Design
IcePickLodger
3
...uz ked, tak bez toho "Citroen", nie?
Pane redaktore, znak vyjadřuje dvojitý zkosený zub ozubeného kola, které Citroën vynalezl, nikoli dvojitý šíp, jak se mylně domníváte.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ja verim ze pan redaktor vie co "technicky" znazornuje dvojity sip 😉 ... ze ide o dvojite ozubenie je jasne..... ale v praxi sa pojem dvojity sip akosi bez bolesti zauzival ( mozno kvoli vzhladu ktory logo pripomina ) a tak teda tento "pojem" by som autorovi nevycital.... oznacenie dvojity sip sa pouziva celkom bezne aj v profesionalnej zurnalistike ... nie je to ziadny "slovny endemit" tykajuci sa iba auto.cz
par prikladov pouzitia pojmu "dvojity sip" [odkaz] [odkaz] ....
iny priklad.. alebo teda priklad s farbou😒br /> mercedesy sa v F1 neraz oznacovali a oznacuju ako "strieborne" sipy aj ked na nich nebola vzdy len strieborna farba ale aj ine farby ( cierna, biela.. v sucasnosti maju aj zelenu a ciernu farbu ) 😉 .... ono to je take chytanie za slovicka uz.... samozrejme dovod sa vzdy najde ak clovek chce poucovat ....
v sucasnoti strieborne sipy vyzeraju asi takto: [odkaz] ( ze nie su len striebone ze? ) takze aj tu v tomto pripade ciste "technicky" ak chceme byt presni az na krv.... mozeme napisat ze ide o cierno-zeleno-strieborne sipy ..... ale novinari takyto pojem "logicky" nepouzivaju... drzia sa zauzivaneho pojmu strieborny sip... a preco asi? skusme hadat.... takze tu by som ich tiez nevinil za to... a takych pripadov je vela.... kde sa slovne hracky daju "vysvetlit" inak ako "vravia poucky a normy a technicky pohlad"
par prikladov pouzitia pojmu "dvojity sip" [odkaz] [odkaz] ....
iny priklad.. alebo teda priklad s farbou😒br /> mercedesy sa v F1 neraz oznacovali a oznacuju ako "strieborne" sipy aj ked na nich nebola vzdy len strieborna farba ale aj ine farby ( cierna, biela.. v sucasnosti maju aj zelenu a ciernu farbu ) 😉 .... ono to je take chytanie za slovicka uz.... samozrejme dovod sa vzdy najde ak clovek chce poucovat ....
v sucasnoti strieborne sipy vyzeraju asi takto: [odkaz] ( ze nie su len striebone ze? ) takze aj tu v tomto pripade ciste "technicky" ak chceme byt presni az na krv.... mozeme napisat ze ide o cierno-zeleno-strieborne sipy ..... ale novinari takyto pojem "logicky" nepouzivaju... drzia sa zauzivaneho pojmu strieborny sip... a preco asi? skusme hadat.... takze tu by som ich tiez nevinil za to... a takych pripadov je vela.... kde sa slovne hracky daju "vysvetlit" inak ako "vravia poucky a normy a technicky pohlad"
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
V dřevních dobách automobilových závodů (začátek 20. století) měly závodní vozy zpravidla národní barvy. Italské červenou, německé bílou, anglické zelenou, francouzské modrou a belgické žlutou. Tehdy jediní hlavní hráči v automobilových závodech.
Toto pravidlo porušil Mercedes až ve třicátých letech z důvodu úspory hmotnosti za lakování. Vozy byly s hliníkovými karosériemi v surovém stavu - nelakované. Od té doby stříbrné a šípy proto, že byly v té době nejrychlejší.
Toto pravidlo porušil Mercedes až ve třicátých letech z důvodu úspory hmotnosti za lakování. Vozy byly s hliníkovými karosériemi v surovém stavu - nelakované. Od té doby stříbrné a šípy proto, že byly v té době nejrychlejší.
Když to má vyjadřovat dvojitý zkosený zub ozubeného kola, proč tam mají dvojitý šíp? 😉
On se jenom nepřesně vyjádřil. Má to původně vyjadřovat schématicky dva zuby šípového ozubení. [odkaz]
Přesně tak, šípovité ozubení, proto dvojitý šíp, žádné zuby. To zase chtěl být Standa nejchytřejší, ale nezdařilo se to.
Tí "najmúdrejší" sú tu, ako sledujem, niekoľkí. Ich jediným záujmom je neustále rýpať a ukazovať prstom, aké strašné chyby robia, ako diskutéri, tak aj autori článkov. Akoby naschvál ale trpia absenciou akejkoľvek sebareflexie a podaktorí kopú okolo seba naslepo za každú cenu.
Teda, tiež som dosť kritický človek, a niekedy bývam aj dosť tvrdý, ale toto mi už lezie krkom. Aj preto sa tu objavujem viac-menej už len sporadicky. Kde sú tie staré dobré časy, keď sme sa naťahovali len s GTI-m. Aj on toho už asi mal plné zuby, dávno som ho tu nevidel.
Teda, tiež som dosť kritický človek, a niekedy bývam aj dosť tvrdý, ale toto mi už lezie krkom. Aj preto sa tu objavujem viac-menej už len sporadicky. Kde sú tie staré dobré časy, keď sme sa naťahovali len s GTI-m. Aj on toho už asi mal plné zuby, dávno som ho tu nevidel.
Vstoupit do (pro značku) nového segmentu je vždy loterie, a tady jde o segment velmi náročný a značku velmi bez renomé bez image. Mission impossible, pokud není záměrem sebevražda. :-!
Dosť si veria, azda viac, azda viac, ako im verí verejnosť, teda aj my. Mne sa veľmi celý nápad s DS nepáči, ak už niečo naviac, tak vrátane techniky, DS v mojich očiach ponúka prakticky len bižutériu navrch za nie malé peniaze - čo mi vzhľadom na zámery značky príde dosť málo.
Vyššie naznačené kupé je od reality ďalej ako ďaleko, z predstavy jedného študenta vydedukovať nový model, to je holý nezmysel, ktovie, či túto "štúdiu" u Citroenu vôbec zaregistrovali že existuje. Ako sa hovorí, o nás bez nás. Média občas majú vlastný svet.
Vyššie naznačené kupé je od reality ďalej ako ďaleko, z predstavy jedného študenta vydedukovať nový model, to je holý nezmysel, ktovie, či túto "štúdiu" u Citroenu vôbec zaregistrovali že existuje. Ako sa hovorí, o nás bez nás. Média občas majú vlastný svet.
Co přijde příště? Dacia bude konkurovat Farrari?
Francuzi vedia nadherny dizajn, len skoda, ze tie koncepty nevedia pretavit uplne do reality. Na tomto DS Coupe nie je co menit... hned do vyroby, tak ako je. :yes: