Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Audi A8 se na podzim dočká inteligentních diodových světel Matrix

Ingolstadtská automobilka nabídne klientům nová dálková diodová světla. Premiéru si odbudou v luxusní řadě A8 ještě letos.
Zpět na článek
30. 6. 2013 22:35
Re: lasery
O matrix světlech se tu už minimálně jednou psalo. Matrix jsou celé o kontrole toku světla. V minulosti šlo o mechanické systémy, matrix pracuje na principu vypínání jednotlivých buněk. Což zjednodušuje světlo, dává to větší svobodu designérům a systém je to potentnější. Propojení s navigací atd. je tam už dnes. To bylo jedno z lákadel při uvedení A8 - tedy že komplexně nesleduje trasu jen pomocí kamer a radarů, ale že se snaží předvídat s pomocí navigace (a třeba neřadit nahoru, když se blíží kopec, nebo osvětlovat zatáčky ještě před otočením volantu). Dnes to není nic převratného a nejdeš to i v A3 (funkčně jsou myslím trochu osekané, ale jak LED, tak xenony mají třeba to napojení na navigaci).

Jedna z mála věcí (pokud jde o světla), které Audi chybí, co vím, je spotlight. Tedy osvětlení chodce. A to s těmito světly přijde. Když auto vybavené nočním viděním rozpozná chodce, nasměruje na něj světlo. I když je to celkem jednoduchá funkce, nikdy ji tou klasickou mechanickou cestou neudělali.
30. 6. 2013 22:14
Re: lasery
vykasli sa na nu je alergicka na audi resp.koncern VW. aj ked je nieco dokazatelne, zacne tu pisat malymi velkymi pismenkami v zatvorkach o svojej pravde.... :-)
30. 6. 2013 18:43
Re: lasery
Která konkurence nabízí matrix světla roky? Vždyť je to novinka. Pokud jde o různé dynamické osvětlení (tedy plynulá změna světelného kužele), asistenty světel, to samozřejmě roky nabízí i Audi.
Avatar - AUDIRS6
30. 6. 2013 13:42
Re: lasery
noo, uz len to by mi tak chybalo >:D - stazovat si na "modru krv" - a tym padom sa tu nejako "vymedzovat" voci ostatnym ako Ty... :-!
vies co? dlho som sa snazil prekusnut Tvoj zaujimavy styl pisania, dlho som sa snazil viac pochopit Tvoju odusevnenost v prospech niektorych aut, ktore si to (nielen podla mna) nezasluzia...veeeelmi dlhoooo :-!
tomu je ale koniec !!! - KASLEM NA TEBA !, Tvoju zakomplexovanost, Tvoju neschopnost pozriet sa pravde do oci, uznat kvalitu a naskok tomu, kto ju ma !!!!!!!
Si, aka si...za to Ti nikto nemoze, len Ty sama 8-s
Ja sa tu nepotrebujem hrat na nieco - co niesom, - s mojimi vedomostami a schopnostami som zatial viacmenej spokojny, co potrebujem, doplnim si samostudiom, pripadne sa necham skolit odbornikmi v danom obore.
Ale nie Tebou !!! :-!
