Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
samael
ve Ferrari funguje fantasticky,v Cliu nebo Evu to žádný zázrak není,do sportovních verzí lidových aut se podle mě tisíckrát víc hodí staromódní ale zábavnější manuál.
augustin
To je skoro neuveritelne...prave pred desiatimi minutami som dopozeral test tohto auta v poslednom diele na prime a tam bol s Clia RS totalne nadseny, ves vysledok 96% z moznych 100 hovori za vsetko. To je az neuveritelne, ze 2 testy a 2 absolutne odlisne posudenie 8-s
Ani ja tomu nerozumiem, presne to isté ma teraz napadlo. Ako môžu mať ľudia tak neuveriteľne odlišný názor na rovnaké auto? Na Prime ho neskutočne chválili dokonca na fanúšikovskej stránke priznali, že by radšej chceli Clio ako Fiestu ktorá je tiež vynikajúca...
drtiva většina testujících je z nového CliaRS nadsena (sleduju poslední dobou spis zahranicni servery, z A.cz je to v poslední době spi na zbliti), jen na A.cz to dostali do ruky lidi co kdys videj znak Renaultu, tak je to konecna, a ctenar/divak dostane spis jen odu na jejich nastvanej názor jak jim zase v redakci dali k otestovani něco co nechteli a nebejt vejplaty, tak by se toho ani nedotkli >😁
To víš, Rapid Sport, to byly jiný koule... To byly ódy... Člověk se nestačí divit. >😒]
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
To teď zase mícháš dohromady dvě redakce.
Gilgit
Nepopírám odpovědnost za kvalitu převzatých článků. Ale jde o bezpředmětnou připomínku vzhledem k tomu, že daný článek nikdo v redakci nenapsal. A obecně nelze brát názor jednoho autora za názor celé redakce. Naopak jsem rád, když dostane prostor i jiný pohled než ten pro danou redakci běžný.
Gilgit
Taky jsem si vzpomněl na Autosalon. A dokonce jsem si přečetl dva testy na Idnes.cz... No holt zdejší testeři jsou holt jiného názoru, ale to jsme zvyklí. Ani Megane RS nedopadl dobře... >😁 Holt to nemá ten správnej znak na kapotě. 8-s A to je 50% dolů... >😁
Jasně, Clio III RS, to byl jinej šmak, ale i s tímto si člověk užije radosti do sytosti. A dokonce znám člověka, kterej jezdí závody, a Clio III RS už mu stojí v garáži vedle nové čtyřky RS.
Jasně, Clio III RS, to byl jinej šmak, ale i s tímto si člověk užije radosti do sytosti. A dokonce znám člověka, kterej jezdí závody, a Clio III RS už mu stojí v garáži vedle nové čtyřky RS.
Mégane R.S. dopadl dobře, 4 hvězdičky a pozitivní hodnocení těch podstatných věcí... [odkaz]
A opravdu si zasloužil to "francouzské GTI"??? Nazval byste Golfa "německým RS"? A pokud ne, proč??? Tohle mi ten test degradovalo, protože GTI těch kvalit MRS nedosahuje ani zdaleka...
Právě naopak, MRS ani zdaleka nedosahuje kvalit GTI 😉
Už jsem to tu párkrát psal, z jejich titulků by si člověk kolikrát hodil mašli. Někdy mě od článku úplně odradí a ani se neobtěžuji s jeho čtením. A někdy si zahraji tipovačku, který umělec to napsal, čistě podle toho, jak stupidní je titulek.
no, jak už tu někde dříve bylo zmíněno, autor si může vymyslet nakrásně výstižný titulek, avšak pak příjde pokyn shora a je tam virální výblitek podporující flame.
Však já vím. I tak jsem ve svých tipech celkem úspěšný. Jen někdy mě zaskočí autor, o kterém prakticky nevím, že v redakci je. A vždy to lze hodit na hlavu šéfredaktorovi. 😉
Zrovna tento titulek ale byl "můj" (stejně jako většina u mých článků) a myslím, že to auto vystihuje dobře - sice na GTI trošku ztrácí sofistikovaností a univerzálností, motor a podvozek jsou ale stejně bezchybné. Teda Méganu R.S. by bodlo 😁S, ale to řeší verze Cup se samosvorem, ta by pak asi obchodně ztratila smysl.
Asi ne, ale z toho důvodu, že RS není tak jednoznačně vnímaná zkratka - RS je Renault i Porsche, Škoda a další.
Právě, že pokud se řekne RS, člověk si představí něco fakt rychlýho, silnýho a sportovního. Akorát v Mladé Boleslavi to ještě nepochopili. U GTI už si představím tak nějak něco rychlejšího na každej den, kor u VW... Takže stále mi vychází, že tím francouzským GTI jste šlápnul vedle, a toho Megana R.S. jste odepsal hned v nadpisu. Ale cením, že jste uznal, že Golfa GTI byste německým RS nenazval.
PS: Zajímal by mě výsledek ankety, jakou zkratku vnímají lidé více jako tu, která označuje sportovní verze. Zda RS, nebo GTI.
PS: Zajímal by mě výsledek ankety, jakou zkratku vnímají lidé více jako tu, která označuje sportovní verze. Zda RS, nebo GTI.
Už zase polemika nad zkratkou RS? U Škody se používá tuším od poloviny sedmdesátých let jako odvozenina ze "zakladatele rodu" Škody 120 S Rallye.
RS u Renaultu, správně psáno s tečkami R.S. je zkratkou Renault Sport a používá se myslím od dob první generace Clia z počátku devadesátých let.
RS u Renaultu, správně psáno s tečkami R.S. je zkratkou Renault Sport a používá se myslím od dob první generace Clia z počátku devadesátých let.
To je tak když se snaží byt někdo chytřejší než samotná automobilka. Dělat z někoho nevědoucího a přitom sám neví. Jo ve Škodovce sedí houpací a v Renaultu odbornici.
To já dobře vím, ale myslím si, že když se řekne GTI, většině lidí automaticky naskočí Golf a ne Peugeot nebo Suzuki Swift, zatímco pod RS si snadno každý představí něco jiného. Proto bych tento nadpis nepoužil, jinak si ta auta dle mého zaslouží srovnání, alespoň tedy 3. generace Renaultu proti 6. generaci Volkswagenu. Svojí všestranností, rychlostí a přesností dosahují podobně vysoké úrovně. Liší se hlavně obal a péče pro finální ladění věcí, co tolik nesouvisí se samotnou jízdou (to je ta sofistikovanost v tomto kontextu)
Myslíš RS, nebo R.S. (Renault Sport)? A myslíš RS u Audi, nebo RS u Porsche, nebo (V)RS u Škodovky...? A myslíš GTI od Maserati, VW, Seatu nebo od Citroenu, nebo myslíš GTi od Peugeotu, Proton, Roveru, Suzuki...?
Když se řekne RS je to především zkratka (např. Roztroušená skleróza, nebo Rentgenový Snímek), tak tu z toho zase nedělejte vlny a z komára vo.la. 😉
Když se řekne RS je to především zkratka (např. Roztroušená skleróza, nebo Rentgenový Snímek), tak tu z toho zase nedělejte vlny a z komára vo.la. 😉
Rentgen je RTG... 😄 A když vidím GTI, tak po zdejších zkušenostech se mi auto vůbec nevybaví... >😁
Základ byl, že zdejší testér napsal o MRS že je to francouzské GTI, kdežto, jak sám přiznal, napsat o GGTI německé RS by se asi neodvážil... Prostě nestrannost jako sviňa. 😉
Základ byl, že zdejší testér napsal o MRS že je to francouzské GTI, kdežto, jak sám přiznal, napsat o GGTI německé RS by se asi neodvážil... Prostě nestrannost jako sviňa. 😉
To byl jen příklad (Rentgen je jedno slovo, Rentgenový Snímek slova dvě).
U věřejnosti (včetně laické) je Golf GTI mnohem známější "pojem", než Megane RS, což logicky souvisí s jejich velmi rozdílnou tradicí, viz i má minulá reakce...
Třeba o Kofole se dá taky (s mírnou nadsázkou) říct, že je to taková československá Coca-Cola, ale napsat to naopak už je logicky nesmysl. 😉
U věřejnosti (včetně laické) je Golf GTI mnohem známější "pojem", než Megane RS, což logicky souvisí s jejich velmi rozdílnou tradicí, viz i má minulá reakce...
Třeba o Kofole se dá taky (s mírnou nadsázkou) říct, že je to taková československá Coca-Cola, ale napsat to naopak už je logicky nesmysl. 😉
Vsichni (nevim jestli uplne vsichni na svete) pouzivaji pro rentgen zkratku RTG, jen Lejbl vi, ze spravne to ma byt RS >😁 , jestli on nahodou nezahlidl v karte zkratku sve diagnozy a nepopletl to >😒]
Taky máš problém spočítat rozdíl mezi jedním a dvěma slovy? Že by nějaká osobní zkušenost se zmiňovanou diagnozou? 😉
Ja umim pocitat i do 3 viz. RTG 😉
Každé "dvousloví" lze zkrátit počátečními písmeny jeho dvou slov, stejně jako třeba monogram.
S tim kazdym dvouslovim bych byl opatrny, kdyz reknu, ze koukam na TV urcite nebudes predpokladat, ze jsem tim myslel tezni vez napriklad 😉
Ale kdyz se ti to hodi, tak RS muze byt i RTG snimek, ohybas si slova pripadne skutecnost, jak se ti to hodi, podobne jako GTI. :no😒br />
DR WL(BN)
Ale kdyz se ti to hodi, tak RS muze byt i RTG snimek, ohybas si slova pripadne skutecnost, jak se ti to hodi, podobne jako GTI. :no😒br />
DR WL(BN)
Ty jsi opravdu diskusní "novice", s tou TV jsi měl být opatrný hlavně ty, než sis tím naběhl. Slovo TeleVize je odvozeno od dvou slov: řeckého Tele (daleko) a latinského Vize (vidět) a právě první písmena těchto dvou slov tvoří známou zkratku TV.
Jak vidím, tak máš stále velký problém pochopit rozdíl mezi jedním slovem a dvěma (a více) slovy. Dvě slova poznáš tak, že je mezi jednotlivými skupinami písmen (tzv. slova) mezera. takže i kdy se slovo TeleVize zkracuje jako TV, tak u dvou slov už to platit nemusí, viz TeleVize, zkrácena na TV, ale dvě slova "Česká Televize" už mohou být běžně zkrácena na ČT.
Bylo to dostatečně polopatické docente novici? :😉 😉
Jak vidím, tak máš stále velký problém pochopit rozdíl mezi jedním slovem a dvěma (a více) slovy. Dvě slova poznáš tak, že je mezi jednotlivými skupinami písmen (tzv. slova) mezera. takže i kdy se slovo TeleVize zkracuje jako TV, tak u dvou slov už to platit nemusí, viz TeleVize, zkrácena na TV, ale dvě slova "Česká Televize" už mohou být běžně zkrácena na ČT.
Bylo to dostatečně polopatické docente novici? :😉 😉
Opet ohybas fakta, ja o zadne televizi nemluvil, jasne jsem napsal tezni vez. :no:
Ale mozna jsi me jen spatne pochopil i to se stava... >😒]
Ale mozna jsi me jen spatne pochopil i to se stava... >😒]
Rozhodně věřím, že to, že tě někdo "špatně pochopí", se ti stává nepříjemně často..., navíc pořád nemůžeš přijít na to, čím to asi tak může být. 😲 :😉 >😒]
No pokud mne nechapou lidi, co mne nechcou pochopit, tak mi to ani nevadi. Navic kdyz neznaji RTG, zato znaji RS (tedy aspon si mysli, ze vi, co to je) >😒]
Nebo ze bys nerozumel psanemu textu? Tezni vez (TV), cos na tom nepochopil... >😁
Nebo ze bys nerozumel psanemu textu? Tezni vez (TV), cos na tom nepochopil... >😁
Podívej se, kdy se objevil první GGTI a kdy první MRS, takže tam hledej odpověď proč by to nenazvali obráceně. MRS není celkově lepší, než GGTI (samozřejmě to platí i naopak). Jsou to prostě jinak zaměřené hh, zejména MRS je poněkud jiný svět.
Kdo to stále nechápe, nebo pochopit nechce, je buď zaslepený značkový příznivec (případně naopak aktivní značkový nepříznivec), nebo "malé děcko". 😉
P.S. Přesto ovšem rozhodně nejsem příznivec těchto zbytečných a nic neříkajících pokusů o podobné "metafory". 8-s
Kdo to stále nechápe, nebo pochopit nechce, je buď zaslepený značkový příznivec (případně naopak aktivní značkový nepříznivec), nebo "malé děcko". 😉
P.S. Přesto ovšem rozhodně nejsem příznivec těchto zbytečných a nic neříkajících pokusů o podobné "metafory". 8-s
A potom kdo odstřeluje auta podle znaku na kapotě.
Kdepak, pleteš se. Já s oběma HH, tedy GTI i MRS jezdil... A dokonce jsem měl tu čest, že mě svezl i profesionální závodník na okruhu v Mostě... Takže vím. 😉
Je dobře vidět, žes ty dva hh (údajně) testoval jen na okruhu, kde je MRS (zejména ve verzi cup) logicky jako doma. Otázka je, kolik lidí si koupí zrovna fwd hh, aby s ním honilo časy na okruhu...
Nevím, co na svym monitoru vidíš, ale psal jsem, že obě auta jsem měl půjčený, a jezdil jsem v nich v normálním provozu. MRS bez cupu. A že jsem měl tu možnost svézt se v obou s profíkem za volantem na okruhu v Mostě. 😉 A s tím se taky hezky povídalo. Měl zajímavý názory.
A výsledek byl, že MRS je podvozkově normálně použitelný, možná použitelnější než tvrdej Rapid, jen ho limituje, že je to coupé. Taky jsem přiznal, že jsem ty auta nedovedl dostat na limit, ale s tím, co umím, mi přišlo jízdně pohodovější MRS. GTI je dobrý auto, ale pokud vím, že řídím HH, nebudu upřednostňovat denní použitelnost. 😉
Už si rozumíme?
A výsledek byl, že MRS je podvozkově normálně použitelný, možná použitelnější než tvrdej Rapid, jen ho limituje, že je to coupé. Taky jsem přiznal, že jsem ty auta nedovedl dostat na limit, ale s tím, co umím, mi přišlo jízdně pohodovější MRS. GTI je dobrý auto, ale pokud vím, že řídím HH, nebudu upřednostňovat denní použitelnost. 😉
Už si rozumíme?
Troufám si tvrdit, že GGTI (5. g.) za potřebných okolností na limit dostat dovedu a přesto nevidím důvod neupřednostňovat jeho zřetelné přednosti proti ultimativnějšímu MRS (zejména ve verzi Cup). Proč by potom někdo, kdo hh na limit dostat nedovede, nemohl upřednostňovat zrovna denní použitelnost. Pokud bych musel rezignovat na denní použitelnost, nevidím důvod jít do jakéhokoli fwd hh. Znovu tedy opakuji, že ani jeden z těchto hh není lepší/horší. Jsou jen jiné, MRS je ultimativnější a GTI univerzálnější, má vyváženější poměr uživatelské přívětivosti a zábavy/sportu, což je pro původní filosofii klasického hh základní/určující schopnost/vlastnost.
P.S. Už samotná karoserie MRS, která ke jakýmsi hybridem, mezi 3dv. hb, coupé a SB dává MRS výrazně menší denní použitelnost i ve srovnání i s pouze 3dv. GGTI, nemluvě o možnosti 5dv. verze. MRS tak má (po této stránce) praktičností blíž k zábavnějšímu a skutečnému kupé s rwd typu ToyoBaru, než k 5dv. GGTI a jeho koncernovým konkurentem je proto spíš Scirocco R, než GGTI.
P.S. Už samotná karoserie MRS, která ke jakýmsi hybridem, mezi 3dv. hb, coupé a SB dává MRS výrazně menší denní použitelnost i ve srovnání i s pouze 3dv. GGTI, nemluvě o možnosti 5dv. verze. MRS tak má (po této stránce) praktičností blíž k zábavnějšímu a skutečnému kupé s rwd typu ToyoBaru, než k 5dv. GGTI a jeho koncernovým konkurentem je proto spíš Scirocco R, než GGTI.
Jasně, rozumím. Jen se mi líbí, jak spousta lidí tady napíše, že GTI je lepší, jelikož je použitelnější do denního provozu, a jakmile Clio RS malinko zcivilní, ti samí lidé to tady odsoudí jako že vyměklo a podobně. 😄 A přitom neseděli ani v III., ani ve IV.generaci, natož aby v těch autech jeli a mohli je porovnat.
Takže naposledy za mě: když jsem si ty auta půjčoval na víkend, těšil jsem se na HH, a jak se vyblbnu. A k tomu jsem měl blíž v tom MRS (bez cupu). Taky víc poutal pozornost. Ten Golf mi přišel jako normální vytuněný silný auto, který prostě vypadá jako Golf. Takže pokud bych chtěl auto na víkend na běžný ježdění, možná by vyhrál právě ten Golf.
Určitě nejsem závodník (jako většina znalců na zdejší diskuzi), ale myslím, že řídit umím velice dobře, a díky práci jsem se dostal i na zajímavý školení, co se jízdy v praxi týče. Jelikož mám už starší děti, už taky dávám přednost klidné jízdě, ale každej má v sobě malýho kluka, kterej se chce vyblbnout. A mě k tomu líp posloužil ten MRS.
Takže naposledy za mě: když jsem si ty auta půjčoval na víkend, těšil jsem se na HH, a jak se vyblbnu. A k tomu jsem měl blíž v tom MRS (bez cupu). Taky víc poutal pozornost. Ten Golf mi přišel jako normální vytuněný silný auto, který prostě vypadá jako Golf. Takže pokud bych chtěl auto na víkend na běžný ježdění, možná by vyhrál právě ten Golf.
Určitě nejsem závodník (jako většina znalců na zdejší diskuzi), ale myslím, že řídit umím velice dobře, a díky práci jsem se dostal i na zajímavý školení, co se jízdy v praxi týče. Jelikož mám už starší děti, už taky dávám přednost klidné jízdě, ale každej má v sobě malýho kluka, kterej se chce vyblbnout. A mě k tomu líp posloužil ten MRS.
Ano, v tom je ten rozdíl. Na půjčení na víkend a vyblbnutí bude MRS Cup atraktivnější, ale na koupení do vlastní garáže i pro všední dny se karta obvykle obrací...
Na diskusích se dozvíš hlavně to, co BY lidi kupovali, ale až na silnicích (a u "sousedů") pak vidíš, co reálně kupují... 😉
Na diskusích se dozvíš hlavně to, co BY lidi kupovali, ale až na silnicích (a u "sousedů") pak vidíš, co reálně kupují... 😉
Nepletu se.
Pro tebe VW = špatné, bez ohledu na to o čem se jedná.
Jsi úplně stejný, jako ti, co VW hájí, jen kopeš za jinej tým.
Pro tebe VW = špatné, bez ohledu na to o čem se jedná.
Jsi úplně stejný, jako ti, co VW hájí, jen kopeš za jinej tým.
