Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mercedes-Benz: Ne BMW, ale my byli loni v Americe nejúspěšnější!

Být nejprodávanější prémiovou značku je zřejmě pro všechny zúčastněné velmi prestižní záležitostí, Mercedes se totiž důrazně ohrazuje proti tvrzení, že byl pokořen BMW.
Zpět na článek
Avatar - white label
21. 2. 2013 00:36
Re: ako fanda mercedesu
"...ať už asie..."??? Co taková Čína a její gigantický trh, ta snad není v Asii???
21. 2. 2013 00:00
Re: ako fanda mercedesu
Audi přes 20 let dohání ztrátu, kterou udělali v 80. letech. Během pár let šli o více než 80% dolu, roky neprodávali skoro nic (relativně řečeno) a dalších deset let se škrábali na čísla ze začátku 80. let (kolem přelomu milénia měli čísla jako někdy v 82.). Jenže postup BMW se nezastavil a jen horko těžko se dotahují.
20. 2. 2013 20:36
Re: ako fanda mercedesu
Jaké má Audi povědomí jinde sice nevím, ale když si sednu do A6, 5er a Éčka, tak prémii poznám během pár vteřin. A jestli to takhle půjde dál, tak nebude trvat dlouho a povědomí o Audi se musí změnit. Zákonitě
Avatar - Bristol
20. 2. 2013 17:17
Re: Tohle
to ze si bmw v usa 'vylepsovalo' statistiku neni zadne tajemstvi, takova zprava tu probehla koncem lonskeho roku: ja si myslim ze co do poctu skutecne prodanych aut je na tom mercedes stale nejlepe, nic to vsak nemeni na tom ze je prodejni uspech bmw velmi pekny....
Avatar - Bristol
20. 2. 2013 17:14
Re: ako fanda mercedesu
audi ma premiove povedomi zakazniku(rozumej pokrivene) snad pouze tady v evrope...kdekoli jinde at uz asie nebo amerika tak je premie bmw a mercedes...jaguar, lexus pripadne s primhourenim vsech oci infiniti....audi ma sice slusne prodeje ale co do image ma mnoho co dohanet...
20. 2. 2013 16:35
Re: ako fanda mercedesu
V USA sa hlavne kupuje hotove auto zo skladu u dilera, nie je vo zvyku objednavat a cakat. Lexus tvrdo zasiahlo zemetrasenie v Japonsku + povodne v Thajsku, mali slabe zasoby, tak zakaznici nakupovali inde.

Inak nesuhlasim s tym, ze USA respektuje premiu tak, ako Europa. Nic proti Audi, ale v USA hra oproti Mercedesu a BMW tretiu ligu. Sice sa v poslednych rokoch snazi a pomaly stupa, ale stale nie je na rovnakej urovni nielen v predajoch, ale ani v povedomi zakaznikov.
20. 2. 2013 16:19
Re: ako fanda mercedesu
Lexus na třetím místě je spíše zklamáním než pěkným výsledkem. Ještě nedávno byl Lexus v USA na prvním místě a to několik let (dokonce 10 ?). Pak přišla krize, zemětřesení v Japonsku + rozšíření portfolia BMW i Mercedesu a Lexus klesnul na 3. místo. Za rok se uvidí jestli se jim podaří vrátit na první místo nebo zda zůstanou za BMW a Mercedesem.
Avatar - MarTin1
20. 2. 2013 15:24
Tohle
jsem tady před cca měsícem říkal taky a byl jsem terčem koncernistů a osobních útoků-... jak je vidět zcela zbytečně, protože BMW v USA používá stejný trik jako v některých státech Evropy... tzn reexporty.
Avatar - 3_diamanty
20. 2. 2013 14:58
ako fanda mercedesu
vidim mercedes rad na prvom mieste :yes:

ten predaj lexusov v USA je tiez velmi pekny :yes: kto by to povedal.... skoda ze v eu sa lexusom velmi nedari :-(