Moje prijmy, naroky na auto a realne kalkulacie vzhladom na cenu noveho/ 1-2 rocneho, mi este asi dlho neumoznia o novom uvazovat...toto totizto nepotrebujem. Sam som niekolkym ludom z mojho okolia odporucil jazdene auto z D, ktoreho stav sme patricne preverili, a Ti ludia su stale moji spokojni kamarati :yes: - ja pojdem tou istou cestou, ked prijde cas ;-) Nazivo som porovnaval v 2009 rozdiel medzi 15 mesacnym A6 allroad a predvadzackou zo salonu / ta mala 1200km, ten jazdeny 27000km.../ - rozdiel 0 !!! nehovoriac o tom, ako bol ten 15 mesacny vybaveny, a ta cena bola z rise snov !!! - kamarat ho hned zobral - a usetril cca 40 000 € !!! - oproti cene podobne vybaveneho noveho ;-)
tomuto ja hovorim vyhodna kupa - a ked sa nieco podobne buduci rok naskytne ( ale skor az ten dalsi rok...) tak do toho pojdem ;-)
30. 6. 2013 12:15
lasery
Až někdo přijde s Laserovymi svetlomety tak dejte vedet. A pokud vim, tak by to melo byt BMW a jeho i8 uz v pristim roce >:D :yes:
9. 7. 2013 21:58
Re: lasery
Na OLED svetlomety si este chvilu pockame. Kedze OLED diody su velmi citlive na teplotu musia byt velmi dobre chladene co pri autach je problem kedze pod kapotov v lete byva aj viac ako 50 stupnou. A pri 50 stupnoch su OLED uz znehodnotene. A k Laserovym svetlam poviem len tolko. Prave pracujem na 7 BMW s LED a Laserovym svetlo a ten laser zatial bude plnit len pridavnu funkciu k dialkovym svetlam kedy zvysi dosah a intenzitu svetla priamo pred autom asi 200-300 metrou na vozovke. Problem laseroveho svetla je ze je !!! velmi skodlive pre zrak !!! uz pri malych vykonoch. Takze FULL LASER svetlomet sa nekona a asi ani nikdy nebude. 8-s
Avatar - Hammunasakra
1. 7. 2013 18:32
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
:yes: >:D
Avatar - Ham.
1. 7. 2013 14:21
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Ale, bacha, jak začneš v diskuzích o tom o němž se nemluví ani v náznacích, tak si ho tam dám znovu. Tvůj nepřítel můj vzor. >:-[]
Avatar - Hammunasakra
1. 7. 2013 12:15
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :-)
PS: Za tu změnu AVATARa (nebo AVATARu? Pardon NEvím, rozhodně ale CHVÁLÍM ;-)
1. 7. 2013 08:33
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Za komunistů. Byly myslím dvě. Ne, že bychom se o tom učili, jeden čas jsem se zajímal o nehody související s radiací (ponorky, osiřelé zdroje atd.).
1. 7. 2013 08:18
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Však já vím. Jedno z prvních běžných aut v Evropě s podobnými světly byla Astra.
Avatar - Ham.
1. 7. 2013 01:40
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Tak to bude toto,

když dáš do vyhledávače
Havárie elektrárny Jaslovské Bohunice A-1
tak ti dá odkaz na wiki kde to je

Přiznám se, že jsem to dodnes netušil a to jsem v té době chodil na elektrofakultu takže v prostředí kde byla hromada lidí z oblasti energetiky. Tak to tem můj fór byl dobrý černý humor aniž jsem to tušil.
:*)
Avatar - AUDIRS6
1. 7. 2013 01:26
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
jeden postarsi znami tam pracoval...a podla jeho rozpravania - len tak medzi recou tajomkarsky - ze uz tak davnejsie - cca 30 rokov - este za stareho rezimu - ze sa mam poriadne pozerat, ked idem okolo - ze preco z tych 2och ( stale neviem ktorych ) vezi, neide ziadna para...- 2 veze = 1 reaktor ;-) - a ten reaktor vraj mal na male 8-s , tak ho vraj odstavili a zaliali :-!
toto mi rozpraval asi pred 6 rokmi...
Avatar - Ham.
1. 7. 2013 01:14
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Nějak jsem nezachytil, teď někdy? Poslední čtyři roky jezdím pravidelně na tři týdny do Piešťan a místní se nechlubili.
Avatar - AUDIRS6
1. 7. 2013 01:10
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
nestras >:D ...neviem ci vies, ale tipujem, ze asi ano - raz uz mali J.B. "na mále" 8-s
Avatar - Ham.
1. 7. 2013 01:05
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Také na těch kamerách co snímaly obraz v noci z vozu když napral dálkové bylo vidět jak v pravé poledne. Tím kdyby tě někdo nečekaně poškádlil v noci někde na normální silnici tak se lekneš, že ti za zadkem práskly Jaslovské Bohunice. >:-[]
Avatar - Ham.
1. 7. 2013 00:57
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Inteligentní světla má dnes kdejaká šunka (sice většinou na xenonech, ale princip je stejný a kvalita také pokud odhlédneme od estetiky). Na videu v tomto testu je názorná animace jak fungují.