Když myslíš... VW není špatný, ale jsou kategorie, kde prostě nestíhá a konkurence mu ujíždí. A to si právě dost lidí nechce přiznat. A s tou spolehlivostí, to je taky poslední dobou docela sešup. Nemyslíš? 😉
Tak tohle je hooodně slabá, až dětinská omluva vlastní (ne)zaujatosti - nechtěl jsem sem vůbec nic psát, ale tohle od profi redaktora, to mě tedy nakoplo... 😲
V Autosalonu testují auta? Ale jdi ty. Jedná se o směs pohyblivých obrázků a noname herců.
Ciastocne suhlasim, ze o "skutocny test" tam nejde. Predsa som tym len chcel povedat, ze na Prime dat za Auto 96% a tu nejakych 30%, sa mi zda do neba volajuce. Nie som ziadny odbornik, ale podla mna, cisto subjektivne dojmy testera by nemali prekrocit hranicu 25%.
No, v autosalonu jsem ještě neviděl, že by nějaké auto opravdu "spluli", i když na to mělo potenciál. Ty testy mi tam připadají jako z dámského magazínu...
Nutno podotknouit, že z toho "testu" v autosalonu se o autě a jého jízdním projevu nedozvěděl člověk VŮBEC NIC! :no:
Souhlas, nehledě na to, že tam obecně chválí "kdeco", takže dělat podle toho celkové závěry příliš nelze. Kromě nebojácného Pepy se selským rozumem, si tam nikdo nic moc zásadněji kritizovat nedovolí. :no:
Za tím bych si donedávna taky stál. Dokud Pepa netestoval novou Octu a prohlásil něco o tom, že je to nejlepší auto na světě. Tím se teda u mě naprosto shodil :no: .
Snad to bylo řečeno s určitou mírou nadsázky... Ale vzhledem k podobě/formě tvého nicku chápu, že tě to dostalo... >😁 😉
...ale jo, třeba to, že o zvukový projev uvnitř kabiny se vůbec nestará laděný výfuk, čehož si tady si nevšimli. 😉
Autosalon je sestříhaný pořad z reklamních videí dodaných automobilkami a projížděk e😜ertů jako třeba Zbyněk nebo Bára, což je opravdu extraklasa znalců ovšem nikoliv přes auta.
Snad u žádného jiného auta jsem neviděl tolik různých názorů na různé elementy auta, např. tady je podvozek hodnocen jako prkenný, více méně všude jinde se o něm píše skoro jako o zázraku (tlumiče s hydraulickými dorazy apod.), někomu připadá zvuk nevýrazný, jinému recenzentovi skvělý atd. atd.
To skoro vypadá, jako by Renault k testům dodával úplně jiná auta 😄
To skoro vypadá, jako by Renault k testům dodával úplně jiná auta 😄
IPace
"v manuálu se mimo jiné dočtete"
v minusech "•Absence manuálu"
jak jste se v manualu mohli něco docist, kdys jste ho nemeli?
Vaverka s Jungmannem zacinaj bejt ostudou české autonovinariny, hosi do dua Hulan a Stach vam mnoho nezbejva
v minusech "•Absence manuálu"
jak jste se v manualu mohli něco docist, kdys jste ho nemeli?
Vaverka s Jungmannem zacinaj bejt ostudou české autonovinariny, hosi do dua Hulan a Stach vam mnoho nezbejva
Myslím, že tu někdo něco nepochopil.. 8-s 😄
staci si precist nebo shlednout recenze na nove ClioRS u jinych redakci, pak se podivat na další testy těchto dvou panu zde na A.cz kde dostali ro ruky cokoliv od Renaultu, a myslim ze není co nepochopit
ted jen cekam, ze se zde během mesice objevi srovnavaci test OctaviaRS vs. ClioRS aby si zase mohli panove posmaknout >😁
ted jen cekam, ze se zde během mesice objevi srovnavaci test OctaviaRS vs. ClioRS aby si zase mohli panove posmaknout >😁
Třeba v na EVO.co.uk, kde se ostřejší auta hodně testují má Cli RS stejně hvězdček ja Fiesta ST - 4 a1/2. P208 GTi má o hvězdičku méně. Další zajímavý test je od Chise Harrise, který testuje hlavně supersporty.
[odkaz]
[odkaz]
Gilgit
Ondris
Psi štěkají, karavana jede dál.
Tohle Clio se bude prodávat jak teplé rohlíky - vždyť má všechno co moderní "řidič" potřebuje - automat, turbo, hezký zevnějšek, hezký vnitřek a je to Renaultsport.
Jak moc to auto je špatné si povíme za dva, tři roky na dni otevřených dveří v Mostě nebo na Nürburgringu, vsadím se, že jich tam bude plno.
Tohle Clio se bude prodávat jak teplé rohlíky - vždyť má všechno co moderní "řidič" potřebuje - automat, turbo, hezký zevnějšek, hezký vnitřek a je to Renaultsport.
Jak moc to auto je špatné si povíme za dva, tři roky na dni otevřených dveří v Mostě nebo na Nürburgringu, vsadím se, že jich tam bude plno.
ja by som bral manual 😉 ... takze moja volba znie 208GTi :yes:
Já taky, ale protože malá turba nemám rád, tak bych si dojel do Německa pro 130i po důchodci. 😄 A když už by to musel být malý HH, tak předchozí generace Clia RS anebo Megana RS by se mi také líbily.
208 je také pěkná.
208 je také pěkná.
já bych to neviděl tak jasně.. dám krk, že jich bude určitě o mnoho méně, nže těch předešlých. Ale uvidíme co Renault vytasí ve verzi Gordini.
Pěkněs to nakousl.
Ono je totiž hezké, že je nějaké auto nejrychlejší na ringu a novináři jsou z něj odvaření, ale pro výrobce je nutné nejen vyvolat nadšení na diskusích, ale prodat.
Osobně nevím, kolik se prodalo předchozí verze Clia RS, ale tahle se jistě bude prodávat lépe - byť jí to ta dvoulitrová atmosféra s manuálem na okruhu (možná) nandá.
Lidi dnes totiž nechtějí mít, ale chtějí mít pocit, že (na to) mají.
Ono je totiž hezké, že je nějaké auto nejrychlejší na ringu a novináři jsou z něj odvaření, ale pro výrobce je nutné nejen vyvolat nadšení na diskusích, ale prodat.
Osobně nevím, kolik se prodalo předchozí verze Clia RS, ale tahle se jistě bude prodávat lépe - byť jí to ta dvoulitrová atmosféra s manuálem na okruhu (možná) nandá.
Lidi dnes totiž nechtějí mít, ale chtějí mít pocit, že (na to) mají.
Clia III RS se prodalo 31 tisíc kusů - na "sporťáček" dost, na masovku dost málo.
Tohle podle mého půjde na násobky prodejů předchůdce.
A já jim to v současné krizi nemám za zlé.
Tohle podle mého půjde na násobky prodejů předchůdce.
A já jim to v současné krizi nemám za zlé.
kosmonaut
Tak já myslím, že v Renaultu to udělali velmi dobře. Dalo se to očekávat už podle designu. Tenhle cingrlátkový vzhled posledních Renaultů (Clio, Captur) je děs. Takřka dosahuje pomatenému designu posledních Fordů. No a že to pak také jezdí tak nějak cingrlátkově, dalo-by se to nazvat trefou.
Tak ještě zbývá podělat Mégana RS, vyhodit z nabídky 4Control u připravované Laguny a zbyde skutečně už jen kosočtverec :no:
Tak ještě zbývá podělat Mégana RS, vyhodit z nabídky 4Control u připravované Laguny a zbyde skutečně už jen kosočtverec :no:
To, žese ti design nelíbí je samozřejmě tvoje právo, ale dělat z toho nějaké výsledky, to už musíš být hodně velkej machr. Chce se to v daných autech projet a pak vymýšlet výsledky. Jinak kdyby sis chtěl udělat obrázek i Cliu RS z jiné strany, koukni na test v Autosalonu na Primě. Takové hodnocení tam jen tak něco nedostane.
Btw. v čem ti vadí kosočtverec?
Btw. v čem ti vadí kosočtverec?
Za machra díky, vím.
Ne, tady skutečně pouze vycházím z toho, co píše Aleš. Myslím na základě výsledku toho MX-5 závodu českých redakcí, že podobně radostněji založeným autům se přizpůsobit umí.
A kde píšu, že by mě vadil kosočtverec?
Ne, tady skutečně pouze vycházím z toho, co píše Aleš. Myslím na základě výsledku toho MX-5 závodu českých redakcí, že podobně radostněji založeným autům se přizpůsobit umí.
A kde píšu, že by mě vadil kosočtverec?
Tak první věta stačí 😉
Je opravdu zajímavé, jakou recenzi zde vypustilo ACZ a jaké testy s rozdílnými výsledky lze najít všude jinde po světě. S kosočtvercem jsem to nejspíš pochopil jinak.
Je opravdu zajímavé, jakou recenzi zde vypustilo ACZ a jaké testy s rozdílnými výsledky lze najít všude jinde po světě. S kosočtvercem jsem to nejspíš pochopil jinak.
Jak už jsem psal výše, to co bylo v autosalonu bych se styděl nazvat slovem "test"
Není to jen Autosalon, ale spusta dalších jiných testů z celého světa. Takovej rozdíl ve výsledcích a dojmech už rozhodně nemůže jen CUPový podvozek.
mirastr
Zatímco zahraniční renomované servery hodnotí Clio R.S. velice kladně, auto.cz je opět pravým opakem.
Je mi jasné, že kdyby mělo znak škodovky, místo Renaultu, bylo by to "dokonalé auto".
Auto.cz opět nezklamalo a přesvědčilo, že je to banda amatérů :no: :no: :no:
Je mi jasné, že kdyby mělo znak škodovky, místo Renaultu, bylo by to "dokonalé auto".
Auto.cz opět nezklamalo a přesvědčilo, že je to banda amatérů :no: :no: :no:
zelizd
Určitě zajímavý úhel pohledu a myslím, že chápu, proč pan Jungmann zvolil takové hodnocení. Jen nevím, zda první odstavec byla ironie nebo ne?... Opravdu se začaly malé turbomotory zavádět na přání zákazníků? Jsem zastáncem automatů v dnešních autech, ale stále valná většina lidí chce manuál. Opravdu si tedy zákazníci přejí automat? Dnešní doba je taková, že každý model se musí automobilce patřičně zaplatit, a tak dochází ke kompromisům už i u RS, ST apod. Není lepší se smířit s tím, jaká je dnes doba, než plakat, že Clio RS už nikdy nebude jako Clio Williams? A co Jan Tleskač? Nevrátí se raději ke svému létacímu kolu?
Kasprik
že tato verze bude na okruhu zase o něco rychlejší než předchozí a nezmění na tom nic ani tento článek ani GTI ani Adam Novák. Clio bude opět králem této třídy tak jako je Megane Rs králem nižší střední. :yes:
Jak ukazují první srovnávačky, rozhodně to nebude tak jednoznačné. Clio RS udělalo velký krok směrem k civilním HH a zatím to z tetsů vypadá, že Fiesta ST jej překonává a 208 GTI minimálně šlape na paty.
Uvidíme co s tím udělá Gordini...
Uvidíme co s tím udělá Gordini...
nesmíš porovnávat jen test na autoe😜resu, kterej je anglickej a Fordy tam vychvalují do nebes.
Tohle určitě nebude jen z autoe😜ressu. Současná Fiesta ST je velmi dobrá, stejně jako 208 GTi. Clio bohužel dost spadlo.
Máš pravdu. Clio je rychlejší, komfortnější, lépe brzdí, univerzálnější. Má však vyšší cenu. Celkově však budou tato tři auta hodně vyrovnaná a výsledek bude záležet na prioritách redaktora při hodnocení.
Rychlejší, komfortnější a univerzálnější než co? Konkurence? Staré Clio?
Jistě, hodnocení vždy záleží na prioritách redaktora, touha po objektivitě hodnocení je naprosto nesmyslná, nic jako objektivní hodnocení auta neexistuje.
Jinak souhlasím, testy budou vyrovnané, každé auto má něco...obávám se, že pokud však jde ještě někomu u hothatchů o zábavu za volantem, Clio nemá moc šancí.
Jistě, hodnocení vždy záleží na prioritách redaktora, touha po objektivitě hodnocení je naprosto nesmyslná, nic jako objektivní hodnocení auta neexistuje.
Jinak souhlasím, testy budou vyrovnané, každé auto má něco...obávám se, že pokud však jde ještě někomu u hothatchů o zábavu za volantem, Clio nemá moc šancí.
vrkuboy
[odkaz]
A co na to "opičák"? [odkaz]
To není jenom Rasťo. Clio RS chválí všichni redaktoří, kteří to s autem umí. Zvláště kritika jízdy na horších cestách mě dostala. Naopak komfort Clia RS na horších cestách byl snad ve všech testech velmi chválen.
jenže všecko to byly neCUP podovzky, pokud si dobře pamatuju...
Byly to testy i s cupovým podvozkem. Clio RS má dvouplášťové tlumiče s hydraulickými dorazy, které pomáhají filtrovat nerovnosti. Proto je v testech Clio RS chváleno za universálnost. Třeba v Británii je mu vyčítána cena, která je výrazně vyšší než u Fiesty ST. Poměr užitná hodnota/cena je jednoznačně lepší u Fiesty.
Jo, tohle taky nechápu. Ve slovenském Autožurnálu 6/2013 je test z tamních okresek a podvozek vynášejí do nebes. (Mimochodem, celkově to je zajímavý test - srovnávají s předchozí generací RS.)
Ad cena - když jsem dal konkrétní poptávku do Renaultu a do Fordu, Clio RS vyšlo líp než Fiesta ST. Tolik k ceníkům.
Ad cena - když jsem dal konkrétní poptávku do Renaultu a do Fordu, Clio RS vyšlo líp než Fiesta ST. Tolik k ceníkům.
Pravda, to mi na tomhle testu vadí asi nejvíce, třeba je to auto zmršené, možná opravdu cuká - k tomu jen vložka, nevím přesně kdo, ale snad dokonce tvůrci převodovky Clia RS říkali, že to je tam schválně, aby zákazníci měli pocit sportovní jízdy, že bez toho kopance do zad jim to nepřijde dost HH -, ale když dostanu auto s přitvrzeným podvozkem za příplatek, který u všech vozů, kde se objevil, ničil páteře a byl v podstatě jasně zaměřen jen na okruhy, tak proč to dostatečně nezdůrazní v testu a hlavně v plusech & mínusech na konci ?
Kdybych osobně nevěděl, že RS dělá vždycky dva podvozky a že je mezi nimi velmi výrazný rozdíl, tak z testu mám pocit, že všechna Clia RS se tě pokouší zničit. Velmi trapný pokus poškodit auto za to, že prostě nabízí přidanou hodnotu pro ty, kteří s tím autem chtějí trávit většinu času na uzavřených tratích... :no: :no:
Kdybych osobně nevěděl, že RS dělá vždycky dva podvozky a že je mezi nimi velmi výrazný rozdíl, tak z testu mám pocit, že všechna Clia RS se tě pokouší zničit. Velmi trapný pokus poškodit auto za to, že prostě nabízí přidanou hodnotu pro ty, kteří s tím autem chtějí trávit většinu času na uzavřených tratích... :no: :no:
Mě daleko více vadí ten důraz na legendární Pražské kostky... jako by po nich jezdila celá republika a bylo to místo na které je Clio R.S. určeno. Testovat auto v Pražských ulicích, které je spíše víkendovou hračkou na okruh... no je to legrační. 😄
Problém, mohu-li to tak říci je, že Sport podvozek se podle všeho naopak přiblížil civilnímu využití a měl by i ty kostky nějak zvládat. Pražské kostky bych nezatracoval, pro posouzení komfortu se nic drsnějšího zřejmě nenajde (pak už snad jen polygon Tatry v Kopřivnici >😒] ) , ale Clio Cup má ambice jasně někde jinde. Kde se auto testovalo, netuším, ale podle toho, že v testu ani není zmínka o spotřebě v různém prostředí, tak asi opravdu z města nevyjelo...
A to bohužel není legrační. Sice se tu všichni smějou Autosalonu, že dělají spíše show než testy. Ale ti alespoň vezmou auto tam, kam patří - off-road do bahna, sportovní auta na trať a high-performance na letiště...
A to bohužel není legrační. Sice se tu všichni smějou Autosalonu, že dělají spíše show než testy. Ale ti alespoň vezmou auto tam, kam patří - off-road do bahna, sportovní auta na trať a high-performance na letiště...
To s tou víkendovou hračkou je obecný a častý omyl.
Pokud chceš v této ceně opravdu hračku na okruh, nejdeš do předokolky, byť jakkoliv dobré.
HotHatch musí být právě komplexním autem, které tě o víkendu pobaví a přes týden slouží. Je pak jen an výrobci, jak to vybalancuje, ale extrémy jsou sice hojně v diskusích vyzdvihovány, kdežto prodávají se spíše "umírněné" verze.
Pokud chceš v této ceně opravdu hračku na okruh, nejdeš do předokolky, byť jakkoliv dobré.
HotHatch musí být právě komplexním autem, které tě o víkendu pobaví a přes týden slouží. Je pak jen an výrobci, jak to vybalancuje, ale extrémy jsou sice hojně v diskusích vyzdvihovány, kdežto prodávají se spíše "umírněné" verze.
K té převodovce - tomu se říká drama. A ano, dělá se to schválně. Otázkou pak je, jestli to drama zvládnou. A také, co z toho je tam schválně. Getrag nepatří k nejsametovějším dvouspojkám z mých zkušeností. Zvukový doprovod podle mne hraje prim. Silné kopání tolik ne. To patří k ostrým sekvenčkám. Ty tě dokáží namasírovat. Ale to musíš být řádný masochista, abys něco takového chtěl, když to nic kromě lámání zad nepřináší.
Jízda na okruhu a hladkém (španělském) asfaltu vs na českých tankodromech. K tomu přitvrzený podvozek a kostitřas je hotov. Ale to je problém snad všech příplatkových podvozků u nás.
Enthusiastic.driver
Nadpis článku mě nepřekvapil, 2* po rozkliknutí mě ale překvapily velmi. Nechce se mi věřit, že to je tak hrozné auto. Letmo jsem už prokousal pár testů a obzvlášť podvozek se líbil prakticky všem. Pravda, byly to verze neCUP...
..
Tipl bych, že tady došlo k minutí auta i řidiče, aneb ne všechno dobré musí nutně všem vyhovovat.
..
Tipl bych, že tady došlo k minutí auta i řidiče, aneb ne všechno dobré musí nutně všem vyhovovat.
miromen
To co tu předvádí renaultfans je na několik řádku :no:
Neunést kritiku a zřejmě ani nevidí nebo nechtějí vidět že jde o CUP verzi která zřejmě není tak dobře sladěna jako běžné RS.
No a největší ostuda je tahat zde na pomoc test z Autosalon.cz. 8-s
Neunést kritiku a zřejmě ani nevidí nebo nechtějí vidět že jde o CUP verzi která zřejmě není tak dobře sladěna jako běžné RS.
