Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rakousko, Česko a Nizozemsko nesouhlasí s německým mýtným

Německá média už v květnu informovala, že Evropská komise se chce kvůli připravovanému mýtnému na německých dálnicích pro osobní auta obrátit na Soudní dvůr EU.
Zpět na článek
13. 6. 2015 16:31
13. 6. 2015 17:06
13. 6. 2015 17:21
13. 6. 2015 20:04
13. 6. 2015 20:02
14. 6. 2015 11:38
14. 6. 2015 11:40
14. 6. 2015 15:16
13. 6. 2015 17:12
13. 6. 2015 16:31
Beznadej
Chapete tu beznadej, ze ti nemci nemaji sanci ty poplatky zavest? Z toho neni cesty ven. ...
Jedine, co by mohli udelat, aby ostatni prestali prskat je zrusit tu danz vlastnictvi automobilu uplne a misto toho by nemci platili mytne.

Nebo plosne snizit dan z vlastnictvi automobilu jako sazbu v nejakem procentu, ktere by odpovidalo tomu mytnemu poplatku. Ale uz by to od ni neslo odecist, cimz by se pro nemeckeho ridice vlastne nic nezmenilo, ale aspon by mohli to mytne zavest. Jinou moznost teda nevidim.
Rozbalit vlákno
15
Avatar - Bully_
13. 6. 2015 17:06
Re: Beznadej
Asi jsi nepochopil samotny princip: proti zavedni dalnicnich poplatku za nemecke dalnice (mytne Nemecko na nekterych usecich samozrejme vybira uz dlouhe roky) neni vubec nikdo. Problem je v legislative, protoze zpusob vybirani dalnicnich poplatku, resp. vraceni vybrane castky domacim ridicum, je jednoduse pravni klickou, jak poplatky vybirat pouze od cizincu. Jinymi slovy- at si Nemci zavedou co chteji, na to maji svate pravo, ale v ramci platneho pravniho radu.
Toto tema provazi navrh zakona od sameho zacatku, cele ty roky melo Nemecko cas vsechno vyresit. Beznadejne je maximalne to, ze Nemci snazi za kazdou cenu pravo ignorovat. Skodi tim sami sobe, protoze se do legislativniho vyreseni cele situace bude vybirani poplatku muset porad odkladat. Jak to udelaji je uz na Nemcich samotnych, reseni existuje a nejenom jedno.
13. 6. 2015 17:21
Re: Beznadej
cizinec je spatnej nazev, pac dan z vlastnictvi vozidla se muze ponizit i cizinci, staci jen aby ten cizinec mel auto prihlasene v Nemecku, a ze se tak kuprikladu u spousty polaku deje, spousta Polaku pracujicich v Nemecku ma i tam registrovane auto na Nemeckych znackach a plati v Nemecku dan za vlastnictvi vozidla, a i jim se to samozrejme ponizi
13. 6. 2015 18:46
Re: Beznadej
Přesně tak, tohle tady píšu už víc než rok. Jelikož daň z vlastnictví auta mohou platit i cizinci, tadíž dosáhnou i na slevu, tak se o žádnou diskriminaci cizinců nejedná. To by bylo jen v případě, kdyby daň palitili jen Němci, což tak ale není. Teď žáleží jen na tom, jak budou Němci důslední a jestli se nechají "zastrašit".
Avatar - Bully_
13. 6. 2015 20:04
Re: Beznadej
Dalsi chytac za slovo- jedna se tedy o diskriminaci majitelu vozu s jinou, nez nemeckou registracni znackou.
Nejde o zadne zastrasovani, ale o legislativu, kterou musi Nemecko dodrzet. Kdyz si to pravne osetri, muzou si vesele vybirat treba 500€ za auto ;-)
13. 6. 2015 20:59
Re: Beznadej
Jasně, a co teprve taková diskriminace majitelů s ružovým ventilkem na kole >:-[]
Avatar - Bully_
13. 6. 2015 20:02
Re: Beznadej
Jiste, muzeme se chytat za slovicka a hledat spoustu vyjimek, pokud nam nepujde o princip a budeme to chtit rozebirat do poslednich detailu. V kazde zemi EU musis po nejake dobe pobytu svoje auto prihlasit na mistni znacky.
14. 6. 2015 09:05
Re: Beznadej
Uvědomuješ si vůbec, že ta vaše euroargumentace je založena na diskriminaci cizinců? "diskriminaci majitelu vozu s jinou, nez nemeckou registracni znackou" si můžeš strčit za klobouk, protože tato "diskriminace" se vyskytuje třeba i v ČR :-)

