Novinky
Gilgit
Co já chci nebo nechci, do toho ti nic není. A to tvoje "na to nikdy nebudete mít" by mohlo svedcit o tom, ze na tom psychicky nejsi zcela v porádku. O tom ostatne svedcí i zpusob, jakým komunikujes. ale je fajn, ze máte v ústavu internet,
Takze Petr Behounek,nácelník brigády pro potírání bolsevismu a hlavní e😜ert na automobilový prumysl psychiatrické lécebny v ........................................… Nebo te nechávají doma? V tom prípade jsi asi v pondelí omlyem nevzal prásky. >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Takze Petr Behounek,nácelník brigády pro potírání bolsevismu a hlavní e😜ert na automobilový prumysl psychiatrické lécebny v ........................................… Nebo te nechávají doma? V tom prípade jsi asi v pondelí omlyem nevzal prásky. >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
petrbehounek
obojí, inspirace fordu a zmršená, nechce mne inteligent jako vy snad chytat za slovo, na to nikdy nebudete mít
petrbehounek
a na to jste přišel jak? svou nevzdělaností? komouši s ruskými poradci zakládali StB v červnu 45 s cílem nedopustit obnovení demokracie, v březnu přijali znárodňovací dekrety v Moskvě pod kurtelou Stalian, že vy o tom nemáte ani páru 😲
Koukal sem že na webu mají nabídku na slevu na odtahovky a vys. plošiny a to už je dokonce faceliftovaný model Byčok. Takže zacharov válí, za ty 2 roky tam udělal neskutečné množství práce.
[odkaz]
[odkaz]
Ještě nevidíš ten druhý rozměr - že v Moskvě na obřím pozemku stojí továrna ZIl, která by neměla co dělat a musel propustit lidi, takhle se dá lidem práce, navíc nový vůz mohou dodat i dalším státníkům. Např. poslední vyrobenou limuzínu koupil v roce 2000 Kazachstán.
Zákazníků by se jistě našlo víc, takže to není o tom že se udělá jedno auto, těch aut může být klidně 50.
Zákazníků by se jistě našlo víc, takže to není o tom že se udělá jedno auto, těch aut může být klidně 50.
Gilgit
A jeste neco. Pokud nechses prozradit svou politickou orientaci, napis alespon, jaké povolání vykonávás nebo jsi (paklize jsoi duchodce) vykonával. Rád bych vedel, co clovek na tvé úrovni vubec muze delat, to znamená jaká cinnost se jeste dá vykonávat s tvou inteligencí. >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Gilgit
***, Rusové nás nejdrív osvobodili, a potom zavedli komunistickou diktaturu. Jsi tak hloupý, ze to nechápes? Diktatura proletariátu byla moc spatná, ale kdyby vyhráli Nemci, tak tady Cesi mozná ani nejsou.
Jinak bych rád vedel, kde takový primitiv jako ty prisel na výraz "bolsevik duchem". To jsi musel hodne hledat v moudrých knihách, ne jsoi takovou formulaci nasel. >😁 >😁 >😁
Jinak bych rád vedel, kde takový primitiv jako ty prisel na výraz "bolsevik duchem". To jsi musel hodne hledat v moudrých knihách, ne jsoi takovou formulaci nasel. >😁 >😁 >😁
Gilgit
Jo, a tech prototypu bylo dost. Jenomze takovými ***ovi jako tobe se to nedá dokázat. Kdyz to ukázu fotky, tak rejklnes, ze to je fotomontáz. Kdyz ti ukázu auto, reknes ze je to nefunkcní maketa. Zajímavé, co by takového ***a jako tebe napadlo za argument, kdyby te takovým autem svezli?
Tys tady fakt napsal toloik kecu, to se pánbíckovi nebude líbit. Mel bys se z tech tvých urázlivých výrazu co nejdrív vyzpovídat, pana faráre tvoje hríchy urcite nepotesí.
Tys tady fakt napsal toloik kecu, to se pánbíckovi nebude líbit. Mel bys se z tech tvých urázlivých výrazu co nejdrív vyzpovídat, pana faráre tvoje hríchy urcite nepotesí.
Gilgit
Predstav si, ze meli. Je to mozný ze je nekdo tak blbej jako ty ze muze úplne vázne vypisovat takový hovadiny. Neberes neco. Nebo naopak, nezapomnel si vzít nejaké tablety. Nemás uz náhodou penu u huby? >😁 >😁 >😁
Behounku, behounku, precti si po sobe ty svoje kecy v klidu jeste jednou a hluboce se nad sebou zamysli.
Behounku, behounku, precti si po sobe ty svoje kecy v klidu jeste jednou a hluboce se nad sebou zamysli.
petrbehounek
jasně Rusáci měli strašnou spoustu funkčních prototypů osobních aut co se nedostaly do výroby >😁 >😁 >😁 a teď ještě tu o mrazíkovi >😁 >😁 >😁
Gilgit
Vidím, ze ti docházejí argumenty. Bohuzel, s tím bolsevikem ses práve v mém prípade totálne minul. Ale porád jsi nám jeste neprozradil svoji politickou orientaci. Rád bych vedel, jaké politické sympatie má primitvní blb, který se nedokáze slune vyjadrovat a uvádí vylhané argumenty.
petrbehounek
chodí to jako husa, kejhá to jako husa, vypadá to jako husa je to husa, prostě bolševik ducham jak vyšitý
petrbehounek
někteří lidé vidí jen lezení do zadku, ale to co vás, tak to normální lidi nenapadne, ti nemají potřebu lézt do zadku, nemají tak pokřivené myšlení, ...od takového bolševiak duchem by mně zajímalo jakou roli hráli Rusáci v naší historii, myslíte drancování a kolonizace země a jeji hospodářský kolaps? snad nemyslíte osvobození od Nemčourů, jak nás Rusáci mohli osvobodit, když zavedli namísto nasictické totality komunistickou?