[odkaz]
Avatar - AUDIRS6
1. 7. 2013 00:46
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
a este zrovna k tvojej "ikonke" :
" the Audi R18 e-tron has just retained the title at the 24 Hours of Le Mans – have been fitted with LED headlights for a number of years; on the straight, they illuminate the racetrack over a distance of about one kilometer (0.62 miles)."
- proste uz dokazu posvietit na 1 km !!! ;-)
...keby nahodou niekto pochboval o kvalitach Audi led svetiel ;-)
1. 7. 2013 00:46
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Nedokázala. Dosáhnout takové flexibility by bylo nesmyslně složité. Předpokládal jsem, že ho viděla. Spíš si jen myslela, že u Audi montují jen statické světlomety a tohle je jejich první vlaštovka ve světě dynamického osvětlení. >:D
Avatar - Ham.
1. 7. 2013 00:28
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Myslím, že tento obrázek jasně ukazuje co umí nová technologie.
[odkaz]
Svítit na dopředu jedoucí auto, ale neoslnit jej a zároveň svítit do pravé škarpy na max. výkon.
Svítit před protijedoucí auto a neoslnit jej a svítit do levé škarpy a svítit mezi protijedoucí a vepředu jedoucí auto to by současná technologie založená na zastiňování světelného kužele nedokázala.
30. 6. 2013 23:50
Re: lasery
Čerpám ze svých zkušeností. Dynamic Light Spot představilo BMW v roce 2011 (v 6er). Nejsem si jist, jestli to 7er nedostala až s faceliftem/ novým modelovým rokem (mám takový pocit, že ano, tedy MY2013). V tom případě by si neměli s Audi moc co vyčítat. Mercedes to měl myslím od představení končící S-klasse/ CL.
30. 6. 2013 23:44
Re: lasery
Jak jsem napsal, musí mi stačit. Že jsou horší než ta levnější, není potěšující. Dnes má R8 stejně už novější světla. A jsou v základu, takže ani na výběr nemáš.

Výkon se už asi moc měnit nebude. Ale bude se měnit poměr elektrického příkonu a světelného výkonu.

Ano, u Audi pracují i na OLED světlech. Vlastně části tvého auta promění na takové OLED televize. Už to měli i vystavené.
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 23:29
Re: lasery
(víceméně) Současně Mercedes a BMW (v roce 2005 :-)
Asi narážíte na srovnání kterého se NEzúčastnil (tehdy již pomalu končící) MB S-Klasse, uvidíme jaká bude nová S-Klasse a "za rohem" je ostatně i nové BMW 7
30. 6. 2013 23:23
Re: lasery
Audi zase nejlépe (z D3) fungovalo noční vidění jako takové. Jak pokud jde o strojové rozpoznávání, tak pokud jde o rozpoznání řidičem z obrazu. Ale funkce je to příjemná. První ji měl myslím Mercedes. Jen je k ničemu, když noční vidění nefunguje/ stávkuje.
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 23:20
Re: lasery
Nevím jak ostatní, ale mne světla zajímají především pro SVĚTLO
...ale proti tomu aby dobře vypadaly NIC NEmám! ;-)
Nicméně připlácet si za (sice) HEZČÍ, ale současně HŮŘe svítíci - to mi příjde docela DĚS BĚS HRŮZA :-)
Laserová světla by tu měla být během krátké doby = na jejich reálnou funkčnost jsem ZVĚDAVÁ. Co se týče dalšího vývoje světel půjde spíš "tímto stylem" - myslím to co naznačuje Matrix od audi - na nějak VÝRAZNĚ vyšší reálnou svítivost (tedy aby řidič opravdu VÝRAZNĚ lépe viděl) nějak moc NEvěřím - ale budu RÁDA "překvapena" ;-)
PS: OLED? Znám (vím co je) televizory OLED - a konečně se snad blíží jejich "větší rozšíření", ale.. v souvislosti s auty?
30. 6. 2013 23:04
Re: lasery
A já myslel, že odchází, nebo se přehřívají. Nevím, jak ostatní, mne LED v první řadě zajímají pro design. Samozřejmě, musí mi jejich výkon stačit. Něco málo o vývoji LED vím, takže také vím, co očekávat. LED jdou slušnou rychlostí kupředu. Některé prognózy říkají, že překonají parametry laserových světel dříve, než se laserová dostanou na trh. Uvidíme. Osobně jsem zvědavý na OLED. Jinak matrix dělali s Hellou.
