Autosalon Ženeva
První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.
Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.
Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.
Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.
Autosalon Ženeva 2020 |
|
Autosalon Ženeva 2018 | Autosalon Ženeva 2017 |
Autosalon Ženeva 2016 | Autosalon Ženeva 2015 |
Aneb JÁ si majitele (třeba) Ferrari co o MERCEDESu (CL)A 45 AMG ví "a zná" docela DOVEDU představit 😄
Dufam že tento nadupaný Mercedes A 45 AMG ( osobne sa mi veľmi páci ) nedopadne ako jeho väčší bratia C 63 AMG a E 63 AMG v súboji s Nemeckou elitou, ako je Audi RS4 a BMW M3, či RS6 a BMW M5..
Nezabudnime že Audi s Hothatchom už čo to preskákala, no predchodca Mercedesu je bohužial najsilnejšia verzia A 200 Turbo, áno tá škatuľka..
Sám som zvedavý 😄
PS: Aneb výkon je důležitý, ale zdaleka ne NEJdůležitější, aneb auto jako takové je daleko Daleko DALEKO důležitější než doabsurdnavytuněný motor (schválně kolik km provozu asi tak přežije.. 😄
PS: Já se třeba nechala "ovlivnit" a poněkud PODceňovala E 63 AMG, pak byla majitelem svezena a je to vůz který "překonává" schopnosti (to bude jen "volný odhad") tak 99% řidičů 😄
PS: Asi tam mělo být "nej(e)de", ne? 😉
Bylo to psané s nadsázkou. Což ti opět nedošlo. A že je princip funkce to samé, to je to, o co tu šlo. 😉
Byť haldex i Haldex je "to samé" (sorry 😄
a vícelamelovou spojku (logicky) používají VŠECHNY takovéhle systémy...
PS: Z nichž (když to někdo POTŘEBUJE) jednoznačně preferuji systémy "obrácené" ála Jaguar, Infiniti apod. (a můj FAVORIT č. 1 je řešení ve Ferrari FF a v (mnoha) budoucích/připravovaných Maserati 😉
do vyhledávače si dej autoforum.cz/…rcedes-a-b-a-cla
PS: K tématu HALDEX o kousek "vedle" - aneb já dnes 00:55 😄
PPS: To víte, Subaru (a jeho Symmetrical AWD) je jen jedno :yes: 😉
PPPS: Nové A je mi "sympatické" od té chvíle co jsem si do něj loni v GENFu (Ženevě) sedla.. 😄
..a jeho "varianta" CLA, ta se mi líbí opravdu MOC 😉
Ale kdybych si byla bývala plánovala nákup vozu nižší střední, zřejmě bych byla počkala na BMW 235i (nebo M2 😄
Jako obvykle to NEvysvětlíte, nebo? 😄