Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Ženevská abeceda - díl druhý

Druhý díl naší video reportáže ze Ženevského autosalonu 2013 je věnován automobilkám začínajícím na písmena O až V.
Zpět na článek
Avatar - šmoula nešika
11. 3. 2013 16:23
Pozdrav ze Ženevy
Tak jsem se včera vrátil z ženevského autosalonu.

Po dlouhé době jsem absolboval cestu po R10, kde to byla samá škodovka na efkových značkách. Octavie byly již včetně Combi odhalené, Superb měl na sobě maskovací fólie přes světla a převařenou masku. Počítal jsem je, ale jen do té doby než se objevila za Boleslaví kolona zamaskovaných tmavěmodrých Superbů Combi. Výsledkem bylo tedy asi 20 zamaskovanců.

V sobotu ráno nás autobus dovezl k výstavišti. Je hned vedle letiště. Začal jsem u Fiatu a celý zplavený končil u Kie. Oblezl jsem mnoho aut včetně Volkswagenu XL1 a musím říct, nejlíp se mi sedělo v Lexusu.

Nejvíc času jsem strávil u Škody a prohlédl si novou oktávku. Na ní mě potěšila sedadla a plasty na palubce, tvrdé výplně a nízko umístěné zadní sedáky mě naopak zklamaly.

Za nejhezčí design mohu za sebe označit Seat Leon, Citroen DS3 Cabrio, McLaren MP4-12C a Jaguar F-Type.

Zážitkem byl i legendární Defender, jež mě dostal chlapácky tvrdou spojkou a řazením, které v sobě nemělo žádnou obvyklou vůli, až mě chvílemi napadlo odmontovat manžetu a podívat se, jestli páka nesedí v kulise.

Nejodstrašujícím zážitkem byla naopak jakási Tata s předložkou před dveře místo koberečků a manžetou řadící páky, která ehm... byla horší než z osezelé koženky.

Nejdrašími auty ve kterých jsem seděl byly asi Volkswagen Phaeton a á-em-géčkový Mercedes-Benz CLS Shoting Brake.

První z letošních dvou velkých autosalonů se mi moc a moc líbil, ale proti Frankfurtu zde bylo vše v jedné hale, takže u supersportovních značek stály davy manželek s pusou dokořán. V kombinaci s letištěm, kam bych i já kamenem dohodil je Ženeva pohodlná spíš pro novináře.

Když budu mít čas, tak o tom více napíšu do blogu. :-)
Avatar - šmoula nešika
11. 3. 2013 15:36
Re: Seat SC
Taky se mi moc líbí. :yes:
Jen je trochu paradox, že pětidveřové Seaty mají větší grády. 8-s :-O
Avatar - matii
10. 3. 2013 18:53
Moooooc ....
.... hezký podívání při nedělním večeru . Reportéři byli sice trochu nervózní, ale to vůbec nevadilo. Velmi dobře zpracováno, především díky za HD. To GT od BMW se fakt povedlo. :yes: :yes: :yes: