Novinky
že SEAT vlastně není domácí značka, ale německý VW s jiným designem. To se Škodě v Čechách stát nemůže 😄
Zato jinde se nové Clio moc neprodává..!
Ibiza je taky moc dobré auto..uvidíme jak to bude za rok.
Leon se povedl , Seat půjde nahoru.
Ibiza je taky moc dobré auto..uvidíme jak to bude za rok.
Leon se povedl , Seat půjde nahoru.
Moc neprodává??? Clio bylo v září 4-tým nejprodávanějším autem s víc než čtvrtinovým nárůstem a v období 1-9/2013 dokonce 3. místo v celoevropským měřítku.
Není lepší se nejdřív přesvědčit než něco napíšu?
Není lepší se nejdřív přesvědčit než něco napíšu?
nemozem suhlasit ze sa clio inde dobre nepredava...
pozri si tuto tabulku predaja aut v clanku za september v eu😒br />
[odkaz]
pozri si tuto tabulku predaja aut v clanku za september v eu😒br />
[odkaz]
Jo..měl jsem napsat , že se u nás moc neprodává.. 😉 , zatím..?
Prodeje v EU má Clio nyní celkem slušné.
I když , aby novinka byla až za Opelem Corsa , který dosluhuje.. :-!
To není žádná výhra..spíš drtivé vítězství Opelu.
A je zajímavé , že jeho dvojče FIAT PUNTO (Grande) už tak úspěšné není..
U nového Renaultu bych čekal větší podíl na trhu.
Přitom je nové Clio designem konečně povedené a i interier je celkem OK.
Prodeje v EU má Clio nyní celkem slušné.
I když , aby novinka byla až za Opelem Corsa , který dosluhuje.. :-!
To není žádná výhra..spíš drtivé vítězství Opelu.
A je zajímavé , že jeho dvojče FIAT PUNTO (Grande) už tak úspěšné není..
U nového Renaultu bych čekal větší podíl na trhu.
Přitom je nové Clio designem konečně povedené a i interier je celkem OK.
že najuspešnejsou značkou bol volkswagen potom,že seat bol až štvrtý ale ved preco nedávať volkswageny pod jedným menom ,lebo su to vsetky volkswageny
za to že jedno sa volá skoda/či už vyrobená v Cine či na Slovensku alebo v Cechách.. druhé beently tretí audi i tak su to len a len volkswageny!!
uniformné,, líšia sa emblémamy a kisnami !uniformné s o 80 % spoločnými dielmi ! :-!
za to že jedno sa volá skoda/či už vyrobená v Cine či na Slovensku alebo v Cechách.. druhé beently tretí audi i tak su to len a len volkswageny!!
uniformné,, líšia sa emblémamy a kisnami !uniformné s o 80 % spoločnými dielmi ! :-!
Ahoj odborníku, co má společnýho třeba A6 a Superb? 😄
2,0TSi, 2,0TDi, DSG ?
Rád bych viděl těch 80% spolecných dílů 😉 Sdílení motorů je výhodou, proto se výrobci spojují do koncernů...RR snad nejezdí na motorech BMW?
Tohle napůl slepý kopání do ničeho mi přijde jako ztráta času.
Tohle napůl slepý kopání do ničeho mi přijde jako ztráta času.
Úžasné, hned si jdu pro pět Fabií, podle tvé jiskřivé logiky vlastně dostanu čtyři Bentleye. No nekup to 😄
>😒]
A4+A3=Gallardo 😄
A4+A3=Gallardo 😄
A4 + A3 je A7, ne? >😒]
Já bych to střílel spíš k Lambu, zeptáme se v MB Pečenky, ten to rozlouskne 😄
Docela by mne zajímalo, s jakými motory se Clio prodává, protože nabídka není nic extra. Podměrečná atmo 1,2 a nepříliš oslňující 0,9 tce žádnou díru do světa neudělají. Asi to zachraňují diesely. Překvapuje proto náskok nad Ibizou, která po stránce motorů má navrch.
Ibiza bohužel neoslní interiérem ať se snažíš jak chceš a je taky citelně tvrdší. Nová už může bejt jiný šídlo (2014?)
v spanielsku a francuzsku su diesle jasne v prevahe to je pravda, tam tie 1,2ky a 0,9TCe budu predajne len do poctu... predpokladam ze vsetko su tu dCi motory ktore robia v spanielsku clio tak uspesnym, prechodom na euro 6 zrejme ta 1,2ka uz coskoro skonci a som zvedavy ci renault bude mat za nu u nas kde male auta kupujeme vacsinou s benzinom nejaku nahradu alebo ostane uz len 0,9TCe ako zakladna motorizacia....
