Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Víte, za co vám letos policisté seberou malý technický průkaz?

56 komentářů

Ham.
ale možná by bylo jednodušší dát pravomoc policii odebírat na fleku akreditaci STKčkům. To je hlavní zdroj podvodů, kde se dá získat techničák i na totální vraky.
Radek STI
... mám v techničáku jen 4-místný (a to u dvou aut), což web na kontrolu km nesežere. Takže kulový. Počítám, že to nebude ojedinělá záležitost. Hlavně vůbec nechápu, proč to tam vůbec musí bejt. Když už je to v nějaký databázi, VIN by měl bohatě stačit. Jinými slovy, je to na *, jako většina věcí, co tenhle shnilej rozkradenej státeček vyprodukuje.
tomkite
Jo je to zvlaštní, že požadují číslo protokolu (asi má někdo podíl v cebii?; jinak je to ve formátu RR-MM-XXXX, kde RR je rok, MM je měsíc (tedy např. 01) a čtyřmístné číslo protokolu).
Taky se mi ten web nelíbí. Není tam žádný odkaz na technickou podporu, zřizovatele apod. Ale alespoň nějaká snaha... :-!
rokyta.p
Jen ať kontrolují, vzhledem k tomu co někdy kolem sebe člověk bohužel vidí, tak se jim nedivím a ani mi to nevadí. Ale "našťípnutý blinkr, do kterého bude téct voda a následně bude bílý a je to nebezpečné" mi přijde úsměvné 😄 Pominu že má opakovaná osobní zkušenost je, že STK je formalita a funguje jen na vychytání největších zhovadilostí.
KANKUNEN
se snaží nachytat, ale pro bezpečnost dopravy nic nedělají. Kdyby bylo na cestách policajty vidět, nikdo by s ojetýma gumama nejel. Máme spoustu firemních i soukromých aut a policajti nás staví pouze za rychlost na širokých a přehledných úsecích.
50ka na čtyřproudovce nebo když jedeš 120 na dálnici u Vyškova. Ve městě můžeš jezdit jako prase a máš jistotu, že tě nikdo nečapne.
1975ak
Zastavili mě policajti s tím, že mám denní svícení moc blízko u sebe. Tj méně jak 600. Přitom vnějšími diodami těch 600 mm překračuji. Holt nemohu za to, že výřezy kam se bezpečně dají zasunout světla , tak abych je neurazil, či aby mi je nikdo neukopl jsou o něco blíže. Přitom norma dovoluje min 400 mm u vozidel užších.
Druhá věc je svícení obrysovkami a denními. Mnoho nových aut takhle svítí, vyhláška to povoluje, ale opět mě to bylo vytčeno jako chyba. Myslím, že je to zbytečná buzerace. Svítím jen více světly, to by měla být přece výhoda.
ikoptak
No jo holt mají být min.600 od sebe logicky je tedy jasné že vnitřní okraje.
A k těm obrysovkám, mnoho ano svítí. osobně si ale myslím, že pustí obrysovky a mlhovky. Zřejmě proto aby byli IN. Tedy nejde o světla denního svícení.
1975ak
Nejsou to mlhovky, je vidět že jsou to diodovky,,, VW, kia a pod
JaMM
Minule v noci isla za mnou "vodicka" na mercedese, ktorej svietilo vsetko. Stretavacky, denne diody a k tomu hmlovky. Mal som chut jej ich na nablizsej krizovatke porozbijat.
JaMM
Minule v noci isla za mnou "vodicka" na mercedese, ktorej svietilo vsetko. Stretavacky, denne diody a k tomu hmlovky. Mal som chut jej ich na nablizsej krizovatke porozbijat.
1975ak
Jemonže to je to co píšu,, nový auta z fabriky už to tak mají zapojený,,, tohle jsem viděl na autech, na kterých by si to asi majitel těžko dělal.
JaMM
Ved prave, ved fabriky, ved fabrikanti a ich lobby. Podobne inovacie, ako s blinkrom v spatakoch. Ked je slnko, tak pri niektorych uhloch nevidiet nic!
Hlavne, ze nemusia robit diery do blatnikov. Ale to, ze to v konecnom dosledku stoji 10 krat viacej, tak pssst. Holt progres.
Je jasne "vidiet" ze tuto cudnu hru na pokrok s nimi hraju aj zainteresovani statny uradnici a EU.
Uživatel_5340709
Od kdy se může jet jen s obrysovkama?
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
1975ak
svítím předníma i zadníma obrysovkama + denníma, navíc takhle to má i řada nových aut kia, škody, vw a pod,,, dokonce to má vyhláška v dodatku.
Pepa_007
Ono pokud na autě není místo jak umístit DLR podle vyhlášky tak tam nemají co dělat. Jednoduché..... .
JaMM
Ked sa denne svietenie neda korektne namontovat, tak treba svietit klasicky a nemontovat to tak, ako mi to "sadne" a potom tuto DIY ludovu tvorivost zdovodnovat a mudrovat. 😉
JaMM
Ked sa denne svietenie neda korektne namontovat, tak treba svietit klasicky a nemontovat to tak, ako mi to "sadne" a potom tuto DIY ludovu tvorivost zdovodnovat a mudrovat. 😉
_Teddy_
To je u vas policajt osoba opravnena a vyskolena na to, aby kontrolovala technicky stav motoroveho vozidla? Nevychadzam z udivu. Fakt by som rad videl policajta, ako sa plazi pod autom a hlada na brzdovom kotuci praskliny, alebo sa hrabe v motorovom priestore a kontroluje ci su vsetky kable dobre upevnene. Dufam ze potom este nastartujem!

