Design
Doufám, že to nemá být provokace 😄 . Tak jsem si otevřel stránky Nissanu.cz, najedu výběr vozidla a kromě typu 370Z a GT-R opravdu nic, co by mne alespoň vzdáleně upoutalo. Známý jezdí v pěkném kombíku Nissan - bohužel už stařeček -, trochu mne to asi inspirovalo i při koupi současného auta, ale že by se dalo koupit něco takového u Nissanu dnes, to ani podle jeho slov nejde.
Terénní auta mne s prominutím nezajímají, neb jezdím po městě, okreskách a po dálnici. Sporťáky jsou sice krásné, ale to je mimo oblast mého zájmu (praktičnost x cena). A normální cestovní auta, co jsem od Nissanu za poslední roky viděl, tak buď mrňavé nebo nekvalitní. Jestli ten známý zůstane napříště věrný Nissanu, tak jsem opravdu zvědav, s čím přijede 😄 . Byl to on, kdo mi první řekl, že Nissan nic pořádného nedělá, jenom SUV a sportovní vozy - což neříkám, že je úplně pravda, ale když jsem mu řekl poprvé o plánu na Mazdu6, tak mi místo Nissana navrhl jako alternativu Toyotu Avensis. Je to normální?
Terénní auta mne s prominutím nezajímají, neb jezdím po městě, okreskách a po dálnici. Sporťáky jsou sice krásné, ale to je mimo oblast mého zájmu (praktičnost x cena). A normální cestovní auta, co jsem od Nissanu za poslední roky viděl, tak buď mrňavé nebo nekvalitní. Jestli ten známý zůstane napříště věrný Nissanu, tak jsem opravdu zvědav, s čím přijede 😄 . Byl to on, kdo mi první řekl, že Nissan nic pořádného nedělá, jenom SUV a sportovní vozy - což neříkám, že je úplně pravda, ale když jsem mu řekl poprvé o plánu na Mazdu6, tak mi místo Nissana navrhl jako alternativu Toyotu Avensis. Je to normální?
no to já si určitě nemyslím,spíše naopak.já vidím právě jak ostatní kopírují nissan.viz juke,qashqai apodobně
Vyše 40 rokov sa už základné proporcie áut nemenia. Mení sa "len" technika, tvary svetiel a karosérie sa prispôsobujú aktuálnym dizajnovým trendom, ale základné proporcie sú viac-menej rovnaké. Stačí si napr. porovnať Žiguláka či Simcu 1307 GLS so súčasnými autami. Vpredu motor, potom kabína a za ňou batožinový priestor.
Vývoj v rôznych oblastiach dizajnu je vždy takmer rovnaký - najskôr sa rýchlo vyvíjajú celkové proporcie. Po nájdení optimálneho tvaru sa potom už vyvíja hlavne kvalita.
Takže takéto kreácie považujem len za vyhadzovanie peňazí.
Ak by som v niečom videl doplnenie aktuálnych typov áut, potom by to boli dvojkolesové jednonápravové dvojmiestne elektrické "bubliny" udržujúce rovnováhu pomocou gyroskopov, ktoré by mohli slúžiť ako polo- či úplne automatické taxíky: [odkaz]
Vývoj v rôznych oblastiach dizajnu je vždy takmer rovnaký - najskôr sa rýchlo vyvíjajú celkové proporcie. Po nájdení optimálneho tvaru sa potom už vyvíja hlavne kvalita.
Takže takéto kreácie považujem len za vyhadzovanie peňazí.
Ak by som v niečom videl doplnenie aktuálnych typov áut, potom by to boli dvojkolesové jednonápravové dvojmiestne elektrické "bubliny" udržujúce rovnováhu pomocou gyroskopov, ktoré by mohli slúžiť ako polo- či úplne automatické taxíky: [odkaz]
Ale jo, já bych jim přál úspěch. Jen tak nějak v souvislosti s Nissanem slyším a vidím spíše blbinky, než něco seriózního.
bravo nissan :yes: