Novinky
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Přejít do diskuze
který dokázal to co už všichni vědí. Že Mercedes je pro penzisty asi nemuseli vůbec zkoumat. Ale měli hlavně napsat, že mladší lidé v Německu nová auta nekupují i když s nimi jezdí. Jak je to možné? Jednoduše proto, že v produktivním věku se drtivá většina aut kupuje tzv. na firmu a následně používá jak pro profesní tak soukromé účely. Až ve vyšší věku s blížícím se penzijním věkem se prosazují soukromé nákupy, kde lze sledovat věk kupců (u firem to jaksi nejde).
v Německu už možná auto není symbolem úspěchu nebo společenského postavení, či vyjádření čehokoliv. Ale v ČR bude auto symbolem všeho ještě pěkných pár let.
keď stálo SANTA FE na slovensku 1.120.000 Sk, tak Amíci platili 530.000 Sk ( po prepočte z doláru ) a Q7 u nás 1590000 a prevoz cez oceán zrazil cenu na polovicu. Možno, keby to priviezli naspäť, tak by to auto bolo zadarmo >😁 . A stouto bombou sa môžeme rozlúčiť ( aj keď nepochopím, prečo Audi nezobralo ponúkaných 900.000 :no: )
No lidé ve stáří si totiž chtějí konečně po létech dřiny dopřát něco, na co jako malé děti koukali. To se jim nemůžete divit. Práce za komanšů nebyla vůbec jednoduchá. To jen vy si dnes myslíte jak si tady každý 55+ stěžuje. Ale věřte mi. Vy všichni vypadáte jako byste se teprve narodili. My musíme používat produkty jako https😐/www.hackni-svuj-zivot.cz/…ji-se-starnutim/
To bys chtěl od podobných studií a jejich interpretátorů moc, máš samozřejmě pravdu, mám takový pocit, že počet služebních aut v Německu (a nejen tam) vysoce převyšuje počet aut, koupených soukromou klientelou. Povyk kvůli firemním flotilám u nás ve skutečnosti ukazuje, jak málo toho někteří vášnivě diskutující ví, o tom jak to chodí třeba u nejbližších sousedů.
Jinak to co píšeš mně symbolizuje dodnes moje vlastní příhoda, kdy jsme jeli někdy v půli devadesátých let v Bavorsku dopoledne ve všední den po dálnici a v pravém pruhu se šinul novoučký veliký mercedes. Nechápali jsme, proč to 180 nestřihá v nejlevnějším pruhu, jak by to bylo u nás. Když jsme ho předjeli, za volantem seděla tak nejmíň sedmdesátiletá babička s vzorně upravenou šedomodrou hlavou a spokojeně si plula možná na nákup, možná za vnoučaty.....hezkej svět.
Když jsme to vyprávěl jednou v práci, můj tehdy nejzávistivější kolega mi tehdy řekl, co má stará bába co jezdit mercedesem......to je zase ten ošklivej svět, bohužel ten náš.
Jinak to co píšeš mně symbolizuje dodnes moje vlastní příhoda, kdy jsme jeli někdy v půli devadesátých let v Bavorsku dopoledne ve všední den po dálnici a v pravém pruhu se šinul novoučký veliký mercedes. Nechápali jsme, proč to 180 nestřihá v nejlevnějším pruhu, jak by to bylo u nás. Když jsme ho předjeli, za volantem seděla tak nejmíň sedmdesátiletá babička s vzorně upravenou šedomodrou hlavou a spokojeně si plula možná na nákup, možná za vnoučaty.....hezkej svět.
Když jsme to vyprávěl jednou v práci, můj tehdy nejzávistivější kolega mi tehdy řekl, co má stará bába co jezdit mercedesem......to je zase ten ošklivej svět, bohužel ten náš.
Ani jeden z německých důchodců, který znám (z rodin mých německých kamarádů) nemá Golf. Možná je to statistika mimo Bavorsko.
No když kouknu co jsi jinde napsal za demenci tak tobě musí VW těžce ležet v žaludku. Jenže s tím kde je VW a jaká děla auta ty nic neuděláš.
A keďže nie som dôchodca, tak ma môj focus privezie vždy tam, kam idem. To sa oktávii občas nepodarilo 😉 . A SUP2 s 50.000 km zatiaľ vždy prišiel do cieľa, ale olejové čerpadlo ma už máta 8-s . SUP 1 prišiel do cieľa vždy, aj s 200000 km na tachu.
mě překvapil VW, že nemá nejstarší klientelu, jednak kvůli tupému, rigidnímu designu a jednak proto, že už roky je Golf nejoblíbenější auto německých důchodců
Volvo a Audi souhlas i když bude možná trochu plati to co napíšu o Hyundai a VW
Hyundai cílý na " rodiny s dětmi" (i30) VW na "managery" (passat) z toho bych řekl že vyplívá ten o malinko vyší věk u VW
Hyundai cílý na " rodiny s dětmi" (i30) VW na "managery" (passat) z toho bych řekl že vyplívá ten o malinko vyší věk u VW
zejo, pretoze konkretne Subaru, MB alebo Lexus nie je lacna zalezitost v porovnani so SEATom >😁