Tiez by som chcel vidiet ako dava z kolesa dole plastovy kryt zadrbany zimnou breckou aby zistil ci je koleso uchytene vsetkymi skrutkami (btw na mojich zimnych plechacoch to ide velmi tazko, bez "pajcra" to ani neodlepi, a ja mu s tym urcite pomahat nebudem). Tusim prestanem umyvat podvozok, aby si to mohli lepsie "vychutnat"! 😄

Co pride nabuduce? Policajti si pozicaju tabulu s pismenami od ocneho lekara a budu kontrolovat zrak?
petrumr
Machy_CZ
Cituji😒br />
Má platit od 1. října a policistům vrátí pravomoc odebrat ORV

Od počátku ledna může auto přijít o technickou způsobilost přímo na silnici

Takze ted vám "zruší" stk ale nechají vám malý techničák ? >😁
mozgog
Nenávidím tunning + zatmavená skla, takže za mě :yes:
JDM
Kdyz ono se obcas stava ze ty vytuneny auta jsou v mnohem lepsim technickym stavu nez vetsina co tu jezdi po silnicich
michalpneu
no samozřejmě, protože ti maitelé se o to starají. Pomineme li takvové brutal uchylné tuningy...
petrumr
fiction
Víš, co je super? Když vidím civilní policejní Oktávku se zatmavenými předními bočními okny tak, že posádku nejde téměř vidět. Kdo jim schválil tuto úpravu, nebo mají policajti přilby s nočním viděním???? Budou sebe posílat taky na STK?
michalpneu
oni mají vyjímku, i na civilní policejní auta, kvůli sledovačkám..
fiction
Co je to za výjimku, když ohrožují díky zhoršenému vidění účastníky silničního provozu? To vše proto, aby vybrali více pokut... ;-\ ;-\
Mexican82
tato informacia ma nechava totalne chladnym. Auto mam v poriadku, cez STK som vzdy presiel poctivo a ferovo. nejake DRL dobastlene nemam, folie tiez nie, olej z toho netecie, pneumatiky su dobre, svetla mam fungujuce. Ono uprimne - toto vsetko snad musime dodrziavat najma kvoli svojej bezpecnosti a nie kvoli niekomu inemu. Len *** si mysli, technicky stav vozidla je len kvoli nejakemu razitku
_Teddy_
A si myslis ze ti od policajtov nic nehrozi, vsak? No ja ti poviem, ze slovensky policajt mi chcel zobrat technicak (od auta registrovaneho v AT), koli zatmavenym sklam. Klasicke policajne vypalnictvo: bud zaplatim pokutu, alebo mi berie technicak, mozem ist dalej peso, a auto naspat na odtahovke.