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 23:04
Re: lasery
To o tom řazení si pamatuji (četla jsem), to se mi LÍBÍ a "přenést" to i na světlomety je logické. Trochu mne PŘEKVAPUJE že vůz jako A8 dosud neměl něco jako "Light Spot" (jak jej nazývají u BMW) - zdá se že "zpoždění" doženou (pomocí systému Matrix) docela DOBŘE - bohužel ani 2 články na auto.cz nedají dohromady to co pár (vašich) komentářů pod články - smutné ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 22:53
Re: lasery
Že byste NEznal srovnávací test těch světel? Kdy lepší byla nejen spousta konkurentů, ale i "vlastní normální" BEZ příplatková světla audi R8 :-)
30. 6. 2013 22:49
Re: lasery
Tak co Italové pokazili? (LED světla R8 jsou od AL-Automotive Lighting, tedy Magneti Marelli.)
30. 6. 2013 22:00
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Nic ti nebrání se podívat, co Audi má. Jak jsem napsal, dynamickou změnu tvaru kužele mají (tedy široký ve městě, natáčení do zatáček, osvětlení rohů křižovatek, sledování zadku/ předku přibližujícího se/ vzdalujícího se auta atd.). Umí to u xenonů, umí to i u LED. Po senzorové stránce a z hlediska "inteligence" se snad nic nemění, jen tahle technologie umožňuje jemnější práci s tokem světla.
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 21:45
Re: To není žádná novinka...
Systému AHS od LEXUSu celá "akce" od detekce kamerou po změnu nastavení světlometu trvá 13 milisekund ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 21:26
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Je to řešené JINAK než u LEXUSu, ale i tam zůstávají "plné dálkové" a rozsah osvětlení se mění dle situace (jestli jedete po silnici či víceproudé dálnici - například). Je možné že systém audi bude ještě "lepší", ale inteligentní světla (v "plném slova smyslu" - říkají mu Adaptive High-beam System) již nějakou dobu nabízí právě LEXUS
30. 6. 2013 18:39
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Podobně "inteligentní" světla má i Audi. Ale fungují jinak. Normálně dochází ke zmenšování kuželu, tady ti zůstanou plné dálkové, jen úsek, ve kterém se nachází auto, bude ztlumený.
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 15:57
Re: lasery
(jak jsem napsala) PRVNÍ bylo audi R8 ;-)
PS: Jen měly takovou "chyb(k)u" (a tím nemyslím relativně vysoký příplatek - to "patří k věci", když je něco nové/první apod. :-)
PPS: Připojím aktuální info kterou jsem právě dostala (z VELMI seriózního zdroje). V česku byl v pátek otevřen nový 25 km dlouhý (to docela "jde") kus dálnice z Tábora směrem na České Budějovice (tam JE třeba). Tolik DOBRÉ zprávy ;-)
Že některé nové nebo zánovní dálnice v česku mají docela PROBLÉMy s kvalitou NENÍ tajemstvím, kandidátem na NEJHORŠÍ NEJ-NEkvalitnější novou dálnici se ale přesto stává TENTO NOVÝ ÚSEK. Je prý ÚDĚSNÝ! I na čisté rovině jsou "prohlubně" kdy celý vůz sjede "do údolí" a pak z něj musí ven, zatáček KRUTĚ vynáší ze směru ven atd.
UPŘÍMNOU SOUSTRAST (všem :-)
Avatar - twistedTSD
30. 6. 2013 14:49
Re: lasery
...ale co? Můžeš upřesnit, kdo jiný poprvé nabídnul plně LED světlomety, když ne Audi u R8?
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 14:08
Re: lasery
Hlavně aby to nebylo jako s LED v audi R8 = první ale... (ale to asi VÍTE/znáte ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 14:01
Re: lasery
Ale no tak, (už) zase VWítězí napadání před FAKTY? ;-)
Budeme dělat že světla které článek presentuje jako "novinku" konkurence ještě nemá, nebo CO? (chcete "hrát" - vašimi slovy "uznat náskok tomu kto ju ma!!!!!" :-)
Vím že "obmedzena" (na jednu automobilku o které bych si NAIVNĚ myslela že je ve všem nejlepší) tedy FAKT NEjsem - to vy od FAKTické diskuze (o autech) přecházíte (když vám dojdou argumenty) k ... viz výše ("zakompexovanost, neschopnost, teta atd.)