Gilgit
Ted jsem si teprve vsiml tvé odpovedi na má slova o tom, ze v Rusku postavili radu zajímvaých prototypu. Na to jsi odpovedel "no kolik,tak se dejte pár odkazů" a tím dokázal, ze jsi naprostý ***.
Abych odpovedel tvým stylem: Odkazy sem dávat nebudu, nejsem tvuj sluha.
Ale, i kdyz pro blba skoda slov, ujistuji te o jednom: Zatímco sériové sovetské automobily vetsinou nestály za moc, v SSSR vzniklo velké mnozství nejruznejsích prototypu - od minivozu pres SUVy az po minivany. Tamní konstruktéri nebyli o nic hloupejsí nez konstruktéri v jiných zemích. Samozrejme ze tyto prototypy se díky komunistickému rezimu nedostaly do výroby, ale existovaly a v mnoha prípadech se zachovaly dodnes.
Pokud by te to zajímalo, tak na internetu je o tom informací dost.
Jinak clovek na místních diskuzích málokdy potká takového primitiva jakým jses ty. Fakt by mne zajímalo, které politické strane fandís. >😁 >😁
Abych odpovedel tvým stylem: Odkazy sem dávat nebudu, nejsem tvuj sluha.
Ale, i kdyz pro blba skoda slov, ujistuji te o jednom: Zatímco sériové sovetské automobily vetsinou nestály za moc, v SSSR vzniklo velké mnozství nejruznejsích prototypu - od minivozu pres SUVy az po minivany. Tamní konstruktéri nebyli o nic hloupejsí nez konstruktéri v jiných zemích. Samozrejme ze tyto prototypy se díky komunistickému rezimu nedostaly do výroby, ale existovaly a v mnoha prípadech se zachovaly dodnes.
Pokud by te to zajímalo, tak na internetu je o tom informací dost.
Jinak clovek na místních diskuzích málokdy potká takového primitiva jakým jses ty. Fakt by mne zajímalo, které politické strane fandís. >😁 >😁
petrbehounek
"nový model se menohl vyrábět, protože se musela stavět nová fabrika"..., takže komouši neměli ani na postavení fabriky (na znárodněných pozmcích, které naplatili) a museli díky tomu stopnout modernizaci jediného auta co jsme dělali, no potěš pámbů... náš rozpočet a celá ekonomika jela od zaščátku padesátých let na ruský model výkaznictví a schvalování RVHP v Moskvě, všechny velké investice schvalovala Moskva, kdyby na to ty prachy dali tak by 720 byla
Gilgit
***, s tím googlováním jsi prisel ty. Nejdrív hodís argument, a kdyz si vsimnes, ze je nesmyslný, tak jsoi jeste vulgární.
Gilgit
Jak to víte, ze jsem "dusí bolsevik". A jak jste prisel na to ze jsem gauner? Já se s Vámi vubec nehádám o spatné kvalite ruských aut. Nechápu, proc nejste schopen vecne diskutovat. Já bych samozrejme rád rozvinul své myslenky a rád si podiskutoval s nekým, kdo má jiné názory. Ale vy bohuzel reagujete jako býk na rudou barvu.
Tvrdíte, ze na rozdíl ode mne jste v tech ruských autech strávil tricet let. A jak víte, ze já ne, kdyz jsem ten bolsevik >😁 >😁
Jeste by mne zajímalo jakou politickou orientyci máte Vy. At je to jakkoliv, strana, které jste príznivcem, si muze pogratulovat k tomu ze k jejich sympatizantum patrí hulvát který nedokáze ani slusne diskutovat a uvád´´i jasne nepravdivé argumenty (jenom v této diskuzi by se jich dalo najít nekolik).
A ted Vás dorazím: Predstavte si, ze mne se treba líbí Volha M21.
Tvrdíte, ze na rozdíl ode mne jste v tech ruských autech strávil tricet let. A jak víte, ze já ne, kdyz jsem ten bolsevik >😁 >😁
Jeste by mne zajímalo jakou politickou orientyci máte Vy. At je to jakkoliv, strana, které jste príznivcem, si muze pogratulovat k tomu ze k jejich sympatizantum patrí hulvát který nedokáze ani slusne diskutovat a uvád´´i jasne nepravdivé argumenty (jenom v této diskuzi by se jich dalo najít nekolik).
A ted Vás dorazím: Predstavte si, ze mne se treba líbí Volha M21.
Gilgit
Promluvil inteligent, amen.
Takze: komunista nejsem, jestli jsem blbec to tezko muzes posoudit z mých nekolika diskusních príspevku (ledaze bys byl génius) a slovo Rusáci mne vadí proto, ze nesnásím lidi kterí pausálne odsuzují a urázejí jiné zeme a národy. Vsichni víme, jakou roli SSSR hrál v nasí historii. Presto znám radu Rusu, kterí jsou inteligentní a fajn lidi, a radu ceských *. O cem to vypovídá? O nicem. A co Nemci? O jejich zverstvech za druhé svetové války kazdý ví. Presto jim dnes hodne Cechu leze do zadku a bez Nemcu by se ceskému hospodárství nevedlo moc dobre. Proste kazdý, kdo pausálne odsuzuje jiný národ, at to jsou Rusové, Nemci, Americané, Poláci nebo nekdo jiní, si u mne vyslouzí pohrdání. Srandovní je to, ze tak, jak ty se vyjadrujes o Ruskech, se nekterí lidé v západní Evrope s (asi) podobným IQ jako ty vyjadrují o obyvatelech Ceské Republiky.
