Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Velká Británie chce zakázat kouření v autech vezoucích děti

34 komentářů

petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ManInBlack
...ale co takhle nechat lidi, ať si o svých životech rozhodují sami? Pak se zakáže i kouření v domácnostech, ve které vyrůstají děti, želvy a morčátka.
A ve vozidlech bus/taxi apod. bych to nechal na zaměstnavateli, jaké předpisy a pravidla nastaví, protože je to pracoviště jeho zaměstnance a přichází tam zákazníci.
(jen pro info: Jsem zapřisáhlý nekuřák, který vyhnal na mráz klidně i návštěvu).
petrumr
John Doe
" ...ale co takhle nechat lidi, ať si o svých životech rozhodují sami? "

môžu sa rozhodnúť malé deti?! Ver mi, že mnohé by si vybrali čistý vzduch v aute, ale kvôli svojim bezohľadným rodičom nemôžu!
white label
:yes: :yes:
white label
To si snad děláš pr.del, ne? O svých životech si mohou lidé rozhodovat sami klidně dál, ale ne o životech/zdraví dětí (včetně těch "svých"), zaměstnanců, zákazníků, spoluobčanů... 8-s :no:
flyboyeda
KOuření za volantem pokuta 100 000 kč a je to, kouření na veřejnosti pokuta 100 000kč, kouření v barech a restauracích pokuta 100 000kč, do-* s kuřákama, jsou to s-vině bezohledný
Kolouš
d.o.p.r.d.e.l.e. s Flyboyedou
Paulie88
do * s tebou kuřáku? 😄
Kolouš
jsem nekuřák, ale ne bezmozek
esenbe
Je to nebezpečný podnik, při kterém je vyměňováno mnoho tělních tekutin a tím pádem i nemocí a bakterií. Ruinuje přitom spokojené rodiny, kde manžel hledá mrzké uspokojení u mladé milenky a je tudíž v 90% důvodem rozvodu. Děti pak v neúplných rodinách trpí. Zakažme tu zvrácenost než bude pozdě !
flyboyeda
ty jsi spadl ze stromu a praštil ses do hlavy viď, neboj to už dobrý nebude
esenbe
Já nevím podle mě je to každého věc ... na to snad nemusí být zákon
flyboyeda
kouř z cigaret obtěžuje i lidi co nekouří *** a díky kuřákům jsou to pasivní kuřáci, takže to není každýho věc ***, přeju hnusnou a dlouhou smrt všem kuřákům, rakovinu a všechny choroby na vás
esenbe
Já netvrdím, že jsou zdravé a nikoho tím neobtěžuji. Kouřím v 99% venku a občas když jedu sám autem. Nicméně přát někomu rakovinu je už trošku moc ne ?
woody-alien
Flájbój má z *** kliku, že zatím nikdo nevymyslel zákon proti blbosti, to by se na pokutách nedoplatil. 😉 Pokud je kuřák rozumnej, tak s tím nikoho neotravuje. A těm nerozumným je to nejspíš potřeba připomenout. Úplný zákaz kouření v autě je ovšem hovadina, to by se muselo zakázat úplně všechno, co v autě může odvádět tvojí pozornost. Takže jídlo, mluvení, rádio, telefon i s HF, děti, pes, položené noviny...a v neposlední řadě (ovšem to Eda nezná) taky přemýšlení o něčem jiném než je jízda.
flyboyeda
rozumný kuřák co nikoho neotrvauje kouřem, takové neznám, kdybych je znal, nepsal bych tu, znám ale plno bezohledných kuřáků co si zapálí všude, kdykoliv a lidi kolem co tím kouuřem otravuje jsou mu ukradený
flyboyeda
to poslední jmenované je nejnebezpečnější , dělá to každý a to naštěstí zakázat nejde
John Doe
Ak to mal byť vtip... nevyšiel!