Pritom to auto bolo tak uz kupene priamo od importera! Vzdy bez problemov preslo cez "stk", a nikdy ziadneho rakuskeho policajta nenapadlo ma koli tomu buzerovat. Pritom v AT maju asi este prisnejsie pravidla na priepustnost skiel vpredu (tusim ze vpredu max 3% zatmavenie).

Poviem ti to takto: pri stave nasej policie je to tak, ze ak das policajtovi moznost ta buzerovat, tak to bude robit. A toto je jeden z tych nastrojov.
Mexican82
najazdil som po Europe asi 400 000km za cca 10 rokov. Z toho mozno polovicu v CR a SR a nikdy, opakujem nikdy som nemal problemy s policajtami. Zatmavene skla nemam, mam klimatizaciu a tak nejak nepreferujem tmu pocas dna 😄 vykon motoru to neprida, auto nepojde rychlejsie takze asi tak
spidour
A taky, když mám odstavené auto a svítí sluníčko, tak mi nevadí, že je v autě 70 stupňů a strašně rád si do toho takhle sedám..

Už víš, k čemu ty zatmavený skla jsou?
Anonym
Ty nemas klimu? S vnitrni recirkulaci? A ventilovany sedacky? 😄
BRoy
Špatný technický stav je naprosto okrajovou příčinou nehod a hlavním viníkem je v tomto případě korupce na STK. Ale proč nedat policajtům do ruky další nástroj k buzeraci řidičů. Při úrovni inteligence a technických znalostech průměrného dopraváka, nemají takové "technické" kontroly na silnicich žádný smysl. To už můžou v Temelíně kontrolovat reaktor. Pro většinu z nich to bude zhruba stejná španělská vesnice. Akorát, že se dnešní preventivní silniční kontrola (čti zbytečná buzerace), v budoucnu zase o něco protáhne. Přibude nas...tresovaných řidičů, které zdržel trouba, který, když už je nenachytal na prošlé nůžky v lékárničce, zkouší zkontrolovat zvlnění brzdových kotoučů, tak, aby si přitom nezamazal uniformu.
Mexican82
myslim si, ze ak by sa odstranila korupcia na STK, tak z vozoveho parku zmizne 50% aut starsich 10 rokov. Na to dam krk. Teraz nedavno nam renovovali ulicu, robili nove parkovacie miesta. O mesiac uz boli vsetky oznacene kaluzami oleja + dalsimi prevadzkovymi kvapalinami.
Anonym
to víš no, to nebude jen auty staršími 10 let, vono třeba tkaové ZF umí udělat těsníci vanu tak s bídou v 60ti případech ze 100.