Takze: komunista nejsem, jestli jsem blbec to tezko muzes posoudit z mých nekolika diskusních príspevku (ledaze bys byl génius) a slovo Rusáci mne vadí proto, ze nesnásím lidi kterí pausálne odsuzují a urázejí jiné zeme a národy. Vsichni víme, jakou roli SSSR hrál v nasí historii. Presto znám radu Rusu, kterí jsou inteligentní a fajn lidi, a radu ceských *. O cem to vypovídá? O nicem. A co Nemci? O jejich zverstvech za druhé svetové války kazdý ví. Presto jim dnes hodne Cechu leze do zadku a bez Nemcu by se ceskému hospodárství nevedlo moc dobre. Proste kazdý, kdo pausálne odsuzuje jiný národ, at to jsou Rusové, Nemci, Americané, Poláci nebo nekdo jiní, si u mne vyslouzí pohrdání. Srandovní je to, ze tak, jak ty se vyjadrujes o Ruskech, se nekterí lidé v západní Evrope s (asi) podobným IQ jako ty vyjadrují o obyvatelech Ceské Republiky.
petrbehounek
takže jste potvrdil, že o tom nemáte ani páru, urážejte mně jak chcete, mně je to jedno, vaši hloupost to nezmění >😁 připomínáte mi jednoho mimoně, co chválil 1203, argumentoval podobně, například tvrdil, že to byl světový unikát, že prý svět nic jinoho než VWT neměl a tím jsme stáli jako první u zrodu lehkých dodávek typu transitů, vit aj. takové názory nejsou ani k smíchu, ale jen k pláči, prostě jste jen prdukty komuistického výplachu mozků
petrbehounek
normální člověk se těchto šrotů zastávat nemůže, vždy se mi líbí když se duší bolševik odvolává na omezenost nebo uroveň druhých, to je jako kdyby se špalpka odvolávala na manželskou věrnost a čílte se jaký jsem hluvát, chápu, že slaboch by rád, aby nebyl nazván pravým jménem, mimo 2121 jste nic jiného nevyjmenoval co by stálo za ohlédnutí, tak to je bez diskuse, na tek velký stát a jeho historii totální prohra, a to vůbec nemluvě o kvalitě zpracování a prouchovosti tohoto auta v osmdesátých letech /problémy s elektrikou, dílenské vady, špatně zapojené kde co, nekvaliní zpracování přístorjovky, nespasované díly karoserie, ne nadarmo se vžil vtip, že nabouraného žigulíka poznáte podle toho, že má spasované díly/, narozdíl od vás jsem v těch autech strávil třicet let a nenechám gaurery jako vás takto lhát
Gilgit
Jestli chcete slovy "rudá rodinka do třetího kolene" naznacit neco o sympatiích mých nebo clenu mé rodiny ke komunismu, tak jste *** se kterým by se clovek nemel bavit ale zazalovat ho pro urázku na cti. Jak vubec muzete neco takového napsat, aniz znáte cloveka, o kom to ríkáte?
Ale presto k veci. Já se automobilovým prumyslem zabývám pracovne a samozrejme znám rozdíl mezi kvalitou a poctem modelu v Nemecku, Francii, Velké Británii, USA atd na jedné strane a bývalým SSSR nebo dnesním Ruskem na strane druhé. Já jenom nesnásím lidi, kterí neco pausálne odsuzuji a pouzívají pritom casto nesmyslné argumenty jako treba vy.
Samozrejme ze SSSR/Rusko na Západ v této oblasti nemá. Ale presto se i tam obcas objevilo neco zajímavého. A trvám na tom, ze Lada 2121 Niva (dnes Lada 4x4) nebyla "hruza", ale byla svého casu zajímavým modelem a spoludefinovala segment malých levných SUV. Toto Vám potvrdí rada lidí z automobilového prumyslu západní Evropy, zádní komunisté. To, ze to Rusové zandebali a dále nerozvíjeli, to je jiná historie.
Stejne trvám na tom, ze Lada Granta si nezaslouzí oznacení vrak.
A prestante urázet lidi, o nichz nic nevíte.
To, ze nesnásím komunisty, neznamená, ze budu tvrdit ze vsechno co pocházel👋pochází z SSSR/Ruska je spatné, protoze to není pravda.
Naopak Vás zpusob vyjadrování ve Vasích reakcích svedcí o tom, ze se pohybujete spíse na primitivnejsí rovine.
Ale presto k veci. Já se automobilovým prumyslem zabývám pracovne a samozrejme znám rozdíl mezi kvalitou a poctem modelu v Nemecku, Francii, Velké Británii, USA atd na jedné strane a bývalým SSSR nebo dnesním Ruskem na strane druhé. Já jenom nesnásím lidi, kterí neco pausálne odsuzuji a pouzívají pritom casto nesmyslné argumenty jako treba vy.