"společnost měla udělat všechno proto, aby děti ochránila"

veta hovorí za všetko! Niektoré veci sa dajú (relatívne) kontrolovať, niektoré nie...
esenbe
A před čím chceš děti chránit. Před rakovinotvornými látkami v potravinách ? ...ehm ne. Před stále rostoucím zadlužování evropy a nezaměstnaností ? ehm ne. Před nárustem násilných činů a únosů ? ehm ne. Před drogami, které zaplavují města ? ... NE! My je musíme ochránit před tím, když si rodič dá cígo v autě, kde dítě sedí. My je musíme ochránit před tím, aby se mohli sami svobodně rozhodnout co je správné.
flyboyeda
to je nesmysl co říkáš
ericn
Pokud jde o cigarety nebo doutníky, tak postavit na úroveň telefonování bez handsfree 😉 Ostatni jen ve stojícím autě hahaha >😁 :yes:
petrumr
white label
Nějaký racionální důvod? Telefonovat (bez hf) taky nemohou ani bez pasažérů, a zapalovat si za jízdy cigáro je snad méně nebezpečné, než držet telefon při hovoru?
A to ještě přitom někteří manipulují za jízdy s otevřeným ohněm/plamenem.
Ada je zase tady
Souhlas :yes:
woody-alien
Tady nesouhlasím. Zákaz kouření v autě za přítomnosti dětí (nebo nekuřáků) je snad bez diskuse, ovšem samotné kouření v autě dávám na stejnou úroveň jako cpaní se šlichtama z KFC nebo z Mekáče. A to vidím na silnicích denně. Řidič je povinnen plně se věnovat řízení vozidla, někdo to dokáže i s cigárem, na někoho se nesmí ani promluvit. Jo, vidíš, v autobusech nesmíš za jízdy na řidiče mluvit, proč to nezakázat u osobáků ? 😉 Super, tak já to manželce vyřídím.... >😁 >😁

PS: Jsem kuřák, ale v autě už dávno nekouřím. Jednak ty děti, druhak si zasmradíš auto a Tretjak ano, mě to rozptyluje.
petrumr
white label
Tohle by mělo být zakázáno všude a už dávno, je to stejně zákaz pouze pro bezmozky, normálního člověka by ani nenapadlo zapálit si v autě v přítomnosti dětí. Lidi se primárně nedělí na kuřáky a nekuřáky, ale na normální a zabedněné tupce, kteří jsou jak mezi kuřáky, tak mezi nekuřáky.
kosmonaut
Konečně normální názor. Osobně kouřím jak fabrika, ale vedle kluka bych si nezapálil. Až dostane rozum, rozhodne se sám, já to budu respektovat a třeba si jednou zapálíme spolu.
Ale samotná existence takového zákazu mě lehce nas.írá. Celá ta protikuřácká kampaň akorát všem přerostla přes hlavu ;-\
flyboyeda
krabičku ať zdraží třeba na 1000 kč a je po problému
tuntija
Souhlas - protikuracke kampane prerostly pres hlavu - metody jak pri vyhlazovani nehodici-se casti obyvatelstva (zdrazovani, zakaz reklamy, zakaz koureni v televizi, a brzo uz drazsi pojistne) a to jeste pred 15-20 lety bylo koureni normalka a pred 30 lety kdo nekouril vypadal jak chudak. Ale na druhe strane je to zouvaly boj - kuraku pres ty vsechny kampane a zakazy neubyva a naklady na leceni a invalidni duchody kuraku rujnujou zdravotnictvi kam se clovek podiva. Prezident nam jde prikladem - jeden den ozraly, druhy den si musi demonstrativne zakourit.

Mimochodem - zakaz koureni v automobilu v pritomnosti deti uz maji ve spouste zemi Evropy, to neni nic noveho.
kyklop
bohužiaľ poznám zopár mentálne jednoduchších jedincov, ktorým nerobí problém cigareta v uzatvorenom priestore v prítomnosti detí a nefajčiarov
ikoptak
JJ je to vidět bohužel dost často, maminka v malém autíčku (velikost např. Twinga), zavřený okýnka, vzdadu děti a vypaluje zobák. Občas i s nějakou kamarádkou a vypalujou obě.
holden_holden
ale at to nevyfukuje