No a největší ostuda je tahat zde na pomoc test z Autosalon.cz. 8-s
Autosalon je prd.... z toho důvodu jsem zde přidal dva odkazy na testy které mají nějakou úroveň. Osobně bych s kritikou neměl problém za předpokladu že by se verdikt ACZ nelišil od testů jiných kde Clio hodnotí velmi kladně. Mrkni na ně a třeba budeš překvapen 😉
Ale ano jen převážně byly testy na verzi RS které jsou kladné. Ale zde jde o CUP a zde už možná k nějakým "nedokonalostem" dochází. Mě spíš zaráží zdejší pochvala na strmost řízeni a to 2.67 otáček mezi dorazy. To je dnes běžná hodnota u aut se zaměřením na rodinu. Taková Fiesta má mezi dorazy 2.15 otáček a zde už se da hovořit o sportovnějším charakteru.
No, to souhlasím, že pro zdejší redakci je ostuda, když už i autosalon předčil jejich úroveň. Celá Evropa CRS 4 chválí, někteří hodně, někteří méně. U pana redaktora se sešlo pár věcí dohromady - antipatie k francouzským autům, fandovství Fordovi (který roky těžce nese, že ho Renault v HH drtí) a velmi pravděpodobně omezené řidičské schopnosti a máme z toho krásné 2 hvězdy z pěti. To je nádherných 40%. Bravo.
Jakožto příznivec HH kategorie a fanda Renaultu tak nějak s pojetím nového Clia RS stále bojuji. Ale na druhou stranu ho asi i chápu. Protože zůstat u atmosféry, brutální syrovosti a perfektního sladění brzd a podvozku spolu s perfektním řízením by bylo v dnešní turbo době minimálně nerozumné - Megane R26.R je krásným příkladem toho, že syrovost a perfektní jízdní vlastnosti se nenosí. Tedy opravdu se nedivme Renaultu, že udělal "módní" RS pro masy, on totiž své auta chce hlavně prodávat....
Jakožto příznivec HH kategorie a fanda Renaultu tak nějak s pojetím nového Clia RS stále bojuji. Ale na druhou stranu ho asi i chápu. Protože zůstat u atmosféry, brutální syrovosti a perfektního sladění brzd a podvozku spolu s perfektním řízením by bylo v dnešní turbo době minimálně nerozumné - Megane R26.R je krásným příkladem toho, že syrovost a perfektní jízdní vlastnosti se nenosí. Tedy opravdu se nedivme Renaultu, že udělal "módní" RS pro masy, on totiž své auta chce hlavně prodávat....
Fandenie Fordu .?? Na autosalóne bol test Clio RS a Fiesta ST, aj keď tam neradí kritizujú bolo jasné. Clio RS je o viac ako 100 k. ťažšie, podvozok bol slabší, ladič Fiesti dostal ocenenie za najlepší podvozok. Dynamika ST bola lepšia, papierovo clio má 147 kW a 240 Nm, Fiesta má 134 kW a 240 Nm, ale pri overboost 290 Nm a výkon odhadujem cca150 kW.
Kto prekoná Fiestu vo svojej triede? Clio nie je.
Kto prekoná Fiestu vo svojej triede? Clio nie je.
Potrefená husa se ozvala... až ti tady zkritizují tvůj milovaný Golf, co máš v garáži, budeš halekat...
vždy zamést před vlastním prahem, jinak to vypadá trapně, na to nezapomeň.
vždy zamést před vlastním prahem, jinak to vypadá trapně, na to nezapomeň.
Klaudius
Chlapci z Auto.cz by mali preberať články od iných v plnom rozsahu. Vlastná tvorba nestojí za nič.
KP001
Nemám samozřejmě proti redaktorovi z videa nic osobně ani ho neodsuzuji, věřím že to je zkušený redaktor písemné formy, ale jak je tedy možné, že člověk s vadou řeči vystupuje v mluvené, ba dokonce hrané prezentaci portálu auto.cz
To je to nejmenší, co by mně vadilo. Navíc to dle mě není žádná vada, ale styl. Hlavně nechtěj, aby všichni mluvili stejně.
To je to samý, jakobych se tě zeptal, jak vůbec takhle hloupou otázku dokážeš zveřejnit na webu.
Na rozdíl od tebe Lukáš je personifikovanej a ty jen anonymní výkřikář.
Na rozdíl od tebe Lukáš je personifikovanej a ty jen anonymní výkřikář.
Mr.Murphy
..... byl pro redakci GTI na vyvolávání dlouhých diskusí už příliš drahý a tak najali toho imbecila? Jinak si nedovedu vysvětlit, že ho tady ještě trpí..... 😲
Spíše by měli dát BAN tobě za to, že píšeš sprostě 😉
Imbecil není sprostý slovo, ty pakoni, ale to se budete možná učit... >😁 To je tvoje nemoc, ale za to ty nemůžeš...
imbecil není sprosté slovo, ale "KKT" (k.okot - slovensky čůr*k) ano 😉
A já myslel, že KKT je Karel Kroupa Testér... >😁 Každopádně na třech písmenech nevidím nic sprostýho. Krom toho, že jsi vztahovačnej jsi i domýšlivej...
Kdyby to napsal o tobě, praskla by ti vzteky žilka, ty Karle Kroupo Testére...
Neboj, mě neurazíš ani ty, ani Bajza. >😒]
Na Karlovi Kroupovi Testérovi nevidím nic urážlivýho.
Krom toho, že jsi vztahovačnej, jsi i domýšlivej.
Krom toho, že jsi vztahovačnej, jsi i domýšlivej.
Gilgit
Nejde jen o to, co kdo dělá, ale taky jak to dělá. Forma může být i minimálně stejně důležitá, jako samotný obsah.
Můžeš mi vysvětlit, jak jsi došel k tomu, že mi "vadí někdo, kdo kritizuje nick Adam Novák"?
Gilgit
Gilgite, kolik ti je let?
Z toho, co jsem napsal, může podobný nesmysl vydedukovat jen dítě, proto se ptám, tak to neber špatně.
Ta moje odpověď Futuristovi samozřejmě nebylo žádné zastávání se kohokoliv, byl to jasný nadhoz jen a právě na Futuristu - aby si uvědomil, jak by se cítil a jak by reagoval on, být nazván k.k.t.em.
Z toho, co jsem napsal, může podobný nesmysl vydedukovat jen dítě, proto se ptám, tak to neber špatně.
Ta moje odpověď Futuristovi samozřejmě nebylo žádné zastávání se kohokoliv, byl to jasný nadhoz jen a právě na Futuristu - aby si uvědomil, jak by se cítil a jak by reagoval on, být nazván k.k.t.em.
Gilgit
* je archaicky vyraz pro kohouta. To neni tak strasny, no ni?
KKT, s tymi patricnymi samohlaskami 😉 je po Chorvatsky kohut >😁 >😒]
Gilgit
Taky to nechápu... V každé diskuzi jen spamuje svými ***skými omezenými příspěvky a odkazy. KKT je pro něj slabý výraz... :no:
To, co píšu není SPAM. To, co píšu, je můj názor. Na rozdíl od některých ale nepíšu sprostě a nenadávám na ostatní 😉
Gilgit
Když pod auto za x milionů píšeš, že lepší je koupit 5 oktávek, tak už to není názor, ale buď trolling nebo ta imbecilita...
A nechápu, proč tam musíš cpát furt ty úchylné odkazy na konfigurátor - to nejde napsat raději bych si koupil Superba ?
A nechápu, proč tam musíš cpát furt ty úchylné odkazy na konfigurátor - to nejde napsat raději bych si koupil Superba ?
1. Má auto za x milionů 5x (!) větší hodnotu než Octavia? Nemá
2. Ale když to napíšu, hned přijde nějaký "inteligent", a zeptá se mě, jestli jsem nezapomněl na konfigurátor
2. Ale když to napíšu, hned přijde nějaký "inteligent", a zeptá se mě, jestli jsem nezapomněl na konfigurátor
1. Má
2. Protože jsi tady všem jenom pro srandu (a taky k zlosti). Popros rodiče, ať tě odvezou alespoň na pár týdnů do dětského tábora, bude nám zde alespoň na chvilku líp.
2. Protože jsi tady všem jenom pro srandu (a taky k zlosti). Popros rodiče, ať tě odvezou alespoň na pár týdnů do dětského tábora, bude nám zde alespoň na chvilku líp.
Pro "srandu" ano, ale proč k zlosti, když prostě klidně stačí na jeho monotónně prázdné příspěvky nereagovat... 😉
Protože devalvuje hodnotu některých docela solidních diskusních vláken a někdy to prostě nelze projít pouhou ignorací (na HL ho dávat nechci, pořád doufám, že osvícen napíše někdy něco kloudného) 😄
1. Proč sem potom chodíš ? Nic proti oktávce, ale pokud nevidíš v jiných autech nějaký přínos kompenzující jejich cenu, vylep si nad postel plakát Dacie (dobré auto s nepřekonatelným poměrem cena/výkon) nebo ještě lépe, najdi si nějaký lepší koníček, který tě bude bavit 😉 Prodeje prakticky všech aut různých skupin ukazují, že lidí ochotných dávat násobky ceny Octavie se najde celkem dost...
2. To jsem si nevšiml, ale budiž. Ovšem mohl bys třeba připsat, co hezkého nás na tom odkaze čeká...
2. To jsem si nevšiml, ale budiž. Ovšem mohl bys třeba připsat, co hezkého nás na tom odkaze čeká...
Charger
Upřímně se velmi divím, že v zahraničí tohle Clio chválí. S geniálností předchozích generací totiž nemá vůbec nic společného. Ano, převodovka sice v režimu Race poslouchá na slovo, ale v běžném provozu za nic nestojí. Celé auto působí hrozně křehce, není ani trochu bytelné. Podvozek se sklony k nedotáčivosti, motor plytký a při ostré jízdě si vezme v klidu přes pětatřicet, což u starého Clia byla utopie. Aspoň že brzdy jsou skvělé.
No nic, konec jedné legendy, tohle už není ono. Goodbye Clio RS.
No nic, konec jedné legendy, tohle už není ono. Goodbye Clio RS.
Futurista
Tak koukám, že se od pana VWavwerky odpovědi nedočkám... Ale dalo se to čekat. >😁
Gilgit
Tryska1
Divný test, hodnotit CUP podvozek na pražských kostkách a ne na okruhu-divné.Spotřeba?!! to je fyzika, lhaní o spotřebách evropských automobilek je proslulý marketing. A nevěřím,že by renault vypustil horšího,pomalejšího nástupce,když si roky buduje sport image.
Trophy
Pánové a dámy.
Doma mám Megane RS s cupovým podvozkem. Myslím, že nejsem úplně nezkušený řidič.
A je to asi tak týden, co jsem měl možnost si nové Clio RS vyzkoušet. A to vyzkoušet tak, že jsem s ním najezdil poměrně hodně kilometrů - přes 1000. Město, dálnice, okresky + jedna zběsilá jízda s kamarádem a jeho Meganem RS.
Můj názor je o 180 stupňů odlišný od toho, co tady prezentuje pan testér.
Podvozek je geniální a řekl bych, že díky speciálním tlumičům s hydraulickými dorazy umí podržet a přitom z vás nevyklepe duši. Je v něm tolik jistoty, že v zatáčkách jsem neměl problém udržet stejnou rychlost jako MRS za mnou. Motor je velice schopný, má podobný charakter jako v MRS. Převodovka - když jsem se jí dostal pod kůži, začala mě opravdu hodně bavit. Pádla jsou velmi intuitivní, rozhodně jsem neměl problém, že by byla daleko od volantu. Člověk si s pádly začne rychle hrát a pak zjistí, jak návykové je podřazovat a poslouchat petardy ve výfuku... V normálním režimu není vůbec problém, ale pokud chcete 100% super extra hladkou jízdu, při dobržďování není problém hodit páku do neutrálu (mezi D a N není nutné mačkat tlačítko na páce). Při rozjezdu si zase můžete ťuknout do pádla a hodit si tam dvojku, když už jóóó chcete jezdit sametově. Pádla totiž fungují i v automatickém režimu, takže povel můžete dát kdykoliv a auto po nějaké chvíli zase přejde na automat... Prostě když chcete, ovlivníte řazení, když ne, necháte to na autu.
Po vlastní zkušenosti s novým Cliem RS tedy můžu zasvěceně říct, že zde prezentovaný článek je blábol.
Doma mám Megane RS s cupovým podvozkem. Myslím, že nejsem úplně nezkušený řidič.
A je to asi tak týden, co jsem měl možnost si nové Clio RS vyzkoušet. A to vyzkoušet tak, že jsem s ním najezdil poměrně hodně kilometrů - přes 1000. Město, dálnice, okresky + jedna zběsilá jízda s kamarádem a jeho Meganem RS.
Můj názor je o 180 stupňů odlišný od toho, co tady prezentuje pan testér.
Podvozek je geniální a řekl bych, že díky speciálním tlumičům s hydraulickými dorazy umí podržet a přitom z vás nevyklepe duši. Je v něm tolik jistoty, že v zatáčkách jsem neměl problém udržet stejnou rychlost jako MRS za mnou. Motor je velice schopný, má podobný charakter jako v MRS. Převodovka - když jsem se jí dostal pod kůži, začala mě opravdu hodně bavit. Pádla jsou velmi intuitivní, rozhodně jsem neměl problém, že by byla daleko od volantu. Člověk si s pádly začne rychle hrát a pak zjistí, jak návykové je podřazovat a poslouchat petardy ve výfuku... V normálním režimu není vůbec problém, ale pokud chcete 100% super extra hladkou jízdu, při dobržďování není problém hodit páku do neutrálu (mezi D a N není nutné mačkat tlačítko na páce). Při rozjezdu si zase můžete ťuknout do pádla a hodit si tam dvojku, když už jóóó chcete jezdit sametově. Pádla totiž fungují i v automatickém režimu, takže povel můžete dát kdykoliv a auto po nějaké chvíli zase přejde na automat... Prostě když chcete, ovlivníte řazení, když ne, necháte to na autu.
Po vlastní zkušenosti s novým Cliem RS tedy můžu zasvěceně říct, že zde prezentovaný článek je blábol.
To je celé o pojetí - dle toho, co píšeš, máš rád HH od Renaultu (v pořádku, taky mám rád to nejlepší >😒] ) a autům tohoto typu rozumíš. Pan redaktor nemá rád nic od Renaultu a HH kategorie asi nebude jeho nejoblíbenější typ aut... ale proč tímto amaterizmem musí trpět tento web? Tomu nerozumím ;-\
Hezký příspěvěk, který nám aspon o autě neco řekne... bohužel není pro většinu tak zajímavý, jako kdybys napsal, že je lepší VW >😁
P.S. Měkný MRS
P.S. Měkný MRS
Anonym2811
Můžu mít dotaz na recenzenty - jak je to alespoň s tím řízením, je těch 2,67 otáček mezi dorazy příjemně málo, nebo příliš moc ? Na takových drobnostech by se pánové mohli shodnout... 😉
Video se mi líbí, sice se pan Vaverka možná zbytečně nechává unést minulostí, ale na rozdíl od textové recenze mám alespoň trochu pocit toho, že video je odrazem reality...
Video se mi líbí, sice se pan Vaverka možná zbytečně nechává unést minulostí, ale na rozdíl od textové recenze mám alespoň trochu pocit toho, že video je odrazem reality...
Deathstar
Automat má vždycky svojí hlavu,i když má pádla a tím pádem postrádám kontrolu nad autem a význam slova hot hatch.Clio RS je podle mě špatný auto..
Myslím,že v daný kategorii, když chci extrémní tuhost a vysoký výkon beru Corsu OPC,když chci,rychlost, zábavnost,řidičskou přitažlivost a malinko pohodlí beru Fiestu ST,když chci hlavně design a výstřednost a zvuk beru Fiat 500 Abarth ,a když chci rychlost v přímce,hodně pohodlí a výbavu(automat,měkčí podvozek) beru Polo GTI.Polo pro mě ovšem není hot hatch,ale jen malé hodně rychlé a pohodlné auto.
Clio RS mi nikam nezapadá,chtělo by být s automatem a pěti dveřmi pohodlné a kvalitní jako Polo,ale není,chtělo by být zábavné jako Fiesta ,ale není,a není ani tolik přemotorované jako Corsa OPC..
Prostě není ani ryba ani rak a je to smutný u auta,který bylo v minulý generaci vrchol malých hot-hatchů.
Ve další velikostní třídě hot hatchů mám rovněž jasno,kdo chce extrémní tuhost,sportovnost a výkon bere Megane RS Cup,kdo chce výkon+ dávat na odiv design bere Alfu Giulettu QV,kdo chce zlatý střed zábavy a pohodlí bere Focus ST,a kdo chce pohodlí,výbavu a rychlost bez řidičských emocí bere Golfa GTI
Ostatní auta jako Oktávka RS,Ceed GT a nově i Clio RS pro mě nedávají žádný smysl ke koupi..
Myslím,že v daný kategorii, když chci extrémní tuhost a vysoký výkon beru Corsu OPC,když chci,rychlost, zábavnost,řidičskou přitažlivost a malinko pohodlí beru Fiestu ST,když chci hlavně design a výstřednost a zvuk beru Fiat 500 Abarth ,a když chci rychlost v přímce,hodně pohodlí a výbavu(automat,měkčí podvozek) beru Polo GTI.Polo pro mě ovšem není hot hatch,ale jen malé hodně rychlé a pohodlné auto.
Clio RS mi nikam nezapadá,chtělo by být s automatem a pěti dveřmi pohodlné a kvalitní jako Polo,ale není,chtělo by být zábavné jako Fiesta ,ale není,a není ani tolik přemotorované jako Corsa OPC..
Prostě není ani ryba ani rak a je to smutný u auta,který bylo v minulý generaci vrchol malých hot-hatchů.
Ve další velikostní třídě hot hatchů mám rovněž jasno,kdo chce extrémní tuhost,sportovnost a výkon bere Megane RS Cup,kdo chce výkon+ dávat na odiv design bere Alfu Giulettu QV,kdo chce zlatý střed zábavy a pohodlí bere Focus ST,a kdo chce pohodlí,výbavu a rychlost bez řidičských emocí bere Golfa GTI
Ostatní auta jako Oktávka RS,Ceed GT a nově i Clio RS pro mě nedávají žádný smysl ke koupi..
Máš to pěkně vyčtený z některejch druhů časopisů, ale pravda je někde jinde. Každej test je subjektivní a může se víc nebo míň blížit objektivitě, pokud tomu autor tak chce. Každý auto sedí jinýmu řidiče rozdíloně a nedá se absolutně paušalizovat.
Dost možná by jsi po projetí uvedenejch modelů sepsal úplně jinej elaborát.
A vo tom to je...
Dost možná by jsi po projetí uvedenejch modelů sepsal úplně jinej elaborát.
A vo tom to je...
Jasně ale pořád si myslím,že vzato hodně!! obecně a rámcově mám s těma autama a jejich charakteristikou pravdu.S tím že automat nepatří do hot hatche za to se ovšem budu tvrdě rvát😊
A proč by neměl? Myslíš, že řadíš rychleji než ta dvouspojka?