Samozrejme ze SSSR/Rusko na Západ v této oblasti nemá. Ale presto se i tam obcas objevilo neco zajímavého. A trvám na tom, ze Lada 2121 Niva (dnes Lada 4x4) nebyla "hruza", ale byla svého casu zajímavým modelem a spoludefinovala segment malých levných SUV. Toto Vám potvrdí rada lidí z automobilového prumyslu západní Evropy, zádní komunisté. To, ze to Rusové zandebali a dále nerozvíjeli, to je jiná historie.
Stejne trvám na tom, ze Lada Granta si nezaslouzí oznacení vrak.
A prestante urázet lidi, o nichz nic nevíte.
To, ze nesnásím komunisty, neznamená, ze budu tvrdit ze vsechno co pocházel👋pochází z SSSR/Ruska je spatné, protoze to není pravda.
Naopak Vás zpusob vyjadrování ve Vasích reakcích svedcí o tom, ze se pohybujete spíse na primitivnejsí rovine.
petrbehounek
proč tak hystericky obhajujete neobhajitelné, copak rudá rodinka do třetího kolene, to fakt není normální a nečilte se, že je ot urážka, polemizovat na téma Lada Granta je fakt strašné, opravdu vám to nepřijde divé, že Němčouři, Frantíci, Angláni a natož Amíci produkují stovky špičkových modelů každžý rok a tento Ruský hrůzystát vyplivne jednu hrůzu za několik desetiletí
To nemělo bejt smutný... Jen mne napadl takový typický kupec... Jsem zvědav, jak to bude valit v pruhu 2.2m, až začnou opravovat D1... >😒]
Jelikož je Putin milovníkem nej, může to být nejdražší limuzína na světě... Svět je plný úchyláren.
No když bude Zeman jezdit Superbem, proč by mu Putin nemohl "věnovat" nějaké pořádné auto...
No když bude Zeman jezdit Superbem, proč by mu Putin nemohl "věnovat" nějaké pořádné auto...
To není vtipné,to jste napsal Vy, jen smutná realita. Můžete mi nějak rozumně vyvětlit proč tak zuřivě obhajujete ruská auta a jejich výrobce ?
petrbehounek
aha, takže to nevíte.... no neudivuje mene to.... vygooglovávat vám nic nebudu, nejsem váš sluha
Stojícíh fabrik co nebudou mít co vyrábět se třeba brzy dočkáme i v Evropě...
Já to jen hodnotím jako putinovský megalomaský projekt, do kterého "pravitelstvo" naleje velké peníze (podobně jako v Soči) a který vytečou do kanálu (něčí kapsy)... A podobně, jako se Soči, rusové i nadále budou raději jezdit lyžovat do st. Antonu, Kitzbuhelu, Davosu, st. Moritzu, Saas Fee nebo Zermatu, stejně tak budou raději používat Mercedesy, BMW, Audi případně třeba Lincoln...
Já to jen hodnotím jako putinovský megalomaský projekt, do kterého "pravitelstvo" naleje velké peníze (podobně jako v Soči) a který vytečou do kanálu (něčí kapsy)... A podobně, jako se Soči, rusové i nadále budou raději jezdit lyžovat do st. Antonu, Kitzbuhelu, Davosu, st. Moritzu, Saas Fee nebo Zermatu, stejně tak budou raději používat Mercedesy, BMW, Audi případně třeba Lincoln...
petrbehounek
citace. "byly vcelku moderní" >😁, na papíře možná byly asi jako dnes dacie, ale s praxi, katastrofálním dílenským zpracováním, neskutečnou poruchovostí to byl neskutešné křápy, což si dnes dikdo, kdo to nezažil, nedokáže představit, aby nové auto, na které jste čekali několik let v pořádníku a stálo dvouletý plat nedojelo ani domů, protože mělo špatně přinejtovanej alterántor, nebo nespočet vad v elektřině (ne elektronice), chybějící šrouby či nedotažené a špatně slícované díly, to si dnes lidé nedokáží představit, také proto zdomácněl vtip jak poznáte bouraného žigulíka, protože má spasované díly
petrbehounek
motor nebyl vyvíjen s firmou porsche, ale poté, co se motor nepovedl byli inženýři prosche přizváni, aby s ním pomohli, protože jinak bylo auto nee😜ortovatelé na západní trhy, tak katastrofální úroveň to auto mělo [odkaz]
PS: odkaz na němce jste sem dal správně, tam to auto uplně sepsuli, jedním slovem na papíře připomínalo nižší střední třídu na západě v reálu šílený šrot i Fiaty Pandy (v té době nejlevnější auto) byly považovány za kvalitnější, tak to nám zdejší šílení bolševici prezentovali vrchol ruského umu, no potěž pámbů >😁 >😁 >😁
PS: odkaz na němce jste sem dal správně, tam to auto uplně sepsuli, jedním slovem na papíře připomínalo nižší střední třídu na západě v reálu šílený šrot i Fiaty Pandy (v té době nejlevnější auto) byly považovány za kvalitnější, tak to nám zdejší šílení bolševici prezentovali vrchol ruského umu, no potěž pámbů >😁 >😁 >😁
z Konstrukcí maj bohatý zkušenosti. Speciálně s konstrukcí vládních limzín, kde jede halvně o bzepečnost, pohodlí atd, ne jak to sedí na okresce v zátčce enbo jezdili to má takovou spotřebu.
Pokud by se mělo dělat něco menšího, tak to samozřejmě začnou od píky, ale pořád maj lidi co umí a stojící fabriku.
