Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Emel
1
DS nutně potřebuje nějaké auto, které by vyčnívalo nad mainstream. Vzduchový podvozek, šestiválec, laserová světla... něco takového. Něco, o čem by se mluvilo.
frite
1
Což o to, DS5 vyčnívá naprosto dostatečně, je to avantgarda jak vyšitá, avšak jediné co mu chybí je právě hydractive (nikoliv vzduchový podvozek, ten citroen nedělá).
Je to trochu škoda - vzhledem k tomu že techologii mají zvládnutou a při použití platformy z C5 jsou náklady na vývoj minimální.
Právě absence hydry mě nakonec od DS5 odradila, přestože z interiru jsem by takřka odvařený. Ne že by jezdila špatně, to v žádném případě, ale ta absence hydry by mě asi hlodala v hlavě celou dobu užívání auta..
Emel
1
DS5 toho chybí mnohem víc, víceprvkem vzadu počínaje a nabídkou motorů konče. Prémie by měla nabídnout víc než mainstream, ale DS5 v technice ztrácí i na lepší mainstreamová auta.
Velkoodběratel_kukuřice
2
S těmi motory nesouhlasím, Volvo taky přešlo na 4válce, pomáhá si elektromotorem. V Evropě a Číně stejně neprodáš moc aut s 6válcem a už vůbec ne v benzínu a na co 6válcový diesel, když to auto stejně není kdovíjak velké. Za mne motory v pohodě, spíš by ale měly být celkově auta propracovanější.
frite
1
Je otázka kolik uživatelů by absenci víceprvku vzadu odhalilo. Emočně by mi to možná vadilo, racionálně asi už ne. Ve skutečnosti byla jízda slušně komfortní - rozhodně komfortnější než koncernové dunivé kostitřasy bez příplatkového podvozku.
Nakonec jsem šel do C5, která má víceprvek i vpředu (což má z mainstreamové střední už jen 508 GT, jinak tuším nikdo a z premiovek jen A4) ale nešel jsem do ní kvůli víceprvkům, ale hlavně kvůli hydře.
speedfred
1
bol som na tom podobne,zo širšieho výberu u mna ostalo DS5 vs P508GT. Vybral som to druhé kvôli ešte lepšej výbave a optiway servis,možno troška vo mne hlodal hydroactive ALE viacprvok vôbec.
Emel
0
Možná by neodhalili absenci víceprvku, ale odhalili by to, že DS5 není tak komfortní... a tím podle mě trošku ztrácí smysl.
Pokud by to byl komfortní kočár, tak by se mu dala odpustit i průměrná technika, ne každý potřebuje závodit a pohodlné auto s kvalitním interiérem by mu mohlo vyhovovat. Ale takhle je to auto, které není ani rychlé, ani pohodlné, ani levné. Za prémiovou cenu zákazník dostává jen prémiový interiér... a dejme tomu nějakou auru výjimečnosti.
PS (když tu vidím bicaka): no a nebo dostane slevu a koupí DS za mainstreamovou cenu... pro zákazníka super, ale z hlediska budování prémiového brandu přešlapování na místě. A jsme zpět u mého prvního příspěvku - DS by nutně potřebovalo něco, o čem by se mluvilo, nějakou pecku, co by získala respekt.
Stejsn
0
A taky název. DS je prostě název značky naprd, stejně o tom bude každý mluvit jako o "Citroënu DS x".
MadPete
0
Obávám se, že na pecce by provařili kalhoty a za 4 roky ji potichu stahovali z trhu. Což hrozí i tomuhle (ona ta C6 trhu moc nechybí). A což si frantíci se svojí finanční labilitou nemůžou a neumějí dovolit. Na rozdíl od skopčáků, ti budou dotovat Phaetony a Veyrony klidně 3 generace, jen aby se s nimi začalo počítat. Moc na DS nesázím.
_MT_
0
V poslední generaci i C-Klasse. Dále Jaguar XE. Plus samozřejmě japonská prémie, IS a Q50. Acura ho bude mít určitě také, ale Accord teď v nabídce není a Acura v EU zastoupena není. V amerických autech se moc nevyznám, ale GM (ani Cadillac) to mít nebude, tam používají variaci na MacPhersona.
wakantanka
0
Techniku sice maju ale DS5 nema s C5 vela spolocneho kedze platforma je upravene C4.
bicak77
0
Máš naprostou pravdu. Po 2 měsících v DS5 mi chybí jediné a to hydro 😉
aproximus
0
takové auto potřebují francouzi obecně. ať už se jedná o PSA nebo Rendlík a syn.
Hammunasakra
0
Dík za článek plnej zajímavejch novinek technickejch dat a vůbec důležitejch informací :yes: >😒]
Honza Mička
0
Věřte, že kdybychom měli něco konkrétního, v článku to uvedeme 😉
Hammunasakra
0
Věřim 😉
Martin911Turbo
1
A co DS9 to je impozantní kočár, který by značku DS posunul o míle dál
Aoyagi
0
Hezké, ale vzhledem k těm ostrým hranám na každém rohu to nevidím moc jako reálné.
Je to trochu škoda - vzhledem k tomu že techologii mají zvládnutou a při použití platformy z C5 jsou náklady na vývoj minimální.
Právě absence hydry mě nakonec od DS5 odradila, přestože z interiru jsem by takřka odvařený. Ne že by jezdila špatně, to v žádném případě, ale ta absence hydry by mě asi hlodala v hlavě celou dobu užívání auta..
Nakonec jsem šel do C5, která má víceprvek i vpředu (což má z mainstreamové střední už jen 508 GT, jinak tuším nikdo a z premiovek jen A4) ale nešel jsem do ní kvůli víceprvkům, ale hlavně kvůli hydře.
Pokud by to byl komfortní kočár, tak by se mu dala odpustit i průměrná technika, ne každý potřebuje závodit a pohodlné auto s kvalitním interiérem by mu mohlo vyhovovat. Ale takhle je to auto, které není ani rychlé, ani pohodlné, ani levné. Za prémiovou cenu zákazník dostává jen prémiový interiér... a dejme tomu nějakou auru výjimečnosti.
PS (když tu vidím bicaka): no a nebo dostane slevu a koupí DS za mainstreamovou cenu... pro zákazníka super, ale z hlediska budování prémiového brandu přešlapování na místě. A jsme zpět u mého prvního příspěvku - DS by nutně potřebovalo něco, o čem by se mluvilo, nějakou pecku, co by získala respekt.