No to rozhodně ne,ale myslím,že hot hatch je o všem možném,jen ne o rychlosti řazení😊
Pro mě je hot hatch je o praktičnosti a svezení normálního auta ve spojení s řidičskou zábavou,je o ovládání relativně normálního malého auta s vyšším výkonem v přijatelných svižných rychlostech(žádný extrém),o sportovní jízdě na okreskách a spojení s vozem a to mi zaručí pouze manuál.
Automat patří tam,kde o něm nechci vědět(velký sedan) a dvouspojka(která v 80% dělá jízdu v malých rychlostech a popojíždení nepřijemné a já chci s hot hatchem jezdit každý den) do opravdu sportovního auta s jednosměrným zaměřením(Ferrari)
Shrnu to,když chci řídit hot hatch a jeho řízením se bavit(což je jeden z hlavních účelů hot hatche),tak k tomu chci řadit a mít auto plně pod svoji kontrolou.Automat mi tu kontrolu bere a jet rychle,a nechat za sebe řadit auto(nebo dělat že řadím taháním za pádla jak na PS3),to není žádný umění,ani řidičský zážitek.Alespoň pro mě.
Pro mě je hot hatch je o praktičnosti a svezení normálního auta ve spojení s řidičskou zábavou,je o ovládání relativně normálního malého auta s vyšším výkonem v přijatelných svižných rychlostech(žádný extrém),o sportovní jízdě na okreskách a spojení s vozem a to mi zaručí pouze manuál.
Automat patří tam,kde o něm nechci vědět(velký sedan) a dvouspojka(která v 80% dělá jízdu v malých rychlostech a popojíždení nepřijemné a já chci s hot hatchem jezdit každý den) do opravdu sportovního auta s jednosměrným zaměřením(Ferrari)
Shrnu to,když chci řídit hot hatch a jeho řízením se bavit(což je jeden z hlavních účelů hot hatche),tak k tomu chci řadit a mít auto plně pod svoji kontrolou.Automat mi tu kontrolu bere a jet rychle,a nechat za sebe řadit auto(nebo dělat že řadím taháním za pádla jak na PS3),to není žádný umění,ani řidičský zážitek.Alespoň pro mě.
Na tvůj popis co očekáváš od HH ti nabídne jakákoliv výkonnější verze modelu, na to netřeba chodit do toho nejlepšího. Jelikož jak píšeš to nemáš šanci využít. Zváště pokud je pro tebe u HH důležitá praktičnost.
ANo, radost z řízení a rychlé jízdy můžeš mít tehdy, kdy ti toto auto nabídne. Což u automatické dvouspojky s manuálním režimem a pádly pod volantem je skoro jisté. Nemusíš se starat o "kvedlání" fofrklackem. Z toho, co píšeš, jsi ještě nemět eálně tu čest s žádným takovým ústrojím. Chápu tvou radost z jízdy a kvedláním fofrklacku. Řadit u takového automatu můžeš také kdy chceš, nemusíš automatu nedávat prostor a můžeš tak mít auto pod kontrolou jako u manuálu.
Jak jsem psal, chápu, že upřednostňuješ manuál 😉 Ale doba ukazuje něco jiného, do rychlých vozů se automaty budou drát stále více a za mě je dbře zase toto 😄
ANo, radost z řízení a rychlé jízdy můžeš mít tehdy, kdy ti toto auto nabídne. Což u automatické dvouspojky s manuálním režimem a pádly pod volantem je skoro jisté. Nemusíš se starat o "kvedlání" fofrklackem. Z toho, co píšeš, jsi ještě nemět eálně tu čest s žádným takovým ústrojím. Chápu tvou radost z jízdy a kvedláním fofrklacku. Řadit u takového automatu můžeš také kdy chceš, nemusíš automatu nedávat prostor a můžeš tak mít auto pod kontrolou jako u manuálu.
Jak jsem psal, chápu, že upřednostňuješ manuál 😉 Ale doba ukazuje něco jiného, do rychlých vozů se automaty budou drát stále více a za mě je dbře zase toto 😄
Myslím,že dvouspojka tě plně uspokojí jen na dráze a v autě skutečně extrémním.Věř mi že jsem s takovým ustrojím jako je dvouspojka, měl čest a to přímo ve Ferrari F430 a o co je lepší na dráze o to je horší na silnici v normálním tempu.A ano každej na to máme jinej názor ,mě to kvedlání baví a patří to k řízení.Obzvláště k tomu které považuju za zábavné i v normálních rychlostech a to má přece hot hatch přinést...
Řazení u automatu je ťukání do páček,bez práce ze spojkou,je to takový velký Playstation.A sorry ,ale každá cvičená opice umí točit volantem, mačkat brzdu a plyn a u toho ťukat do pádel.Když ti to stačí k řidičské radosti,tak v pohodě,já chci u auta pro řidiče kompletně a maximálně řídit.😊
PS:Máš pravdu u silných aut je čím dál více automatů,ale ono už i u normálních aut,s nižším výkonem. Doba se zrychluje,lidi leniví a už je jim zatěžko i řadit😊
Za chvíli budeme jak posraní Amíci,u kterých je manuál taková vzácnost,že je hned auto s manuálem považováno za sporťák a spouta lidí neumí s manuálem vůbec jezdit(osobní zkušenost se známým z USA).Až takhle dojde automobilismus i u nás v Evropě,tak tu radost z řízení ještě budeme hledat to mi věř !.Ale v pohodě😊
Řazení u automatu je ťukání do páček,bez práce ze spojkou,je to takový velký Playstation.A sorry ,ale každá cvičená opice umí točit volantem, mačkat brzdu a plyn a u toho ťukat do pádel.Když ti to stačí k řidičské radosti,tak v pohodě,já chci u auta pro řidiče kompletně a maximálně řídit.😊
PS:Máš pravdu u silných aut je čím dál více automatů,ale ono už i u normálních aut,s nižším výkonem. Doba se zrychluje,lidi leniví a už je jim zatěžko i řadit😊
Za chvíli budeme jak posraní Amíci,u kterých je manuál taková vzácnost,že je hned auto s manuálem považováno za sporťák a spouta lidí neumí s manuálem vůbec jezdit(osobní zkušenost se známým z USA).Až takhle dojde automobilismus i u nás v Evropě,tak tu radost z řízení ještě budeme hledat to mi věř !.Ale v pohodě😊
Zrovna sleduju novej Top Gear serie 20 díl 1,který včera běžel v premiéře na BBC a tam je souboj 208GTI proti Cliu RS a Fiestě ST...
Hammond Clio docela chválí,líbí se mu zátah motoru a rychlost v přímce,naopak není moc nadšen z technologie uvnitř,(modulátor zvuků různých motorů,prý dobré kdyby 10ti letí mohli řídit..😁-za mě souhlas,totální hovadina),
A hlavně říká že má auto jednu velkou chybu a tou je pomalá dvouspojková převodovka(!!!) a absence manuální řazení v hot hatchi.....auto není podle něj vůbec zábavné(!!!!),což by hot hatch měl být.
Vítězem testu je suverénně Fiesta a to mě utvrzuje v tom,že souhlasím s testem auto.cz.Clio RS není totálně špatné,jen si hraje na něco co prostě v současné generaci není.
A když jdu do důsledku,pro mě Clio tím pádem nesplňuje kategorii zábavný hot hatch do které se řadí a tudiž je to produkt který nesplňuje to co slibuje a nabízí..
Takže čistě pro mě logicky Clio RS=blbá koupě a špatné auto...Ale každý to máme jinak😊
Hammond Clio docela chválí,líbí se mu zátah motoru a rychlost v přímce,naopak není moc nadšen z technologie uvnitř,(modulátor zvuků různých motorů,prý dobré kdyby 10ti letí mohli řídit..😁-za mě souhlas,totální hovadina),
A hlavně říká že má auto jednu velkou chybu a tou je pomalá dvouspojková převodovka(!!!) a absence manuální řazení v hot hatchi.....auto není podle něj vůbec zábavné(!!!!),což by hot hatch měl být.
Vítězem testu je suverénně Fiesta a to mě utvrzuje v tom,že souhlasím s testem auto.cz.Clio RS není totálně špatné,jen si hraje na něco co prostě v současné generaci není.
A když jdu do důsledku,pro mě Clio tím pádem nesplňuje kategorii zábavný hot hatch do které se řadí a tudiž je to produkt který nesplňuje to co slibuje a nabízí..
Takže čistě pro mě logicky Clio RS=blbá koupě a špatné auto...Ale každý to máme jinak😊
Gilgit
Ano to je,jenže my se bavíme a priori o automatice v hot hatchi..
V normálním autě,o kterém nebyla řeč,automatika rozhodně práci ulehčí,to máš pravdu.
To co jsem napsal na závěr,to byl jen takový povzdech ,nad tím jak jsou lidé líní a za chvíli už budou líní i řídit,když už neřadí,což byla kdysi běžná věc u řízení auta..
.A Amíci v té lenosti a vynalézání dalších věcí k tomu jak nic nedělat a ke konzumnímu přístupu ke všemu,nejen k autům,suverénně vedou a mě se to nelíbí,proto na ně v tomhle ohledu nadávám....V jiných se zase můžeme učit my od nich...
V normálním autě,o kterém nebyla řeč,automatika rozhodně práci ulehčí,to máš pravdu.
To co jsem napsal na závěr,to byl jen takový povzdech ,nad tím jak jsou lidé líní a za chvíli už budou líní i řídit,když už neřadí,což byla kdysi běžná věc u řízení auta..
.A Amíci v té lenosti a vynalézání dalších věcí k tomu jak nic nedělat a ke konzumnímu přístupu ke všemu,nejen k autům,suverénně vedou a mě se to nelíbí,proto na ně v tomhle ohledu nadávám....V jiných se zase můžeme učit my od nich...
Tak to tě asi překvapí, že Amíci jsou snad poslední velký trh, který u sportovních aut manuály stále vyžaduje - jen díky Amíkům vzniklo M5 a M6 s manuální převodovkou, v Americe také skončily prakticky všechna Lamba s manuálem a třeba Porsche momentálně přemýšlí, jak to udělat, aby GT3 měla kvedlátko, protože PDK jim ti líní obtloustlí amící mlátí o hlavu.
To je zase směšně úzkoprsý názor, co tak pokusit se reálně respektovat, že to má každý jinak, když už to sám zmiňuješ.
"Cvičená opice" by zvládla na řízení auta úplně všechno, jen na to "umělecké" mačkání spojkového pedálu by ji chyběla minimálně universita! :😉 >😒]
Můj syn má k PS volant se třemi pedály a řadicí pákou s H kulisou, takže podle tvé logiky to už vlastně ani není PS, ale rovnou dospělé auto.... >😁
Když svého času v redakci Autocaru (nikoli "pos.raní amíci") skládali "dokonalý hh", tak z GGTI použili dvě věci😒br /> 1. dsg
2. 18" disky kol Detroit
😲
Pokud jsi takový vyhraněný konzervativní purista, jak se tu prezentuješ, tak na hh rovnou zapomeň a dívej se na na sportovní auta typu Caterham, Ariel, Jetstream...
A úplně nejlepší by možná bylo, kdyby sis pořídil něco s nesynchronizovaným manuálem, bez elektrických stěračů, el. startéru, klimy, topení, posilovačů atd., protože to jsou věci pro cvičené opice, nikoli pro ty správné řidiče. 😉
"Cvičená opice" by zvládla na řízení auta úplně všechno, jen na to "umělecké" mačkání spojkového pedálu by ji chyběla minimálně universita! :😉 >😒]
Můj syn má k PS volant se třemi pedály a řadicí pákou s H kulisou, takže podle tvé logiky to už vlastně ani není PS, ale rovnou dospělé auto.... >😁
Když svého času v redakci Autocaru (nikoli "pos.raní amíci") skládali "dokonalý hh", tak z GGTI použili dvě věci😒br /> 1. dsg
2. 18" disky kol Detroit
😲
Pokud jsi takový vyhraněný konzervativní purista, jak se tu prezentuješ, tak na hh rovnou zapomeň a dívej se na na sportovní auta typu Caterham, Ariel, Jetstream...
A úplně nejlepší by možná bylo, kdyby sis pořídil něco s nesynchronizovaným manuálem, bez elektrických stěračů, el. startéru, klimy, topení, posilovačů atd., protože to jsou věci pro cvičené opice, nikoli pro ty správné řidiče. 😉
white label😜lácáš jen nesmysly...Nechápeš co je to přirovnání,nemyslím zrovna přesně PS3,nehraju na něm...Myslím,že obecně řízení auta bez spojky připomína řízení na PC svoji obtížností...A M6/M5 má v Americe manuál,ale jen kvůli tomu,aby se tam vůbec prodávala,protože silných aut s automatem tam mají spoustu,jinak by zůstala s automatem(viz rozhovor ze šéfem divize M).Ale o exotických autech jako M5 řeč nebyla víš...
.Porsche GT3 NEBUDE mít manuál ani ve verzi RS,ani v USA,protože zákaznící to prý nechtějí(přečti si vyjádření šéfa divize RS u Porsche)..
Doporučovat absenci stěračů a statéru jen proto,že říkám,že automat nepatří do hot hatche,kam prostě NEPATŘÍ!!! ,to může jen úplný duševní mrzák...
Ale holt je rok 2013 a mainstreamové(ne BMW M ani Porsche abys mě zas nechytil za slovo) automobilky do nás budou,stejně jako koncern Apple,hustit to,co si myslí,že je pro nás dobré...
Končím,nemá cenu tady diskutovat,výskyt * je tady příliš vysoký,běž si přepočítat pedály na PS3 a běž vyzkoušet jak řídí ta cvičená opice,protože já to přece myslím DOSLOVA!!!!
Automat v hot hatchi je pro mě nesmysl,pak to není vůbec hot hatch(první hot hatch byl Golf GTI 1.gen.a od toho se hot hatch odvozuje,tzn,malé svižné auto s manuálem a malou váhou),ale auto co ti pomáhá se řídit,místo aby jsi řídil ty...Nazdar..
.Porsche GT3 NEBUDE mít manuál ani ve verzi RS,ani v USA,protože zákaznící to prý nechtějí(přečti si vyjádření šéfa divize RS u Porsche)..
Doporučovat absenci stěračů a statéru jen proto,že říkám,že automat nepatří do hot hatche,kam prostě NEPATŘÍ!!! ,to může jen úplný duševní mrzák...
Ale holt je rok 2013 a mainstreamové(ne BMW M ani Porsche abys mě zas nechytil za slovo) automobilky do nás budou,stejně jako koncern Apple,hustit to,co si myslí,že je pro nás dobré...
Končím,nemá cenu tady diskutovat,výskyt * je tady příliš vysoký,běž si přepočítat pedály na PS3 a běž vyzkoušet jak řídí ta cvičená opice,protože já to přece myslím DOSLOVA!!!!
Automat v hot hatchi je pro mě nesmysl,pak to není vůbec hot hatch(první hot hatch byl Golf GTI 1.gen.a od toho se hot hatch odvozuje,tzn,malé svižné auto s manuálem a malou váhou),ale auto co ti pomáhá se řídit,místo aby jsi řídil ty...Nazdar..
Klid Ivošku, ať ti třeba nezaskočí zpěněná slina... >😒]
1. O M6/M5 jsem nic nepsal, to sis trošku popletl nicky
2. A pročpak asi většina kupců nechce manuál ani do současné 911 GT3? Taky "pos.raní amíci"? Nebude to náhodou tím, že většina reálných solventních kupců GT3 si nehraje na tvrdé, protřelé a zkušené superřidiče, kteří se bez spojkového pedálu šíleně nudí v čemkoli co má motor, čtyři kola a volant? Ono kupovat nové auto virtuálně na diskusích a reálně je něco hodně jiného.
3. Ten "automat" není jediná "komfortní vymoženost", která se k nám rozšířila od těch ... amíků, jednou z dalších je např. vzpomínaná klimatizace..., a rozdíl mezi nesynchr. a syhchr. manuálem se dá také komentovat tak, že ten ten synchr. dokáže ovládat i cvičená opice. 😉
4. G1 GTI nebyl obecně první hh vůbec, ale i kdyby byl, nebyl by dnešním třídním měřítkem. Kompaktní třída (a nejen ta) je dnes úplně jinde (např. vyrostla o celou třídu), než byla v polovině 70tých let, což musí logicky reflektovat i dnešní kompaktní hh. Nebo si snad nyslíš, že stačí mít v dnešním kompaktním hh manuál a bude jako G1 GTI. Těch věcí, které dnes pomáhají řidičům (nejen) řídít je tolik, že zaměřit se výhradně na možnost robotizovaného dvojspojkového manuálu je minimálně úsměvné... 😄
1. O M6/M5 jsem nic nepsal, to sis trošku popletl nicky
2. A pročpak asi většina kupců nechce manuál ani do současné 911 GT3? Taky "pos.raní amíci"? Nebude to náhodou tím, že většina reálných solventních kupců GT3 si nehraje na tvrdé, protřelé a zkušené superřidiče, kteří se bez spojkového pedálu šíleně nudí v čemkoli co má motor, čtyři kola a volant? Ono kupovat nové auto virtuálně na diskusích a reálně je něco hodně jiného.
3. Ten "automat" není jediná "komfortní vymoženost", která se k nám rozšířila od těch ... amíků, jednou z dalších je např. vzpomínaná klimatizace..., a rozdíl mezi nesynchr. a syhchr. manuálem se dá také komentovat tak, že ten ten synchr. dokáže ovládat i cvičená opice. 😉
4. G1 GTI nebyl obecně první hh vůbec, ale i kdyby byl, nebyl by dnešním třídním měřítkem. Kompaktní třída (a nejen ta) je dnes úplně jinde (např. vyrostla o celou třídu), než byla v polovině 70tých let, což musí logicky reflektovat i dnešní kompaktní hh. Nebo si snad nyslíš, že stačí mít v dnešním kompaktním hh manuál a bude jako G1 GTI. Těch věcí, které dnes pomáhají řidičům (nejen) řídít je tolik, že zaměřit se výhradně na možnost robotizovaného dvojspojkového manuálu je minimálně úsměvné... 😄
To že většina kupců manuál do GT3 nechce ,je odpověď ředitele od Porsche tzn nemusí to být 100%tně pravda,může jít o marketingovou vytáčku,o pár řádků dál přiznal,že vyvíjet manuál do GT3 by bylo pro Porsche příliš nákladne a složité,takže vítr spíš fouká oddamtud...
A na závěr našeho rozhovoru(protože dál se s tebou a tvými názory nebudu zdržovat)..jen jedna otázka:Co byl první hot hatch když ne Golf GTI první generace??????????!!!!!!!Vzbuď se,od něj se přímo to označení hot hatchback odvozuje,pokud to nevíš.....Ahoj
A na závěr našeho rozhovoru(protože dál se s tebou a tvými názory nebudu zdržovat)..jen jedna otázka:Co byl první hot hatch když ne Golf GTI první generace??????????!!!!!!!Vzbuď se,od něj se přímo to označení hot hatchback odvozuje,pokud to nevíš.....Ahoj
Já se vzbudím, až ty se dovzděláš. >😒]
Kdes přišel na to, že zrovna G1 GTI byl první hh vůbec? Možná pak hh není hot hatch, ale spíš heiß hatch! >😁
Pojem hot hatch se rozšířil nejprve v Anglii (nikoli v Německu) zkrácením z původního "hot hatchback", a to až v první polovině 80tých let a údajně se poprvé oficiálně v tisku objevil až v roce 1985 (v The Times). Zpětně se pak používal i pro auta ze sedmdesátých let, kdy se tento pojem naopak ještě nepoužíval.