Pokud by se mělo dělat něco menšího, tak to samozřejmě začnou od píky, ale pořád maj lidi co umí a stojící fabriku.
no mě nějak uniká ten "potenciál" ZILu apod. Málokterý bohatší rus chce mít v garáži ZIL. Maximálně putin a pár "vyvolených". Budou sami konstruovat? Z komponent dodaných od koncernů z Evropy/Ameriky/Asie... No přijde mi to trochu kontraproduktivní. Podobně, jako by se o znovuzrození pokoušela Tatra. Rusko má možná větší kupní potenciál, ale v dnešní době, kdy na jeho trh vstupuje dost tvrdě velmi vyspělá konkurence...
Mě nějak uniká smysl toho článku - Putinovský megalomaský kecy. Aneb za rok v Soči. Totéž. Peníze vyhozené oknem. Zajímalo by mne, kdo tam po olympiádě bude jezdit.
Mě nějak uniká smysl toho článku - Putinovský megalomaský kecy. Aneb za rok v Soči. Totéž. Peníze vyhozené oknem. Zajímalo by mne, kdo tam po olympiádě bude jezdit.
Nevím proč ti vadí Rusáci. Nejsi náhodou komanč? A jestli se ti zvedá žaludek z blbců, tak se nedívej do zrcadla.
Tak! :yes: :yes😒br />
Problém je, že trebárs Volga bola zastaralým autom. Rusi potrebujú, aby za nimi niekto stál, trebárs Mercedes. A musia vyrábať moderné, konkurencieschopné autá. :-!
Problém je, že trebárs Volga bola zastaralým autom. Rusi potrebujú, aby za nimi niekto stál, trebárs Mercedes. A musia vyrábať moderné, konkurencieschopné autá. :-!
Jeden zil pro Zemana, to by byla legranda. Jesli má poloměr zatáčení jako jeho předchůdci, vznikne malý logistický oříšek, až pojede z Vysočiny na Hrad - aneb kudy....
Uvidíe, základ je restrukturalizovat y nákladáky, zavést do výroby nový model, což už se podařilo a pokračovat v modernizaci a zavádění dalších nových modelů.
Gilgit
Doufejme, ze se ten nový projekt ZIL jako výrobce vozidel pro jiné znacky (at uz s velkými limuzínami nebo bez nich) podarí.
Však už je tam nové vedení a Zacharov, který restrukturalizoval předtím Iž.
Tu starou žumpu která jen dojila státní peníze, těm už vylily paty.
Tu starou žumpu která jen dojila státní peníze, těm už vylily paty.
Jak jsi prosím tě přišel na Forda ?
Motor Samary byl vlastní konstrukce a celý svět ví, že byl vyvíjen ve spolupráci s firmou Porsche. [odkaz] jen petrbehounek říká, že je to okopírovaný Ford.
Nehodnotím tím kvalitu ani úroveň vozu, hodnotím tvoji nevzdělanost.
Motor Samary byl vlastní konstrukce a celý svět ví, že byl vyvíjen ve spolupráci s firmou Porsche. [odkaz] jen petrbehounek říká, že je to okopírovaný Ford.
Nehodnotím tím kvalitu ani úroveň vozu, hodnotím tvoji nevzdělanost.
Gilgit
Pokud ovsem znás ZILovskou mentalitu, tak je to zumpa, ve které by se muselo strasne moc zmenit, aby z toho byla porádná firma.
Gilgit
Jsou ovsem i výjimky. Byla by tragédie, kdyby v ceskými médiích byli jen samí Buresové & spol.
A co byly ZIS, ZIL a Čajky? jasně byly to kopie US vozů nebo jimi byly aspon výrazně inspirovány, ale byla to velmi vkalitní ruční výroba.
Vozy dnes sbíraj zahraniční sběratelé a prodávají se za milionové sumy 😄
Vozy dnes sbíraj zahraniční sběratelé a prodávají se za milionové sumy 😄
jediný kdo fakticky neukončil výrobu limuzín, i když mezi roky 201-209 se nevyrobila jediná je ZIL.
Stále tam funguje sepciální oddělení které má tyto vozy na starosti, ted když se tyhle vozy nevyrábí se tam renovují ty co již byly vyrobené pro bohaté sběratele ze západu, ale i ze zemí bývalého SSSR.
V roce 2010 tedy byly vyrobeny 3 ks kabrioletů a loni v roce 2012 ten prototyp limuzíny o kterém sem psal na blogu.
GAZ ukončil výrobu typu M-14 Čajka už v roce 1991 a odd. luxusních vozů tam dávno neexistuje. Marussia s tím nemá nejmneší zkušenosti.
Takže nejlevnější cesta je nalít ty prachy do ZILu, který má lidi, má prostory a má zkušenosti, chybí mu jen nové vybavení a stroje.
Stejně by řadu komponetů odebírali od zahraničích dodavtelů (převodovky, elektrika, eletronika, interiér)
Stále tam funguje sepciální oddělení které má tyto vozy na starosti, ted když se tyhle vozy nevyrábí se tam renovují ty co již byly vyrobené pro bohaté sběratele ze západu, ale i ze zemí bývalého SSSR.
V roce 2010 tedy byly vyrobeny 3 ks kabrioletů a loni v roce 2012 ten prototyp limuzíny o kterém sem psal na blogu.
GAZ ukončil výrobu typu M-14 Čajka už v roce 1991 a odd. luxusních vozů tam dávno neexistuje. Marussia s tím nemá nejmneší zkušenosti.
Takže nejlevnější cesta je nalít ty prachy do ZILu, který má lidi, má prostory a má zkušenosti, chybí mu jen nové vybavení a stroje.
