Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Při cestách do Chorvatska budou nejhorší soboty na konci července

Češi, kteří se chystají o prázdninách autem do Chorvatska, by se měli vyhnout zejména sobotním termínům na přelomu července a srpna. V těch očekávají rakouský a chorvatský autoklub největší dopravní zácpy.
Zpět na článek
8. 6. 2015 09:56
8. 6. 2015 10:08
8. 6. 2015 10:27
8. 6. 2015 11:01
8. 6. 2015 09:56
Blbost!
"...a Slovensko vyžadují reflexní vestu pro každého člena posádky vozu..."

Neverte vsetkym blbostiam, co ČTK a Petr Vomáček z ÚAMK napisu...
Rozbalit vlákno
3
8. 6. 2015 10:08
Re: Blbost!
ja ziju v tom, ze plati povinnost mit povinnou vybavu podle země, kde je auto registrovane. takze jestli je u nas povinnost mit jednu vestu podle nasich predpisu, staci mit jednu vestu i v zahranici.
ja mam dohadovani s policajta v zahranici za sebou vloni, kdy tvrdili uplny nesmysly a chteli me zabavit ridicak az do zaplaceni pokuty. teprve az v okamziku kdy jsem jim rek, ze jim udajny prestupek ukazu na kamere, tak me nechali bejt. ale clovek je v tu dobu docela bezbrannej...
8. 6. 2015 10:27
Re: Blbost!
Chtěl jsem tě obvinit co to jakože meleš a ono hele, máš pravdu:) Kdyby to někoho zajímalo, něco málo o tom tady - [odkaz]
Bohužel to úplně jednoduchý neni.
8. 6. 2015 11:01
Re: Blbost!
Ano, to je pravda. Tzv. "Viedensky dohovor o cestnej doprave" stanovuje, ze vozidlo musi splnat podmienky uvedenia do prevadzky platne v krajine registracie. Tzv. "povinna vybava" k tomu patri, pretoze je to povinna vozidla, nie vodica.

Lenze skus sa na tuto temu hadat s policajtom, ked ides trebars na dovolenku a si na Chorvatskych hraniciach! Mne samemu sa stalo ze pri ceste do Polska som musel utekat kupit na pumpu hasiaci pristroj, pretoze polsky policajt na hranici mi bez neho nechcel dovolit vojst do Polska.

Odhliadnuc od toho, na Slovensku *nie je* povinnost mat v aute reflexnu vestu pre kazdeho clena posadky.
8. 6. 2015 15:05
Okurková sezóna
Asi už nastala, jinak si tenhle článek nedovedu představit... Každý gramotný běloch ví že v sobotu se mění turnusy a stěhuje se půl evropy, a je úplně jedno jestli v zimě do Alp na lyže, nebo v létě k moři...
Rozbalit vlákno
2
9. 6. 2015 08:44
Re: Okurková sezóna
Jenze nekde ti ani jine terminy nenabidnou, bohuzel.
1. 7. 2015 19:15
Re: Okurková sezóna
sme v 21.století..takže co služby airbnb nebo couchsurfing?
Avatar - M1chal
8. 6. 2015 15:40
ani náááhodou
Při dnešních cenách leteckých dovolených..... :-!
Rozbalit vlákno
15
8. 6. 2015 15:46
Re: ani náááhodou
A co kdyz nechces byt jen na jednom miste?
8. 6. 2015 17:34
Re: ani náááhodou
Nemusíš, máš přece mnoho možností: vlak, bus, půjčovna aut nebo kol, brusle, koloběžka, skateboard, boty... :-)
Avatar - 3_diamanty
8. 6. 2015 20:11
Re: ani náááhodou
ale auto je velakrat praktickejsie a flexibilnejsie.. ubytujes sa niekde a autom si uz jazdis kazdy den kde len chces ..... ja si neviem predstavit zeby som siel do slovinska letecky a potom tam kdesi v horach nahanal vlaky busy alebo taxiky..... ;-) .. proste sadneme do svojho auta a ideme kde chceme.... je to rychlejsie lacnejsie flexibilnejsie... si sam sebe panom a neprisposobujes sa nikomu a nicomu ..... v tom je velka vyhoda automobilovej dopravy.... samozrejme nie je turista ako turista.. dochodca ktory planuje cely tyzden valat zadok na plazi 100m od hotela... tomu auto skutocne netreba ;-)
9. 6. 2015 07:06
Re: ani náááhodou
Provocateur to napsal jasně, ale ještě jednou...půjčovna aut je na co? Pokud je destinace dál, pak to řeším právě tímto způsobem. Navíc to má tu výhodu, že v jižnějších lokacích se na nějaký ten škrábanec nekouká, proto si raději auto pronajímám v místě.
9. 6. 2015 08:30
Re: ani náááhodou
Přesně tak. Spousta lidí má zažité, že když na dovolenou letí, tak musí zůstat na místě :-) Na druhou stranu patřím k těm, kteří většinou celou dovolenou stejně stráví na pláži, resp. ve vodě (u nás toho člověk moc nenaplave) a max. při horším počasí se půjčí auto na výlet. Není totiž nad to odletět a za pár hodin být na pláži.
Pokud budu chtít navštívit památky nebo přírodu, tak vezmu poznávací zájezd nebo jedu autem, pokud je to blíž.