Jinak jaksi neikod nebude přetěsnovat blok nebo měnit gufera u vehiklu v ceně 20-30 tis, to je lepší dolejvat.
petrumr
melson
Hlavně ať berou techničáky těm pitomcům s domontovanýma rádoby xenonama!!!
KANKUNEN
Mám ty xenony domontované a nevyblejsknu tě. Svítí mi to jak má a ne druhým do očí.
petrumr
ozawasan
vot tý doby, co můj zeťák dělá na dopravce, tak mi stouply tržby na estékáčku vo třistaprocent woe. Von se ti postaví takhle vodpoledne, když ty joudové jedou z roboty, nebo v sobotu ráno u hypáče a to ti je rodeo. Jeden za druhým. To víš, že těch zmetků v novejch fárech, co tam sviští osmdesát nebo jezděj přes plnou - na to jako nemá čas. Takovej zmetek to je dneska vo hubu. Samej právník, mobily, nahrávání... To víš, tam se bojí říct si vo pár mizernejch tisícovek... Ale tady - to je vejvar člověče... No prostě paráda..... Zastaví joudu, rekognoskuje terén a to víš - úkol zní jasně... Pane, to vaše denní svícení je jako homologovaný? Máte na to tady papír? Hele tady Vám visí nějakej drátek.... A jouda propadá panice a hned mu bokem mázne nějaký to pětikilčo. No a když jako je hustej, tak mu to vocejchuje a to víš - přijede k nám.... A to by bylo, aby ho to nestálo nějakou kachli. Dokonce ty joudové, páč ted mám furt narváno, mi strkaj prachy, abych je vzal dřív.... Zlatý kucí v tom parlamentu, člověče..........
KANKUNEN
jj trefa
Anonym
>😁 >😁 >😁 :yes:
petrumr
petrumr
Rubb
Velice oceňuji tento počin :yes: Od té doby, co policie tuto pravomoc odebírání ztratila, si každý dělá co chce... Od folií na předních sklech, na světlech, přes nesmyslné tuzingy, denní svícení s diodama, které svítí jako bludička až po domontovávané xenony, které akorát oslňují ostatní slušné řidiče. Těm vždy rád probliknu bixenony, ať se probudí ze života 8-s Pryč s těmito exoty, nemají na cestě co dělat :yes😒br /> A ostatní, co se tu rozčilují v diskusi - za to, že nemáte auto v pořádku, mužete nadávat akorát sobě a svojí tuposti s instalováním nepovolených krávovin. Můžete založit spolek Cryfans >😁 Ostatním zodpovědným a polici :yes: :yes: :yes:
Stefič
souhlas...
Domontované xenony nechápu. Jouda si koupí v bazáru starej křáp a čínskou xenon sadou za 10 litrů se ze starýho verku snaží optikcky vytvořit S kládu.
Denní svícení dementama až do pozdní noci, za deště, mlhy a tak dále. Že to nesvítí vzadu? Nevadí, to mě netrápí...Hlavně, že šetřím 5 korun na PHM.

Takovým * bych papíry odebíral na místě
Rubb
:yes:
Pepa_007
Wow. Tak až vám praskne žárovka a policie to odhalí tak se sejdeme do 30 dní na STK.

Já to vidím jako další buzeraci řidičů ze strany policie. A další nástroj pro policii aby si dělala co chtěla. 😒

Ale najde se plno lidí kteří budou jásat, že se to zavedlo. Budou taky jásat až jim budou policajti instalovat kameru do ložnice jako prevenci proti násilným trestným činům????
cerrbion
přesně, taky je mi smutno jak při každém dalším buzeračním opatření lidičky spokojeně hýkají...
Pepa_007
Nejčastější technické závady jako příčiny nehod 2013😒br />
Nesprávné uložení nákladu 117 nehod - nesouvisí s technickým stavem vozidla

Jiná technická závada (upadnutí výfuku, rozbití čelního skla, zlomení přední vidlice nebo prasknutí sedla u jednostopých vozidel apod.) 84 nehod

Defekt pneumatiky způsobený průrazem nebo náhlým únikem vzduchu 82 nehod
- nesouvisí s technickým stavem vozidla

Upadnutí kola 65 nehod

Takže vše je kvůli 65 upadnutým kolům a 84 vylomeným výfukům. Pěkný. 😒
Co si posvítit na korupci na STK????
Co si posvítit na korupci na úřadech?

