Novinky
Hittman
2
Nehledě na to, co za neřády obsahují akumulátory, kterých je u hybridů a elektrovysavačů nepočítaně...
Přejít do diskuze
Akumulátory jsou už krásně čisté, bohužel než se vyrobí a hlavně než se pro ně získá dost lithia, je to celkem nečistý proces. Mám pocit že se na to používá louhování rtutí a to je procedura, po které vzniká zcela mrtvá oblast. Když se potom dostane rtuť a další těžké kovy do vody, je to teprve sranda. Někde se snad dokonce používá louhování kyanidem. Paradoxně se tak kvůli "ekologicky smýšlejícím" lidem nevratně zamořuje planeta.
som bol na wellness dat si zemrat organiznus 😄 Rano som vstal, siel som na meranie, mam maj vraj malo vody v tele. Dal som si ranajky, 3 deci dzusu, siel som plavat a do sauny, kde som vysmadol, vypil som asi 1,5 litra vody. Siel som na to iste meranie po troch hodinach. Vraj mam zavodneny organizmus a vela mineralov.
Rovnako vnimam aj meranie spotreby.
Rovnako vnimam aj meranie spotreby.
Je jasné, že ten, kdo prodává samé prckolety a psí budoudy, toho v součtu vypouští nejméně. Není divu, např. Fiat nemá větší auto než je Bravo >😒]
Bohužel se dosti rozchází s praxí, navíc by mne zajímalo kolik toho tzv. škodlivého CO2 vypustí při výrobě daného modelu. Obzvláště pak při výrobě "ekologického" hybridu.
Je to nadepsané jako skupina Fiat. Bez upřesnění. Takže tam něco dalšího asi bude. Ani jsem v článku neviděl, jestli to berou podle firem, nebo podle uskupení - protože pro potřeby výpočtu se mohou automobilky seskupit. Což je například pro Ferrari, nebo Lamborghini výhodné.
Psal jsem o vlivu hmotnosti. A dodávky nejsou zase tak těžké.
Psal jsem o vlivu hmotnosti. A dodávky nejsou zase tak těžké.
sam si to napsal, jsou tam i dodavky, tedy hoooodne velky auta a ani ty nemaj nijak zvlast spatnou spotrebu, da se rict ze i celkem mala SUV natom se spotrebou a tedy i emisemi muzou bejt stejne jako treba Ducato kteremu by se takove mensi SUV veslo do "kufru" >😁
na supersporty jsem myslel take, ale pak me napadlo ze ac spadaj pod Fiat, v tomhle muzou bejt brane zvlast
na supersporty jsem myslel take, ale pak me napadlo ze ac spadaj pod Fiat, v tomhle muzou bejt brane zvlast
Větší auta bývají těžší. V normovaném cyklu se rozjíždí a brzdí, rozjíždí a brzdí, ... Nedosahují zase tak vysokých rychlostí, takže se hmotnost na výsledku celkem podepíše. Ostatně těžší auta mají vyšší limit.
Na dodávky jsi také zřejmě zapomněl. Navíc tam nebudou jen vozy Fiat (možná Ferrari, Maserati).