Golf GTI I. g., představený ve Frankfurtu už v r. 1975 sice tento pojem mimořádně "zpopularizoval" a byl jedním z prvních hh, ale prvním hh nebyl. Už v r. 1974 přišla Simca 1100 TI (1294 cm3/82PS) a ve stejném roce jako GGTI (1976), ale těsně před ním (pro jistotu si Renault jeho příchod ještě o dva měsíce antedatoval/"předatoval", ze skutečných 05/76 na 03/76)), přišel R5 Alpine, který se v Anglii prodával jako R5 Gordini (podle "tunera" Amédée Gordini nar. v Itálii u Boloni ), protože na název Alpine už měl v Anglii práva Chrysler (Chrysler Alpine - UK verze Simcy 130😄. Mimochodem v Anglii se začal Golf GTI prodávat až v r. 1977.
Termín hh se navíc (i zpětně) používal i na vozy, které neměly přísně karoserii hb, jako třeba třeba AR Alfasud Sprint, sportovní verze MINI, Vauxhall Chevette HS, Chrysler/Talbot Sunbeam Ti, Talbot Sunbeam Lotus (ten měl už v r. 1979 150PS), nebo Peugeot 104 ZS.
Kdes přišel na to, že zrovna G1 GTI byl první hh vůbec? Možná pak hh není hot hatch, ale spíš heiß hatch! >😁
Pojem hot hatch se rozšířil nejprve v Anglii (nikoli v Německu) zkrácením z původního "hot hatchback", a to až v první polovině 80tých let a údajně se poprvé oficiálně v tisku objevil až v roce 1985 (v The Times). Zpětně se pak používal i pro auta ze sedmdesátých let, kdy se tento pojem naopak ještě nepoužíval.
Golf GTI I. g., představený ve Frankfurtu už v r. 1975 sice tento pojem mimořádně "zpopularizoval" a byl jedním z prvních hh, ale prvním hh nebyl. Už v r. 1974 přišla Simca 1100 TI (1294 cm3/82PS) a ve stejném roce jako GGTI (1976), ale těsně před ním (pro jistotu si Renault jeho příchod ještě o dva měsíce antedatoval/"předatoval", ze skutečných 05/76 na 03/76)), přišel R5 Alpine, který se v Anglii prodával jako R5 Gordini (podle "tunera" Amédée Gordini nar. v Itálii u Boloni ), protože na název Alpine už měl v Anglii práva Chrysler (Chrysler Alpine - UK verze Simcy 130😄. Mimochodem v Anglii se začal Golf GTI prodávat až v r. 1977.
Termín hh se navíc (i zpětně) používal i na vozy, které neměly přísně karoserii hb, jako třeba třeba AR Alfasud Sprint, sportovní verze MINI, Vauxhall Chevette HS, Chrysler/Talbot Sunbeam Ti, Talbot Sunbeam Lotus (ten měl už v r. 1979 150PS), nebo Peugeot 104 ZS.
Gilgit
Při vývoji GT3 testovali jak PDK, tak manuál. Rozhodl to Andreas Preuninger, tedy fakticky otec GT3. PDK dostali do stavu, kdy jsou s ní spokojení. A manuál nebude, protože u GT modelů nechtějí dávat na výběr. Protože nejde jen převodovku. Měli by na starost vlastně další samostatný model, na což nemají lidi. Mohli by samozřejmě rozšířit tým, mít další model, ale pěkně by se to prodražilo a někdo by to musel zaplatit. Co tedy manuál zabilo? Na okruhu je pomalejší a Porsche si nemůže dovolit ztrácet jen kvůli pár lidem, kteří by preferovali si řadit sami. Takže můžete poděkovat hlavně asi Nissanu GT-R. To je jen můj odhad. Pravda je, že manuály v téhle cenové téměř zmizely. Nabízí ho pořád Audi u R8 (tam je to zajímavé, po faceliftu byl manuál jen u V8, V10 ho neměla; později Audi doplnilo do nabídky manuál i pro V10). Lamborghini ho v Evropě už nenabízí. Ferrari ho mělo u Californie, ale nejsem si teď jist, jestli ho už nestáhli z nabídky. Když pomineme americké vozy, kde nějaké manuály jsou, tak toho v těchto vodách už moc není.
Realita je trochu jinde. V USA, podstatném trhu pro 911 GT3, to auto mnoho lidí nechce právě kvůli absenci manuálu a i v Evropě je o ruční řazení pořád podstatný zájem. Porsche se nedávno nechalo slyšet, že vyvíjí manuál pro vysokovýkonné verze vozu s motorem za zadní nápravou. Co to asi bude, hmm?
Jinak srovnávat GT3 (okruhověji zaměřené auto, u kterého ale vždy šlo hlavně o staromilský zážitek) s GT-R (extrémně efektivní síla) a Lambem či ferrari (hlavně at to řve, není to složitý na řízení a jsem v tom vidět) moc nejde - je jasné do čeho se automat hodí více a do čeho méně.
Jinak srovnávat GT3 (okruhověji zaměřené auto, u kterého ale vždy šlo hlavně o staromilský zážitek) s GT-R (extrémně efektivní síla) a Lambem či ferrari (hlavně at to řve, není to složitý na řízení a jsem v tom vidět) moc nejde - je jasné do čeho se automat hodí více a do čeho méně.
Přispívám se jen zřídka, ale přesto se odhodlám reagovat na tvůj poslední odstavec.
V podstatě máš pravdu, jenže imho dnešní svět sportovních aut je o efektivnosti a rychlosti. Nissan s Godzillou, řekl bych, stanovil takovou laťku v rychlosti a hlavně jejím přesunu na asfalt takovým způsobem, že... Long story short, lidem se to líbí a myslím si, že je dost lidí, co se rozhodují mezi GT3kami a GT-R. Proč? Protože spousta lidí jezdí s GT-R na track days. Jen se koukni, kolik jich na Ringu najdeš. A nejen tam, je to něco jako novodobá Supra, přes 800 koní z toho není problém dostat, takže i na různých sprintech je najdeš často jak červené haťapky před Albertem. I upravené turbené 911ky nejsou tam taky extra vzácné. Všude bude PDK rychlejší, na letišti, na okruhu. A to většina REÁLNÝCH kupců chce. Můžeme se přít o to, zda bohužel.
V podstatě máš pravdu, jenže imho dnešní svět sportovních aut je o efektivnosti a rychlosti. Nissan s Godzillou, řekl bych, stanovil takovou laťku v rychlosti a hlavně jejím přesunu na asfalt takovým způsobem, že... Long story short, lidem se to líbí a myslím si, že je dost lidí, co se rozhodují mezi GT3kami a GT-R. Proč? Protože spousta lidí jezdí s GT-R na track days. Jen se koukni, kolik jich na Ringu najdeš. A nejen tam, je to něco jako novodobá Supra, přes 800 koní z toho není problém dostat, takže i na různých sprintech je najdeš často jak červené haťapky před Albertem. I upravené turbené 911ky nejsou tam taky extra vzácné. Všude bude PDK rychlejší, na letišti, na okruhu. A to většina REÁLNÝCH kupců chce. Můžeme se přít o to, zda bohužel.
Hele v pohodě, podle mě není GT3 a GT-R vzájemná konkurence, na to má Porsche modely Turbo a Turbo S, kde použití PDK zcela chápu. O tom co reální kupci chtějí se můžeme přít dlouho. Že chtějí dvouspojky je jasné a pochopitelné, neřekl bych, že je však chtějí v GT3. ane jak říkám, USA, reakce Porsche atd., vše tomu nasvědčuje.
Osobně si myslím, že nabídnout jen PDK nebyl správný krok a Porsche s tím bude muset něco dělat. Celkově vůbec nechápu, proč nenabídnou obě varianty, zejména u tohoto typu vozu, které má stálé, relativně konzervativní příznivce a majitele.
Osobně si myslím, že nabídnout jen PDK nebyl správný krok a Porsche s tím bude muset něco dělat. Celkově vůbec nechápu, proč nenabídnou obě varianty, zejména u tohoto typu vozu, které má stálé, relativně konzervativní příznivce a majitele.
Víš, jaká je cenová propast mezi Turbem a GT-R? GT-R stojí téměř jak základní C2. Už GT3 představuje příplatek více než milionový. Nevypadá to zkrátka dobře, když máš o milion dražší na okruh zaměřené Porsche, které na něm pak zpráská nějaký šikmáč (bez urážky). A tvoje rada zní, nepřiplať si jeden milion, ale dva, nebo proč ne rovnou tři. >😁 Takže ano, chtělo by to Turbo, které má pohon všech kol a přeplňovaný šestiválec. To je právě ten problém. GT-R si udělalo slušné jméno, lidi ho berou vážně a u Porsche určitě patřilo mezi cíle ho překonat.
Sám Preuninger tvrdil, že je to kvůli nedostatku lidí. Museli by ladit dvě auta. Věřit tomu můžeš a nemusíš. Vím, že u Porsche berou ladění hodně vážně, takže se přikláním k tomu mu věřit. Ano, myslím si, že by se našla nějaká zkratka, ale otázka je, jestli by se pod to podepsal.
Sám Preuninger tvrdil, že je to kvůli nedostatku lidí. Museli by ladit dvě auta. Věřit tomu můžeš a nemusíš. Vím, že u Porsche berou ladění hodně vážně, takže se přikláním k tomu mu věřit. Ano, myslím si, že by se našla nějaká zkratka, ale otázka je, jestli by se pod to podepsal.
Pokud posuzuješ všechno podle ceny.... víš vůbec, jaké jsou provozní náklady GT-Rka? Zlaté Porsche...
To, že Nissan nasadil dumpingovou cenu neznamená, že konkurencí je GT3. Pořád je to Turbo. Nechceš připlácet? Nevadí, kup si GT-R.
Co se ovšem týče jízdy, tak GT-R a GT3 nejsou konkurencí ani trochu. Jedno je velké těžké, brutálně rychlé auto, se kterým ale musíš letět nadzvukovou rychlostí, aby tě bavilo. Druhé je precizní, pomalejší, ale zábavnější auto.
To, že Nissan nasadil dumpingovou cenu neznamená, že konkurencí je GT3. Pořád je to Turbo. Nechceš připlácet? Nevadí, kup si GT-R.
Co se ovšem týče jízdy, tak GT-R a GT3 nejsou konkurencí ani trochu. Jedno je velké těžké, brutálně rychlé auto, se kterým ale musíš letět nadzvukovou rychlostí, aby tě bavilo. Druhé je precizní, pomalejší, ale zábavnější auto.
Říkám snad někde něco takového? Když už, tak by to bylo podle celkových nákladů na vlastnictví. Ne jen podle ceny, nebo jen podle nákladů na provoz. A ano, vím, kolik stojí provozovat GT-R. Stejně tak vím, kolik stojí provozovat GT3 RS v čistě okruhovém nasazení.
Tobě uniká pointa. Vůbec nejde o to, kdo je podle tebe konkurentem GT3. Ani o to, kdo si podle tebe GT3 kupuje. Tady jde o to, kdo by si ji mohl koupit. A aby zbytečně nezaostávala. To není Carrera, GT3 má blízko k okruhům a má být v první řadě o výkonech. A nejde o nějaký symbolický příplatek za značku, bavíme se o zhruba 50% a to bez uvážení výbavy.
Jestli nesouhlasíš s tím, že GT-R zvedlo tlak v otázce časů na kolo, dobře. Ale nepleť do toho, kdo komu konkuruje, nebo kdo si co kupuje.
V mých očích Porsche za ty peníze stojí. Ale to je subjektivní, každý ocení jiné vlastnosti.
Tobě uniká pointa. Vůbec nejde o to, kdo je podle tebe konkurentem GT3. Ani o to, kdo si podle tebe GT3 kupuje. Tady jde o to, kdo by si ji mohl koupit. A aby zbytečně nezaostávala. To není Carrera, GT3 má blízko k okruhům a má být v první řadě o výkonech. A nejde o nějaký symbolický příplatek za značku, bavíme se o zhruba 50% a to bez uvážení výbavy.
Jestli nesouhlasíš s tím, že GT-R zvedlo tlak v otázce časů na kolo, dobře. Ale nepleť do toho, kdo komu konkuruje, nebo kdo si co kupuje.
V mých očích Porsche za ty peníze stojí. Ale to je subjektivní, každý ocení jiné vlastnosti.
Ale já v jeho příspěvku žádné přímé srovnání GT3 s GT-R nevidím. Píše, že za to může GT-R, což je rozdíl. Má pravdu v tom, že se v této kategorii velmi často srovnávají časy na okruhu, navíc v poměru k pořizovací ceně. Viz i diskuse, kde kdekdo předhazuje GT-R jako rychlejší auto a přitom mnohem levnější auto, než rychlé verze 911ky.
Viz taky reakce pleaseSMILE ze 14:50.
Ideální by byla možnost vybrat si z obou verzí převodovky, ale to by něco stálo...
Viz taky reakce pleaseSMILE ze 14:50.
Ideální by byla možnost vybrat si z obou verzí převodovky, ale to by něco stálo...
Srovnání neber doslova, spíš auta která uvedl podle mě nemíří na stejné zákazníky. Jinak souhlasím s tím, že zcela ideální by byla možnost výběru. A stále si myslím, že se k tomu schyluje...
Humbuku se může nadělat dost, otázka je, jak velká část zákazníků to reálně je. A nová GT3 má dle všeho našlápnuto zaujmout širší skupinu než předchozí model. Může být solitér, ale hře čísel se nevyhne. Osobně vnímám, že Nissan vytvořil slušný tlak v této oblasti.
Sám bych možnost manuálu ocenil. Ale také se s takovým autem nehoním za nejlepším časem. A nic mi nebrání si koupit třeba Singer, když na to přijde.
Je to z velké části o tom, kdo si ta auta kupuje. A nejsou to převážně puristé. Značná část lidí prostě chce hračku a má na ni peníze. Strčí tam, co jim doporučí. Automat je nemalý příplatek a takový člověk stejně kolikrát ani nemá na to (bez dodatečného tréninku), aby podobný vůz řídil s manuálem. Další nemalá část prostě chce rychlost.
Ještě když se vrátím k té R8. U V8 je manuál levnější, u V10 je za stejnou cenu jako dvouspojka. Což naznačuje, že vyhověli nějaké poptávce a původně v plánu nebyla. Ale neptal jsem se na to.
Pokud jde o tu převodovku, máš tu Turbo a v budoucnu GT2. Problém nebyl v tom, že by neměli převodovku pro GT3. Kdyby ji neměli, jak by ji mohli testovat? Vzhledem k tomu, jak se manuální převodovky (ne)prodávají, by sis za ni nakonec možná i musel připlácet.
Sám bych možnost manuálu ocenil. Ale také se s takovým autem nehoním za nejlepším časem. A nic mi nebrání si koupit třeba Singer, když na to přijde.
Je to z velké části o tom, kdo si ta auta kupuje. A nejsou to převážně puristé. Značná část lidí prostě chce hračku a má na ni peníze. Strčí tam, co jim doporučí. Automat je nemalý příplatek a takový člověk stejně kolikrát ani nemá na to (bez dodatečného tréninku), aby podobný vůz řídil s manuálem. Další nemalá část prostě chce rychlost.
Ještě když se vrátím k té R8. U V8 je manuál levnější, u V10 je za stejnou cenu jako dvouspojka. Což naznačuje, že vyhověli nějaké poptávce a původně v plánu nebyla. Ale neptal jsem se na to.
Pokud jde o tu převodovku, máš tu Turbo a v budoucnu GT2. Problém nebyl v tom, že by neměli převodovku pro GT3. Kdyby ji neměli, jak by ji mohli testovat? Vzhledem k tomu, jak se manuální převodovky (ne)prodávají, by sis za ni nakonec možná i musel připlácet.
Turbo s manuálem nebude, GT2 možná. Zajímají mě odkud bereš informace, že se manuály neprodávají. Jak říkám, v USA je o sportovní auta s manuálem velký zájem, zejména u Porsche. Že se za manuál bude v konečném důsledku muset i připlácet? Moc bych se tomu u Porsche nedivil...
Jinak souhlasím, že sportovní auta si nekupují pouze puristé, ale zrovna u GT3 bych hádal, že to bude alespoň polovina. Ostatní si koupí mnohem rychlejší Turbo.
Jinak souhlasím, že sportovní auta si nekupují pouze puristé, ale zrovna u GT3 bych hádal, že to bude alespoň polovina. Ostatní si koupí mnohem rychlejší Turbo.
Také očekávám, že u GT3 je větší podíl puristů než jinde. Ale otázka je, kolik jich je. Uvidíme, jestli jim to vyjde, nebo jestli nakonec přehodnotí svůj postoj. Můj osobní odhad je, že si GT3 s PDK své místo najde a to bude konec příběhu. Jako tomu bylo například s chlazením vzduchem.
Nemám čísla z továren, ale občas na to dojde řeč na různých úrovních potravního řetězce. Neprodávají se. U 911 se manuálu (relativně) daří, ale co jsem viděl nějaká čísla, tak ho PDK s přehledem drtí.
Nemám čísla z továren, ale občas na to dojde řeč na různých úrovních potravního řetězce. Neprodávají se. U 911 se manuálu (relativně) daří, ale co jsem viděl nějaká čísla, tak ho PDK s přehledem drtí.
Ano, ale zaprvé, normální 911 je auto na každý den, tam PDK chápu. Zadruhé manuální 991 téměř nikdo nikdy neviděl - myslím i novináře - samotná automobilka tak jde naproti tomu, aby vydělávala na PDK. Je to logické. Manuál nikdo nepochválí, tak si budou všichni kupovat PDK, které je, nutno říci, mezi automatickými převodovkami špička.
No nic, ono stejně nejlepší současné Porsche je Cayman....
No nic, ono stejně nejlepší současné Porsche je Cayman....
Ale viděl. Testů 991 C2 s manuálem je dost. Sám jsem s takovým autem jel (předváděčka).
U GT3 se o preferenci nemá cenu bavit, když nikdy na výběr nebylo. Ale můžeme se podívat na Lamborghini, nebo Ferrari, kde se nějakou dobu prodávaly manuály vedle sekvenčních převodovek. A výsledek? O manuály není zájem. Jak jsem již napsal, u 911 se manuálům daří v porovnání s Italy. I tak tvoří menšinu. A lepší to nebude. Lidé jsou s PDK spokojení.
Jinak pro puristu, který chce auto na silnici, tu pravděpodobně bude GTS, kde lze očekávat manuál.
