškrtať hodne položiek z extras, aby 508 v interiéri predčili. Insignia či C5 sú tiež robustne pôsobiace autá, vedľa ktrých pôsobí i40 ako o triedu menšie a lacnejšie auto. Jedine Laguna už trochu nestačí z dychom, avšak to platí skôr pre techniku a rozmery, interiér v lepších výbavách spraví stále lepší dojem, ako i40. V tejto triede som nedávno vyberal a i40 nemala objektívne čím zaujať. :-!
Avatar - kari.laz
23. 1. 2013 11:22
Re: tak sonata nie je zle auto
Těžko se rozmýšlí nad motory tam, kde žádné nejsou >:D
Avatar - R32
23. 1. 2013 11:21
Re: tak sonata nie je zle auto
O čom točíš? Som reagoval na príspevok kde porovnával modely, autá mením v podsate pravidelne takže u mňa to BY zase až také nereálne nieje... ;-) Navyše s autami pracujem, takže mám reálne skúsenosti či už s nákupom, servisom alebo predajom, nehovoriac o referenciach mojich klientov ktorý jazdia fakt kde čím.
23. 1. 2013 11:14
Re: tak sonata nie je zle auto
Zase další bychař....
Avatar - R32
23. 1. 2013 10:47
Re: tak sonata nie je zle auto
Je to všetko tvoj subjektívny názor ktorý bez problémov rešpektujem. Ja by som určite radšej i40 ako Insigniu, 508, C5 a Lagunu. Ani jedno z týchto áut nebude mať napríklad pri opätovnom predaji lešiu pozíciu ako i40-ka. Spracovaním, materiálmi a výbavou si nemajú čo vyčítať.
Trošku dlhšie by som rozmýšľal nad motorizáciou, ale asi by vyhral 1,7CRDi no jedine s automatom. S manuálom som to auto mal na cca týždeň a v nízkych (do cca 1800) otáčkach je ten motor hluchý. Potom to už ide cca ako 2,0TDI 103kW (tiež jazdené - žiadna teória). ;-)
Avatar - KANKUNEN
23. 1. 2013 10:20
Re: tak sonata nie je zle auto
Existuje jen jediný důvod proč koupit i40, protože na ni máš slevu. Můžeš postavit jakékoliv evropské auto se středním motorem a vždy bude stačit na vrchol i40 Pro porovnání třeba s Mondeem: 1,6 EB proti otáčkami vyhnaném dvoulitru co do 4000 nejede. Kdo si vybere 1,7 namísto TDCI 160 koní. Co uděláš s i40 až to budeš chtít prodat, za pár peněz v áčkách to vykoupí. Sám jak si psal máte Lancer a ne korejce.
No řekni sám, které z těchto aut je horší než i40:
Passat, Mondeo, Insignia, 508, C5, Laguna, M6, Accord, Avensis, Legacy. Tvrdím, že všechny jsou lepší.
Avatar - kari.laz
23. 1. 2013 10:12
Re: V Austrálii
Ano "Běžnou" výbavu má, ale je to výbava, která je dnes běžná spíše v nižší střední. Co nějaké věci, jako je hlídání mrtvého úhlu, Adaptivní tempomat, čtení značek, hlídání únavy, el otvírání kufru, adaptivní podvozek, 4x4... Nic z toho (co většina zákazníků většinou nepotřebuje) prostě ani nenabízí.
23. 1. 2013 10:11
Re: V Austrálii
Pokud vezmem v potaz výbavu tak máš asi pravdu, ale motoricky na tom byla Sonata asi "prémiověji". Když začínal Hyundai tak měli korejci Sonaty a pokud vím, měli šestiválce. To u i40 asi nenajdeš. Teď už jezdí "svými" i30.
Avatar - 3_diamanty
23. 1. 2013 10:04
Re: V Austrálii
tak ono v australii bude mozno s inymi motormi ako v eu to je hadam samozrejme, co sa tyka vybav tak v ramci strednej triedy neviem co by malo i40tke chybat.... bavime sa o strednej triede.... myslim ze vsetko podstatne i40tka ma... uvidime ako sa uchyti ... je pravda ze i45 ( sonata ) bola na tom predajne v australii biedne ale nova i30tka aku pozname aj my v eu bola medzi najpredavanejsimi autami.... ja si myslim ze i40tka a jej dizajn budu mat v australii uspech nakolko i30 dizajnovo uspela a usepsni su tam aj japonci ako mazda 3, lancer a pod.... tento dizajn australcanom sedi... [odkaz] - best small car kto by to povedal ze?
Avatar - kari.laz
23. 1. 2013 09:53
Re: V Austrálii
i40 na tom v možnosti výbavy a motoru rozhodně není dobře a určitě je to podprůměr. Její výbava, která by se dala považovat za věc, která není ještě natolik běžně rozšířená je maximálně lineasist. Jinak nenabízí vůbec nic.
Avatar - 3_diamanty
23. 1. 2013 09:47
Re: V Austrálii
tak to je pravda... i40 je klasicka stredna trieda a je to napisane aj v clanku kde to australcania beru rovnako.... ten nadpis je zavadzajuci.... a zvlastny kedze i40 je bezna stredna trieda.. ale ono tym slovom "premiovejsim" asi mysleli to ze i40 ma lepsiu vybavu a je novsia..... jej zaradenie ale ostava rovnake.... cize klasicka stredna trieda :yes:
Avatar - kari.laz
23. 1. 2013 09:42
Re: V Austrálii
" ich snaha napisat nieco rozumne teda nieco co by nam citatelom dalo nejaku zaujimavu informaciu a poznatok je nulova..."

