Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Vláda poskytne Nexenu investiční pobídky za 3,8 miliardy korun

Výrobce pneumatik Nexen získá slevu na daních a 300 milionů korun na vytvoření pracovních míst.
Zpět na článek
Avatar - rokyta.p
27. 6. 2014 17:13
jedovatý chmel
To bude v Žatci jedovatý chmel! Z těch gum je pěkný bordel, tím tuplem korejských. A počet míst? Ale montovna otrokárna kde mohou dýchat gumové výpary nic víc.
27. 6. 2014 17:14
Barum
Kdyby takhle tenkrat podpořili barum...
27. 6. 2014 21:47
Re: Mega socky
Spíš aby to nebylo tak, že tam budou makat Rumuni, Bulhaři, Ukrajinci atd a Češi jim zaplatí tu pobídku. Mám strach, že takto to dopadne třeba s amazon.com. Sice 5000 pracovních míst, ale makat tam může kdejaký hňup. Než podpora nezaměstnanosti, tak jde spíš o podporu toho bejt blbej a balit krabice, dýchat smrad z kamionů a koukat na další km2 asfaltu a betonu.
27. 6. 2014 21:31
Mega socky
Kazdou chvili vidim napr. Na idnes vykrik "bilyho inteligenta" kolik nas stoji cikani a socky na danich penez. Uvedomuje si nekdo ze nas tyhle nesmysly stoji daleko vic? Hlavne ze si nejakej kravatak udela dobry jmeno u nejaky korporace a u nejakych mistnich troubu, ktery mu budou verit nesmyslny kecy o podpore zamestnanosti
Avatar - 1975ak
27. 6. 2014 18:11
Rovné podnikání všem
To už je lepší ty peníze dát nezaměstnaným rovnou. Fabrika jakmile dorovná to co dostala od státu tak zmizí.
27. 6. 2014 21:47
Re: Barum
ted jo, proto píšu tenkrát :-) ale furt si radsi koupim barum nez continental, nevim proč, ale mám to tak. Máme je na všech autech a naprostá spokojenost.
Avatar - Lukixe
28. 6. 2014 11:46
Re: Podpora vlastního zoufalství
Si nás pekne pichol medzi elitu >:D Devalvovali ste a pracovať u vás už nie je tak výhodné,vaša mena padla a do príchodu € ešte padne,ja už teraz v robote berem 1:1 keď niekto platí v CZ mene,ale najradšej mám € pretože každá cudza mena len komplikuje.No a vlastne som chcel napísať že ste úplne rovnaký ako my Slováci s tým že máte ešte stále veľa priestoru na zhoršenie a to sa aj stane,len my sme do toho všetkého húpli rýchlejšie,za chvíľu budete mať bločkovú lotériu a podobné kraviny :-)
Avatar - rohYpnol
28. 6. 2014 11:17
Podpora vlastního zoufalství
Na jedné straně stát systematicky likviduje učňovské obory, vytváří tu prostředí, kdy i naprostý tupec vystuduje "nějakou" vysokou školu, vytváří se tu přetvářka kvalifikované pracovní síly, kdy nezaměstnaný absolvuje atrapu školení a získává cár papíru, který nemá větší váhu než leták ve schránce...

A pak tu vytváří pracovní místa pro cvičené opice, zabírají nejbonitnější zemědělské půdy ... a zaměstnávají rumuny, bulhary, slováky a ukrajince 8-s 8-s 8-s

