Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
M6-MZR
Tak takto vyzera a jazdi perfektne auto... Jazda je aj pozitkom pre vodica a nie len presunom z bodu A do bodu B, parada !!! Bez debaty auto roka pre vela rozumnych ludi, ktori si vedia vychutnat aj jazdu a neriesia 2 hlupe cm na sedakoch >😁 Cena vyborna, jazdne vlastnosti super, spotreba OK, pokrokove a invencne riesenia kam sa clovek pozrie. Uz sa neviem dockat recenzie verzie, ktora ma zaujima, 2.5. Sky-active G, benzin, automat :yes: :yes: :yes:
30 tisic predanych 2-jok a 25 tisic 3-jok v eu v r 2012 nesvedcia o nejakom velkom pozitku zo strany soferov a takisto o nejakej velkej naklonnosti europanov k znacke mazda .... uvidime ako predajmi rozhybe nova 6tka 😉 :yes😒br />
pekne snivanie a recicky su jedna vec a predajna realita na eu trhu vec druha 😉 :yes:
pekne snivanie a recicky su jedna vec a predajna realita na eu trhu vec druha 😉 :yes:
Trojka je dávno za zenitem... podívej se na CX-5.
tak to hej ... ale ani pred rokom alebo pred dvoma neboli predaje 2ky a 3ky v eu o nic lepsie 😉 takze tvrdenie ze su za zenitom velmi neprejde 😉 , je kopec podobnych aut v podobnom veku na trhu a predavaju podstatne lepsie :yes😒br />
take aygo je dnes uz tiez veteran ale toyota ich v eu dokazala predat v r 2012 vyse 70 tisic 😉
take aygo je dnes uz tiez veteran ale toyota ich v eu dokazala predat v r 2012 vyse 70 tisic 😉
Tak trojka nema zrovna vhodne motory a dvojka je zase dost draha proti konkurenci. Sestka i CX5 podle me budou delat jina cisla.
tak ja s predajom 6tky by som az tak si nefandil....
v eu slapu hlavne male auta a nizsia stredna trieda... mazda je v eu mala znacka... ocakavat ze nova 6tka mazdu v eu vzkriesi je nezmysel.... ocakavam sice narast predaja mazdy vdaka novej 6tke a CX5ky ale poklesy 2ky 3ky CX7micky aj 5ky su znacne a dost vazne ;-\
v eu slapu hlavne male auta a nizsia stredna trieda... mazda je v eu mala znacka... ocakavat ze nova 6tka mazdu v eu vzkriesi je nezmysel.... ocakavam sice narast predaja mazdy vdaka novej 6tke a CX5ky ale poklesy 2ky 3ky CX7micky aj 5ky su znacne a dost vazne ;-\
Já bych 6ce taky nefandil. Už jsme v ní seděl. Z venku je pěkná, ze vnitř chodá a nenápaditá. A to jsme seděl ve vrchonlné verzi s nejsilnějším dieselem... ale za ni chtěli necelý milion. Za takové peníze by Mazdu koupil jen blázen. Za to jsou prémie a to je jiný level...kdo poznal, ví.
a nestoji len nieco cez 800 000 CZK? milion je nejako vela, nie? ktora premia za to je ???
Tady v Ostravě - v Hrabové mají na showroomu top verzi... byla hodně přes 900 000. Je fakt, že měla úplně vše, ale to je cenovka úplně mimo.
Za milion je MB CLA i C Klasse, určitě i BMW 3 a Audi A4.
Za milion je MB CLA i C Klasse, určitě i BMW 3 a Audi A4.
MB neviem, BMW 3 je male, Audi A4 je male, je potrebne si uvedomit, co clovek od toho auta chce, mne pride ta M6 ako rozumny kompromis... Neporovnaval by som BMW3 s M6, MB nepoznam dobre ;-\
Za zhruba milion máš 520d. Samozřejmě, pokud ho dovybavíš, budeš na trochu jiné částce. Sice jen základní motor, ale vyrovná se špičkové motorizaci Mazdy.
no BMW 520d Touring (kombi) stoji v zaklade 1 160 000 CZK, oproti cca. 850 000 co stoji vrcholna M6 je rozdiel vyse 300 000... to teda malo nie je... Tak opatrne s tymi premiami...
a ešte keď ten 520d vybavíš na úroveň vrcholnej špecifikácie mazdy, tak ten rozdiel v cene bude priepastný. vôbec nemá cenu porovnávať MB, BMW s mazdou, lebo prémia je cenovo úplne inde. Skôr treba povedať, že táto mazda je porovnateľná cenou s novou oktáviou. Viď včera test na autofore. Octa 1.2 TSI s príplatkovou výbavou za 700.000 Kč a pritom so základným motorom...
Uvažuji sedan, kombi není nic pro mne. Vlastně ani ten sedan, jsem na kupé, ale šestka začíná na dvou milionech, tak ji sem nebudu tahat, a čtyřka a dvojka ještě nejsou v nabídce (za 850 tisíc bych šilhal právě po dvojce). CHerokee tu mával milionem a ty sis stěžoval, že 3er je malá. 520d, která odpovídá nejsilnějšímu dieselu Mazdy, stojí s automatem něco pod 1,1 milionu. A je to překvapivě příjemné auto (nejsem moc na podmotorovaná holátka).
Dostaneš se asi na 905 tisíc, maximálně.
854 900 2,2 s automatem v nejvyšší výbavě
3 500 světlý interiér místo tmavého
12 500 navigace
19 000 střešní okno
15 900 červený lak, který je ze všech nejdražší
Ještě prodloužená záruka a nějaké příslušenství za pár tisíc - koberečky atd.
854 900 2,2 s automatem v nejvyšší výbavě
3 500 světlý interiér místo tmavého
12 500 navigace
19 000 střešní okno
15 900 červený lak, který je ze všech nejdražší
Ještě prodloužená záruka a nějaké příslušenství za pár tisíc - koberečky atd.
co je u teba standard...lebo to auto ma v tej vybave snad vsetko a materialy posobia hodne premiovo,nie lacne recyklo plasty ci tenka "koza"...
skejpa
V testu bylo vyrceno prakticky vse. Mazda ted proste prodava krale vyssi stredni tridy. Otazkou je pouze to, kolik lidi se do ni pusti.
P.S.: jeste je tu vlastne jedna otazka. Jak to ponese GTI, ze i redaktori Mazdu velmi pochvalili a ukazali, ktere auto je ted nejlepsi koupi ve vyssi stredni tride ? >😁
P.S.: jeste je tu vlastne jedna otazka. Jak to ponese GTI, ze i redaktori Mazdu velmi pochvalili a ukazali, ktere auto je ted nejlepsi koupi ve vyssi stredni tride ? >😁
Co bys od ministra propagandy od VW cekal... ze se skloni pred nejakym sikmacem? Nebud naivni 😉
GTI sem vypusti nejaky clanok na A4, kde bude vysvetlovat a sumarizovat jednu chybu M6 za druhou, pritom vie kde je pravda 😄 To iste Jelito 😄
zelam M6 poriadne predaje, ked to nepojde, tak to nepojde, ale nic to nemeni na tom, ze je to fajn auto, ktore sa na nic nehra a ponuka viac ako konkurenti... Plus kombi za cenu sedanu? Super vec...
ako som uz spomenul, ked si kupujuci nevedia uvedomit, co je dobra kupa a co je len vyplod marketingu a medialnej masaze, tak potom s tym bohuzial nikto nic nenarobi...
zelam M6 poriadne predaje, ked to nepojde, tak to nepojde, ale nic to nemeni na tom, ze je to fajn auto, ktore sa na nic nehra a ponuka viac ako konkurenti... Plus kombi za cenu sedanu? Super vec...
ako som uz spomenul, ked si kupujuci nevedia uvedomit, co je dobra kupa a co je len vyplod marketingu a medialnej masaze, tak potom s tym bohuzial nikto nic nenarobi...
Já bych s tím byl zase opatrný. Mazda (opět) ztrácí v interiéru. Ergonomie, displeje, ovládací systém, to je prostě pozadu oproti evropské konkurenci.
Když to vezmu kolem a kolem, radši budu mít auto s lepším interiérem a třeba lehce horší vlastností podvozku na extrému (do kterého tenhle kombík stejně asi nikdo nikdy nedostane), než bych musel ty 4 roky leasingu sedět v zastaralém interiéru
Když to vezmu kolem a kolem, radši budu mít auto s lepším interiérem a třeba lehce horší vlastností podvozku na extrému (do kterého tenhle kombík stejně asi nikdo nikdy nedostane), než bych musel ty 4 roky leasingu sedět v zastaralém interiéru
to, co ta v krizovej situacii alebo na ceste zachrani, je podvozok a jazdne vlastnosti a nie interier... 😄 auto je predovsetkym na jazdenie, takze jazdne vlastnosti by mali byt prioritou... ak je vsak pre niekoho prioritou 1000 litrov vzduchu za zadnym sedadlom, tak to je cele zle... na to su auta inych kategorii 😄
Podvozek je důležitá věc, ale při běžné jízdě se nedostaneš snad ani na 30% jeho možností. A to je dostatečná rezerva pro nečekané situace.
ale nehovor.
ja aj pri bežnej jazde, t.j. v rámci rýchlostných limitov, dostávam občas auto do šmyku v zákrute. našťastie mám vynikajúco ovládateľnú a čitateľnú mazdu6 prvej generácie...
ja aj pri bežnej jazde, t.j. v rámci rýchlostných limitov, dostávam občas auto do šmyku v zákrute. našťastie mám vynikajúco ovládateľnú a čitateľnú mazdu6 prvej generácie...
Já ne, pokud sám nechci (motor má síly dost na to, aby utrhl zadní kola i na suchu). K limitu se nemohu ani přiblížit, aniž bych ohrožoval sebe a ostatní na silnici. Když jedu agresivně (ale pořád bezpečně), tak se maximálně dostanu na limit brzd. Ale to proto, že jedu jak magor. Za deště/ mokra je to krásné, když pak zastavíš a úplně se ti páří od kotoučů. A jak krásně umí žhnout. :😉
jízda na hranici rychlostních limitů vůbec nemusí být běžná a už vůbec ne bezpečná. silnice jsou bohužel lemovány křížky těch, kteří si myslí, že když je tam 90 tak musí jet 90 i když nevidí na krok nebo silnice namrzá. Pokud jsou to jen jejich křížky, tak budiž, o jednu hrozbu míň. Pravda je, že dostat se při normální provozu na limit podvozku střední třídy je prostě blbost. to že ti to ujede není limit podvozku ale spíš kombinace pneumatika a nepřizpůsobení rychlosti podmínkám, ne limit podvozku
Tak až skončíš v některém v lepším případě stromě lemujícím silnici, tak si vzpomeň, jestli to stihneš, o čem jsou pravidla silničního provozu. Jestli ale jezdíš v rámci rychlostních limitů a dostaneš auto do smyku, tak asi ta tvoje vynikající Mazda 6 prvé generácíe má nějaký problém s podvozkem >😁 Sám sem jezdil s auty jak lepšími, tak horšimi co se týče podvozku a NIKDY! jsem se nedostal na limit auta... Pokud nebyl štěrk a já nejel jak hovado.. ale z toho už sem vyrostl..
Výjimkou jsou přehledné ostré zatáčky. Tam lze auto dostat na limit, pokud na to máš, aniž bys ohrožoval ostatní. Normálně tě v zatáčkách limituje rozhled. Nemůžeš do ní vlítnou naslepo. Limit podvozku člověk pozná relativně zřídka, protože, alespoň z mé zkušenosti, dříve to vzdají pneumatiky.
Přesně tak, ale já to nedělám ani v přehledných zatáčkách >😁 Ale třeba to myslel při jízdě na ledu a sněhu >😁 Tam bych mu to věřil 😄 Ale za sucha či mokra, když nejedeš jak smyslu zbaveny tak ti poslouží dobře i žebřiňák >😁
Na ledu/ sněhu tě opět limitují pneumatiky, ne podvozek. Hodně rozbitá cesta, to je to prostředí, kde můžeš podvozek dostat na limit. Podvozek se stará o kopírování "terénu", o udržení kol v kontaktu se zemí.
Tak ergonomie ovládání je chválena, výtky jsou k navigaci která je evropská. Je velká mýlka se domnívat, že jízdní vlastnosti se projevují až v limitních situacích. Ta jistota ve volantu je znát v každé zatáčce, teda pokud to zrovna nedrtíš za starou Avčou.
"Ergonomie, displeje, ovládací systém"
Cital si ten isty test? Alebo sa len ventilujes?
V teste k tomu vyhrady neboli - ergonomia bola hodnotena vynikajuco.
Jedina vyhrada bola k navigacii a k sposobu nacitavania USB - myslim ale, ze s iPod/Phone ci Android zariadeniami to pracuje inak, ako s obycajnym USB klucom.
Cital si ten isty test? Alebo sa len ventilujes?
V teste k tomu vyhrady neboli - ergonomia bola hodnotena vynikajuco.
Jedina vyhrada bola k navigacii a k sposobu nacitavania USB - myslim ale, ze s iPod/Phone ci Android zariadeniami to pracuje inak, ako s obycajnym USB klucom.
sedel si uz v nejakom inom aute ako Fabia?...vlastne,sedel si v tej mazde? Vies co znamena slovo ergonomia? Ved v tom aute mas vsetko na dotyk ruky a najblizsie to co potrebujes...volantove ovladace ovladas jednym prstom,lahke prehladne...plnu * bezpecnostnych prvkov...kokos ze pozadu 8-s
urcite je to vyssia stredna trieda??
Passat není vyšší střední. C6 se už snad nevyrábí (a je to starší dáma) a Němci si z Mazdy udělají v téhle třídě trhací kalendář, byť jsou citelně dražší. Ale můžeme to zkusit proti Infiniti M, Lexusu GS a Jaguaru XF. 😉
Když to vezmu trochu vážněji, auta jako Mondeo, Insignia a 508 látají díru po chybějící vyšší střední. Pak je tu problém americké střední, která je prostě větší, proto byla americká Mazda 6 větší než evropská. Měla sice v nabídce zajímavější motor, ale jinak to byl podle mne větší krám (evropská mi přišla lepší). Takže ona tu jakási skoro vyšší střední je. Passat se k tomuto trendu moc nemá, stejně tak Laguna. A prostorově je prémiová střední prostě menší.
Takže jsem klidně pro to ji šoupnout vlkům. Ať se ukáže, z čeho je. Nebyla by první, nebude ani poslední.
Když to vezmu trochu vážněji, auta jako Mondeo, Insignia a 508 látají díru po chybějící vyšší střední. Pak je tu problém americké střední, která je prostě větší, proto byla americká Mazda 6 větší než evropská. Měla sice v nabídce zajímavější motor, ale jinak to byl podle mne větší krám (evropská mi přišla lepší). Takže ona tu jakási skoro vyšší střední je. Passat se k tomuto trendu moc nemá, stejně tak Laguna. A prostorově je prémiová střední prostě menší.
Takže jsem klidně pro to ji šoupnout vlkům. Ať se ukáže, z čeho je. Nebyla by první, nebude ani poslední.
Tak jasně, vyšší střední je úlet 😄 Ale jak to označovat, když už i Octavii říkají střední... Ať je to jak je to, beru ji prostě jako konkurenci Passata, Mondea, Insignie, Laguny, Accordu, C5 a dalším. A v této "neprémiové" konkurenci je to teď královna.
královna čeho? Prodejů? Velmi předčasné. A asi ani nebude, zabije jí 4 japonaské kombinace motor/převodovka a tři stupně výbavy přes které vlak nejede. Technika netechnika, evropské značky si z ní udělají "trhací kalendář", jak tu zaznělo, v každé zemi třebas jiná... Tímto způsobem naprostého potírání individuálních požadavků zákazníka nejde boj v Evropě vyhrát. Jedině jako korejec, cenou... Zase na to podbízení se je takovéto techniky škoda.
Já sem nepsal královna prodejů. Já psal jen královna. A bylo to myšleno samozřejmě technikou a i dobře položenou cenou. Ano, pokud jde o evropu, mistrině prodejů to jistě nebude ale to neznamená, že by to mělo být špatné auto. Všichni víme, proč je ten ceník tak jak je. Kdyby jí vyráběli v ČR, tak tě taky nechaj naspecifikovat cokoliv. Ale tak to není. A právě třeba i proto, že to tak není a že to dělají japonci, si Mazda drží takové statistiky spolehlivosti...
Jiné japonské značky vyrábí v EU a není to o nic lepší. Zdá se mi, že Toyota celkem slušně trefila balíčky u jejích posledních modelů. Je škoda, že jinak povedené auto vyřadí taková pitomost.
Nevyřadí. O nějakou extra výbavu jde až naposled. Nebo ty si rozhoduješ výběr auta podle toho, které má třeba bixenony v extra nabídce ?
Vybírám si auto, které mi co nejvíce sedne. A na trhu jsou pro mne i zajímavější nabídky (byť třeba dražší). Kdyby mi výbava šestky sedla, tak by mohla být ve hře. Ale takhle nemám vůbec žádný důvod se uskromňovat. Navíc je tu otázka motoru, rád bych něco potentnějšího. Ideálně s více než čtyřmi válci, jak se na střední třídu sluší a patří.
Vyřadí, protože prostě reálně tahle struktura nabídky je často diskvalifikuje.
Vyřadí, protože prostě reálně tahle struktura nabídky je často diskvalifikuje.
Vem si, kolik % prodejů tvoří např. u Passata šestiválce... Jasně, je to fajn ale je to opravdu nutnost ? Není... Když budeš chtít něco potentnějšího, můžeš brát 2.5 litr. Pokud ti ani tohle nestačí, pak už se stejně raději poohlédneš po prémii...
Když pomineš zástup firemních dvoulitrových naft, tak poměrně hodně. Stejně tak Superbů V6 nejezdí zrovna málo. Nutnost to není, stačí se podívat na i40. To ale neznamená, že se spokojím s průměrnou jednotkou (tím myslím 2,5). Jiní to zvládnou nabídnout. Hlavně pokud si chce nárokovat titul sportovního sedanu. Snad přijde MPS.
Právě, prémie. Já mám výhodu v tom, že nedokáži využít prostorový potenciál Mazdy 6. Klidně si vystačím s menším autem. A jsem schopen se uskromnit i ve výbavě (až na nějaké věci jako pořádná, plně nastavitelná sedadla, tedy včetně prodlužitelného sedáku, stavitelné bederní opěrky atd.).
Právě, prémie. Já mám výhodu v tom, že nedokáži využít prostorový potenciál Mazdy 6. Klidně si vystačím s menším autem. A jsem schopen se uskromnit i ve výbavě (až na nějaké věci jako pořádná, plně nastavitelná sedadla, tedy včetně prodlužitelného sedáku, stavitelné bederní opěrky atd.).
GTI by si měl koupit mokasíny, fialové sako, bíle ponožky a zařadit se do fronty cesťáků co si hrají na manažery se služebním pašíkem a doma mají prd...taková to je prestiž s VW...já dám raději na to, že mám svojí cx-7 jako jeden z mála a nová šestka bude to samé....holt pořád čumíme jen k němcům a koncernu....prej německá kvality😊))) zrovna u passata ....
Ale s tím králem VYŠŠÍ střední si to vázne nemyslel,ze ne? 😄 Jinak ale celkem fajn auto, i když interiér teda není bůhví co.
Jaros71
Proti Mazdě CX5 je to moc dlouhé,nízké,s malým prostorem..na auto 4,8 m..!
Interier je ale opět o kousek dále.
A design se také povedl.
Ale bral bych raději CX5... 😉
Nebo jiné SUV 4*4 se kterým se dá i zaparkovat..
Interier je ale opět o kousek dále.
A design se také povedl.
Ale bral bych raději CX5... 😉
Nebo jiné SUV 4*4 se kterým se dá i zaparkovat..
kebych porovnal 6 a CX-5...tak jedine + CX-5 je vystupovanie a nastupovanie...inak vela veci spolocnych a ta nizka hmotnost šesky ma velky efekt na jazdu + spotrebu
Xawier
...byla vždy povedené auto. Nyní zdá se nad konkurencí vyčnívá ještě víc. Akorát celý ten multimediální systém i s navigací je zralý na výměnu. Absolutně nechápu,jak v Japonsku mohou něco takového vůbec dát do auta. Natož do novinky na trhu!!! USB v podstatě jako by to ani nemělo... Tohle jsou typičtí "japonci". Mnohdy skvělé auto,ale vždy udělají něco,čím to zabijí...
Nicméně celkově Mazdě za tento počin tleskám a držím pěsti,ať se jich prodává co nejvíc! :yes: Vypadá to,že minimálně do příchodu Mondea a nového Pašíku má mainstreamová střední třída nového krále... Nebo královnu? 😄
Nicméně celkově Mazdě za tento počin tleskám a držím pěsti,ať se jich prodává co nejvíc! :yes: Vypadá to,že minimálně do příchodu Mondea a nového Pašíku má mainstreamová střední třída nového krále... Nebo královnu? 😄
presne ako pises. Japonsko krajina el. noviniek, vymakanych veci a do auta natrieskaju toto. A to udajne ta navigacia pracuje len v urcitom teplotnom rozsahu a vlete vobec nemusi fungovat. A setrenie pri tej cene neviem, zadarmo zase nieje, takze tam mohli dat nieco lepsie
sumy
Jste si jisti, že AutoBilt testoval 6 z roku 2001? Pokud se nepletu, tak se 6 vyráběla od srpna 2002. Z podzimu 2001 jsem měl mazdu 626 😉
pietro316
Velmi sa mi paci tento test. Vidiet, ze mazda je auto urcene pre radost z jazdy :yes: . Velmi by ma zaujimalo porovnanie s nedavno testovanym BMW 320d 😁rive. Viem, ze tieto auta nie su uplne v rovnakej kategorii, ale podla slov autora clanku, je na tom Mazda s jazdnymi vlastnostami velmi dobre, takze by mohla zniest aj porovnanie z BMW.
Preto sa chcem spytat testerov, ake maju pocity z jazdy u tychto dvoch aut?
Velmi zaujimave je porovnanie spotreby 320d vs 2.2d. Treba dodat, ze BMW je tazsie o 170 kg,ma pohon 4x4 a vyssi vykon o 25kw. Na druhu stranu ma Mazda vacsi objem o 0.2l😒br /> 320d 135kw pri 130km/h = 5.6l
2.2d 110kw pri 130km/h = 6.4l
Myslim si, ze BMW bude lepsie aj v inych rezimoch (mesto, okreska, ...). Kde urobila Mazda chybu?
Preto sa chcem spytat testerov, ake maju pocity z jazdy u tychto dvoch aut?
Velmi zaujimave je porovnanie spotreby 320d vs 2.2d. Treba dodat, ze BMW je tazsie o 170 kg,ma pohon 4x4 a vyssi vykon o 25kw. Na druhu stranu ma Mazda vacsi objem o 0.2l😒br /> 320d 135kw pri 130km/h = 5.6l
2.2d 110kw pri 130km/h = 6.4l
Myslim si, ze BMW bude lepsie aj v inych rezimoch (mesto, okreska, ...). Kde urobila Mazda chybu?
to by aj mna zaujimalo 😄 mozno v BMW "lepsie" naladili palubny pocitac...
pri 130 hra rolu aj lepsia aerodynamika BMW kedze je sedan a predsalen BMW ma prakticky najlepsi diesel
ale ked chod motora porovnavaju s tym najlepsim co je natrhu a jazdne vlastnosti su na urovni premie - na jazdenie paradne auto
skoda len toho japonskeho interieru / konfiguraciach vybav
inak treba sa postazovat importerovi ze by ste si aj mazdu kupili, len chcete bose a polokozu... snad dostanu rozum a zacnu to ponukat
pri 130 hra rolu aj lepsia aerodynamika BMW kedze je sedan a predsalen BMW ma prakticky najlepsi diesel
ale ked chod motora porovnavaju s tym najlepsim co je natrhu a jazdne vlastnosti su na urovni premie - na jazdenie paradne auto
skoda len toho japonskeho interieru / konfiguraciach vybav
inak treba sa postazovat importerovi ze by ste si aj mazdu kupili, len chcete bose a polokozu... snad dostanu rozum a zacnu to ponukat
Nedávno tady proběhnul test tuším Autobildu, zjišťovali, které auto dojede nejdál na určité množství paliva. S přehledem vyhrálo 320d. kde udělala Mazda chybu? Nikde, prostě jen srovnávat s absolutním vítězem není lehké...
Za mně: test jsem četl s velkou chutí, dynamické vlastnosti mně dle něj naprosto přesvědčily - dokud jsem si nepřečetl, že auto je na stovce za deset sekund... to je pro mně prostě louda😒
Za mně: test jsem četl s velkou chutí, dynamické vlastnosti mně dle něj naprosto přesvědčily - dokud jsem si nepřečetl, že auto je na stovce za deset sekund... to je pro mně prostě louda😒
Přesně tohle mne také zaujalo - celý článek se hemží dynamikou. "Exceluje v dynamice", "Dynamika je v celém rozsahu otáček a v libovolné rychlosti od 0 do 200 km/h velmi přesvědčivá."
A na konci se člověk dozví, že sprint to má za 10s a k tomu ještě má autor odvahu to porovnávat s TDi 125kW, když už 103kW verze s automatem to dělá ve zhruba stejně těžké Oktávce II za 9,6 a RS s těmi 125kW za 8,3.
A na konci se člověk dozví, že sprint to má za 10s a k tomu ještě má autor odvahu to porovnávat s TDi 125kW, když už 103kW verze s automatem to dělá ve zhruba stejně těžké Oktávce II za 9,6 a RS s těmi 125kW za 8,3.
Dynamika není jen o zrychlení 0-100, ale také v odezvě na plyn, zátahu v nízkých otáčkách a podobně. Pokud bys pozorně ten test přečetl, pak by ses tam o tom něco dozvěděl. M6 je samozřejmě konkurentem pro Superb.
Je poměrně známým faktem, že při srovnání dvou výkonových verzí stejného motoru je faktický rozdíl v dynamice při běžné jízdě mnohem menší, než jak to vypadá podle papírových předpokladů.
Je poměrně známým faktem, že při srovnání dvou výkonových verzí stejného motoru je faktický rozdíl v dynamice při běžné jízdě mnohem menší, než jak to vypadá podle papírových předpokladů.
A co jsem se tedy měl v článku dočíst? Že to má dvě turba a maximální zátah to má už pod 2.000 ot. (jak překvapivé u TD motoru 😉 ) a táhne to i ve vysokých otáčkách? Možná to má i rychlou reakci na plyn, ale přesto všechno je výsledná dynamika naprosto průměrná, vůbec nic výjimečného.
A když chcete srovnání se Supem, tak zde je. Ten je navíc o 140 kg těžší, přesto to dá s DSG a 103 kW za 10,2. A ve verzi 125kW za 8,8. Takže ani zde srovnání z článku nefunguje.
Ano, při srovnání maximální dynamiky při běžném ježdění různých výkonových verzí je zásadní rozdíl křivek kroutícího momentu při běžných otáčkách (u TD nějakých 1600 - 3000), kde je rozdíl výrazně menší, než rozdíl v otáčkách vysokých. Ale když chci max. dynamiku , tak se právě pohybuji v těch vysokých a tam už to odpovídá "papírům".
A když chcete srovnání se Supem, tak zde je. Ten je navíc o 140 kg těžší, přesto to dá s DSG a 103 kW za 10,2. A ve verzi 125kW za 8,8. Takže ani zde srovnání z článku nefunguje.