Stejně by řadu komponetů odebírali od zahraničích dodavtelů (převodovky, elektrika, eletronika, interiér)
Gilgit
Ale, Superevropan se hlásí ke slovu. Tentokrát ne na téma Cína? Proc si myslís ze je Lada Granta vrak? Dokaz to na konkrétnich argumentech, jinak ten tvuj dnesní výblitek nemá víc hodnoty nez tvoje kecy z jiných diskuzí.
Gilgit
Prípadná ruská prémiovka by podle mne velký úspech nemela. Rusko je sice hrdý národ, ale jak správne píses, patritismus má své meze.
Souhlas. Po srážce s tzv. "novinářem" z jednoho "seriózního" deníku souhlasím s názorem Zemana a Topolánka na české novináře bez ohledu na to v jakém plátku píšou. :yes:
Gilgit
Skoda 720 byl prototyp, který se nikdy nedostal do výroby. Vís, kolik zajímavých prototypu meli v SSSR?
Gilgit
Behounku, tam mne vygoogluj, kolik aut typu "kompaktní SUV" vyrábeli v dobe vzniku Nivy Nemci, Francouzi a Spanelé. Prosím o konkrétní dukazy, ne kecy. I tato tvoje reakce dokazuje, ze vubec nevís, o cem mluvís.
V 80 .etech už přišla Lada Samara a Moskvič Aleko (což byla sice vylepšená Simca 1307). ale i tak to byly na svojí dobu vcelku moderní vozy
Gilgit
Lada 2101 az 2107 samozrejme ano, Lada 2121 Niva (dnes oficiální jméno lada 4x4 je nezávislý model, který samozrejme vyuzil nekteré díly z tech modelu na licenci Fiat, Lada Samara zcela nový a nezávislý model, To by snad mohl clovek, který se zajímá o automobily, vedet.
Gilgit
Ty behounkovy kecy nemají s vekem nic spolecného. Proste není schopen se objektivne vyjadrovat.
Gilgit
1. Jednak bych te chtel pozádat, aby jsi nepouzíval negativní výraz Rusáci, ale vyjadroval se normálne.
2. Skoda mela hodne zajímavých nerealizovaných protypu, v SSSR jich taky meli dost
3. V SSSR nebylo moc automobilu, které by se daly nazvat jako zajímavé ci inovativní, ale byly
4. Napsal jsi: "Niva nikdy nebyla kvalitní offroad /nedivil bych se, kdyby nějaký znalec upozornil na podobnost s UAZ, který vycházel z Willisu/, ale extrémě jednoduchý a levný offroad, asi jako dnes Dacia, prot se prodává, ale o kvalitě nebo pokroku či moderním produktu nemůže být ani řeč." Tím dokazujes, ze vubec nevís, o cem píses. Treba porovnání Nivy s UAZem je lahudka, za kterou bys okamzite mel navstívit psychiatra. Ano Niva byla jednoduchý a levný offroad a tím byla jedním z prukopniku nového segmentu.
5. Tobe se zvedá zaludek z rusofilu, a mne zase z blbcu.
2. Skoda mela hodne zajímavých nerealizovaných protypu, v SSSR jich taky meli dost
3. V SSSR nebylo moc automobilu, které by se daly nazvat jako zajímavé ci inovativní, ale byly
4. Napsal jsi: "Niva nikdy nebyla kvalitní offroad /nedivil bych se, kdyby nějaký znalec upozornil na podobnost s UAZ, který vycházel z Willisu/, ale extrémě jednoduchý a levný offroad, asi jako dnes Dacia, prot se prodává, ale o kvalitě nebo pokroku či moderním produktu nemůže být ani řeč." Tím dokazujes, ze vubec nevís, o cem píses. Treba porovnání Nivy s UAZem je lahudka, za kterou bys okamzite mel navstívit psychiatra. Ano Niva byla jednoduchý a levný offroad a tím byla jedním z prukopniku nového segmentu.
5. Tobe se zvedá zaludek z rusofilu, a mne zase z blbcu.
Gilgit
Vázený Pane Buresi, ve Vasem textu citujete ruské noviny Rossiiskaya Gazeta. Pokud jste Slovan a majitel mozku, tak byste se mel zamyslet nad transkripcí ruských jmen do ceského jazyka ne blbeckovsky prepisovat z anglicky psaného média. Prominte, ale jinak se to napsat nedá. Pri transkripci do anglicky psaného textu je to samozrejme správne, ale mezi slovanskými jazyky vypadá transkripce samozrejme jinak. Je sílené, ze nekdo, kdo se oznacuje za novináre, tyto elementární zásady nezná.
Mohu potvrdit, že "luxusní" auta kupují i proto, protože mají tradici. Proto taky většina lidí dala přednost A8 před Phaetonem, byť primárně horší nebyl. Zachvíli bude na trhu nové esko, tedy w222 a to budou ruské prodeje jasné. Obávám se, že s tím nějaký Zil atd jen tak nezatočí. Když už tak už, mohli by spíš najít na trhu díru, viz jejich auta Knight, Kombat, Kamaz Barhan atd. Tedy něcí víc, než LandCruiser 200 či Cadillac Escalade. Pokud Zil postaví Putinovi postaví obdobu Air force one, tak fajn, ale na masové měřítko bych to zatím neviděl.
Ono je to celkem jedno, protože těch +- 70 let tradice na značky jako MB, Rolls Royce, Bentley jim stejně bude chybět a ještě to bude mít pachuť auta z Ruska, což je pro mě neakceptovatelné, zejména pokud by to mělo být cokoliv od vyšší střední výš.