Chcete vytvořit pracovní místa? Stačí vyhodit cizojazyčnou levnou pracovní sílu a motivovat nezaměstnané k tomu, aby se jim nevyplatilo zůstat doma. A zamakat na zneužívání dávek těmi, co nikdy nebudou pracovat :-!
Avatar - KubikCv
27. 6. 2014 22:43
Re: Rovné podnikání všem
spíš tyhle prachy dát malým a středním českým podnikatelům....
30. 6. 2014 12:06
Re: Barum
Tedy pokud vím, Dunlop patří Goodyearu, místo něho by tam jako koncern toho TOP měl být Michelin. Ale je i pár menších, více či méně nezávislých, kteří umí vyprodukovat opravdu slušné obutí. Já nedám dopustit na zimní pneu Nokian, snad až na menší nájezd se směle v našich podmínkách rovnají Continentálům. No a ten kilometrický proběh je relativní, guma je třetinu levnější, ale najedu na ní jen o čtvrtinu míň, takže je vlastně výhodnější.
Já bych ty korejce nezatracoval, vyzkoušel jsem hankook, až na kilometrický proběh měla ta guma velmi dobré chování, dost mě tehdy překvapila.
29. 6. 2014 10:42
Re: Nerovné podmínky
Přesně, hlavně občanům peníze nebrat :-) Zdanění výrazně nižší a nechte peníze lidem ať si oni rozhodnou kam investovat, co si koupit, jak šetřit. Lidé poté žačnou sami vidět více příležitostí a investují, budou aktivnější a to přinese teprve ta skutečně dlouhodobá pracovní místa a absolutní inovace. Ne takto koupená montovací místa s pochybným vlivem na životní prostředí.
Stát pořád saje a pak přerozdělí formou pobídek... trapné. Stát nikdy nic nevytvoří, jen jeho občané a náš stát tímto tvoří s obrovskými náklady pozice, které ve výsledku vytěsní jiné soukromé investice.
Když přepočteme náklady na jedno to pracovní místo, je to nehorázně vysoké a jak píše kolega, naprosto topokřivuje podmínky na trhu a další šance ostatních občanů a podniků. Pobídky jsou zlem ;-) :yes:
28. 6. 2014 15:15
Nerovné podmínky
Nechápu, že kdejaký cizinec může dostat takové nehorázné úlevy - a za co vlastně? Za to, že vytvoří pár mizerně placených míst defakto pro cvičené opice a že po skončení pobídek zmizí někam, kde mu nabídnou za pár let to co my dnes? Dobře si pamatuji v Brně Flextronics - jaká to byla sláva, politici se plácali po zádech. Vše dostali zadarmo + daňové prázdniny. A jak prázdniny skončily, zavřeli fabriku, rozmontovali linky a vše přesunuli dál na východ. Zůstala po nich jen zničená zem.
Český podnikatel nebo zaměstnanec je doslova dřen na daních a popotahován za každou nezaplacenou korunu. A tyto z nás vydřené daně tady jen tak darujeme. Je vůbec takové nerovné zvýhodňování legální? Vždyť to poškozuje jiné výrobce pneumatik v ČR - Nexen může být levnější, protože vše dostal zadarmo, nebo může být stejně drahý a tvořit násobně větší zisky. V obou případech získává konkurenční výhodu.
Osobně bych všechny dotace zrušil - kde se přerozděluje, tam se vždy utrácí zbytečně moc a živí se na tom přerozdělování zbyteční lidé a instituce, kteří žádnou hodnotu nevytváří, jen spotřebovávají hodnoty vytvořené druhými. Snížit daně na minimum, omezit státní správu a zrušit dotace, to je jediná dlouhodobě udržitelná cesta.
28. 6. 2014 12:40
Re: Podpora vlastního zoufalství
Mas pravdu, vdaka Singrovi sme cechov dobehli v priemernej mzde >:D , dochodcovia , ktori robili v teraz ceskych firmach, maju nizsie dochodky ako ti zo slovenskych ( v cechach je neuveritelna nivelizacia dochodkov, u nas je vyssia zasluhovost napriek socialistickej vlade ) . Pracda ale je, ze podpora pracovnych miest by mala byt na pocet zamestnanych statnych prislusnikov, inak plati stat riesenie nezamestnanosti v RO, UA, BG ...
28. 6. 2014 12:15
Re: Barum
Tak ja bych to s barumkama tak spatne nevidel, ano, je to levnejsi znacka pod continentalem, ale s kvalitou bych nejak moc nespojoval. U continentalu se plati hodne znacka. Ja mám srovnani barum a continental na multivanu (255 45 r18), ktery je celkem tezkej, najezdi se 50000km rocne. Continental mizel daleko rychlejc a v jizdnich vlastnostech rozdil nepozoruju a ani pri krizovkach nesklamou. Takze asi tak, a v testech, jestli jsou teda objektivní tak dost casto bývá pod barumem i takzvana premie
Avatar - rohYpnol
28. 6. 2014 11:06
Re: Barum
Barum je lowend v koncernu Continental, takže kupovat si raději Barum jen tak pro patriotismus je hloupost.

V podstatě se hodí vybírat mezi Pirelli, Goodyear, Continental a Bridgestone a Dunlop. Vše ostatní je obvykle jen komrpomisem mezi cenou a kvalitou.

Barum hraje ligu s Kléberama, Semperitem a Savou. Ale ano, dělají dobré pneu. Špička je ale jinde.
27. 6. 2014 21:42
Re: Barum
To je jedno,ne? Stejně je to Continental...