Nikdo vás NE"nutí" abyste se "ode mne učil", ale já za (snad nejen českého) NEJlepšího/-znalejšího odborníka na auta považuji MARTINa VACULÍKa - a byť se vám to asi NEbude líbit, krom detailů se na VŠEM shodneme (tím se s ním nechci srovnávat, jeho znalosti jsou FENOMENÁLNí a nesahám mu po...). Tak se učte (lepšího/znalejšího NEnajdete - vážně! ;-) ) třeba OD NĚJ :-)
Opět zmiňujete (jako včera - kde jste to přes mé opakované prosby NE"vysvětlil"!!!) "...tvoju odusevnenost ve prospech nekterých aut, ktoré si to (dle vás) nezasluzia" - tak o KTERÉ jde?!?!? PROZRADÍTE mi to (konečně)? ;-)
Na vámi popisovaný "rozdíl nula" ABSOLUTNĚ NEvěřím!! Neb ZNÁM jak to s předváděcími (případně novinářskými) vozy chodí. Plus vy naprosto OPOMÍJÍTE VELMI DŮLEŽITOU SKUTEČNOST u nového vozu. Že si ho "nakonfigurujete" PŘESNĚ jak VY chcete. Od barev po detaily výbavy (mám třeba ÚMYSLNĚ konkrétní 19 palcové disky, na léto v černé na zimu v "normální" hliníkové barvě. Chápu že sleva je "milá" věc, ale JÁ bych jí za vůz v kterém jezdilo xy lidí a hlavně s ním jezdilo "všelijak" (a já nevím jak - NEvíte jak VELKÝ je rozdíl jak si "zajedete" SVŮJ motor? Své auto "hýčkám" od první chvíle, máme spolu "spojení" a to s kusem v kterém je energie x-y-nu lidí, kteří bohužel na to jak se s ním jezdí spíš "kašlali" prostě NEjde. NE děkuji OJETINU NEEeeeeeeee. Když to bude NUTNÉ (a ve střední třídě již NEpůjde koupit technika/-cká vyspělost kterou u vozu hledám, snad nějak "zvládnu naškudlit" i na tu vyšší střední ;-)
PS: A pokud si myslíte že kamarád (opravdu) "ušetřil 40.000€" tak já si to NEmyslím (možná "část", ale taková sleva "není zadarmo", rsp. není nadarmo. Já prostě preferuji (chci) NOVÝ vůz s plnou (třeba) 5tiletou (a 150.000 km) zárukou a když jsem na jejím konci vůz PRODAT a pořídit si zase nový
PPS: A NEzapomeňte mi "osvětlit" které modely (které si to NEzaslouží)... no však vy VÍTE. Když to bude (půjde) bez narážek urážek tet komplexů atp. budu RÁDA :-)
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 13:19
Re: lasery
Já za (svoji) modrou krev přece NEmohu, tak jsem se narodila ;-)
Ale mně NE"vyhovuje viac Citron"!!!!!!!!!!!!!!!! Mně vyhovuje (vzhledem ke konkurenci a ceně) Citroën C5 V6 v nejvyšší výbavě. To je VELKÝ ale opravdu VELKÝ rozdíl.
Auta (jen) dle automobilek dělí (doplňte si sám :-)
Auta dokonce NEjdou dělit jen podle modelů, chce to KONKRÉTNÍ motorizaci (a u některých vozů i výbavu - zvlášť u dnešních "prémiových" vozů je schopná docela DOST ovlivnit vůz jako takový - NEmyslím vzhledově!