Ano, při srovnání maximální dynamiky při běžném ježdění různých výkonových verzí je zásadní rozdíl křivek kroutícího momentu při běžných otáčkách (u TD nějakých 1600 - 3000), kde je rozdíl výrazně menší, než rozdíl v otáčkách vysokých. Ale když chci max. dynamiku , tak se právě pohybuji v těch vysokých a tam už to odpovídá "papírům".
Ty si uvedom, ze TD motor nieje zas taka slava. Ten slavny 103 kilovat je jeden z najporuchovejsich dieselov aky poznam a slavna dvojspojkova prevodovka od VW tiez svojou poruchovostou nieje na tom najlepsie!!! Mazda je o mnoho spolahlivejsia vo vsetkych smeroch a desatinka na tom nic nezmeni!!!
No timto prispevkem jsi akorat dokazal,ze nepoznas vubec nic! Nejspis ani nerozeznas auto od kravy 😄 Natoz aby jsi mel nejake zkusenosti s TDI,nebo nedej boze DSG...
Chlapci kolikrát startujete z 0 na 100 ? Na papíře je to určitě famózní, ve skutečnosti už ne.
Prosím prosím už ne 😢 je to pořád dokola, pořád dokola poslouchám, jak zrychlení z nula na sto o ničem nevypovídá, jenomže ta hodnota prakticky vždy koresponduje s dobrým či špatným pružným zrychlením a celkovou dynamikou vozu... Nebo si myslíš, že zatímco na stovce to auto bude třeba o dvě sekundy pozdějc, než jiný vůz, v pružném zrychlení ho porazí na hlavu? Asi neeeeee :-!
Přesně jak píše MiG. Samozřejmě sprint je čistě papírová hodnota, která ale ukazuje, jak zhruba se auto chová při zrychlování obecně. Navíc s tím, že jak se jedná o zrychlování ve vyšších rychlostech, tak ten rozdíl samozřejmě e😜onenciálně narůstá. Do nějakých 40 km/h je rozdíl prakticky zanedbatelný a je to hlavně o trakci. Teprve pak ten rozdíl vzniká a postupně se zvětšuje.
A když vezmu třeba v článku zmiňované a srovnávané TDi 125kW (u Supa), tak z tohoto pohledu na pružném zrychlení 40 -100 km/h je tam rozdíl 1,2s. Takže třeba u pružného zrychlení 100 - 130km/h to bude s velkou pravděpodobností už něco okolo 2,5s a to už je poznat. A třeba maximální zrychlování ze 70-80km/h je naprosto běžné při předjíždění a tam už ty rozdíly vidíte.
A když vezmu třeba v článku zmiňované a srovnávané TDi 125kW (u Supa), tak z tohoto pohledu na pružném zrychlení 40 -100 km/h je tam rozdíl 1,2s. Takže třeba u pružného zrychlení 100 - 130km/h to bude s velkou pravděpodobností už něco okolo 2,5s a to už je poznat. A třeba maximální zrychlování ze 70-80km/h je naprosto běžné při předjíždění a tam už ty rozdíly vidíte.
Je potřeba si uvědomit, že je to auto s klasickým automatem a ten ubírá hodně na dynamice. Myslím, že s manuálem by zrychlení bylo minimálně o 1 sec. lepší a spotřeba o více než litr nižší.
Moje má taky z 0 na 100 za deset, ale jako louda si nepřipadám. Rozhodně nejsem brzda provozu jen proto, že ze semaforu nevystřelím jak blázen.
Ano nejsi brzda, provozu, ale když máš předjet kamión na okresce a v protisměru jede auto, tak si to dvakrát rozmyslíš. Prostě na to potřebuješ větší vzdálenost, než auto, které je na stovce o tři sekundy dřív než ty. Nebo má lepší pružné zrychlení. Říkej si tomu jak chceš. O tom je prostě dynamika. A u tohoto auta evidentně nic moc.
Doporučil bych přečíst ještě jednou (nebo raději dvakrát) ten test, zejména část začínající Stejně tak exceluje v dynamice – v pásmu lehce nad 100 kilowatty těžko najdete tak potentní motor...
Prostě blábol ... viz. výše mé srovnání s TDi 2.0. Potentní být může (ve středních otáčkách), ale na maximu nejede. To říká údaj o zrychlení.
To se neboj, ten kamion předjedu úplně v pohodě. Mých 5 válců,140 koní a 220Nm to zvládá naprosto v pohodě. A představ si i do kopce. To víš žádný oturbený kafemlýnek.
A schválně, jak by dopadlo v reálu porovnání třeba s obdobnými 5 válci, 310PS a 460Nm. Už v rychlostech okolo stovky bude rozdíl na pružném zrychlení dvoj, spíše trojnásobný. A to je právě ta dynamika.
tiez mi pride vychvalovanie pri takom cisle 6.4l, tych super technologiach mimo. Bezna spotreba vacsich aut - Modeo, Avensis a nemaju Skyactive - D. Aj predosla 2.2 v predoslej mazde brala pri 130 6.5l
Je to na zimákách u nezajetého auta...
[odkaz]
je to 4x4 v CX-5 a vyslo im 6.8l ono este zalezi, co ukazuje PP. Vacsinou je optimista, casto +- realista a obcas pesimista
je to 4x4 v CX-5 a vyslo im 6.8l ono este zalezi, co ukazuje PP. Vacsinou je optimista, casto +- realista a obcas pesimista
No a tím chceš říct co? Těch 6.8 je stejný motor se stejnou převodovkou, ale ve vyšší čtyřkolce... to je slušný výsledek, ne?
a preto mi pride tych 6,4l dost pri lahsom aute, lepsej aerodynamike a absencie 4x4 aj napriek zime a zimnym pneu.
cakal som skor cislo 5,5l pri takych ovaciach o zavratnom znizeni spotreby
dla mna nic moc.Ako som pisal vyssie, predchodca s 2,2 150k pri real 130 6,5l a ziadne skyactive technologie. Hadam u benzinu to bude ine
cakal som skor cislo 5,5l pri takych ovaciach o zavratnom znizeni spotreby
dla mna nic moc.Ako som pisal vyssie, predchodca s 2,2 150k pri real 130 6,5l a ziadne skyactive technologie. Hadam u benzinu to bude ine
tempe73
Noční můra německých dýmovnic >😁 Brawo Mazda :yes:
michalpneu
Minulá mazda 6 bylo podle mě jedno z nejkrásnějších aut na světe, ale tato se mi líbí strašně moc. Japonci jsou prostě frajeři. Je vidět, že je to prostě bitelný japonský kvalitní auto, krásné zpracování a ten design je prostě tak akorát. krásné linie, dlouhý převis což já mám moc rád a nádherně lemovaný blatník ve předu a ta maska, to je opravdu velká paráda. Je to dravý, ale přitom velmi decentní design, který se hodí jak pro konzervativního člověka. Fakt paráda. Tady by si korejci měli uvědomit, že úzká protažená světla až kdo ví kam je jen desetina toho, co auto dělá autem, ale ucelenost a komplexnost tomu nesmí chybět a tady je všechno. Moc se mi líbí. Doufám, že ji budeme na silnici hodně vídat. Těch minulých člověk zase tolik nepotkává bohužel😡
:yes:
suhlas, krasne auto, ako exterier tak aj interier, chcelo by to este test benzinoveho dvojlitra
suhlas, krasne auto, ako exterier tak aj interier, chcelo by to este test benzinoveho dvojlitra
frite
Jak tady můžete tak chválit tuto plečku a nezmínit nejlepší auta sluneční soustavy?! Jen počkejte až sem přijde jeden nejmenovaný zasloužilý diskutér, ten vám to vytmaví >😒] Už mi tu chybí, kluk ušatá...
bylo třeba tohoto příspěvku za každou cenu?😄 nešlo si to odpustit?😄
Jsi vážně takový primitiv že musíš všude plést Škodovku? Opakovaný ´´vtip´´ přestává být vtipem. ;-\
aaa komplex ze škodovky se nám tu opět ukázal, už mi to přijde opravdu úchylné :no:
Oh, máš pravdu, komplexem ze škodovky opavdu trpím, ale snažím se jej léčit a začínám pravidelně navštěvovat odborníka. Ovšem v tomto případě jsem se opět neovládl a musel jsem na tohoto * zareagovat. Učinil jsem tak zejména z důvodu, mého pocitu, že autor přípěvku asi nebude plně mentálně v pořádku, když pod článek o Mazdě cpe příspěvek o škrabce, která s tímto autem vůbec nesouvisí.
Nebo se pletu? 😉
Nebo se pletu? 😉
Toman01
Uvažoval bych o ní s tím silnější nafťákem, ale to znamená nejvyšší výbavu, kterou bych taky bral, ale včetně kožených sedadel, která v žádném případě nechci...
Je pernforovaná a velmi příjemná. V každém lepším autě je kůže a ne hadra.
Treba pockat kym sa trosku utrasie prvotny osial a trosku sa pomeni vybava. Napriklad je chcem benzinovu 2,5 ale nechcem kozene sedadla a ani 19tky kolesa. Na nase cesty su 19tky proste hlupost. Z najvyssej vybavi jedine co by som zobral je audiosystem BOSE, ostatne je mi uplne ukradnute. Lenze 2,5 motor v inej ako najvyssej vybave nekupim. Verim ze sa to casom zmeni.
Moja aktualna 6tka ma skoro 4 roky a 125t km takze na nej kludne mozem rok, dva (pripadne dlhsie) jazdit a potom ju vymenit za tuto. Aspon sa vychutaju este prvotne muchy z vyroby.
V kazdom pripade fantasticke auto a fantasticky test. V kombiku bude o rok, dva ci tri urcite moje dalsie auto 😄
Moja aktualna 6tka ma skoro 4 roky a 125t km takze na nej kludne mozem rok, dva (pripadne dlhsie) jazdit a potom ju vymenit za tuto. Aspon sa vychutaju este prvotne muchy z vyroby.
V kazdom pripade fantasticke auto a fantasticky test. V kombiku bude o rok, dva ci tri urcite moje dalsie auto 😄
martindr
Poprosim tohto pana na fotke: [odkaz]
ktory vcera rozoznal, ze toto je jaguar: [odkaz]
ktory nevie znasat kritiku pod vlastnym blogom a ktory ma z novej mazdy dost velky komplex, aby nam vsetkym vysvetlil, ze mazda je nekompetentne auto lebo ma o 2cm mensie sedaky ako octavia aj ked v inej redakcii jej tie sedaky namerali o 3cm vacsie.
ktory vcera rozoznal, ze toto je jaguar: [odkaz]
ktory nevie znasat kritiku pod vlastnym blogom a ktory ma z novej mazdy dost velky komplex, aby nam vsetkym vysvetlil, ze mazda je nekompetentne auto lebo ma o 2cm mensie sedaky ako octavia aj ked v inej redakcii jej tie sedaky namerali o 3cm vacsie.
V Autotipu naměřili 49.
Každá redakce naměřila něco jiného. A tak je to vždy.
To je trochu zvlastne nie? najma ked u jednej veci nameraju viaceri redaktori rozdiel v rozsahu 5cm.
To je uz mimo chybu merania. Skor nechopnost merania.
To je uz mimo chybu merania. Skor nechopnost merania.
Ale je to tak. A to i u jiných aut. Nemají jednotnou metodiku. Můžeme být rádi, pokud vůbec v rámci redakce měří všichni stejně. Když se tu diskutovaly sedáky Octavie, tak myslím Ham. dával čísla z různých německých magazínů a každý naměřil něco jiného.
No vysvetli vsak (ne)logiku meracieho ukonu, ked A.CZ nameraju 47cm a AMuS nameraju 52cm. Predpokladam, ze AMuS nemerali vzduch, tak potom A.CZ sa hodne sekli.
To je tak tazke prilozit zaciatok meradla k operadlu sedacky v bode prechodu do sedaku a najst koniec sedaku???
Dnes som pozeral Autobild a O3 namerali 51cm sedak, pritom Acz len 48cm.
Pritom sirku merat vedia, tam sa zhoduju na 1cm takmer vsetci. Obcas nieco uleti, ale malokedy.
Chvalabohu, ze vsetky automobilky udavaju vonkajsie rozmery a miery podvozka. Estelen v tom by zavladol abnormalny chaos.
To je tak tazke prilozit zaciatok meradla k operadlu sedacky v bode prechodu do sedaku a najst koniec sedaku???
Dnes som pozeral Autobild a O3 namerali 51cm sedak, pritom Acz len 48cm.
Pritom sirku merat vedia, tam sa zhoduju na 1cm takmer vsetci. Obcas nieco uleti, ale malokedy.
Chvalabohu, ze vsetky automobilky udavaju vonkajsie rozmery a miery podvozka. Estelen v tom by zavladol abnormalny chaos.
Němci, konkrétně AMuS, neměří svinovacím metrem, ale jakousi železnou figurínou, která má hmotnost tuším 75kg, má vytahovací nohy (zvlášť stehna, zvlášť holeně, ruce, krk etc.) a proměřují touto figurínou jak sedák, opěradlo tak jejich vzdálenosti třeba od stropu. Měří tedy na zatíženém sedadle a tedy v pozici kdy je figurína "zabořená" svou hmotností jak do sedáku tak do opěradla. Tím lze hravě vysvětlit rozdíl několika cm u délky sedáku (AMuS naměří vždy o něco více než ti, co měří svinovacím metrem), protože záleží na měkkosti polstrování a průhybu materiálu na kterém sedí testovací dummy.
Potom aj Autobild musi tiez, ak nameraju viac ako A.cz.
Stačí zapíchnout metr hlouběji, nebo měřit dále na sedáku. Jeden, dva centimetry bys takhle měl v pohodě udělat. Těch bodů, odkud kam měřit, si můžeš vybrat víc.
To je odflaknuta diletantska cinnost, nie meranie. Ked pomaham pri zameriavacke miestnosti a budov, uz len orientacne zameriavacky sa robia s presnostou na cm a ide o vzdialnosti az desiatky metrov. Tu pri par desiatkach cm by mali merat minimalne s presnostou 0.5cm.
Ved spravit si logicku metodu nie je problem. Nebude sa predsa merat sedak pichnutim metra pod operadlo, tam nikto nesedi. Jednoducho kolmica od posledneho zahybu na spodnej hrane operadla smerom na sedak a mame zaciatok; koniec sedaku v polovici zakrivenia obluka smerom nadol. Zvysok nas nezaujima, aj keby operadlo trcalo 5cm von, tam sa nikto neposadi. A je to jasne, mozeme merat vsetko a s rovnakymi vysledkami.
Ved spravit si logicku metodu nie je problem. Nebude sa predsa merat sedak pichnutim metra pod operadlo, tam nikto nesedi. Jednoducho kolmica od posledneho zahybu na spodnej hrane operadla smerom na sedak a mame zaciatok; koniec sedaku v polovici zakrivenia obluka smerom nadol. Zvysok nas nezaujima, aj keby operadlo trcalo 5cm von, tam sa nikto neposadi. A je to jasne, mozeme merat vsetko a s rovnakymi vysledkami.
Jedna věc je změřit rozměr krabice, kde není co hádat. Druhá věc je měřit sedadlo, kde si můžeš vybrat, jak daleko od opěradla začneš měřit a i kam až budeš měřit - jestli přesně na hranu, nebo se budeš snažit kompenzovat stlačení sedáku a budeš měřit kousek přes hranu, popřípadě budeš počítat s tím, že kolena jsou přesně na hraně (nastavitelná délka sedáku) a tím pádem podepírá i ten okraj. Tady nejde vůbec o vzdálenost, ta by hrála roli třeba u laserových, nebo ultrazvukových měřičů. Tedy jde o to, jak tu věc měříš, co je vůbec to, co chceš změřit. Tedy metodika. Ta se může mezi redakcemi lišit. A v horším případě i v rámci redakce. Metoda s panákem je opravdu dobrá.
To je jako bych před tebe postavil člověka s pořádným kohoutem na hlavě a řekl ti, ať změříš jeho výšku. Budeš měřit s botami, nebo bez bot, po vršek lebky, nebo po nejvyšší bod účesu? Když porovnáváme vzrůst lidí, máme jednu metodiku, ale v tomhle případě ti různí lidé naměří různé věci.
To je jako bych před tebe postavil člověka s pořádným kohoutem na hlavě a řekl ti, ať změříš jeho výšku. Budeš měřit s botami, nebo bez bot, po vršek lebky, nebo po nejvyšší bod účesu? Když porovnáváme vzrůst lidí, máme jednu metodiku, ale v tomhle případě ti různí lidé naměří různé věci.
U cloveka to mas jasne, naboso a o hlavu pritlacis meradlo. Nie je podstatne aky ma vysoky vybuch na hlave.
Tak isto odmeras aj to sedadlo. Bez stlacania zvolis kolmice a je to. Prestavitelny sedak v zakladnej hodnote, inak by bol neporovnatelny s klasickymi sedackami.
Tak isto odmeras aj to sedadlo. Bez stlacania zvolis kolmice a je to. Prestavitelny sedak v zakladnej hodnote, inak by bol neporovnatelny s klasickymi sedackami.
Pak si vezme boty a neprojde dveřmi, viď. Nebo si zlikviduje účes. 😄 U stavitelného samozřejmě minimum i maximum. Celkem by mne zajímalo, jak se k tomu staví lidé menšího vzrůstu. Tady je to samý čahoun přes 185, co takhle 160-170...
Některé automobilky uvádí i šířky interiérů, výšky nad sedadly, délku sedáků, vzdálenost od volantu, základní rozměry zavazadelníku, velikost vstupního otvoru atd. Někdo více, někdo méně. Ale ne všechny. Audi, BMW i MB mezi ně patří.
To víš, že být to na redaktorech, tak každá redakce změří něco trochu jiného. 😄 Už je vidím, jak by tahali pásmo skrz interiér, až by měřili šířku se zrcátky. 😄
To víš, že být to na redaktorech, tak každá redakce změří něco trochu jiného. 😄 Už je vidím, jak by tahali pásmo skrz interiér, až by měřili šířku se zrcátky. 😄
Skoda, ze to nie je vseobecny standard. Nebol by problem s porovnavanim aut napriec znackami, kedze automaticky predpokladam, ze v automobilke su informacne a technologicky zdatnejsi pracovnici, nez redaktori magazinov. Vysledne numera maju mat relevantnejsi charakter.
Hlavně automobilka si to změří na počítači, tedy většinou v systému CATIA (zdaleka nejpoužívanější).
Tak verim tomu, ze si to nejakou laserovou metodou zmeraju aj na realnom modeli, nie len v CAD./CAM
O to jsem se nikdy nezajímal, ale pochybuji o tom. Vím, že v rámci výstupní kontroly se u některých modelů provádí laserové měření, aby se ověřilo, že je karoserie precizně sestavená. Popřípadě počítačová tomografie celého vozu.
Na druhou stranu, objem kufru dle metody VDA by měl měřit člověk, ne počítač, takže je teoreticky možné, že změří i zbytek. Důvod je ten, že odborník na skládání bloků do kufru dokáže počítač porazit (tedy naměřit větší objem). Využije své zkušenosti a na nich postavenou intuici. Pro počítač je příliš těžké najít optimální řešení rozmístění bloků.
Na druhou stranu, objem kufru dle metody VDA by měl měřit člověk, ne počítač, takže je teoreticky možné, že změří i zbytek. Důvod je ten, že odborník na skládání bloků do kufru dokáže počítač porazit (tedy naměřit větší objem). Využije své zkušenosti a na nich postavenou intuici. Pro počítač je příliš těžké najít optimální řešení rozmístění bloků.
GTI je jen rýpal, provokatér a rádoby slohovkový jedničkář, který mi nebyl ještě schopný ani jednou odepsat na mou reakci, kterou si sám vyžádal. Proč asi? Mnoho horkého vzduch, ale žádná hmota... Nech sa páčí :yes: >😁
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Vážení, berte v úvahu, že GTI sem ty svoje provokativní nesmysly píše jen a pouze proto, aby vyvolal co nejostřejší flame (ani ne diskuzi, prostě hádku). Samozřejmě ani on sám nevěří těm bludům, co z něj padají - to by nemohl nikdo s IQ vyšším než průměrný orangutan, a GTI není žádný ***. Jen ho prostě baví provokovat a za tím účelem píše...
Jiná věc je, že v autech se opravdu moc nevyzná, často píše věcné nesmysly, ostatně třeba o Jaguaru tu před časem prohlašoval, že XF je konkurentem BMW řady 3. Netuší jak fungují technické věci (airbagy...). A v historii je úplně mimo, plete si Fiaty Uno a Punto, Fordy Sierru se Scorpiem atd. atd. Ale jak říká, o to mu nejde, chce jen hádku, nic víc.
Jiná věc je, že v autech se opravdu moc nevyzná, často píše věcné nesmysly, ostatně třeba o Jaguaru tu před časem prohlašoval, že XF je konkurentem BMW řady 3. Netuší jak fungují technické věci (airbagy...). A v historii je úplně mimo, plete si Fiaty Uno a Punto, Fordy Sierru se Scorpiem atd. atd. Ale jak říká, o to mu nejde, chce jen hádku, nic víc.
boze ved uz do xichtu vyzera ako blbecek 8-s
a to maserati spozna aj slepec :yes😒br />
teraz ho tu neuvidis... zajtra pride a bude pod clankami o octavke alebo golfe plieskat romany a nezmysly 😉 a kazdy kto mu bude oponovat bude diskusnym prostackom ..... cvok no :no:
a to maserati spozna aj slepec :yes😒br />
teraz ho tu neuvidis... zajtra pride a bude pod clankami o octavke alebo golfe plieskat romany a nezmysly 😉 a kazdy kto mu bude oponovat bude diskusnym prostackom ..... cvok no :no:
No to bola fakt inteligentná reakcia, teraz si sa predviedol. Ak máš trochu slušnosti a vychovania, ospravedlníš sa mu verejne. 8-s :no:
helele...on urazala fanusikov depeche mode inymi slovami a kludne bych mu dal osobne aj cez hubu...tak neviem co riesis 😄
Nebud kysly z toho, ze ti urazil mileho. Aj mily sa vyziva v urazani a este sa mu pri tom tlieska.
Toto je GTI?
Vskutku zaujimave, ze redakcia poskytne auto anonymnemu "ctenari". Tomu neverim ani nahodou 😄. Vzdy som tvrdil, ze GTI nie je obycajny ctenar ci bloger/
Alebo pani z redakcie... Ak tu budem dostatocne casto blogovat o Lexuse ci Mazde vitriolistickym stylom, osobne urazat kazdeho, kto ma iny nazor... pridete za mnou s nejakym autom a date sa mi povozit?
Vskutku zaujimave, ze redakcia poskytne auto anonymnemu "ctenari". Tomu neverim ani nahodou 😄. Vzdy som tvrdil, ze GTI nie je obycajny ctenar ci bloger/
Alebo pani z redakcie... Ak tu budem dostatocne casto blogovat o Lexuse ci Mazde vitriolistickym stylom, osobne urazat kazdeho, kto ma iny nazor... pridete za mnou s nejakym autom a date sa mi povozit?
Keď tu budeš 10 rokov každý mesiac písať dva až tri blogy, z toho viaceré aj s určitou literárnou hodnotou, dokážeš svojím jediným príspevkom nalákať stádo jednoduchších prispievateľov, ktorí budú vidieť červene a žeraviť klávesnicu a vedieť vyvolať 300 príspevkové reakcie, skrátka keď budeš pre redakciu a inzertný potenciál tohto webu takým prínosom, ako GTI, určite sa dočkáš a nejaký ten Hyundai Ti iste požičajú. 😉
maximus2
jezdím s mazdou (CX-7) už hodně let a měl jsem ted možnost si zkusit právě tuhle novou šestku...kdo si ji nezkusil, ať raději nic nepíše...to auto má prostě koule, mě se líbí sedan a prodejce mi říkal, že je delší asi o deset cenťáků než passat...je to fakt kus auto...řeším jen ten motor a převodovku... a ta kůže je jak píše kankunen perforovaná a vypadá dooost dobře 😄 😄 😄
JuckiCZ
Divné je, že nejdražší Accord tourer s dieselem 110 kW je za 839 000 Kč a to v úplně plné palbě. Už nižší výbava Lifestyle, která je o 40 000 Kč levnější se zdá mít všechno, takže kde je těch 155 000 Kč rozdíl?
Testovaná M6 má automat a navigaci - v případě Accordu 110kW AT 889000 Kč + 40000 Kč navigace
A honda má v této výbavě navíc😒br />
Alarm
Zadní parkovací kamera
Inteligentní duální klimatizace
Kožený interiér
Vnější zpětné zrcátko s automatickým náklonem při zařazení zpátečky
Premiové audio a 4 reproduktory navíc
Elektricky ovládané střešní okno
Elektricky nastavitelná sedadla
Elektrické ovládání pátých dveří s dálkovým ovládáním
A ano, tady je rozdíl 150 000 Kč, pokud zvolím nižší výbavu, která má stále navíc😒br /> Alarm
Zadní parkovací kamera
A tam jsem na 100 000 Kč rozdílu, takže stále nevím, kde to aautor vzal...
Prostě nemám rád, když se tu uvádí polopravdy...
Zadní parkovací kamera
Kožený interiér
Vnější zpětné zrcátko s automatickým náklonem při zařazení zpátečky
Elektricky ovládané střešní okno
Elektricky nastavitelná sedadla
A ano, tady je rozdíl 150 000 Kč, pokud zvolím nižší výbavu, která má stále navíc😒br /> Alarm
Zadní parkovací kamera
A tam jsem na 100 000 Kč rozdílu, takže stále nevím, kde to aautor vzal...
Prostě nemám rád, když se tu uvádí polopravdy...
Jo, to je pravda, ty výbavy nejsou úplně porovnatelné. Tady je zase ten systém hlídaní jízdního pruhu (podle mne zbytečnost se spornou funkčností), který u Hondy dostaneš jen s adaptivním tempomatem za dalších 100 000 Kč.
Právě, tam by byl zase ten adaptabilní tempomat navíc a trofám si tvrdit, že ten systém hlídání pruhu je taky u Hondy jiná liga, než u Mazdy (vzhledem k době, jak dlouho jej už vyvíjejí a nabízejí - začal už v předposledním legendu 3,5).
Buď si měli dát práci a ten výsledný cenový rozdíl uvést pravdivě - což mi vychází na cca 40 - 50 000 maximálně, nebo to neuvádět vůbec, uváděné informace jsou totiž značně zavádějící...
Buď si měli dát práci a ten výsledný cenový rozdíl uvést pravdivě - což mi vychází na cca 40 - 50 000 maximálně, nebo to neuvádět vůbec, uváděné informace jsou totiž značně zavádějící...
Ikdyž musím uznat, že tyto dva vozy si totálně konkurují - naprosto srovnatelné všechny motorizace, téměř totožné nejvyšší výbavy, podobná cena, stejná koncepce, stený původ, podobné zkušenosti uživatelů se spolehlivostí (ikdyž tady spíš vede Accord díky prověřenosti modelu provozem).
Dobrý den, omlouvám se za chybu - cena Accordu Lifestyle s automatem a navigací je 889 tisíc Kč, takže rozdil je 105 tisíc, v textu je to už opraveno.
Teda, pane Veverka, klobouk dolů!
Musím říct, že jsem to nečekal a obzvláště ne v pátek večer!
