Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Euro NCAP 2009: Honda Accord i v nové metodice pětihvězdičková

Modely, které získaly pětihvězdičkové hodnocení nedávno, ještě před zveřejněním nových pravidel, mohou být nyní ohodnoceny podle nové metodiky.
Zpět na článek
Avatar - kolmar
23. 3. 2009 13:21
Re: ENCAP
aha...to ten BLUD!!! ja by to nikdy nezapol :-!
Avatar - Blue Sun
22. 3. 2009 19:18
Re: ENCAP
Nemá omezovač rychlosti ve smyslu toho, že si nastavíš určitou rychlost a auto při jejím překročení vydá zvukový a světelný signál. Výborná věc pro ty, kdo v autě vykonávají vše možné, jen se nevěnují řízení.
Avatar - kolmar
22. 3. 2009 16:39
Re: ENCAP
Sorry ;-\ to Euro ma prave nanapadlo :-!

Ten obmedzovac rychlosti to aky nema?? nevies nahodou??
Avatar - Blue Sun
22. 3. 2009 12:11
Re: ENCAP
Mno tak za prvé, společnost se jmenuje Euro NCAP. Protože jsem tvor líný a pohodlný, nechce se mi Euro vypisovat, proto zkracuji název na ENCAP.
Pokud jde o obrázky - už tak jich mám plné auto, na boku palubní desky i na sluneční cloně jsou symboly značící právě tahle rizika. Nejsou jen standardizované v rámci EU a neřekl bych, že právě ta standardizace by byla až takovým problémem. Když může být norma na velikost kondomu...
Avatar - kolmar
22. 3. 2009 00:06
Re: ENCAP
Tak po prve, ak pises NCAP tak E pred to nedavaj :-O , a po druhe ono tie "obrazky" nesu az taky zly napad...ale kto vie ci by ich nebolo tolko ze potom z toho vznikne taky chaos, ze ich jednoduchost by sa vytratila...

Accordu treba samozrejme pogratulovat k perfektnemu vysledku :yes:

PS: kurna jaky obmedzovac rychlosti to nema???? 8-s
Avatar - Blue Sun
21. 3. 2009 16:39
ENCAP
Zase řeči o nesplnění požadavků ENCAP na informace o stavu airbagu, isofixu nebo nebezpečí usazení dětí na přední sedačky. Vydala už někdy tahle banda šašků aspoň doporučení, jak by to mělo vypadat? Myslím, že takovou zprávu bychom nepřehlédli. Já si ale ničeho podobného nejsem vědom.
Co kdyby místo zbytečných řečí na hodinku či dvě sedli, vymysleli pár piktogramů a zkusili je navrhnout jako standard? Obrázky jsou obvykle výmluvnější, než tisíc slov a nápisů. Podrobnější vysvětlení protlačit do návodů k použití. Je ostatně povinnost každého kupujícího, seznámit se s používáním zakoupeného výrobku. Jen to znamená trochu čtení a zkoušení navíc, což se mnohým nechce. Myslím si ovšem, že by si po pár letech lidé zvykli, co který symbol znamená, jako si zvykli na symboly na přístrojové desce aut, označení tlačítek audiosystému nebo ovládání ventilace.
Nebo se to zase někomu nehodí "do krámu"?