Tak todle od tebe opravdu sedí >:D

U tebe platí jen část té věty " snaha napisat nieco" a to se ti daří velice dobře.

Jinak úplně nevím, co by měla Sonata obsahovat méně než i40, protože ani ta nemá absolutně nic, co by se mohlo nazvat jako premiový prvek. Její všemožná výbava je dnes k mání v kompaktním mainstreamu a i ten dnes obsahuje některé prvky, které i40 ve střední třídě nemá. Takže celkově spojení slova "i40" a "premiové" je dost zavádějící.
Avatar - 3_diamanty
23. 1. 2013 09:39
tak sonata nie je zle auto
ale jej vek je uz citit.... i40 ma len o 2,5cm mensi razvor a je len o 8cm kratsia ako vidime z clanku ale je lepsie vybavena modernejsia a podla mna aj krajsia a bezpecnejsia... i40 by do australie urcite nesla keby si neboli vedomi toho ze je lepsim autom ako sonata... v europe sa i40 rozbehla celkom uspesne takze vzhladom na australsky trh ( kde sa preferuju viac japonci a korejci ) to vidim pre i40 velmi pozitivne... ako sa ukazuje i40 je uz vo svete vcelku uspesne a zaujimave auto... a nove trhy su velkou moznostou posunut jej predaje este vyssie... kedze je mensi model i30 v australii velmi uspesne auto ( 6 najpredavanejsie auto za r 2012!!! ) da sa ocakavat ze podobny fluidny dizajn vacsej i40 moze priniest uspech.... a mozno prave uspech i30tky pootvoril dvere prichodu i40 miesto sonaty :yes:
Avatar - R32
23. 1. 2013 09:31
Re: V Austrálii
Čo chceš vysvetlovať? Skrátka máš ľudí čo nemusia francúzke autá, iný nemusia talianov ďalší kórejcov atď... Rozdiely sú len v tom, že tí inteligentnejší k tomu majú aj nejaké (zväčša subjektívne) argumenty, ostatný tu hodia do diskusie nejaký nezmyselný grc. ;-\ Žiaľ, demokracia funguje aj na webe takže všetci môžu vyjadriť svoj (hoc aj nezmyselný a ničim nepodložený) názor.
Avatar - 3_diamanty
23. 1. 2013 09:21
Re: V Austrálii
pri pohlade aj na ine kankunenove prispevky nemozes byt tymto prekvapeny ;-) vcelku bezna kvalitka od neho :yes: opat sme sa nic nove nedozvedeli... ale pointu rypnut si na korejske auta splnil.... je spokojny :yes: Este si pockajme na magnetofona... vypoti par viet o nekalom importe a o tom aky je hyundai srot... a hned tu bude zase veselsie... fakt neviem co tymto ludia chodiaci na toto forum sleduju... ich snaha napisat nieco rozumne teda nieco co by nam citatelom dalo nejaku zaujimavu informaciu a poznatok je nulova...
23. 1. 2013 08:49
Re: V Austrálii
zas jeden kvalitní příspěvek...
Avatar - KANKUNEN
23. 1. 2013 08:34
V Austrálii
chtějí prodávat evropský lowcost bez motoru jako prémii.