Máte můj dík a palec nahoru :yes: .
Přeji krásný víkend.
Musím říct, že jsem to nečekal a obzvláště ne v pátek večer!
Máte můj dík a palec nahoru :yes: .
Přeji krásný víkend.
skejpa
Taky mi to přijde nějaké divné. Měl jsem pocit, že Mazda 6 byla v čechách od roku 2003.
Martin.c79
Nevím jestli dobře počítám a ani netuším, kolik obvykle dělá cenový rozdíl, když chci automatickou převodovku, ale 83000,- se mi zdá hrozně moc. Jinak jsem z nové 6ky nadšený, mám předchozí model a maximální spokojenost. Nebýt manželky a jejího přání dalšího automobilu s automatem, tak se tím vůbec nezabývám a beru manuál. Řadí se s ním moc pěkně 😄
Mixo
Mel jsem Mazdu 3 a od te doby jsem fanouskem Mazdy. Zarazi me ale ty same chyby, ktere Mazda dela v Evrope uz cela desetileti.
Chces parkovaci kameru? Jedine s kuzi!
Chces BOSE system? Jedine s 19 koly!
Ja nevim, tato snaha dostat zakaznika ke koupi vrcholove motorizace se miji ucinkum. Pevne dane vybavove se proste maji mixovat jinak.
Rozsah metalickych barev take nic moc, chybi napr. trendova tmave hneda.
A nejhorsi na vsem je ten multimedialni system. To je fakt na palici, ze v roce 2013 daji do auta neco podobneho. Nejenze to vypada jako cinsky sunt z Libuse, ale za nim zaostava funkcne. Nacitani flashky, anebo absence adresarove struktury mp3 souboru je na facku.
Chces parkovaci kameru? Jedine s kuzi!
Chces BOSE system? Jedine s 19 koly!
Ja nevim, tato snaha dostat zakaznika ke koupi vrcholove motorizace se miji ucinkum. Pevne dane vybavove se proste maji mixovat jinak.
Rozsah metalickych barev take nic moc, chybi napr. trendova tmave hneda.
A nejhorsi na vsem je ten multimedialni system. To je fakt na palici, ze v roce 2013 daji do auta neco podobneho. Nejenze to vypada jako cinsky sunt z Libuse, ale za nim zaostava funkcne. Nacitani flashky, anebo absence adresarove struktury mp3 souboru je na facku.
Mam Mazdu 3 z roku 2006. Mam v nej tovarensky iPod adapter, ktory funguje inak, ako popisuju redaktori. Chybu by som teda videl skor v tom, aky kluc to USB dali. Pretoze moje auto si pamata, kde iPod prestal hrat.
Ipod adaptér je něco jiného něž přehrávání MP3 z flashky. Při přehrávání z Ipoda to hraje přes USB stream nebo BT Stream. A určitě to může být model od modelu jiné. Záleří a modelu vestavěného přehrávače, firmware...
Tvoj Passat pri Mazde 6 vyzera ako prepravny kontajner... na Mazdu 6.
Mazda skratka postavila najlepsie auto triedy, ktore je po kazdej stranke o generaciu pred cimkolvek, co vie VAG teraz poskytnut.
Tak to prezuj, wake up and smell the coffee.
A ak to nedokazes, tak chod do vyroby a zdrz sa postov, ktorym ani sam neveris 😄
Mazda skratka postavila najlepsie auto triedy, ktore je po kazdej stranke o generaciu pred cimkolvek, co vie VAG teraz poskytnut.
Tak to prezuj, wake up and smell the coffee.
A ak to nedokazes, tak chod do vyroby a zdrz sa postov, ktorym ani sam neveris 😄
Ja som tu zatiaľ nevidel ani jeden GTIho príspevok, zato príspevkov, v ktorých sa tu doňho obúvajú, dokonca primitívne urážajú je tu kopec. Vlastne vám tu celkom chýba, neviete sa bez neho zaobísť. 😉
GTI uz tu ma taku povest.
Je prediktivny ako jednosmerka.
Funguje to asi takto.
Pod clankom o VAG napise odu na dany produkt/sluzbu. Niekto mu vyvrati 2/3 tvrdeni faktami. GTI ho urazi, vynada mu a povie, ze je to neplodny teenager.
Pod clankom o konkurencnom produkte GTI napise prispevok, kde ho zhovadi, zredukuje fakty ad absurdum, co sa mu nehodi do kramu vynecha a sustredi sa to, na ktorej strane je viecko nadrze. Niekto mu v reakcii faktami vyvrati 2/3 jeho tvrdeni. GTI ho urazi...
Je prediktivny ako jednosmerka.
Funguje to asi takto.
Pod clankom o VAG napise odu na dany produkt/sluzbu. Niekto mu vyvrati 2/3 tvrdeni faktami. GTI ho urazi, vynada mu a povie, ze je to neplodny teenager.
Pod clankom o konkurencnom produkte GTI napise prispevok, kde ho zhovadi, zredukuje fakty ad absurdum, co sa mu nehodi do kramu vynecha a sustredi sa to, na ktorej strane je viecko nadrze. Niekto mu v reakcii faktami vyvrati 2/3 jeho tvrdeni. GTI ho urazi...
To je banda, co? >😁
hej trtko z westernu, nechces GTI-imu urobit fajecku? >😒]
Víš, oslíku, zkusím ti to vysvětlit😒br />
V diskusích pod auty se holt objevují všeříkající nicky - pod Porsche se vypisuje někdo s nickem "carrera", pod Hondou zase někdo s nickem "CRX", pod VW zase třeba "GTI" a pod Mazdou například..."M6-MZR" >😁 A co lze od nicků, spřizněných se značkou čekat za komentáře, že?
Problém je v tom, že někteří už z pricipu tahají za kratší konec lana a většinou to i dobře vědí. Pak nastupuje vulgarita na úkor kvality a proti blbosti těžko používat rozumné argumenty.
Nediv se proto, že jsi tu za kardinální pako, osobně jsem - už vzhledem k tomu nicku - nic jiného nečekal.
Problém je v tom, že někteří už z pricipu tahají za kratší konec lana a většinou to i dobře vědí. Pak nastupuje vulgarita na úkor kvality a proti blbosti těžko používat rozumné argumenty.
Nediv se proto, že jsi tu za kardinální pako, osobně jsem - už vzhledem k tomu nicku - nic jiného nečekal.
a ty si sem kedy dal rozumny prispevok... a ty chuju, co by si cakal za nicky, ked sme na autowebe...? to len ty si mozes dat Mariachi, mozno jazdis na gitare... jezis maria koniec... toto je moc... pane Boze ber tym ***om internet... >😒]
No vždyť to píšu - vulgarita zplozená z blbosti, to je to, co tě diskusně definuje.
ty sam si bol splodeny zo sprostosti a omylom, pricom este postojacky, takze nieco vytieklo a zostal z teba zakrpateny nedorasteny nepodarok... teba nedefinuje nic, pretoze pochybujem, ze nieco definuje h...o >😒]
Hustý, co tam máš dál?
Neboj se odvázat, tvoje výrazové prostředky, omezené jen na sérii sprostých nadávek tu jistě někoho zaujmou, tak se do toho obuj pořádně ty duševní ubožáku >😁
Neboj se odvázat, tvoje výrazové prostředky, omezené jen na sérii sprostých nadávek tu jistě někoho zaujmou, tak se do toho obuj pořádně ty duševní ubožáku >😁
preco sa ja vlastne s nepodarkom bavim? hm.. ked uz si vybrat ci dusevny uboziak podla "gitary" alebo zivotny looser, tak ani neviem od dobroty co si mam vybrat... skoda s tebou stracat cas, tvoja existencia na tomto svete je pre mna absolutne neopodstatnena >😁
"Tvoj Passat". Pochybuji, ze ten pan ma Passata. A pokud ano, tak ne z tohoto stoleti.
dalsi prispevok s kategorie jednoduchy. Dizajn je prilis subjektivny na to,aby som oznacil nejake auto v strednej triede za kontajner. Mimochodom, tato mazda je z mojho pohladu vyslovene skareda a je uplne jedno, z ktorej strany sa na nu pozeram. CX-5 to iste 😉 . I cez to neoznacujem toto auto za kontajner
GTI
No tak je to tady, test plakátu roku. Na diskusi oceňuji především četnost zastoupení komunity platónů, málo platné, z toho se sice mazda asi nenají, ale alespoň v tomhle si mazda podává ruku s Farrari, to též na diskusích adorují především reprezentanti čeledi plakátovců.
Oceňme však zřetelně profesionální kvalitu, vjemovou věcnost a vkusovou nesmlouvavost snímků. Fotograf fantasticky zachytil rovněž centrální vizuální esenci daného modelu, totiž tu nepřehlédnutelnou designovou houbovitost. Vůz se v partiích kolem zpětných zrcátek propadá sám do sebe. Odpovědnost padá na prolis navazující na přední blatníky, či to vlastně je... Jo jo, umění designu je holt... umění designu.
V testu samotném, a zde pod známým zdejším sloganem - v garáži padni komu padni - pak bystrý čtenář jisté notorické korupční větičky samozřejmě vystopuje. Odhaduju to přes palec na tři čtyři galony saké a nádavkem nějaké to suši do brecka. Myšlénky sice nedosahují brilance mozků, kysličených po nášupu bratwurstu a jedním či dvěma tupláky, leč nepřehlédnutelná návodnost některých vět je natolik výmluvná, že by to snad obměkčilo i jinak zatvrzelého ronina...
Co cenit? No především to, že mazda, jak je dobře v testu trefené, má svůj tah na branku. Ten vede přes soustředěnost na kvalitní jízdní vlastnosti, vskutku smysluplné rozměry kabiny (v pasážích pro posádku), techniku, a v neposlední řadě poměrně umnou konfiguraci přístrojové desky.
Dosť však bolo medu, auto, to je detail, no a zde už to jde na méně příjemnou notu - navigační základ v rovině pimprlového divadélka, třídně podměrečný nákladový prostor a fatalita roku - nejkratší sedáky nejen ve třídě, zde snad jde i o "nočníkového krále" roku. Čtyřicet sedm centimetrů... ano ano, nemilé číslíčko.
Konečně nezbývá než závěrečný verdikt, zda koupit, či nekoupit. Mé upřímné doporučení pro tebe zní... KOUPIT. Ty na víc přece nemáš... jestli mi tedy jako dobře rozumíš...
P.S. Sklápění sedadel karakuri... >😁
Oceňme však zřetelně profesionální kvalitu, vjemovou věcnost a vkusovou nesmlouvavost snímků. Fotograf fantasticky zachytil rovněž centrální vizuální esenci daného modelu, totiž tu nepřehlédnutelnou designovou houbovitost. Vůz se v partiích kolem zpětných zrcátek propadá sám do sebe. Odpovědnost padá na prolis navazující na přední blatníky, či to vlastně je... Jo jo, umění designu je holt... umění designu.
V testu samotném, a zde pod známým zdejším sloganem - v garáži padni komu padni - pak bystrý čtenář jisté notorické korupční větičky samozřejmě vystopuje. Odhaduju to přes palec na tři čtyři galony saké a nádavkem nějaké to suši do brecka. Myšlénky sice nedosahují brilance mozků, kysličených po nášupu bratwurstu a jedním či dvěma tupláky, leč nepřehlédnutelná návodnost některých vět je natolik výmluvná, že by to snad obměkčilo i jinak zatvrzelého ronina...
Co cenit? No především to, že mazda, jak je dobře v testu trefené, má svůj tah na branku. Ten vede přes soustředěnost na kvalitní jízdní vlastnosti, vskutku smysluplné rozměry kabiny (v pasážích pro posádku), techniku, a v neposlední řadě poměrně umnou konfiguraci přístrojové desky.
Dosť však bolo medu, auto, to je detail, no a zde už to jde na méně příjemnou notu - navigační základ v rovině pimprlového divadélka, třídně podměrečný nákladový prostor a fatalita roku - nejkratší sedáky nejen ve třídě, zde snad jde i o "nočníkového krále" roku. Čtyřicet sedm centimetrů... ano ano, nemilé číslíčko.
Konečně nezbývá než závěrečný verdikt, zda koupit, či nekoupit. Mé upřímné doporučení pro tebe zní... KOUPIT. Ty na víc přece nemáš... jestli mi tedy jako dobře rozumíš...
P.S. Sklápění sedadel karakuri... >😁
PROSÍM NEREAGOVAT :-!
jo zapoměl si díru do nádrže na levý straně...
Nezapomněl jsem na to, vím o tom a čekal jsem, kdo to zde připomene, ano je to vůz konstruovaný prioritně pro levostranný provoz, s tím nic nenaděláme, to musíme tolerovat. Volant se přehodí avšak měnit polaritu nádrže, to byl velký problém. Je to holt poměrně nepřijemná realita, ale s tím se při nájezdu k pumpě, resp. při jejím výběru musí už dopředu počítat. .
mě diskuze o díře do nádrže vlevo přijde prostě k*k*tina. Vždyť je to v běžném evropském prostoru jedno. Jezdil jsem roky s japonce a dírou vlevo... jasně, sem tam jsem tahal hadici přes auto, ale v průměru asi míň, než ti s dírou vpravo, kteří zastavili u stojanu, kde bylo volno nebo menší fronta... Typicky poslední agip na D5 před hranicí, sobota dopoledne v termínu pražských jarních prázdnin... Není to problém a mají to i evropská auta. Co chudáci britové, kdyby tohle řešili, tak by si tam škodovku nikdo nekoupil. Přitom je tam docela oblíbená.
No jasně, s tím souhlas, jen je dobře vědět, že holt skutečnost dvojpolarizovaného světového provozu odnášíme my, šoféři. Spravdlivé by bylo, aby víčko bylo... uprostřed 😄 Ty to zmiňuješ - nepříjemnost v podobě přetahování hadice nepříjemností je, o tom se snad nebudeme přít. Já bych za větší problém viděl to vysedání "do stojanu".
Mě to nikdy nevadilo, měl jsem kombík, díru vzadu, prakticky jsem dojížděl před stojan a nikdy jsem neměl problém, že by mi někde vadila nějaká trubka či co. Naopak nemusel jsem obcházet auto, když jsem chtěl natankovat. Což je ale úplně jedno, pár kroků mě nezabije (co chudáci britové se škodovkama, ty se nachodí 😉 - vtip jasně, stopro tam mají stojany jako my. Je to v poho, měl jsem služebák s dírou v pravo a nepletl jsem se ani při nájezdech k pumpě. Tedy občas jsem přetahoval hadici, protože u levého stojanu bylo volno a u pravých stály maminy se SUV audimama a bavorákama, co pomalu neviděly přes volant a hadici ze stojanu by nejspíš ani nevytáhly.
Víčko uprostřed bych nechtěl ani zaboha. muselo by belt vzádu, pak by nastal očistec tankování na druhém stojanu vzadu za někým a tahání hadice prakticky vždy. Nene, takhle mi to vyhovuje.
Lepší bude kritizivat to, co kritiku zaslouží, asijské limitující kombinace motor/převodovka/výbava a minimum individuálních možností. To mi vadí a proto třeba nemám japonce. I když nabídka dobrých atmosferických benzínů je u nich prostě lepší.
Víčko uprostřed bych nechtěl ani zaboha. muselo by belt vzádu, pak by nastal očistec tankování na druhém stojanu vzadu za někým a tahání hadice prakticky vždy. Nene, takhle mi to vyhovuje.
Lepší bude kritizivat to, co kritiku zaslouží, asijské limitující kombinace motor/převodovka/výbava a minimum individuálních možností. To mi vadí a proto třeba nemám japonce. I když nabídka dobrých atmosferických benzínů je u nich prostě lepší.
Vies, az prvyraz slavnostne zavitas na cerpaciu stanicu, zistis, ze maju obojstranne stojany.
Kym vsak olizujes plagaty kocernu, precitnutie ta necaka.
Bude to pre teba sice neprijemna, s ohladom na zufalu nevedomost sveta, ale o to silnejsia skusenost.
Kym vsak olizujes plagaty kocernu, precitnutie ta necaka.
Bude to pre teba sice neprijemna, s ohladom na zufalu nevedomost sveta, ale o to silnejsia skusenost.
On nechce vystupovat na stejné straně, jako máš víčko. Jakkoli se to může zdát nelogické. Na to ti oboustranný stojan nepomůže. 😄
Potom ma zrejme problem s vyjadrovanim, ked v minulom divadelnom predstaveni splieta nonstop nieco o tahani hadice cez auto. I ked az teraz spomenul, ze mu pride divne vystupovanie pri stojane, aj ked je to nezmysel. M6 je tak dlha, ze stojan je mimo dveri.
Už minule o tom mluvil, by to první argument, který jsem od něj v té diskuzi zaznamenal - že vystupuje do stojanu. 😄 Přitom právě víčko u řidiče ti umožňuje zastavit relativně daleko od něj, protože nemusíš počítat s tím, že budeš muset tahat hadici okolo.
Tak to som si az teraz vsimol. V tych nekonecnych vylevoch bez pointy obycajne len narychlo prezriem zopar slov; nema vyznam stracat cas citanim.
Tak ci onak je to nezmysel, co spomina.
Tak ci onak je to nezmysel, co spomina.
Beru si tvé doporučení k srdci, budu o ní snít a uvažovat.
No tak zrovna tebe jsem na mysli neměl...
Proč ne 😄? Já bych se za Mazdu nestyděl...
Nestyděl bych se ani za logana.
Jistě, protože je to (také?) ve své kategorii nejlepší nabídka 😉
😄 Ten design (nemyslím logana), to je asi největší problémek, jinak samozřemě je to dobrý střední mainstream. Smete to nový Passat. Dokonale.
Já bych se o Passat nebál, má své věrné zákazníky a fleety to podrží. Nebo jsi to myslel obráceně?
Samozřejmě obráceně, ty kujóne 😄 Ještě jsem teď hledal pod mazdou bezpečnostní asistenty, no za to ji musíme také pochválit. Je to vyčteno v závěru textu.
Na asistenty si tolik nepotrpím... nepotřebuju, aby se se mnou auto přetahovalo o volant, pokud náhodou přejedu čáru bez blinkru. Mám to jako u jídla... pokud máš kvalitní základní suroviny, nemusíš to zachraňovat deseti druhy omáčky. A v tomhle vnímám sílu Mazdy, už v základních specifikacích do 700.
To já jsem v tomto též konzervativní, avšak přesto mazdu chválím za to, že na těch asistentech pracuje, cesta je jasná.
Náhodou zrovna sklápění sedadel karakuri (jakkoli to zní legračně) je docela vychytaná věc. Sedák se posune mírně vpřed a sníží se, na něj spadne opěradlo a vznikne rovná plocha. Žádný schod, žádné omezení ložné délky vyklopeným sedákem. Zrovna tohle bych ve svém autě bral.
Sklápanie sedadiel karakuri vymyslela mazda v 6-ke v roku 2002. Za to, že medzi tým skopírovali ostatné automobilky je možno tebe na smiech, nič to nemení na veci.
neviem preco sa smejes na karakuri... toto je zatial najlepsi sposob sklapania sedadiel a nikto s nicim lepsim neprisiel... kazdy to len kopiruje... a posudzovanie toho, kto na co ma a na co nema si mozes nechat pre seba a strcit si to tam, kam slniecko nesvieti >😒]
Směji se tomu, že je to termín, který tu těžko může svým "obrazem" někoho oslovit, přeci jenom jsme navyklí na anglofonní výrazivo, takže smaurajský "harakuri" pokřik při sklápění sedadel někde na parkovišti Ikei, to může být i dost úsměvná scénka. Chci ti tím vysvětlit, že zde je to kontraproduktivní slogan. Pokud tedy nesbíráš samurajské meče...
jsme slované a i výrazivo by tomu mělo odpovídat. "Simply Clever" je asi stejně hloupé... i "Das Auto" či "Wir leben Autos" by nám z historického hlediska mělo být bližší. No hlavně když má někdo pocit, že je in.
Ke karakuri tedy vlastně ani nevím, kudy vede cesta... >😁 Das Auto je paráda, slogan tisíciletí. Simply Clever, ještě s tím šišlálkem v reklamě, to je zoufalství vrcholného úpadku.
Das Auto závisí na tom, jak člověk vnímá Německo. Pokud jako záruku kvalitní konstruktérské a řemeslné práce, pak dobrá. Ale znám i dost lidí, co to vnímají negativně...
Ano, chce to mímt jistou povědomost o jazyce a prostě vědět, co to spojení znamená.
Ale pokud nevnímáš Německo jako Miloš Zeman v prezidentské kampani, musíš ten slogan prostě ocenit.
GTI: Zas sloganem tisíciletí bych ho nenazval. Ale v autoprůmyslu patří k tomu nejlepšímu.
Ale pokud nevnímáš Německo jako Miloš Zeman v prezidentské kampani, musíš ten slogan prostě ocenit.
GTI: Zas sloganem tisíciletí bych ho nenazval. Ale v autoprůmyslu patří k tomu nejlepšímu.
Někdo má v povědomí Ein Volk... Ein Auto... 😄
Bože, kdo to zažil. Komunistický kecy. Neříkám, že by se to nemělo připomínat, jsou to naše dějiny a hlavně ti puberťáci vymydlený z stříleček by si to měli připomenout. A nejen ti. Stejně jako komunisty. Ale mít kvůli tomu problém s němčinou... To je vyloženě socialistický realismus... ;-\
Jen říkám, že už jsem tuto asociaci od pár lidí slyšel.
Já osobně s němčinou problém nemám, ale přesto mi Das Auto příliš sympatické není. Stejně jako by mi nebyl sympatický podobný slogan v ruštině nebo japonštině...
Já osobně s němčinou problém nemám, ale přesto mi Das Auto příliš sympatické není. Stejně jako by mi nebyl sympatický podobný slogan v ruštině nebo japonštině...
On je geniální ve své jednoduchosti a síle. Problém je v tom, že Volkswagen je dnes automobilka a k ní se "Das Auto" tolik nehodí. Ke konkrétnímu modelu to sedí víc. V té delší verzi (jako "Der Golf. Das Auto.") se mi líbí mnohem víc.
Jistě, že se slogan Das Auto k VW příliš nehodí, již v roce 1969 ho používal OPEL k propagaci tehdejšího Kadettu B. :-!
[odkaz]
[odkaz]
Už to před tou Ikeou vidím - maník zařve "harakuri", sklopí sedadla a naloží Lajdakky 😒br />
[odkaz]
>😁
>😁
neviem co ta nuti robit si srandu z japonskeho vyrazu... Je to karakuri a nie harakuri, za prve... za druhe, uz chcem vidiet ako niekto pri sklapani sedaciek krici nazov systemu, ktory sa o to stara... mozno jedine ty a to je prinajmensom na zamyslenie... a za tretie a posledne, je nanajvys trapne srandovat o nejakom nazve v cudzom jazyku, ktory u nas nic neznamena, by som chcel vidiet, ako by sa tvaril nejaky japonec podobny povahou tebe, keby si mu povedal "pulec" alebo "vteřina", voleeeeeeeeeeeeeee >😁
Take it easy, Gringo!
I would like to mate, but as much as I want, sometimes it is just not possible, because some of the individuals here are just too dumb... Worth to mention, that I can still see, that also few clever guys joined this discussion and not only the ones, who are obviously not on track >😒]
it's just point of view...
how can you say that they are dumb, it's all about the fun, I know it, they know it, but I'm not sure that you know it.. ;-\
how can you say that they are dumb, it's all about the fun, I know it, they know it, but I'm not sure that you know it.. ;-\
Not just POV...
If you believe, that this page is just for fun, you should not be there either... If you are interested only in fun, go to youtube, if somebody wants to see nasty and se.ual videos, he can go to po.n website... but at least I have thought, that if somebody wants to discuss about cars and PRACTICE english at least a bit, he can come to auto.cz and let it fly 😄
Seriously, the only section on this webpage, where I see funny things are reviews about Octavia III and all about it >😒]
If you believe, that this page is just for fun, you should not be there either... If you are interested only in fun, go to youtube, if somebody wants to see nasty and se.ual videos, he can go to po.n website... but at least I have thought, that if somebody wants to discuss about cars and PRACTICE english at least a bit, he can come to auto.cz and let it fly 😄
Seriously, the only section on this webpage, where I see funny things are reviews about Octavia III and all about it >😒]
WTF!?
You are sooooo wrong!
Website (auto.cz) and its content is OK (can say serious), but discusions are 90% fun!
Take care...
You are sooooo wrong!
Website (auto.cz) and its content is OK (can say serious), but discusions are 90% fun!
Take care...
Nemyslim, ze 90 % je sranda... ale nevadi... to je jedno... nic to nemeni na tom, ake auto M6 je a aky mam ja nan nazor 😄 to, ze diskuteri si tu robia srandu z hocicoho, je na posudeni kazdeho jedneho... aj ked uznavam, ze niekedy je celkom sranda citat tie prispevky alebo s niekym sa schuti pohadat 😄
Koukám, že jak se někdo otře o japonce, musíš si šlehnout koňskou uklidňovačku >😁
Klídek, moulo, jestli ti sranda nevoní, jednoduše mně nečti.
Klídek, moulo, jestli ti sranda nevoní, jednoduše mně nečti.
tvoj foter si mal slahnut ukludnovacku ked mu napadlo ze ide "vyrobit" takeho chuja ako si ty.. sprostacek bez jedneho rozumneho argumentu... ked chces srandovat, tak chod pisat vtipky na socialnu siet... trapny chudak... >😒]
Tak teď ses projevil >😁
Musím říct, že většího ubožáčka, než jsi ty, jsem tu už hodně dlouho nečetl... :no:
Musím říct, že většího ubožáčka, než jsi ty, jsem tu už hodně dlouho nečetl... :no:
ale väcsieho uboziaka ako ja mozes hocikedy vidiet, staci sa pozriet do zrkadla prip. fotrovi do ksichtu >😒]
Tož co jsme se v testu dozvěděli? Že se asi vypilo hodně saké a snědlo hodně suši. Anebo to že je nová Mazda 6 velmi, ale opravdu velmi, povedený automobil. Já osobně bych sázel na variantu č.2. Neb technicky se mi jeví býti na značné výši, po přímém testovacím srovnání s novým Mondeem (až bude) to přímo volá - tedy zde tip pro ctěný sbor redaktorský ACZ. Design je, ano světe div se, japonský, což někomu se líbiti může, někomu nikoliv, kvalita tam bezesporu však je. Nedá se však bohužel nezmíniti tragická maličkost, tedy ona předmětná navigace - to by se ve druhé dekádě 21. století u automobilu střední třídy, a obzvláště japonského, začínajíci s cenou na cca 1/2 "míče" rozhodně stávati nemělo, zbytečně to pak sráží hodnocení. Extras politika "japonců" je zdá se neměnná, tedy zde musí asi evropský potecinonální zájemce o koupi učiniti nějaký ten kompromis. A causa sedáky? Netroufám si hodnotiti bez testovacího sedu vlastní pérdelí.
Co jsme se ovšm dozvěděli v diskusi? Co na to říct? No snad raději ani nic ...
Tož tak.
Co jsme se ovšm dozvěděli v diskusi? Co na to říct? No snad raději ani nic ...
Tož tak.
Snazil si sa, ale moc ti to nevyslo. Ono objektivne treba povedat ze si stal pred zufalou ulohou, pretoze aj pre teba je tazke skritizovat tak dobre auto, ako je nova Mazda6...
