Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fiat 500L s novým motorem 1.4 T-Jet má 88 kW

Fiat přidá do nabídky sedmý motor. Jeho výkon je o 11 kW vyšší než u nejsilnějšího benzinového agregátu, počet válců pak proti motoru TwinAir dvojnásobný.
Zpět na článek
5. 12. 2013 18:49
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
Tak, toto by mohol byt novy Murphyho zakon.
Mr.Murphy pise Cherokke a Dixik2 to "poctivo" opisuje. >:D >:D >:D
5. 12. 2013 14:56
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
To zajímavé není. Je to jak který národ vnímá auto...
Zatímco Němci auto vnímají jako falus, v Americe se auto vnímá jako dopravní prostředek (řekněme v oblasti hlavního proudu) a potom se taky u auta bazíruje na jiných věcech.

Takže zatímco se Evropa topila v olizování echt německých plastů a podvozkem prkeným jak motokára, aby Evropan mohl projet zatáčku 200 (kdyby na to měl výkon motoru), tak v Americe auta mají velká, prostorná, pohodlná a výkonná, sice s tvrdými plasty a s houpavějším a méně sofistikovaným podvozkem, ale o 35% levnější...

Takže pro korejce (kteří zase až tak moc neuspěli mimochodem) to s jejich nesofistikovaným přístupem nebylo až tak složité se tam prosadit, zatímco Němci v podobě VW místně napumpovali do marketingu hromadu peněz, bohužel to na co skáčou Němci, Amíkovi je putna... Jako pro Amíka VW fakt není přidaná hodnota, spíše naopak (tu Amík vnímá pouze u značky Mercedes a i ten si to už poměrně hodně po..l).

Je to hodně zkratkovité, nicméně pravdivé.
5. 12. 2013 11:31
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
Tak já si včera prolezl verzi Overland.Kromě té nožní parkovací brzdy.Moc pěkné. :yes:
5. 12. 2013 11:11
OT - prodeje nového Cherokke za listopad
nějaké ty statistiky zpoza louže....
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]

Nový Cherokee v USA za listopad přes 10.000ks....
Smutné, nikdo to nechce, celý Chrysler pod zlým Fiatem už brzo určitě krachne.... :'-(
No, uvidíme jak to půjde dál, rozjezd je víc než slušný řekl bych....
5. 12. 2013 11:08
No...
.... očekávám nárůsty prodejů o desítky procent.... Podle toho, jak všichni po silnějších motorech brečeli.... ;-)

Každopádně teď je ta nabídka motorů použitelná snad pro 99% zájemců.... jediné co bych já ještě doplnil je CNG verze T-jetu 1.4 - pro Doblo ji Fiat nabízí tak proč ne i pro F500L.... v CNG je v nabídce jen Twin-air 80k a to žádná jízdní hitparáda asi nebude....
Avatar - Emel
5. 12. 2013 15:27
Sláva :-)
Tedy ne že by mi najednou přifouklá pětistovka dávala smysl jako rodinné auto, ale motoricky je to nyní ok - 1.4T je dost dynamická volba na to, aby přinesla i nějakou tu radost ze života :-) .
5. 12. 2013 14:38
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
Je to stejně zajímavé, s jakou lehkostí v US dokázali za relativně krátkou dobu uspět Korejci a Evropanům se to stále nedaří.
5. 12. 2013 14:32
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
To abych si zaplatil accesný :-) Ekonomicky, vývoj na několika kontinentech může bejt smrtící, že nefunguje ani opačnej přístup ví velmi dobře One Ford…pravda bude někde uprostřed a otázkou je, zda prestiž titulu největšího výrobce stojí za to.