Vůbec sem netušil, že v Evropě ještě existuje nějaký normální trh s auty. V první 10 značek není ani jeden Korejec a je tam akorát Toyota ... Aspoň někde maj ještě mozky.
chces povedat ze ludia jazdiaci ja neviem korejcami alebo japoncami mozog nemaju?
to hadam nie 😉 , preco ta zaslepenost a predsudky v uz tak mladom veku? to nie je dobry postoj do buducna
to hadam nie 😉 , preco ta zaslepenost a predsudky v uz tak mladom veku? to nie je dobry postoj do buducna
Ano...nedá se paušalizovat... znám hodně lidí, co mají Koreawágen a jsou v poho.... pak znám jednoho, Topper se myslím jmenoval, a to ti byl případ >😁 😄
Mozek asi mají ale je všeobecně známé, že korejské auta si kupují lidi, co autům moc nerozumí.
Nemít mozek je možná trochu přehnaně řečeno. Ale já sem člověk ano už mém mladém věku hodně patrioticky založenej a sem hrdej že sem Čech a - Evropan .... Nemám rád jak se to tu za posledních x let změnilo k horšímu, auta samý Korejský a to nemluvím jenom o autech ale tohle je autoweb. Já osobně bych si Korejský, Japonský, Čínský auto nekoupil čistě jen z toho principu že sem Evropan tak nevidím důvod proč kupovat támhlě něco zdáli a podporovat šikmovokce. U nás v rodině dycky byly jen EU auta a naprostá pohoda. Já osobně sem ještě blázen do Amerik, protože Americký auta ty mají svůj styl, sou prostě jiný a nádherný, už jen pár let a nějaká mi tu bude stát u garáže ... Právě z USA je mi z tohohle taky špatně protože TOP modely u nich - Toyota, Toyota, Toyota, Honda, Toyota ...
Ale tak to člověk co si dá nick KIA-World >😁 >😁 >😁 nemůže pochopit ...
Ale tak to člověk co si dá nick KIA-World >😁 >😁 >😁 nemůže pochopit ...
Já si koupím auto co se mi líbí, co mi bude sloužit a na co mám prachy, a je mi šuma fuk jestli je to Škoda, KIA, Honda nebo Renault. Záleží také na co to auto potřebuju a za jakou je cenu atd.
To by jsem taky mohl přestat jíst jižní ovoce, rýži a chodit nahej, protože je to taky Asie nebo třeba z Afriky.
To by jsem taky mohl přestat jíst jižní ovoce, rýži a chodit nahej, protože je to taky Asie nebo třeba z Afriky.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Gilgit
Ještě, aby to tak viděli i ti Korejci. Ti nic jiného než korejská auta nekupují. Jak píšeš, máš rád lidi otevřené a to korejci asi nebudou. Otevřenosti by se od nás měli učit.
Gilgit
pisat o tom aky si velky patriot a ze si nekupis nikdy koreu japonca alebo cinana ale na druhej strane zahadne nepatrioticky si blazon do amerik ktore sa ti pacia... to je trosku divne nie? ... mne sa zase pacia korejci .... neviem ci chapes co tym chcem povedat 😉
mozno by to chcelo len napisat to ze sa ti pacia americke a nepacia azijske auta ( nemusis sa za to hanbit ) .. ako sa tu hrat na europskeho patriota ktory pritom sniva o amerike v garazi 8-s
inak ked si europsky patriot tak co by si si skor vybral : jettu z mexika alebo i30 z nosovic? predpokladam ze asi nejakeho chevyho z usa >😁 ako sa na spravneho ceskeho patriota patri :yes:
mozno by to chcelo len napisat to ze sa ti pacia americke a nepacia azijske auta ( nemusis sa za to hanbit ) .. ako sa tu hrat na europskeho patriota ktory pritom sniva o amerike v garazi 8-s
inak ked si europsky patriot tak co by si si skor vybral : jettu z mexika alebo i30 z nosovic? predpokladam ze asi nejakeho chevyho z usa >😁 ako sa na spravneho ceskeho patriota patri :yes:
Musím se Paulieho88 trochu zastat, protože moc dobře chápu, jak to myslí. Je ovšem taky fakt, že takto nacionalisticky to brát v dnešním globalizovaném světě je poněkud přehnané.
