Design
gil54
4
On se jenom nepřesně vyjádřil. Má to původně vyjadřovat schématicky dva zuby šípového ozubení. [odkaz]
Přejít do diskuze
V dřevních dobách automobilových závodů (začátek 20. století) měly závodní vozy zpravidla národní barvy. Italské červenou, německé bílou, anglické zelenou, francouzské modrou a belgické žlutou. Tehdy jediní hlavní hráči v automobilových závodech.
Toto pravidlo porušil Mercedes až ve třicátých letech z důvodu úspory hmotnosti za lakování. Vozy byly s hliníkovými karosériemi v surovém stavu - nelakované. Od té doby stříbrné a šípy proto, že byly v té době nejrychlejší.
Toto pravidlo porušil Mercedes až ve třicátých letech z důvodu úspory hmotnosti za lakování. Vozy byly s hliníkovými karosériemi v surovém stavu - nelakované. Od té doby stříbrné a šípy proto, že byly v té době nejrychlejší.
Francuzi vedia nadherny dizajn, len skoda, ze tie koncepty nevedia pretavit uplne do reality. Na tomto DS Coupe nie je co menit... hned do vyroby, tak ako je. :yes:
Přesně tak, šípovité ozubení, proto dvojitý šíp, žádné zuby. To zase chtěl být Standa nejchytřejší, ale nezdařilo se to.
ja verim ze pan redaktor vie co "technicky" znazornuje dvojity sip 😉 ... ze ide o dvojite ozubenie je jasne..... ale v praxi sa pojem dvojity sip akosi bez bolesti zauzival ( mozno kvoli vzhladu ktory logo pripomina ) a tak teda tento "pojem" by som autorovi nevycital.... oznacenie dvojity sip sa pouziva celkom bezne aj v profesionalnej zurnalistike ... nie je to ziadny "slovny endemit" tykajuci sa iba auto.cz
par prikladov pouzitia pojmu "dvojity sip" [odkaz] [odkaz] ....
iny priklad.. alebo teda priklad s farbou😒br /> mercedesy sa v F1 neraz oznacovali a oznacuju ako "strieborne" sipy aj ked na nich nebola vzdy len strieborna farba ale aj ine farby ( cierna, biela.. v sucasnosti maju aj zelenu a ciernu farbu ) 😉 .... ono to je take chytanie za slovicka uz.... samozrejme dovod sa vzdy najde ak clovek chce poucovat ....
v sucasnoti strieborne sipy vyzeraju asi takto: [odkaz] ( ze nie su len striebone ze? ) takze aj tu v tomto pripade ciste "technicky" ak chceme byt presni az na krv.... mozeme napisat ze ide o cierno-zeleno-strieborne sipy ..... ale novinari takyto pojem "logicky" nepouzivaju... drzia sa zauzivaneho pojmu strieborny sip... a preco asi? skusme hadat.... takze tu by som ich tiez nevinil za to... a takych pripadov je vela.... kde sa slovne hracky daju "vysvetlit" inak ako "vravia poucky a normy a technicky pohlad"
par prikladov pouzitia pojmu "dvojity sip" [odkaz] [odkaz] ....
iny priklad.. alebo teda priklad s farbou😒br /> mercedesy sa v F1 neraz oznacovali a oznacuju ako "strieborne" sipy aj ked na nich nebola vzdy len strieborna farba ale aj ine farby ( cierna, biela.. v sucasnosti maju aj zelenu a ciernu farbu ) 😉 .... ono to je take chytanie za slovicka uz.... samozrejme dovod sa vzdy najde ak clovek chce poucovat ....
v sucasnoti strieborne sipy vyzeraju asi takto: [odkaz] ( ze nie su len striebone ze? ) takze aj tu v tomto pripade ciste "technicky" ak chceme byt presni az na krv.... mozeme napisat ze ide o cierno-zeleno-strieborne sipy ..... ale novinari takyto pojem "logicky" nepouzivaju... drzia sa zauzivaneho pojmu strieborny sip... a preco asi? skusme hadat.... takze tu by som ich tiez nevinil za to... a takych pripadov je vela.... kde sa slovne hracky daju "vysvetlit" inak ako "vravia poucky a normy a technicky pohlad"
Pane redaktore, znak vyjadřuje dvojitý zkosený zub ozubeného kola, které Citroën vynalezl, nikoli dvojitý šíp, jak se mylně domníváte.
Vstoupit do (pro značku) nového segmentu je vždy loterie, a tady jde o segment velmi náročný a značku velmi bez renomé bez image. Mission impossible, pokud není záměrem sebevražda. :-!
Tí "najmúdrejší" sú tu, ako sledujem, niekoľkí. Ich jediným záujmom je neustále rýpať a ukazovať prstom, aké strašné chyby robia, ako diskutéri, tak aj autori článkov. Akoby naschvál ale trpia absenciou akejkoľvek sebareflexie a podaktorí kopú okolo seba naslepo za každú cenu.
Teda, tiež som dosť kritický človek, a niekedy bývam aj dosť tvrdý, ale toto mi už lezie krkom. Aj preto sa tu objavujem viac-menej už len sporadicky. Kde sú tie staré dobré časy, keď sme sa naťahovali len s GTI-m. Aj on toho už asi mal plné zuby, dávno som ho tu nevidel.
Teda, tiež som dosť kritický človek, a niekedy bývam aj dosť tvrdý, ale toto mi už lezie krkom. Aj preto sa tu objavujem viac-menej už len sporadicky. Kde sú tie staré dobré časy, keď sme sa naťahovali len s GTI-m. Aj on toho už asi mal plné zuby, dávno som ho tu nevidel.
Dosť si veria, azda viac, azda viac, ako im verí verejnosť, teda aj my. Mne sa veľmi celý nápad s DS nepáči, ak už niečo naviac, tak vrátane techniky, DS v mojich očiach ponúka prakticky len bižutériu navrch za nie malé peniaze - čo mi vzhľadom na zámery značky príde dosť málo.
Vyššie naznačené kupé je od reality ďalej ako ďaleko, z predstavy jedného študenta vydedukovať nový model, to je holý nezmysel, ktovie, či túto "štúdiu" u Citroenu vôbec zaregistrovali že existuje. Ako sa hovorí, o nás bez nás. Média občas majú vlastný svet.
Vyššie naznačené kupé je od reality ďalej ako ďaleko, z predstavy jedného študenta vydedukovať nový model, to je holý nezmysel, ktovie, či túto "štúdiu" u Citroenu vôbec zaregistrovali že existuje. Ako sa hovorí, o nás bez nás. Média občas majú vlastný svet.