Máš pravdu v tom, že USA je z pohledu manuálů velmi významný trh pro Porsche. Minulý rok PDK tvořilo celosvětově asi 80% prodejů 911. A kolem 70% u Caymanu/ Boxsteru. Jinak PDK v GT3 posvětil i Walter Röhrl. Prý už manuál nepotřebuje, PDK odvádí bezchybnou práci. 😄
U GT3 se o preferenci nemá cenu bavit, když nikdy na výběr nebylo. Ale můžeme se podívat na Lamborghini, nebo Ferrari, kde se nějakou dobu prodávaly manuály vedle sekvenčních převodovek. A výsledek? O manuály není zájem. Jak jsem již napsal, u 911 se manuálům daří v porovnání s Italy. I tak tvoří menšinu. A lepší to nebude. Lidé jsou s PDK spokojení.
Jinak pro puristu, který chce auto na silnici, tu pravděpodobně bude GTS, kde lze očekávat manuál.
Máš pravdu v tom, že USA je z pohledu manuálů velmi významný trh pro Porsche. Minulý rok PDK tvořilo celosvětově asi 80% prodejů 911. A kolem 70% u Caymanu/ Boxsteru. Jinak PDK v GT3 posvětil i Walter Röhrl. Prý už manuál nepotřebuje, PDK odvádí bezchybnou práci. 😄
:yes😒br />
Jen doplním, že manuál pro Californii stáhli. Nedávno jsem viděl čísla prodejů Cali a manuálních Gallard. Malá čísla.
BTW, 550i F10 se od začátku prodeje v roce 2011 do dneška prodalo 611 kusů. Nevím, jak je na tom 535i a M5/M6, ale co vidím na fórech, je jich tam docela hodně.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
😄
Jen doplním, že manuál pro Californii stáhli. Nedávno jsem viděl čísla prodejů Cali a manuálních Gallard. Malá čísla.
BTW, 550i F10 se od začátku prodeje v roce 2011 do dneška prodalo 611 kusů. Nevím, jak je na tom 535i a M5/M6, ale co vidím na fórech, je jich tam docela hodně.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
😄
Obtížnost bych do toho nepletl. Základní ovládání spojky také zvládne i cvičená opice. Jen u silných aut spíš hrozí její odpis a škoda to bude větší. Pro mne manuál hlavně představuje práci navíc. A to je dobře, když se chci bavit. Ale není to dobře, když se chci jen přepravit. Ano, jsou řidiči, kteří využívají spojky ve svém umění. Ale to moc dobře nesouvisí s náročností zvládnutí tohoto ústrojí.
430 má robotizovaný manuál, ne dvouspojku. Ta přišla až s Californií, má ji tedy 458.
Ona i ta "dvouspojka" je vlastně robotizovaný/automatizovaný manuál s jednou spojkou navíc k dobru. 😄
Však já vím. 😄 Původně jsem tam měl něco jako klasický, přemýšlel jsem nad tím, nakonec jsem to pročistil. Když se to tak vezme, kolik manuálních převodovek má dvě spojky? 😉
Automaty ve sportovních autech někdy dávají smysl, protože jsi zahlcen. Vezme ti část starostí a o to rychleji můžeš jet. Nic nepostrádáš, rozhodně se nenudíš. Jenže to platí pro uzavřené tratě, kde můžeš auto honit, co ti jen tvé schopnosti dovolí. V rámci limitů to už tak růžové není. Auto se fláká, využíváš jen zlomeček jeho talentu. Takže v jedné věci má pravdu, v běžných rychlostech ti na zážitku nepřidá. Leda bys sám nezvládl dát meziplyn. Minimálně bys měl ale motivaci se to naučit.
HH jsou v jiné situaci. U nich jde o přetlačovanou praktičnosti a pohodlí se zábavou. Pro zábavu je tam tedy nedávají. Je to kompromis v kompromisním autě. Tím nechci říct, že neumí pobavit. Spíš že jsou dnes auta až příliš schopná na silnice, které máme.
HH jsou v jiné situaci. U nich jde o přetlačovanou praktičnosti a pohodlí se zábavou. Pro zábavu je tam tedy nedávají. Je to kompromis v kompromisním autě. Tím nechci říct, že neumí pobavit. Spíš že jsou dnes auta až příliš schopná na silnice, které máme.
Výhodou dvojspojky (s čímž logicky souvisí absence spojkového pedálu), nejen v hodně rychlém hh, je fakt, že pokud člověk jede skutečně "pilu" a nešetří přitom palivo, pneu ani brzdy (což může být i na prázdné technické okresce, kde zatáčku střídá zatáčka a stoupání střídá klesání...), tak se velmi hodí buď stálá opora levé nohy, což právě bez spojkového pedálu není problém, nebo (sportovní) sedačka s pětibodovými pásy, které tělo případně podrží i bez opory levé nohy, která si musí věnovat spojce (pravá pro změnu zase brzdám a plynu a ruce volantu a fofr klacku). V manuálu s klasickým tříbodovým pásem tak řidič může (v extrému) "lítat" jak fackovací panák, což jej logicky přinutí zpomalit. Ale když potom třeba ultimativní MRS s manuálem nemůže ujet nudnému GGTI s dsg, jistě to bude majiteli MRS úplně jedno, protože on se přece zase mnohem víc baví... >😒] 😉
Pokud to bereš nějak vážněji, tak to chce být pořádně přikurtovaný. Ostatně na vícebodové pásy v nabídkách narazíš.
Můžeš mít všechno možné (za peníze v Praze dům), ale pak si (mimo jiné) s těmi vícebodovými snižuješ praktickou stránku hh. Takže si od ceny za dvouspojku můžu rovnou odečíst případné náklady na vícebodové pásy. >😒]
Myslel jsem to obecně. Jinak já se udržím na patě pravé nohy, když není zbytí. Záleží, jak se u daného auta dává meziplyn. A jak moc cestuješ (vhodná kombinace čalounění/ oblečení to omezí).
Pokud se už bavíme o výhodách, pro mne je ještě o něco významnější, že mohu mít neustále obě ruce na volantu. Než nějaké sjíždění ze sedačky. 😉
To taky, další opora k dobru, ale jen v režimu Sport, u tlačítek pod/na volantu to neplatí v případě, o kterém jsem psal. Pokud totiž zatáčku střídá zatáčka, hodně těžko se do pohybujících se tlačítek (s volantem) přesně/správně trefuje. Ta stálá opora jedné nohy je podle mě na takové trati stejně podstatnější.
Obecně je to sestavenej žebříček na základě nějakejch článků, beru to. Pokud je budou dělat v Itálii, bude pořadí jiný, v UK taky, to samý ve F nebo D... 😉
Ale vlastní žebříček může vypadat zcela jinak, už kvůli tomu, jaký má kdo představy o HH, jaký má řidičský dovednosti a kde má posazanej průsečík auto x řidič.
Ale vlastní žebříček může vypadat zcela jinak, už kvůli tomu, jaký má kdo představy o HH, jaký má řidičský dovednosti a kde má posazanej průsečík auto x řidič.
Mattbaylesa
Rizeni ma moc dlouhy prevod - video
Každopádně chválíme jenom 2,67 otáčky mezi dorazy - text
Jak tomu mám rozumět?
Je uplne jedno, jestli razeni na sloupku rizeni ma X dalsich aut. Jde o to, jak je to provedeno v konkretnim aute. Pokud budou padla pul metru za volantem, budou k nicemu i presto, ze stejne reseni je pouzito v GT-R.
To muzete rovnou psat. "Auto je vybaveno volantem a stejne jako Bugatti Veyron je opatreny klaxonem a airbagem!"
Každopádně chválíme jenom 2,67 otáčky mezi dorazy - text
Jak tomu mám rozumět?
Je uplne jedno, jestli razeni na sloupku rizeni ma X dalsich aut. Jde o to, jak je to provedeno v konkretnim aute. Pokud budou padla pul metru za volantem, budou k nicemu i presto, ze stejne reseni je pouzito v GT-R.
To muzete rovnou psat. "Auto je vybaveno volantem a stejne jako Bugatti Veyron je opatreny klaxonem a airbagem!"
3_diamanty
Nove Clio RS je rychle... je pekelne rychle a rychlejsie ako predosla generacia ale uz to nie je to divoke nekompromisne zavodne naradie z ktoreho siel na ceste strach uz len pri pohladne na to auto ..... stalo sa z neho v podstate bezne auto ... rychle a komfortne auto... auto ktore moze riadit aj mamicka s malymi detmi... je to rychly komfortny hatch ktory vas uz nevytrasie v kazdej zatacke ale maximalne komfortne vas prevedie vsetkymi vracakmi na okrske a zakrutami...... Rasto na auto.sme.sk auto chvalil ale sam uznal a povedal ze to auto uz nie je tak divoke a nekompromisne ako predchodca... [odkaz] a moze za to samozrejme prechod na turbo a aj automat.... je to uz teda komfortnejsie naladene auto .... auto vhodnejsie teda aj na denno dennu jazdu nielen na blaznenie sa.....
ja osobne by som bral manual takze ma oslovi skor 208GTi ako tento renault
ja osobne by som bral manual takze ma oslovi skor 208GTi ako tento renault
Je však třeba říci, že předchůdce rozhodně taky nebylo žádné závodní nekompromisní nářadí. Zejména bez balíčku Cup je to auto, které vyniká právě poddajným podvozkem s dlouhými zdvihy tlumičů. Paradoxem je, že i ojetina se sto tisíci působí tak, že vydrží mnohem déle pohromadě než novinka s pár tisíci km.
na mna nove clio RS tiez posobi uz akosi miernejsie a civilnejsie ako predosla verzia .....
nemozem sa zbavit pocitu ze konstrukteri chceli priblizit sportovanie za volantom uz pomaly aj detom a mamickam ci starenkam ale bohuzial takto to nejde.... akonahle sa snazime o kompromisy ( a kompromisy to su krysy ) tak nefunguje ani jedna vec poriadne....
nemozem sa zbavit pocitu ze konstrukteri chceli priblizit sportovanie za volantom uz pomaly aj detom a mamickam ci starenkam ale bohuzial takto to nejde.... akonahle sa snazime o kompromisy ( a kompromisy to su krysy ) tak nefunguje ani jedna vec poriadne....
To se shodneme...navíc to postavili na základě auta, na kterém je snižování výrobních nákladů velmi vidět a podle toho pak vypadá i ten zbytek.
Novinka je rychlá, skvěle brzdící, se slušným podvozkem. Ale to dneska nestačí ani trochu.
Novinka je rychlá, skvěle brzdící, se slušným podvozkem. Ale to dneska nestačí ani trochu.
mna mrzi kam to vsetko speje... z terenakov sa stavaju nalestene hrkalky do mesta.... zo sportovych HH sa stavaju fakticky komfortne imidzovky pre barbiny.... to je doba ;-\
zlate 90 roky :yes:
zlate 90 roky :yes:
Tak ona Fiesta ST a 208 GTI (ideálněji RCZ se stejným motorem) jsou naopak hodně povedené stroje, v tomhle ohledu mi doba přijde v pohodě 😄
A když už jsme u toho, stále si člověk může koupit třeba Swift Sport a donedávna i ukrutně zábavné Twingo RS....
A když už jsme u toho, stále si člověk může koupit třeba Swift Sport a donedávna i ukrutně zábavné Twingo RS....
predbehol si ma 😉 prave som myslel na twingo RS .... ktore zacina davat vacsi zmysel ako clio ked ide o zabavu ----- kedze nove vacsie clio zcivilnelo a stratila sa ista cast zabavy v nom ...
takze twingo rs zacina byt zaujimavejsia volba a podstatne je aj lacnejsie ako clio rs... ( jasne tie vykony su ine ako v cliu ale pokial ide o zabavu za volantom tak twingo zrejme clio porazi a celkom jasne )
takze twingo rs zacina byt zaujimavejsia volba a podstatne je aj lacnejsie ako clio rs... ( jasne tie vykony su ine ako v cliu ale pokial ide o zabavu za volantom tak twingo zrejme clio porazi a celkom jasne )
Z mého pohledu poráželo Twingo Clio co se zábavy týče vždy, tedy minimálně s Cupovým podvozkem, ve standartní verzi jsem nejel. Neskutečně hravé, obratné, baví tě z něj dolovat každého koně a v zatáčkách je rychlejší, než si hodně lidí vůbec umí představit. Chce to teda hodně odvahy, ale zase na limitu nekouše. A je výrazně levnější než Clio.
Toppere, nic proti tobě, ale jel jsi v trojkovym Cliu RS? A jel jsi v novym čtyřkovym? Já jen, že tady píšeš znalosti a soudy o tom, že zcivilnělo, ztratila se zábava za volantem, atd... Já tu možnost měl s oběma, a ano, Clio III RS bylo super, ale čtyřka je na ten prožitek z jízdy naprosto stejně dobrý, ne-li lepší, protože 99 % zdejších znalců ten limit s autem nikdy nedá... A já taky ne, protože prostě nejsem tak dobrej, abych z toho auta dostal všechno. A jak si každej myslí, že by tomu nandal na okruhu, tak ani prdlajs...
to ze clio RS zcivilnelo a zmiernilo sa je proste fakt.... to nie je moj vymysel ... nove clio RS ubralo na brutalite ... viac tu: [odkaz]
A kolik lidí myslíš, že tu brutalitu s tím Clio III RS vyzkoušelo? Ty někdy jo? Mně se líbí, jak je tady každej chytrej, a jak každej soudí z papíru, přitom s tím nikdy nejel. A kdyby to ten člověk dostal do ruky, neukáže absolutně nic. Takových teoretiků je tady hodně... Zkus se v tom někdy projet, a pak mi dej vědět, jestli jsi dokázal z toho auta vydolovat aspoň 75% jeho schopností. Protože největší omezovač toho auta bude v brutální většině řidič. 😉
nove clio RS je jednoznacne komfortnejsie a uzivatelsky privetivejsie ako stare clio RS...
je uplne jedno kto ake limity dosiahne.... fakty vravia jasne... nove clio RS je uz civilnejsie, ubralo na brutalite , je tichsie a komfortnejsie ako stare... to sa pise pri kazdom clanku o novom RS cliu.... nevymyslam
hlavne by to chcelo manual😒br /> [odkaz]
hned prva veta ma dostala😒br /> Nové Clio je od Renaultsportu je bezesporu dobré auto, ospalý automat jako jediná volba ale obhájí svou pozici jen těžko
ja volim pezota
je uplne jedno kto ake limity dosiahne.... fakty vravia jasne... nove clio RS je uz civilnejsie, ubralo na brutalite , je tichsie a komfortnejsie ako stare... to sa pise pri kazdom clanku o novom RS cliu.... nevymyslam
hlavne by to chcelo manual😒br /> [odkaz]
hned prva veta ma dostala😒br /> Nové Clio je od Renaultsportu je bezesporu dobré auto, ospalý automat jako jediná volba ale obhájí svou pozici jen těžko
ja volim pezota
Ach jo, je lehký pomluvit něco, co jsem viděl jen na papíře... Já s tím jel, a s mými řidičskými schopnostmi jsem byl naprosto unešenej, co to auto umí, co dokáže. A to jsem z toho auta nedostal maximum, i když v některých chvílích už jsem myslel, že jsem v *.
No nic, jdu číst články, abych získal zkušenosti a mohl kritizovat. 😉
No nic, jdu číst články, abych získal zkušenosti a mohl kritizovat. 😉
Ty fakt nemas zadny pud sebezachovy, delas tady ze sebe hlupaka tim, ze hodnotis okem znalce, neco o cem jsi cetl nebo videl nejake video, kde nekdo neco rekl. :no😒br />
asi bys mel zmenit nick treba na teoretik2013 bo mr_proper
tys proste takovy Neznalek (Nevedko) [odkaz]
ty volis leda tak felicii 😉
asi bys mel zmenit nick treba na teoretik2013 bo mr_proper
tys proste takovy Neznalek (Nevedko) [odkaz]
ty volis leda tak felicii 😉
Člověk nemusí jezdit na sto procent aby poznal co je zábavnější. A ano, řidič bude největší omezovač tohoto auta, ale přeci tady všichni jezdíme na setinky na okruhu? Osobně teda jezdím pro radost a mám rád auta, která prostě fungují. Předchozí Clio RS v sobě mělo něco zvláštního - odhodlanost, přitom nadhled a člověk se musel snažit, aby jel rychle. Odměnou za snahu mu byla zábava. Ale to nové?
ano, velmi správně... a protože nejsme roboti (jako ten pán co vyjel pikes peak za 8:13), tak zábavněji, intenzivněji a prožitkově čistěji vnímáme auta, která nejsou tak efektivní a dokonalá, že na jejich limity dosáhne málokdo. Clio IV oproti CLiu III posunulo limity opět o trochu výš, opět je o trochu rychlejší, civilnější a na ovládání jednodušší... ..a z toho mi vychází, že šlo jaksi opačným směrem, než do míst, ve kterých se jedná primárně o zábavu.
Stejsn
Rapid Sport to prostě není...
Gilgit
janyc
celkom pekne auto male a rychle 😄 ale ked som cital minusi tak je nepraktycke fabia rs je lepsia ale nema taky vykonny motor 😒
martas2005
Kdo jste videli vcerejsi prvni dil nove serie TG, mate jasno - ST je kral.
Tedy, pokud alespon trochu verite tem 3 pitomcum 😊.
I 208 GTi byla hodnocena lepe nez RS.
Tedy, pokud alespon trochu verite tem 3 pitomcum 😊.
I 208 GTi byla hodnocena lepe nez RS.
...ENZO...
Clia RS bývala králi mezi hot-hatchy, designově představovala vždy špičku a jejich zábavným jízdním vlastnostem se nevyrovnalo ani takové Polo GTi.
Toto je designově minimálně odlišené od normálního hatchbacku, v interiéru se změnily snad jen sedačky a přibyly barevné doplňky. Nepředpokládám úspěch - z této generace se legenda nikdy nestane.
Mrkňeme se raději na krále😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
:yes:
Toto je designově minimálně odlišené od normálního hatchbacku, v interiéru se změnily snad jen sedačky a přibyly barevné doplňky. Nepředpokládám úspěch - z této generace se legenda nikdy nestane.
Mrkňeme se raději na krále😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
:yes:
Clio V6 je úlet, který mi moc smysl nedává, jakkoli je to samozřejmě zajímavé auto. Normální RS této generace je fajn 😄
Souhlas. Clio V6 je exot, navíc zrovna opticky žádný krasavec, běžné, mnohem použitelnější, CRS vypadá lépe.
...a mimoto je i rychlejší. Nicméně, Clio V6 je moc krásný nesmysl a tak nějak by mi asi nevadilo, dkyby mi ho někdo zpaarkoval do garáže >😁
Jo, krásný nesmysl to je určitě, ale krásné auto naopak ne, což není žádné velké překvapení, v tomto případě logicky světil účel prostředky. 😉
Záleží na definici krásy... mně se líbí, je to trošku bombastické, ale není to jen pozlátko... prostě malé velmi zlé auto.
Proti gustu..., ale na mě je to vzhledově až příliš "tunerské", klasické CRS vypadá líp.
Víš co... mega křídlo na Felicii je tunerské, mega křídlo na McLarenu je adekvátní. Takže v tomto duchu je vzhled CV6 přiměřený šestiválci vzadu, je to funkční, připomíná to R5 Turbo Maxi... vzhled je stejně ulítlý jako celé to auto.