Díval jsem se třeba na Toyotu, jak dokáže naprosto dominovat některým trhům, sice menším, ale je to působivý. Ale ta zase nedokáže nabídnout ten správnej mix nám v Evropě.
Přijde mi trochu na sílu si stanovit datum, do kdy budu největší, takovej target je pramálo smysluplnej…mnohem zajímavější je bejt nejlepší.
Avatar - Righ
5. 12. 2013 14:15
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
Skutečně, VW se letos v Americe hrubě nedaří, což významně narušuje jeho plány stát se v roce 2018 světovou jedničkou. K tomu by VW potřeboval v US prodávat nějakých 800 tisíc vozů ročně - letos přitom prodá sotva 400 tisíc a hlavně trend je pro něj krajně nepříznivý, protože zatímco trh poměrně rychle roste, VW přibližně stejným tempem ztrácí. O jeho ziskovosti by se navíc vzhledem k velmi nízkým cenám dalo s úspěchem pochybovat. Uvidíme, co napřesrok udělá nova Jetta a Golf, ale obávám se, že zásadním způsobem prodejům nepomohou. VW by v Americe potřeboval hlavně nová SUVčka a ta podle všeho nepřijdou dřív než za dva roky. Co se týče Passatu, VW dostal velký kopanec zejména od Hondy s jejím novým Accordem, který prostě nabízí více muziky za méně peněz, a to nelze nijak okecat. Na druhou stranu pořád je VW jedinou evropskou mainstreamovou automobilkou, která je schopná v Americe vůbec existovat, a těch 400 tisíc aut za letošní a loňskej rok je dvojnásobkem toho, co tam VW prodával ještě v roce 2009.

Zajímavej článek o trápení VW v US vyšel v září na WSJ - [odkaz] .
5. 12. 2013 14:04
DuaLogic / TCT
Ještě ať tam dají automat a kupuju.
Avatar - euro89
5. 12. 2013 13:55
Že to ale trvalo!
Tyhle motory (1,4 T-Jet a 1,6M-Jet 120CV) měly být v nabídce od samého počátku. Ještě bych uvítal silnější verzi benzínu, která se prodává za velkou louží a bude nabídka motorů kompletní. :-)
5. 12. 2013 13:40
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
Projížděl jsem prodejní tabulky a VW překvapivě ztrácí u nových modelů, u Passatu vyvíjenýho spec pro US trh je to hodně překvapivý.
Avatar - Righ
5. 12. 2013 12:56
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
Úspěch je to nezpochybnitelný, zvláště s ohledem na to, že růst Chrysleru v listopadu poměrně výrazně předčil růst zbylých detroitských hráčů ( [odkaz] ). Naopak VW poslední dobou v US zásadním způsobem ztrácí, což mě nijak netěší. Ale zpět k Chrysleru, je to paradox jako hrom, ale tyhle super výsledky teď Fiatu bohužel zrovna vůbec nehrajou do karet, protože pokud se opravdu IPO Chrysleru uskuteční, poženou cenu akcií vysoko. Ale uvidíme, podle předběžnýho nacenění Chrysleru ze strany bank(y) organizujících vstup na burzu je hodnota americký automobilky cca 10 mld. dolarů, což je naopak pro Fiat vcelku přiznivý (viz [odkaz] ). Snad na tom tebou uváděný čísla nic nezmění. :-)
5. 12. 2013 12:40
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
Pěkné, pěkné, jedno osobní zklamání tam ale nacházím, a tím jsou stávající prodeje F 500 L, zatímco F 500 i celkem dlouho po zahájení prodejů svoje čísla jakž takž drží. Ale od F 500L sem čekal prostě víc, minimálně stejná prodejní čísla jako F 500.

Jediné, jak si to umím vysvětlit je to, že ji zatím nevzali za svou, ale importovanou, narozdíl od malé. Oni na tyhle věci docela slyší.
5. 12. 2013 11:34
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
To byl Grand Cherokke.
5. 12. 2013 11:32
Re: OT - prodeje nového Cherokke za listopad
Cherokee se dá prolézt i v ČR?
5. 12. 2013 11:29
Re: No konecne
benzinovy priamovstrek nemusi mat DPF v Euro6 (takych motorov je uz niekolko na trhu) az v Euro8
5. 12. 2013 11:23
No konecne
Rok po uvedeni ucelili ponuku motorov... hotove trapenie.
Este chyba poznamka, ci je Tjet Euro 5 ako starsia verzia alebo ho pripravili uz na Euro6. Kedze je to velmi pravdepodobne nepriamovstrek, nemusi mat benzinovy casticovy filter.

Teraz uz len nasporit a mozem kupit :))