Co je ještě lepší, že jsem od žádného křiklouna nečetl konkretní znění paragrafu z EU legislativy, jehož ustanovení odkazuje na "nemeckou diskriminaci" >:D
14. 6. 2015 10:11
Re: Beznadej
s ním nemá smysl diskutovat, ať píše už cokoliv. On všude byl, někde i dvakrát, všechno zná, vše ví nejlíp, všemu rozumí a od všeho má klíče....
Avatar - Bully_
14. 6. 2015 11:38
Re: Beznadej
Proc nediskutujes aspon trochu na urovni a predevsim k tematu? To, ze tak "inteligentne" napadas ostatni diskutujici o tobe mnohe vypovida.
Avatar - Bully_
14. 6. 2015 11:40
Re: Beznadej
Nech to na rozhodnuti skutecnych odborniku, popovidame si o tom az to bude. Nemam zajem ani chut nikoho o nicem presvedcovat, diskuze tady uz prestala mit uroven.
14. 6. 2015 12:05
Re: Beznadej
No, hlavně, že máš jasno v tom, že mýtné je v rozporu s legislativou EU, ale podpořit to argumentem neumíš :-)
Avatar - Bully_
14. 6. 2015 15:16
Re: Beznadej
Nejenom s legislativou jednotlivych zemi EU (EU samotna zadnou "svou" legislativu nema), ale i se zakladni listinou lidskych prav a svobod, ktere je veskera legislativa podrizena. Pro vsechny musi platit stejna prava i povinnosti a pravnici ruznych zemi (vcetne Eurokomise) se na rozdil od nekolika mistich odborniku na pravo domnivaji, ze je tento postup v jejim rozporu.
Ad "michalpneu"- proc mi demonstrativne oznamujes pres SZ, ze me mas uz 14 dni v hatelistu a pritom na me neustale reagujes, utocis a urazis me? Nikdy jsem si nikoho do hatelistu nedaval (reaguju na konkretni prispevky, ne na nick uzivatele), pokud ty kvuli svym slabsim nervum potrebujes takovou berlicku, je videt, ze ti ani tohle nepomaha.
Avatar - syselpolni
14. 6. 2015 10:49
Re: Beznadej
Němci našli způsob, jak vybrat poplatky od těch, kteří je (formou daně z vlastnictví automobilu) zatím neplatí. Rozumný člověk (ne tak bruselský, český, nizozemský, nebo rakouský úředník) to bere jako fakt a neschovává se za právnické slovíčkaření. Špatná (tedy objektivně nespravedlivá) je totiž podle mého názoru legislativa evropská, ne německá, takže ať si změní raději tu...
13. 6. 2015 17:12
Veľmi správne
Súhlasím, od začiatku som nechápal, ako to mali právne ošterené a teraz sa teda ukazuje, že asi nijak :-) Členstvom v EÚ sme všetci občania EÚ a je teda protiprávne požadovať poplatky na základe národnosti, systém musí byť rovnoprávny pre všetkých rovnako.
Rozbalit vlákno
9
13. 6. 2015 17:35
Re: Veľmi správne
No a jak bys to tedy na miste nemcu resil Ty? Jak to podle tebe maji udelat, aby ty poplatky mohli vybirat a nezatezovali tim nemce, kteri uz jsou tak zatezovani tou dani z vlastnictvi automobilu? Navic ty poplatky by platil i nemec, akorat by se mu o to ponizila dan z vlastnictvi automobilu.
Avatar - Bully_
13. 6. 2015 20:18
Re: Veľmi správne
Treba tim, ze prestanou vybirat silnicni dan pro fyzicke osoby (jako vsude jinde)? Nebo tu dan proste vsem jejim platicum PLOSNE snizi a nebudou ji vracet presne ve vysi vybiraneho dalnicniho polatku, aby neslo o pravni klicku a zaroven o dvoji vybirani poplatku? Nebo ze jim proste z one dane nic nevrati? Namatkou jsem ti napsal hned 3 moznosti a urcite pujde najit i nejaka dalsi, kdyz se bude chtit.
13. 6. 2015 21:39
Re: Veľmi správne
Nejdem sa s nikým hádať, ani neprinášam riešenie tejto ich situácie. Len objektívne podotýkam, že krok, ktr sa chystajú podstúpiť je v rozpore s právom EÚ.
Avatar - fOE
13. 6. 2015 18:52
Re: Veľmi správne
Nekolik veci spatne.
Jsem slovak a ona vyhoda nemce je mi k dispozici, staci abych si auto prihlasil v DE a platil tam z nej dan.
Momentalne plati silna nerovnopravnost pro nemce, chteji to z casti napravit, okolni staty (krom NL) pokrytecky kvici jak je to spatne, ikdyz od nemcu na sve dalnice kasiruji uz dlouha leta a to jim nevadilo.

