Ekonomika
S8
20
Ale reklamy se okolo článku zobrazují korektně, ne, tak na co si stěžujeme?
Přejít do diskuze
Taky jsem si říkal, že mohli podat více informací o typu vozidla včetně více obrázků (když už jsme na serveru o autech...)
Když jsem se před časem dočetl, že automobiku získali v dražbě nějací podnikatelé, tak jsem si řekl: "A to je konec Tatry"
Díky bohu jsem se zmýlil a Tatra stále žije a snad se z bývalých průseru vzpamatuje.
A taky by jsme si měli vzít příklad ze Slováků, jak se nakupuje hasičská technika, získat hasičský speciál za průměrnou cenu 3.620.000,-Kč je super cena.
Díky bohu jsem se zmýlil a Tatra stále žije a snad se z bývalých průseru vzpamatuje.
A taky by jsme si měli vzít příklad ze Slováků, jak se nakupuje hasičská technika, získat hasičský speciál za průměrnou cenu 3.620.000,-Kč je super cena.
ide o vikendovy clanok na par riadkov aby to tu nevymrelo cez vikend.... co ste chlapci cakali.... 10 fotiek tatry aj s panmi z redakcie za volantom?
skor ma mrzi ze o tatre celkovo akosi malo informacii tu mame, akoby slo o nejakeho neznameho cinana ktory sa snazi prerazit na trh... skoda tohto nezaujmu o vlastneho vyrobcu
skor ma mrzi ze o tatre celkovo akosi malo informacii tu mame, akoby slo o nejakeho neznameho cinana ktory sa snazi prerazit na trh... skoda tohto nezaujmu o vlastneho vyrobcu
Podvozky tatra su ok. Tragedia budu tie slovenske nadstavby. Uz tu par pokusov bolo, ked repasovali stare 815 a po prvom zasahu tam polovica veci nefungovala. Jediny dovod, preco padla tato volba je ta, ze tatra bola jedina znacka, ktora bola ochotna dodat len podvozky a o vyrobcu nadstavby sa nestarala. Ziadna renovovana zahranicna znacka by toto nedovolila. Kazdy vyrobca podvozkov ma svojho dvorneho dodavatela specialnych nadstavieb. No a dovod, preco sa zvolila SK firma pre nadstavby je jednoduchy. Ide o najefektivnejsi sposob ako oprat peniaze pre provizie pre vsetkych zucastnenych. Slovenska klasika. Nastastie hasicsky zbor uz ma celkom dost sice predrazenych, ale kvalitnych hasicskych aut, takze snad jeden srot na jednotku neovplyvni jej celkou akcieschopnost. Ale aj tak by som zodpovenym zelal trosku vzrusa, keby potrebovali vyprostit z buraneho auta a pneumaticke klieste by kvoli nekvalitnemu rozvodu vzduchu v aute stale stracali tlak 😉
MB ani Iveco nie sú zlé autá ale treba hasiť aj v teréne a tam je Tatra ako doma. V meste postačí aj Renault.
Najlepšia Tatra na lesné požiare je Tatra 148. Tam kde ich ešte majú sa o ne starajú s neskutočnou láskou ,lebo vedia že keď 148 nebude, budú musieť pri lesný požiaroch vláčiť na pleci vaky s vodou do lesa.
ked uz sa tak rozumies do toho a vies ze dovodom nakupu tatry bola cena a vies aj to ze na ine nemame tak by si nam mohol pripadne aj povedat tych par dalsich podla teba lepsich vyrobcov ktore mohli byt miesto tatry... zrejme mas v tom prehlad lepsi ako my ... dik, som zvedavy na tu lepsiu volbu .... pripadne hod aj foto 😉 a posudime
Ono my Slovaci na ine nemame, preto sme nuteni kupit Tatry. Nieze by to boli zle auta samozrejme, ale dovodom vyberu bola prave cena.
Akurát je smutné, že na chyby musia zas, znova a opakovane upozorňovať až čitatelia.
Inakkeď už je ACZ prestížnym špecializovaným serverom, mohli ako bonus dohľadať viac technických info o danom podvozku a kabíne Tatrovky a doplniť riadnu fotogalériu (s popismi, nie ako vždy bezmenné fotky). Ale tu sa žiaľ ide na počet článkov, nie na ich kvalitu.