Od rozpadu Sovietskeho zväzu nespravili jediné auto, ktoré by mohlo konkurovať západu a už by chceli konkurovať nemeckej prémii? 8-s
Osobně si myslím, že by si dost zákazníků rádo domácí prémiovku koupilo, Rusko je hrdý národ a rozpad SSSR na tom nic nezměnil... ovšem platí to co všude, patriotismus má své meze a člověk musí za své peníze dostat alespoň řádově odpovídající hodnotu.
Zas ma Rusko vela silnych reci a nakoniec s toho nic nebude, pripadne nejaky vrak ala Lada Granta. :no:
Taková Lada AMG nebo Volga Brabus by byla super kára. Interiér ze sobí kůže vrchol luxusu. >😁
Ale, nejdriv musi jednu z onech premiovych znacek pozadat o pomoc. Ja osobne doporucuju zacit licencne vyrabet nektery model z roku 2000-2005 a pokracovat v tom s mirnymi upravami 50 let. A legenda bude na svete.
Blbost !!
Blbost č. 1 - "Je jasné že Favorit na Samaru prostě neměl.." Opak je pravdou Samara byla proti Favoritu piksla , a ne jenom proto že byla konstrukčně starší , Byla to piksla jednoduše proto že se vyráběla ve své době v Togliati , ve fabrice která byla v té době už v rozkladu .
Blbost č. 2 - Niva nebyla žádné SUV . Byla konstruována jako normální osobní auto pouze speciálně konstruované pro ruský venkov . Jak dokládají i svědectví pamětníků z Lady , tak předobrazem pro Nivu byl Golf . Původní myšlenka na jejímž základě Niva vznikla byla dát rusku auto jako byl v německu Golf . A kdo zná ruský venkov ten pochopí že výsledkem byl logicky vůz který projede hlubokým blátem , sněhem , po rozbité prašné cestě ... prostě auto s vyšší světlou výškou a pohonem všech kol .
Blbost č. 1 - "Je jasné že Favorit na Samaru prostě neměl.." Opak je pravdou Samara byla proti Favoritu piksla , a ne jenom proto že byla konstrukčně starší , Byla to piksla jednoduše proto že se vyráběla ve své době v Togliati , ve fabrice která byla v té době už v rozkladu .
Blbost č. 2 - Niva nebyla žádné SUV . Byla konstruována jako normální osobní auto pouze speciálně konstruované pro ruský venkov . Jak dokládají i svědectví pamětníků z Lady , tak předobrazem pro Nivu byl Golf . Původní myšlenka na jejímž základě Niva vznikla byla dát rusku auto jako byl v německu Golf . A kdo zná ruský venkov ten pochopí že výsledkem byl logicky vůz který projede hlubokým blátem , sněhem , po rozbité prašné cestě ... prostě auto s vyšší světlou výškou a pohonem všech kol .
To jsou kecy , že Škodovka nemohla dělat tohle či ono kvůli tomu že to Rusáci nedovolili . Rusáci , vlastně RVHP pouze určilo která země bude dělat osobní auta té které kategorie , to znamenalo kdo bude dělat auta například do 1300 ccm a kdo bude dělat auta s vyšší kubaturou . Co si která země v uvedených mantinelech zaplatí , vyvine a zavede do výroby bylo rusákům úplně fuk . 720ka by se klidně mohla vyrábět pokud by na ni AZNP dostala peníze . Ty prototypy , jako třeby Škoda 720 a další , se do výroby nedostaly jednoduše proto , že na ně komunisti neměli peníze . Neměli peníze na nové výrobní linky , subdododavatelé neměli peníze na nákup nové technologie na výrobu součástek atd , atd , například Škodovka nemohla už v 70tých letech dělat auta s předním pohonem jednoduše proto , že v ČSSR neexistoval výrobce homokinematických kloubů a ze zemí RVHP je nebylo možno získat pro nedostatek kapacit v NDR . A proč vlastně nebyly peníze ? Kromě toho že spoustu peněz se muselo vynaložit na armádu a nákup nových zbraní bylo jedním z rozhodujících důvodů že přednost před zavedením výroby aut nové generace dostala výstavba bratislavské automobilky BAZ . Tahle akce spolykala všechny prostředky které mohly zaplatit náběh výroby 720ky . A ve výsledku jak to dopadlo ? Třeba Garde/Rapid z BAZ byl střep střepů , polotovar který si kupec musel doma dodělat ! BAZ byla černá díra na peníze jak hrom .
Neviem si predstaviť, že by prachatí Rusi kupovali domáce luxusné vozidlá i keby boli technicky na úrovni .... čo je samo o seba dlho nereálna podmienka ....
Jedine s nejakým výrobcom za chrbtom, ktorý by dodal technológie a igame ...
Jedine s nejakým výrobcom za chrbtom, ktorý by dodal technológie a igame ...