Nejpohodlnější cestování je stejně lodí, nevýhodou je ale častá újma na laku auta... :-)
8. 6. 2015 16:04
Re: ani náááhodou
EDIT: Áále, nic. Čuchám teoretika:)
8. 6. 2015 21:27
Re: ani náááhodou
Skús to každý rok s 5-člennou rodinou. Jedine ak máš manažérsky plat...
9. 6. 2015 07:08
Re: ani náááhodou
Teď jsem bukoval auto na Sicílii, na 9 dní vyšel Golf na 10k, to mi nepřijde jako strašný. Když si vezmu jak dlouho bych strávil za volantem jet tam svým.
9. 6. 2015 07:34
Re: ani náááhodou
Myslel jsem to tak: My radi cestujeme. Dnes u Rima, zitra Neapol, pozitri Catania, pak treba Palermo... Zkus to delat stylem: Rano na letadlo (vlak, bus), cesta do nekam, po prijezdu jeste z nadrazi (letiste) se dostat na ubytko, ktere je dobre mit zajistene predem, vybalit bebechy, pak chvilku na miste, vecer vsechno pobalit a rano to same znovu - to vse tata + mama + 2x junior. Obytne auto je v tu chvili jasna volba, navic te nenuti drzet se predem stanovene trasy, jedes si kam chces, kdyz se ti nekde libi, proste zakotvis a jakmile chces, pokracujes dale... To same jsem delali (tehdy jeste bez deti) na motorce, i v aute. Proste veget. Neumim si predstavit, ze bych kazdej den planoval, kde budem zitra spat, jak se tam dostanem a jeste k tomu bookoval auto, nebo neco jineho... To, co pises ty je dobre, pokud hodlas stravit dovolenou na jednom miste a jen si obcas vyjet po okoli.
9. 6. 2015 07:39
Re: ani náááhodou
Jasně, každej den můžeš vyrazit jinam a kam se vrátit. S rodinou jsem radši vybordelenej na jednom místě ;-) . Sám pak tohle neřeším...potřebuješ kreditku, kartáček a kdyby náhodou spacák :-)
9. 6. 2015 07:44
Re: ani náááhodou
Tak sam bych to vubec neresil, na motorce mi vzdy stacila ta kreditka. Kluci meli i kartacek, pravda, potrebovali necim mazat retez >:D
[odkaz]
Pokud jsi vybordelenej na jednom miste, tak to chapu, stejne tak to chapu, pokud je cil dejme tomu, dva a vice dni jizdy daleko. Ale ostatne tak jsemt tu svou prvni otazku i napsal ;-)
9. 6. 2015 07:49
Re: ani náááhodou
Na dálnici z Palerma do Catanie prý spadl most, takže to bude letos na Etnu Targa Florio ;-)
9. 6. 2015 07:51
Re: ani náááhodou
Jo, cesta k Etne byla super, tam jsem se vyradil, ostatne cela Sicilie je paradnich cesticek plna a v podstate bez aut... Domek uz tam mam vyhlidnutej, ted jen se k tomu odhodlat a vypadnout :-) Jen nejak nevim, co s temi pristehovalci, aby to tam nejak nepokazili, ale tohle za me vyresi Brusel, ne? 8-s
Jinak tam muzes jet i vrchem pres Milazzo a mrknout na Lipari, pokud jsi je jeste nevidel...
9. 6. 2015 08:03
Re: ani náááhodou
Mám to tam projetý a domek už je taky. Přistěhovalci se houfují u Catanie a Messiny.
9. 6. 2015 08:14
Re: ani náááhodou
Fajn, jestli budem sousedi (a Sicili je mala :-) ), tak aspon zajezdime >:D
8. 6. 2015 15:53
Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel a
bojovník za lepší svět pro ouřady Andrej Bureš trochu toho Chorvatska přivezl i domů. >:-[]
Rozbalit vlákno
9
Avatar - 3_diamanty
8. 6. 2015 20:12
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
v chorvatsku som bol uz x krat.... ale tie kameniste plaze to teda nie je nic pre mna ....a ked uz by som velmi chcel valat sunky na plazi tak by som hadam zamieril viac na juh ... cierna hora ma krasne piesocne plaze aj nadherne kopce..... a uz sa tam priznam sa chystame dlhsiu dobu ( nie k moru, ale do hor ) .... ale akasi neistota z cudzej pre nas dost neznamej zeme nas akosi stale odradza... pripadne co sa tyka plazi je tu este grecko italie alebo malorka...... ten boom chorvatska je zrejme len kvoli nizkej cene ... a automobilovej dostupnosti .... rano sadnes do auta a poobede alebo vecer sa uz kupes
8. 6. 2015 21:29
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
Len chod, známy bol s partiou na bicykloch v Albánsku a bol z neho nadšený.
Chorvátsko je dobré, len ak si vezieš plný kufor potravín, alebo si chodíš do supermarketov nakupovať tam - to si môžem variť aj doma a močiť sa v bazéne.
Avatar - 3_diamanty
8. 6. 2015 21:45
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
chorvatsko ako take je krasne.... plitvicke jazera su uzasne... aj ked preplnene a tie mostiky su plne turistov.... az sa clovek boji ci ho niekto nechtiac nesoti do vody... vnutrozemie chorvatska je z mojho pohladu este stale uplne neprebadane.... ale k moru by tom tam uz nesiel.... nie som typ co si naberie so sebou dvojtyzdnove zasoby a sedi pri pivku na rozpalenom kameni a chyta bronz... to je pre dedkov,.... albansko cierna hora srbsko macedonsko ... krasnu prirodu maju.... len su to pre nas stale dost neprebadane krajiny, sam mam kolegu co chodi na taketo tripy do rumunska macedonska a podobne .... ale priznavam ze cim som starsi tym akoby som mal mensiu odvahu ist niekde kde nic absolutne nepoznam.... v slovinsku som uz ako doma... na to iste ubytko chodime kazdy rok... odtial je to len na skok do italie.... ale aj chorvatska.... zatial ostaneme pri tom..... ale moj sen je cierna hora a narodny park Durmitor .... raz sa tam hadam pozriem....
8. 6. 2015 22:05
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
Hlavne neísť sám, chce to dobrú partiu a hlavne mať so sebou niekoho skúseného.
Inak aj pri mori to nie je na zahodenie, hlavne keď človek potrebuje naozaj vypnúť a oddýchnuť si, ale Chorvátsko tiež nemusím, a ak, tak tiež piesková pláž a aspoň polpenzia.
Tento rok som naškrabal na letenky pre celú famíliu, tak letíme do Bulharska. Najviac sa teším na tamojšiu kuchyňu (bulharská kuchyňa je skvelá a nie drahá), decká na lietdadlo... :-)
Keď ma more omrzí a decká vyrastú, tak chcem vidieť Škandináviu, Austráliu, Japonsko a Maledivy...;-)
Avatar - 3_diamanty
8. 6. 2015 22:26
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
my chodime vzdy aspon traja.. ja ... bracha a nejaky partak z prace .... z jeho alebo z mojej strany ( ktory je volny ) ..... samozrejme sam clovek nemoze ist do neznama.... aj ubytko vyjde lacnejsie aj za benzin sa clovek spolocne rozdeli.... aspon 3ja teda je vyhodne uz ist aj bezpecnejsie ... more ma lakalo ked som bol mensi... ale ked si chcem poriadne zaplavat tak plavaren mi aj tak nic nenahradi , ani chorvatske more.... a vysokohorske slnko velakrat opali este lepsie ako to primorske ;-) .... vsetko je vec priorit.... niekto radsej more iny hory a niekto zase rad spoznava kulturu a mesta....