Ono daky ten centimeter-dva na sedaku alebo operadle vyznieva dost malicherne v porovnani s najlepsim podvozkom v strednej triede (mainstream), vynikajucimi a inovativnymi motormi, a atraktivnou cenou...
Tak tak, casy sa menia, novi technologicki lidri segmentu sa tlacia vpred, a pred nimi uz musia hlavu sklonit aj "apostoli"...
Ono daky ten centimeter-dva na sedaku alebo operadle vyznieva dost malicherne v porovnani s najlepsim podvozkom v strednej triede (mainstream), vynikajucimi a inovativnymi motormi, a atraktivnou cenou...
Tak tak, casy sa menia, novi technologicki lidri segmentu sa tlacia vpred, a pred nimi uz musia hlavu sklonit aj "apostoli"...
Pacho69
odstupňováním výbavy a nemožností si výbavu individuálně doladit... To mě vadí a vadilo, připlatit si sto tisíc za vyšší výbavu jen proto, že chci třeba navíc jen elektrochromatický zpětný zrcátko... Prostě to mě odrazuje a u neasijské konkurence to není zvykem. Podle prodejů myslím, že to není jen čistě můj problém.
Jinak krásné auto, ač mi přijde povedeněnjší zvenku než zevnitř. Osobně preferuji opak, protože kouka se na něj musím, jen když nastupuju, interiéry jsou i hezčí, ale tady není nic, co by mne odradilo. Přeju úspěch.
Jinak krásné auto, ač mi přijde povedeněnjší zvenku než zevnitř. Osobně preferuji opak, protože kouka se na něj musím, jen když nastupuju, interiéry jsou i hezčí, ale tady není nic, co by mne odradilo. Přeju úspěch.
Jistě, to je problém. U Mazdy daný částečně tím, že se auta vyrábí v Japonsku... ale bohužel ani kombinace motorů a převodovek nejsou příliš flexibilní. Velikost kol je asi to nejmenší, to se dá řešit ex post, nebo to vyřeší šikovný dealer ve své režii.
Dělají to i to co vyrábějí v Evropě (Nissan, Mitsubishi). Japonci jako by neměli zájem se přizpůsobit místním zvyklostem. Ale ani korejec se nijak extrémně nesnaží.
Do jisté míry to dělají i evropské značky... nějaký motor nejde s automatem, s nejsilnější naftou jsou napevno 18" kola a podobně. I VW který umí konfigurovat ledacos donedávna neuměl třeba Passat s 2.0TDI DSG 4x4 (tuším).
Jo to je jasné. Jestli motor jde nebo nejde s automatem může být konstrukční záležitost a vyřešit to pro těch pár zájemců se prostě výrobci nevyplatí (nemá "vhodný" automat), to bych chápal a ani to nekriizuji nemoci si auto "dovynavit" věcmi, které ve vyšší výbavě jsou, to mi vadí. Proč to nejde? kabelové svazky jsou natahané a dát místo normálního zrcátka elektrochromatické není tak složité, případně parkovací kameru, pokud tedy mám systém s displayem, pokud ne, tak udělat to jako balíček s tím systémem... Prostě japonci si naoptimaliuzují výrobu dle svého a přes to vlak nejede. Je to prostě asijská mentalita.
Na druhou stranu, pokud ti zrovna některá ta kombinace výbavy sedne, dostaneš ji lepší cenu než u těch individuálních specifikací. No, pokud ne, tak se člověk pořád drbe na hlavě co s tím.
no jo, můj problém je, že se mi nechce platit za hromadu zbytečností, které si mohu koupit "jen s...". Taky jsem měl japonce, bohužel příště jsem si už nevybral... Je to škoda, auto nevypadá zle (rozhodně lépe než avensis) a technika je na vysoké úrovni.
to je presne problem japoncov... tam ked chces jednu vec ... tak mas smolu... musis ist o vybavy vyssie ( kde dostanes dalsich 30 veci aj take ktore nechces ) a zaplatis si o 3 tisic eur viac len tak ... tak to chodi....
preto ako som pisal uz vyssie.... na papieri je to kraska ale realne v predaji to so 6tkou az take krasne nebude mam citak... uvidime :yes:
preto ako som pisal uz vyssie.... na papieri je to kraska ale realne v predaji to so 6tkou az take krasne nebude mam citak... uvidime :yes:
já bych neřekl jen japonců, jsou to azijské a možná i americké zvyklosti. Ani korejec se bůhvíjak nesnaží, ale aspoň vymýšlí "packy". Evropa je zvyklá jinak, nejen na balíčky.
to mas pravdu.... europske znacky ponukaju vacsiu individualizaciu a moznost osobitnych priplatkov kdez to japonci to vsetko balia do balickov ktore uz riadne zdvihnu cenu auta a zakaznik dostane aj to co nechce.... ale na druhej strane vieme ze takyto system vyroby uz od zaciatku a vzniku konkretneho auta sa japoncom vyplaca na spolahlivosti aut.... maju iny system.... mozno neponukaju 1346 druhov calunenia a vyplni a motorov a prevodoviek ale na druhej strane su spolahlivejsi
nevím, nemyslím si že by to mělo mít takový vliv na spolehlivost. Už léta se v rámci efektivity výroby osadí tunely kabelovými svazky, které budou u všech výbav totožné. To jestli tam jsou nebo nejsou koncové elementy (čidla, zobrazovače, chromatická zrcátka) už podle mne spolehlivost výrazně neovlivní.
Mají to postavené jinak. A je to důvod, proč se jim v Evropě nedaří, jak by chtěli. Korejec se snaží přizpůsobit, japonec se raději vydá do ameriky
Mají to postavené jinak. A je to důvod, proč se jim v Evropě nedaří, jak by chtěli. Korejec se snaží přizpůsobit, japonec se raději vydá do ameriky
Američané totiž kupují prakticky zásadně ze skladu. Auto mají do pár dní. Potom je přílišný výběr na škodu, protože bude problém mít všechny kombinace skladem. Nevím, co je tradiční japonské řešení, ale možná, že to pochytili od Američanů.
Mno když si budeš v Austrálii, Číně nebo Japonsku kupovat VWčko, taky dostaneš na výběr z několika výbav, žádná individuliazace se nekoná.
Když ho Američan chce za dva dny mít v garáži, tak jen těžko může zadávat do výroby. Určitá minorita individualizaci chce a dá se zařídit, jen budeš muset na auto čekat, jako my tady v Evropě. On je to celkem ořech, jestli mít auto zítra, nebo čekat třeba pět měsíců.
Je to právě o tom, že kdo chce s vlky být, musí s nimi výt. Evropské automobilky se jen přizpůsobují místním zvykům. Nic tím neušetří (protože jejich výroba musí uspokojit i evropské zákazníky).
Je to právě o tom, že kdo chce s vlky být, musí s nimi výt. Evropské automobilky se jen přizpůsobují místním zvykům. Nic tím neušetří (protože jejich výroba musí uspokojit i evropské zákazníky).
Doufejme, že bude zase nějaká pozdější verze GT s polokoženými sedadly,audio BOSE ....atd za rozumnou cenu 😄 .Dnes jsem shodou okolností měl možnost protáhnout 2,2 d s automatem ve výbavě Attraction s navigací. Klobouk dolů jede skvěle,vypadá skvěle i uvnitř,mi osobně se palubovka zdá velmi kvalitní a povedená.Se vším co je psáno v tomto testu musím souhlasit do posledního detailu. Výhodou levné navigace bude nezájem zlodějů, jinak navigace spolehlivě plní svůj účel a dovede tě kam potřebuješ.
Tak som si otvoril slovenský cenník a je to žiaľ tak, klasické hlúpe obmedzenia, ktoré by ma dosť odradzovali, akokoľvek sa mi šestka páči a mal by som veľký problém vybrať.
Napríklad prečo je základný benzín dostupný v troch výbavách, ale silnejšia verzia dvojlitra len v jedinej, najdrahšej Revolution? Áno, ak chcem automat, môžem si ju vybrať aj v dvoch stredných výbavách (ale zase nie v najsilnejšej, ktorá je nelogicky vyhradená len pre manuál). A prečo nemám 2,5 benzín aj s manuálom? Alebo v inej, ako najvyššej výbave?
Mám také neštandardné požiadavky, keď chcem silnejší dvojliter s manuálom v nejakej strednej výbave? Pri všetkej úcte k technológii Skyactiv nie som ochotný dať za atmosférický dvojliter 29 tisíc eur.
Jediný motor, kde si môžem vyberať výbavu i automat, je základný dízel: všetky štyri výbavy, pritom v dvoch stredných môžem mať i automat. Silnejší dízel je už opäť viazaný len na jedinú - najvyššiu výbavu.
Skrátka typický japonský cenník. 8-s
Napríklad prečo je základný benzín dostupný v troch výbavách, ale silnejšia verzia dvojlitra len v jedinej, najdrahšej Revolution? Áno, ak chcem automat, môžem si ju vybrať aj v dvoch stredných výbavách (ale zase nie v najsilnejšej, ktorá je nelogicky vyhradená len pre manuál). A prečo nemám 2,5 benzín aj s manuálom? Alebo v inej, ako najvyššej výbave?
Mám také neštandardné požiadavky, keď chcem silnejší dvojliter s manuálom v nejakej strednej výbave? Pri všetkej úcte k technológii Skyactiv nie som ochotný dať za atmosférický dvojliter 29 tisíc eur.
Jediný motor, kde si môžem vyberať výbavu i automat, je základný dízel: všetky štyri výbavy, pritom v dvoch stredných môžem mať i automat. Silnejší dízel je už opäť viazaný len na jedinú - najvyššiu výbavu.
Skrátka typický japonský cenník. 8-s
mozno vedia preco to tak robia... mozno to ovplyvnuje nejake veci, ktore je tazko z nasho pohladu determinovat... mozno nechcu prilis variovat a mozno si to ani nemozu dovolit... aby jednoducho mohli mat taky vysoky stupen individualizacie ako europske auta v Europe... predsa len, verim, ze tieto M6 su vsetky produkovane v JPN a pritom to sem musia vozit lodou, 28 dni na vode, nie je mozne tak flexibilne reagovat na poziadavky jednotlivcov... urcite je toto slabina japonskych aut, mazdy takisto, napr. ja by som tiez uvital 2.5 benzin aj s manualom... snad sa to casom zmeni... aj kozene sedacky nechcem, max. tak polokozu... kombinovane... nic to ale nemeni na zvysnych veciach, auto je to super... :yes: :yes: :yes:
Jo, tohle je rozumný názor a musím s ním bohužel souhlasit. Já chápu, že nejde z Japonska lifrovat prakticky zakázkové vozy ale tak ať těch kombinací udělaj aspoň 2 nebo 3 ke každému motoru... Koukal sem na ceník a silnější dvoulitrový benzín je jen s nejvyšší výbavou. Proč sakra. Jinak krasné auto se super technikou. Ted bych na ni stejne nemel ale kdo vi, treba v budoucnu narazim diky teto politice na peknej kus v plne palbe 😄
v polsku si mozes kupit 165k benzin uz v druhom stupni vybavy. No a nakup v pl by nemal byt problem
3_diamanty
kazdy ju porovnava s bmw.... kazdy chvali radost z jazdy, kazdy chvali dizajn, takto to bolo aj pri 3ke aj 2ke aj 5ke a stejne to bpli v europe prepadaky..... uvidime ako sa to zmeni prichodom novej 6tky.... ale na nejake jasoty a applauz by som som este pockal aspon rok 😉 :yes: aby ste nakoniec poniektori neboli sklamani slabym predajom tohto super mega bomba auta :yes:
Já aplauduju za (zřejmě) skvěle udělané auto. Kolik se jich prodá je věc jiná, to mě až tak zásadně nezajímá.
ten predny prelis je na tomto fote skutocne hrozny [odkaz] , kam sa hrabe hyundai >😁 na toto mazdovske baroko
teba mozno predaj 6tky nazaujima ale v europe zle stojacu mazdu urcite ano .... totiz zisk znacke robia predaje ... nie vytesovanie sa na diskusii ake je to auto uzasne 😉
teba mozno predaj 6tky nazaujima ale v europe zle stojacu mazdu urcite ano .... totiz zisk znacke robia predaje ... nie vytesovanie sa na diskusii ake je to auto uzasne 😉
Vždyť je to krásné. Nemusí to přece vypadat jako krabice :-! .
vsimni si tie zadne svetla novej 6tky.... pripominaju mi hyundai.. staci len vymenit logo na kufri... samozrejme ak ide o hyundai su tieto svetla hnusne... vymenis logo za mazdu a zrazu t ovyzera uzasne a kazdy je spokojny... cista magia :yes😒br />
keby takto vyzeral hyundai zozadu ako tato mazda tak ho kazdy sunda pod zem ake je to gycove azijske a prezvejkane... ze to rychlo zostarne a pod.... ked takto zozadu vyzera mazda je to nadhera krasa dokonalost... zaujimave :yes:
keby takto vyzeral hyundai zozadu ako tato mazda tak ho kazdy sunda pod zem ake je to gycove azijske a prezvejkane... ze to rychlo zostarne a pod.... ked takto zozadu vyzera mazda je to nadhera krasa dokonalost... zaujimave :yes:
Nevím, jak jiným, ale mně se korejská a japonská auta zdají obecně hezčí než třeba evropská, Takže asi ani s Hyundaiem bych problém neměl, ale chtělo by to spíš konkrétní fotku.
ako to už býva,diabol sa ukrýva v detailoch. možno sa trochu/viac podobajú, ale ako celok je mazda podstatne krajšia ako hyundai práve kvôli odlišnostiam v detailoch.
Nevím proč tu pořád vytahuješ a kritizuješ nějaké pohledy na šestku a přirovnáváš to k Hyundai, které se ti naopak líbí... já tě nechápu.
V tom tvém zadním pohledu vidím tohle😒br /> [odkaz]
...samozřejmě trošku umírněnější... a já nemůžu než zvednout palec, asi podobně, jako white label nedá dopustit na kárované potahy 😉
V tom tvém zadním pohledu vidím tohle😒br /> [odkaz]
...samozřejmě trošku umírněnější... a já nemůžu než zvednout palec, asi podobně, jako white label nedá dopustit na kárované potahy 😉
jízdní vlastnosti srovnávat s trojku vzhledem k náhonu asi nikdo nebude (may 4kolku) ale mazda je prostě ten sportovnější člen segmentu japonských značek a na podvozcích bylo vždy vidět, podobně jako u BMW, že vědí, proč to tak udělali. Škála kombinací motor/převodovka je zatím proti BMW směšná a sama mazda se ani ro této role stavět nebude.
Znáš i jiná auta než Hyundai a Kia? Podle většiny tvých příspěvků to vypadá že ti platí za to, že je s.e,r,e.š do každé diskuze.
A to kdes přišel na to, že Mazda 3 byla propadák? Uvědom si, že dnes je to už deset let staré auto, nicméně v době, kdy bylo nové, na tom rozhodně nebylo špatně. Pro tvou informaci (v rámci dovozových aut!), v roce 2004😒br />
1. VW Golf (2288 aut)
2. Opel Astra (1780 aut)
3. Peugeot 307 (1695 aut)
4. Ford Focus (1688 aut)
5. Renault Megane (1181 aut)
6. Hyundai Accent (948 aut)
7. Mazda 3 (917 aut)
a dalších 25 aut nižší střední třídy.
7. místo ze 32 mi rozhodně nepřijde špatné, prodávalo se ze 40% tolik jako Golf. Dnes je pochopitelné, že prodeje koncepčně tak starého auta za normální ceny jsou nízké, ale propadák to zejména u starších ročníků rozhodně nebyl.
1. VW Golf (2288 aut)
2. Opel Astra (1780 aut)
3. Peugeot 307 (1695 aut)
4. Ford Focus (1688 aut)
5. Renault Megane (1181 aut)
6. Hyundai Accent (948 aut)
7. Mazda 3 (917 aut)
a dalších 25 aut nižší střední třídy.
7. místo ze 32 mi rozhodně nepřijde špatné, prodávalo se ze 40% tolik jako Golf. Dnes je pochopitelné, že prodeje koncepčně tak starého auta za normální ceny jsou nízké, ale propadák to zejména u starších ročníků rozhodně nebyl.
Relevantnější mi připadá současná reakce zákazníků na "Sky" CX-5...Ale šestka to proti zavedené konkurenci bude mít těžké, o tom není pochyb...
GTI
Nezapomeň na blogy - [odkaz]
Pozn. - TOTO JE PLACENÉ PR
Pozn. - TOTO JE PLACENÉ PR
Proč to sem dáváš komediante? >😁
Mixo
V uspech CX5 verim. V tom segmentu karty nejsou rozdany a pokud date trhu solidni a koukatelne auto za dobrou cenu, mate uspech. Nissan, ktery krom QQ snad uz nic jineho nevyrabi o to vi svoje.
V podobny uspech 6 neverim. Tady jsou karty zcela jasne rozdany. Fleety kupuji VW koncern, spotrebitele radeji neco vyrazneji levnejsiho nebo vylitany premie. Volny prostor je velmi maly a silnych hracu nekolik. P508, Mondeo, Insignie, Avensis, i40, atd.
Fatalni chybou je absence liftbacku. Tim by 6ka do velke miry vyradila ze hry stare Mondeo a Insignii.
V podobny uspech 6 neverim. Tady jsou karty zcela jasne rozdany. Fleety kupuji VW koncern, spotrebitele radeji neco vyrazneji levnejsiho nebo vylitany premie. Volny prostor je velmi maly a silnych hracu nekolik. P508, Mondeo, Insignie, Avensis, i40, atd.
Fatalni chybou je absence liftbacku. Tim by 6ka do velke miry vyradila ze hry stare Mondeo a Insignii.
Fleety nekupují jen VW. Vídám již hojně zastoupený Ford i Opel, dokonce i Renault. Ale ten není tak častý. Japonci málo - nemožnost individualizace výbavy - chceme 80 vozů v základu a navíc BT handsfree... Japonec - Nejde, jedině vyšší výbava... Dáte mi ji za cenu té nižší? Ne... A je vyjednáno... (to byl příklad, vím, že dnes je to běžné v základu, i když možná ne u nejnižší výbavy, nevím...)
Liftback bude chybat, o tom zadna. Hlavne tu, v nasich koncinach. Trochu to ovsem kompenzuje dostupnost sportovo strihnuteho kombiku za rovnaku cenu ako sedan (to sa casto nevidi). 6-ka by mohla dosiahnut slusny uspech aj v Europe, bude to ale zalezat na cenovej a distribucnej politike. Dufam ze Mazda zase dako podivne nenakombinuje vybavy/motory/prevodovky, ked uz moznost individualnej vybavy zacina a konci pri kobercekoch...
rohYpnol
Mezi 1000 a jednou koncernovou variací na pokus o dokonalost působí Mazda jako živá voda. Ukazuje, že nejen downsizing a snižování výrobních nákladů šetřením na produktu s cestou nekonečných příplatkových ceníků je tou správnou. Mazda je jiná :yes😒br />
Záměrně netvrdím, jestli lepší nebo horší, protože někteří jedinci jsou schopni na detailu pohřbít Mazdu... Hlavně že koncern má možnost příplatků všeho druhu, ale ten podstatný základ ve většině provedení některých modelů schází... Někdo se zkrátka pohřbí šestku na navigaci nebo samozatmívacím zrcátku, který mu Octavia umožní, ale ošizenou zadní nápravu řešit nebude... Ale každý ať si sám zvolí, co je pro něj podstatné 😉
Za mě dávám za navigaci bod Mazdě. On i ten Columbus není údajně kdoví co, má být např. zabržděný při zoomování atp. Pro mě je ale lepším řešením možná horší navigace za pár korun, kterou přikoupí 90% zákazníků, než dokonalý Columbus, který zůstane z cenových důvodů jen nezaškrtnutou příplatkovou položkou pro 95% zákazníků :-! Mimochodem, - raději snad ani nechci vědět, kdo Columbus vyrábí, kde a za kolik... možná by se někteří nestačili divit >😒]
Záměrně netvrdím, jestli lepší nebo horší, protože někteří jedinci jsou schopni na detailu pohřbít Mazdu... Hlavně že koncern má možnost příplatků všeho druhu, ale ten podstatný základ ve většině provedení některých modelů schází... Někdo se zkrátka pohřbí šestku na navigaci nebo samozatmívacím zrcátku, který mu Octavia umožní, ale ošizenou zadní nápravu řešit nebude... Ale každý ať si sám zvolí, co je pro něj podstatné 😉
Za mě dávám za navigaci bod Mazdě. On i ten Columbus není údajně kdoví co, má být např. zabržděný při zoomování atp. Pro mě je ale lepším řešením možná horší navigace za pár korun, kterou přikoupí 90% zákazníků, než dokonalý Columbus, který zůstane z cenových důvodů jen nezaškrtnutou příplatkovou položkou pro 95% zákazníků :-! Mimochodem, - raději snad ani nechci vědět, kdo Columbus vyrábí, kde a za kolik... možná by se někteří nestačili divit >😒]
Tak podla mna je vstavana navigacia za 12500 asi hitom roku, a v tomto pripade sa da odpustit aj hrubsia grafika. Hlavne ze je to konecne rozumna cena, a nie sialenosti typu "navigacia = 20% ceny celeho auta"...
To mas ako u ajfonov a ostatnych serepeticiek. Niekde bol clanok o vyrobnej cene rozobratej iP5. V najsilnejsej konfiguracii stal nieco okolo 250USD [odkaz] To je vsak cena vypocitana na zaklade ceny samotnych komponentov rozobrateho telefonu. Realna cena moze byt aj polovicna. Predava sa za 849USD.
Tak je to aj pri navigacke. Cena vyroby moze byt 1/6-1/7 koncovej ceny pre zakaznika. Za luxus sa plati.
Tak je to aj pri navigacke. Cena vyroby moze byt 1/6-1/7 koncovej ceny pre zakaznika. Za luxus sa plati.
miromen
Auto to bude zřejmě velmi dobre ale ten vzhled...... z meho pohledu nejmeně povedena 6 včetně interieru.
igorvrazic
Len hodinu dozadu som sedel v nej...2,2D 175koni a AT...Revolution vybava...a mozem povedat,ze pri 130km/h sme nepoculi ani prd aerodynamickeho hluku a relativne tiche aj pri 180ke!...to auto je paradne odhlucnene, nerovnosti tlmilo na 17" skvelo...posed,ergonomia,palubovka,ovlad… boli jednym slovom uzasne 😄
ale ta pecka...bol motor a prevodovka!!! Z bohom DSG...nastava nova era prevodoviek,bola neskutocna,motor tichy na volnobehu jak moderny benzin a nevadi mu vytacat k 5tis...ale aj pri 110ke ho nebolo riadne ani pocut...
A k tym vytkam...no prepacte ten homo-multimedialny dúhovský system skody...ma malinky displejík...len naoko vyzera velky,kedze je vo velkom lesklom plaste...
Sedáky...no uprimne...lepsie sa snad ani nedalo...jedine mi vadi vzadu pod nohami v strede je vyssi tunel ale asi pre danu triedu,neviem,som zvyknuty mat to ploche...
K predajom...idu na dračku...mali ich v autosalone tusim 5 a uz 2predane...
Mazda! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
ale ta pecka...bol motor a prevodovka!!! Z bohom DSG...nastava nova era prevodoviek,bola neskutocna,motor tichy na volnobehu jak moderny benzin a nevadi mu vytacat k 5tis...ale aj pri 110ke ho nebolo riadne ani pocut...
A k tym vytkam...no prepacte ten homo-multimedialny dúhovský system skody...ma malinky displejík...len naoko vyzera velky,kedze je vo velkom lesklom plaste...
Sedáky...no uprimne...lepsie sa snad ani nedalo...jedine mi vadi vzadu pod nohami v strede je vyssi tunel ale asi pre danu triedu,neviem,som zvyknuty mat to ploche...
K predajom...idu na dračku...mali ich v autosalone tusim 5 a uz 2predane...
Mazda! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
:yes: :yes: mazda 6 ! :yes: :yes: :yes: fakt výborná, zážitek a radost z jízdy, to jsou její přednosti, nejen spotřeba. :yes:
spotreba je uplne v pohode... a kto nema na toto, nech si kupi fabiu 1.2 htp a za usporene prachy moze tankovat na spotrebu 10 litrov... ja vazne nechapem, ako sa niekomu moze zdat spotreba aktualnej 6-tky vysoka... kurna, to vy chcete naozaj jazdit zadarmo? podla mna je uplne do pohody spotreba aj 10 litrov, ked to za to stoji... a kto na to nech nema, nech si kupi LPG a nie sa drnca po meste 60 na 5 stupni a pi.uje, ze preco ma zase do.e.any motor !!!!!!!!!! argh... >😒]
a samozrejme !!! nova 6-tka je uplneeeeee super... parada .... PALEC HORE :yes: :yes: :yes:
Makovnik
Skvely stroj. Nie je co riesit. :yes😒br />
Snad ten interier nie je uplne z najkrajsich, ale ostatne vlastnosti to plne vyvazuju.
kyklop
Nemozem si pomoct, ale odcitana spotreba mne osobne ako diera do sveta nepripada. Staci si pozriet testy konkurencie, pripadne aj davnejsi dvojtest C5 vs. Superb a odpocitane hodnoty pri 130km/h boli nizsie. Tym netvrdim, ze ta a spotreba je zla
Podla mna je ta spotreba ~6 litrov/100km v meste aj pri 130km/h velmi dobra, na to ze je to pomerne velke auto s 2x preplnovanym 2.2-litrovym dieselom, v zime na zimnych pneumatikach, s automatom, a predpokladam ze nezabehnuta funglovka. Po zabehu a na letnych to moze zist este o pol litra dole...
Druha vec je, ze na hodnoty odcitane z palubneho pocitaca sa velmi spolahnut neda. Tie mozu byt +/- pol litra od reality...
Druha vec je, ze na hodnoty odcitane z palubneho pocitaca sa velmi spolahnut neda. Tie mozu byt +/- pol litra od reality...
Už jednou jsem se tu v diskuzi ptal, zda spotřeby u jiných vozů jsou měřeny za stejných podmínek jako právě u testované Mazdy - tedy chladno, zimní gumy, nový vůz. Obecně by spotřeba Mazdy měla být vynikající, a tabulková data podle měření spotřeby podle nařízení EU tomu nasvědčují, nicméně takovéto výkřiky - pokud není uvedeno, jaké jsou tabulkové spotřeby, a za jakých okolností měření probíhalo - jsou k ničemu.
Nešlo by uvést nějaké konkrétnější fakta či odkazy?
Nešlo by uvést nějaké konkrétnější fakta či odkazy?
Dnes test.jízda +2 stupně,zimní pneu 17", 2,2D výb.Attraction s najetými 700km, trasa asi 10 km, několikrát plyn na podlahu po cvaknutí kickdown - nádherný plynulý odpich, zvuk téměř jako šestihrnek. A výsledná spotřeba? 7,6 l dle pp - paráda M6 :yes: :yes: :yes:
To je sice hezké, ale pak když to někdo srovnává se spotřebou někde v laboratorních podmínkách a Mazda prohraje o 0.2 litru, tak ..... 😄
Osobně neznám auto stejné velikosti, co by mělo spotřebu srovnatelnou s Mazdou, proto mne zajímá reálné srovnání a ne plané srovnávání nesrovantelného.
Testovací jízda: samozřejmě skvělé 😄
Osobně neznám auto stejné velikosti, co by mělo spotřebu srovnatelnou s Mazdou, proto mne zajímá reálné srovnání a ne plané srovnávání nesrovantelného.