Tak ci onak to ze ostatni zeme protestuji, s tim se pocitalo, az soud ukaze jestli si stezuji opravnene (a v takovem pripade to Nemci jiste umne preformuluji aby literu zakona dodrzeli a na stavu se nic nezmenilo) anebo neopravnene a bude konecne klid. Nevim proc by nemec nemohl vybirat za dalnice krom od Nemcu i od cizincu tak jak to delaji (znovu krom par statu) vsichni kolem.
Avatar - Bully_
13. 6. 2015 20:10
Re: Veľmi správne
Pokud si chces prihlasit auto v Nemecku, tak budes muset mit 1/ trvaly pobyt v Nemecku= prestehovat se tam 2/ budes muset platit vsechny poplatky a dane, jake plati vsichni Nemci (nejde zdaleka jenom o automobil) 3/ budes muset pravidelne absolvovat nemecke STK, ktere jsou jedny z nejprisnejsich v Evrope a odhadem tak 90% vozoveho parku CR a SR jimi neprojde. Jestli se ti to vyplati, tak hura do toho :yes:
Avatar - fOE
13. 6. 2015 21:10
Re: Veľmi správne
Nevim jake dane sou spojene s ciste pobytem v DE. V DE nemam ani povinnost podat danove priznani kdyz nestojim o vraceni niceho. Jedine co me napada je snad rozhlasovy a TV poplatek. Trvaly pobyt samozrejme potreba neni, dokonce ani v dokladech zaneseny prechodny, staci se na urade prihlasit k pobytu s najemni smlouvou v ruce.

STK v DE je sice poctivejsi, hlavne proto ze nejde uplatit na kazdem rohu za petistovku, ale jinak kontroluji jen to co v CR (plus krom toho zda brzdy brzdi se divaji i na stav brzdy, kolik kotouce jeste zustava atd.).

Vyplatit se to samozrejme nikomu nevyplati a o to prave jde, cela ta aura "zvyhodnovani nemcu" je postavena na hlavu, v kazdem scenari bude Nemec nadale platit stejne anebo (casteji) vic nez cizinec. Jde jen o to splacat zakony tak aby se ostatni mohli vztekat, ale to je asi tak vsechno.
Avatar - Bully_
13. 6. 2015 22:46
Re: Veľmi správne
Neres to, nemam zajem tady psat slohovky na milion temat. Problem je jediny- ze navrhovany zpusob vybirani dalnicniho poplatku nevyhovuje soucasne legislative a Nemci ho musi predelat.
Avatar - fOE
13. 6. 2015 22:53
Re: Veľmi správne
To je tvuj nazor, nazor rakusanu a par dalsich. Uvidime co na to instituce poverene to proskoumat. To ze se to nekomu nelibi hned automaticky neznamena ze je aktualni nemecka uprava spatna. ;-)
Avatar - Bully_
14. 6. 2015 11:06
Re: Veľmi správne
Prvni cast :yes: S tou druhou jsi to prestrelil, ja netvrdim, ze se mne neco libi nebo ne, jenom komentuji stav veci.
13. 6. 2015 18:36
Já souhlasím s poplatky
jen to snad konečně vyřeší nějak, aby si na ně nemohli ostatní vyskakovat. Chudáci Němci musí platit u nás roční známku za ty šílené tankodromy a tam to vycházelo za normální auto na rok cca na půlku. To není vůbec nefér vzhledem k rozsáhlé síti, kvalitě a velké části dálnic bez rychlostního limitu.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Bully_
13. 6. 2015 20:12
Re: Já souhlasím s poplatky
Viz muj prispevek 13.6. 17:06, kdo umi cist, ma vyhodu. Ti "chudaci Nemci" si muzou vybirat co chteji, pokud to bude v ramci platnych zakonu.
14. 6. 2015 08:10
Vy---ránci v akci
Tak jako jezdit tam zadara je fajn ne? No ale platit mýto? Kurňa a proč jako? Jako jak? Platit tam? No jo vlastně - tady se platí dálniční kupony a chceme to i po nich ne? No jo ale jako ti Němci sami platit nebudou? Jako to je diskriminacééééé. Hnus. Fuj..... Němci jsou rasystýýý. Aha.... jako že tam můžu platit za to, že mám auto jejich "daň"? A to bych zase dostal ty prachy zpátky? Jako slevu? Hm... zajímavé... Jenže víte, já tam jezdím jen párkrát do Lidlu na slevy víte? To se mi jako nevyplatí no... Toho courání kolem a ta daň je vlastně dost vysoká na mne no.... Tak radši to mýto no... Ale vlastně proč? Když to dosud bylo zadarmo.... Fůůůůj Němcíííí.....
PS - zadara se nám to líbí - jasně..... Ale platit - kurňa proooooč:-)
Rozbalit vlákno
0
15. 6. 2015 06:59
Asi nedelaji nic v rozporu s unijnim pravem,
Podobne zvyhodnovani uz roky pouzivaji vesnice na jejichz uzemi je velka firma. Jaderka Dukovany, TPCA. Vsem nasadili plosne maximalni dan z pozemku, ale fyz. osobam ho potom vraci zpet.
Rozbalit vlákno
0