Ojetý vůz jsem nikdy neměla a dá Bůh a nikdy (muset) mít NEbudu ;-)
Jsem trochu smířena s realitou, že dříve či později budu MUSET "přejít" na vozy vyšší střední, ale tam má jiné favority než A6 (byť s ní NEmám žádný problém a ve verzi 3.0 BiTdi se ZF8HP to bude POVEDENÉ auto)
PS: Tak "min. jako já"? :-) RÁDA "poměřím síly" (krom "autoznalostí") i na poli ekonomických teorií! ;-)
PPS: Kdyby byl zájem i na poli hudby (klasické, příp. jazzové [odkaz] :-)
Avatar - AUDIRS6
30. 6. 2013 13:12
Re: lasery
no dobre "madam urodzena" ( alebo skor urazena 8-s ), a co chces teda ako pocut ?
Ze Tebe vyhovuje viac Citron ? - a co ? a milionom inych ludi - zakaznikov vyhovuju ine auta ;-) - to je cele !!! nic menej, nic viac. - ani ja by som do Passatu neisiel - za tie iste prachy (ja som totiz tiez ekonom - min. tak ako Ty ;-) ) by som radsej kupil 2 rocnu A6 v takej full palbe, ze az STRAAAAACH >:-[]
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 13:02
Re: lasery
NEomluvil jste se (za včerejšek) a dokonce jste ani nebyl schopen REAGOVAT (a osvětlit) svůj VLASTNÍ TEXT
PS: V čem "pokoj"?!? Vždyť je to PRAVDA >:D
PPS: Na LASERové světlomety jsem zvědavá, ale tady mluvíme/článek je o NOVINCE audi od letošního podzimu = inteligentních diodových světlech - které konkurence již pár let nabízí. Takže vaše reakce "ty si fakt nedas pokoj" je BRUTALně MIMO, nebo? ;-)
Avatar - AUDIRS6
30. 6. 2013 12:46
Re: lasery
prvy asi budu opat nasi ;-) :
[odkaz]
Avatar - AUDIRS6
30. 6. 2013 12:42
Re: lasery
Ty si fakt nedas pokoj ? :-!
ako vidis, uz na tom nejaky ten piatok chlapy pracuju :
[odkaz]

;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 12:32
Re: lasery
Ano, také jsem na ně ZVĚDAVÁ :yes: :-)
PS: Jinak tohle (co na NEznalého může působit jako "Vorsprung durch Technik") je jen audi-varianta toho co konkurence již roky nabízí :-|
30. 6. 2013 11:58
Re: To není žádná novinka...
To není úplně pravda, Matrix beam je sice ve výsledku stejná funkce, ale zastínění protijedoucího auta je řešené jiným způsobem, tj. vypínání jednotlivých LED v matici, u tebou zmíněných aut je zastínení řešené mechanickým způsobem. Výhoda Matrix je samozřejmě větší přesnost a rychlost.
30. 6. 2013 11:26
To není žádná novinka...
Už jsem jezdil s vozy Mercedes-Benz CLS a Mercedes-Benz E po faceliftu a oba byly vybaveny plnými diodovými světly s natáčením a sutomatickým plynulým přepínáním dálkových světel...
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 10:52
Re: Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
Ambilight je GENIÁLNÍ :yes: :yes: :yes: :-)
PS: NEmají podobně "inteligentní" světla z LED včetně té kamery "sledující" intezitu světla a protijedoucí vozy atd. již (pár let) modely LEXUS? ;-) :-)
30. 6. 2013 10:33
Připomíná mi to systém Ambilight u TV Philips
LEDky na zadní straně televizoru reagují v reálném čase na to, co se zobrazuje na displeji (omlouvám se za počeštění).
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 22:33
Re: lasery
BraVWoooo :yes: :-)
PS: Zajímavé jak (zatím) NIKDO NEreagoval na zprávu o nové dálnici Tábor směr Č. Budějovice kandidující na NEJ-HORŠÍ NEJ-NE-KVALITNĚJŠÍ nově otevřenou dálnici na světě ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2013 21:30
Re: lasery
Těžko říci, chtělo by to aby v článku bylo o funkci(ch) matrix světel napsáno VÍCe ;-)
Takhle to na mne působí že to bude "modernější" novější (lepší?) verze/varianta LEXUSího systému AHS :-)
PS: Jako "obvykle" by to chtělo VÍCE info v článku - VČETNĚ srovnání se systémy konkurence (v čem jkonkrétně e Matrix od Audi lepší - například