Testovací jízda: samozřejmě skvělé 😄
dnes 2.0 Attraction, najazd 110km, trasa 19km, plynula jazda , 50% trasy na obchvate 104 tacho a vysledok 6l pri teplote +8. Ked som videl aktualku na obchvate a niekto by mi dal tipovat vysledok, povedal by som ze bude 7l, nechapem kde sa tam zobralo 6l. Jednym smerom to pri 104 tempomat ukazovalo 5,8 a skoro sa ro nepohlo a druhym smerom 6,2 a posledny kilometer som siel 120tacho. Spotrebu neuvediel, bola to urcite haluz 😄
takze tento benzin pri dodrziavani predpisov a bez sialenstva bude vediet jazdit do 6l pla PP. Aky je real tazko povedat, ale aj keby to bolo 6,5l , nieje to az take zle 😄
takze tento benzin pri dodrziavani predpisov a bez sialenstva bude vediet jazdit do 6l pla PP. Aky je real tazko povedat, ale aj keby to bolo 6,5l , nieje to az take zle 😄
Nemozem si pomoct,ale ked mantaci ako Vaverka nieco testuju..je v tom vzdy nejake ale...no i tak...su tieto hodnoty mimo realu...nevies kopec podstatnych informacii...je jasne,ked testujes zabehnuty diesel v lete za idealneho pocasia na letnych gumach...je spotreba ina...a tak...
z vlastnej skusenosti je rozdiel pri obutych zimnych/letnych gumach takmer zanedbatelny
Když jsem měl ojeté, tak to jelo skoro stejně. Ale na nových kvalitních zimních auto klidně žralo o litr víc. A testovaná Mazda je určitě nové a kvalitní měla 😄 .
zimne pneu na sucasnom pouzivam druhu sezonu a k zjazdenym maju este velmi daleko
Tak ono záleží jak které gumy. U své první sady jsem si zásadního rozdílu nevšiml. U těch nových, poněkud kvalitnějších, byl počáteční rozdíl cca litr. Druhou sezónu se to už trochu srovnalo, ale počítám s tím, že Mazda v testech je měla zcela nové, a tedy bych klidně půl litru až litr přičítal právě zimním gumám. Sám jsem tím byl před rokem docela zaskočen, tak jsem mluvil s pár lidma, co tomu rozumí, a opravdu mi to potvrdili, že to možné je.
Jde tu spíš o to, zda někteří chtějí za každou cenu Mazdu hanit nebo ne. Zrovna dneska jsem zkoušel benzín 2.0 v M6 s poměrně razantními rozjezdy, trasa vyloženě jen po městě, zahřátý motor, délka cca 7 km, a dostal jsem se na 5.5, krátce před koncem jízdy to další prudší akcelereace zvedla na 5.7, ale jinak jsem byl velmi mile překvapen.
Když chci, tak mi v létě nedělá problém s autem, co má normovanou kombinovanou spotřebu 6 litrů, jet něco málo přes 4 litry (na dálnici pak kolem pěti), a vím, že kdybych dneska s Mazdou jel na spotřebu, tak jsem se pod 5 litrů dostal, a to je prosím benzín. Podotýkám, že motor byl relativně zahřátý s předchozí jízdy, a jen jsem po cca 10 minutové pauze vynuloval PP, protože mne zajímalo, kolik to při razantnější jízdě ukáže.
Jde tu spíš o to, zda někteří chtějí za každou cenu Mazdu hanit nebo ne. Zrovna dneska jsem zkoušel benzín 2.0 v M6 s poměrně razantními rozjezdy, trasa vyloženě jen po městě, zahřátý motor, délka cca 7 km, a dostal jsem se na 5.5, krátce před koncem jízdy to další prudší akcelereace zvedla na 5.7, ale jinak jsem byl velmi mile překvapen.
Když chci, tak mi v létě nedělá problém s autem, co má normovanou kombinovanou spotřebu 6 litrů, jet něco málo přes 4 litry (na dálnici pak kolem pěti), a vím, že kdybych dneska s Mazdou jel na spotřebu, tak jsem se pod 5 litrů dostal, a to je prosím benzín. Podotýkám, že motor byl relativně zahřátý s předchozí jízdy, a jen jsem po cca 10 minutové pauze vynuloval PP, protože mne zajímalo, kolik to při razantnější jízdě ukáže.
Prosim ta,to nemyslis vazne...vies vobec aky je medzi nimmi rozdiel? Samotna guma je maksia a ten dezen...to vsetko tvori vyssi valivý odpor,to musis aj pocut...potom chlad sam o sebe znizuje efektivitu...odvazdanie tepla,najma u dieselov...to takmer zanedbatelne u teba je u mna napriklad zo 6,5-7,0 realnych v lete na 8,5litra v zime.
iggy, ale myslim ze tu slo o porovnanie pri dialnicnej 130 (ty asi pises o priemerke a to je rozdiel a u mna tiez tak 20-25% narast u priemerky a kratsie trasi cca 10km aj skoro 40😖 .. A tu nikdy ak autu nic niejej ( este ekoteroristi s emisiamy mozno) nemoze byt rozdiel 1,5l zimna vs letna ak neporovnavame najhorsiu zimnu s najlepsou letnou a to este prefukanou/podfukanou. Mam to overene iba na 2 autach a ten rozdiel bol dake decko a aj to nemuselo byt len o pneu . Ale aj ako ty pises, v zime uz len chlad sposobuje vyssiu spotrebu . Vidiet to aj pri volnobeznych otackach, aspon u mna. Potom aj casti medzi motorom a vozovkou boli v zime vacsie straty. Tie samotne pneu ak su rovnako velke, siroke a kvalitne, litre nenarobia.
mne tych 6,4l proste nepride nic extra a nepride mi to ako zle, len nie nic extra. Auto ma 2tkm a tak to radikalne neklesne. Ja teda skusenosti o litrovych poklesom po zabehu nemam. A ze ma niekto pokles 2-3dcl po 30tkm na povodnych pneu ktore uz stratili 6mm dezenu, tak po vymene za nove sa tie decka rozdielu stratia, kedze sa zacne pocitat realnejsie vzdialenost.
mne tych 6,4l proste nepride nic extra a nepride mi to ako zle, len nie nic extra. Auto ma 2tkm a tak to radikalne neklesne. Ja teda skusenosti o litrovych poklesom po zabehu nemam. A ze ma niekto pokles 2-3dcl po 30tkm na povodnych pneu ktore uz stratili 6mm dezenu, tak po vymene za nove sa tie decka rozdielu stratia, kedze sa zacne pocitat realnejsie vzdialenost.
Já zase ty zkušenosti s velkým vlivem poklesu spotřeby i po více najetých kilometrech mám, a také když jsem koupil nové zimní Pirelli, tak to bylo úplně cítit, jak to auto musí překonávat mnohem větší valivý odpor a spotřeba šla skoro o litr nahoru. Během cca roku používání se to trochu srovnalo, ale rozhodně tvrdit, že spotřeba v létě a zimě je podobná, a to včetně dálnice, svědčí spíše i malé zkušenosti, nebo nedostatečném zaměření na sledování spotřeby. ¨
Mně osobně ta spotřeba 6.4 nebo co tu psali nepřipadá nijak hrozná a umím si dobře představit, že v horkém létě po 20 tisících km bude kolem pěti litrů. Pravdou je, že má zkušenost se zakládá na benzínovém motoru, takže to zde může být trochu jinak, ovšem vliv zimních pneu je velký.
Mně osobně ta spotřeba 6.4 nebo co tu psali nepřipadá nijak hrozná a umím si dobře představit, že v horkém létě po 20 tisících km bude kolem pěti litrů. Pravdou je, že má zkušenost se zakládá na benzínovém motoru, takže to zde může být trochu jinak, ovšem vliv zimních pneu je velký.
tak spotrebu som mal odsledovanu mozno lepsie ako ty a to vdaka docela presnemu PP. Si predstav, ze ma odsledovane , ze v zime v meste keca o 8-10%, v lete okolo 6%, na dialnici pri pomalom tenpe okolo 4%( leto, zima) a ak tomu nakladam, tak je to akoze -2% ( leto , zima). samozrejme ke to +-, takze mozno 1,5% a mozno 2,5%. Na tej jednej nadrzi sa to to bezyim tankovani neda uplne presne. Takze akosik si slapol vedla s tymi malo skusenostami., cca 100tkm nieje malo, ze 😄
A vsetko tieto moje blaboly potvrdzuje aj ukazovatel stavu paliva.
Ale aby bolo jasne, ak porovnam kvaitne gumy , tak zimna bude pridavat na spotrebe ,ale nie liter. Leda ze by si naozaj mal maximalne odporne zimne pneu. Alebo na zimu este mozes hustit na nizsiu hodnotu ako v lete a to tiez decko moze prihodit
A vsetko tieto moje blaboly potvrdzuje aj ukazovatel stavu paliva.
Ale aby bolo jasne, ak porovnam kvaitne gumy , tak zimna bude pridavat na spotrebe ,ale nie liter. Leda ze by si naozaj mal maximalne odporne zimne pneu. Alebo na zimu este mozes hustit na nizsiu hodnotu ako v lete a to tiez decko moze prihodit
Pokud jsme každý seděli v jiném autě, pak se může i jinak chovat. Mně je to fakt jedno, co si kdo o tom myslí 😄 . Přesné výpočty jsem si pochopitelně nedělal, ale podstatně vyšší valivý odpor byl po prvotní výměně pneumatik cítit i slyšet, a jestli to mělo vliv 10% nebo 15%, a pak to kleslo na 6%, je mi fakt jedno.
Navíc vím, že když jsem s týmž autem jel velmi podobnou trasu přes 1000 km několik let po sobě, tak spotřeba postupně klesala rok po roce asi takto: 5.1, 4.4, 4.2, a pak už se to zůstávalo stejné mezi 4.2 a 4.3. Nebo na místní trase 90 km: nové auto 5.7-6.0, po pár letech cca 4.5 i méně. A když jsem se fakt snažil, tak se podařilo za 3.7. To u auta s normovanou kombinovanou spotřebou 6.0. Vím naprosto jistě, že by se v zimě témuž přiblížit při podobném jízdním stylu nedalo, a myslet, že PP ukazuje v zimě o 50% jinak je nesmysl, už s ohledem na to, kolik jsem na nádrž byl schopen ujet km, aniž bych se tedy dělat přesné propočty.
Hodně záleží na autě a jízdním stylu, zřejmě i na tom, jak se auto zajede atd. a paušalizovat nemá smysl, Já Ti Tvou zkušenost neberu, ale trvám na tom, že nová M6 má skvělou spotřebu a že současná měření zdaleka nemohou být na možnostech daného vozu po zajetí a v létě.
Navíc vím, že když jsem s týmž autem jel velmi podobnou trasu přes 1000 km několik let po sobě, tak spotřeba postupně klesala rok po roce asi takto: 5.1, 4.4, 4.2, a pak už se to zůstávalo stejné mezi 4.2 a 4.3. Nebo na místní trase 90 km: nové auto 5.7-6.0, po pár letech cca 4.5 i méně. A když jsem se fakt snažil, tak se podařilo za 3.7. To u auta s normovanou kombinovanou spotřebou 6.0. Vím naprosto jistě, že by se v zimě témuž přiblížit při podobném jízdním stylu nedalo, a myslet, že PP ukazuje v zimě o 50% jinak je nesmysl, už s ohledem na to, kolik jsem na nádrž byl schopen ujet km, aniž bych se tedy dělat přesné propočty.
Hodně záleží na autě a jízdním stylu, zřejmě i na tom, jak se auto zajede atd. a paušalizovat nemá smysl, Já Ti Tvou zkušenost neberu, ale trvám na tom, že nová M6 má skvělou spotřebu a že současná měření zdaleka nemohou být na možnostech daného vozu po zajetí a v létě.
tak to ukaze naozaj len cas. tak ako ty obhajujes svoje skusenosti, ja tie svoje a naozaj nikkdy mi prechod na zimne nezvysil spotrebu ako u teba 1l a viac. Napr v zime je aj na volnobeh vyssia spotreba ako v lete a to aj po zahrieati. Taktiez mas vacsie straty medzi motorom a vozovkou
myslim to vazne, zasadny rozdiel v spotrebe robia kratke trasy. Dlhsie jazdy su jazdene s takmer identickou spotrebou ako v lete. Mam dlhodobu statistiku viacerych (byvalych firemnych aj sukromnych) aut. Rozdiel vyskoci, ked sa musis kvoli kalamite po cestach plazit nizkou rychlostou, ale na cistej a suchej dialnici je rozdiel dla pp priblizne 2dcl. Tento rozdiel (od 0,2 do 0,5 l ) mam na jednotlivych prejazdenych nadrziach podla toho ci som jazdil dlhe trasy, alebo ci som poskakoval po meste 😉 . Zimne gumy tiez spravili za obdobie poslednych x rokov zasadny posun. Staci si pozriet testy....
stale tam mas faktory,ktore to ovplyvnia...kde je napisane,ze mali v teste zahriaty motor 😄 ...ale nie,ja bezne sledujem okamzitu spotrebu a viem,ze v zime je to rozdiel...na celkovej je vasci,ale aj okamzita je vacsia...druha vec je naozaj,Vaverka testuje spotrebu hybridu na dialnici...no ver mu potom >😁
Snad nezistovali spotrebu pri ustalenej rychlosti pri studenom motore, to uz by velmi zle. Na sucasnych autach mam spotrebu (okamzitu) vyssiu len pocas par prvych km, na dialnici, pokial sunormalne podmienky (sucho, ziaden extra protivietor) je rozdiel zima vs. leto zanedbatelny. Mam to naskusane na mnohych cestach BA-ZA (navsteva svokry) >😒] >😒] >😒]
tak ja ak vezmem ze viem v lete jazdit jednu trasu cey tyzden v meste na 8km useku za nech 5l, tak v mrazoch pod 10stupnov to cislo je necelych 7l a to uz som odratal kecanie PP.
Dalej v zime sa na 40km nedostanem pod 5,5l a v lete sa da za +4l, nech aj 4,5l.
Dalej v zime sa na 40km nedostanem pod 5,5l a v lete sa da za +4l, nech aj 4,5l.
odvadzanie tepla najma udieslov - to sa tyka kratkych mestkych jazd, kedy ides vacsinu km so studenym motorom. Ak sa vydas na cestu ako ja pocas tyzdna na lyzovacku, kedy som isiel 180km tam a to iste naspat, tak je zvysena spotreba pocas prvych km marginalna vzhladom k celkovej dlzke cesty a palivu sporebovanemu na celu jazdu 😉 .
bonoslav
ale tuto mazdu zeriem a asi si ju aj kupim, namiesto Audi A4.
A kludne s benzinovym motorom.
Halo redakcia prosim si test s benzinom a manualnou prevodovkou moze byt v max vybave 😄 dakujem
A kludne s benzinovym motorom.
Halo redakcia prosim si test s benzinom a manualnou prevodovkou moze byt v max vybave 😄 dakujem
GTI
Ano ano, tak jde čas. Člověka to až bolí, avšak je potřeba se designové pravdě podívat zpříma do vočí. Aspirace na nejrozbředlejší tvář roku je myslím jasná - [odkaz] Ptám se - Kde je čistota stylu (před)minulé generace? [odkaz] Akuálně zbývají než diskusní oči pro garážový pláč.
No, shrňme si některá testová fakta (zde si dovolím v rámci objektivity doslovně citovat pana testéra) -
"Mínusy😒br /> Menší a kratší zavazadelník než u konkurence
Tlumení krátkých nerovností
Aerodynamický hluk na zadních sedadlech při vysokých rychlostech
Omezená funkčnost navigace, pomalé reakce, špatná grafika
Malá výška pod otevřenými pátými dveřmi
Nemožnost konfigurace (např. Bose a parkovací kamera jen v nejvyšší výbavě) "
A pak ta čtyřicet sedmička, to je k neuvěření, neznám nižší třídní číslo, a je to znát - [odkaz] Ovšem někde kolem vzrůstu "malého piva" bych to viděl poměrně uspokojivé. Samozřejmě, že eurořízek s mírou nad stopětaosmdesát, ten holt musí haxny skládat nejspíše do jiných kabin, třeba -
[odkaz] - poctivých šestapadesát
Čistého oleje si na závěr nalijme ve vztahu k designu. I tolik diskusně přehlížený - [odkaz] zde dnes zažívá zasloužený konkurenční sukces. Málo platné, jakmile platí poučka - v garáži padni komu padni - vyjde pravda na povrch i kdyby sis nehty o plakátovou stěnu orval.
P.S. Vydrž, ten kdo třídu (opět) předefinuje, ten, kdo vytvoří (opět) auto, které nejlépe odrazí střední mainstreamové potřeby šoférů, ten je už za dVWeřmi... A to je pravda.
BRAVWO VOLKSWAGEN-PORSCHE :yes: :-!
No, shrňme si některá testová fakta (zde si dovolím v rámci objektivity doslovně citovat pana testéra) -
"Mínusy😒br /> Menší a kratší zavazadelník než u konkurence
Tlumení krátkých nerovností
Aerodynamický hluk na zadních sedadlech při vysokých rychlostech
Omezená funkčnost navigace, pomalé reakce, špatná grafika
Malá výška pod otevřenými pátými dveřmi
Nemožnost konfigurace (např. Bose a parkovací kamera jen v nejvyšší výbavě) "
A pak ta čtyřicet sedmička, to je k neuvěření, neznám nižší třídní číslo, a je to znát - [odkaz] Ovšem někde kolem vzrůstu "malého piva" bych to viděl poměrně uspokojivé. Samozřejmě, že eurořízek s mírou nad stopětaosmdesát, ten holt musí haxny skládat nejspíše do jiných kabin, třeba -
[odkaz] - poctivých šestapadesát
Čistého oleje si na závěr nalijme ve vztahu k designu. I tolik diskusně přehlížený - [odkaz] zde dnes zažívá zasloužený konkurenční sukces. Málo platné, jakmile platí poučka - v garáži padni komu padni - vyjde pravda na povrch i kdyby sis nehty o plakátovou stěnu orval.
P.S. Vydrž, ten kdo třídu (opět) předefinuje, ten, kdo vytvoří (opět) auto, které nejlépe odrazí střední mainstreamové potřeby šoférů, ten je už za dVWeřmi... A to je pravda.
BRAVWO VOLKSWAGEN-PORSCHE :yes: :-!
Obecne mi japonské vozy nevadí, mají svou kvalitu. Nicméně design tohodle šuplíku je asijský až na půdu :no: a chybí mu základní atributy, které z kombíku střední třídy dělají opravdové evropské Auto = možnost pohonu 4x4, možnost objednání úpravy pro vyšší světlou výšku, zcela rovná ložná plocha po sklopení zadních sedadel - a zejména: možnost variability - tedy aby si zákazník mohl výbavu vozu jakkoli sestavit, tedy volný výběr potahů sedadel, šíbr, xenony, audio sestava, ruční brzda, parkovací kamera, závěsné zařízení, kola, atd. A to bez omezení pro jakýkoli model v nabídce!
K vozu této třídy pochopitelně patří pozinkovaná karoserie a nerezový výfuk. Přemýšlejte, která automobilka vám takový vůz nabídne? Nápověda: Mazda to není... 😉
K vozu této třídy pochopitelně patří pozinkovaná karoserie a nerezový výfuk. Přemýšlejte, která automobilka vám takový vůz nabídne? Nápověda: Mazda to není... 😉
Ja bych docela rad vedel jake auto vlastnite ,vetsinou takovy odbornici maj v garazi maximalne ojetou ostavii TDI prvni generace a na jine auto se v zivote nezmuzou .Tak alespon pousti na svet svoje rozumy.
Tito netoví teoretici jen žvaní a své auto nikdy nepřiznají.Takže názory různých topperů, GTI aj. mají hodnotu rudého práva z roku 1950, nebo 1982,to je fuk.Já M6 1.gen měl,největší výtku mám(ale to obecně u všech vozů) ke konstrukci DFP a jeho fci.Proto šla M6 z domu,jiný důvod nebyl.Ale např. jízdní vlastnosti měla naprosto úžasné.Tam, kde Superb na 18" kolech s 45% prof. číselm ztrácel v zatáčce směrovou stabilitu,šestka se 16" - 205/55 suverénně držela a ani náznak neklidu,což je dáno i rozložením hmotností, krom jiného. Takže pokud bych se k nim vrátil, jedině zážeh.motor,ten se jeví hodně solidní. [odkaz]
Poměrně slušně si protiřečíš, na jednu stranu píšeš, že jsou zde netoví teoretici, na druhou pak sděluješ, že ti své auto nepřiznají. Ta věta je příznačně nesmyslná, jako ostatně všechny tvé texty, které zde datluješ. Zajímá tě snad auto v garáži pana testéra? Co kdyby měl proboha BMW M5, nebo nedej bože Sandero?
Srovnej si především v sobě tu zastydlou pubertu a pak se teprve snaž plodit slova do přehledných a smysluplných vět.
Srovnej si především v sobě tu zastydlou pubertu a pak se teprve snaž plodit slova do přehledných a smysluplných vět.
možnost individualizace je rysem evropských automobilek, nejedná se o žádný atribut jakosti vozu. Sestavení výbav a motorizací je občas u japonců padlý na hlavu, ale dá se s tím smířit. Mnohem podstatnější je totiž základ amotný, a ten je evidentně u Mazdy 6 víc než povedený :yes😒br />
Vedle koncernových skládaček je to opět svěží vítr, jiné pojetí, možnost volby. Za mě vidím jako podstatnou otázku, jestli se konečně v Mazdě naučili dělat slušnou antikorozní úpravu a pochopili, že Evropa je prostě v zimě prosolená křížem krážem. To byla jediná podstatná výtka z dřívějších let.
A pohon 4x4? Kdy většina SUV na něj v základu kašle? Ne, to nevidím jako podstatný faktor. Ano, zákazníci jej v této třídě začínají poptávat více, ale podle mě je to víc móda než potřeba... Modely střední třídy se začínají kupovat s AWD a modely SUV se naopak rozmáhají s 2WD... Není na tom něco divného 😉 ?
Vedle koncernových skládaček je to opět svěží vítr, jiné pojetí, možnost volby. Za mě vidím jako podstatnou otázku, jestli se konečně v Mazdě naučili dělat slušnou antikorozní úpravu a pochopili, že Evropa je prostě v zimě prosolená křížem krážem. To byla jediná podstatná výtka z dřívějších let.
A pohon 4x4? Kdy většina SUV na něj v základu kašle? Ne, to nevidím jako podstatný faktor. Ano, zákazníci jej v této třídě začínají poptávat více, ale podle mě je to víc móda než potřeba... Modely střední třídy se začínají kupovat s AWD a modely SUV se naopak rozmáhají s 2WD... Není na tom něco divného 😉 ?
Naprostý souhlas. SUV je móda,obrovské % má pohon jen přední nápravy,pak je otázka smyslu, když už pominu, že do terénu s tím nikdo nejede.V severských zemích se SUveček prodává výrazně méně a na rozdíl od nás tam zimu a sníh skutečně mají. Připomíná mi to dobu 10-13 let nazad, kdy bylo IN kupovat MPV. Sedí se výš,užitkové vlastnosti=místo ve voze stejné (s výjimkou placu nad hlavou), nebo méně než v kombi,které bylo postaveno an podobné platformě(Focus kombi II a C-Max např.)
že SUV je móda, o tom snad nikdo nepochybuje 😉 Já ale zmiňoval spíš to, že AWD je ve střední třídě víc móda než potřeba.
Způsob, jakým shrnuješ některá testová fakta je příznačný. Slovo "shrnout" neznamená "vyzobat co se mi hodí". Mazda si od testera odnesla nejlepší hodnocení v rámci střední třídy... to je asi nejlepší možné shrnutí testu.
Pochop, zdejší plakátliga, ta si přečte, že auto má dobrou techniku a jásá a jásá. Jde o to, podívat se na daný model komplexně, a to především z uživatelského pohledu. Nahoře to dobře píše Ada. Reálného uživatele možná ani tak nezajímá, zda má auto 150 nebo 148 koní, nýbrž to, zda jede i na 4x4, jak je to s individualizací, jak prostorný je kufr (ausgerechnet u kombi) atd. Například sedadla, to je jistě téma číslo jedna, a jestliže má vůz nejkratší sedáky opravdu široko daleko od kdejaké garáže, ptám se proč? Proč jedou ostatní ve třídě plusmínus 50 a více. Co si tu ostatně budeme vykládat, je-li to tak výhodné, a z hlediska volného, vzdušného prostoru v kabině tomu tak jistě je, proč těch 47 nedělají všichni, nebo proč nedělají 45? Pokračujme ještě v těch sedadlech. Velikostní rozpětí řidičů dosahuje vskutku extrémních čísel, dejme tomu od 160 do 200 cm. Hmotnostně jakbysmet. Jak myslíš, že bys hodnotil sedadlo, kdybys měřil těch 160? A jak při výšce 200?
Zrovna tak ta individualizace. Jistě i ty víš, že dnešní možnosti, a to od motorů, přes pohony až po materiály v kabině, či elektronické pomocníky jsou natolik široké, že důsledná individuálaize je základním předpokladem úspěchu v prodejích. Přitom nemyslím jen úsilí o snahu co nejrozšířenější nabušení auta. Tedy individualizace, logicka (osobní) preference v kombinacích výbav, přes to nejede vlak.
Zrovna tak ta individualizace. Jistě i ty víš, že dnešní možnosti, a to od motorů, přes pohony až po materiály v kabině, či elektronické pomocníky jsou natolik široké, že důsledná individuálaize je základním předpokladem úspěchu v prodejích. Přitom nemyslím jen úsilí o snahu co nejrozšířenější nabušení auta. Tedy individualizace, logicka (osobní) preference v kombinacích výbav, přes to nejede vlak.
Právě otázka 47 vs. 50 je typicky plakátová. Podle tvé logiky je Octavia III na odpis, protože Cruze má o 2-3 cm rozměrnější sedáky a opěradla...
Realita? Sednu do Mazdy 6 a vím :-! Individualizace? To je jen jedna strana pohledu. Ta druhá nazve to stejné slovy vše za příplatek >😒]
Stejně prostornost kufru, která je u Mazdy 6 Wagon ZCELA poplatná třídě a ničím nevybočuje ani pozitivně ani negativně. Není o nic horší než i40 kombi, Insignia ST či Mondeo Kombi...
Naopak suverénně nejlepší pružnost motoru v rámci konkurence, nejnižší spotřeba (ta reálná...), to tě evidentně nezajímá 8-s
Mazda 6 nemá podstatné chyby a to tě evidentně užírá >😁 >😒] (nebo zase honíš počty reakcí na tvé příspěvky...)
Realita? Sednu do Mazdy 6 a vím :-! Individualizace? To je jen jedna strana pohledu. Ta druhá nazve to stejné slovy vše za příplatek >😒]
Stejně prostornost kufru, která je u Mazdy 6 Wagon ZCELA poplatná třídě a ničím nevybočuje ani pozitivně ani negativně. Není o nic horší než i40 kombi, Insignia ST či Mondeo Kombi...
Naopak suverénně nejlepší pružnost motoru v rámci konkurence, nejnižší spotřeba (ta reálná...), to tě evidentně nezajímá 8-s
Mazda 6 nemá podstatné chyby a to tě evidentně užírá >😁 >😒] (nebo zase honíš počty reakcí na tvé příspěvky...)