Inakkeď už je ACZ prestížnym špecializovaným serverom, mohli ako bonus dohľadať viac technických info o danom podvozku a kabíne Tatrovky a doplniť riadnu fotogalériu (s popismi, nie ako vždy bezmenné fotky). Ale tu sa žiaľ ide na počet článkov, nie na ich kvalitu.
Na tejto Tatrovke sa mi veľmi páči jej nezvyčajný design, ktorý sa len tak často nevidí. Auto je prispôsobené hlavne do terénnych podmienok čo istotne uľahčí prácu hasičom 😉
takovéhle zakázky jsou pro níc moc důležité a navíc tyhle hasičské speciály sou moc hezké, už se je párkrát viděl na vlastní oči.
Ale bratm, skus ostat konstruktivny. Reagoval som na to, co bolo pisane v clanku. Tam je jasne spominany slovensky vyrobca. Ale beriem poznamku, ze tentokrat je dodavatel cesky vyrobca. To som nevede - ak je to ozat tak. A co sa Ti nezda na poznamke o repasoch T815? Tie robili slovaci tykali sa podvozku aj nadstavby a naozaj stali za fajku mocku. Spytaj sa hasicov, koklo musia cakat, kym zrepasovana 815tka natlakuje vzduch, ak ju nemaju napojenu na garazovych vzduchovych rozvodoch. V takej 815tke je zakonom dany vyjazd do jednej minuty od nahlasenia len zbozny sen. By som Ti doprial ten obrazok, kedy zasahova jednotka sedi v kabine sofer to turuje o zivot a tatricka sa ani za boha nafuknut, aby sa pohla...No a btw. Policka, mala svojho casu tiez rezervy...
S tym vyhovujucim riesenim s Tebou suhlasim. Len ma stve, ze kym vypele krajiny davaju hasicom spickove riesenia a technologie, nasi sa musia uspokojit s vyhovujucim. To si myslim, ze je v pripade ochrany ludskych zivotov proste chyba.
To, ze Ti to nedava zmysel, este nic neznamena. Neboj, to sa Ti v zivote este par krat stane. A keby si sa trochu vyznal, vedel by si, ze Panther je len jeden model. Vyrabaju toho podstatne viac. A ver mi na technologie Rosenbaueru musi aj Policka aj Koprivnice este poriadne dorast. Nie je to myslene negativne.
Vela veci si nepochopil. A prosim neurazaj ma, tiez Ti nijak nenadavam. Rakusko Uhorsko som pouzil preto, lebo pokryveny charakter sa netyka len Slovenska, ale uspesne prekracuje hranice. Z vlastnej skusenosti viem, ze krajiny byvaleho Rakusko Uhorska maju v mnohom spolocnu mentalitu, tak ako severania a juh europy. Zvysok sveta tak dobre nepoznam. Inak pripadas mi, ze si radsej kupis SK vyrobok bez ohladu na kvalitu.A to je presne ten druh naivity, na ktorom sa tu dnes super zaraba 😉
😄 to sa vzdy tak lahko rozvasnis? Ja som nepisal nic zle na Tatru. Len tvrdim a za tym si stojim, ze slovenske nadstavby a repasy stoja za houby. Ceske su mozno lepsie, ale kvalitou v nimulosti tak isto pokrivkavali. A moj, keby sli do duelu, tatra vs. producenti ako rosenbauer a spol., tak take nieco rosenbauer panther by v koprivnici len tak rychlo neposkladali. A to ze sa beru dodavatelia z rakusko uhorska, je jednoznacne len kvoli ich ochote pustat provizie - to mi ver. Kvalita je tu druhotny az tercialny parameter. Kazdy, kto tvrdi opak, je bud naivka, alebo jeden z nich 😉.
Ešte keby si vedel, o čom pletieš. Výrobcom nadstavieb CAS je THT Polička, čiže ide o českého výrobcu. Cez slovenskú pobočku sa robí iba predaj.