mna laka juzna korea ... nesrandujem, aj taiwan .... ostrov vancouver v kanade ......ale moj uplne najvacsi sen je tropicka sumatra pripadne borneo .. som docela skromny :-)

bulharsko je v pohode... hlavne je tam piesocna plaz.... ja kamenistu plaz vobec nemusim..... tak si to uzite.... aj decka.... nech maju radost..... :yes:
10. 6. 2015 13:32
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
Ve Slovinsku je spousta skvělých míst na koupání mimo moře: Velika Zaka na Bledu, Bohinj, park Laguna v Portoroži, Ivarčko jezero, Šobčev bajer, Lajšt u Idrijske Bele, Nadiža u Napoleonova mostu, Stari Maln u Vrhniky, Iški Vintgar, soutok Soči a Tolminky, pro otužilce dvojjezero Jasna, pro zimomřivé Čatež, Rogaška Slatina a další termály...
Stačí se ubytovat v/u LJ a máte to vše na dosah ruky.

Hlavně jsou člověku při cestě do téhle krásné země dočista volné kolony směřující na chorvatské opékárny.
9. 6. 2015 09:27
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
Černá Hora má krásné pláže, možná ale zase musím jet přes Chorvatsko. nebo existuje jiná možnost
10. 6. 2015 13:33
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
Jasně, vlakem. Absolvoval jsem to třikrát, je to levnější a má to své kouzlo.
9. 6. 2015 10:24
Re: Češi Chorvatsko milují a proto jim otec národa,spasitel
na rabe máš piesok jak v taliansku (lopar, san marino) a je to jedna z najbližších lokalít, okrem toho je tam na výber aj kamenistá a nuda, stojí za návštevu (také figy som ešte nejedol)
9. 6. 2015 09:36
Při cestách do Chorvatska
Už samotný článek je napsán blbě. Neříká nic nového, nic co by potřeboval vědět případný zájemce o cestu do Chorvatska, např. nové EU předpisy v oblasti přístupu do HR, od přístupu HR do EU, uplynula nějaká doba a tak je jistě nějakých změn nastala.
a dále další jiné nové informace, nebo staré na při připomenutí, pro cestu však pro cestu důležité.
Rozbalit vlákno
0