Mas 100% pravdu ale akoby si hadzal hrach o stenu...uprimne,ten kufor je pre 99% rodin dostacujuci...len maly chlapci sa musia hrat na par centi...
K tej individualizacii...je taky sorry za vyraz,cesky narodny sport...kupim najlacnejsiu vybavu a postupne dokupujem doplnky...vzdy je lepsie a vyhodnejsie skocit rovno do vyssieho stupna vybavy...
K tej individualizacii...je taky sorry za vyraz,cesky narodny sport...kupim najlacnejsiu vybavu a postupne dokupujem doplnky...vzdy je lepsie a vyhodnejsie skocit rovno do vyssieho stupna vybavy...
Podstatné chyby nemá prakticky žádný střední mainstreamový zástupce, to bys měl vědět. Zde jde o jinou věc, zde jde o to, zda nový model mazdy je natolik průlomový, či alespoň třídu posouvající, že stojí za bližší interes. Design je velké zklamání (u rozhodování při koupi je to zásadní věc), a když se pokusím přes to přenést, pak ano, nepochybně je to auto, které těží ze své novosti a z dobré techniky. V komplexu to však není referenční model, na to mu schází především širší paleta možnosti individuálního sestavení a samozřejmě velmi velmi nízká image.
Spotřeba mně ani tak příliš nezajímá, ostatně (zatím papírové zkušenosti) obecně je to snad trend nejen u mazdy.
Spotřeba mně ani tak příliš nezajímá, ostatně (zatím papírové zkušenosti) obecně je to snad trend nejen u mazdy.
Až na "multimédia" představuje Mazda 6 to nejlepší z třídy a tobě nepřijde jako "referenční"?
Ano, Mazda 6 necílí na masy a nedokáže oslovit svou průměrností v šíři jako Passat. Ale označovat třeba Passat jako třídního krále jen proto, že může cokoliv (haldex, asistence, Alltrack, R36, ...), zato vše tak nějak průměrně?
Jestli mám označit Passat jako střednětřídní etalon, asi bych se tomu nebránil. Je ale třeba vnímat, že etalon není "nejlepší", ale jen ten, s kým "porovnávám". Takže paradoxně může být etalon nejhorší ve třídě...
Ano, Mazda 6 necílí na masy a nedokáže oslovit svou průměrností v šíři jako Passat. Ale označovat třeba Passat jako třídního krále jen proto, že může cokoliv (haldex, asistence, Alltrack, R36, ...), zato vše tak nějak průměrně?
Jestli mám označit Passat jako střednětřídní etalon, asi bych se tomu nebránil. Je ale třeba vnímat, že etalon není "nejlepší", ale jen ten, s kým "porovnávám". Takže paradoxně může být etalon nejhorší ve třídě...
Nesnaž se slepě garážově filosofovat. Dole ti to vysvětluji. Seiko se může nakrásně snažit vyrábět (i velmi kvalitní) hodinky, málo platné, jestli je o něco v Japonsku zájem jsou to stroje ze... Švýcarska 😄 Image, brácho, to je co se počítá. Kvalita, ta je samozřejmostí...
Otázka 4x4 je přesně plakátová. Můžu mě hřát vědomí, že ta "moje" automobilka to umí a že bych si to bych býval mohl objednat.
Jenže pokud 4x4 či 3.6TSI nepotřebuji, tak je mi jako uživateli naprosto jedno, jestli jsem si to koupit mohl či nikoli. Je to asi jako se při nákupu auta velikosti Up! ohlížet, že se vyrábí Passat Combi. Nebo že mám auto od automobilky, která má pod sebou i Bugatti.
Individualizace je prostě problém dovozu z daleka. Je pak sice hezké, že si můžu Golf Variant nakonfigurovat, ale když pak je kvůli tomu dodací lhůta z Mexika 5 měsíců, tak stejně nejspíš skončím u skladovky (a upřímně řečeno, pevné výbavy Japonců mi přijdou lepší, než střelba od boku u skladovek). A nebudu ani rozvádět, že se pak v ceníku VW normální člověk ani nevyzná.
Jenže pokud 4x4 či 3.6TSI nepotřebuji, tak je mi jako uživateli naprosto jedno, jestli jsem si to koupit mohl či nikoli. Je to asi jako se při nákupu auta velikosti Up! ohlížet, že se vyrábí Passat Combi. Nebo že mám auto od automobilky, která má pod sebou i Bugatti.
Individualizace je prostě problém dovozu z daleka. Je pak sice hezké, že si můžu Golf Variant nakonfigurovat, ale když pak je kvůli tomu dodací lhůta z Mexika 5 měsíců, tak stejně nejspíš skončím u skladovky (a upřímně řečeno, pevné výbavy Japonců mi přijdou lepší, než střelba od boku u skladovek). A nebudu ani rozvádět, že se pak v ceníku VW normální člověk ani nevyzná.
Pravděpodobně se domníváš, že jsi "normální" člověk. Vzhledem k tomu, cos napsal, je to však velmi diskutabilní myšlénka... 😉
A jak si vysvětluješ to, že krátké sedáky nejsou uvedeny mezi mínusy? Že zkušenému testerovi nestojí ani za poznámku v testu? Že by to nakonec takový průšvih nebyl?
Individualizace není základním předpokladem prodejů, základním předpokladem je síla v typických konfiguracích, ve střední řekněme v dvoulitrové naftě v manuálu i automatu, stále ještě v předokolce (byť trend 4x4 tu je a zřejmě bude posilovat). U Mazdy tohle je problém, samozřejmě... silnější dvoulitr v manuálu je problém a tak dále.
Přesto, shrnutí testu nemůže vyznít tak jak jsi ho napsal, objektivní shrnutí vesrkze pozitivního až nadšeného testu musí znít jinak.
Individualizace není základním předpokladem prodejů, základním předpokladem je síla v typických konfiguracích, ve střední řekněme v dvoulitrové naftě v manuálu i automatu, stále ještě v předokolce (byť trend 4x4 tu je a zřejmě bude posilovat). U Mazdy tohle je problém, samozřejmě... silnější dvoulitr v manuálu je problém a tak dále.
Přesto, shrnutí testu nemůže vyznít tak jak jsi ho napsal, objektivní shrnutí vesrkze pozitivního až nadšeného testu musí znít jinak.
Kladné hodnocení sedáků v testu přičítám na vrub subjektivnímu hodnocení pana testéra. Je to pravděpodobně nejkratší sedák kontinentu, a to by si důkladnější pohled rozhodně zasloužilo.
S individualizací souhlas.
S individualizací souhlas.
A uvědomuješ si, že redaktor tím autem jezdil, že v něm seděl? Dramatizace jednoho centimetru, který navíc může jít na vrub měření, je takové... plakátové, jako když jsme ve škole jásali nad tím, že Ferrari má stovku o desetinku rychleji než Porsche. Ústřední diskuse ohledně sedaček by se měla točit kolem toho, zda se na nich dobře sedí. Podrobnější pohled jistě, proč ne, zatím jsem neměl osobně tu čest, ale osobní dojmy jsou vesměs (co se sedaček týče) neutrální nebo mírně pozitivní.
Slavná Oct.III má 48 a vzadu dokonce jen 44, no to je teda výhra. Také záleží jak je sedadlo tvarováno a možnosti polohování. Těžko kritizovat oněch 47 v M6, pokud chybí zkušenost na delší trati.
to je teda sranda, fakt do popuku. smiechom sa idem zadusiť...
na mazde ti prekáža malá možnosť individualizácie - tak si treba kúpiť passat, ktorých sú plné cesty a všetky buď strieborné, alebo čierne, v 2.0TDI kombi. Individualizmus jak sviňa!
na mazde ti prekáža malá možnosť individualizácie - tak si treba kúpiť passat, ktorých sú plné cesty a všetky buď strieborné, alebo čierne, v 2.0TDI kombi. Individualizmus jak sviňa!
>😁 >😁 Asi desátý příspěvek na stejné téma... Neboj, tím že budeš pořád dokola na M6 hledat chyby, jich přibývat nebude. ;-\ To auto jsi dle tvých přípěvků neviděl ani z rychlíku, tudíž nemůžeš vědět jak se v těch ´´čtyřicetsedmičkách´´ (které podle všeho ani tak krátké nejsou) sedí.
Prostě máš asi jenom mindrák z toho, že je někdo lepší než koncernová auta, která tady bůhvíproč stále dokola nesmyslnými argumenty obhajuješ.
A ještě si n závěr napiš ´´A to je pravda´´ >😁 >😁 Měl bys ty drogy už vysadit.
Prostě máš asi jenom mindrák z toho, že je někdo lepší než koncernová auta, která tady bůhvíproč stále dokola nesmyslnými argumenty obhajuješ.
A ještě si n závěr napiš ´´A to je pravda´´ >😁 >😁 Měl bys ty drogy už vysadit.
WinDiesel
Když tento slabší jede takto dobře. Američani testovali M6 v dieselu (silnějším) a byli v šoku.
M6 se v dieselu chystá do USA, uvidíme jaký úspěch tam bude mít a vůbec všechny další diesely.
Faktem je, že po VW a Chevroletu Cruze je to teprve 3. "lidový diesel" v USA.
M6 se v dieselu chystá do USA, uvidíme jaký úspěch tam bude mít a vůbec všechny další diesely.
Faktem je, že po VW a Chevroletu Cruze je to teprve 3. "lidový diesel" v USA.
JJ ten motor je skvelý...nielen na volnobeh tichsi ako moja 1,6 benzin...skvely motor a nemyslim len ten vykon,ktory by mi stacil kludne aj 150k...
praděda7
Otazník se u Mazdy stále vznáší nad průnikem nafty do motorového oleje u nových dieselů díky novému řešení "vypalování" katalizátoru. S předešlym systémem "vstřikování močoviny" tento problém nebyl.
Mazda už na to oznámila koncem roku 2012 nějaké fixy.
[odkaz]
[odkaz]
Jo přesně tak. Nějaké fixy! Z diskuze pod článkem vyplívá, že😒br />
1) opravdový fix je stále ve hvězdách. Seřízením ECU se problém nedá odstranit.
2) výsledek fixů není dlouhodobě otestován.
3) majitelé CX-5D si stále stěžují.
4) Nevím, jaký systém se používá u M6. Jestli přešli na samostatné vstřikování extra nafty do výf. potrubí před DPF, pak by to mělo být OK. Když ne, tak ten samý problém bude i u M6, pokud bude vůz hojně používán ke krátkým jízdám po městě a okolí.
1) opravdový fix je stále ve hvězdách. Seřízením ECU se problém nedá odstranit.
2) výsledek fixů není dlouhodobě otestován.
3) majitelé CX-5D si stále stěžují.
4) Nevím, jaký systém se používá u M6. Jestli přešli na samostatné vstřikování extra nafty do výf. potrubí před DPF, pak by to mělo být OK. Když ne, tak ten samý problém bude i u M6, pokud bude vůz hojně používán ke krátkým jízdám po městě a okolí.
Pokud se regenerace DPF děje vstřikováním nafty za HU při e😜anzním zdvihu,pak bude problém vždy,podobně to má MItsu a majitelé šílí.Lehké frakce nafty se odpaří a není s nimi problém, těžké stékají do klikové skříně.Těžkých frakcí v naftách přibývá, protože lehké se primárně používají pro letecká paliva. Močovina s tím nijak nesouvisí.Ta se vstřikuje za účelem snížení NOx, DPF zachytává saze, což jsou dva naprosto odlišné problémy.Zbytek ať vysvětlí redakce nebo jejich externisté topperGTI :-!
Díky za vysvětlení re - močovina. Je neskutečné, že by Mazda při vývoji a dlouhodobém testování nových motorů nezjistila tak fundamentální závadu, jakou je zředění mazacího oleje za určitého modu provozu.
K ředění oleje u systému vypalování DPF pomocí zvýšení teploty výfukových plynů posunutím vstřik(ů) se děje u všech dieselových motorů všech výrobců (mimo jiné Audi, BMW, Mercedes) a Mazda v tom nijak nevybočuje z řady. Nic jiného, než omezení doby regenerace použitím menšího filtru a celkově ekologičtějšího naladění motoru tomu nepomůže - jedině přechod na systém aditiva nebo další trysky přímo ve výfuku (která se o to hůř pak zanáší karbonem). Proto jsou také SKY-D motory tak dietně naladěny.
Když si někdo koupí nevhodné auto pro jízdu po městě a na krátké vzdálenosti (což je obecně každý diesel s DPF), není se čemu divit. Prodejce ho má maximálně tak poučit.
Když si někdo koupí nevhodné auto pro jízdu po městě a na krátké vzdálenosti (což je obecně každý diesel s DPF), není se čemu divit. Prodejce ho má maximálně tak poučit.
Je rozdíl mezi aktivní a pasivní regenerací. Audi, jako řada ostatních, používá pasivní, kdykoli je to možné. Filtr se tak neustále čistí. Aditiva se používají pro snížení bodu vzplanutí sazí, aby pasivní regenerace fungovala i v případě, kdy filtr musí být dále od motoru (popřípadě došlo k vylepšení parametrů, při kterých může k pasivní regeneraci dojít). Aktivní je pak nouzové řešení pro situace, kdy k pasivní nedochází. Je celá řada různých DPF, které se liší svými parametry (v závislosti na použitých materiálech).
Složení zplodin se ladí na použitý systém. Sice NOx a PM jsou odlišné problémy, ale spolu související. Problémy Mazdy jsou z části způsobené tím, že se snaží vyhnout použití močoviny (SCR je podle nich příliš drahý systém).
Složení zplodin se ladí na použitý systém. Sice NOx a PM jsou odlišné problémy, ale spolu související. Problémy Mazdy jsou z části způsobené tím, že se snaží vyhnout použití močoviny (SCR je podle nich příliš drahý systém).
8-s Ehm. Upřímně, neznám auto s DPF, které by nevyužívalo pasivní regeneraci. Jenže taková samovolná regenerace je možná jen při dynamickém stylu jízdy, kdy teplota výfukových plynů dosáhne trvale cca 400 Celsia plus mínus autobus v závislosti na vzdálenosti filtru od turbíny, což se při popojíždění mezi semafory definitivně neděje ani u nejvymakanějšího Audi. 😉 Proto i audinka musí přitopit na 550. Nevím o tom, že by používali Eolys jako PSA/Ford. Ostatně pán od Audi to říká jasně [odkaz]
Mazda konstruuje motory už od doby, kdy uvedla R2 (2.2), tak, aby SCR nebylo nutné použít. Ale SCR bylo např. použito u Mazdy CX-7 kvůli plnění Euro 5, protože s ohledem na hmotnost auta nebylo možné limity NOx plnit jako v případě Mazdy 6 GH.
Mazda konstruuje motory už od doby, kdy uvedla R2 (2.2), tak, aby SCR nebylo nutné použít. Ale SCR bylo např. použito u Mazdy CX-7 kvůli plnění Euro 5, protože s ohledem na hmotnost auta nebylo možné limity NOx plnit jako v případě Mazdy 6 GH.
Pro pasivní stačí jízda po dálnici. Kdy přesně k ní dochází, záleží mimo jiné na konstrukci a materiálech použitých ve filtru. Měla by stačit i okreska. Právě pro lidi, kteří nevyjedou z města a tráví věčnost mezi semafory, je aktivní regenerace. Já to vnímám opravdu jako nouzové řešení.
Co mám nalogováno na OBD, tak je potřeba kontinuální zátah - takže okreska jedině bez vesnic, bez zatáček a bez provozu a minimálně na těch 120 km/h, jinak EGT teplota hodně kolísá a hned padá. Saze při 300 stupních spalovat nelze, ani s Eolysem, ani se super speciál materiálem fitru.
Potřebuješ zátěž, takže zatáčky a časté zrychlování pomáhá. Jen se s tím nesmíš moc mazat (záleží, jak je blízko motoru, jak je tepelně izolovaný, jestli je vyhřívaný atd.). Na dálnici stačí dostatečná rychlost, ale fakt je, že v některých zemích ani 120 jezdit nemáš, takže ten limit musí být nižší. 80-90 je podle mne rozumné minimum (čím nižší, tím lepší, samozřejmě). Nikdy jsem nesledoval data z mého šestiválce a dnes už žádný diesel nejezdím. S filtrem ani olejem jsem nikdy neměl problém, i když je pravda, že olej se měnil nejpozději po 10 tisících, jestli se nepletu (v tomhle jsem věřil servisu).
Jak říkám, parametry se liší, mám takový pocit, že některé filtry umí regenerovat od 350 stupňů.
Jak říkám, parametry se liší, mám takový pocit, že některé filtry umí regenerovat od 350 stupňů.
Jak vás tu tak čtu, tak by diesel nechtěl ani kdyby stál to co benzínové auto. S tím jsem si teď v klídku zajel 5.0 l/100 km na trase cca 17 km ze studeného motoru a teploty těsně nad nulou. Když toto lze zajet v zimě s benzíńákem, jaká je pak výhoda dieselu, když bych musel řešit všechny tyto zbytečnosti, které jsem nikdy neřešil? Umím si to tak představit jezdit 3x týdně po dálnici Praha-Brno, ale na co si to lidé kupují, když jezdí většinou pár kilometrů do práce nebo na nákupy, a pak jednou za rok na dovolenou, to fakt nechápu 😒 . Je to o něčem jiném než papírově nižší spotřebě a vidiny levnějšího provozu, který je i tak dosti diskutabilní?
Každý motor a objem se hodí na něco jiného. Pokud někdo jezdí pilu na dálky po dálnici, asi zvolí diesel, protože jet např. v D ustálenou rychlostí 180 km/h s (turbo)benzínem, to už leze hodně do peněz. Ten pak neřeší filtr, protože ho má i po 100000 km jako nový. Na druhou stranu když si člověk pořídí do města diesel, má sice menší spotřebu (v porovnání se stejně výkonným benzínem), ale řeší DPF. To je potom lepší pořídit nějaký maloobjemový benziňák, co spaluje chudou směs, a co se týče velkých aut, tak hybrid.
co mas za auto ? A ako moc keda PP, lebo 5l na benzin ( ak si teda niesiel z kopca, alebo hned po rozbehu na najvyssi stupen neustale 80) je hodne slusne
Mazda 6 GJ 2013 2.0 Attraction - docela jsem se snažil, nicméně jet kolem 5.5 se mi už dnes jeví jako naprostá pohoda. samozřejmě to ještě budu muset pořádně vyzkoušet v létě, ale spokojenost je zatím veliká 😄 .PP nemám ověřené vůbec 😒 . A jinak byla to jízda po městě, byť ne jen od semaforu k semaforu.
tak potom to neni take zle v studenom pocasi, to na taku vzdialenost dehet ma co robit ukazat take cislo, A to si mal skusobnu jazdu alebo nick znamena, ze to aj vlastnis ?
Ano, jezdím s tím pravidelně. Na krátké trase (5 km), když je dost nad nulou (cca 10) si to vezme méně jak 6.5, ale nevím přesně. Myslím si, že je to OK, třebaže v zimě u zcela nového se za stejných podmínek jelo velmi obtížně pod osm.
posli fotku lebo tomu sa neda verit. Obsah 2l, velke auto, benzin a na 5km trase v zime 8l. Ja mam maly ecodiesel a na 5km trase ak je uz mraz, tak to nedostanem pod 7l , ak je -10 a viac, tak na 8km trase to nedostanem pod 7l a to maximalne 1 semafor a len plybula jazda. Takze tvoje udaje su uzasne. By som cakal tak 9-10 ten druhy udaj. Aky to ma spotrebu pri ustalenych 100km/h ?
ak pises pravdu, bolo by to fakt jedno zmala aut, co jazdi dla papierov, ale neviem 😄
ak pises pravdu, bolo by to fakt jedno zmala aut, co jazdi dla papierov, ale neviem 😄
Pošli email a pošlu Ti fotku - ale jen auta, spotřeby jsem si nefotil 😄 . Ono to možná v té zimě bylo 8.3, jindy 7.8 - ne vždy jsem PP nuloval. Ale když to mělo najeto 100 km, tak je to taky asi jiné, než později jak se to zajíždí. Ustálená stovka těžko říci - i když tam dám tempomat, tak se to mění, podle profilu vozovky. Třeba to vyzkouším, až pojedu delší dobu mimo město a dám vědět 😄 .Každopádně mám pocit, že se ta spotřeba dost blíží tomu, s čím jsem jezdil dříve, a to nemělo ani poloviční výkon, ale zato téměř poloviční objem motoru 😄 .
Jinak ty konkrétní hodnoty jsou taky hodně i návycích a jízdním stylu - což je jasné - proto taky ono porovnání s malým autem..
Jinak ty konkrétní hodnoty jsou taky hodně i návycích a jízdním stylu - což je jasné - proto taky ono porovnání s malým autem..
založ si spritmonitor a eviduj to tam. je to fajn pre prehľad a tiež pre machrovanie na forach 😉
Však to já nepopírám, nicméně dodávám, že abys pálil saze při 350, musíš tam posílat i nějaký katalyzátor, jako třeba běžně používaný Eolys (na bázi ceru). Čím větší teplota, tím méně additiva je pak potřeba. Takto fungují např. dodatečně montované DPF, která se dodatečně montují na auta s Euro 3 v Německu - většinou jde o výměnu oxidačního katalyzátoru za trochu větší bazmek, kde je vpředu katalyzátor a vzadu pak DPF. Pak je tam nádobka s Eolysem a programovatelný dávkovač, který podle typu motoru a zatížení dávkuje Eolys do nafty. Pálení. resp. oxidace za pomocí rozkladu NO2 na NO se pak děje zcela "pasivně". Jiné dodatečné DPF systémy využívají podobný princip, ale mají DPF s kovovou mřížkou nebo kovovými vlákny, které obsahují opět nějaký oxidační katalyzátor na bázi ceru. Ty jsou úplně nejdražší, ale zase nepotřebují žádné aditivum. Co vím, tak celý koncern Volkswagen používal běžné vypalovací DPF na bázi karborunda stejně jako Mazda a pravděpodobně teď také přešli na keramiku, stejně jako Mazda v roce 2008 s motorem R2 (MZR-CD 2.2). [odkaz]
Sice znám základní typy DPF, ale nejsem si jist, co Audi používá. Udávají pasivní regeneraci od 350 stupňů, pokud si dobře pamatuji. Určitě používají katalyzátor, to je jasné.
Není to věc, kterou běžně publikují, a o filtru ve svém autě jsem ani nevěděl, takže jsem to nikdy nemusel řešit. Což je pro mne spíš pozitivní. 😄
Není to věc, kterou běžně publikují, a o filtru ve svém autě jsem ani nevěděl, takže jsem to nikdy nemusel řešit. Což je pro mne spíš pozitivní. 😄
Už jsem to našel, na 3,0 TDI (Euro4) použili keramický (karborundum) s kanálky, jejichž stěny jsou pokryty oxidem hlinitým, oxidem ceritým a platinou. Oxid ceritý snižuje bod vzplanutí, platina je pak katalyzátorem. Pasivní regenerace je skutečně uváděna od 350 stupňů.
Tohle už je dědeček, ale na dnešních by měli používat v principu to samé.
Tohle už je dědeček, ale na dnešních by měli používat v principu to samé.
rohYpnol
Tento test posouvá již uveřejněné testy Octavií III do reálné roviny. Mazda 6 nabízí plnohodnotné řešení a staví tak dokonalé zrcadlo Octavii III. S příplatky u Octavie III je Mazda 6 Wagon za obdobnou cenu. Co je plnohodnotnější volbou, nechávám na uvážení každého jednotlivce 😉
Ty se tou novou octávkou snad... ufackuješ >😁 Každej, kdo jen trochu dělá do garáže ví, jak si stojí Octavia v rámci velikostních tříd a jak si v tomto rámci stojí mazda 6. Kdybys však jen necenzuroval příspěvky na svém blogu, dokonce kdybys v sobě našel dospělou odvahu a ty příspěvky nemazal, možná by ses i leccos dověděl... o Octavii a především o... sobě 😉
Ostatní kolegové (minimálně ti obdaření inteligencí) jistě ví to, co nevíš ty - že mazda 6 těží ze své střednětřídní kabiny velký trumf, že je to auto velmi dobře dimenzované a byť v nákladovém prostoru to není žádná sláva, je to regulerní vůz středního mainstreamu se vším všudy. Samozřejmě, že v komplexu dnes své třídní priority vytěžuje především ze svého okolí, je to dáno tím, že konkurence jede povětšinou na starších modelech.
Referenci, a to ve všem, to jest v technice, ve výbavě, v materiálech, v ergonomii, v servisu, v četnosti prodejen, a především v uživatelsky dokonale vybalancované přívětivosti nastaví až nová generace Passata. Pokud to nevíš, tak se vrať na tříkolku a začni znova :-!
Ostatní kolegové (minimálně ti obdaření inteligencí) jistě ví to, co nevíš ty - že mazda 6 těží ze své střednětřídní kabiny velký trumf, že je to auto velmi dobře dimenzované a byť v nákladovém prostoru to není žádná sláva, je to regulerní vůz středního mainstreamu se vším všudy. Samozřejmě, že v komplexu dnes své třídní priority vytěžuje především ze svého okolí, je to dáno tím, že konkurence jede povětšinou na starších modelech.
Referenci, a to ve všem, to jest v technice, ve výbavě, v materiálech, v ergonomii, v servisu, v četnosti prodejen, a především v uživatelsky dokonale vybalancované přívětivosti nastaví až nová generace Passata. Pokud to nevíš, tak se vrať na tříkolku a začni znova :-!
Takže sis sám odpověděl, že Octavie III, které proběhly testy, měly s realitou pramálo společného :-!
Referenci jako etalon viz výš? Ano, to bezpochyby.
K blogu - leccos se opravdu dozvíš, sám o sobě. Tak najdi odvahu pohlédnout do vlastního blogového zrcadla. Nula příspěvků je podle mě mnohem lepší vysvědčení než 65 z valné většiny negativních příspěvků >😒]
Mimochodem, mé pohnutky k napsání jsou evidentně zcela odlišné od těch tvých. Nepíši kvůli co nejvíce reakcím ale kvůli informačnímu přínosu a hodnotě. Tedy atributům tobě cizím :-!
Referenci jako etalon viz výš? Ano, to bezpochyby.
K blogu - leccos se opravdu dozvíš, sám o sobě. Tak najdi odvahu pohlédnout do vlastního blogového zrcadla. Nula příspěvků je podle mě mnohem lepší vysvědčení než 65 z valné většiny negativních příspěvků >😒]
Mimochodem, mé pohnutky k napsání jsou evidentně zcela odlišné od těch tvých. Nepíši kvůli co nejvíce reakcím ale kvůli informačnímu přínosu a hodnotě. Tedy atributům tobě cizím :-!
Koukám, že už ani nevíš, co píšeš. Nejsem dítě, abych se ti smál, že máš nula reakcí na blogu, naopak, kritizuji tě, že reakce máš, ovšem nepustíš je na světlo a mažeš je :no: Copak, diskusní pubertální strach?