Tiež je divné, že píšeš niečo o repasovaní starých T815 a vzápätí o dodávke iba podvozkov a že sa nestará o nadstavbu... Tatra dodáva celé autá a realizuje spoluprácu s THT. THT bežne dodáva striekačky CAS 30 na podvozkoch Tatra, ale na štvorkolesových, šesťkolka Tatra nie je bežná dodávka. Píšeš blbosti. Zdá sa, že máš len potrebu na niekoho ukazovať prstom a ohovárať, aj keď o veci nič nevieš. Takých mudrlantov mám teda rád... :no:
Tiež je divné, že píšeš niečo o repasovaní starých T815 a vzápätí o dodávke iba podvozkov a že sa nestará o nadstavbu... Tatra dodáva celé autá a realizuje spoluprácu s THT. THT bežne dodáva striekačky CAS 30 na podvozkoch Tatra, ale na štvorkolesových, šesťkolka Tatra nie je bežná dodávka. Píšeš blbosti. Zdá sa, že máš len potrebu na niekoho ukazovať prstom a ohovárať, aj keď o veci nič nevieš. Takých mudrlantov mám teda rád... :no:
To sa budú dobre kropiť protivládne živly... >😁
Ale vážne, výhrou tendra bolo, že SR získalo ofsetový program pre vlastnú firmu. Pri konkurencií by to bolo asi komplikovanejšie.
Ale vážne, výhrou tendra bolo, že SR získalo ofsetový program pre vlastnú firmu. Pri konkurencií by to bolo asi komplikovanejšie.
Tak teraz je to uplne jasne. Rovnako ako s autobusmi SOR a elektrickami SKODA pre Bratislavu. Je za tym Ja a Ty a SMER😄 >😁
Samozrejme to neznizuje kvalitu vozidle Tatra...
Samozrejme to neznizuje kvalitu vozidle Tatra...
Na Slovensku pred nejakym casom boli menene hasicske vozidla, vtedy sa nakupilo od Iveca, Renaultu a Mercedu. Nikto sa nepytal hasicov, co chcu a co je dobre, jednoducho sa kupilo.
Som rad, ze teraz niekto zauvazoval pri vybere 😄
Som rad, ze teraz niekto zauvazoval pri vybere 😄
Možno je lacnejšia hasičská nadstavba. Však vieš, dnes je chorá doba, keď je cena hlavným a niekedy aj jediným kritériom.
Aký konštruktívny? Ty prestaň rýpať na základe toho, čo sa vraj niekedy stalo. Pretože tým pádom sú to fakt len drísty, ako keď niekto napíše, že Peugeot je zlé auto, lebo susedovho brata švagra kamarátovho brat ho mal a kazilo sa...
Ak bola Tatra po repase zlá, asi stál za fajku močky ten repas a nie tá Tatra...
Ak bola Tatra po repase zlá, asi stál za fajku močky ten repas a nie tá Tatra...
ano nepopieram, aspon jedno poriadne a realne foto tatry ktora k nam pride by som rad videl, v tomto samozrejme nevravim ze nemas pravdu.... mam rad kvalitne info to vies a pri teste santa fe som sa uz vyjadril co si myslim o testoch na tejto stanke.... len ono skoda ze to nie su len testy v com to pokulhava , mas pravdu to ano.... nevyvraciam to, mrzi ma ked vidim ze sa da nieco spravit lepsie ale z akehosi nezaujmu alebp povrchnosti sa to lepsie nerobi.... viem na co narazas.... myslim ze koniec koncov mame podobne videnie na veci 😉
ale na druhej strane... budme trosku aj tolerantni.... v tomto pripade slo len o info kde hlavnu informaciu nesie text ... samozrejme foto zamrzi
ale na druhej strane... budme trosku aj tolerantni.... v tomto pripade slo len o info kde hlavnu informaciu nesie text ... samozrejme foto zamrzi
Kvalita repasu je nepriamo umerna vyske uplatku. Das malo, musis urobit kvalitnu, lebo ta kontroluju. Das vela staci to pretriet inou farbou a este ta aj pochvalia.
Za výrobce nástavby nese odpovědnost výrobce nsátavby a az to že netklakují brzdy zřejmě ten e😜ert, co prováděl repasi.
S tlakováním brzd jinak tatry problémy nemaj, někdo to špatně udělal no. Reaopse asi ej na papíře s tučnou fakturou, realita se bude blížit tomu, že to antřeli barvou aby to vypadalo nově, vid
S tlakováním brzd jinak tatry problémy nemaj, někdo to špatně udělal no. Reaopse asi ej na papíře s tučnou fakturou, realita se bude blížit tomu, že to antřeli barvou aby to vypadalo nově, vid
Skôr "za houby" stoja niektorí exoti, čo za každú cenu kritizujú všetko domáce a vyzdvihujú to zahraničné. Človeka, čo napíše rakusko-uhorsko namiesto Slovensko by som kopal do gulí až by sa za ním prášilo, nech zmizne niekde v tom super zahraničí a nekazí tu vzduch. Týmto som s tebou skončil (žiaľ, nezmýlil som sa). :-!