Novinky
se tento nesmysl dotovaný státem neprosadil. :yes:
Argument o čistším ovzduší mě pobavil, jelikož se šrotují často schopná auta, která by ještě pojezdila a místo nich se musí vyrobit nová :no:
Navíc to jsou auta s Euro 2,3,4 mezi nimiž je rozdíl v emisích zanedbatelný oproti autům bez katalyzátoru.
Argument o čistším ovzduší mě pobavil, jelikož se šrotují často schopná auta, která by ještě pojezdila a místo nich se musí vyrobit nová :no:
Navíc to jsou auta s Euro 2,3,4 mezi nimiž je rozdíl v emisích zanedbatelný oproti autům bez katalyzátoru.
Nejaky cas po tychto spravach pride dalsia, ze Spanielsko skrachovalo kvoli dotovaniu spotreby aut...len ta uz asi nebude na auto.cz.
Nehledě na to, že se budou kupovat holoauta, na kterých nevidělá automobilka ani prodejce, stát do toho narve ještě prachy a kupující bude mít před barákem novou hromadu šrotu.
Ty jsi to nepochopil. Cílem je pročistit ovzduší od emisí CO2, bezbarvého to neškodného plynu bez zápachu.
Kde vezme španělská váda , vládnoucí zemi před bankrotem , peníze co chce rozdat na to šrotovné ? Jestliže se díky šrotovnému "prodá" o několik aut víc , neprodá se po skončení šrotovného těch aut zase o to méně ??
petrumr
tak moc do toho nevidím, možná mimo trenčín to bylo jiné, protože ty vesnice dolní a horní atd k našim hranicím jsou chudobný jak kldr.
nevyuzil som, pretoze moje vozidlo nesplnalo podmienky veku na srotovne a pred srotovnym som vymenil vozidlo...
a ano, ak si aj ja dobre pamatam, tak na leasing sa nedalo, dalo sa na splatky. splatky ponukali aj priamo predajcovia...
a ano, ak si aj ja dobre pamatam, tak na leasing sa nedalo, dalo sa na splatky. splatky ponukali aj priamo predajcovia...
petrumr
a proč nevyužils to šrotovné?, už si to dost nepamatuji, ale nebylo, že to musíš zaplatit ze svojeho, tak lidi si brali půjčky jinde než u prodejců.
neviem, ja som sa v tom case pozeral po nejakych rocnych, dvojrocnych autach a nejako som tie plne bazary nevidel...
ked som sa rozpraval s dvoma predajcami v case srotovneho, tak obaja povedali, ze u nich je cca 80% brane v hotovosti.
urcite si dokazes dohladat statistiky, ale co si pamatam, tak priemerna cena kupovanych aut bola cca 9500 eur {po zlave +2000}.
ked som sa rozpraval s dvoma predajcami v case srotovneho, tak obaja povedali, ze u nich je cca 80% brane v hotovosti.
urcite si dokazes dohladat statistiky, ale co si pamatam, tak priemerna cena kupovanych aut bola cca 9500 eur {po zlave +2000}.
petrumr
mám tam rodinu, jezdím tam pravidelně, stýkám se tam s normálně pracujícíma, spíš bych řekl chudší vrstvou, mám to kousek, přes kopec.
Kluci z redakce by mohli uvést nějaké ty odborníky na které se v tomto výplodu pořád odvolávají.
• Dotace pouze pro jedno odvětví
• Ničí se fungující automobily
• Stát se zadlužuje
• Je to opatření, které je pouze v zájmu výrobců automobilů
• Dotuje se uměle poptávka, která zákonitě bude chybět v jiných odvětvích
• Poškozuje tedy ostatní odvětví ekonomiky
• V případě zavedení vznikne tlak ostatních odvětví zavést šrotovné na nábytek, na oblečení, na cokoliv dalšího co nemá dotace státu
• Zvýšení poptávky je dočasné, po vyčerpání zdrojů jak dotačních tak soukromých zákonitě dojde k o to většímu propadu poptávky po nových autech
• Není pravdivý argument o snížení ekologické zátěže, nová auta se musí vyrobit a na výrobu nového auta je potřeba zatížit životní prostředí vyšším objemem škodlivých látek než na vlastní provoz byť starého „neekologického“ auta
• Jedná se o krátkozraké a nesystematické opatření