Jinak je vlastně dobře, žes napsal, cos napsal, dospělý člověk si tu alespoň může o tobě udělat poměrně zřetelný obrázek... 😄
Jinak je vlastně dobře, žes napsal, cos napsal, dospělý člověk si tu alespoň může o tobě udělat poměrně zřetelný obrázek... 😄
Asi jsi (bez urážky) tupější než jsem si myslel... Ale rád vysvětlím. Předpokládal jsem, že to, co jsi napsal, myslíš obrazně jak máš ve zvyku. Zřejmě si to ale myslel doslovně jak jsi napsal a pak se opravdu divím tvojí tuposti, protože JSEM NESMAZAL BYŤ JEDINÝ PŘÍSPĚVEK 8-s 8-s
A už vůbec nechápu, kde jsi na takovouto zrůdnost přišel a vůbec tu drzost mi podsouvat takovéto jednání :no:
A už vůbec nechápu, kde jsi na takovouto zrůdnost přišel a vůbec tu drzost mi podsouvat takovéto jednání :no:
No je to prosté, protože bezpečně vím o jednom příspěvku, který ti tam přistál 😉 Nepochybně těch příspěvků ovšem bylo více, to dá rozum. Propadni se tedy dokonalou blogovou diskusní hanbou. Ani kapitán si tu nedovolil zakázat paušálně příspěvky. Jsi zdejší král cenzury, bravo 8-s :no:
Že nejsi ani schopen napsat příspěvek pod blog a ULOŽIT jej je ovšem tvůj problém...
Platí jedno - pokud nejsi schopen svá slova dokázat, pak by bylo zcela na místě jediné - omluva. Jelikož jsi ale tuhle kauzu evidentně pouze zinscenoval, abys mě tu očerňoval, jen ukazuje ne tvůj maloformát, ale přímo tvůj kádrovačský osobnostní profil. Kádr GTI... To ses opravdu zase pěkně vybarvil 8-s
P.S. Jestli jsi čekal, že tě tu začnu urážet, pak ses opravdu netrefil. Dostatečně se tu shazuješ sám a nemám zapotřebí ti v tom nějak napomáhat.
Platí jedno - pokud nejsi schopen svá slova dokázat, pak by bylo zcela na místě jediné - omluva. Jelikož jsi ale tuhle kauzu evidentně pouze zinscenoval, abys mě tu očerňoval, jen ukazuje ne tvůj maloformát, ale přímo tvůj kádrovačský osobnostní profil. Kádr GTI... To ses opravdu zase pěkně vybarvil 8-s
P.S. Jestli jsi čekal, že tě tu začnu urážet, pak ses opravdu netrefil. Dostatečně se tu shazuješ sám a nemám zapotřebí ti v tom nějak napomáhat.
rohYpnol - blogový cenzor :no: :no: :no:
můžeš se klidně upalcovat :no😒br />
Bohužel jsi jen LHÁŘ a INTRIKÁŘ... StB by z tebe opravdu měla radost 8-s Nikdy jsem si nemyslel, že klesneš TAK hluboko... Jestlis tím ale chtěl docílit toho, že na tebe nebudu reagovat, opět smůla, opět nevyšlo >😒]
Bohužel jsi jen LHÁŘ a INTRIKÁŘ... StB by z tebe opravdu měla radost 8-s Nikdy jsem si nemyslel, že klesneš TAK hluboko... Jestlis tím ale chtěl docílit toho, že na tebe nebudu reagovat, opět smůla, opět nevyšlo >😒]
Rohypnole já se ti divím. Proč ztrácíš čas? Když chceš vést věcnou diskuzi, už bys měl dávno vědět, že tak máš činit s někým, kdo je alespoň Demagog. Původně jsem si to o GTI myslel, ale poslední měsíc mne přesvědčil, že to není člověk hoden diskuze ale pěsti mezi oči. Ten člověk má do slušnosti opravdu daleko a věcně se s ním bavit je jen ztrátou času. I kdyby jsi si ho ukamenoval fakty, bude snášet špínu. Dej si kafe a kašli na diskuze se zakomplexovanými starými spoluobčany. Já se rozhodl mu vyjít vstříc, respektovat ho a nechat ho v klidu dožít 😄 Také se mi nelíbí jeho trusy co zde vypouští, ale bez tolerance s tím nic nezmůžeme 😄 Tolerujme ho a nereagujme na jeho komentáře, on se pak zklidní.
Přeji hezký den.
Přeji hezký den.
ronick
Všiml jsem si, že pokud je některé auto srovnatelné, či snad dokonce lepší než VWelebené, pak jsou startovací diskusní příspěvky od GTIho minimálně dva 8-s
GTI
Tak to sedlo... Golf má délku sedáku vzadu jako mazda... vpředu 8-s >😁
Raději si ani nezjišťuj délku sedáku u Golfa vpředu, to by tě porazilo >😒]
BRAVWO :yes:
Raději si ani nezjišťuj délku sedáku u Golfa vpředu, to by tě porazilo >😒]
BRAVWO :yes:
Fakta😒br />
--------
Údaje naměřené u Mazdy 6 Wagon (AutoTIP únor 2013)
-délka sedáku vpředu (mm): 490
-výška opěradla vpředu (mm): 650
-délka sedáku vzadu (mm): 520
-výška opěradla vzadu (mm): 665
Údaje naměřené u VW Passat [odkaz]
-délka sedáku vpředu (mm): 500
-délka sedáku vzadu (mm): 490
-výška opěradla vpředu (mm): 610
-výška opěradla vzadu (mm): 610
Údaje naměřené u VW Passat Variant [odkaz]
délka sedáku vpředu (mm): 500
délka sedáku vzadu (mm): 480
výška opěradla vpředu (mm): 630
výška opěradla vzadu (mm): 630
Analýza😒br /> -----------
1) sedadla Mazdy 6 jsou zcela vpořádku, nijak nevybočují z třídního standardu
2) hodnoty AutoTIPu se měřitelně liší od zde uvedených hodnot
3) samotné hodnoty uváděné v testech auto.cz se vzájemně liší (žádný z Passatů neměl příplatkové sedadla a rozdíly jsou na předních, proto varianta kombi/sedan nehraje roli)
Co z uvedeného vyplývá?
--------------------------------
1) přesnost měření rozměrů sedadel je ryze subjektivní (kde začíná a končí sedák?) nebo
2) auto.cz uvádí nepravdivé údaje
3) GTI je ZCELA MIMO JAKO VŽDY a vůbec netuší, která bije >😒] >😒] :-!
Prosím e😜erta GTI, aby si svoje slova obhájil >😒] >😁 >😁 Jistě se dozvíme, že je třeba měřit koncernovým metrem >😁
Údaje naměřené u Mazdy 6 Wagon (AutoTIP únor 2013)
-délka sedáku vpředu (mm): 490
-výška opěradla vpředu (mm): 650
-délka sedáku vzadu (mm): 520
-výška opěradla vzadu (mm): 665
Údaje naměřené u VW Passat [odkaz]
-délka sedáku vpředu (mm): 500
-délka sedáku vzadu (mm): 490
-výška opěradla vpředu (mm): 610
-výška opěradla vzadu (mm): 610
Údaje naměřené u VW Passat Variant [odkaz]
délka sedáku vpředu (mm): 500
délka sedáku vzadu (mm): 480
výška opěradla vpředu (mm): 630
výška opěradla vzadu (mm): 630
Analýza😒br /> -----------
1) sedadla Mazdy 6 jsou zcela vpořádku, nijak nevybočují z třídního standardu
2) hodnoty AutoTIPu se měřitelně liší od zde uvedených hodnot
3) samotné hodnoty uváděné v testech auto.cz se vzájemně liší (žádný z Passatů neměl příplatkové sedadla a rozdíly jsou na předních, proto varianta kombi/sedan nehraje roli)
Co z uvedeného vyplývá?
--------------------------------
1) přesnost měření rozměrů sedadel je ryze subjektivní (kde začíná a končí sedák?) nebo
2) auto.cz uvádí nepravdivé údaje
3) GTI je ZCELA MIMO JAKO VŽDY a vůbec netuší, která bije >😒] >😒] :-!
Prosím e😜erta GTI, aby si svoje slova obhájil >😒] >😁 >😁 Jistě se dozvíme, že je třeba měřit koncernovým metrem >😁
Ty si to stale nepochopil? Pozri sa kolko samostatnych prispevkov sem dal. 4!!!! 4 prispevky pod clankom o mazde 6. To len ukazuje ako je z nej mimo, ako v nej vidi konkurenciu a preto do nej bije co to len ide. Ma z nej obrovsky komplex. Pozri sa co s nim urobil 1cm!!! Chudak chalan, co musi ten 1cm u neho spravit v realnom zivote.. Chalanko ma komplex mozno sam zo seba [odkaz]
Nechápu, proč sem taháte fotku z testování Golfu... být pozván redakcí k testování auta je snad čest, ne?
LambaX
Zcela náhodou jsem natrefil na nezávislý test anglického Auto E😜ress, a tak pro ty, co čtou anglicky, přidávám tento odkaz: [odkaz]
Výsledný verdikt byl Mazda6, Passat následovaný Superbem.
Jsou tam i různé jiné testy, třeba jsem zahlédl 1. Golf, 2. Octavia III, 3. Honda Civic. Podstatné je, že tam nelze očekávat takovou zaujatost jako u nás, ať už ze strany zákazníků resp. diskutérů, tak z hlediska možné předpojatosti novinářů a recenzentů, jelikož tam se jedná o zahraniční zámořské vozy s minimální vazbou na dané prostředí.
Výsledný verdikt byl Mazda6, Passat následovaný Superbem.
Jsou tam i různé jiné testy, třeba jsem zahlédl 1. Golf, 2. Octavia III, 3. Honda Civic. Podstatné je, že tam nelze očekávat takovou zaujatost jako u nás, ať už ze strany zákazníků resp. diskutérů, tak z hlediska možné předpojatosti novinářů a recenzentů, jelikož tam se jedná o zahraniční zámořské vozy s minimální vazbou na dané prostředí.
S nezávislostí AutoE😜ressu bych to nepřeháněl. Myslím, že testy na auto.cz jsou stejně nezávislé a pokud se budeme bavit o horkých novinkách tak možná i nezávislejší.
Třeba OIII tam má ve srovnání se zdejším auto.cz (tady 4 hvězdy, což mi přijde korektní) 5 hvězdičkové hodnocení, což je docela nevídané a podle mě už docela nekritické.
[odkaz]
A naopak M6 která zde dosáhla 4,5 hvězdy tam má "pouze" 4
[odkaz]
Třeba OIII tam má ve srovnání se zdejším auto.cz (tady 4 hvězdy, což mi přijde korektní) 5 hvězdičkové hodnocení, což je docela nevídané a podle mě už docela nekritické.
[odkaz]
A naopak M6 která zde dosáhla 4,5 hvězdy tam má "pouze" 4
[odkaz]
No, máš pravdu, že objektivita je diskutabilní. Sám jsem pak ještě kliknul dále a viděl další test: 1. Mondeo, 2. Passat, 3 Mazda 6 GJ, 4. Superb a 5. myslím Hyundai. To byly testy střední třídy. V řadě ohledů jsou taková hodnocení minimálně diskutabilní. Celkově bych řekl, že v anglicky mluvících zemích, nebo minimálně USA hodně nadhodnocují Fordy, a je to i redaktor od redaktora. Rozhodně jsem tímto nechtěl říci nic proti auto.cz, a tento test Mazdy - ten se mi zdá téměř ideální. Není nic, s čímž by se nedalo zásadně souhlasit. Co jsem na Auto E😜ressu četl o Octavii a Superbu se mi taky zdálo relativně vyváženě, nicméně těch pět hvězdiček, co jsi nyní poslal, to je na pováženou.... minimálně si katastrofálně protiřečí sám server, nebo to hodnotí jen v rámci své třídy, příp. podle ceny: protože tak to tam bylo charakterizováno levný rodinný vůz a nebývale velikým zadkem a v této oblasti se domnívám, že je to pravda.
Ale jak tam v A.E. dospěli třeba k tomu, že Mazda má spolehlivost na 4 hvězdy a Octavia na 5, když nedávno zveřejněný žebříček značek hovoří úplně jinak, toť otázka: [odkaz]
1. Lexus, 2. Subaru, 3. Mazda, atd. až 9. je první nejaponská značka a sice Audi následované Mercedesem. Nějaké Škody a VW v nedohlednu (ale celé pořadí jsem nehledal). Poslední je prý Ford.
Ale jak tam v A.E. dospěli třeba k tomu, že Mazda má spolehlivost na 4 hvězdy a Octavia na 5, když nedávno zveřejněný žebříček značek hovoří úplně jinak, toť otázka: [odkaz]
1. Lexus, 2. Subaru, 3. Mazda, atd. až 9. je první nejaponská značka a sice Audi následované Mercedesem. Nějaké Škody a VW v nedohlednu (ale celé pořadí jsem nehledal). Poslední je prý Ford.
Spolehlivost berou z hodnocení jednotlivých modelů značky, kde Škodovka kraluje, protože má všechny modely v první desítce. A z tabulky je vidět, že třeba Fordu moc nenadržují, je komplet někde vzadu spolu s Renaultem, PSA dalšími "premianty".
[odkaz]
[odkaz]
To je fakt funny. Až jsem Ti odepsal, tak jsem se proklikal sem: [odkaz] . Tam jsou dvě Mazdy v TOP3 a škodovka nejlépe 10.
Nic to nemění na to, že zahrnout spolehlivost jako jeden z 5 hodnotících kritérií, u aut, která se prodávají sotva dva měsíce, je blbost a tomu odpovídá i ten výsledek. Druhou věcí je, že hodnocení spolehlivosti je také loterie, a smysl mají jedině testy zahrnující globální dostupné výsledky počtu servisních oprav na počet prodaných kusů apod., ne jednotlivé testy jako třeba ten Autobild v mém odkazu.
A na závěr bych řekl, že v různých škodovkách jsem ať už jako řidič, nebo ještě jako dítě jezdil od 70. let a nepamatuji, že bychom někdy nedojeli do cíle nebo měli vážnější závadu. Spolehlivost tedy hodnotím jako poměrně vysokou.
Nic to nemění na to, že zahrnout spolehlivost jako jeden z 5 hodnotících kritérií, u aut, která se prodávají sotva dva měsíce, je blbost a tomu odpovídá i ten výsledek. Druhou věcí je, že hodnocení spolehlivosti je také loterie, a smysl mají jedině testy zahrnující globální dostupné výsledky počtu servisních oprav na počet prodaných kusů apod., ne jednotlivé testy jako třeba ten Autobild v mém odkazu.
A na závěr bych řekl, že v různých škodovkách jsem ať už jako řidič, nebo ještě jako dítě jezdil od 70. let a nepamatuji, že bychom někdy nedojeli do cíle nebo měli vážnější závadu. Spolehlivost tedy hodnotím jako poměrně vysokou.
Test jednoho auta na 100tkm nic nevypovídá o celkové spolehlivosti modelu jako celku.
Oni tam nedávají spolehlivost hodnoceného modelu, ten je jasně nový ale modelu minulé generace, je to tam jasně napsané.
Oni tam nedávají spolehlivost hodnoceného modelu, ten je jasně nový ale modelu minulé generace, je to tam jasně napsané.
Já ty Tvé odkazy zdaleka celé nečetl, ale i tak uznej, že je to nesmyslné hodnotit spolehlivost současných modelů podle předchozích >😁 a dát tomu tam obrovskou váhu.
Nic lepšího asi vymyslet nejde. Skutečnou spolehlivost podle servisních úkonů znají jen automobilky. Vše ostatní jsou jen nějaká nepřímá hodnocení.
Ještě dodám, že jim sice vyšlo 5 hvězd, díky ceně, velikosti kufru a poněkud smyšlené spolehlivosti (v rámci pěti kritérií), nicméně samotné hodnocení negativ OIII se mi také jeví vyvážené: "Prices have risen, conservative design, unexciting to drive". Spíš je to tedy jen o poněkud divně nastaveném známkování 8-s
Důležité jsou informace, hodnocení je vždy otázkou úhlu pohledu. Žádný objektivní neexistuje. Ten by se měl odvíjet od toho, na jakého čtenáře magazín cílí.
Machýrek
Tak bezpohlavni auto uz tu dlouho nebylo.
Predek = asi nejslabsi cast celku, pokus o nezamenitelny charakter funguje, ale spatne.
Zadek = celkem ujde, ale vzhledem k faktu, ze kombi bylo, je a bude kompromis mezi tim, co chces a co si muzes dovolit... nema smysl hodnotit.
Vnitrek = nic, v cem si dokazes predstavit, ze budes travit cas, pouzivat, dotykat se...
Gratuluji japoncum k vytvoreni neceho, co funguje tak dobre, jak popisuje test, ale bohuzel s nulovym charisma - to je to, co chybi!
Naprosto bezpohlavni zalezitost. Nechapu, jak toto muze u nekoho vyvolat zajem.
Delka sedaku, umisteni vika nadrze, hezci budiky, jina grafika svetel... jsou nepodstatne, mrkni na to jeste jednou poradne. Vazne chces v tomhle jezdit? Mit to v garazi? To nemuzes myslet vazne. Tohle neni auto pro chlapa. Asi tak!
Predek = asi nejslabsi cast celku, pokus o nezamenitelny charakter funguje, ale spatne.
Zadek = celkem ujde, ale vzhledem k faktu, ze kombi bylo, je a bude kompromis mezi tim, co chces a co si muzes dovolit... nema smysl hodnotit.
Vnitrek = nic, v cem si dokazes predstavit, ze budes travit cas, pouzivat, dotykat se...
Gratuluji japoncum k vytvoreni neceho, co funguje tak dobre, jak popisuje test, ale bohuzel s nulovym charisma - to je to, co chybi!
Naprosto bezpohlavni zalezitost. Nechapu, jak toto muze u nekoho vyvolat zajem.
Delka sedaku, umisteni vika nadrze, hezci budiky, jina grafika svetel... jsou nepodstatne, mrkni na to jeste jednou poradne. Vazne chces v tomhle jezdit? Mit to v garazi? To nemuzes myslet vazne. Tohle neni auto pro chlapa. Asi tak!
bol som u predajcu a oni jasaju. ja som to tam tiez hned ociernil. Oni ake to je super, ze nech necakam zlavy, ze to sa bude super predavat a na webe uz viac ako mesiac tie iste skladovky . Ten interier je daleko dolezitejsi ako exterier. Ak auto nieje z vonku vyslovene hnusne, inak je zaklad interier, na ktory sa clovek bude neustale divat. Bude s nim pracovat a tu ta mazda urobila krok vzad. Predchodca bol lepsi. No a mozno sa mi to len zdalo, ale akoby vymenili potah seadiel a prisiel mi taky hodne lacny, umely. Stacilo u predchodcu len vymenit motor a mohli mat vystarane a mal by som urcite tu mazdu doma. Takto je to tazky boj , mi pride lepsia 508 ( ale THP udajne nic moc na zivotnost), mondeo, avensis. Pride mi ze vse co nova mazda prinasa je motor a len marketingove oznacenie SKUACTIVE a tym to hasne 😒
Mně interiér ani nijak nevadí, ani z něj nejsem paf. Jen karosérie kombi mě přijde proti GH takové nevyvážená - mohutný předek a subtilní zadek. Asi i proto si koupím sedana. Jinak jako člověku, který má aktuální šestku a měl i mazdy předtím, se mi prudce nelíbí úplně jiné věci, než co se tady řeší😒br />
- řešení prahů a řešení blatníku za předním kolem - GH je má lépe řešené a chráněné plasty
- absence výbavy s aeropaketem a s polokoženými sedačkami
- příliš ekologicky naladěný 175k diesel
- sedan už nemá zavírání kufru na paralelogramu, ale hampulácké zahnuté háky zabírající místo v kufru (ala BMW 3 nebo Audi A4 - prostě hnus)
- absence výbavy s aeropaketem a s polokoženými sedačkami
- příliš ekologicky naladěný 175k diesel
- sedan už nemá zavírání kufru na paralelogramu, ale hampulácké zahnuté háky zabírající místo v kufru (ala BMW 3 nebo Audi A4 - prostě hnus)
ORBiTH
Kto mi vysvetlí ako je možné, že tento nový odlahčený kombík so 150 PS a vychvalovanou dynamikou a agilitou to robí na 100 km/h. za 10 sekund, rovnako ako môj 10 ročný 1,5 tonový passat 1.9 TDi ? 😒
Naozaj nechápem, či je to len otázka sprevodovania, alebo rozdielnej metodiky merania pretože je táto hodnota uvádzana vo všetkých testoch.
Naozaj nechápem, či je to len otázka sprevodovania, alebo rozdielnej metodiky merania pretože je táto hodnota uvádzana vo všetkých testoch.
Je to klasický HDM automat a ten vzhledem ke svým ztrátám ubírá minimálně 1 sec. proti manuálu a zároveň zvyšuje spotřebu.
To už dnes u špičkových automatů moc neplatí. Jak jistě víš. 😉
Ano, ale u Mazdy to stále platí, manuál má zrychlení 9,0, vmax 211 a spotřebu 4,1 takže o parník (hlavně u spotřeby) lepší hodnoty než automat. 😄
Také jsem tím implikoval, že to není špičkový automat. 😉 Neříkám, že je špatný, ale co se týče automatických převodovek, prémie (včetně Britů a Japonců) je v Evropě prostě jinde. Mainstream se očividně někam posunuje a vzhledem k velikosti Mazdy to vůbec není špatný počin.
Jen tak bokem - X1 😁rive 1😁 má papírově 105kW, automat 6ti kvalt, čtyřkolku a cca 1700kg a stovku dělá taky za 10s.
Spotřeba je dlouhodobě kolem 7,5.
Spotřeba je dlouhodobě kolem 7,5.
A to není vše, v testu šesti kombíků M6 byla nejrychleji na 100ce, nejpružnější a nejmíň brala a pocitově je na tom ještě líp. A ty už to máš 10 let. Že ten motor je tichošlápek a umí euro 6 bez močoviny je jediný pokrok.
0-100 nie je podstatne, na pruznom zrychleni ta necha kedykolvek. Kym sa TDI nadychne, na M6 uvidis zadne svetla. Nehovoriac o tom, ze vnutri to huci ako v benzine, kdezto stare TDI si moze merat sily s traktorom.
Ja nevravím, že 10 ročne TDi bude stačiť novej M6 2,2 D, len som čakal hodnotu cca o 2 sekundy lepšiu. Keď sa pozrieš napr. na starú a ťažšiu voctuRS TDi - tušim 8,6 s.
Rovnako viem, že 0-100 nezodpovedá zďaleka o všetkom, ale sprevodovanie na všetkých autách je + - rovnaké a tak tento údaj do určitej miery má svoju výpovednú hodnotu. 😄
Rovnako viem, že 0-100 nezodpovedá zďaleka o všetkom, ale sprevodovanie na všetkých autách je + - rovnaké a tak tento údaj do určitej miery má svoju výpovednú hodnotu. 😄
RS TDI ma vsak aj 170k, nie 150k. Tam sa dalsia sekunda schova. 0-100 nie je az tak vypovedny udaj; napr. fabia 1.4 63kW ma zrychlenie lepsie o 1sek, ale v premavke ju necham s 55kw v nafte kedykolvek, a to aj napriek vyssej hmotnosti auta.
Nehrotil by som to.
Nehrotil by som to.
GTI
Koukám, že kluci nahoře si imrvére přeměřují velikosti svých... snů. Dopřejme jim tu věkově příznačnou garážovou slaboduchost, ostatním jistě stačí k úsudku horní test. Ano, Golf má vzadu sedáky stejně velké jako mazda 6 vpředu. U Golfa skutečnost jistě k pochvale, no otázkou je, zda-li i u mazdy. Každopádně 47 centimetrů, to je snad nejkratší sedák ve střední třídě. Ber jak to je, zjistili to testéři, s tímhle nehneš, leda by sis nechal udělat individuální úpravu a do mazdy si nechal zapasovat sesli třeba z Insignie... 😐
P.S. Když tak člověk kouká na veletržní novinky na hlavní straně, na bavorské getečko, na přenádherného varianta od Golfu, samozřejmě na naší krásnou Octavii kombi... jo, to jsou žně pro voči co?
P.S. Když tak člověk kouká na veletržní novinky na hlavní straně, na bavorské getečko, na přenádherného varianta od Golfu, samozřejmě na naší krásnou Octavii kombi... jo, to jsou žně pro voči co?
Dovolím si jednou zareagovat a uvidíme, co z toho bude.😄 . Pořád se tu řeší sedáky a nikdy jsem nepochopil, v čem je problém. Sedlám Mazdu pravidleně, obvykle na předních sedadlech a při své téměř dvoumetrové výšce jsem nikdy sebemenší problém, ani divný pocit, ani nějakou nedostatečnost apod. ani náznakem nepociťoval. Sedí se v tom naprosto perfektně. Tento problém spíše existuje v hlavách některých lidí. A i když - po usednutí k této diskuzi - mám tu myšlenku v hlavě také, jakmile přicházím k autu a jedu, nikdy, ani jednou, se mi to ničím nepřipomnělo. Naopak, byl-li bych malé postavy, pak bych si třeba přál sedák kratší. Je zde vůbec nějaká ideální délka? Třeba 74 cm, bylo by to OK? Mně někdy připadá, že tito lidé musí myslet negativně vždy a za všech okolností, jenom aby uspokojili svoje ego. Buď bude sedák moc krátký, nebo naopak může být moc dlouhý. Hlavně, že je co negativisticky kritizovat. Výborně to vyjádřil Ivo Toman na chybějícím zadním stěrači Suberba ve své přednáčce "Závist si musíš zasloužit", kde ukazuje na styl myšlení většiny lidí, kteří si v podstatě 'vymýšlí' problémy, a ve finále to pak vede k jejich neúspěchu a nespokojenosti. Pak se projevují třeba takto....
Obávám se, že spíše zde jde o uměle vytvořený problém hnidopichů, kteří v tomto autě buď nejezdí a možná ani jezdit nebudou. Otázkou je totiž, proč by člověk, který si již koupil auto, které si přál a po kterém toužil, měl potřebu trávit desítky i stovky hodin vysedáváním u Internetu a kritizování aut, která se mu nelíbí a která jsou pro něj nezajímavá... Je to zcela iracionální chování a jediným vysvětlením je dle mého soudu nespokojenost se sebou samým, neboť tím takový jedinec získá určitý pocit uspokojení a seberealizace. Ovšem reálná skutečnost je velmi smutná.
Faktem je, že když se něco přehání, tak se to člověku opravdu zprotivit může, i když není přirozený negativista. Jako například ta nesmyslná reklama na Das Auto (VW), která se mi tu na auto.cz celé týdny i se zvukem spouštěla, až jsem raději vypnul zvuk na svém PC, než to pořád pauzovat. Neustálé oblbování škodovkami, jejichž design se v posledních letech natolik 'pozměnil', že jsem byl nucen poohlédnout se jinde, taky není zrovna příjemné, leč dá se snést. Ale proč někomu tolik leží v žaludku z hlediska prodejů docela okrajové auto, které vás určitě reklamou či jinými nepříjemnostmi (jako třeba naháněcí Passaty policie) otravovat nebude, to rozum zůstává stát. Je v tom něco jiného než, že byste ho (nebo jiné podobné) chtěli, ale nemůžete, tak se neustále - hlavně sami sebe - musíte přesvědčovat, jak je špatné a plné nedostatků? Nebo se bojíte, že by to řádově vyšší prodeje VW/Superb mohlo nějak narušit? A i kdyby, máte z těch prodejů nějaké všimné? Předpokládám, že nikoliv.
