Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Pekelná Micinka
Při hledání Targy v Cream White jsem ve streamu toho uživatele našel několik zajímavostí
XJ Limousine [odkaz]
Jaguar Eagle Limousine V6 D (6 dveří!) [odkaz]
Octavia II RS fl. jako policejní vozidlo ANPR Interceptor ( [odkaz] ) [odkaz]
A když už jsme u policejních aut - měšťáci v Londýně [odkaz]
XJ Limousine [odkaz]
Jaguar Eagle Limousine V6 D (6 dveří!) [odkaz]
Octavia II RS fl. jako policejní vozidlo ANPR Interceptor ( [odkaz] ) [odkaz]
A když už jsme u policejních aut - měšťáci v Londýně [odkaz]
lorenzlubos
Niekedy mam pocit, ze redaktori su sotva plnoleti. Akonahle pisu o niecom z 20. storocia, z nejakeho dovodu si to evidentne nepamataju...
PS: navíc o dost pohodlnější, komfortnější a bezpečnější
>😒] :no: >😒] :no: >😒] :no: >😒] :no: >😒] :no: >😒] :no: >😒]
Prostě je to auto na dvouhodinovou projížďku za pěkného počasí. Předchozí Targa mi tedy dávala daleko víc smyslu.
Předchozí Targa se stala do značné míry zbytečnou tím, že skleněnou střechu nabídli jako příplatek ke kupé. Můžeš ji koupit na Carreru (4)(S) i Turbo (S). Pravda, není identická, Targa měla ještě o něco lepší.
Nevím, jak ty, ale já jezdím bez střechy i v dešti. Nevyjedu tak, ale za jízdy většinou se střechou manipulovat nechci. Tím spíš, když je to pevná skládací střecha, které kolikrát nelze otevřít/ zavřít za jízdy. Jako je to třeba u SL. Z toho vidím, po pravdě, rudě.
odpor vzduchu/vítr by tu střechu pravděpodobně poškodil, ve větší rychlosti.
Tak třeba u SL je to kvůli předpisům, pokud vím. Na krytu (kufru) je třetí brzdové světlo a ten se nezvedá, jako to bývá u plátěných, ale sklápí, takže není vidět. No a nějaký předpis říká, že za jízdy musí být třetí brzdové světlo vždy vidět.
Stejně tak nemám rád, když musím držet tlačítko, když manipulaci se střechou přeruší vypnutí/ zapnutí zapalování atd. Takže prostě koupím modul, který tohle řeší, a je po problémech. Auto zbytečně neničím, ale mám ho od toho, aby mi dělalo radost. Ne, aby mi otravovalo život. Jestli případně střechu odepíšu, tak to bude smůla. Ale ještě se mi to nestalo. Kdyby to byl sběratelský kousek, asi bych svůj přístup přehodnotil.
Všimni si, že ti střecha zůstane trčet, když se rozjedeš v průběhu otevírání/ zavírání. To zrovna nevypadá, že by se snažili mechanismus chránit. Bude tam trčet, dokud ji vzduch neurve. Ale je možné, že majitele chtějí za neposlušnost vytrestat. 😄
Už první 911 Targa (1967), vystavená na IAA v r. 1965, měla střešní panel se skládacím hliníkovým, pod tlakem litým, rámem v kombinaci s plastem, koženkovou a látkou, který se dal uložit v kufru podobně jako u pozdějších verzí😒br /> [odkaz]
[odkaz]
První dva roky (1967-1969) byla Targa úplně otevřená (jako cabrio s pevným ochranným obloukem) a měla stahovací zadní část střechy😒br /> [odkaz]
[odkaz]
Od roku 1969 měla známé pevné (vyhřívané) "obloukové" sklo😒br /> [odkaz]
[odkaz]
P.S. Takže, když to (u 911ky) šlo vyřešit už v roce 1965/1967, nevidím důvod proč by to nešlo vyřešit dnes.
Edit: Našel jsem katalog z roku 1967, který hovoří jak o soft topu, který lze vozit v autě, tak o hard topu.
Der erste Porsche mit Targadach wurde im September 1965 auf der IAA als Porsche 911 Targa präsentiert. Im Gegensatz zum erst in den 1980er Jahren vorgestellten komplett offenen Porsche 911 Cabriolet gab es ein Überrollschutzsystem (den so genannten Targa-Bügel), wodurch das so entstandene „Sicherheitscabriolet“ den strengeren Zulassungsrichtlinien des für Porsche wichtigen US-amerikanischen E😜ortmarktes entsprach. Das vordere Dachteil (faltbarer Aludruckgussrahmen mit Kunstlederbezug) und das hintere Mini-Stoffverdeck mit Kunststoff-Scheibe konnten separat entfernt und im Kofferraum verstaut werden. Ab dem Modelljahr 1969 gab es eine fest montierte und aus beheizbarem Sicherheitsglas gefertigte Schutzscheibe im Heck. Bis 1973 entstanden auf Basis des „Urelfers“ insgesamt 23.358 911 Targa und 2.562 Porsche 912 Targa, die zu Grundpreisen zwischen 22.380 DM (911 Targa, 1967) und 34.700 DM (911 S Targa, 1973) verkauft wurden."
Targa vlastně vznikla, protože kabriolety v té době neměly vystřelovací oblouky. Dá se říct, že je to dnes zbytečná karoserie. A to byl možná důvod, proč 993 přišla s novým pojetím.
To byla narážka na jednu starší diskuzi ohledně Targy 991. Myslím, že ses jí účastnil, oplakávání téhle bílé si pamatuji. A byly tam názory, že tohle přeci Porsche neudělá. 😄
[odkaz]
[odkaz]
Ta nádherná kontrastní lišta podél střechy.....pro mě jednoznačně nejhezčí 911 ze všech. Škoda, že tenhle prvek nezachovali.