Mega křídlo na Felicii není tunerské, ale tuzerské, což považuji za docela zásadní rozdíl.
Že je vzhled ulítlý, jako celé auto, souhlasím, přesto design podobně ulítlého malého hb moc nemusím. 😉
Že je vzhled ulítlý, jako celé auto, souhlasím, přesto design podobně ulítlého malého hb moc nemusím. 😉
white label
Když, jsem tu nedávno napsal, že si nemyslím, že by byl celkově P208 GTi horším autem, než současné CRS, tak tu na to někteří reagovali dost podrážděně...i proto mě mnohé reakce tady příliš nepřekvapují. Přesto mi pouhé dvě hvězdy připadají přehnané, zvlášť, když dal stejný testér delšímu Cliu GT o dvě a půl hvězdy víc.
Na druhou stranu to jasně popírá časté diskusní konspirační teorie ohledně redakce a koncernu. Pokud by byl někdo skutečně "ovlivněný" koncernem (VW) tak, aby dal jednomu Cliu jen dvě hvězdy, proč by dával jinému Cliu naopak 4 a půl z 5 možných? 😉
Na druhou stranu to jasně popírá časté diskusní konspirační teorie ohledně redakce a koncernu. Pokud by byl někdo skutečně "ovlivněný" koncernem (VW) tak, aby dal jednomu Cliu jen dvě hvězdy, proč by dával jinému Cliu naopak 4 a půl z 5 možných? 😉
Musím se sám sobě smát. Když jsem tě tady četl kdysi dávno (v dobách, kdy jsem měl řidičák tak 2 roky a největší zážitek byla rodinná pixla na víkend s plnou nádrží benzínu) , vždycky jsem si říkal "no jooo, zarytá konzerva a koncernista, obhajovatel nudných přízemních aut" >😁
A najednou s tebou souhlasím tak v 90-95% příspěvků. Sice na věci nahlížíme každý z jiné strany, ale většinou s tebou prostě nejde nesouhlasit. Je fakt vtipné, jak člověk musí aspoň cosi odjezdit, aby mu některé věci došly.
A najednou s tebou souhlasím tak v 90-95% příspěvků. Sice na věci nahlížíme každý z jiné strany, ale většinou s tebou prostě nejde nesouhlasit. Je fakt vtipné, jak člověk musí aspoň cosi odjezdit, aby mu některé věci došly.
>😒]
To je přirozený vývoj, taky jsem nebýval jiný, stejně jako třeba dnes můj 16-ti letý syn ... Podstatný je dopředný vývoj, nezaseknout se na jednom místě věčně, viz některé příklady z diskusí nejen tady. Myslím, že pohled na auta (včetně těch zábavnějších) se mění jednak postupně postupem času a pak "nárázově" pořízením vlastní rodiny. 😄
Když jsem měl dvacet já, tak tu ještě možnost vlastnit zábavné auto typu hh (nemluvě o těch cenově ještě méně dostupných) prakticky nebyla. Takže jsem tohle období řešil Hondou s malou extratočivou atmosferickou R4 (408 cm3) a 6st. manuálem z r. 1976, jen na dvou kolech a jedné stopě. Samozřejmě lehce vytuněnou otevřeným tlumičem výfuku Marshal, většíma tryskama čtyř karburátorů a bavlněným filtrem vzduchu s vyššíí průchodností.
Červené pole až mezi 10 a 11 tis. ot/min.
[odkaz]
To je přirozený vývoj, taky jsem nebýval jiný, stejně jako třeba dnes můj 16-ti letý syn ... Podstatný je dopředný vývoj, nezaseknout se na jednom místě věčně, viz některé příklady z diskusí nejen tady. Myslím, že pohled na auta (včetně těch zábavnějších) se mění jednak postupně postupem času a pak "nárázově" pořízením vlastní rodiny. 😄
Když jsem měl dvacet já, tak tu ještě možnost vlastnit zábavné auto typu hh (nemluvě o těch cenově ještě méně dostupných) prakticky nebyla. Takže jsem tohle období řešil Hondou s malou extratočivou atmosferickou R4 (408 cm3) a 6st. manuálem z r. 1976, jen na dvou kolech a jedné stopě. Samozřejmě lehce vytuněnou otevřeným tlumičem výfuku Marshal, většíma tryskama čtyř karburátorů a bavlněným filtrem vzduchu s vyššíí průchodností.
Červené pole až mezi 10 a 11 tis. ot/min.
[odkaz]
Emel
Redaktor má právo (respektive povinnost) říct svůj názor, a to i v případě, že se liší od názoru jiných redakcí. Opět mám trošku problém s hvězdičkami, ale budiž, to je prostě zjednodušení, samotný test mi problém nedělá.
Pokud se pokusím v tom sám pro sebe zorientovat... Cup podvozek je tvrdý, no dobrá, to není zase takové překvapení, je to volitelný prvek výbavy, žádný stres. Převodovka funguje slušně jen v manuálním nebo sportovním režimu, s tím se dá smířit. Nejhůř mi zní nepovedené řízení... to by bylo potřeba vyzkoušet.
Pokud se pokusím v tom sám pro sebe zorientovat... Cup podvozek je tvrdý, no dobrá, to není zase takové překvapení, je to volitelný prvek výbavy, žádný stres. Převodovka funguje slušně jen v manuálním nebo sportovním režimu, s tím se dá smířit. Nejhůř mi zní nepovedené řízení... to by bylo potřeba vyzkoušet.
Ada je zase tady
Mysleli si, že hodnotí auto, a on to byl jen rendlík :no: >😒]
Gilgit
Benzínový Renault tahající nízký podvozek, který má hned tři kelímky. Pro tebe ideál, co? >😁
Dieselový motor pod kapotou preferují především uhrovití puberťáci. Dospělý chlap ví, že auto s benzínem je lepší :-!
moreczech
kdo měl možnost se svézt Clio RS III a Clio RS IV nechť si udělá sám názor na tento test oborníkův....
MirekGTA
Nevím co si mám o těch novinářích myslet, jedni to auto vychválí do nebes a druzí - tentokrát na auto.cz ho pohaní jako největší šrot a to bohužel v některých případech jako kritikou prkenného podvozku, když pak mezi řádky vyčtu že je to podvozek CUP beru za dost neprofesionální!!! Takže netuším zda je to auto dobré nebo ne, ale stejně tak jsem tu loni četl článek o naftové M5, kde ho na auto.cz naopak vychválili do nebes s neskutečně nízkou spotřebou a ještě ten den jsem si přečetl článek na Fasteru, kde testují sportovní auta a tam jsem to auto totálně zhanili a mluvili o spotřebě v reálu převyšující i 20l nafty!!! Myslím si, že novináři by se měli asi specializovat, aby jejich testy měli nějakou vypovídající hodnotu, ale tento test byl fakt ubohej, stejně jako věta o tom, že lidi chtějí malé přeplňované motory s malou spotřebou ve sportovních autech - dneska se nikdo neptá co lidi chtěj - prostě EU chce a tento pan novinář je trochu mimo !
S tím Cup podvozkem to v testu napsané je, včetně doporučení koupit na okresky standardní RS... jen to chtělo napsat více důrazně, souhlasím že takhle je to nešťastné. Prostě tento konkrétní test je pouze o verzi Cup, tam je podvozek tvrdý jako kámen, což snižuje užitné vlastnosti auta.
..šak o tom mluvím, ale kritizovat u sportovního auta příplatkovou výbavu, která dělá z podstaty věci auto tvrdé mi přijde trochu mimo
A i to je blbost. Cup v současném Cliu není o tolik jiný než standardní podvozek (podle objektivních čísel i podle pocitů lidí, kteří už obě verze vyzkoušeli), těžko říct, proč se autorovi podvozek zdál prkenný. Cupové Clio 4 jsem řídil někdy v dubnu na hodně rozbitých okreskách a ten podvozek mi přišel jako zázrak.
Autoservis
V jiném testu se nad Cliem RS rozplývali a tady to vypadá na absolutní propadák. Co se týče Designu za mě 1. Určitě celkově lepší než Fiesta ST která bude asi největší konkurent Clia.
Ja Prvni 123
No - tak to mse dostali do moderní roviny ... prostě se nezdržujou vývojem auta - stačí vymyslet, jak to prodat... kde už jsem jen "náskok díky marketingu" viděl...?
😉
😉
rohYpnol
Clio RS není obyčejné lidové šidítko. Je to automobilová osobnost, která si zaslouží pozornost testéra. Dílo, které zaslouží novinářskou péči a cit.
Ale z tohoto testu jsem zklamán, ten jediný zaslouží ty dvě "stars" 8-s
1) Clio RS je snad ve všech testech velmi chváleno... Tohle už tu ale rozebrali kolegové výše...
2) Video neodpovídá obsahu testu... jasně - jinej autor, jinej gang!
3) Pouhé 2 hvězdy? Netvrdím, že Clio RS je tím NEJ z trojky 207 GTi a Fiesta ST, tady se testy shodují s vítězstvím Fiesty ST... Ale Clio RS má v jistých ohledech navrch...
4) Clio RS je bez debaty jiné. Ano, je JINÉ NEŽ DŘÍVE. Ale znamená to nutně že je horší? Podle mě ne. Hlavní přednost Clia podle mě je v tom, že vsadila na soudobé pojetí "sportovního" vozu, a to se všemi klady i zápory. Podstatné ale je, že když řidič chce, tak mu elektronika vůbec nepřekáží - a to je na Clio RS to cenné. Jeho převodovka a elektronika nezabíjí talent.
Osobně preferuji též pojetí Forda, který vsadil na řekněme klasické pojetí a před rychlostí upřednostnil zábavnost. Ale to neznamená, že Clio RS je horší 8-s Tedy ne o tolik horší, aby si zasloužilo 2 hvězdy...
Test to ale zabil, opravdu nevyužitá příležitost. Jasně, neznám okolnosti, nevím, na jak dlouho byl zapůjčen atd... Ale já mohu jen hodnotit výsledek. Tak snad někdy příště... ;-\
Ale z tohoto testu jsem zklamán, ten jediný zaslouží ty dvě "stars" 8-s
1) Clio RS je snad ve všech testech velmi chváleno... Tohle už tu ale rozebrali kolegové výše...
2) Video neodpovídá obsahu testu... jasně - jinej autor, jinej gang!
3) Pouhé 2 hvězdy? Netvrdím, že Clio RS je tím NEJ z trojky 207 GTi a Fiesta ST, tady se testy shodují s vítězstvím Fiesty ST... Ale Clio RS má v jistých ohledech navrch...
4) Clio RS je bez debaty jiné. Ano, je JINÉ NEŽ DŘÍVE. Ale znamená to nutně že je horší? Podle mě ne. Hlavní přednost Clia podle mě je v tom, že vsadila na soudobé pojetí "sportovního" vozu, a to se všemi klady i zápory. Podstatné ale je, že když řidič chce, tak mu elektronika vůbec nepřekáží - a to je na Clio RS to cenné. Jeho převodovka a elektronika nezabíjí talent.
Osobně preferuji též pojetí Forda, který vsadil na řekněme klasické pojetí a před rychlostí upřednostnil zábavnost. Ale to neznamená, že Clio RS je horší 8-s Tedy ne o tolik horší, aby si zasloužilo 2 hvězdy...
Test to ale zabil, opravdu nevyužitá příležitost. Jasně, neznám okolnosti, nevím, na jak dlouho byl zapůjčen atd... Ale já mohu jen hodnotit výsledek. Tak snad někdy příště... ;-\
:yes: 😉
osobně mi dává smysl třeba tenhle test
[odkaz]
S tímto hodnocením se umím ztotožnit, dává to smysl od A do Z. Clio má nejlepší brzdy a je nejrychlejší ve sprintu, Fiesta ST je nejrychlejší na okruhu.
[odkaz]
S tímto hodnocením se umím ztotožnit, dává to smysl od A do Z. Clio má nejlepší brzdy a je nejrychlejší ve sprintu, Fiesta ST je nejrychlejší na okruhu.
... což zase jiné testy nepotvrzují (např. aktuální epizoda Top Gearu). Prostě jakékoliv srovnání mezi těmito auty je potřeba brát s velkou rezervou a auta si přijít vyzkoušet osobně. Čímž ale nechci omlouvat tento test - dvě hvězdy je i podle mého úlet.
Na jiném okruhu je zase nejrychlejší Clio 4 RS. Ty rozdíly jsou tak malé, že spíš zálaží na tom, kdo testuje.
Hockenheimring laptimes😒br /> 1:20.1 min - Renault Clio RS Cup
1:20.2 min - Ford Fiesta ST
1:21.5 min - Peugeot 208 GTi
1:21.8 min - Volkswagen Polo GTi
Hockenheimring laptimes😒br /> 1:20.1 min - Renault Clio RS Cup
1:20.2 min - Ford Fiesta ST
1:21.5 min - Peugeot 208 GTi
1:21.8 min - Volkswagen Polo GTi
Závěrečné hodnocení toho testu je ovšem na chlup stejné jako hodnocení zdejšího testéra vyjma hvězdiček, zde dvě, tam tři.
Fiestu ST i 208GTI vychválil a Clio R.S. dal na poslední místo se slovy zklamání, nejisté řízení, frustrující převodovka.
Fiestu ST i 208GTI vychválil a Clio R.S. dal na poslední místo se slovy zklamání, nejisté řízení, frustrující převodovka.
EVO dal Cliu 4 RS čtyři a půl hvězdy (stejně jako Fiestě ST). Např. Golf GTI dostal hvězdy 4 a P208 GTi s Polem GTI tři a půl. Pokud se podíváš, jaká auta redaktoři testují, tak se tomu dá věřit o trošku víc než místním testům.
[odkaz]
[odkaz]
1. EVO má k dispozici stejná auta jako jiné redakce, třeba AutoCar nebo odkazovaný AutoE😜ress.
2. Nepleť si testování a review, na které odkazuješ. Review je shrnutí tech. parametrů, obhlídka auta, krátká projížďka, žádné testování. Zde by to asi redaktoři nazvali první dojmy. Toto prostě není test, ale velmi stručné shrnutí
[odkaz]
3. Škoda Citigo má v rewiew 4*, chceš snad tvrdit, že je lepší než P208 GTI a stejně dobrá jako Golf GTI?
4. Pokud EVO dělá srovnávací testy aut (což dělá, ale jenom na malou množinu aut z těch co jsou v review), tak výsledky jsou v Car Group Tests.
5. Jediný kdo zatím dělal standardní srovnávací test ST, GTI a R.S je právě AutoE😜ress (a také Němci) a o tom zde byla řeč. Takže až bude Car Group test těchto aut v EVO, tak se můžeme bavit dál. Zatím jsou srovnávací testy 0:2 z pohledu R.S. 😄 Což samozřejmě nevylučuje možnost, že řadě lidí bude to auto vyhovovat.
2. Nepleť si testování a review, na které odkazuješ. Review je shrnutí tech. parametrů, obhlídka auta, krátká projížďka, žádné testování. Zde by to asi redaktoři nazvali první dojmy. Toto prostě není test, ale velmi stručné shrnutí
[odkaz]
3. Škoda Citigo má v rewiew 4*, chceš snad tvrdit, že je lepší než P208 GTI a stejně dobrá jako Golf GTI?
4. Pokud EVO dělá srovnávací testy aut (což dělá, ale jenom na malou množinu aut z těch co jsou v review), tak výsledky jsou v Car Group Tests.
5. Jediný kdo zatím dělal standardní srovnávací test ST, GTI a R.S je právě AutoE😜ress (a také Němci) a o tom zde byla řeč. Takže až bude Car Group test těchto aut v EVO, tak se můžeme bavit dál. Zatím jsou srovnávací testy 0:2 z pohledu R.S. 😄 Což samozřejmě nevylučuje možnost, že řadě lidí bude to auto vyhovovat.
Pokusím se ti odpovědět😒br />
1. EVO samozřejmě nemá k dispozici jiné Clio nebo Polo než ostatní. Pokud jsem psal, aby jsi se podíval, jaká auta testují, tak jsem měl na mysli jejich portfolie. Testují mnohem víc sportovních aut nebo supersportů než nějaký bulvár.
2. Rewiew je u EVO normální test. Nemají to rozdělené na in-depth review a road test.
3. Hvězdičky jsou vždy uvedeny pro porovnání v rámci třídy.
4. To je snad každému jasné
5. Těch testů je samozřejmě víc a výsledkem je to to pořadí: 1. Fiesta ST, 2. Clio RS, 3 P208. Fiesta jde cestou Clia 3 RS a stane se tak asi jeho nástupcem. Clio 4 RS jde cestou, jakou razí VW a jeho GTI. Uvidíme, zda mu tato radikální změna vyjde. A nechme se také překvapit s čím přijde Clio RS 4 Gordini.
2. Rewiew je u EVO normální test. Nemají to rozdělené na in-depth review a road test.
3. Hvězdičky jsou vždy uvedeny pro porovnání v rámci třídy.
4. To je snad každému jasné
5. Těch testů je samozřejmě víc a výsledkem je to to pořadí: 1. Fiesta ST, 2. Clio RS, 3 P208. Fiesta jde cestou Clia 3 RS a stane se tak asi jeho nástupcem. Clio 4 RS jde cestou, jakou razí VW a jeho GTI. Uvidíme, zda mu tato radikální změna vyjde. A nechme se také překvapit s čím přijde Clio RS 4 Gordini.
3_diamanty
ostane zrejme nadalej kralom a bude velmi uspesne.....ale uz to nie je take jednoznacne ake to bolo pre clio v tejto triede kedysi.. na chrbat mu stale viac dycha P208GTi a aj ford fiesta ST.... uvidime aka bude nasledujuca generacia oplu corsa OPC..... pripadne niekto dalsi... rozhodne ale nepochybujem o uspechu noveho clia RS..... sice uz to nebude taka divocina ako predosla generacia ale v dnesnom komfortnom svete plnom zhyckanych ludi a luxusu sa iste nove clio RS nestrati... 😉
za mna osobne je vacsim favoritom 208 GTi ale clio RS sa nemusi bat.... uspech ma zaruceny..... auto je pekne rychle komfortne a ma skvele meno .... :yes:
za mna osobne je vacsim favoritom 208 GTi ale clio RS sa nemusi bat.... uspech ma zaruceny..... auto je pekne rychle komfortne a ma skvele meno .... :yes:
MariAchi
...a mítní renaultfans shánějí atomovku.
Co je vlastně v testu důležité?
No, dojmy, přece. Ta váhavá převodovka - překousneš ji kvůli jiným kvalitám auta, nebo ne? Sedadla s nic moc vedením - neva? Málo místa podélně - v pohodě, nebo bys raději rychlej kombajs? Super motor - stojí fakt za to?
To, že se to nelíbí redaktorovi přece není směrodatné.
Lidi, co berou hvězdičky jako bernou minci jsou paka, ty přece víš ze všech nejlíp, kdo je králem třídy, ne?
Co je vlastně v testu důležité?
No, dojmy, přece. Ta váhavá převodovka - překousneš ji kvůli jiným kvalitám auta, nebo ne? Sedadla s nic moc vedením - neva? Málo místa podélně - v pohodě, nebo bys raději rychlej kombajs? Super motor - stojí fakt za to?