Ale na druhou stranu je snad jasné, že po kulturně-sociální stránce máme pořád mnohem blíž k USA než k Asii! A to nemluvím historické stránce věci, kdy Američani třikrát tahali Evropu z brindy (1. sv. válka, 2. sv. válka, studená válka) a vlastně hlavně díky nim vzniklo Československo. Moc vděku se za to ale u Čechů stejně nedočkalo, bohužel bolševickými antiamerikanofily bychom u nás mohli dláždit ulice... Ale to jen tak na okraj, raději zde mluvme o autech, že...
Ale na druhou stranu je snad jasné, že po kulturně-sociální stránce máme pořád mnohem blíž k USA než k Asii! A to nemluvím historické stránce věci, kdy Američani třikrát tahali Evropu z brindy (1. sv. válka, 2. sv. válka, studená válka) a vlastně hlavně díky nim vzniklo Československo. Moc vděku se za to ale u Čechů stejně nedočkalo, bohužel bolševickými antiamerikanofily bychom u nás mohli dláždit ulice... Ale to jen tak na okraj, raději zde mluvme o autech, že...
Gilgit
ja si zasa myslim, ze vnasat do kupy auta AKEKOLVEK "postranne" emocie, vcetne patriotizmu, je blbost. auto je tak ako magnetak, chlieb a dzinsy len obycajny spotrebny tovar. a ja ako racionalne zmyslajuci spotrebitel budem zvazovat vylucne kvalitu, cenu, design, uzitkovu hodnotu, spotrebu...skratka realnu hodnotu daneho tovaru pre mna a moje potreby. a je mi sumafuk, ci bolo vyrobene Japoncom, Cechom, Slovakom, alebo Madarom, ci bolo vyprodukovane v noci alebo pocas bieleho dna, v Nemecku, Spanielsku, alebo Polsku, ci mi tam palubovku namontoval cernoch, cigan, katolik alebo evanjelik. ja ako spotrebitel tu nie som od toho, aby som tu "riesil" ani akekolvek nasledne prerozdelovanie hodnoty. to vyriesi neviditelna ruka trhu (vid dielo Adama Smitha). co aky patriotizmus?? aj keby som sa na 100% snazil, tak nemam sancu dosledovat, kde skoncia moje peniaze...kto je ta posledna osoba, ktora bude profitovat z mojho nakupu...mozno to je nejaky americky Zid, alebo britsky investicny fond (hovorim vseobecne za vsetky tovary, ktore nakupujem). jedine, co ma vyznam sledovat, je pridana hodnota vs. cena.
Gilgit
Takovýhle názor jsem měl na japonskou produkci do roku 1985 (bylo mi tehdy devět let, jen tak mimochodem). Pak přišlo Subaru XT... 😄 Tohle není věkem, ale obávám se, že spíš v hlavě 😄
Tak rychle zahoď to pc nebo tablet, z kterého surfuješ, mobil, tv, kolo, boty, hadry, etc.,a než umrzneš, svolej pod koně demonstraci ... >😒]
Trochu to zjednoduším, kdyby mi náhodou někdo chtěl otlouct o hlavu trh v Andoře 😉 , ale ten Qashqai je vážně neuvěřitelnej.
Někde se kupujou hlavně malý auta, jinde zase čtyřkolky, někde hlavně domácí, jinde žádný domácí nemají....ale VŠUDE se kupuje Qashqai. Kdyby mi tohle někdo řekl při uvádění na trh, tak bych se mu vychechtal. A moc dobře si na to svoje prognostický Waterlloo pamatuju. Pro Nissan (a jakoukoliv jinou japonskou automobilku) v Evropě opravdovej sukces. :yes😒br />
Že si Qashqai ve Španělsku nejen v říjnu, ale za celej rok 2013, "podal" i Golfa - to klobouk dolů.
Někde se kupujou hlavně malý auta, jinde zase čtyřkolky, někde hlavně domácí, jinde žádný domácí nemají....ale VŠUDE se kupuje Qashqai. Kdyby mi tohle někdo řekl při uvádění na trh, tak bych se mu vychechtal. A moc dobře si na to svoje prognostický Waterlloo pamatuju. Pro Nissan (a jakoukoliv jinou japonskou automobilku) v Evropě opravdovej sukces. :yes😒br />
Že si Qashqai ve Španělsku nejen v říjnu, ale za celej rok 2013, "podal" i Golfa - to klobouk dolů.
Naprostej souhlas, ten nissan s nenapsatelným jménem je vážně třída! Vždyť je to už těžce výběhový model. Jen aby se takto Nissan trefil i s novou generací!
Gilgit
pekne sa tam uz rozbieha leon, ktory je skutocne nadherny, krasne auto - konecne skutocne auto emocion :yes:
všichni jedna rodina.