Nedělám si iluze, když to tak po sobě čtu, že by takové zamyšlení mohlo někoho přivést k rozumu, nicméně, když už jsem to sepsal, tak to i odešlu. Jistě, některé kriticky laděné příspěvky byly konstruktivní a je jasné, že nic se nemůže líbit všem, a třeba někteří kupci uvažují i o tomto, ale nakonec dají přednost jinému vozu (třeba kvůli nízké možnosti konfigurovatelnosti apod.), nicméně naprostá většina negativních komentářů na mne působila příběhem důchodce, který jezdí na 50 roků starém kole Ukrajina, a tráví stovky hodin na internetových diskuzích kritizováním Dacie Loganu, apod. >😁
Obávám se, že spíše zde jde o uměle vytvořený problém hnidopichů, kteří v tomto autě buď nejezdí a možná ani jezdit nebudou. Otázkou je totiž, proč by člověk, který si již koupil auto, které si přál a po kterém toužil, měl potřebu trávit desítky i stovky hodin vysedáváním u Internetu a kritizování aut, která se mu nelíbí a která jsou pro něj nezajímavá... Je to zcela iracionální chování a jediným vysvětlením je dle mého soudu nespokojenost se sebou samým, neboť tím takový jedinec získá určitý pocit uspokojení a seberealizace. Ovšem reálná skutečnost je velmi smutná.
Faktem je, že když se něco přehání, tak se to člověku opravdu zprotivit může, i když není přirozený negativista. Jako například ta nesmyslná reklama na Das Auto (VW), která se mi tu na auto.cz celé týdny i se zvukem spouštěla, až jsem raději vypnul zvuk na svém PC, než to pořád pauzovat. Neustálé oblbování škodovkami, jejichž design se v posledních letech natolik 'pozměnil', že jsem byl nucen poohlédnout se jinde, taky není zrovna příjemné, leč dá se snést. Ale proč někomu tolik leží v žaludku z hlediska prodejů docela okrajové auto, které vás určitě reklamou či jinými nepříjemnostmi (jako třeba naháněcí Passaty policie) otravovat nebude, to rozum zůstává stát. Je v tom něco jiného než, že byste ho (nebo jiné podobné) chtěli, ale nemůžete, tak se neustále - hlavně sami sebe - musíte přesvědčovat, jak je špatné a plné nedostatků? Nebo se bojíte, že by to řádově vyšší prodeje VW/Superb mohlo nějak narušit? A i kdyby, máte z těch prodejů nějaké všimné? Předpokládám, že nikoliv.
Nedělám si iluze, když to tak po sobě čtu, že by takové zamyšlení mohlo někoho přivést k rozumu, nicméně, když už jsem to sepsal, tak to i odešlu. Jistě, některé kriticky laděné příspěvky byly konstruktivní a je jasné, že nic se nemůže líbit všem, a třeba někteří kupci uvažují i o tomto, ale nakonec dají přednost jinému vozu (třeba kvůli nízké možnosti konfigurovatelnosti apod.), nicméně naprostá většina negativních komentářů na mne působila příběhem důchodce, který jezdí na 50 roků starém kole Ukrajina, a tráví stovky hodin na internetových diskuzích kritizováním Dacie Loganu, apod. >😁
tak uz len to, ze niekto posudzuje nieco ako sedacky podla metra je ..... . Treba si do toho sadnut. Podsedak moze mat 55cm, ale ak na nom nebude mat clovek polozene stehna, tak je cela ta dlzka k nicomu.
Ja osobne mam vyhradu k tomu, ze ta mazda je v interiery kratka. A ak ma naozaj 47cm superkratke sedaky, mohlo by to len to co hovorim potvrdzovat. Kratsi sedan na oko zvacsi medzeru medzi sedakom a operadlo a tak vypada byt v zadu vacsi priestor na nohy. Uz podla fotiek mi prisla mazda v zadu len, len a ked som do nej sadol a urobil si miesto, sa mi to len potvrdilo. Ten razvor sedana tomu jednoznacne chyba.
Este sa mi nezda udaj hlbky kufra 101cm, mne veru prisiel hlbsi ako sirsi a v teste je to naopak
Este k sedakom. Cim dlhsi sedam, tym vacsi problem pre deti, ktorym dlhy sedak vyrovnava nohy a tak maju vzadu na nohy menej miesta.
Ja osobne mam vyhradu k tomu, ze ta mazda je v interiery kratka. A ak ma naozaj 47cm superkratke sedaky, mohlo by to len to co hovorim potvrdzovat. Kratsi sedan na oko zvacsi medzeru medzi sedakom a operadlo a tak vypada byt v zadu vacsi priestor na nohy. Uz podla fotiek mi prisla mazda v zadu len, len a ked som do nej sadol a urobil si miesto, sa mi to len potvrdilo. Ten razvor sedana tomu jednoznacne chyba.
Este sa mi nezda udaj hlbky kufra 101cm, mne veru prisiel hlbsi ako sirsi a v teste je to naopak
Este k sedakom. Cim dlhsi sedam, tym vacsi problem pre deti, ktorym dlhy sedak vyrovnava nohy a tak maju vzadu na nohy menej miesta.
Keď spomínaš hnidopichov, ktorí v tom aute jazdiť nebudú...a kritizujú autá ktoré sa im nepáčia..., čítal si diskusie pod novou Octáviou? Že tam tých hnidopichov bolo... 😉
Já ti zkusím odpovědět a uvidíme, co z toho bude 😄
Apriori nejde o délku sedadla v řádu jednotek cm, jestli máš 47, nebo 49 cm, to by při sezení poznal jen Terminátor T-800.
Taky není jasné, jaká metoda měření byla kdy použita a otazníků je obecně více.
Tak proč, kruci, pořád ta 47cm sedadla?
No, zkus si projet nějakou diskusi třeba pod Rapidem.
Hromada diskutérů se tam mohla minimálně pozvracet z toho, jak má krátké sedáky a díky tomu šlo samozřejmě o nejhorší auto nejen třídy, ale celé galaxie a dost možná i vesmíru.
A teď je tu Mazda 6 - dle té samé bandy jasný a naprosto neokecatelný král třídy - a světě div se - taky má krátká sedadla.
Najednou to ale nevadí...
Není tohle sranda?
Apriori nejde o délku sedadla v řádu jednotek cm, jestli máš 47, nebo 49 cm, to by při sezení poznal jen Terminátor T-800.
Taky není jasné, jaká metoda měření byla kdy použita a otazníků je obecně více.
Tak proč, kruci, pořád ta 47cm sedadla?
No, zkus si projet nějakou diskusi třeba pod Rapidem.
Hromada diskutérů se tam mohla minimálně pozvracet z toho, jak má krátké sedáky a díky tomu šlo samozřejmě o nejhorší auto nejen třídy, ale celé galaxie a dost možná i vesmíru.
A teď je tu Mazda 6 - dle té samé bandy jasný a naprosto neokecatelný král třídy - a světě div se - taky má krátká sedadla.
Najednou to ale nevadí...
Není tohle sranda?
Popravdě řečeno, aniž by se mi chtělo ty diskuze celé číst, vyvstává otázka - nejsou tedy spíš některé na první pohled iracionální komentáře pouze jakousi odvetou za to, co někteří diskutéři psali pod jinými auty, a ve skutečnosti to nemá s hodnocením toho nebo onoho vozu až tolik společného, jak by se na první pohled mohlo zdát?
A jinak, na pozadí svého komentáře jsem sledoval také i poněkud hlubší téma, než je pouze délka sedáků, který považuji spíše za problém zástupný... Neumím si třeba představit úspěšného spokojeného člověka, který si koupí auto podle svých přání a snů, nezadluží se, a pak se zaregistruje na Internet pod jménem třeba Machýrek a začne mít potřebu předvědčovat sám sebe, že vlastně nemá až tak špatné auto a léčit si své frustrace ať již způsobem, jako předvedl v diskuzi zde, nebo na svém profilu mojeauto. Opravdu se mi velmi, velmi těžko věří, že takový ... ///každý nechť si doplní sám///... má vůbec nějaké auto blízké tomu, co tam popisuje. A pokud ano, tak raději ani nedomýšlet, co je to za osobnost. Znám dost lidí, co mají objektivně lepší auta, ale že by měli potřebu se takto pod smyšleným nickem na Internetu shazovat, zabíjet svůj čas a seberalizovat se si opravdu u nich neumím představit ani v teoretické rovině. Jinými slovy, to co tu někteří zoufalci předvádí opravdu vysoce převyšuje problém délky sedáků, a i proto na něj nehodlám nějak dále a konkrétněji reagovat.
A jinak, na pozadí svého komentáře jsem sledoval také i poněkud hlubší téma, než je pouze délka sedáků, který považuji spíše za problém zástupný... Neumím si třeba představit úspěšného spokojeného člověka, který si koupí auto podle svých přání a snů, nezadluží se, a pak se zaregistruje na Internet pod jménem třeba Machýrek a začne mít potřebu předvědčovat sám sebe, že vlastně nemá až tak špatné auto a léčit si své frustrace ať již způsobem, jako předvedl v diskuzi zde, nebo na svém profilu mojeauto. Opravdu se mi velmi, velmi těžko věří, že takový ... ///každý nechť si doplní sám///... má vůbec nějaké auto blízké tomu, co tam popisuje. A pokud ano, tak raději ani nedomýšlet, co je to za osobnost. Znám dost lidí, co mají objektivně lepší auta, ale že by měli potřebu se takto pod smyšleným nickem na Internetu shazovat, zabíjet svůj čas a seberalizovat se si opravdu u nich neumím představit ani v teoretické rovině. Jinými slovy, to co tu někteří zoufalci předvádí opravdu vysoce převyšuje problém délky sedáků, a i proto na něj nehodlám nějak dále a konkrétněji reagovat.
Tady na diskusích potkáš hromadu joudů, ale taky i pár lidí, kteří si zaslouží respekt.
Nic překvapivého...
Nic překvapivého...
GTI, ty nikdy nezklameš 😄 Když už jsi v koncích, začneš stejný problém řešit ve více vláknech a všechny výhody se snažíš ignorovat. Hlavně poukázat na jednu slabší stránku, která ani vlastně slabší stránkou není protože je vlastností, která někomu může připadat jako výhoda.
Kdyby jsi se taky někdy rozepsal o věcech, které VW může Mazdě závidět... A že jich není málo. Za všechny jmenujme například motor, převodovku, jízdní vlastnosti a tak dále.
Kdyby jsi se taky někdy rozepsal o věcech, které VW může Mazdě závidět... A že jich není málo. Za všechny jmenujme například motor, převodovku, jízdní vlastnosti a tak dále.
skodovacek
Zdravím, nic proti chvále na Mazdu, sám jí šestým rokem sedlám, ale.... už jí nikdy nekoupím. Důvod....? Koroze, která mě opravdu vadí. 😢
Co jsem četl, tak se lidé shodují na tom, že se to týká jen těch dříve vyrobených vozů. Takže doporučuji trochu prověřit. Mne starší škodovka taky rezavěla, a ta novější už ne. Mazda v tomto byla pozadu, ale podle všeho by to už problém být neměl. No, uvidí se.
skodovacek
Mazda 5, r.v. 2007, koupeno v září, březen.. podlaha, podběhy, prahy napadeno korozí. Nyní zjišťuji puchýře na lemech zadních blatníků.. 😢
To je docela blbé, to škodovky s tímto podle mne problém v tomto roce výroby nemají. U Mazd mám spíš přehled u šestkové řady, a tam byl problém spíše u starších modelů. Pořád by to nemusel být důvod jednoznačně zatratit Mazdu, určitě bych se snažil si co nejvíce zjistit - nicméně,- kdyby se ukázalo, že s tím mají problémy i auta vyrobené po roce 2010, pak bych asi taky v budoucnu docela váhal. Dnešní auta už by prostě rezavět neměla.
eginos_uno
Vzhledem k množství příspěvků a kritiky bude zřejmě nová M6 největším konkurentem koncernových výrobků včetně O3 a to je dobře, poněvadž tolik vzruchu a vášně, který trvá již sedmý den vyvolá málo které auto 😄 😄 😄
Mirec38
uz z obrazku mi to nesedelo a tak popri skusaniu 2.0 145k maual( bol som spokojny, ziadne sklamanie a spotreba zodpoveda udajom vyrobcu ) som si zmeral kufor. Zabudol som zmerat kratky sedak 😄. Dlzka/hlbka kufru nieje 101cm. V strede cca 110cm a na krajoch 105cm. Nic to ale nemeni na tom, ze pri sirke 103cm a vyske po plato cca 46cm, je ten kufor "maly"pre rodinne auto. Ale pre manazerske kombi bohate staci.
Este zamrzi, ze pod podlahu kufru nic nedate, auto nema zdvihak, kluc na kolesa ... .
Taktiez som v podbehoch nenasiel miesto , kde vlozit zdvihak. Akoby ste uz kolesa ako majitel nemal menit sam. Ja si ich vzdy menim sam a popri tom kontrolujem a cistim brzdy, zbezne manzety, tlmice.
Takze dokupenie dojazdovky za cca 400 eur je asi zbytocne vyhodenie penazi
Este zamrzi, ze pod podlahu kufru nic nedate, auto nema zdvihak, kluc na kolesa ... .
Taktiez som v podbehoch nenasiel miesto , kde vlozit zdvihak. Akoby ste uz kolesa ako majitel nemal menit sam. Ja si ich vzdy menim sam a popri tom kontrolujem a cistim brzdy, zbezne manzety, tlmice.
Takze dokupenie dojazdovky za cca 400 eur je asi zbytocne vyhodenie penazi
K čemu manažer potřebuje velký kufr?
Na případné větší průsery... >😒] 😉
Problém se mi vejde i do kufru kupé. Pokud tedy nenarostl do dvou metráků. Takový totiž bez pomoci nevyřeším. A když na to přijde, vana, pár kanystrů kyseliny a nějaké další vybavení se mi tam také vejdou. >😒] 😉 Otázka spíš je, jestli si tím chci svinit auto. V civilizovaných krajích na to používáme dodávky. >😒] Do ní mohu nainstalovat třeba kladkostroj, který lze i vytáhnout ven, což mi umožní zvládnout i urostlejší problémy. Nebo pickup, pokud chceš být vždy připraven a zároveň trendy. 😉
Zajímavé, že za poměrně "širokopásmovým" slovem "problém", vidíš zrovna tuhle jedinou konkrétní představu "problému". >😒]
>😒]
Možná se až příliš často díváš na akční filmy..., nebo ti doma vaši říkali Quentine? >😒]
Ani ne. Na druhou stranu vím, že to není proces tak jednoduchý, ani tak rychlý, jak by si většina mohla myslet. Úspěšné provedení vyžaduje celkem značné know-how. A silný žaludek. Ale je mi jasné, že tys spíš myslel na zavážení cukrárny laskonkami. 😉
To ani ne, v zavážení problém není, protože si je vyrábíme až na místě.
Tak moukou a cukrem. 😄 Vím, že si je děláte sami (která lepší cukrárna si nedělá vlastní cukrovinky, že), ale nevěděl jsem, jestli přímo na místě. Ne vždy je to možné.
Problémy řeším s počítačem v ruce. Pro mne kufr + problém = mrtvola. 😄 Psy a šatník nepovažuji za problém, k ničemu jinému kufr nepoužívám.
Problémy řeším s počítačem v ruce. Pro mne kufr + problém = mrtvola. 😄 Psy a šatník nepovažuji za problém, k ničemu jinému kufr nepoužívám.
Cukr nám vozí dodavatel a mouka ve správné laskonce nemá co dělat. 😉
Ale někdy si cukrářka napeče korpusy na laskonky přímo doma u sebe (když jí to časově líp vyhovuje) a u nás se pak udělá krém a slepují se tu podle aktuální potřeby.
Zatím nemáš rodinu ani psa, tak na co bys taky měl kombíka. >😒]
Třeba my jsme teď jeli v pěti na letiště do Prahy se dvěma velkýma kuframa (na 8 dní) a kdybych neměl kombíka, tak do sedanu tak velké kufry prostě nedám, ani dva!
Ale někdy si cukrářka napeče korpusy na laskonky přímo doma u sebe (když jí to časově líp vyhovuje) a u nás se pak udělá krém a slepují se tu podle aktuální potřeby.
Zatím nemáš rodinu ani psa, tak na co bys taky měl kombíka. >😒]
Třeba my jsme teď jeli v pěti na letiště do Prahy se dvěma velkýma kuframa (na 8 dní) a kdybych neměl kombíka, tak do sedanu tak velké kufry prostě nedám, ani dva!
Bral jsem to obecně; laskonky jsem nikdy nedělal a mouka k pečení patří. 😉 Snad nevedete jen laskonky, nebo se pletu?
Psy mám čtyři. Pravda, do kufru kupé/ sedanu je necpu. >😁
To chce mít zavazadla tak akorát pro auto. 😉 O cestování mi radši nemluv. Dnes to mám jednodušší, aerolinkám už nevěřím ani nos mezi očima. Dokázaly by ztratit snad i Eiffelovu věž. A co neztratí, to rozbijí. ;-\ Šašci na letištích nezvládnou ochránit ani kufry a to bych jim měl věřit, že nás chrání před "teroristy".
Psy mám čtyři. Pravda, do kufru kupé/ sedanu je necpu. >😁
To chce mít zavazadla tak akorát pro auto. 😉 O cestování mi radši nemluv. Dnes to mám jednodušší, aerolinkám už nevěřím ani nos mezi očima. Dokázaly by ztratit snad i Eiffelovu věž. A co neztratí, to rozbijí. ;-\ Šašci na letištích nezvládnou ochránit ani kufry a to bych jim měl věřit, že nás chrání před "teroristy".
Nevedeme jen laskonky, ale zatím si psal jen o nich.
S aerolinkami máš pravdu, ale jak to chceš řešit, nebo už máš soukromé letadlo?
S aerolinkami máš pravdu, ale jak to chceš řešit, nebo už máš soukromé letadlo?
Nemám. Nevyplatí se mi, není to zrovna nejlevnější záležitost. I když jsou možnosti, jak to vylepšit. A něco menšího by si firma dovolit mohla, jen to nevyhovuje mým potřebám. Některé trasy létám na pronajatém. Pokud letím "komerčně" a nestačí mi palubní zavazadlo (kdy počet závisí od aerolinky a třídy), pak zbytek posílám zvlášť mimo. Několik příručáků bez problémů odvezu a většinou je možnost nechat si poslat auto (u charteru/ air taxi někdy nutnost). Z ekonomického pohledu je největší faktor, jestli zvládneš letadlo vytížit. A třeba s Prahou jsem měl vždy problém v tom, že tam snad nelétá žádná první třída.
To je pravda, první třída tam prakticky nelétá, nemluvě o dalších letištích jako Brno, Ostrava...
Ty čtyři psi asi necháváš doma, teda pokud to nejsou čivavy. >😒]
Ty čtyři psi asi necháváš doma, teda pokud to nejsou čivavy. >😒]
Dobrmani. Zůstávají doma a hlídají. Malé psy moc nemusím.
Třeba Lufthansa i pronajímá letadla a je možné si u nich zařídit, aby ti, řekněme do Ostravy, přistavili malé letadlo, to tě vzalo například do Mnichova, kde přesedláš na první třídu běžné linky (pravděpodobně mezikontinentální). V případě potřeby to samé zařídí i na druhé straně. Je to takový hybrid mezi soukromým a komerčním.
S myšlenkou na pořízení vlastního letadla si pohrávám už nějakou dobu. S napětím sleduji Cirrus SF50 (bohužel firmu koupili Číňané). A celkem mne zaujala i Honda HA-420. Nicméně pro firmu bych potřeboval spíš něco jako Falcon 7X a to je miliardová záležitost. Ač bych hodně rád, uvázat si něco takového na krk je prostě pitomost. Nemluvě o tom, že potřebnou hotovost nemám (muselo by být na leasing) a z fiskálního hlediska by mi také nepomohlo (jsem celkem daňově optimalizovaný). Na tohle sousto jsem příliš malá ryba a nemám v plánu se jím zadávit.
Třeba Lufthansa i pronajímá letadla a je možné si u nich zařídit, aby ti, řekněme do Ostravy, přistavili malé letadlo, to tě vzalo například do Mnichova, kde přesedláš na první třídu běžné linky (pravděpodobně mezikontinentální). V případě potřeby to samé zařídí i na druhé straně. Je to takový hybrid mezi soukromým a komerčním.
S myšlenkou na pořízení vlastního letadla si pohrávám už nějakou dobu. S napětím sleduji Cirrus SF50 (bohužel firmu koupili Číňané). A celkem mne zaujala i Honda HA-420. Nicméně pro firmu bych potřeboval spíš něco jako Falcon 7X a to je miliardová záležitost. Ač bych hodně rád, uvázat si něco takového na krk je prostě pitomost. Nemluvě o tom, že potřebnou hotovost nemám (muselo by být na leasing) a z fiskálního hlediska by mi také nepomohlo (jsem celkem daňově optimalizovaný). Na tohle sousto jsem příliš malá ryba a nemám v plánu se jím zadávit.
To je rozumné. Mám známé v Bratislavě, kteří malé (6 osob + posádka) nevrtulové firemní letadlo mají, ale nevím co přesně za letadlo to je. Říkali, že někde na Sardinii stáli vedle Ibrahimoviče a vedle jeho platinového speciálu si připadali jak chudí příbuzní. Problém je, když letí někam na delší dobu, co s posádkou, buď jim zaplatí hotel a diety, nebo zaplatit i cestu zpět a pak znovu cestu pro ně na zpáteční cestu.
Přesně. K tomu pronájem hangáru (v horším případě venkovní plochy). Je otázka, jestli máš posádku vlastní, nebo jestli si ji najímáš na konkrétní cesty. A také, co s letadlem. Na cizím letišti je často nemožné sehnat hangár. Známý úspěšně utápí letadlo v nákladech a pronajímá ho, aby si na sebe vydělalo - sám létá jen párkrát za rok.
Pořád to má svá omezení. Velké (a hodně majetné) firmy, které opravdu letadel využívají, mají pro vedení k dispozici i desítky strojů. Od velkých Boingů a Airbusů pro mezikontinentální cesty až po menší proudová letadla, která jsou schopna přistát na malých lokálních letištích. A celá ta flotila neustále pendluje, aby byla k dispozici. To jsou neskutečné peníze.
Pořád to má svá omezení. Velké (a hodně majetné) firmy, které opravdu letadel využívají, mají pro vedení k dispozici i desítky strojů. Od velkých Boingů a Airbusů pro mezikontinentální cesty až po menší proudová letadla, která jsou schopna přistát na malých lokálních letištích. A celá ta flotila neustále pendluje, aby byla k dispozici. To jsou neskutečné peníze.
nepotrebuje a mazda 6 ho v porovnani s konkurenciou ani nema . A kombi nieje len o zakladnom objeme pod platom, ale kombi je o vyuzitelnosti priestoru nad platom.
white: na riesenie problemov je lepsie SUV alebo dobra amerika, nam naskladas aj dvoch 😄
white: na riesenie problemov je lepsie SUV alebo dobra amerika, nam naskladas aj dvoch 😄
majk162
Tak jsem psal takový krááásný elaborát a pak jediným zmáčknutím nějakého tlačítka všechno smazal 😒 Takže ve zkratce ... V pátek jsem si pohověl jak nové Octávii, tak v mazdě 6. Závěr je takový, že se srovnává nesrovnatelné. Octávie se může cpát kam chce, ale 6 je prostě o třídu větší auto. 6 má mnohem lepší, příjemnější atmosféru, takřka prémiovou, v interiéru. Osobně jsem nenašel na sedadlech nic závadného co se délky sedáku, ani posedu samotného nenašel. Naopak jsou velmi pohodlná, bez nějakého nastavování nabízejí krásně dopředu vysunutou opěrku, takže se v ní sedí velmi pohodlně s opřenou hlavou, aniž bych musel hlavu zaklánět. To jsem zažil naposled v jaguaru XF.
V octávii se taky sedí dobře, ale na kvality 6 nedosahuje a to ani v tolik propíraném o 3 cm, nebo o kolik, delším sedáku. Netvrdím, že je to správně, ale délku sedáku jsem nijak negativně nepocítil, narozdíl od pohodlného posedu. Na fotkách to nevypadá, ale mazda nejen, že je větší, ale je i elegantnější a hezčí, než na fotkách.
Naopak vzadu je víc místa pro nohy v Octávii, bohužel na šířku jsem nějak navětšení, natožpak výrazné, jak v některých médiích tvrdili nezaregistroval.
Celkový dojem z octávie je slušný, ale jsou v ní trochu cítit kompromisy, ale ne zásadně a pokud se na ně přímo nazaměříš, tak ti to nepříjde.
V 6 cítíš útulnost a kvalita z ní vyzařuje a tak snad je třeba zkritizovat, nemožnost výběru dekoru (jiné barvy) ve střední části palubky a to že menu není v češtině, když už to mají jiné automobilky a to i japonské ( toyota). Jinak skutečně pohodlné auto a už se těším na jízdu s 2,5l motorem. Až to budu mít za sebou, tak písnu zkušenosti. 😉
V octávii se taky sedí dobře, ale na kvality 6 nedosahuje a to ani v tolik propíraném o 3 cm, nebo o kolik, delším sedáku. Netvrdím, že je to správně, ale délku sedáku jsem nijak negativně nepocítil, narozdíl od pohodlného posedu. Na fotkách to nevypadá, ale mazda nejen, že je větší, ale je i elegantnější a hezčí, než na fotkách.
Naopak vzadu je víc místa pro nohy v Octávii, bohužel na šířku jsem nějak navětšení, natožpak výrazné, jak v některých médiích tvrdili nezaregistroval.
Celkový dojem z octávie je slušný, ale jsou v ní trochu cítit kompromisy, ale ne zásadně a pokud se na ně přímo nazaměříš, tak ti to nepříjde.
V 6 cítíš útulnost a kvalita z ní vyzařuje a tak snad je třeba zkritizovat, nemožnost výběru dekoru (jiné barvy) ve střední části palubky a to že menu není v češtině, když už to mají jiné automobilky a to i japonské ( toyota). Jinak skutečně pohodlné auto a už se těším na jízdu s 2,5l motorem. Až to budu mít za sebou, tak písnu zkušenosti. 😉
Pokud má tohle srovnání dávat alespoň trochu smysl, chtělo by to vzít kombíky. Mazda dříve dělala dva sedany, větší pro Ameriku, menší pro Evropu. Teď mají jeden globální amerických rozměrů. To je rozměrově prakticky evropská vyšší střední. I tak by měla Mazda vyhrát, avšak souboj by to byl zajímavější.
pri pohlade na toto foto [odkaz] mi ta mazda pripada akasi rozplacnuta prezvejkana ( keby mala ine logo na maske tak poviem ze je to nadherny buick kombi alebo nejaka americka toyota ).... a skutocne viac americky ako europsky.... co vsak je len moj dojem.... inak je to podarene auto drzim palce ,, moja volba to nie je ale auto je to urcite absolutne spickove tak hadam mazde pomoze :yes😒br />
uvidime ake budu predaje... okolo novej 6tky je dost velky humbuk tak som zvedavy ci aj realne bude taky velky humbuk 😉 .... lebo predaje 3ky a 2ky v eu su bieda
zaujimave ako mnohym na i40tke vadia klenute predne blatniky [odkaz] ktore niekedy ani nevidno a nevyniknu a pri mazde sa to zrazu kazdemu paci 😉 .. ja som novu 6tku videl.... a tie predne blatniky mi nepridu pekne