Pokud by měl luxusní vůz vypadat podobně jako ten vyobrazený, tak bych asi změnil názor že rusáci vyrábí jen samé zrůdičky.
petrbehounek
to snad není názor, ale diagnóza: "Vďaka Nive tu máme autá typu kompaktné SUV , Lada bola jedna z prvých automobiliek na svete ktoré mali v portfóliu SUV" nevěřil bych, že někdo může být tak hloupý, protože normální člověk by si vygoogloal co v době vzniku Nivi vyráběli Němci, Francouzi, Španělé a to jsem jen v Evropě a ani nemluvě o USA
Pre každého je na aute dôležité niečo iné , niekomu záleží na výkone , inému zase na výbave . Objektívne sa to povedať nedá . Ale väčšinou je dobré auto také , ktoré ťa dovezie domov 😉
petrbehounek
přesně tak, bez schválení od Rusáků jsme nemohli nic, je smutné, že si to někteří neuvědomují
Je jasné že Favorit na Samaru proste nemal >😒] Vďaka Nive tu máme autá typu kompaktné SUV , Lada bola jedna z prvých automobiliek na svete ktoré mali v portfóliu SUV (nepočítam armádne vozidlá) , a aj na dnešné pomery je to veľmi dobré fáro do terénu ktoré prejde takmer všetko . 😉 Vieš , nie všetko nové je aj dobré tak to pochop .
petrbehounek
Jak vás mohlo někdy napadnout, že Rusové vyráběli dobré vozy? Co si představujete pod slovem dobré vozy?
PS: motor ze sammary byl okopírovaný ford
PS: motor ze sammary byl okopírovaný ford
...bohatý zákazníci sú. Rusi však buď kupujú zahraničné autá alebo keď už niečo vyrábajú, tak z toho nič moc nieje. Také BMW/MB by mohlo investovať do Volgy... :-!
Dnes již určitě ano. Jen tvrdím, že rusové uměli ve své době vyrábět dobré vozy. Dnes je doba jiná a fandím jim více než Číně, aby něco pořádného opět vyrobili. To je celé.
Ano, mohlo, ale nebylo. Stejně jako bych dnes říkal, že kdyby do Lady po rozpadu SSSR vstoupil Renault ihned v plné síle, tak by Lada byla dnes srovnatelná s konkurencí.
Tak samozřejmě konceptů a zajímavých projektů byla celá řada, ale všechny produkční výrobky byly díky režimu seškrtány tak, aby byly vždy o krok za rusákama.
Podle Vašeho věku již chápu proč se takto chováte a do všeho hned musíte vkládat politiku a vše proti Rusku atd. Takže je zbytečné se s Vámi bavit. Každopádně, Niva právě svoji jednoduchostí je naprosto nepřekonatelná a pořád se v desetitisících prodává, tak proč ji měnit. Samara byla o 4 roky mladší vozidlo, takže když to porovnáte dnes, kdy vyjede nový model a potom 4 roky starý tak tam jistá tech. zaostalost bude. Ale pořád byla dříve než Favorit. Motor 1,5, který byl výkonný a měl malou spotřebu proti slabému Favoritu, který měl pouze modernizovaný motor již z 1000MB a potom stovek. Nevím jaké jste měl vozidlo za socialismu, ale něco na Ladách asi bylo, když byly tak oblíbené a byly i jakýmsi luxusem v té době, oproti Škodovkám. Takže se nebojím říct, že do r. 89 byly Lady prostě lepší, ačkoli se s tím hodně lidí nemohlo a nemůže smířit.
petrbehounek
z takových rusofilů se mi zvedá žaludek: [odkaz]Škoda_720
Samara bylo auto, které se s Favoritem nemohlo měřit a Niva nikdy nebyla kvalitní offroad /nedivil bych se, kdyby nějaký znalec upozornil na podobnost s UAZ, který vycházel z Willisu/, ale extrémě jednoduchý a levný offroad, asi jako dnes Dacia, prot se prodává, ale o kvalitě nebo pokroku či moderním produktu nemůže být ani řeč PS: zaráží mně, že zde uvedeš dva žalostné modely staré 30 a 35 let!!!!, to je na automobilovou produkci nějaké země stejně stašně ubohé
Samara bylo auto, které se s Favoritem nemohlo měřit a Niva nikdy nebyla kvalitní offroad /nedivil bych se, kdyby nějaký znalec upozornil na podobnost s UAZ, který vycházel z Willisu/, ale extrémě jednoduchý a levný offroad, asi jako dnes Dacia, prot se prodává, ale o kvalitě nebo pokroku či moderním produktu nemůže být ani řeč PS: zaráží mně, že zde uvedeš dva žalostné modely staré 30 a 35 let!!!!, to je na automobilovou produkci nějaké země stejně stašně ubohé
Jo? A ktere? Lada Samara byla predokolka drive nez Favorit. Niva je offroad, ktery je kvalitni dodnes, a mnoho horskych a myslivecky firem jej dodnes kupuje po celem svete. Nic takoveho Skoda nemela. Dnes ma pouze z dilu od VW slozeny vsechny modely, vsechny platfortmy a vetsinu motoru. Takze naopak ja rusum drzim palce ve vyvoji limuziny, protoze trh tam evidentne luxusni automobily kupuje a vyzaduje.
Pravda je taková, že Škodovka dělala za komunistů auta dobrá pouze tak, jak jim to Moskva dovolila (viz. prototyp Š720). Co se týče samotné klasické Lady, v 80. letech to již bylo na světové poměry auto notně zastaralé, neboť s tím přišel Fiat před 20 lety, ale i tak bylo ve všech ohledech lepší, než tehdejší výdobytky Š100, 105/120 atd...
Mluvis o Skoda Auto? Ktera by bez VW a jejich dilu jiz pravdepodobne zkrachovala a nebo byla vyvojem daleko za Ladou a spol., jak byla take za socialismu?
S tebou to pekne mlátí, Behounku. Ty vázne musís být výstavní kus..