To, že se to nelíbí redaktorovi přece není směrodatné.
Lidi, co berou hvězdičky jako bernou minci jsou paka, ty přece víš ze všech nejlíp, kdo je králem třídy, ne?
rohYpnol
[odkaz]
za vše😒br /> "...the chassis is absolut fantastic..."
"...much more complete car..."
Ne, test možná chtěl říct to stejné, ale vyznívá naporsto neotesaně.
za vše😒br /> "...the chassis is absolut fantastic..."
"...much more complete car..."
Ne, test možná chtěl říct to stejné, ale vyznívá naporsto neotesaně.
Makovnik
Maly volant ma "...jenom 2,67 otáčky mezi dorazy..."
a zrazu vo videu povie Vwavwe, ze volant ma zbytecne velky prumer a ma dlouhy prevod rizeni
Tak ako to je, mila redakcia? Nedokazete sa zhodnut na jednej veci?
a zrazu vo videu povie Vwavwe, ze volant ma zbytecne velky prumer a ma dlouhy prevod rizeni
Tak ako to je, mila redakcia? Nedokazete sa zhodnut na jednej veci?
Gilgit
Pokud se neumíš slušně chovat a napadáš lidí kolem sebe např. výrazy jako "***i" nebo przněním jména, tak se s tebou asi slušní lidé bavit nebudou, notabene odpovídat na nějaké dotazy.
Gilgit
Naprosty souhlas, redaktor by nemel selektovat (i mene) slusne dotazy, at uz se jmenuje Vaverka, VWavwerka ci treba Veverka nebo uplne jinak. 😄
Gilgit
Tak vsechno ma sve hranice, kdyz budu chtit, aby mi (zbabely) kojot Vaverka odpovedel na dotaz, tak by mel odpovedet (pokud mu to cas dovoli), ale kdyz tam zmenim to prostredni pismeno, tak me muze ignorovat nebo mi dat zlutou kartu >😁
1. Diskuzní fórum je určené pro diskuzi čtenářů a ne pro odpovědi redaktorů, sledovat zdejší fóra se stovkami příspěvků a hledat v nich ev. dotazy není práce redaktora.
2. Auto.cz je jediný český autoweb, kde se tak přesto občas a u některých redaktorů děje. Po uveřejnění článku jednou, dvakrát nakouknou do diskuze a odpoví na pár zajímavých dotazů nebo něco upřesní a dál si jdou svou cestou.
3. Když odpoví na pár dotazů, tak je to vždy u diskutérů, kteří se chovají slušně a neuráží spoludiskutující ani redaktory. Normální chování jako všude ve společnosti slušných lidí, se sprosťáky se nikdo nebaví. Odpověď na otázku, kdo definuje slušné či neslušné lidi je jednoduchá. Neslušní se definují sami. Tím, že se místo o diskuze o autech pouští do osobního napadání a urážení. A například používání slova *** pro nálepkování ostatních pro ně není mimo, naopak je to pro ně jako dýchat čerstvý vzduch.
4. Klidně si nazývej redaktory ***y, o mě říkej, že neumím číst, komol jména skutečných lidí. Jako internetový anonym si to samozřejmě můžeš dovolit. Ale nepočítal bych, že když někoho nazveš ***m Vwavwerkou a druhým dechem sehraješ tyátr v podobě „Vážený pane Vaverko….“, že bude reagovat na takové dotazy.
2. Auto.cz je jediný český autoweb, kde se tak přesto občas a u některých redaktorů děje. Po uveřejnění článku jednou, dvakrát nakouknou do diskuze a odpoví na pár zajímavých dotazů nebo něco upřesní a dál si jdou svou cestou.
3. Když odpoví na pár dotazů, tak je to vždy u diskutérů, kteří se chovají slušně a neuráží spoludiskutující ani redaktory. Normální chování jako všude ve společnosti slušných lidí, se sprosťáky se nikdo nebaví. Odpověď na otázku, kdo definuje slušné či neslušné lidi je jednoduchá. Neslušní se definují sami. Tím, že se místo o diskuze o autech pouští do osobního napadání a urážení. A například používání slova *** pro nálepkování ostatních pro ně není mimo, naopak je to pro ně jako dýchat čerstvý vzduch.
4. Klidně si nazývej redaktory ***y, o mě říkej, že neumím číst, komol jména skutečných lidí. Jako internetový anonym si to samozřejmě můžeš dovolit. Ale nepočítal bych, že když někoho nazveš ***m Vwavwerkou a druhým dechem sehraješ tyátr v podobě „Vážený pane Vaverko….“, že bude reagovat na takové dotazy.
Ja s tebou celkem souhlasim, ale porad to nic nemeni na tom, ze pokud uz nektery redaktor odpovida v diskusi, nema selektovat dotazy podle toho, zda se mu hodi do kramu ci ne.
Já osobně kolem volantu nevidím nic k dotazování. V testu čteme/slyšíme pohledy dvou testerů. Primární pohled autora testu Aleše J., který v kostce říká, špatná odezva řízení, ale chválí malý převod 2,67 a malý průměr volantu. A pak je zde druhý pohled jiného redaktora, p. Vaverky, který říká, větší průměr a delší převod. Prostě pohled dvou redaktorů na jednu věc se liší. Redaktoři snad nejsou na schůzi KSČ a nemusí jednotně hlasovat, jak by si asi přáli fanoušci Renaultu. Jsou to prostě dva subjektivní pohledy a snaha hledat tu absolutní a jedinou pravdu je legrační. Pokud jsem si všiml, tak v řadě zdejších testu se pohled primárního testera, který píše test a tzv. "druhý pohled" druhého redaktora na některou vlastnost auta liší. Podstatné je, že v testu je uvedena číselná hodnota převodu, na videu je vidět tvar volantu, síla věnce etc. Na moje gusto je 2,67 v takto pojatém autě spíše víc, takže co se týče převodu tak je mi bližší pohled pana Vaverky, ale to nevylučuje pohled pana Jungmanna, každému sedí něco jiného. Každý takový test je subjektivní záležitost daného testera a je jen dobře, že se objeví více pohledů.
Na dotaz by bylo, kdyby jeden tvrdil, že převod je 2,2 a tudíž je hezky sportovní a druhý by tvrdil, že je 2,7 a tudíž je nesportovně dlouhý. Ptát se dvou redaktorů jak si mohou "dovolit" mít rozdílný názor na jednu věc mi přijde úsměvné. Úsměvné o to víc, když vidím na fotkách a videích poměrně velmi rozdílné postavy obou redaktorů, které samy o sobě hodně vysvětlují ohledně pohledu na průměr volantu.
😄
Na dotaz by bylo, kdyby jeden tvrdil, že převod je 2,2 a tudíž je hezky sportovní a druhý by tvrdil, že je 2,7 a tudíž je nesportovně dlouhý. Ptát se dvou redaktorů jak si mohou "dovolit" mít rozdílný názor na jednu věc mi přijde úsměvné. Úsměvné o to víc, když vidím na fotkách a videích poměrně velmi rozdílné postavy obou redaktorů, které samy o sobě hodně vysvětlují ohledně pohledu na průměr volantu.
😄
Ja ale vubec nemluvim o konkretnim testu, znacce ci treba redaktorovi, naopak o jakemkoliv, ktery treba teprve prijde.
A kolem volantu bych hledal spise packy i kdyz samozrejme mohou byt i dotazy, napr. jak funguje, pripadne, co dela, nemate pocit, ze se brzy ulomi ...to "tlacitko vlevo nahore" 😉
A kolem volantu bych hledal spise packy i kdyz samozrejme mohou byt i dotazy, napr. jak funguje, pripadne, co dela, nemate pocit, ze se brzy ulomi ...to "tlacitko vlevo nahore" 😉
No, ale pokud by měli redaktoři procházet všechny zdejší často pětiset-příspěvkové diskuze a odpovídat na každý dotaz tak nebudou dělat nic jiného. Od toho myslím diskuze nejsou. Žurnalistika je trochu one way obor, jedni píší a pokud je někdo čte, tak píší dál. Od dotazů na to jak funguje čudlík na volantu jsou zde automobilky, jejich weby, jejich dealeři etc. Tím nijak nezpochybňuji, že když se občas redaktoři zapojí do diskuze tak je to příjemné zpestření, ale tak jako ty zde odpovíš jenom tomu, komu uznáš za vhodné, tak stejné právo mají redaktoři. 😄
Psal jsem ze pokud prispivaji, pak maji minimalne moralni povinnost odpovedet i na neprijemne dotazy. A ano, ja jako diskuter mam pravo si vybrat s kym chci diskutovat, redaktor ne, pokud se jedna o slusny prispevek/dotaz. A co se tyce toho cudliku, proc bych se nemel ptat redaktora zda ma pocit, ze je dostatecne "betelny" (bytelny) a ze se brzy neulomi. Jinak jsem taky zvedavy na tve reakce, pokud bude hanen koncern >😁
Redaktor má právo neodpovídat, pokud odpoví na jeden dotaz tak to nezakládá žádnou povinnost odpovídat na tisíc dalších. V tom se neshodneme.
Pokud máš pocit, že napadám redaktory, když dají koncernovému autu mizerné hodnocení tak mi to připomeň, rád se polepším.
Pokud máš pocit, že napadám redaktory, když dají koncernovému autu mizerné hodnocení tak mi to připomeň, rád se polepším.
Gilgit
To, že někdo dělá podle tebe chyby nebo uvádí nesmysly ti nedává právo začít mu nadávat do ***ů. Nikdo z redaktorů na tebe nereagoval vulgaritami, takže to o té hrubé záplatě je mimo i kdyby jsi měl tisíckrát pravdu co se týče obsahu.
Gilgit
A doma, když ti manželka, dítě, rodiče, známí udělají nějakou hloupost a nepřipustí si to a vedou si svou, byť máš nezlomný pocit, že to dělají špatně a ty máš pravdu, také vyletíš a začneš hulákat něco o ***ch? Opravdu divné představy o slušnosti.
Gilgit
Slušnost je jenom jedna. Když mi někdo dá v restauraci špatné jídlo tak se ohradím, vrátím a nezaplatím. A především se tam již neukáži.
Gilgit
Nikoho se nezastávám, každý může sledovat co míní za vhodné, každý může diskutovat co uzná za diskuzně zajímavé a kritizovat co se mu zlíbí, ale dělat to slušnou formou. Nikoliv vulgaritami, které používáš.
Gilgit
Gilgit
Ji/Ri
Clio 3 vs. 4. druhé je rychlejší, pohodlnější, civilnější....přesně jako u 911.... a je 991 špatná?
Rasťo to vopepřil....
Bravo Rasťo....
Možná, že až redaktoři dostanou C4 více do žil, nebudou měnit ani s .... Adamem Novákem? 😄
Rasťo to vopepřil....
Bravo Rasťo....
Možná, že až redaktoři dostanou C4 více do žil, nebudou měnit ani s .... Adamem Novákem? 😄
Ragnotti
Ked citam tuto recenziu vy ste sa tam docista zblaznili. Jasne, Rapid RS bude etalon triedy aj s Roomsterom RS ten by mala schade spravit specialne pre Vas.
Ronault.
by měl trochu zainvestovat a zasponzorovat alespoň Rastu, když už ne Chrise, což?
No teď už to záleží na Babišovi. Takže možná brzo v marketu koupíš housku a na ní bude malá cedulka : "5 haléřů z každého prodaného kusu jde na podporu kvalitních testů na auto.cz". 😉 >😁
To byla kachna. Babiš nakonec nešel do bulváru a koupil Mafru (MF Dnes, Lidovky, Óčko,....).
A jo, už to vidím. Posledně co jsem s ním mluvil, tak ale ještě byl rozhodnutej "vyčistit" redakci auto.cz. >😒]
A co je tedy ona Mafra >😒] ??? Vždyť je to úzce zájmový bulvár par excellence ...
Hlavne je to dalsi nastroj k ovlivnovani lidi, pokud mozno, co nejvetsimu poctu viz Bakala (HN, Ekonom, Centrum) Babis (Mafra - MF Dnes, LN, Metro) a v horsim pripade tutlani urcitych informaci. Kdo vi, kam to povede. 8-s
salamoon
...a predaj reklamy.
najlepsie co moze citatel urobit,je ignorovat ho a neprispievat a nehadat sa tu.... :yes:
najlepsie co moze citatel urobit,je ignorovat ho a neprispievat a nehadat sa tu.... :yes:
Kuban
Měli by jste si už konečně sednout do nějakého supersportu!!! 458Italii, nebo GT-R japonce a budou kecy hnedka liché o tom co je to si povídat!!!! Nebo co to je tahání za "MALY" volant!!!!!! :no: :no: :no😒br />
jako odtud potud.... tahle fráze už je ale tak umělá, že to ve mne vyvolává prostě jen "NUTNOST" něco napsat aby to vypadalo čtivě a profesionálně!!!!
clio jsme sice neřídil, ale po čtení vašich recenzí, pochybuji že něco sportovnějšího jste zase řidil vy!!!
jako odtud potud.... tahle fráze už je ale tak umělá, že to ve mne vyvolává prostě jen "NUTNOST" něco napsat aby to vypadalo čtivě a profesionálně!!!!
clio jsme sice neřídil, ale po čtení vašich recenzí, pochybuji že něco sportovnějšího jste zase řidil vy!!!
Ham.
[odkaz]
místo sportovních recar obývákové kavalce
místo převodovky dvoj-škub
místo skvělého řízení leklá ryba
místo geniálně naladěného podvozku betonová postel
místo McPh s odděleným rejdovým čepem torque steer
Řekl bych, že domnělá zaujatost testera je jen zbožné přání. Prostě se jen ze sportovního R.S. stalo komerční RS a tester to odmítl akceptovat. Většině, která řeší hlavně barevné sladění plastových dekorů, se to bude líbit.
😄
místo sportovních recar obývákové kavalce
místo převodovky dvoj-škub
místo skvělého řízení leklá ryba
místo geniálně naladěného podvozku betonová postel
místo McPh s odděleným rejdovým čepem torque steer
Řekl bych, že domnělá zaujatost testera je jen zbožné přání. Prostě se jen ze sportovního R.S. stalo komerční RS a tester to odmítl akceptovat. Většině, která řeší hlavně barevné sladění plastových dekorů, se to bude líbit.
😄
[odkaz]
No, a tak na základě svého odkazu mohu tedy konstatovat -> kecy, kecy, kecy ...
Zbožné přání je nazývat místní tzv. redaktory vznosně "testéry" ... Většině, která řeší znak na kapotě, to maximálně vyhovuje a líbí ... 😉
No, a tak na základě svého odkazu mohu tedy konstatovat -> kecy, kecy, kecy ...
Zbožné přání je nazývat místní tzv. redaktory vznosně "testéry" ... Většině, která řeší znak na kapotě, to maximálně vyhovuje a líbí ... 😉
Názor zdejšího testera není ojedinělý.
[odkaz]
Ale i kdyby byl, tak je tvá narážka na kvality Aleše Jungmanna legrační. Ještěže tu nemusíme posuzovat tvoje testerské schopnosti.
[odkaz]
Ale i kdyby byl, tak je tvá narážka na kvality Aleše Jungmanna legrační. Ještěže tu nemusíme posuzovat tvoje testerské schopnosti.
A představ si, že negativní stanovisko ke Cliu RS třeba vyjádřil i mladý Enge v jednom časopise ...
A kolik jsi v něm najel Ty , Hame , že tady od boku mrskáš pošměšné fláky ???
Narážky si klidně dovolím, je to - představ si - můj názor . To je stav, kdy neopisuješ a nepopisuješ zážitky jiných, jak tu o kousek výše předvádíš.
Apropo, ten pán je za to placen, někteří tomu stavu dokonce říkají profík, a jeho řádky slouží jako střípek do mozaiky názorů, jež si čtenář o vozidle vytváří - nebo-li pro Tebe jednodušeji -> má možnost ovlivnit obecné podvědomí o produktu .
Že o testování mluvíš zrovna Ty, jenž doslova zahlucuje prostor převzatými testy, nebo-li tím, co si myslí druzí, v míře neobvyklé -> tedy když se Ti to hodí do Tvé občas demagogické palby na "ideologického" protivníka ...
A kolik jsi v něm najel Ty , Hame , že tady od boku mrskáš pošměšné fláky ???
Narážky si klidně dovolím, je to - představ si - můj názor . To je stav, kdy neopisuješ a nepopisuješ zážitky jiných, jak tu o kousek výše předvádíš.
Apropo, ten pán je za to placen, někteří tomu stavu dokonce říkají profík, a jeho řádky slouží jako střípek do mozaiky názorů, jež si čtenář o vozidle vytváří - nebo-li pro Tebe jednodušeji -> má možnost ovlivnit obecné podvědomí o produktu .
Že o testování mluvíš zrovna Ty, jenž doslova zahlucuje prostor převzatými testy, nebo-li tím, co si myslí druzí, v míře neobvyklé -> tedy když se Ti to hodí do Tvé občas demagogické palby na "ideologického" protivníka ...
Doufám, že ti za to dobře platí, jinak mi to hlava nebere... :yes:
Do mega se vejdeš i s tou Dačkou. >😒] 😉 Pro mne rychlost není nějaké absolutní měřítko zábavnosti. Naopak dokáži ocenit auto, se kterým se bavím i v rámci limitů. A okresky, které v ČR jezdím, kolikrát moc dobře ani neumožňují jezdit nejvyšší povolenou rychlostí.
Každý soudruh má jiné chutě. Proto takovéhle výkřiky postrádají smysl.
Taky rychlost nevidím, jako nějaký nejvyšší cíl, ale na Toyotě je dle recenzí cítit, že by prostě snesla víc, než má. A i když je to samo o sobě dost na zábavné auto pro každý den, tak to trochu zamrzí. Nic jiného jsem tím nemyslel... 😉
Caterhama bych chtěl jednou mít ve své garáži, ale zatím nejsou jak kredity, tak především zkušenosti, abych takové auto docenil... ;-\
Proto to auto musí být schopné snést mnohem víc, než co nabízí z továrny. Co se ceny týče, kompresorový kit by se mohl pohybovat u 150-200 tisíc. Budeš se dívat tak na 300 koníků (na klice). To rozhodně není strop. Jen jak půjdeš výš, bude si žádat rozsáhlejší úpravy. Není zrovna nejrozumnější jen dopovat motor, počítal bych tedy i s dalšími náklady.
Je to ku*evsky cítit >😁 Ale nemyslím si, že to je špatně. Toyobaru může růst s majitelem. Sice to má "jen" 200 koní, ale uřídit to a vyždímat jak citrön stejně bude pro 99% řidičů problém (přestože to má limity na dnešní dobu nezvykle nízko). A když to majitel začne zvládat, pak příjde čas na kompresor, pořádný výfuk, agresivnější geo na grip, pořádné pneu a bude to zase někde jinde... a Mégane bude pořád jen Mégane...
Beru, že ti může vyhovovat více Mégane, každý je nějak zvrácený 😉 , ale otázka je, jestli jsi je vyzkoušel. Moje volba by za tyhle peníze byla někde jinde. Ale tu sem nebudu tahat.