PS: Také zajímavé: Např. Řidič se plně nevěnoval řízení vozidla 6747 nehod.
Mirecek
Tak ted nevim ridic nesmi jezdit se zavadama ale? co ty silinice ktere jsou v dezolatnim stavu? Tak to jim nevadi??? ministerstvo nema na platy policistu? aby oni braly uplatky? to se to bude zas platit do kapes polisu. seda ekonomika se rozsiri a ne jen 660miliard ale bude to miliarda miliardy. proste buzerace a nic vic a to ze maj pomahat a chranit tak to by meli sundat ted to bude ,,plat jinak nejezdis"
-
to zas byl nejaky bezmozek ktery to vymyslel. co pak nevedi ze v hlave by mel byt mozek aby neco kloudneho vymyslel? snad nechodi do Bohnic aby jim tam nekdo radil, nebo to jsou Kosmonosy???
JaMM
To, ako maju niektori namontovane denne svietenie je vysmech policii. Hala-bala pod, alebo nad EC a vzdialenost od obrysov nesedi ani nahodou. Dopravna policia nie je schopna riest ani taketo, do oci bijuce porusovanie predpisov.
Minule som videl jedneho pajaca, co mal v narazniku navrtane dierky a tam akesi namodraste diodky z radioamatera. Dalsou bola dodavka, ktora mala vpredu porozkladane hned tri sady. Normalne provokater.
Samostatnou kapitotolu je zadne osvetlenie. Vysisovane kryty, vysprejovane kryty a vyhulene ziarovky. Ked prsi, je hmla, tak ho nevidis a ked svieti slnko, tak nevidis absolutne nic.
A kolko??? takychto slepuchov policajti minaju kazdy den a ignoruju to, tak je naozaj fraska.
Komunikoval som na tuto temu s ministerstvom dopravy. Odpove😜 Toto sa neriesi. Je to nemeratelny parameter. Staci, ked tam nieco aspon trochu svieti!!! 😒 😢 😒
ALLSTONE
Jasněže by bylo nejlepší,kdyby po silnicích jezdily jen nové auta,to by ale musely nejdřív být jen nové cesty a lidi by měli ctít druhé..buzerací se nic nevyřeší,***ů a havárek bude přibývat...jezdím v zimě do Thajska a ještě nikdy jsem tady neviděl havárii..neříkám,že se tady nebourá,ale z 90 % jsou to ***i odjinud,kteří jezdí jako hovada,navíc mnohdy opilí..Na to,jaký je tady hustý provoz,miliony motorek,různých vraků,tuktuků,kol a pojízdných stánků v drtivé většině bez světel,hromady šílených "úprav" atd atd.. Navíc jezdí mnohdy v protisměru,na červenou,po chodnících,na motorkách sedí celá 4 členná rodina i se psem a nákupem,řidič telefonuje...A prostě to funguje...Proč ? Protože jezdí ohleduplně a za technický stav zodpovídá pojišťovna... a to nejhorší co u nás vládne je AROGANTNOST....
Reiner
Tak to asi většina řidičů Škoda Felicia bude muset do servisu a na STK, protože podle platné legislativy musí fungovat naklápění světlometů je-li jím vozidlo vybaveno a pokud ne je technicky nezpůsobilé k provozu. Jelikož snad vždy když potkám na silnici naloženou felicii tak mi svítí pěkně do zrcátek moc příjemné zvlášť pokud majitel vybaví vozidlo halogeny s xenonovým efektem to se to pak jede.
JaMM
Na bizuteriu a ine hovadinky, tak to ich uzije. Ale kupit si novu hydrauliku a vymenit, tak to ani za boha.
Pise sa rok 2015! a u nas na parkovisku som v nemom uzase pozeral na "povinnu vybavu" takehoto paka, co mu svietia svetla do nebies.
Palubovka oblepena "chromovymi" paskami, hlinikove plechy pod nohami, vyfesakovany volant a radiaca paka, uzasna koncovka vyfuku, ... a policajne klepeta na palubovke (dufam, ze mu raz rozbiju, tu jeho nadutu hlavu) ako dalsia dekoracia, A ako uz tradicne, tak vzadu nalepka Glocku a na spataku ruzenec.
Tak, takychto buranov parodie na respekt by som fofrom posielal na psychtesty!!!