Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Toyota v USA nařídila zákaz prodeje některých modelů

9 komentářů

mrs
to je až neuvěřitelný, co ta toyota poslední dobou vyvádí... Jeden průser za druhým. Tyhle věci se snad dají ohlídat, i když samozřejmě jde pravděpodobně o chybu dodavatele, nicméně automobilka to má kontrolovat, což se u toyoty zřejmě moc neděje.

Ono když si člověk prohlédne třeba nový yaris, tak je to velmi odfláklé auto co do kvality zpracování. Nebo si třeba zabouchejte na přední blatník a porovnejte to třeba s polem... Trochu lepší, ale stejně podprůměrný je i auris. Ale hlavně, že to má tu spolehlivost, prý... >😁
Střelec
Kdybych si mohl vybrat mezi TSI a touhle sadeckou, tak je ma volba jasna a to je pojizdne auto s neskodnou sedackou a oni ji navic stejne zdarma vymeni 😉
mrs
lepší i starý TSi s řetězem, než hořící sedačka pod zatkem... nemluvě o tom, že se mi nikdy nestalo, že by mi VW něco vadnýho zdarma nevyměnil a to i po záruce (u dílů, které se serou a firma o tom ví)... 😉
Spocitaj si pocet znicenych TSI a pocet zraneni sedackou.

RE: Toyota
"Žádná vznícení ani zranění v této souvislosti hlášena nebyla."
mrs
Tak já o zničením TSi nevím ani o jednom. Co jsem slyšel z doslechu o jednom případu, tak tam se při servisce pouze vyměnil řetěz a tím byl problém vyřešen, čili k žádné destrukci nedošlo.

Osobně mám již druhé TSi a maximální spokojenost... 😄

Jinak v servisu kam jezdím to řešili na 5 autech, ale tento dealer ročně prodává asi 400-500 vozu, takže bych to neviděl nějak dramaticky a TSi už na trhu jsou od roku 2007...
S8
Toyota jako opravny balíček nabízí českým řidičům, že tyto vyhřívané sedačky přemontuje pod zadní plato, protože tam prý nikomu vejce natvrdo nevadí..... 😉
Klaudius
Čo to bľaboceš, niečo si pil?
Si tak naivný, že si myslíš, že Toyota vyrába také šmejdy a ostatné značky nie?
Ibaže Toyota sa k problémom stavia čelom a od odstraňovania chýb, ktoré sa prejavia, chyby sama vyhľadáva. A keď nájde, tak koná. Nie nadarmo je svetovou jedničkou a lídrom na poli kvality.
To len podaktorí našinci, čo majú problém si spočítať dve a dve trepú niečo o "průseroch"... :-!
A aby som nezabudol - kvalita vypracovania sa spozná podľa pobúchania na blatník! Kde chodíš na ten rozum? >😁
jozephko
Vidieť, že nemáš ani tušenie, ako funguje výroba automobilov.
Automobilky autá "len" montujú, jednotlivé komponenty (vrátane sedačiek) prichádzajú na linku od subdodávateľov presne na čas v systéme Just in Time.
Subdododávateľ vyrába sedačky. Ale látku nakupuje u svojho subdodávateľa. Stačí. že nejaký zamestnanec urobí v tomto reťazci chybu, a výsledkom sú nevhodné sedačky. Možno sa tá látka dáva do modelov pre Južnú Ameriku, Indiu či Čínu, ale pre USA je nevhodná. Stačí, že nejaký nový zamestnanec na x-tej subdodávateľskej úrovni nemal svoj deň a poplietol jednu z objednávok. A problém je na svete.
Kto nič nerobí, nič nepokazí. Výroba automobilov je tak komplikovaná, objemy predajov tak veľké a ceny tak relatívne nízke, že nejaký prúser sa z času na čas jednoducho MUSÍ prejaviť.
Z hľadiska ekonomiky firmy by pre každú firmu bolo nesmierne drahé vyrábať výrobky so 100%-nou kvalitou. Náklady na kontrolu absolútnej dokonalosti by boli enormné. Preto je pre firmy výhodnejšie mať možno len 99 % kvalitu. Lebo vybavovanie prípadných reklamácií u 1 % výrobku je rádovo lacnejšie ako dosiahnutie 100 %-nej kvality.
Rousik01
Jenom textilie u sedačky? Tak to neni zas takovej pruser. Určitě lepší takováhle v uvozovkách,,prkotina´´ než jiný věci při svolávačkách, viz: unikající palivo, utržená tyč řízení, zasekávající pedál plynu. Jak píše jozephko, Montérům příjde pod ruku už vyrobená sedačka, takže..... . Podle mě se k tomu Toyota staví líp než některý jiný automobilky.